Hitna sednica SB UN o Ukrajini

Savet bezbednosti UN će, na inicijativu Rusije, održati hitnu sednicu posvećenu humnitarnoj situaciji u Ukrajini, izveštava agencija Itar-Tass.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

23:36

Default images

Sednica će biti održana oko 17 časova po vremenu u Njujorku, odnosno u jedan sat posle ponoći po moskovskom vremenu.

Sednica će biti održana oko 17 časova po vremenu u Njujorku, odnosno u jedan sat posle ponoći po moskovskom vremenu.

Sednica posvećena Ukrajini počeće odmah nakon konsultacija "iza zatvorenih vrata" posvećenih sankcijama protiv Severne Koreje, koje bi trebalo da počnu u 16 časova po njujorškom vremenu, prenosi agencija i dodaje da takve konsultacije, po pravilu, traju oko sat vremena.

Ranije u utorak kancelarija Visokog predstavnika Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) saopštila je da e zbog sukoba u Ukrajini do sada svoje domove moralo da napusti 120.000 ljudi, a da su mnogi od njihnašli sklonište u Rusiji.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su UN, Međuarodna organizacija za migracije i Međunarodni komitet Crvenog krsta izrazili spremnost da razmotre inicijativu Rusije da u Ukrajinu pošalje humanitarnu misiju, navodi Itar-Tass.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: