Vojska udara, ginu i civili i borci

Ukrajinska vojska obnovila artiljerijsku paljbu po Donjecku, pri čemu je dvanaest pripadnika Desnog sektora ubijeno, a najmanje troje je stradalo u granatiranju

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 13.08.2014.

09:50

Default images

Kako javlja izveštač agencije RIA Novosti, artiljerijska paljba dolazi iz pravca aerodroma u Donjecku i sela Peski, koji su pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Dvanaest pripadnika nacionalističkog pokreta Desni sektor, koji su se borili na ukrajinskoj strani na istoku te zemlje, ubijeno je iz zasede u Donjecku.

"Upali su u zasedu i na njih je otvorena paljba nedaleko od železničke stanice u četvrti Petrovski", rekao je portparol tog pokreta Artem Skoropadski.

Predstavnici Desnog sektora izjavili su da je "smrt patriota katastrofa za Ukrajinu".

Šef Desnog sektora Dmitrij Jaroš rekao je da u njihovim redovima ima "užasnih gubitaka".

"Imamo strašne gubitke... Osvetićemo se!!!", napisao je on. Takođe, u Donjecku su tokom noći najmanje tri osobe poginule kada su ukrajinske snage pojačale granatiranje grada. Novinar američke novinske agencije Asošiejted pres je izvestio da je video dva tela kako leže na ulici Donjecka, u četvrti Petrovski, 11 sati nakon završetka granatiranja.

Prema navodima žitelja, baražna vatra je trajala oko dva sata. Gradska skupština Donjecka je ranije saopštila da je u noćašnjem granatiranju grada povređeno najmanje pet osoba.

Protekla noć bila je veoma stresna, jer su se eksplozije mogle čuti po celom gradu, navela je gradska skupština, preneo je Itar Tas.

Prema preliminarnim izveštajima, tokom granatiranja je oštećeno više kuća i zgrada, a uništene su zgrada gradske bolnice i stomatološka klinika.

Bez struje su ostale dve gradske četvrti, a oko 70 kuća je ostalo i bez gasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: