Sreda, 02.07.2014.

14:58

Gašić najavio ukidanje viza sa UAE

Bratislav Gašić izjavio da će sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlada Srbije i UAE dovesti do jačeg jačanja saradnje.

Izvor: Tanjug

Default images

Ministar odbrane je predstavljajući predlog Zakona o potvrđivanju ovog sporazuma pred poslanicima najavio i da bi u narednom periodu ta odluka trebalo da bude zamenjena bilateralnim sporazumom o ukidanju viza za sve vrste pasoša građana obe države.

"Zaključivanje sporazuma o ukidanju viza za diplomatske pasoše ima za cilj dalje razvijanje bilateralnih odnosa, a posebno u cilju intenziviranja političke i ekonomske saradnje“, rekao je Gašić.

On je naveo da se očekuje da će sporazum doprineti razvoju i povezivanju privrede dveju zemalja u oblasti poljoprivrede, aviosaobraćaja, energetike, gradjevinarstva, turizma, bankarskog sektora.

Kao primere već razvijene ekonomske saradnje sa UAE, Gašić je naveo kredit od milijardu evra za budžet, kredit od 97 miliona dolara za navodnjavnje od Fonda za razvoj Abu Dabija, ali i osnivanje Er Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: