Nedelja, 03.08.2014.

23:37

Ešton: Nema leka za ebolu jer...

Svetske farmaceutske kompanije nisu voljne da ulažu u vakcine i traže lek za ebolu zato što od te bolesti najviše obolevaju i umiru Afrikanci, tvrdi Džon Ešton.

Izvor: Tanjug

Default images

Ugledni britanski medicinski stručnjak, predsednik britanskog Fakulteta za javno zdravlje, ističe da se lek protiv ebole ne pronalazi, jer ova bolest pogadja "manjine koje nemaju moć", prenosi britanski Indipendent.

Ešton je podsetio da se angažman na otkrivanju terapija za sidu povećao tek kada je ta bolest počela da pogadja zapadne zemlje.

Od najnovijeg izbijanja ebole u Gvineji, Sijera Leoneu, Nigeriji i Liberiji, najvećeg dosad, zasad je umrlo 729 ljudi, dok je prijavljeno 1.329 slučajeva.

U današnjem tekstu u Indipendentu Ešton kaže kako se "mora reagovari na tu hitnu situaciju, isto tako kao da je nastupila u Kensingtonu, Čelsiju ili Vestminsteru".

On ističe kako se svet mora pozabaviti i "skandaloznom nesklonošću" farmaceutske industrije da investira u razvijanje lekova i vakcina za bolesti koje, po njenoj proceni, pogadjaju suviše malo ljudi pa ne opravdavaju ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: