Ponedeljak, 18.08.2014.

15:51

"Da se kukavičluk strože kažnjava"

Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića, kaže da je potrebno urediti srpske zakone tako da se ne dozvoli da beguncima "advokati smanje kazne na mizeriju".

Izvor: B92, Beta

Default images

"Nisam ni sumnjao da će ga pronaći, ali me ne interesuje ko je to. Moja poruka na mostu je bila da se skrene pažnja na kukavičkluk i bežanje, a to koliko će dobiti Luku neće vratiti. Malo je od jedne do osam godina, ali možda da je stao, možda je mogao da pomogne Luki", rekao je Jovanović.

Otac momka koji je stradao na Brankovom mostu, u danu kada je ministar policije otkrio identitet osumnjičenog za to delo, poručuje ministru pravde da nam treba zakon koji neće dozvoliti da advokat onoga ko beži zasluženu kaznu na kraju svede na mizeriju. "Uputio bih apel ministru da mi svi zajedno utičemo da se zakon promeni, ne vidim razliku u tome da li je neko ubijen pištoljem ili automobilom, ali zakon je takav kakav je. Koliko će taj neko dobiti opet nije na meni da sudim, niti će to meni vrati Luku, ali sve se može kad se hoće", rekao je Bojan Jovanović.

On je naveo i da je verovao u rad policije.

"Samo su nas naše strpljenje i smirenost doveli do ovde. Poručujem svima da treba verovati, jer su ti ljudi radili danonoćno i pomogli da istina izađe na videlo", rekao je on.

Jovanović je prethodne tri nedelje i sam gledao snimke video-nadzora i uverio se u to koliko loše taj sistem radi.

"Trebalo bi da probamo da uložimo da se popravi taj sistem. Ne plašim se da me neko snima, tako je sigurnije. Hajde da ne pričamo kako nešto loše radi, nego da to popravimo", kaže on.

Lukina porodica veruje da će se u narednih nekoliko dana završiti sve što je još preostalo da se završi, kako da bi se tragedija na Brankovom mostu konačno na neki način okončala.

"Okrećemo se porodici, jer imamo još četvoro dece i želimo da se ovakva tragedija nikome ne dogodi", kažu oni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: