Vučić: Zabrana u interesu građana

Prvi potpredsednik Aleksandar Vučić kaže da je odluka o zabrani Parade ponosa, ali i svih drugih skupova bila jedina ispravna i da je doneta u interesu građana.

Izvor: B92

Subota, 28.09.2013.

11:14

Default images

Odgovarajući na pitanja novinara u Koceljevi, vezana za jučerašnja zabranu Parade ponosa, Vučić je rekao da nisu huligani pobedili državu i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi pobedio da je neko poginuo.

"Huligani nisu pobedili drzavu. Znao sam da će biti takvih komentara i pitam se šta bi bilo i ko bi pobedio da je neko poginuo. Doneli smo najbolju odluku u interesu države, a sutra će verovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

On je rekao da se postavlja pitanje cene održavanje Parade ponosa.

"Da li bi ta cena bila 100 polupanih radnji ili stradali policajci i neko od napadača?", rekao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu.

Vučić je dodao da on nije bio za održavanje Parade ponosa i da se neće kriti iza drugih.

On je rekao da razume zabrinutost ljudi sa zapada, jer se radi o ljudskim pravima, ali da je srpska Vlada donela odluku u interesu građana.

Vučić je naveo i da je razgovarao sa komesarom za proširenje Sstefanom Fileom i šefom Delegacije EU u Beograđu Majklom Devenportom, da su oni izrazili zabrinutost, da mi to razumemo, ali da je odluka doneta u interesu građana Srbije.

Vučić je naveo da je zemlja u teškoj situaciji i da je ruše i od spolja i iz iznutra.

"Zemlja je u teškoj sitauciji, jer je rušena i razarana, manje spolja, a više iznutra proteklih 15-20 godina, ali ne možemo kao noj da zabadamo glavu u pesak, već moramo da svu svoju energiju i rad usmerimo ka rešavanju problema", kazao je Vučić.

On je dodao da stvari koje treba uraditi nisu lake i da će boleti mnoge gradjane.

Obraćajući se okupljenim gradjanima, Vučć je rekao da nije čovek koji donosi lepe vesti, ali da je danas optimista.

"Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji", rekao je Vučić.

Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

211 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: