Subota, 28.09.2013.

11:14

Vučić: Zabrana u interesu građana

Prvi potpredsednik Aleksandar Vučić kaže da je odluka o zabrani Parade ponosa, ali i svih drugih skupova bila jedina ispravna i da je doneta u interesu građana.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Zabrana u interesu graðana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

211 Komentari

Sortiraj po:

NE - PONOVITI - ISTU - GRESKU - DVAPUT

pre 10 godina

Ako zastitnik garadjana Sasa Jankovic se u svom obracanju javnosti, kaze da je vlada Srbije donela ispravnu odluku onda to treba i postovati. Ako cemo posteno Gej parada se odrzala sinoc u deset sati ispred vlade i prosetali kroz centar grada a javnost o tome nije bila obavestana.

slobodan kovacevic

pre 10 godina

ja smatram da pripadnici gej populacije svakodnevno slobodno setaju srbijom i da se oko prajda najvise busaju ovi nesretnici koji bi da ,prezentujuci se kao pripadnici gej populacije ,postave sebe u centar paznje i postanu popularniji.svi dobro znamo koliko je jak gej lobi i u srbiji i u svetu tako da nije bas lako odoleti u ovim godinama krize,ali profitirati na taj nacin vise je netolerantno od zabrane prajda gledajuci na rizike i stetu koju takav vid okupljanja moze izazvati.Mozda neko hoce da mi objasni da su pripadnici gej populacije tolerantni prema hetero populaciji i da opredeljenje za homoseksualizam uvek proistice iz prirode a ne iz feminizma,macizma ili nekakvih drugih ,manje prirodnih,pobuda..?najveci neuspeh prajda ce biti kada se setnja bude dogodila a da niko na to ne obrati paznju.Ovako se prezentuje slika da gej parovi provode celu godinu u nekakvim podrumima i da nemogu jedan dan slobodno da setaju Beogradom.porucio bih svima da setaju slobodno i da druge "oslobode" od svojih setnji a onima koji traze spas u popularisanju svog lika kroz gey lobi da nije to vise toliko moderno u drzavi gde bi se svako j.... za dinar a kamoli vece pare.

István

pre 10 godina

Zabrana Prajda je veliki korak. Za normalan svet, koji nece traziti dozvolu od MUP-a ili od drugih organa da koristi svoja Ustavna prava. Desilo vec to "na brdovitom Balkanu". Pametni od tudje greske uci.

potkivač

pre 10 godina

(@vladimir0710, 28. septembar 2013 21:15)
Da tebe nije slucajno duhovno prosvetljavao Kacavenda, a blizi rodjak ti je Pahomije.
Kako sladostrasno govoris o Rusima verujem da bi rado prosvetljavao narod kao sto su oni do revolucije raidli, ili jos bolje da vaspitavas narod u tvom duhu ali na Peranovicev nacin.
Toliko o tvom pravoslavlju...

Despina

pre 10 godina

Gej parada se održala sinoć u deset sati ispred vlade i prošetali kroz centar grada a javnost o tome nije bila obaveštane. Prajd je sinoć uspeo,bez incidenata. Gej lobisti kada organizuju Prajd ne bi trebali da javnost obaveste o paradiranju nego mirno da se okupe, i prošetaju kroz centar grada. Gej lobisti trebaju da budu više tolaerantni prema građanima koji nemaju sklonosti ka istom polu, i prema ljudima koji nemaju smetnje u njihovom razvoju. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti tolerantna država a bezbednost građana na prvom mestom. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

kaljente

pre 10 godina

(David, 28. septembar 2013 12:33)


Odgovor tebi i ostalim botovima, posto je polovina komentara vase:

Najave protesta parade ne postoje od juce, to je aktuelno cele godine, poslednje 3 parade nisu odrzane iz istog razloga. Zasto se drzava nije obracunala sa pretnjama u poslednje 3 godine? Ako imaju saznanja da je planirano nesto, zasto to ne istraze i pohapse odgovorne? Ili planiranje nereda nije krivicno delo? U redu je bilo da jednom zabrane iz bezbednosnih razloga, ali svake godine ista prica?? Ne bi setaci razbijali grad vec huligani. Vucic i Dacic znaju sve ovo, ali brane paradu zbog politickih poena. Ovo govorim tebi i slicnima koji nemate dovoljan IQ da shvatite sta se zapravo desava. Najmanje se ovde radi o gejevima.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Plamen LGBT ideologije se podmuklo širi i postepeno gasi hrišćanstvo. Pravoslavlje je prozrelo njihovu nameru i zato pruža otpor takvoj "pandemiji" radi spasa čovečanstva bele rase od odumiranja. Navedenu činjenicu veoma dobro je uočila Rusija i zato ne prihvata "virusnu LGBT ideologiju", a ostatak neinformisanog dela hrišćanstva ne primećuje takvu katastrofalnu opasnost, kada budu shvatili biće kasno.

evita

pre 10 godina

Zimnica? Gulas? Jel' bar pomogao sa pecenjem paprika? Otkazivanje nije bilo u mom interesu, molicu lepo. Da drzava radi svoj posao niti bi bilo polupanih izloga niti mrtvih i ranjenih gradjana, mozda samo huligana za koje ionako ne bi bilo steta. Gospodine Vucicu, vi kao inteligentan politicar ne biste trebali da potcenjujete sve vase podanike (govorim o onima iznad 80 IQ).

Q?

pre 10 godina

Jel primecujete razliku u plusevima i minusima? :) Botovi iz Dveri, Obraza i sl su odahnuli, sad su paznju usmerili na mnogo produktivnije stvari, poput ispijanja piva u parku :)

miladinka simonovic

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno zasto se godinama vodi ova polemika oko Parade ponosa? Zar je vise bitno, u moru problema koje imamo, ko se , kako i ko koga voli ? Prosecna srpska porodica vise nema ni da se prehrani, a branioci srpstva, otadzbine i porodice najveceg neprijatelja srpstva nalaze u homoseksualnoj populaciji. Traze "cistu "Srbiju!!!??? Zar to nije svojevrsni sovinizam i rasizam?!? Kao demokratska drzava mi moramo da postujemo pravo na razlicitost. Sa druge strane razumem i one koji su odluku o neodrzavanju Prajda doneli. Najmanje sto nam u ovom trenutku treba su nemiri i nasilje na ulicama glavnog grada.

ma nemoj

pre 10 godina

Pa nece valjda dveri, obraz i slicni sljam i zlo da ostatku Srbije objasnjava sta je porodica i patriotizam???

Oni o tome ne znaju nista. Oni nisu sposobni ni za sta, osim za nasilje.

ma da

pre 10 godina

I plate ispod 20.000 su u interesu gradjana.
Sve sto uradis je u interesu gradjana.
I neredi na utakmicama su u interesu gradjana.
I popovi pedofili su u interesu gradjana.

Mi smo maloumni, pa nam sve mozes prodati, a mi cemo sve zaboraviti.

crni domino

pre 10 godina

Kazes: Sta da neko pogine?! To vam je pretpostavka! I zabranili setnju udovoljivsi siledzijama, bandama i otpadnicima!
A svakodnevno te iste barabe mlate narod po gradovima i nikom nista!
Danas su pretukli zenu vozaca tramvaja... To nije pretpostavka to je zalosna svakodnevcnica u Srbiji gospodine Vucicu! To je oziljak za tu zenu, mozda gori od ubistva, jer ce ga vuci kroz ceo zivot!
...Izgleda da ja ovo pricam blenti...
Gospodine Vucicu, vasi nesuvisli zakljucci i komentari vise ne interesuju normalnog gradjanina Srbije.
Stidite se i raspisujte izbore ODMAH, ako imate obraza i bar malo karaktera.
Vi ste nesposobni da vodite ovu drzavu! I vi i Dacic i onaj sa kupljenom diplomom!

ljubitelj burleski

pre 10 godina

Ova dvojica najvećih zastupnika i mučenika za ,,dobro naroda, ,,izgiboše,, od izgovora, za svoje neuspehe, i ovog puta. Ne kaže se džabe,,čuvaj se onog koji se izgovorima pravda,,što ne radi svoj posao. Ako su ,,imali saznanje ,da su huligani imali i ose i druga retka naoružanja, i to iz drugih država dolazilo na orgije smrtnih tuča, kako se nisu gospoda na samoj granici eliminisala ,uhapsila, zapisali podaci i za trajno im je ovde zabrnjen ulaz. Ili to prevazilazi ovakav sklop ,,mišljenja naših novokomponovanih,,evropljana,jači je onaj palmin seljačizam i prebijanje kao srpski tradicionlni način ubedjivanja,čak i kod sportskih radnika ,još sa neobljašnjenim diplomatskim pasošem, i poseta jednom takvom ,baš ove dvojice,,najpatrijota,.Ne folirajte više,da ste hteli drugi scenario, stali bi na čelo kolone ,za sva ljudska prava i njihovo poštovanje ,kao što piše i uus,a ne u vašim,,anketskim,,izveštajima, ,čija je senka viša u narodu. Od takvih vaših starih senki ovde sunca duuugo biti neće,mrak vam je u tragovima, a vi ga se ne odrekoste nijednim gestom ni porukom ljudskosti. Huligani su vam zato bili veoma zahvalni glasači svih 100% su glasali za ovakve ,,spasioce,, koji se danas rašire ,prete prebijaju i to više puta s dosijemi po koje kilo, a opet su slobodni k,o ptice,za sledeća,,ubedjivanja,po bilo kom pitanju kada,,zatreba,, .Malo mitinga, malo ,,šetanja,, malčice crkvenih pisama,,koje niko ne zna ko ih napisa,, i sve k'o u Koreji, al' na Balkanu. Ko to tamo ,,peva,,,,datum,iz EU?

Ivan

pre 10 godina

Vučiću, ne filozofiraj već sprovodi zakone i Ustav koji kažu da je garantovana sloboda okupljanja i izražavanja. Ako nisi sposoban da sprovodiš zakon, povuci se sa te pozicije da dodje neko ko je sposoban. Nismo te izabrali da filozofiraš, nego da sprovodiš zakone.

worthad

pre 10 godina

Nama se stalno nude ista objasnjenja... Gospodine Vucicu, to sto VI podrazumevate da ovde zive neki huligani, i sto VODITE RACUNA O NJIHOVIM INTERESIMA, to i jeste sustina svih nasih problema. Vama, Palmi i Dacicu je to izgleda ok... Nemojte stititi gradjane tako sto ih zatvarate u 4 zida, i onda im jos pricate kako ste ispali heroj i uradili super stvar. Poenta je u tome da vlast ne moze da obezbedi funkcionisanje ustava i zakona koje je donela. Pa zamislite da ja sutra unajmim bandu huligana za rasturanje skupova SNS-a, i pocnem da vam pretim. Kakva bi onda bila bezbedonosna procena? Nudite nam price za malu decu.

jelica

pre 10 godina

g dine vučiću,zašto bi uopšte neko poginuo,zašto policija ne radi svoj posao .ukoliko huligani prete da će napraviti pokolj na ulicama grada a vi otkažete skup kako to onda niste kapitulirali pred huliganima- jeste kapitulirali nego šta,dokazali ste da ste nesposobni. svi oi koji su glasali za vas i komunjare doživeće ovo kao čvrstu ruku, a čvrsta ruka je uvek uvod u diktaturu. ako hoćete da imate državu, pravu državu formirajte institucije sistema i problema neće biti. svako ima pravo da izađe na ulice ali pritom ne sme da ruši pali i uništava grad-uostalom vi i vama slični ste uvek prilikom demonstracija rušili uništavali naš,nadam se i vaš,voljeni grad.ustuknuli ste pred razbojnicima i to je još jedan dokaz da niste sposobi za velika dela.ali ovo može da bude dobro. neka ovo bude početak vašeg kraja.

parkinson

pre 10 godina

Ovde ima dve vrste komentatora, jedni kritikuju Vucica, a drugi ga brane !?
A sta je tu sporno? Pa ovi sto ga brane, znaju da nisu u pravu, znaju i sami sta je pricao i sta je radio Vucic od 1990 pa do 2005, ali sta da rade, njihov je? Probaju Vucica da sa milion minusa rehabilituju njegovu proslost i ispravnost rada danas! Nije lako, ali je to jace od njih!? I ja sam u momentu pomislio da se promenio, ali cim progovori i kaze: "Na kugli zemaljskoj, tu je ta razlika iznedju vas i nas, ja sam ponosan" odmah posumnjam da negde u malom dzepu jos uvek ljubomorno cuva bedj sa Seseljovim likom!? Sta ti je covek?

M

pre 10 godina

Situacija je kristalno jasna: dok god se ne da spisak imena (kako rekoše, reč je o stotinama) onih koji su pretnja i objasni šta je ko od njih bio spreman da uradi, Vučić i Dačić su saučesnici huligana.
Bezbedni su dok su na vlasti, kad siđu sa nje, za ovo će odgovarati.

Ali metla će biti gvozdena.

pre 10 godina

Da li je neko nešto drugo očekivao? Junačina sa Zvezdinog severa štiti svoje drugare Keku i mrežu, a onaj što je pobedio NATO proslavlja osvajanje vlasti sa Alkatrazima i bakljama.
Oni se NIKAD neće obračunati sa huliganima, dilerima, "navijačima", reketašima i DB-ovskim "patriotskim" organizacijama. Da su hteli to bi uradili 1000 puta. Oni su tim.

Necemo hleba, Svetog Prajda nam dajteee

pre 10 godina

Te usne vrele visnje, falile su Prajdu.
Ali, posle ribanja kod gazdi u ambasadama, bice to mnogo poslusnije sledece godine.

Stevan

pre 10 godina

Kada drustvo bude spremno za paradu onda verujem da ce je i bitia, a ne da bude krvoprolice, zato se okrenimo pametniji stvarima, upravo sto Vucic prica, kako otvoriti novo radno mesto ili fabriku.

A onda će jednog dana narodu najzad da prekipi (a gospoda na vlasti će moliti Boga da se dočepaju zatvora)

pre 10 godina

Scenario:
Večeras će policija da objavi da je privela 24 osobe (od čega 7 maloletnih). Policija neće objaviti da su svi oni sutra pušteni i da niko neće odležati ni dan u zatvoru.
Sutra će se na stadionima širom Srbije pozivati na linč homoseksualaca. Niko zbog toga neće biti uhapšen, niti će iko biti izveden pred sud. Dačić i Vučić će ponovo, kao i uvek, ćutati i štiti svoje pulene.
U decembru će Evropa ponovo biti nepravedna, a mi ćemo čitati crne hronike u kojima se prepričavaju premlaćivanja, noževi i sekire, a Dačić i Vučić će reći da se mora poraditi na svesti građana.

Vasilije

pre 10 godina

Kada sledećeg vikenda neki maloumnik razbije glavu prolazniku zato što nije nosio trenerku i imao je dužu kosu saučesnici u zločinu će biti oni koji su ove subote ponovo odbili da se obračunaju sa teroristima. Doći će dan da se računi za sva ta saučesništva i sve te zločine polože. I pri tome, naravno, ne mislim na gubitak vlasti.

RSSS

pre 10 godina

Ovaj ne kapira, pa ne kapira: rejting ti je visok zato što niko normalan neće na izbore, pa si ga naduvao paleći onu šaku bednika na lokalu zaposlenjima po javnim preduzećima. Izbore si dobio samo i isključivo zato što je to bio način da sklonimo Tadića, Jeremića, Malovićku, Šutanovca, Trivanovu, Petrovića i družinu. Kako smo njih oterali, tako ćeš i ti da letiš. Dodvoravanje i saradnja sa huliganima i nasilnicima nas neće zastrašiti. Ona samo ubrzava tvoj pad.

milan

pre 10 godina

Ja lepo govorim da ovaj mladic od 1990 pa do danas nista nije uradio a ni jednom nije rekao istinu niti odrzao obecenje,,,lePo rece pre neko vece bice prajda iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
S L A G A O,,,JA NISAM INZNENEDJEN

VB

pre 10 godina

Srusili su vas nocas gejevi. Bravo za njih! Video je ovo Brisel!
Vucicu nemas pojma o bezbednosnoj situaciji u zemlji. Izgubio si poverenje Brisela, a tako su ti verovali...Jednom radikal, uvek radikal. Prepakovanje ti nece pomoci!

zoka

pre 10 godina

Upravo su nam kvazipremijer i prepodobni gospodin najPrvi objasnili definiciju fasisticke drzave. Fasisticka drzava je,znaci,ona drzava koja na racun bilo koje manjine,povladjuje i podilazi agresivnijoj vecini,sve to pravdajuci opstim dobrom,a sve u sprezi sa vecinom koja ce sutra biti koriscena za vise ciljeve ili kao topovsko meso.Izmedju ovih izjava i Kristalne noci granica je-dlaka.Zapamtite ovo!

Mex

pre 10 godina

Nasi politicari se nikad nece obracunati sa hiliganima, jer te iste huligane koriste u razno razne svrhe tokom svojih politickih kampanja. Jedini nacin je da evropska unija uslovi ulazak Srbije u EU resavanjem tog pitanja, pa posto bi nasi politicari dali d*** za EU mozda i nesto urade. Sto se Vucica tice ne mislite valjda da ce bivsi zvezdin huligan ranije na severu poznatiji kao Aca slina da ide protiv svojih.
Da se razumemo huliganizam postoji svugde, jer budala ima svugde, ali u kad se zakon primenjuje sve je to svedeno na kolko tolko razumnu meru.

Aca

pre 10 godina

Koji licemer! Zabranio u subotu, a odobrio u petak! Pa "bolje" da je održana i u subotu jer je bar bila prijavljena! Ko će da odgovara što je u petak održana a da za to nije postojalo odobrenje niti je skup prijavljen kao što to rade svi koji žele da iskažu neko nezadovoljstvo? Vi, koji treba da sprovodite zakon i građane kontrolišete da li rade u skladu sa zakonom, kršite ga, a očekujete da se građani ponašaju u skladu sa zakonom! Nikada mi nećemo biti normalna zemlja niti će nas takve dvolične primiti u EU!!!

Sale

pre 10 godina

Ustuknuli ste pred huliganima (navijačima) jer vas oni i drže na vlasti! Gde smete da ih ljutite? Ne plašite se penzosa jer oni sigurno neće da viču i prave nerede u gradu!

Vera

pre 10 godina

Prvenstveno treba misliti u ovakvim situacijama o bezbednosti, kada se desi da neko izgubi zivot u takvoj jednoj atmosferi, onda je sve kasno. Ocigledno je da postoji veliki rizik kako za one koji paradiraju tako i za one koji su protiv parade i u takvoj situaciji treba sacuvati ljudske zivote. Na kraju dolazi i finansijki faktor, ko ce da plati sve sto bi se eventualno srusilo, popalilo ili polomilo u tom haosu - mi sami. Pa nismo toliko bogati u krizi smo i to bi bio jedan nepotreban trosak.

tata

pre 10 godina

Ja sam otac dva deteta i gos'n Vucicu u moje ime nisi smeo da zabranis Pride ,vec da hapsis bagru koja im pridje na blize od dva metra .Moju decu ne ugrozava gay populacija vec ova vec pomenuta komsijska bagra zbog kojih moju decu moram danonocno da pratim.

sa suncane strane ulice

pre 10 godina

Ova zabrana nikako nije u MOM interesu.
Nemam nikakve veze sa LGBT populacijom, ali sam pobornica i borac za rodnu ravnopravnost.
Ao je LGBT populaciji potrebna parada, ona je MORALA DA BUDE ODRZANA.
Zelim da zivim u TOLERANTNOM drustvu i nije potrebno da mi ni "Obraz, ni "Dveri" ni crkva cuvaju porodicne vrednost. Cuvam ih sama.
Od mene veliki minus za drzavu i njen aparat.

sramota

pre 10 godina

Razumem odluku, činjenica je da bi bio polupan grad i mnogo povređenih, ali nije u tome problem, već u tome što se država ne obračunava sa huliganima već godinama, pa su se toliko umnožili da mogu odlučivati na osnovu sile, šta će se održati a šta ne. Država jeste izgubila, ali ne u smislu bezbednosnih službi, već u zaostalom shvatanju ljudi koji ovde žive.

Ja lično ne vidim poentu paradiranja, ali daleko od toga da bih izašao na ulicu da pravih haos i tučem ljude, van pameti.

Jasno

pre 10 godina

Ovo odluka je kapitulacija države, osim ako država ne brani iste ideje kao i huligani, a pošto znamo ko je na vlasti i šta je radio devedesetih, koliko god se punio botoksom i sklapao prste glumeći Gandija...

Nisam lud da ....

pre 10 godina

"Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji"

Leb ti `jb, što voli da ga obožavaju.
Čuj, otvorio pogon??
Da nije slučajno otvorio pogon svojim parama ????
Fa fa la ...... hvala ti.

posmatrac

pre 10 godina

Srbija nije spremna za Prajd? Zato su Vucic i Nikolic ceo politicki zivot delili Srbiju na Srbe i izdajnike. Ko je odgovoran za stete koje su napravljene tokom demontsracija u ime odbrane Kradzica i Mladica, panjenje ambasede i dzamije? A vi 150 sto dajete minuse svima koji kritikuju Vucica okupite se svi zajedno i napisite bar jedan komentar koji ima iole smsisla.

gasa

pre 10 godina

ima jedan izraz u mom kraju, a i u svakom drugom, za ove drzavnike, koji su se uplasili ulicnih dilera i fajtera (inace, svojih pulena!). taj izraz je bezobrazan ali znaci isto sto i zenski polni organ, samo uvecanih dimenzija. i mislim da ce kao takvi i dobiti po tome istom organu! samo, kada budu konacno dobili, zaboravice svi sudbinu ceuseskog, sadama i gadafija, a kao izraz za takav dogadja ce u svet uci i ime srbije!

milan

pre 10 godina

Da je neko poginuo bila bi drzava kriva da nije dobro obezbedila dogadjaj i sigurno da je i ovog puta drzava poklelkla pred huliganima Vucicu, sva ta prica i pravdanje kao i napad na one koji suprotno misljenje vasem iznose su nista drugo nego seseljova skola koju ste sa desetkom zavrsili. Vase tj. drzavnog vrha je obaeza da obezbedite skup optimalno i po potrebi ne sa samo 6.500 policajaca negi sa duplo vise ako treba. setite se sami kada ste jos u odelu radikala izgubili jednog vaseg demonstranta koliko ste se za pravdu borili pa tako bi bilo i sada ovo je sa vase strana samo prica da bi na neki nacin bili u stanju da pravdate a vi u sustini znate da svi relevantni ljudi u evropi i svetu dobro znaju zasto nije bilo prajda i sva vasa prica je samo za one koji vam i tako slepo veruju bez obzira dali ste u pravu ili ne.

Misko

pre 10 godina

Ne pricaj svasta kakav interes gradjana , kad ti je naredjeno iz Brisela da mora da se odrzi parada .E sad se pripremite za packe od Brisela i od SAD .

beograđanin

pre 10 godina

E bivsi RADIKALU Vucicu, ne smes na tvoje aktiviste koji su pravili nerede zbog Karadzica, Mladica, Sljivancanina , ...palili ambasade... dzamije u Beogradu i NIsu...
Pobedili su Kimi, Bogdanov, Keka....
Idi, sklonite se jer necu da zivim u razbojnickoj drzavi.
Koji si ti "borac" protiv kriminala ? NIKAKAV !!!
Pravi bre stratesko partnerstvo sa Somalijom i posalji tvoje prijatelje u gusarenje po okeanu...To je jedini nacin da ih ima manje.
Nismo mi glasali za tebe vec protiv onog Tadica . E a sada cemo glasati opet protiv , ali sada protiv vas udruzenih nesposobnjakovica i prevaranata . Necemo razbojnicku i duboko kriminalizovanu SRbiju ...
Skloni se ... DOSTA je OBMANA...

da da

pre 10 godina

Šta su radila gospoda na vlasti da obuzdaju ovu bagru u poslednjih godinu dana ?
NIŠTA!!!
Samo smišljaju izgovore, i pričaju bajke jadnom narodu. A narod, ovce, plaća sve veće račune, sve skuplje namirnice,...
Na sledećim izborima LGBT da se pojavi kao stranka, pa da vidimo ko koga podržava !!!
Zinat bih glasao i ja i kompletna moja familija za njih !!! (Da, namerno napisah zinat!)

AB

pre 10 godina

Samo polako i strpljivo. Kad sjaši sa vlasti pljuštaće hapšenja i zatvori zbog zaštite huligana, narko-dilera, "navijača", fašista, kriminalaca, ubica i siledžija. Živi bili - pa videli.

smejurija

pre 10 godina

Na trenutak sam mu poverovao, ali je ovim prideom ipak dokazao da je on radikal koji je dosao do malo vlasti i da nista nece promeniti. Smejurija od coveka!

Berkut

pre 10 godina

Baš Vam hvala na Vašoj brizi. Zar nije poštenije reći jer se stalno pozivate na poštenje,odgovornost i da nemate problem da kažete istinu da ste nesposobni da sprovedete bezbednost za neki miting sa temom i razlogom kakav god bio.Briga za gradjane bi bila da ste radili na svesti gradjana da se u ovom slučaju održi "Parada Ponosa" uz prostustvo eventualno saobraćajne policije.Da ste radili decenijama na svesti naroda, a vi se svakim Vašim obraćanjem trudite da probudite u čoveku ono najpriprostije što postoji.To ste koristili i kao pripadnik deničarske partije gde ste poigravali sa osećanjima nacionalizma a nikada niste rekli da gde god su se desničari pitali nije se dobro završilo za tu naciju.Zašto niste uhapsili i sproveli u zatvor ove 1389 koji besumučno celu noć sviraju kolima po beogradskim ulicama razvijenih zastava.Izvinite i meni je ugrožen javni red i mir jer sam možda dežurao, za dežurstvo i nisam mogao da spavam.Dakle oni su sada heterosexalci recimo i oni vrede.Oni su viša bića a ovi homosexualci su šta.Da li je to jednakost i tolerancija o kojoj pričate.To je radikalski stav.E kad ne može pričom da se usadi tolerancija onda vi imate mogućnost da vaspitnom palicom učite huligane toleranciji.To su radili i dan danas rade sve zemlje ovoga sveta.Pa zato valjda i postoji policija.Svaka partija gaji kontroliše i finansira grupu huligana koja se poziva po potrebi za sopstvene interese,da poruši ambasade,grad,džamije a da niko ne odgovara.Huligani su opet pobedili

Vrzino Kolo

pre 10 godina

Iz godine u godine drndate istu pricu. Mislite da ce vam zapad vise progledavati kroz prste? Mislite da oni ne vide kako se vi kao natezete, eto imali ste volju, pokusali ste sve sto ste mogli, ali dan pred paradu cvrc.
Videcemo u Decembru i Januaru koliko ce ovo kostati gradjane. Da li je ovo vredno polupanih izloga ili nije. Gay su ponudili svoje glave da bi se drzava pokazala da ima kontrolu i da li ume da stiti ustav. Bili su hrabri, ali se se vi kukavicki povukli i to pred golorukim huliganima koji su onako izazivacki stajali ispred vas. Tvrdite da od ovih huligana i bez parade niko nece stradati?
Bice izbora sledece godine. Nece vas zapad takve prevrtljive dugo tu drzati.

lukavi

pre 10 godina

Ne znate vi šta će te sa državom, sa vlašću, šta će te sami sa sobom, dospeli ste tu ni krivi ni dužni - prevarom
I stoga svaki dan nove laži, nove nebuloze u koje ni vi sami ne verujete, možda i imate neku želju za nečim boljim, ali ne umete, jednostavno ste nesposobni i to je to.
Kakvu vi državu zastupate kad niste u stanju da kriminalce stavite pod kontrolu ?

Zacarani krug

pre 10 godina

Svaki PR stručnjak zna da ne postoji loš publicitet, celi svet bruji o tome da je Srbija zabranila paradu, pa onda kad je dozvole onda će svi pričati o tome da je parada dozvoljena, ovo je odličan potez vlasti ako se gleda dugoročno, kratkovidni to ne shvataju!
(J.J.Zmaj, 28. septembar 2013 12:57)

Hehe - pa nije ostatak sveta srpska turbo folk drustveno-politicka estrada, prijatelju.
To sto ti pricas a Vucic radi je mislio i Sloba kada je krenuo u ispravljanje krivih drina po komsiluku pa vidi kako se zavrsilo.
Ili ces da mi kazes kako danas ceo svet bruji o tome da je Srbija bastion mira, stabilnosti, demokratije i prosperiteta posto se odrekla svoje ruzne ne tako davne proslosti?
Ti si PR strucnjak koliko i ja astronaut. Vucic je izabrao kratkorocno manje zlo po svoj rejting kod domace glasacke masine ali dugorocno mnogo vece i po drustvo kojim upravlja i po svoj licni, drzavnicki kredibilitet.
Posto od reformi ocigledno nema nista, prvo ce mu okrenuti ledja bivsi DS-ovi glasaci koji su se naivno primili na njegov populizam kao muva na lepak, a zatim i najverniji navijaci kada shvate da je i borba protiv siromastva i korupcije takodje mrtvo slovo na pairu.

Bosko

pre 10 godina

Licemerju nikada kraja, pogotovo kod GMO radikala...!!!
Huskali ste i vodili zajedno sa Dacicem huligane da lome i pljackaju dok je DS koliko toliko drzao sve kako treba...!
TI I TOMA, UZMITE STIROPOR I SEDNITE, CISTA JEDINICA!
RAZREDNI TAMO NEGDE IZ SIBIRA I SEVERNE KOREJE, NEKA VAM POPRAVLJA OCENE, ALI OVDE VAM MESTA NEMA!!!
Bezite odavde sto pre i dok narod ima jos veoma malo strpljenja da vas slusa i gleda!!!

The Sunday When Hase Left

pre 10 godina

Sutra ovde mozemo preporucivati poruke. Sutra su oni zauzeti Paradom Fudbala sa Urosem, Vucicem i Dacicem na celu klape. Danas im je radni dan, s obzirom da su zabranili Paradu Ponosa.

Sasa

pre 10 godina

Pa upravo je ova zabrana -- zabijanje glave u pesak kao noj! Sta vredi pogon sa 450 radnih mesta (vise je ljudi verovatno ostalo bez posla juce) kad ljudi ne mogu mirno da prosetaju gradom. I to nisu neki tamo ljudi koje niko ne zna. Zna se da je otprilike 10 % populacije gay (homoseksualne orjentacije). Dakle od svakih 10 ljudi koje znate otprilike 1 je gay, od svakih 10 rodjaka otprilike 1 je gay, od deset porodicnih prijatelja (pet porodicnih parova!) otprilike 1 je gay, od 10 suseda (otprilike petoro vrata) 1 je gay itd. Ljudi, osvestite se, podignite glavu iz peska!

Beoman

pre 10 godina

Jao, Vucicu, pa sta ti trebaju ovakve izjave, ne moze biti ni na koji nacin u interesu gradjana narusavanje ustavnog poretka zemlje. Nemoj svoju energiju, popularnost i hrabrost da trosis na odbranu beznadeznog slucaja kao sto je Dacic. Ima nas jos, izgleda naivnih, koji verujemo da si drugaciji od ostalih.

Dejan

pre 10 godina

Što se tiče policije, koliko god ovo cinično zvučalo, takvi poslovi su im u opisu radnog mesta i oni su dobro znali da se jednog dana mogu naći u takvim situacijama. Ili treba biti policajac samo kada se vrše racije po klubovima i kafićima (uz obavezno par šamara gostima, čisto da se zna ko je glavni). Što se tiče onog degenerativnog mulja i ljudskog dna sa jednim gramom mozga i dva i po razreda škole sa druge strane, sigurno su i oni bili upućeni u činjenicu da nisu krenuli u Gradsku biblioteku, već da kreću na naoružane kordone policije na koje planiraju da bacaju kamenje, flaše, baklje, ose... te da na osnovu toga mogu očekivati određeni odgovor policije. Prema tome, saldo povređenih i (ne daj Bože) poginulih, kao i fakture za pričinjenu štetu, treba ispostaviti isključivo onim organizacijama koje su bile najglasnije u organizovanju eventualnih nemira. Moja poruka Vučiću i Dačiću je da treba da preuzmu odgovornost za ovo što se desilo. A desilo se to da je ova "država" de facto kapitulirala pred pretnjama bande batinaša, homofoba, huligana, kvazipatriota, navijača, klerofašista, pravoslavnih talibana i pljačkaša. Isto me zanima da li ovo znači da su te silne bezbedonosne agencije nesposobne da doznaju ko su ti pojedinci koji pozivaju na netrpeljivost, krvoproliće i rušilačko-pljačkaške pohode, lociraju ih i uhapse, i da li je vrhunac njihovog doprinosa na polju bezbednosti građana sastavljanje bezbedonosnih procena na osnovu kojih se kasnije ništa ne preduzima.

FullHouse

pre 10 godina

Morate shvatiti da je ogroman broj gradjana bio spreman da pravi krivicna dela po svim delovima grada, jer bi policija bila preokupirana Prajdom, i da bi bilo velike materijalne stete, i mnogo povredjenih. Nije Srbija spremna za Prajd, jer previse besa postoji koji se mora negde kanalisati, a u ovom slucaju to se kanalise prema gej populaciji.

Ljudi u ovoj zemlji su toliko siromasni i kao takvi bez posvecenosti icemu lepom, da imaju potrebu da ulaze u ovakve stvari da bi osecali kao da pripadaju nekoj uzvisenijoj ideji. Siromasni i besni uvek lako pristupaju grupama kojima je glavna ideologija homogena nacija tradicionalnog mačo muskarca, jer je tradicionalni mačo muskarac jedan od retkih "kvaliteta" koji siromasni mogu imati. Ista situacija je u maltene celoj istocnoj Evropi.

juca

pre 10 godina

Otvaramje fabrike, ja sam videla temelje fabrike. Pitanje je dali verujem Vucicu ili svojim ocima, ne samo za mene. Drzava je prekrsila USTAV.

Dejan

pre 10 godina

Dragi Vucicu,hvala ti mnogo sto si nas zastitio od razujarenih clanova nasilnicke organizacije Parade ponosa,koji su planirali da svim silama sprece okupljanje mirih,nenasilnih, ekstremistickih,desnicarskih i profasistickih organizacija.Verovatno clanovi Parade ponosa su planirali za izazovu nemire u Beogradu da ruse ambasade i da kradu patike po obijenim prodavnicama.Ovih si pokazao svoju proevropsku orijentaciju Velike Srbije.Hvala ti sto si sprecio Dacica da podrzi tu Paradu ponosa.Sada mogu mirno da spavam praznog stomaka u ovako lepoj i ponositoj zemlji.

Rako

pre 10 godina

"...rekao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu."

Naravno, jer da si rekao šta misliš ekspresno bi završio svoju evropejsku karijeru, gospodine Zimnica. Ali istina je kao suza jasna da nisi dao NI JEDNU JEDINU izjavu u kojoj si osudio huligane i nasilje prema homoseksualcima, niti zapretio onima koji se na nasilje spremaju. I što je još važnije APSOLUTNO NIŠTA nisi uradio da se sa huliganskim hordama obračunaš. Naprotiv, "mudro" si se uzdržao da kažeš šta misliš, a prećutno odradio posao sa tvojim drugarima sa severne tribine, Dačićevim "Alkatrazima", SPC-BIA pulenima Zverima, Obrazima i ostalim ljudskim talogom.
Ako misliš da su građani Srbije slepi i da im nije kristalno jasno šta radiš, možemo samo da ti poručimo da baš kao i ti jedva čekamo izbore.

Kaka

pre 10 godina

A sta si radio Vucicu da povratis toleranciju u Srbiji? Sta si za prethodnih godinu dana uradio pa priblizis dve strane? Da ih dovedes da razfovaraju. Izjave sa pozicija sile - Ako hoce izbore dobice izbore (pa ce da se nauce pameti) govore o tvom poimanju demokratije. Svi ste vi isti.

bratdjura

pre 10 godina

Muka mi je,vise,od vesti i komentara za gej paradu! Nemam nista protiv odrzavanja parade,ali,jel mora ova drzava da stane svake jeseni zbog parade?! Jel nema nista vaznije od parade?Ni je dan drugi problem?? Na pr. 1000 hoce da setaju,2000 im nedaj u a nas 1000000 ko j...?! Ma ,dajte vise...

drazen mihic

pre 10 godina

onda u interesu gradjana recite koji su to sto ugrozavaju nasu bezbjednost
pa da se pohapse i uklone da u buducnosti nemamo ovaki problema, to bi
trebao da bude prijoritet, jer sigurnost i stabilnost je temelj drzave..

Straight Warlord

pre 10 godina

Je li bivši radikali, kada ste pujdali ljude jedne na druge i slali tuđu decu u ratove, ljudski život vam je bio nešto drugačije vrednosti nego danas? Tada su vam bila puna usta tvrdnji da sloboda nema cenu, a sada je za slobodu i jedan jedini život previše !?

Covek

pre 10 godina

Ja ne mogu da prestanem da se smejem pa zar juce nije rekao da bi odrzavanje parade ponosa bio u interesu naroda?!
Podsetnik: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=27&nav_category=12&nav_id=758565

Covek-robot jedno te isto ponavlja bez ikakvog smisla!

Zoran

pre 10 godina

Vucic pravi istu gresku kao i Milosevic. Od drveta ne vidi sumu.
I pre 25 godina modus operandi je bio "daj da prvo ispravimo krive drine i vratimo teritorije za koje smatramo da nam pripadaju a onda cemo da se bavimo ekonomijom, demokratijom, omladinom, korupcijom, reformom drustva i ljudskim pravima." Tim redom.
Posto smo ratove izgubili a sa njima i 15 posto sopstvene teritorije, kao i one prekodrinske na kojima smo hteli od Jugoslavije da pravimo Srboslaviju, sada je poklic "daj da se bavimo vaznijim pitanjima od gradjanskih sloboda - ekonomijom, korupcijom, nezaposlenoscu, (virtuelnim) suverenitetom nad Kosovom, a ljudska prava ce doci na red kada resimo sve ostalo."
Ljudska prava i slobode su ponovo, kao sto su u ovoj nesrecnoj zemlji uvek i bila, na dnu liste prioriteta.
Ali to je normalno u zemlji Srbiji, jer ne moze se ocekivati od ovakvih politicara, odraslim i ogrezlim u neslobodi i korupciji koja paralise svaki pokusaj da se od Srbije napravi civilizovano drustvo, da shvate da pomaka ni na jednom polju nece biti dok ljudska prava i slobode ne budu na vrhu te lestvice i cilj kojem se mora stremiti svim sngama, bez obzira koliku bezbedonosnu pretnju cine huligani i primitivci. Kojih je svakim danom sve vise i sve su jaci upravo zato sto je oslobadjanje ovog drustva od okova svakojake represije poslednja rupa na svirali.

Mr.Moon

pre 10 godina

Najjaci su mi oni sa komentarima "ako je to uradio, ne treba neko da pogine". U stvari, bas oni su glavni problem ove drzave. Oni sastavljaju kraj sa krajem, mastaju o boljem zivotu koji ce im neko obezbediti, gledaju da se uguraju (ili decu da uguraju) u neko drzavno preduzece i sve analiziraju sluzeci se "farma-logikom". Pritom su vecinski deo stanovnistva ove banana drzave, sto je i logicno kad se sagleda kako stvari stoje...
Alo! Moze li se stati na kraj takvoj svesti? Taj stav "Znate li koliko kostaju policajci. To sve placamo mi iz budzeta. Nisu krivi oni sto hoce da idu da gadjaju/lome/ubiju vec su krivi ovi sto ih provociraju." Ne znam sto se cudim. Kad dve trecine nacije gleda kako se dvadesetak retardiranih predstavnika ljudskog roda pljuju na Farmi. Voleo bih da mogu da ih postrojim sve i da im pokazem srednji prst i kazem "Hvala na divnom odrastanju i na vrednostima koje ste mi vi i ova drzava pruzili". A onda da podelimo drzavu na Srbiju i Srbistan, pa ko gde zeli. Jezivo.

petogodisnjak

pre 10 godina

Nisu huligani pobedili?!
Nego je Pera Petrovic iz Pozeske je bio toliko revoltiran sto tamo neki cudaci paradiraju, da je tog dana bio spreman na nasilje, po cenu zivota?!

Najveci minus do sada gosn Vucicu!

IBJ

pre 10 godina

Dakle, juče napisah nešto što se već danas pokazalo kao "proročanstvo". Nije to ništa veliko, po nomenklaturi Milorada Pavića bliska proročanstva nisu posebno vredna - svako iole inteligentan može da ih izrekne. Zato me je i čudilo što ga niste objavili. Ta "mudrolija" o SNSrpskom političkom ping-pongu glasila je od prilike ovako:

Ping: "Pobeda! Vučić prelomio: Biće prajda!"

Pong: "Odžavanje Prajda je u interesu građana Srbije."

Ping: "Pobeda! Vučić prelomio: Zabranjen Prajd!"

Pong: "Zabrana Prajda je u interesu građana Srbije."

Kad neko igra ping-pong sam sa sobom verovatno je zreo za pregled u Palmotićevoj 37. Šta tek da kažem o onima koji posmatraju takav meč i aplaudiraju?

Dajana

pre 10 godina

Ucenjuju gejevi ucenjuju huligani a najvise ispastaju obicni gradjani, otakzivanje prajda je najbolja moguca odluka u ovom trenutku, drzava ima toliko problema i sad ce neko prajd da razvlaci po novinama da niej dobro sto je otkazan da ce biti minus u pregovorima sa eu itd. Konacno mi odlucejemo a ne eu.

Aleksandar

pre 10 godina

Ljudski zivot nema cenu. Toliko.
(dusanka, 28. septembar 2013 12:03)

O, naprotiv, sloboda nema cenu! Za slobodu su pali milioni i milioni ljudskih života. Da su vaši dedovi razmišljali kao vi - danas vas ne bi ni bilo. Ali dobro, nije svaki narod zaslužio da opstane, nećemo biti ni prvi ni poslednji koji su se zbog lažne sigurnosti odrekli slobode i samim tim potpisali svoju umrlicu.

Antigona

pre 10 godina

Nemojte tamo lagati te evropske političare kako ste ovo uradili zbog gradjana. Nisu ljudi glupi. U interesu gradjana NISTA niste uradili jer niste obezbedili postovanje tog Ustava nad kojim se kunete.

sasa

pre 10 godina

je ne mislim da je prajd otkazan zbog huligana! ako je tako, onda je država neozbiljna i nemoćna! šta će da se desi ako ova banda odluči da krene na građane , da pljačka, otima, ubija? ko će da zaštiti građane? šta ako ova banda krene na državu, da je preuzme, ko će da brani državu? hoćete da nas pohapsite sve ako se budemo branili? ne, rekao bih da je direktor policije trenirao strogoću na premijeru, svom ministru, i prvom potpredsedniku vlade i na celoj državi. pismo sindikata, pa poruka vladi o tome ko je vlast u srbiji! i nema prajda! soprano na vlasti u srbiji! a ovi sarlatani iz vlade su upravo to: državnički šarlatani, a prevejani lopovi i spineri!

idi hapsi pa oslobadjaj ili tako nešto

pre 10 godina

sada mi je jasno šta si mislio kada si rekao da znaš kako ćeš skončati....kao još jedan nesposobni patetični luzer koji je imao šansu da nešto uradi....i koga se niko neće sećati mesec dana nakon odlaska sa vlasti....

Mile pile

pre 10 godina

Kao sto rece covek iz komentara Nije ovde seks u pitanju. Da dodao bih ja ali ima tu seksa evo i primera Premijer i Prvi nas j.... Sada vec mozemo reci decenijama. Izgleda da smo mi jedna sado-mazo nacija. Volimo bic pa to ti je. A ove fasisticke organizacije koje nam cuvaju rasu dodju mu kao fetish.

Vitez

pre 10 godina

Ovaj postaje sve gori i gori. Ko to urusava drzavu iznutra? Sta je sledece, da ce da sve koji mu protivrece da nazove da su protiv drzave i izdajnici?
Ovo je katastrofa , ko je nama na vlasti. Vucic dlaku menja , ali cud nikako.
Covek nije u stanju da organizuje jednu obicnu paradu , a ovamo optuzuje za izdaju zemlje.
Skloni se bre sa vlasti,ako nisi u stanju da je obavljas!

AB

pre 10 godina

Dačić poslao 6500 policajaca na ulicu, a Vučić opet poslao 150 botova na sajt B92.
Jednima zbog huligana plaćamo dnevnice jedan dan godišnje, a drugima svakog božjeg dana, pa i vikendom.

zoran1965

pre 10 godina

kod seselja skolu ucio, ministar informisanja 1999-te dok su bombe padale, samo budala moze ocekivati nesto dobro od ovoga 'coveka'
dacic se bar nije nesto mnogo ni folirao, da se promenio osim sto se odrekao svog ucitelja i mentora

Nemaju svi pilece pamcenje

pre 10 godina

Sto nisi trazio bezbednosnu procenu kada si nas slao da ginemo bez veze? Sto te tada nije zanimalo sta je u interesu gradjana?

Шта Радите Брее

pre 10 godina

Док се овде тресе празна слама у Србији годишње нестане 40 000 људи. Пустите ме више те параде. Душа ме боли што ћемо да нестанемо са лица земље!

Holi

pre 10 godina

Homoseksualcima je otkazana parada najvise zbog njihove sigurnosti. Zabranom ni u kom slucaju nisu ugrozena njihova prava, imaju sva prava kao i svi njihovi neistomisljenici. Samo jos uvek Srbija nije sazrela za takvu vrstu manifestacije, kada bude resen problem ekstremnih navijackih grupa i kada bude garantovana sigurnost ucesnika parade, odrzace se bez sumnje.

Ovo nema veze sa EU, ovo su ustav i zakoni Srbije, i elementarni red u zemlji

pre 10 godina

Vučić, Dačić, Nikolić, Đilas su imena na spisku onih za koje se NEĆE GLASATI, zbog odnosa prema ugroženim grupama, zbog odnosa prema huliganima, zbog odnosa prema ustavu i zakonima. Ne samo homoseksualci, već i mi normalni heteroseksualci. Ima nas jako mnogo.
Neće se glasati ni za koga ko ne bude JASAN u odnosu na huligane.
Ima nas mnogo više nego njih, pa neka gospoda brinu o rejtinzima.

emigrant

pre 10 godina

kad si kritikovao onda si pricao jedno, od kad si u fotelji pricas drugo, a desava se nesto sasvim trece. ljudi nek vam je sa srecom kome se klanjate.

Lalegator

pre 10 godina

Kako se donosi bezbednosna procena.Na osnovu grafita,plakata ili obracanja raznih popova.Nije se bezbednosna procena dogodila u minut do 12.Dacic je samo pre dva dana rekao da ce Parade biti i da ce skratiti svoj boravaku Grckoj. Vucic je javno na medijima izjavio da je Parada u interesu gradjana Srbije.On je gazda svih bezbednosnih institucija u Srbiji.Za paradu se zna od prosle godine.Kako to da Vozd Vucic nije preduhitrio huligane. Sto nije stisnuo onu stvar i pojavio se na celu parade postoje ona u interesu gradjana Srbije jre kako kaze on sve radi u intersu gradana (demagogija)
(Muva bez glave, 28. septembar 2013 12:21)

Ne branim Vucica ali ovo sto se desilo je pobeda naroda.

Nece ljudi pederbal pa to ti je.

To sto 200-300-500 ljudi ne moze da proseta a moze da drzi tribine cele ove nedelje bez ijednog incidenta nije krsenje ljudskih prava.

Medijsko silovanje koje je heteroseksualna vecina trpela zadnjih par mesece vec jeste.

Zabrana svih propagandnih aktivnosti u vezi seksualne orijentacije na 50 godina.Sto da punimo dzepove 50-ak ljudi koji bez posebnog razloga dizu frku na drzavnom nivo-u.LGBT populacija o njih nema nikakve koristi,pogotovo im ne treba dizanje tenzije oko stvari koje su precutno prihvacene u drustvu.

I zivimo i mozemo da zivimo zajedno ovde,ali da se svi okrenu jedni protiv drugih jednom godisnje zarad placenika organizatora,nije pametno.

Valjda smo nesto naucili u zadnjih 20g.

gastarbajter

pre 10 godina

Gospon Vucic otvara fabriku, radi 32 sata dnevno,sa savate boks tuce huligane i uz tajne borilackih vestina brani narod i srbiju. Gosp. Vucic je smesna marioneta u rukama ko zna koga ( sto je i najgore jer ne znamo u cijim smo mi onda rukama ) koji za neki samo njemu znani cilj $ prodaje i izdaje stavove onih koji su njegove pristalice,ne mareci ni za njih ni za nas. Njegovih pristalica mi ni nije zao,zasluzili su takvo ponizenje ali zasto mi koji dobro znamo Vucka i nikad mu ne bi dali podrsku,moramo da se ponizavamo?

garavi

pre 10 godina

ljudi kad raspisu izbore moraju svi da ukljuce mozak i da se sete svih ovih sr. . . . a sto ih prave ovi vladajuci . samo mozak ukljucite i da im vidimo ledja

bzvz

pre 10 godina

Evo,svi koje poznajem su gradjani i svi su uglavnom protiv prajda.Ali,nikom od njih ne pada na pamet da izadju na ulicu i verbalno ili fizicki napadnu ucesnike toga skupa.Tako da obicni gradjani nisu ni ugrozeni niti ugrozavaju ikoga.A oni koji hoce da tuku bilo koga,to su siledzije i huligani i njima je mesto zna se gde.Ja od drogiranih i pijanuh navijaca moram da se sklanjam u svojoj ulici,iako nisam strasljive prirode.Jednostavno se mora bezati od ludaka jer ko zna sta u delirijumu mogu da naprave.Od takvih idiota drzava mora da stiti sve ljude,a pokazalo se da nije u stanju.Ne volim LGBT,ali imaju pravo slobodno da setaju!Ova vlast je izabrala Evropu i zapad,protiv cega sam takodje,i mora da sprovodi njihove vrednosti.I tu ne moze,ovo mi se svidja,prajd mi se ne svidja.Potpuno neozbiljno i neodgovorno.

blablatruć

pre 10 godina

A kad će to 'sutra' da postane 'danas'? Ako nastavite da raspirujete tu istu netoleranciju, baš kao što je vaš besprizorni koalicioni partner učinio u više navrata tokom poslednjih par dana, slutim - nikada.

patriotska nota

pre 10 godina

" Dajte vasem pokretu neku patriotsku notu, pokazite da volite ovu drzavu, pokusajte da nadjete zajednicki jezik sa crkvom ona je tu glavna. " (jezeras, 28. septembar 2013 11:57)

A sta mi,koji nismo gejevi ali ne zelimo da imamo zajednicki jezik sa crkvom?
Imas li neki pametni savet?

A sto se patriotizma tice i njegove note,on ce da svira u najboljem tonalitetu samo da kapne koja kinta

Malo sutra

pre 10 godina

..a sutra će verovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

Tolerancija, gospodine Vucicu, nece pasti s neba niti ce dojahati na belom konju iz EU, kao sto nece ni milijarde evra koje su neophodne za jacanje ekonomije dok su reforme od kojih bezite kao djavo od krsta neophodne za jacanje drustva.

Ovom ste izjavom potvrdili ono sto miselci ljudi u ovoj zemlji vec znaju - da gajite sminkersko i lazno evropejstvo i da milimetarske pomake ka civilizovanoj i uredjenoj drzavi pravite nevoljno i tek kada vam EU zavrne ruku.

Za to vreme, policija u centru grada kao gestapo legitimise gradjane, iako je prajd otkazan, dok "cuvari javnog morala" nesmetano prete nasiljem a cesto ga i upraznjavaju.

Boris Tadic je bio u pravu - od blata cemo ga praviti.

Pamti pa vrati

pre 10 godina

Ako je moguće zamisliti veći skandal od sinoćnje zabrane iz "bezbednosnih" razloga, to je onda ovo što se desilo jutros. Vučić stavlja zimnicu i kuva gulaš. To je najbezočnije pljuvanje u lice, narugivanje, ismevanje i šamaranje svim ljudima koji zbog koalicije nesposobnih/nevoljnih državnih organa i huliganskih hordi ne mogu mirno da prošetaju parkom.
Zimnica i gulaš su najniži udarac besramnog čoveka.
Pamti pa vrati.

Homo politicus

pre 10 godina

Evo ja cu potsetiti gospodina Vucica na cenu odrzavanja parade 2010. godine: 250 povredjenih policajaca i 2 miliona eura stete u gradu po proceni gradonacelnika Djilasa. Ni jedan povredjeni policajac nije vredan tzv. prava marginalne grupe

Đorđe

pre 10 godina

Permanentne dileme oko toga da li treba ili ne treba dozvoliti paradu "ponosa"(???)se redovno postavljaju - kad god je to politički probitačno ; bilo da se dozvole , ili ospore.
To nema ama baš nikakve veze sa bezbednošću ; a ako neko misli da, ipak, ima - onda je to PORAZ države !

MRKI

pre 10 godina

Moram nesto reci kako bi se vlastodrsci malo prisetili kako je bilo kada su pruzili podrsku Radovanu Karadzicu pa Ratku Mladicu. Da li su tada trazili procenu. I tada je stradala policija i Beograd unisten a krivicno odgovarale DVE PLAVUSE za sportsku opremu. Sada je moje misljenje da Vucic i Dacic sada nemaju srce i mu.. i ne ide im u prilog da bude nemira u Beogradu jer oni su vlast i hoce da prikazu brigu za Beograd i Beogradjane.

korg

pre 10 godina

Dobra odluka. Prvo da se srede stvari oko prioriteta drzave a to su podizanje unistene ekonomije, nova radna mesta, suzbijanje korupcije i kriminala, problem Kosova... pa ce i parada doci na red.

Vasilije

pre 10 godina

Meni pcelari bas idu na zivce, pa jos kad se okupljaju sa onim teglicama. A bogami i politicari, ono kad se okupe u 'Domu Skupstine'. Moze li se nesto uciniti, Vodjo, bar u vezi politicara, ako se plasite pcela?

Mile

pre 10 godina

Mozete ti i tvoj kompanjon kvazikomunista Dacic da pricate sta god hocete, svakome pametnom u ovoj drzavi je jasno da ste se uplasili huligana, navijaca, kvazipatriota i ostalih fasista i da ste se zavukli u misiju rupu, kad je trebalo da se borite za bolje i pravednije drustvo. A sto se pogibije tice, da je stradao neko od tih maloumnika koji su pozivali na krvoprolice, ne bi bila nikakva steta!

VV

pre 10 godina

Ovo jeste nova kapitulacija države pred huliganima. I to po ko zna koji put.
To vidi i slepac.

A najbolji dokaz je činjenica da su i Dačić i Vučić, bez da ih je iko pitao, brže-bolje požurili da kažu kako to nije kapitulacija države pred huliganima.
Drugo je pitanje šta bi bilo kad ti huligani ne bi imali prećutnu podršku Dačića, Vučića i BIA. Bilo bi potrebno dve nedelje da se pohapse sve kolovođe, da se počne sa sprovođenjem postojećih zakona, pravna država bi počela da funkcioniše i u takvoj situaciji maloumnicima ne bi palo na pamet da divljaju.
Do tada, ovo JESTE ono što svi vidimo: kapitulacija države pred huliganima. Kao što JESTE očigledna istina da huligani tu pobedu ne bi mogli izvojevati bez prećutne podrške vlasti.

ibanez

pre 10 godina

Ne podrzavam odrzavanje parade ali isto tako ne podrzavam i cinjenicu da su huligani iznad pravnog sistema drzave. Pothitno resiti problem divljanja navijaca inace ne pise nam se dobro.

Gavra

pre 10 godina

Bojan Pajtic je jos 2011 doveo Fresenius u Vrsac! Pogledate na internetu. Na novim izborima cete poloziti racune: popijeno, pojedeno, sluzbena putovanja, najave, klevetanja... Do sadasnji rezultat jedino Sporazum o Kosovu. Cije uniforme ce nositi srpski policajci na Kosovu? Samo pitam.

Bli

pre 10 godina

To sto Vucic prica su besmislice. Njima da je stalo do ljudskih zivopta uredili bi sluzbu Hitne pomoci u Beogradu tako da se neceka po sat vremena po pozivu da dodje lekar i spasi pacijenta koji ima srcani napad ili neku drugu teskobu. Po toj Vucicevoj teoriji najbolje bi bilo da ljudi i ne izlaze iz stanova, da zive na nekim cevcicama i eto - nulti rizik. Drzava ne sme da ugrozava zivot drugih ljudi iz cista mira, ali ovde je rec o tome da postoji organizovana banda ultradesnicara koji su spremni da izadju na ulice i malteretiraju ljude iz raznih razloga (parada ponosa, kosovo, utakmice itd.). Gradjane od te rulje treba stiti, i zna se kako se policijski stiti: suzavci, vodeni topovi, privodjenja, a po potrebi, ako nose oruzje i pucanje je dozvoljeno. Ulgavnom gumenim mecima, a onda i pravim. Ako neko izadje na ulici sa namerom da unistava slobodu, unistava grad, bije, tuce, ubija, onda je problem te osobe ako strada u okrsaju. Isto tako, ako postoji grupa od 200-300 ljudi koji su soremni da zbog svojih prava protestuju i rizukuju svoj zivot, onda je u slobodnoj i demokratskoj drzavi to njihova odluka. Izlagati se za velike ideale opasnosti je uvek bila vrlina, a ovo sto vucic i ekipa rade je paternalizam. I konacno, tu su i policajci koji imaju privilegovan radni staz, privilegovanu medicninsku negu itd. upravo zasto sto se kao profesija izlazu opasnosti.

Zimnica

pre 10 godina

Horde huligana sprečavaju mirne građane da se prošetaju parkom, a svemoćna junačina zbrisala u Koceljevu, da stavlja zimnicu!!! Pa stvarno, da nije tragično, bilo bi komično! Zimnicu!!!

agim

pre 10 godina

O.K. Vucicu, predlozicu vladi Kosova da zabrani dolazak Srba na proslavu Vidovdana u Gazimestan zbog bezbednosnih razloga.Kada tolerancija bude bolja(za jedno 100 godina kad vise nikoga nece interesovati vidovdani dozvolicemo dolazak).
Da vidimo kako ce te da reagujete na ovo ? Mogu da zamislim naslove; Albanci uskracuju Srbima osnovna ljudska prava itd.

Marko

pre 10 godina

U interesu gradjana ili vlasti, vi ste se gospodine prvi uplasili da ce protest protiv gej parade prerasti u socijalni bunt protiv tvog rezima, zato so napunio Beograd policijom, plasis se gladnih gradjana.....
Tvoja demagogija ne moze da ih nahrani.....

Natalija Nikolić

pre 10 godina

I rekao je još da će „sutra biti više tolerancije“! Na to mu ja odgovaram: „sutra“ će biti manje tolerancije. Svi parametri sociološki pokazuju da smo mi na nizbrdici. Vidiš Vučiću kada je Ataturk rešio da od osmanskog sultanata (u izumiranju) napravi građansko društvo na čemu se temeljila ta reforma? Na školskom sistemu i vojsci te na odvajanju države od crkve! Kod nas u 21 veku ŠKOLSKI SISTEM RAZOREN, VOJSKA RAZORENA (samoubilačkim ratovima) crkava vodi kolo u državi (militarijuje Srbiju propoveda mržnju i političko-verski sistem iz 12 veka).

Petar

pre 10 godina

Kakvi crni huligani, pa njih bi policija neutralisala za pet minuta da stigne naredjenje "odozgo". Parada nije održana iz sledećih razloga: 1. vlast zna da je većina naroda protiv parade, pa ne želi da izgubi političke poene; 2. vlasti odgovara da se u javnosti raspravlja o tome ko je za i protiv parade, jer dok se mi raspravljamo, oni nam svakog sekunda zavlače ruku u džep; 3. vlast se plaši da protesti protiv parade mogu da se pretvore u proteste protiv vlasti (takvih primera je bilo u istoriji). Prema tome, parada je zabranjena da bi se zaštitili interesi vlasti, a ne interesi beograđana.

blabla

pre 10 godina

Није држава забранила параду, већ је рекла истину. И саопштила ју је фотографијом. А она гласи: Све је мрак, мркли мрак. Дакле, не може мрак да забрани мрак, када су исто. Мислим да је начин саопштавања истине био коректан. ))):

Natalija 018

pre 10 godina

Vučić je povodom prajda bio u prilici da bira manje lošu opciju, tj. kakvu god odluku da je Vučić doneo u saradnji sa bezbednosnim službama, on bi bio kritikovan, ali na njemu je bilo da donese odluku u skladu sa bezbednosni procenama, i mislim da je doneo ispravnu odluku.

precanin

pre 10 godina

U pitanju je tvoja zelja da se Parada ne odrzi ! Da mislis na gradjane Srbije Parada bi se odrzala. Da li je u interesu gradjana ako Amerika i EU-ja kazu da je steta sto Srbija nije odrzala Paradu ? Predsednik Srbije, Nikolic, u svom obracanju svetu, porucio da ce se Srbija boriti protiv svake vrste neopravdane sile i svih vrsta terorizma! Ovom tvojom izjavom , da se Parada otkaze zbog bezbednosti gradjana, je priznanje da u Srbiji postoje grupe, organizacije, koje bi mogle da izazovu nerede sirokih razmena i da je drzava nemocna da ih spreci u tome, ako se dozvoli Parada !? Znaci da je drzava pokleknula protiv terorista, batinasa kukavica,(hrabri su kada ih ima sto) i bitangi ! Da li mislis da je srpski narod toliko prost da nista ne vidi i ne cuje , pa mozes da mu porucuje svako-jake gluposti ?

danica

pre 10 godina

Ako ce evropski zvanicnici da nam udare minus zbog zabrane parade onda neka im je na casti. Ako treba da se ispune necija ljudska prava a da pri tome neko pogine onda ce cena nasih evrointegracija biti zaista prevelika. Ipak nadam se da do toga nece doci.

Dr.

pre 10 godina

Da li je sinocna i danasnja okupacija Beograda i demonstriranje sile na ulicama Beograda u interesu naroda?
Da li je narod to trazio? Ko ce to da plati? Narod?
Kako ste smeli bez zavodjenja vanrednog stanja da okupirate Beograd?
Da li je to demokratija vidjena ocima naprednjaka?

Crni oblak

pre 10 godina

Nece Vucicu poginuti policajac vec mozda onaj koji napada policajca u vrsenju sluzbene duznosti. Nije li napad na policiju napad na drzavu. Sigurno je da policija nece napadati huligane. Zasto bi onda nosili one stitove i kacige i imali suzavac. Verovatno su to mirni gradjani na koje se ti pozivas a napadju policiju.Ili mozda stitis tvog pulena Dacica jer ako bi se nesto deseilo odgovornost bi bila na policiji

emili

pre 10 godina

Sto je sigurno, sigurno. Dzaba nam posle analiziranje, komenterisanje i donosenje svakojakih odluka ako je vec neciji zivot zauvek izgubljen.

David

pre 10 godina

Vučić i Dačić su doneli dobro odluku, danas možemo da budemo svi pametni i da tvrdimo da je "možda i moglo" da se dozvoli parada, ali juče, nakon onoliko najava protesta protiv parade bilo bi kranje neodgovorno ugrožavati bezbednost policije i učesnika sa obe strane. O materijalnoj šteti i da ne govorim.

Komša

pre 10 godina

Koštunica je izjavom da ne želi da udje u gradsku vlast inicirao izbore i time izazvao zabranu parade.Jednostavno,vlast bi drugačije postupila da joj je prekomponovanje obezbedilo vladanje u Beogradu još tri godine.Ovako ih čekaju izbori i rejting je doveden u pitanje.
DSS je baš zakuvao.

Dr.

pre 10 godina

Ako smo vec kod naroda, interesa i zabrana, verujem da je u interesu gradjana Srbije i Kosova da se zabrani rad Srpske napredne stranke jer svojim delovanjem podriva ustav RS i radi protiv interesa gradjana Srbije.

SNS rezim je prakticno priznao otcepljenje dela teritorije RS, i da stvar bude gora dozvolio je gubitak imovine RS na toj teritoriji. Takodje nije izvrsio restituciju imovine gradjana RS locirane na kosovu, tako da su gradjani ostali bez zastite. Kakav je to rezim i kakva je to drzava?

Izvodjenje policije na ulice u punoj opremi bez zavodjenja vanrednog stanja i obavestenja javnosti o motivimma je ruzna slika koja uznemiruje gradjanstvo i predstavlja pretnju silom. Sta je sledece? Tenkovi? Ogranicenje kretanja? Policijski cas?
Sramota!

John Johnson Dragon

pre 10 godina

A dal je dozvoljavanje protesta podrške Karadžiću i Mladiću isto bilo u interesu građana, jel i to bila jedina ispravna odluka?!
Šta drugo očekivati od Slobinih i Vojinih učenika i naslednika?

andrijana

pre 10 godina

Mislim da se upalio poslednji alarm da se sada drzava konacno i odlucno suprotstavi divljanju 'navijaca' i ostalih nasilnickih grupacija. U suprotnom bice kasno.

Sajo

pre 10 godina

Znaci ako meni kao nekom ko ima muslimansko ime,prete neki huligani,i ja moram da se krijem kao prase po Teheranu,nece me niko braniti u interesu gradjana....Da se razmemmo ja ne podrzavam homoseksualce ali im i ne branim da se setaju....STA TO MENE BRIGA...sta je mene briga ako se skupe malinari, poljoprivrednici, sindikati, nezadovoljni radnici, KOSOVARI i blokiraju grad... sta je mene briga ako se skupe RDIKALI I protestuju protiv hapsenja ratnih zlocinaca....to je po vama sve u redu...JEDINO NIJE U REDU KADA POKUSAJU DA SE OKUPE MANJINE,po bilo kojem osnovu...I znam ja da drzva nije popustila pod huliganima...DRZAVA IH PODRZAVA I HRABRI...TO JE GOSPODO FASISTICKA DRZAVA SRBIJA...

Bradarić Slobodan

pre 10 godina

To je znak da se Vučić sprema za izbore na proleće i lokalne i parlamentarne. E kad pobedi na izborima svake godine će biti prajda. Sigurno bi izgubio na popularnosti da je organizovao paradu.

dejavu

pre 10 godina

Slazem se u potpunosti sa komentarima u kojima se postavlja pitanje,cemu vojska,policija,obavestajne sluzbe,sudstvo,ako drzava ne moze da garantuje bezbednost kod javnih okupljanja.Rec je o najobicnijem populizmu i zakljucku da se isplati pretiti i ponasati se militantno u ovoj zemlji.LGBT orijentacija i njihova zelja za setanjem je tu potpuno sekundarna stvar.
Ovo jeste poraz
Sada je jasno da je jesen 2013. iz vise razloga period pocetka pada ogromne popularnosti Vucica i da je taj trend tesko zaustavljiv.Kod Dacica je ta tendencija prisutna vec duze vreme a on opet nikada nije bio na crti vecoj od 15% ...
Karte ce posle novih izbora biti svakako drugacije promesane ali tako monolitne kao sto je do ovog leta delovalo,nece biti sigurno.

Krlja

pre 10 godina

Drzava ili jeste ili nije. Zbog ovoga ce izgubiti izbore. Nije ovde seks u pitanju vec da li se u ovoj zemlji covek moze zastiiti od nasilja ili ne. U ovoj zemlji je kimi (mala slova namerno) najmocniji. Sto nije procenjivao kakva je bezbedonosna situacija i rizik kada nas je slao u ratove i navukao NATO da nas roka? I to ne neki drugi, nego oni (Vucic I Dacic) licno.

Ignjat Sp

pre 10 godina

Postoji mali milion faktora putem kojih se odredjuje da li je bezbednost gradjana ugrožena. Ne možete tek tako govoriti da su huligani pobedili i da ih se državni vrh uplašio. Ne radi se o tome, ali kada vidiš da će ponovo biti milionske štete u Beogradu, da će verovatno biti povredjenih i ne daj Bože nešto gore, naravno da ćeš im sprečiti paradiranje zarad glava onolikih Beogradjana.
Ja mislim da su doneli sada ispravnu odluku.

Đura

pre 10 godina

Prijatelji koji pišete ove silne reči misleći da ćete promenuti svet bolje se zapitajte kakva je to moć pojedinaca da ovladaju ljudskim umovima i vladaju njima. Da li možete da zamislite otprilike ovakav život plata vam je 1500€ putujete na more izlazite u restorane kafiće i imate nova kola da decu možete da vodite na svaku novu projekciju filmova ili predstava u pozorištu, da odete u prodavnicu i ne zavisite od toga šta smete a šta ne da kupite, odlazite na vikende u turističke centre............ Ne ne možete jer je problem u onih 1500€ pa vam ostaje da sedite kod kuće i kucate u komp davajući sebi oduška misleći da ti isti o kojima pišete ovo čitaju i po na osob ih ovo pogađa. U zemljama koje su svojim građanima obezbedile da zarađuju minimalno 1500€ se ovakvi suludi i uzaludni komentari i ne pišu jer se ljudi trkaju kako da na najbolji način iskoriste svoje slobodno vreme a mi ćemo od izbora do izbora dobijati sve goru i goru vlast a prostori za komentare će biti sve veći i veći da bi narod mogao da ostavlja svoje frustracije na papiru i time zadovoljavaju svoj ego.

Djoshica

pre 10 godina

Za dva meseca izjava: Inflacija u interesu građana.
Za tri meseca izjava: Policijski čas interesu građana.
Za četiri: Vojska na ulicama, u zaštiti policije i građana.
Za pet: Odgovor na državni udar oklopnim vozilima, i aviacijom u interesu građana.
Za šest: Lažne optužbe u ujedinjenim nacijama, i poređenje unutrašnjeg pitanja jedne demokratske i suverene Evropske zemlje sa Sirijskim problemima. Kakve mi veze imamo sa Sirijom i vojnom muzikom-Vuk Jeremić.

tatamata

pre 10 godina

Sve što je izgovorio je klasična manipulacija. Država je ponovo kapitulirala i zato sa pravom možemo da očekujemo još veći talas nasilja u našoj zemlji. Sramota je da država ne može da se izbori sa 1000 huligana. Jasni je da policija nije htela da radi svoj posao i da Dačić stoji iza ovoga.

FeboZg

pre 10 godina

Ovdje se ne radi tol8iko o prajdu koliko o osnovnoj,elementarnoj ulozi bilo koje demokratski izabrane vlasti,da smogne snage i omogući građanima,bilo koje orijentacije pravo na mirno i nenasilno okupljanje..Vučić i Dačić su pokazali da su u biti kukavice koje su ustuknule pred ksenofobijom...bolje zabraniti nego pokazati da država uistinu funkcionira njihov je moto..To je dokaz da su vam na vlasti dva nazovi demokratska političara koji su dlaku promjenili ali čud nikako.

ŽSutra isto tako mogu zabraniti proteste radnika,učitelja i studenata uz isti diletantsko obrazloženje kako je to dobro za sigurnost svih ?!?!?!?

Pa čemu služi policija i organi reda pobogu..kakvi smo god još mi Hrvati ponekad balkanci za vas smo Europa u pravom smislu te rijeći

Aca

pre 10 godina

Isreno mi je zao sto zivim u ovoj tuznoj zemlji,stidim se.Pa da li je Vucicu i Dacicu jasno da su nemocni pred fasistima?Pocetak pregovora?Ko?S kim?Pa EU samo ceka da se zavrsi sve oko Kosova a onda cemo videti sta stvarno misle o aktuelnoj vlasti.Srbija u EU sa ovakvim postovanjem osnovnih ljudskih prava?Pa Hrvatska je umalo izbegla sankcije zbog mnogo manje vazne stvari.

J.J.Zmaj

pre 10 godina

Svaki PR stručnjak zna da ne postoji loš publicitet, celi svet bruji o tome da je Srbija zabranila paradu, pa onda kad je dozvole onda će svi pričati o tome da je parada dozvoljena, ovo je odličan potez vlasti ako se gleda dugoročno, kratkovidni to ne shvataju!

miha

pre 10 godina

Zasto se postavlja pitanje da bi bilo polupano sto radnji ili nedaj boze neko poginuo,pa zar niste tu vi da sve to sprecite pa nemoj te se praviti da udba nezna sve i da ako hoce moze sve da odstrani sto danas nije trebalo da bude na ulici.Mnogo kalkulacija,i negovorite vise da je drzava iznad svih.

DM

pre 10 godina

A ja da vam najavim sledeću laž, tj. pogaženo obećanje gospodina Gulaš-zimnica: bezbednosne procene, sa preciznim informacijama o načinu ugrožavanja bezbednosti kao i imenima onih koji prete nasiljem, neće biti objavljene. Njihovo objavljvanje gospodin Gulaš-zimnica je OBEĆAO pre dva dana.

Ines

pre 10 godina

Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji", rekao je Vučić.

"Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša"... NETAČNO,Vučiću videli smo vest juče da ste doveli Nemce(koje smo mi pobedili i isterali iz srbije)da pomognu našem narodu da preživi.Kuvajte gulaš sad tamo za bolje i niste,meni stvarno nije važno da li me ovakva Srbija prihvata ili ne.

Preddy Baer

pre 10 godina

Ne gdine Vucicu, odluka da se ne ordzi Prajd je direktna poruka gradjanima da je drzava ustuknula pred nasilnicima i da ne moze da garantuje Ustavom zagarantovana prava!

To je jedina poruka koju prenosite narodu.

Danas su u pitanju pederi, sutra mozda plavuse, prekosutra gladni, nakosutra bolesni ....

Vi ste nista drugo do banda licemera i politikanata!

A toliko sam nada polagao u vasu katarzu gdine Vucicu. Bojim se da se vuk jos uvek debelo vidi ispod jagnjece koze!

Nije vam se trebalo verovati uopste!

Orkic

pre 10 godina

ali jesu pobedili, i to ne prvi put. Kad huligani budu vrsili nasilje opet ,na ulici, utakmici, skoli, parku onda cutite i trpite, jer ste ih opet podrzali umesto uhapsili.

lala

pre 10 godina

Vučić je demagog, licemer, i cinik, a naravno ni onaj njegov pajtos Dačić nije bolji. On se izčuđava što se slabo komentariše to što je " otvorio" firmu koja će zapošljavati 500 radnika, a u stvari on je samo prisustvovao otvaranju te firme, pa koji je njegov ulog u otvaranju tih radnih mesta ? Koliko je radnika u poslednjih mesec dana ( da ne spominjemo godinu ) ostalo bez posla zbog nesposobnosti ove vlade da im sačuva radna mesta? Naravno sve to neide u prilog populističkoj politici koju sprovodi ova vlast. Hvalili su se da su dobili datum u vezi sa Evropskim integracijama, pa posle ovakve odluke o zabrani održavanja parade ponosa nećemo dobiti ni "D" od datuma.

Muva bez glave

pre 10 godina

Natalija 018

Kako se donosi bezbednosna procena.Na osnovu grafita,plakata ili obracanja raznih popova.Nije se bezbednosna procena dogodila u minut do 12.Dacic je samo pre dva dana rekao da ce Parade biti i da ce skratiti svoj boravaku Grckoj. Vucic je javno na medijima izjavio da je Parada u interesu gradjana Srbije.On je gazda svih bezbednosnih institucija u Srbiji.Za paradu se zna od prosle godine.Kako to da Vozd Vucic nije preduhitrio huligane. Sto nije stisnuo onu stvar i pojavio se na celu parade postoje ona u interesu gradjana Srbije jre kako kaze on sve radi u intersu gradana (demagogija)

milan

pre 10 godina

Nije tvoj posao covece da otvaras kojekakve pogone,komunizam je odavno umro ali u vasim glavama je jos ziv i to bas ,bas ziv.Bolje stvori uslove da zivimo normalno i da radimo normalno a i da se setamo normalno,kao u zemljama gde narod sve to vec odavno radi.Zbog zabrane parade te necu glasati,iz principa!A da ste je odobrili,imao bi moj glas.Razmisli malo...Ne pada sneg da pokrije breg,vec da svaka zverka pokaze svoj trag.Na paradi si pao,odnosno,pokazao si za sta si i za sta se boris.Jedno pricas a drugo radis.Dela su vazna a ne (prazne) reci!

vlada

pre 10 godina

Vucko, ti sto si otvorio pogon, alal ti vera. Trebalo je to da bude headliner na svim vestima, a ne cinjenica da ste kapitulirali pred bandom olosa. Ti i tvoj pajtos Dacic ponavljate da se niste povukli pred huliganima, ali ne dajete ni jedan racionalni dokaz da je to tako. Krenula su kolica nizbrdo...

Miloš Knežević

pre 10 godina

ako treba da pogine neko od huligana ili cuvara drzave to je cena koja se plati svuda u svetu,da li tako treba razmisljati i u slucaju agresije na nasu zemlju?poginuce nam vojnik pa hajmo se predati,BRUKA ZA DRZAVU,a posebna prica je naduvavanje broja huligana

Surda

pre 10 godina

Evo kralju, ja cu da ti objasnim. To sto ti "zaposlio" 500 ljudi nije vest jer je mnogo vaznije sto ti, ili vlada na cijem si celu, ne moze da obezbedi postovanje osnovnih ljudskih prava. Ja sam "strejt", sta god to zanacilo, ne gajim neke preterane simpatije prema gej populaciji, ali ih svakako ne mrzim zato sto vole osobe istog pola, i sto je najvaznije, nemam problem da jednom godisnje prosetaju po Beogradu. Ako drzava ne moze to da im obezbedi, onda to i nije neka drzava, ja bih je nazvao sprdnjom... ali SNS je na celu a mene secanje ipak vraca na vreme kada su odredjeni ljudi bili na vlasti u najgore moguce vreme po Srbiju, donosili zakone koji su represivni i napravili od Zemuna buvlju pijacu... nista me nece zacuditi, ali to ne znaci da mi se nece povracati od toga.

Miloš

pre 10 godina

Možda ona Frenklinova izjava o osnovnim pravima i fizičkoj sigurnosti zvuči otrcano, ali treba imati na umu da je to izjavio, primenio i po tome živeo jedan ozbiljan čovek pre više od 200 godina i da je ta filozofija, kako god vi gledali na to, utkana u unutrašnju politiku države u čijem je stvaranju učestvovao i dan danas.

Prema tome, cena od 100 polupanih radnji mora i može da se plati, ako se za to kupuje sloboda. Ja bih rekao da je to mala cena za slobodu. Takođe, da li bi neko od napadača završio povređen ili nešto gore, kako da kažem, policija mora jasno i bez sumnje da kaže šta će se desiti i onda da uzvrati udarac. Niko ne tera napadače da napadaju, zar ne?

Suštinska razlika između Frenklinovog vremena i ovoga danas jeste da su ljudi koji su se borili za slobodu bili životno ugroženi; danas se zbog brige za zdravlje onih koji ugrožavaju osnovna ljudska prava, garantovana sveže donetim Ustavom Srbije, uskraćuju ta ista prava onima koji samo žele da ih koriste u miru.

Protestanska misao je veoma slična, i ja ne sumnjam da Vučić zna dosta o tome. Nažalost, u ovoj situaciji nije hteo da posluša ni svoju savest ni svoje znanje, nego se poneo kao politikant. To je razočaravajuće, jer znate, nema toliko ni hrabrih ni pametnih ljudi u sadašnjoj vlasti, a ako neće Vučić, ko onda ostaje? Ja se bojim niko. Od "premijera" ionako ne očekujem ništa osim neke nesuvisle šale.

BG

pre 10 godina

Šta kaže ministar pravde povodom ponavljane nesposobnosti državnih organa da obezbede slobodu okupljanja i ispoljavanja ljudskih prava?
Zavukao se u istu rupu u kojoj je predsednik države koji je obećao na državnoj televiziji da će jutros biti na Prajdu.
Nismo slepi. Pamtimo. Stižu izbori.

Aleksandar

pre 10 godina

Samo da ne navale botovi kako je "covek u pravu" i "mili nas prejdshednik". Ovo je samo normalno razmisljanje nastalo logikom stvari, koje mu je saopsteno, a on saopstio nama.
Samo nekolicini ljudi u ovoj drzavi smetaju gej osobe. I nemojte da me vucete za usi, kada je to i u svakoj drzavi. Samo sto se u tim drzavama huligani boje policije. Pa ih nema. A i razvili su "zabole me ona stvar vise za to", jer su shvatili, da onaj koji ce da bude gej bice, onaj koji ce biti strejt bice. Nema tu velike matematike i svako pripada svome.
Samo, problem je ovaj prajd. On smeta velikom broju ljudi, jer sustina ovoga je propagiranje seksualne orijentacije. Sto je budalastina velikih razmera. A njihov izgovor o uskracenim pravima je samo maska radi te propagande. Ni jedno pravo im nije uskraceno, osim braka i dece. Ni pri zaposljavanju, ni prema bilo cemu drugome. Svi znaju da gej osobe rade i po velikim i po malim firmama. Od butika, prodavnica, do velikih korporacija Koliko osoba je izvrsilo promenu pola, pa nikome nista.

samo da primetim

pre 10 godina

Prajd nije zabranjen, samo je pomeren termin. Održan je sinoć uz podršku policije. Znači, nije zabranjen Prajd i svi ostali skupovi, već su zabranjeni svi ostali skupovi sem Prajda. To su činjenice, a sve ostalo je demagogija i spinovanje.

Nemanja

pre 10 godina

"Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša."
Neprocenjivo.

S

pre 10 godina

Vrlo je bitno da li je prosla neka vest ili nije.. Desi se, s vremena na vreme u ovoj Srbiji, da se javno mnjenje ne formira nego iskreno odreaguje na neki drustveni fenomen. "Ali moja, dobra vest, nije prosla??!?"

stop konzervatizmu

pre 10 godina

Prvo, nisam znao da je otvaranje fabrika u nadleznosti potpredsednika vlade, ali drago mi je da je radi ovoga prepustio mesto ministra odbrane coveku koji je za Slobu krao izbore. A mozda je i bolje sto to nije vest...
Drugo, upravo je priznao da drzava ne moze da garantuje da neki njen gradjanin nece poginuti (?!?) izvrsavajuci svoje ustavom garantovano pravo na slobodu okupljanja. Drugim recima, rekao je da drzava ne moze da garantuje ustavom zagarantovanu slobodu svojim gradjanima. Meni to deluje kao poraz drzave i u svakoj normalnoj zemlji posle takve izjave sledila bi recenica '...i stoga podnosim ostavku', a ne 'ali ja sam otvorio fabriku'.
A za vas koji mislite da je ovo pitanje manje vazno od pitanja 'sta cu sutra da jedem', grdno se varate, jer ovo pitanje pokazuje da zivite u drzavi koja nije u stanju da obezbedi osnovne slobode, te da stoga tesko moze da obezbedi nesto vise. Ovo je isto pitanje zbog kojeg su marsirali radnici, zene, americka crna populacija, zbog kojih su ginuli. Da su njihove vodje razmisljale kao Vucic, danas ne biste imali minimalnu zaradu, pravo na strajk, zene ne bi imale pravo glasa, segregacija bi i dalje postojala.

borko

pre 10 godina

Nije mi jasno pitanje tipa " cija bi bila odgovornost..." za neki zlocin ili slicno... jasno je cija je.. onoga ko je nekoga povredio, ubio, ili ucinio stetu imovini... i onoga ko nije dobro obavio svoj posao da zastiti gradjane i imovinu... mora jednom neko i da odgovara za ono sto je ucinio... misilim da drzava mora imati instrumente prinude uvek spremne da zastite zakone i Ustav... nije zivot politika...

Dno dna

pre 10 godina

Kakva crna kapitulacija pred huliganima? Pa ovo je najveća pobeda Vučića i Dačića još od slavnog trijumfa nad NATO paktom!
Licemerni, lažljivi bednici!

jezeras

pre 10 godina

Evo vam LGBT aktivisti goidnu dana da se pokazete i objasnite ljudima ko ste i sta zapravo zelite. Nemam nista protiv vas, ali morate prici narodu kao obicnim ljudima. Meni ste npr jako odbojni sa tim stavom da su svi seljaci i malogradjani ako ne razumeju sta vi zelite da postignete tim paradiranjem. Pokazite da ste deo naroda, a ne sad vi ste moderni zato sto ste gej, a svi ostali smo seljaci i svugde je bolje samo je ovde lose. Uradite nesto po tom pitanju. Dajte vasem pokretu neku patriotsku notu, pokazite da volite ovu drzavu, pokusajte da nadjete zajednicki jezik sa crkvom ona je tu glavna. Na obicnim primerima pokazite da ste kao i mi svi ostali sto i jeste. Samo lepse to upakujte i bice parade... ;)

hagen

pre 10 godina

krka se gulas... kusha se zimnica.. i da.. otvara se fabricki pogon u Vrshcu.. e sad.. za ovih godinu i nesto sitno.. uradilo se sta?!
dao se hotel u pola cene bez ikakvog tendera na Kopaoniku shejiku... ok.. JAT na slican nacin aki to ipak pozdravljam.. i sta jos..
sem gomile praznih prica.. kojekakvih najava hapsenja i hapsenja bez sudskog epiloga... nista
pa cak je i ova fabrika u Vrscu odavno dogovorena sa prethodnom vlascu jer da bi neko otvorio fabriku.. treba da donese stratesku odluku.. pa da se izbori sa srpskom administracijom.. pa tek onda da krene u rad.. dakle.. brat bratu.. 3 godine..
znaci.. sem sto se preslo sa jagnjetine na gulash i turshiju... drugo nemamo..
tuga cemer jad...
"kako se ubija demokratija"

Dno dna

pre 10 godina

"Vučić je rekao da nisu huligani pobedili državu i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi pobedio da je neko poginuo."

Evo ja ću da ti odgovorim, Vučiću, na pitanje na koje i ti i svi mi znamo odgovor, ali se praviš lud:
Bila bi odgovornost tebe, kao koordinatora tih službi bezbednosti, i Dačića, kao ministra policije. Baš kao što je danas vaša odgovornost što se u Srbiji ne mogu izražavati prava propisana Ustavom i zakonima. Vi ste ti, koji ste svojim nečinjenjem, doveli do današnjeg jutra. Posao vas dvojice je da obezbedite da izražavanje Ustavom zagarantovanih prava bude bezbedno. Ti i Dačić ste upravo pokazali da niste sposobni (ili ne želite) da radite posao koji ste hteli da radite. Da imate i zrno morala u sebi, danas biste podneli ostavku.
Čovek kojem je rejting iznad svega je bednik. A čovek koji zna da nije sposoban da radi svoj posao (ili namerno ne želi da ispunjava svoje radne zadatke), i nastavlja da ga radi, je besprizorna moralna nula.

s.

pre 10 godina

Ma sve što radite je u interesu građana, poskupljenja, pogoršan standard, produžavanje odlaska u penziju, smanjenje plata, povećanje poreza, pljčka na sve strane, sve je u interesu građana i glupavi građani vam baš sve veruju.
Aha.

Konstatujem

pre 10 godina

Koji ste to VI? Jedan toaletoid je u 11 sati juce pre podne objavio vest da parade nece biti.Ko daje informaciju?? Sigurno je da nije komandir policije Stari grad.Pusti bre vise trolanje o gradjanima. Sve je u interesu gradjana zar ne? Ili u intresu popova, Palme,Dveri, Nasi, Obraza Mocarta,Betovena

zoran

pre 10 godina

U interesu gradjana? zbog bezbedonosne pretnje? od koga? ako vec znate da postoje, znate i ko preti! a vi ste ustuknuli pred pretnjama! VI STE NESPOSOBNE KUKAVICE!!!
ovo ne pisem jer podrzavam prajd, niti ga ne podrzavam, pisem jer mi je muka od VAS NA VLASTI - ovim ste cinom podrzali ultradesnicarske imbecile i dokazali da ste GORI od njih!

sasa jokic

pre 10 godina

Gospodine Vucicu divno je sto mislite na ljudske zivote i imovinu, tj se apsolutno slazem sa vama.
Medjutim moje pitanje je; Imaju li Ti huligani ime i prezime, i sta drzava cini po pitanju istih, jer oni ugrozavaju ljudske zivote i imovinu nevezano za paradu ponosa?! Nije li svaka utakmica u prvenstvu Srbije rizik za ljudske zivote, zbog istih tih huligana? Pa zasto onda ne zabranite odigravanje istih, Ili se ne obracunate sa tim huligajima?!
Vecina tih huligana imydesetine krivicnih prijava, a svi su na slobodi. Da nisu, mozda ne bi bilo bezbednosnih problema?!
Pa napadaju ljude macetama, nasoj deci prodaju drogu, i nikom nista. Najsramniji primer je premlacivanje Cedinog kuma, koji je hteo da ga zastiti od Zvezdinih "navijaca". Kada je Ceda podneo krivicnu orijavu, posetila su ga ljudi iz BIA sa savetom da je pametnije da povuce tuzbu?!
Jel ee tako drzava brine o svojim gradjanima?!
Sto se imovine tice, sta je sa licima koja su milijarde pokrali u privatizacijama?! Ne cujem komenfar po pitanju gasnog (ne) sporazuma?
Premijer nam je rekao, da bi insistiranje na boljim uslovima za Srbiju iritirali/uvredilo Rusku stranu?!
Toliko o brizi za srpsku imovinu i gradjane Srbije. Napadate Djilasa, a Kostunicu, koji stojiniza svih privatizacija i gasnog sporazuma ne smete da pomenete? Da ne bi iritirali Ruse?!
Mozete da pricate sta hocete, ali huligani su juce po hiljaditi put pobedili drzavu!!

posmatrac sa strane

pre 10 godina

veliki minus Vucicu... ovo je samo pokazatelj da nijedan zakon nece funkcionisati ako se se skupi dovoljan broj huligana... cemu skupstina? mislim da svet gleda i dalje na Srbiju istim ocima... vernik sam i smatram da njihova setnja ne bi ugrozila moj brak sa zenom niti dovodi u iskusenje ljude oko mene da se zaljube u osobe istog pola... ovo je pravi pokazatelj drustva u kom zivimo... Da, u Srbiji vladaju razne fobije. Da, mit o srpskoj nebeskoj/nad rasi je raspalio razne vidove sovinizma i ukorenio razne ekstreme ideologije. Promene, polako ali sto pre.

Nebeski narod

pre 10 godina

A sto bi neko morao da pogine.U tvojim rukama su sve bezbednosne institucije, Dacic vodi policiju.Vucicu posto znas sve i gde djavo spava valjda si ustanovio ko su kolovodje. Te kolovodje su mogle na 48 sati da sede i piju kafu sa policijom.Nema 10 hiljada kolovodja.Mogao si i ti i Dacic na celo kolone.Ali prpa.Da vam ne zamere Delije i Grobari. Vucicu pusti demagogiju.Izgleda da te jos boli prilokom organizovanja mitinga povodom hapsenja Karadica sto je onaj jedan momak poginuo u napadu na policiju

KoleM

pre 10 godina

Pa što onda ne zabranite ženama da budu lepe da ih neko ne bi napao, zabranite ljudima da imaju pare da ih neko ne bi ukrao, zabranite nošenje novčanika, zlatnih lančića. Zabranite da se navija za bilo koji klub osim onaj koji ima najviše navijača. Proglasite da otrov nije otrov, proglasite da kriminalci nisu kriminalci pa ih pustite iz zatvora, ček, pa to ste već uradili.

Dex

pre 10 godina

Vucicu tvoja duznost je bila da danas sedis u Beogradu a ne u Koceljevu i opravdas poverenje gradjana tako sto ces postovati Ustav ove zemlje i svima obezbediti ravnopravnost koju SVI nasi gradjani imaju zagarantovanu tim istim Ustavom i poveljom UN. Ti si prekrsio Ustav svoje zemlje i nista nisi ucinio da svojim gradjanina obezbedis slobodu kretanja, govora i iskazivanja volje. Parada ponosa nije bitna, bitna je poenta koja kaze da u ovoj zemlji niko nije siguran od huligana - ni ja kad se setam sa svojim detetom, ni penzioner koga mlatnu po glavi i otmu mu bednih 90 dinara i nesto sitno evara koje je teskom mukom skupio ili kad metalnom stanglom sinoc odvale zenu koja vozi tramvaj ti isti huligani... Stidi se.

Dno dna

pre 10 godina

Kakva crna kapitulacija pred huliganima? Pa ovo je najveća pobeda Vučića i Dačića još od slavnog trijumfa nad NATO paktom!
Licemerni, lažljivi bednici!

borko

pre 10 godina

Nije mi jasno pitanje tipa " cija bi bila odgovornost..." za neki zlocin ili slicno... jasno je cija je.. onoga ko je nekoga povredio, ubio, ili ucinio stetu imovini... i onoga ko nije dobro obavio svoj posao da zastiti gradjane i imovinu... mora jednom neko i da odgovara za ono sto je ucinio... misilim da drzava mora imati instrumente prinude uvek spremne da zastite zakone i Ustav... nije zivot politika...

vlada

pre 10 godina

Vucko, ti sto si otvorio pogon, alal ti vera. Trebalo je to da bude headliner na svim vestima, a ne cinjenica da ste kapitulirali pred bandom olosa. Ti i tvoj pajtos Dacic ponavljate da se niste povukli pred huliganima, ali ne dajete ni jedan racionalni dokaz da je to tako. Krenula su kolica nizbrdo...

stop konzervatizmu

pre 10 godina

Prvo, nisam znao da je otvaranje fabrika u nadleznosti potpredsednika vlade, ali drago mi je da je radi ovoga prepustio mesto ministra odbrane coveku koji je za Slobu krao izbore. A mozda je i bolje sto to nije vest...
Drugo, upravo je priznao da drzava ne moze da garantuje da neki njen gradjanin nece poginuti (?!?) izvrsavajuci svoje ustavom garantovano pravo na slobodu okupljanja. Drugim recima, rekao je da drzava ne moze da garantuje ustavom zagarantovanu slobodu svojim gradjanima. Meni to deluje kao poraz drzave i u svakoj normalnoj zemlji posle takve izjave sledila bi recenica '...i stoga podnosim ostavku', a ne 'ali ja sam otvorio fabriku'.
A za vas koji mislite da je ovo pitanje manje vazno od pitanja 'sta cu sutra da jedem', grdno se varate, jer ovo pitanje pokazuje da zivite u drzavi koja nije u stanju da obezbedi osnovne slobode, te da stoga tesko moze da obezbedi nesto vise. Ovo je isto pitanje zbog kojeg su marsirali radnici, zene, americka crna populacija, zbog kojih su ginuli. Da su njihove vodje razmisljale kao Vucic, danas ne biste imali minimalnu zaradu, pravo na strajk, zene ne bi imale pravo glasa, segregacija bi i dalje postojala.

jezeras

pre 10 godina

Evo vam LGBT aktivisti goidnu dana da se pokazete i objasnite ljudima ko ste i sta zapravo zelite. Nemam nista protiv vas, ali morate prici narodu kao obicnim ljudima. Meni ste npr jako odbojni sa tim stavom da su svi seljaci i malogradjani ako ne razumeju sta vi zelite da postignete tim paradiranjem. Pokazite da ste deo naroda, a ne sad vi ste moderni zato sto ste gej, a svi ostali smo seljaci i svugde je bolje samo je ovde lose. Uradite nesto po tom pitanju. Dajte vasem pokretu neku patriotsku notu, pokazite da volite ovu drzavu, pokusajte da nadjete zajednicki jezik sa crkvom ona je tu glavna. Na obicnim primerima pokazite da ste kao i mi svi ostali sto i jeste. Samo lepse to upakujte i bice parade... ;)

korg

pre 10 godina

Dobra odluka. Prvo da se srede stvari oko prioriteta drzave a to su podizanje unistene ekonomije, nova radna mesta, suzbijanje korupcije i kriminala, problem Kosova... pa ce i parada doci na red.

Nebeski narod

pre 10 godina

A sto bi neko morao da pogine.U tvojim rukama su sve bezbednosne institucije, Dacic vodi policiju.Vucicu posto znas sve i gde djavo spava valjda si ustanovio ko su kolovodje. Te kolovodje su mogle na 48 sati da sede i piju kafu sa policijom.Nema 10 hiljada kolovodja.Mogao si i ti i Dacic na celo kolone.Ali prpa.Da vam ne zamere Delije i Grobari. Vucicu pusti demagogiju.Izgleda da te jos boli prilokom organizovanja mitinga povodom hapsenja Karadica sto je onaj jedan momak poginuo u napadu na policiju

Lalegator

pre 10 godina

Kako se donosi bezbednosna procena.Na osnovu grafita,plakata ili obracanja raznih popova.Nije se bezbednosna procena dogodila u minut do 12.Dacic je samo pre dva dana rekao da ce Parade biti i da ce skratiti svoj boravaku Grckoj. Vucic je javno na medijima izjavio da je Parada u interesu gradjana Srbije.On je gazda svih bezbednosnih institucija u Srbiji.Za paradu se zna od prosle godine.Kako to da Vozd Vucic nije preduhitrio huligane. Sto nije stisnuo onu stvar i pojavio se na celu parade postoje ona u interesu gradjana Srbije jre kako kaze on sve radi u intersu gradana (demagogija)
(Muva bez glave, 28. septembar 2013 12:21)

Ne branim Vucica ali ovo sto se desilo je pobeda naroda.

Nece ljudi pederbal pa to ti je.

To sto 200-300-500 ljudi ne moze da proseta a moze da drzi tribine cele ove nedelje bez ijednog incidenta nije krsenje ljudskih prava.

Medijsko silovanje koje je heteroseksualna vecina trpela zadnjih par mesece vec jeste.

Zabrana svih propagandnih aktivnosti u vezi seksualne orijentacije na 50 godina.Sto da punimo dzepove 50-ak ljudi koji bez posebnog razloga dizu frku na drzavnom nivo-u.LGBT populacija o njih nema nikakve koristi,pogotovo im ne treba dizanje tenzije oko stvari koje su precutno prihvacene u drustvu.

I zivimo i mozemo da zivimo zajedno ovde,ali da se svi okrenu jedni protiv drugih jednom godisnje zarad placenika organizatora,nije pametno.

Valjda smo nesto naucili u zadnjih 20g.

bratdjura

pre 10 godina

Muka mi je,vise,od vesti i komentara za gej paradu! Nemam nista protiv odrzavanja parade,ali,jel mora ova drzava da stane svake jeseni zbog parade?! Jel nema nista vaznije od parade?Ni je dan drugi problem?? Na pr. 1000 hoce da setaju,2000 im nedaj u a nas 1000000 ko j...?! Ma ,dajte vise...

István

pre 10 godina

Zabrana Prajda je veliki korak. Za normalan svet, koji nece traziti dozvolu od MUP-a ili od drugih organa da koristi svoja Ustavna prava. Desilo vec to "na brdovitom Balkanu". Pametni od tudje greske uci.

David

pre 10 godina

Vučić i Dačić su doneli dobro odluku, danas možemo da budemo svi pametni i da tvrdimo da je "možda i moglo" da se dozvoli parada, ali juče, nakon onoliko najava protesta protiv parade bilo bi kranje neodgovorno ugrožavati bezbednost policije i učesnika sa obe strane. O materijalnoj šteti i da ne govorim.

Ignjat Sp

pre 10 godina

Postoji mali milion faktora putem kojih se odredjuje da li je bezbednost gradjana ugrožena. Ne možete tek tako govoriti da su huligani pobedili i da ih se državni vrh uplašio. Ne radi se o tome, ali kada vidiš da će ponovo biti milionske štete u Beogradu, da će verovatno biti povredjenih i ne daj Bože nešto gore, naravno da ćeš im sprečiti paradiranje zarad glava onolikih Beogradjana.
Ja mislim da su doneli sada ispravnu odluku.

danica

pre 10 godina

Ako ce evropski zvanicnici da nam udare minus zbog zabrane parade onda neka im je na casti. Ako treba da se ispune necija ljudska prava a da pri tome neko pogine onda ce cena nasih evrointegracija biti zaista prevelika. Ipak nadam se da do toga nece doci.

Natalija 018

pre 10 godina

Vučić je povodom prajda bio u prilici da bira manje lošu opciju, tj. kakvu god odluku da je Vučić doneo u saradnji sa bezbednosnim službama, on bi bio kritikovan, ali na njemu je bilo da donese odluku u skladu sa bezbednosni procenama, i mislim da je doneo ispravnu odluku.

emili

pre 10 godina

Sto je sigurno, sigurno. Dzaba nam posle analiziranje, komenterisanje i donosenje svakojakih odluka ako je vec neciji zivot zauvek izgubljen.

Holi

pre 10 godina

Homoseksualcima je otkazana parada najvise zbog njihove sigurnosti. Zabranom ni u kom slucaju nisu ugrozena njihova prava, imaju sva prava kao i svi njihovi neistomisljenici. Samo jos uvek Srbija nije sazrela za takvu vrstu manifestacije, kada bude resen problem ekstremnih navijackih grupa i kada bude garantovana sigurnost ucesnika parade, odrzace se bez sumnje.

miladinka simonovic

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno zasto se godinama vodi ova polemika oko Parade ponosa? Zar je vise bitno, u moru problema koje imamo, ko se , kako i ko koga voli ? Prosecna srpska porodica vise nema ni da se prehrani, a branioci srpstva, otadzbine i porodice najveceg neprijatelja srpstva nalaze u homoseksualnoj populaciji. Traze "cistu "Srbiju!!!??? Zar to nije svojevrsni sovinizam i rasizam?!? Kao demokratska drzava mi moramo da postujemo pravo na razlicitost. Sa druge strane razumem i one koji su odluku o neodrzavanju Prajda doneli. Najmanje sto nam u ovom trenutku treba su nemiri i nasilje na ulicama glavnog grada.

Surda

pre 10 godina

Evo kralju, ja cu da ti objasnim. To sto ti "zaposlio" 500 ljudi nije vest jer je mnogo vaznije sto ti, ili vlada na cijem si celu, ne moze da obezbedi postovanje osnovnih ljudskih prava. Ja sam "strejt", sta god to zanacilo, ne gajim neke preterane simpatije prema gej populaciji, ali ih svakako ne mrzim zato sto vole osobe istog pola, i sto je najvaznije, nemam problem da jednom godisnje prosetaju po Beogradu. Ako drzava ne moze to da im obezbedi, onda to i nije neka drzava, ja bih je nazvao sprdnjom... ali SNS je na celu a mene secanje ipak vraca na vreme kada su odredjeni ljudi bili na vlasti u najgore moguce vreme po Srbiju, donosili zakone koji su represivni i napravili od Zemuna buvlju pijacu... nista me nece zacuditi, ali to ne znaci da mi se nece povracati od toga.

Despina

pre 10 godina

Gej parada se održala sinoć u deset sati ispred vlade i prošetali kroz centar grada a javnost o tome nije bila obaveštane. Prajd je sinoć uspeo,bez incidenata. Gej lobisti kada organizuju Prajd ne bi trebali da javnost obaveste o paradiranju nego mirno da se okupe, i prošetaju kroz centar grada. Gej lobisti trebaju da budu više tolaerantni prema građanima koji nemaju sklonosti ka istom polu, i prema ljudima koji nemaju smetnje u njihovom razvoju. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti tolerantna država a bezbednost građana na prvom mestom. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

Stevan

pre 10 godina

Kada drustvo bude spremno za paradu onda verujem da ce je i bitia, a ne da bude krvoprolice, zato se okrenimo pametniji stvarima, upravo sto Vucic prica, kako otvoriti novo radno mesto ili fabriku.

Vera

pre 10 godina

Prvenstveno treba misliti u ovakvim situacijama o bezbednosti, kada se desi da neko izgubi zivot u takvoj jednoj atmosferi, onda je sve kasno. Ocigledno je da postoji veliki rizik kako za one koji paradiraju tako i za one koji su protiv parade i u takvoj situaciji treba sacuvati ljudske zivote. Na kraju dolazi i finansijki faktor, ko ce da plati sve sto bi se eventualno srusilo, popalilo ili polomilo u tom haosu - mi sami. Pa nismo toliko bogati u krizi smo i to bi bio jedan nepotreban trosak.

patriotska nota

pre 10 godina

" Dajte vasem pokretu neku patriotsku notu, pokazite da volite ovu drzavu, pokusajte da nadjete zajednicki jezik sa crkvom ona je tu glavna. " (jezeras, 28. septembar 2013 11:57)

A sta mi,koji nismo gejevi ali ne zelimo da imamo zajednicki jezik sa crkvom?
Imas li neki pametni savet?

A sto se patriotizma tice i njegove note,on ce da svira u najboljem tonalitetu samo da kapne koja kinta

Konstatujem

pre 10 godina

Koji ste to VI? Jedan toaletoid je u 11 sati juce pre podne objavio vest da parade nece biti.Ko daje informaciju?? Sigurno je da nije komandir policije Stari grad.Pusti bre vise trolanje o gradjanima. Sve je u interesu gradjana zar ne? Ili u intresu popova, Palme,Dveri, Nasi, Obraza Mocarta,Betovena

Dex

pre 10 godina

Vucicu tvoja duznost je bila da danas sedis u Beogradu a ne u Koceljevu i opravdas poverenje gradjana tako sto ces postovati Ustav ove zemlje i svima obezbediti ravnopravnost koju SVI nasi gradjani imaju zagarantovanu tim istim Ustavom i poveljom UN. Ti si prekrsio Ustav svoje zemlje i nista nisi ucinio da svojim gradjanina obezbedis slobodu kretanja, govora i iskazivanja volje. Parada ponosa nije bitna, bitna je poenta koja kaze da u ovoj zemlji niko nije siguran od huligana - ni ja kad se setam sa svojim detetom, ni penzioner koga mlatnu po glavi i otmu mu bednih 90 dinara i nesto sitno evara koje je teskom mukom skupio ili kad metalnom stanglom sinoc odvale zenu koja vozi tramvaj ti isti huligani... Stidi se.

Nisam lud da ....

pre 10 godina

"Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji"

Leb ti `jb, što voli da ga obožavaju.
Čuj, otvorio pogon??
Da nije slučajno otvorio pogon svojim parama ????
Fa fa la ...... hvala ti.

Dno dna

pre 10 godina

"Vučić je rekao da nisu huligani pobedili državu i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi pobedio da je neko poginuo."

Evo ja ću da ti odgovorim, Vučiću, na pitanje na koje i ti i svi mi znamo odgovor, ali se praviš lud:
Bila bi odgovornost tebe, kao koordinatora tih službi bezbednosti, i Dačića, kao ministra policije. Baš kao što je danas vaša odgovornost što se u Srbiji ne mogu izražavati prava propisana Ustavom i zakonima. Vi ste ti, koji ste svojim nečinjenjem, doveli do današnjeg jutra. Posao vas dvojice je da obezbedite da izražavanje Ustavom zagarantovanih prava bude bezbedno. Ti i Dačić ste upravo pokazali da niste sposobni (ili ne želite) da radite posao koji ste hteli da radite. Da imate i zrno morala u sebi, danas biste podneli ostavku.
Čovek kojem je rejting iznad svega je bednik. A čovek koji zna da nije sposoban da radi svoj posao (ili namerno ne želi da ispunjava svoje radne zadatke), i nastavlja da ga radi, je besprizorna moralna nula.

andrijana

pre 10 godina

Mislim da se upalio poslednji alarm da se sada drzava konacno i odlucno suprotstavi divljanju 'navijaca' i ostalih nasilnickih grupacija. U suprotnom bice kasno.

KoleM

pre 10 godina

Pa što onda ne zabranite ženama da budu lepe da ih neko ne bi napao, zabranite ljudima da imaju pare da ih neko ne bi ukrao, zabranite nošenje novčanika, zlatnih lančića. Zabranite da se navija za bilo koji klub osim onaj koji ima najviše navijača. Proglasite da otrov nije otrov, proglasite da kriminalci nisu kriminalci pa ih pustite iz zatvora, ček, pa to ste već uradili.

FullHouse

pre 10 godina

Morate shvatiti da je ogroman broj gradjana bio spreman da pravi krivicna dela po svim delovima grada, jer bi policija bila preokupirana Prajdom, i da bi bilo velike materijalne stete, i mnogo povredjenih. Nije Srbija spremna za Prajd, jer previse besa postoji koji se mora negde kanalisati, a u ovom slucaju to se kanalise prema gej populaciji.

Ljudi u ovoj zemlji su toliko siromasni i kao takvi bez posvecenosti icemu lepom, da imaju potrebu da ulaze u ovakve stvari da bi osecali kao da pripadaju nekoj uzvisenijoj ideji. Siromasni i besni uvek lako pristupaju grupama kojima je glavna ideologija homogena nacija tradicionalnog mačo muskarca, jer je tradicionalni mačo muskarac jedan od retkih "kvaliteta" koji siromasni mogu imati. Ista situacija je u maltene celoj istocnoj Evropi.

Sajo

pre 10 godina

Znaci ako meni kao nekom ko ima muslimansko ime,prete neki huligani,i ja moram da se krijem kao prase po Teheranu,nece me niko braniti u interesu gradjana....Da se razmemmo ja ne podrzavam homoseksualce ali im i ne branim da se setaju....STA TO MENE BRIGA...sta je mene briga ako se skupe malinari, poljoprivrednici, sindikati, nezadovoljni radnici, KOSOVARI i blokiraju grad... sta je mene briga ako se skupe RDIKALI I protestuju protiv hapsenja ratnih zlocinaca....to je po vama sve u redu...JEDINO NIJE U REDU KADA POKUSAJU DA SE OKUPE MANJINE,po bilo kojem osnovu...I znam ja da drzva nije popustila pod huliganima...DRZAVA IH PODRZAVA I HRABRI...TO JE GOSPODO FASISTICKA DRZAVA SRBIJA...

Dajana

pre 10 godina

Ucenjuju gejevi ucenjuju huligani a najvise ispastaju obicni gradjani, otakzivanje prajda je najbolja moguca odluka u ovom trenutku, drzava ima toliko problema i sad ce neko prajd da razvlaci po novinama da niej dobro sto je otkazan da ce biti minus u pregovorima sa eu itd. Konacno mi odlucejemo a ne eu.

s.

pre 10 godina

Ma sve što radite je u interesu građana, poskupljenja, pogoršan standard, produžavanje odlaska u penziju, smanjenje plata, povećanje poreza, pljčka na sve strane, sve je u interesu građana i glupavi građani vam baš sve veruju.
Aha.

agim

pre 10 godina

O.K. Vucicu, predlozicu vladi Kosova da zabrani dolazak Srba na proslavu Vidovdana u Gazimestan zbog bezbednosnih razloga.Kada tolerancija bude bolja(za jedno 100 godina kad vise nikoga nece interesovati vidovdani dozvolicemo dolazak).
Da vidimo kako ce te da reagujete na ovo ? Mogu da zamislim naslove; Albanci uskracuju Srbima osnovna ljudska prava itd.

zoran

pre 10 godina

U interesu gradjana? zbog bezbedonosne pretnje? od koga? ako vec znate da postoje, znate i ko preti! a vi ste ustuknuli pred pretnjama! VI STE NESPOSOBNE KUKAVICE!!!
ovo ne pisem jer podrzavam prajd, niti ga ne podrzavam, pisem jer mi je muka od VAS NA VLASTI - ovim ste cinom podrzali ultradesnicarske imbecile i dokazali da ste GORI od njih!

hagen

pre 10 godina

krka se gulas... kusha se zimnica.. i da.. otvara se fabricki pogon u Vrshcu.. e sad.. za ovih godinu i nesto sitno.. uradilo se sta?!
dao se hotel u pola cene bez ikakvog tendera na Kopaoniku shejiku... ok.. JAT na slican nacin aki to ipak pozdravljam.. i sta jos..
sem gomile praznih prica.. kojekakvih najava hapsenja i hapsenja bez sudskog epiloga... nista
pa cak je i ova fabrika u Vrscu odavno dogovorena sa prethodnom vlascu jer da bi neko otvorio fabriku.. treba da donese stratesku odluku.. pa da se izbori sa srpskom administracijom.. pa tek onda da krene u rad.. dakle.. brat bratu.. 3 godine..
znaci.. sem sto se preslo sa jagnjetine na gulash i turshiju... drugo nemamo..
tuga cemer jad...
"kako se ubija demokratija"

J.J.Zmaj

pre 10 godina

Svaki PR stručnjak zna da ne postoji loš publicitet, celi svet bruji o tome da je Srbija zabranila paradu, pa onda kad je dozvole onda će svi pričati o tome da je parada dozvoljena, ovo je odličan potez vlasti ako se gleda dugoročno, kratkovidni to ne shvataju!

beograđanin

pre 10 godina

E bivsi RADIKALU Vucicu, ne smes na tvoje aktiviste koji su pravili nerede zbog Karadzica, Mladica, Sljivancanina , ...palili ambasade... dzamije u Beogradu i NIsu...
Pobedili su Kimi, Bogdanov, Keka....
Idi, sklonite se jer necu da zivim u razbojnickoj drzavi.
Koji si ti "borac" protiv kriminala ? NIKAKAV !!!
Pravi bre stratesko partnerstvo sa Somalijom i posalji tvoje prijatelje u gusarenje po okeanu...To je jedini nacin da ih ima manje.
Nismo mi glasali za tebe vec protiv onog Tadica . E a sada cemo glasati opet protiv , ali sada protiv vas udruzenih nesposobnjakovica i prevaranata . Necemo razbojnicku i duboko kriminalizovanu SRbiju ...
Skloni se ... DOSTA je OBMANA...

posmatrac sa strane

pre 10 godina

veliki minus Vucicu... ovo je samo pokazatelj da nijedan zakon nece funkcionisati ako se se skupi dovoljan broj huligana... cemu skupstina? mislim da svet gleda i dalje na Srbiju istim ocima... vernik sam i smatram da njihova setnja ne bi ugrozila moj brak sa zenom niti dovodi u iskusenje ljude oko mene da se zaljube u osobe istog pola... ovo je pravi pokazatelj drustva u kom zivimo... Da, u Srbiji vladaju razne fobije. Da, mit o srpskoj nebeskoj/nad rasi je raspalio razne vidove sovinizma i ukorenio razne ekstreme ideologije. Promene, polako ali sto pre.

milan

pre 10 godina

Nije tvoj posao covece da otvaras kojekakve pogone,komunizam je odavno umro ali u vasim glavama je jos ziv i to bas ,bas ziv.Bolje stvori uslove da zivimo normalno i da radimo normalno a i da se setamo normalno,kao u zemljama gde narod sve to vec odavno radi.Zbog zabrane parade te necu glasati,iz principa!A da ste je odobrili,imao bi moj glas.Razmisli malo...Ne pada sneg da pokrije breg,vec da svaka zverka pokaze svoj trag.Na paradi si pao,odnosno,pokazao si za sta si i za sta se boris.Jedno pricas a drugo radis.Dela su vazna a ne (prazne) reci!

BG

pre 10 godina

Šta kaže ministar pravde povodom ponavljane nesposobnosti državnih organa da obezbede slobodu okupljanja i ispoljavanja ljudskih prava?
Zavukao se u istu rupu u kojoj je predsednik države koji je obećao na državnoj televiziji da će jutros biti na Prajdu.
Nismo slepi. Pamtimo. Stižu izbori.

Nemanja

pre 10 godina

"Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša."
Neprocenjivo.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Plamen LGBT ideologije se podmuklo širi i postepeno gasi hrišćanstvo. Pravoslavlje je prozrelo njihovu nameru i zato pruža otpor takvoj "pandemiji" radi spasa čovečanstva bele rase od odumiranja. Navedenu činjenicu veoma dobro je uočila Rusija i zato ne prihvata "virusnu LGBT ideologiju", a ostatak neinformisanog dela hrišćanstva ne primećuje takvu katastrofalnu opasnost, kada budu shvatili biće kasno.

Nemaju svi pilece pamcenje

pre 10 godina

Sto nisi trazio bezbednosnu procenu kada si nas slao da ginemo bez veze? Sto te tada nije zanimalo sta je u interesu gradjana?

Krlja

pre 10 godina

Drzava ili jeste ili nije. Zbog ovoga ce izgubiti izbore. Nije ovde seks u pitanju vec da li se u ovoj zemlji covek moze zastiiti od nasilja ili ne. U ovoj zemlji je kimi (mala slova namerno) najmocniji. Sto nije procenjivao kakva je bezbedonosna situacija i rizik kada nas je slao u ratove i navukao NATO da nas roka? I to ne neki drugi, nego oni (Vucic I Dacic) licno.

Zimnica

pre 10 godina

Horde huligana sprečavaju mirne građane da se prošetaju parkom, a svemoćna junačina zbrisala u Koceljevu, da stavlja zimnicu!!! Pa stvarno, da nije tragično, bilo bi komično! Zimnicu!!!

sasa jokic

pre 10 godina

Gospodine Vucicu divno je sto mislite na ljudske zivote i imovinu, tj se apsolutno slazem sa vama.
Medjutim moje pitanje je; Imaju li Ti huligani ime i prezime, i sta drzava cini po pitanju istih, jer oni ugrozavaju ljudske zivote i imovinu nevezano za paradu ponosa?! Nije li svaka utakmica u prvenstvu Srbije rizik za ljudske zivote, zbog istih tih huligana? Pa zasto onda ne zabranite odigravanje istih, Ili se ne obracunate sa tim huligajima?!
Vecina tih huligana imydesetine krivicnih prijava, a svi su na slobodi. Da nisu, mozda ne bi bilo bezbednosnih problema?!
Pa napadaju ljude macetama, nasoj deci prodaju drogu, i nikom nista. Najsramniji primer je premlacivanje Cedinog kuma, koji je hteo da ga zastiti od Zvezdinih "navijaca". Kada je Ceda podneo krivicnu orijavu, posetila su ga ljudi iz BIA sa savetom da je pametnije da povuce tuzbu?!
Jel ee tako drzava brine o svojim gradjanima?!
Sto se imovine tice, sta je sa licima koja su milijarde pokrali u privatizacijama?! Ne cujem komenfar po pitanju gasnog (ne) sporazuma?
Premijer nam je rekao, da bi insistiranje na boljim uslovima za Srbiju iritirali/uvredilo Rusku stranu?!
Toliko o brizi za srpsku imovinu i gradjane Srbije. Napadate Djilasa, a Kostunicu, koji stojiniza svih privatizacija i gasnog sporazuma ne smete da pomenete? Da ne bi iritirali Ruse?!
Mozete da pricate sta hocete, ali huligani su juce po hiljaditi put pobedili drzavu!!

Bosko

pre 10 godina

Licemerju nikada kraja, pogotovo kod GMO radikala...!!!
Huskali ste i vodili zajedno sa Dacicem huligane da lome i pljackaju dok je DS koliko toliko drzao sve kako treba...!
TI I TOMA, UZMITE STIROPOR I SEDNITE, CISTA JEDINICA!
RAZREDNI TAMO NEGDE IZ SIBIRA I SEVERNE KOREJE, NEKA VAM POPRAVLJA OCENE, ALI OVDE VAM MESTA NEMA!!!
Bezite odavde sto pre i dok narod ima jos veoma malo strpljenja da vas slusa i gleda!!!

Malo sutra

pre 10 godina

..a sutra će verovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

Tolerancija, gospodine Vucicu, nece pasti s neba niti ce dojahati na belom konju iz EU, kao sto nece ni milijarde evra koje su neophodne za jacanje ekonomije dok su reforme od kojih bezite kao djavo od krsta neophodne za jacanje drustva.

Ovom ste izjavom potvrdili ono sto miselci ljudi u ovoj zemlji vec znaju - da gajite sminkersko i lazno evropejstvo i da milimetarske pomake ka civilizovanoj i uredjenoj drzavi pravite nevoljno i tek kada vam EU zavrne ruku.

Za to vreme, policija u centru grada kao gestapo legitimise gradjane, iako je prajd otkazan, dok "cuvari javnog morala" nesmetano prete nasiljem a cesto ga i upraznjavaju.

Boris Tadic je bio u pravu - od blata cemo ga praviti.

AB

pre 10 godina

Dačić poslao 6500 policajaca na ulicu, a Vučić opet poslao 150 botova na sajt B92.
Jednima zbog huligana plaćamo dnevnice jedan dan godišnje, a drugima svakog božjeg dana, pa i vikendom.

Aleksandar

pre 10 godina

Ljudski zivot nema cenu. Toliko.
(dusanka, 28. septembar 2013 12:03)

O, naprotiv, sloboda nema cenu! Za slobodu su pali milioni i milioni ljudskih života. Da su vaši dedovi razmišljali kao vi - danas vas ne bi ni bilo. Ali dobro, nije svaki narod zaslužio da opstane, nećemo biti ni prvi ni poslednji koji su se zbog lažne sigurnosti odrekli slobode i samim tim potpisali svoju umrlicu.

tatamata

pre 10 godina

Sve što je izgovorio je klasična manipulacija. Država je ponovo kapitulirala i zato sa pravom možemo da očekujemo još veći talas nasilja u našoj zemlji. Sramota je da država ne može da se izbori sa 1000 huligana. Jasni je da policija nije htela da radi svoj posao i da Dačić stoji iza ovoga.

Mile

pre 10 godina

Mozete ti i tvoj kompanjon kvazikomunista Dacic da pricate sta god hocete, svakome pametnom u ovoj drzavi je jasno da ste se uplasili huligana, navijaca, kvazipatriota i ostalih fasista i da ste se zavukli u misiju rupu, kad je trebalo da se borite za bolje i pravednije drustvo. A sto se pogibije tice, da je stradao neko od tih maloumnika koji su pozivali na krvoprolice, ne bi bila nikakva steta!

Bli

pre 10 godina

To sto Vucic prica su besmislice. Njima da je stalo do ljudskih zivopta uredili bi sluzbu Hitne pomoci u Beogradu tako da se neceka po sat vremena po pozivu da dodje lekar i spasi pacijenta koji ima srcani napad ili neku drugu teskobu. Po toj Vucicevoj teoriji najbolje bi bilo da ljudi i ne izlaze iz stanova, da zive na nekim cevcicama i eto - nulti rizik. Drzava ne sme da ugrozava zivot drugih ljudi iz cista mira, ali ovde je rec o tome da postoji organizovana banda ultradesnicara koji su spremni da izadju na ulice i malteretiraju ljude iz raznih razloga (parada ponosa, kosovo, utakmice itd.). Gradjane od te rulje treba stiti, i zna se kako se policijski stiti: suzavci, vodeni topovi, privodjenja, a po potrebi, ako nose oruzje i pucanje je dozvoljeno. Ulgavnom gumenim mecima, a onda i pravim. Ako neko izadje na ulici sa namerom da unistava slobodu, unistava grad, bije, tuce, ubija, onda je problem te osobe ako strada u okrsaju. Isto tako, ako postoji grupa od 200-300 ljudi koji su soremni da zbog svojih prava protestuju i rizukuju svoj zivot, onda je u slobodnoj i demokratskoj drzavi to njihova odluka. Izlagati se za velike ideale opasnosti je uvek bila vrlina, a ovo sto vucic i ekipa rade je paternalizam. I konacno, tu su i policajci koji imaju privilegovan radni staz, privilegovanu medicninsku negu itd. upravo zasto sto se kao profesija izlazu opasnosti.

John Johnson Dragon

pre 10 godina

A dal je dozvoljavanje protesta podrške Karadžiću i Mladiću isto bilo u interesu građana, jel i to bila jedina ispravna odluka?!
Šta drugo očekivati od Slobinih i Vojinih učenika i naslednika?

IBJ

pre 10 godina

Dakle, juče napisah nešto što se već danas pokazalo kao "proročanstvo". Nije to ništa veliko, po nomenklaturi Milorada Pavića bliska proročanstva nisu posebno vredna - svako iole inteligentan može da ih izrekne. Zato me je i čudilo što ga niste objavili. Ta "mudrolija" o SNSrpskom političkom ping-pongu glasila je od prilike ovako:

Ping: "Pobeda! Vučić prelomio: Biće prajda!"

Pong: "Odžavanje Prajda je u interesu građana Srbije."

Ping: "Pobeda! Vučić prelomio: Zabranjen Prajd!"

Pong: "Zabrana Prajda je u interesu građana Srbije."

Kad neko igra ping-pong sam sa sobom verovatno je zreo za pregled u Palmotićevoj 37. Šta tek da kažem o onima koji posmatraju takav meč i aplaudiraju?

Straight Warlord

pre 10 godina

Je li bivši radikali, kada ste pujdali ljude jedne na druge i slali tuđu decu u ratove, ljudski život vam je bio nešto drugačije vrednosti nego danas? Tada su vam bila puna usta tvrdnji da sloboda nema cenu, a sada je za slobodu i jedan jedini život previše !?

Miloš Knežević

pre 10 godina

ako treba da pogine neko od huligana ili cuvara drzave to je cena koja se plati svuda u svetu,da li tako treba razmisljati i u slucaju agresije na nasu zemlju?poginuce nam vojnik pa hajmo se predati,BRUKA ZA DRZAVU,a posebna prica je naduvavanje broja huligana

emigrant

pre 10 godina

kad si kritikovao onda si pricao jedno, od kad si u fotelji pricas drugo, a desava se nesto sasvim trece. ljudi nek vam je sa srecom kome se klanjate.

Ines

pre 10 godina

Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji", rekao je Vučić.

"Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša"... NETAČNO,Vučiću videli smo vest juče da ste doveli Nemce(koje smo mi pobedili i isterali iz srbije)da pomognu našem narodu da preživi.Kuvajte gulaš sad tamo za bolje i niste,meni stvarno nije važno da li me ovakva Srbija prihvata ili ne.

Petar

pre 10 godina

Kakvi crni huligani, pa njih bi policija neutralisala za pet minuta da stigne naredjenje "odozgo". Parada nije održana iz sledećih razloga: 1. vlast zna da je većina naroda protiv parade, pa ne želi da izgubi političke poene; 2. vlasti odgovara da se u javnosti raspravlja o tome ko je za i protiv parade, jer dok se mi raspravljamo, oni nam svakog sekunda zavlače ruku u džep; 3. vlast se plaši da protesti protiv parade mogu da se pretvore u proteste protiv vlasti (takvih primera je bilo u istoriji). Prema tome, parada je zabranjena da bi se zaštitili interesi vlasti, a ne interesi beograđana.

zoran1965

pre 10 godina

kod seselja skolu ucio, ministar informisanja 1999-te dok su bombe padale, samo budala moze ocekivati nesto dobro od ovoga 'coveka'
dacic se bar nije nesto mnogo ni folirao, da se promenio osim sto se odrekao svog ucitelja i mentora

Zacarani krug

pre 10 godina

Svaki PR stručnjak zna da ne postoji loš publicitet, celi svet bruji o tome da je Srbija zabranila paradu, pa onda kad je dozvole onda će svi pričati o tome da je parada dozvoljena, ovo je odličan potez vlasti ako se gleda dugoročno, kratkovidni to ne shvataju!
(J.J.Zmaj, 28. septembar 2013 12:57)

Hehe - pa nije ostatak sveta srpska turbo folk drustveno-politicka estrada, prijatelju.
To sto ti pricas a Vucic radi je mislio i Sloba kada je krenuo u ispravljanje krivih drina po komsiluku pa vidi kako se zavrsilo.
Ili ces da mi kazes kako danas ceo svet bruji o tome da je Srbija bastion mira, stabilnosti, demokratije i prosperiteta posto se odrekla svoje ruzne ne tako davne proslosti?
Ti si PR strucnjak koliko i ja astronaut. Vucic je izabrao kratkorocno manje zlo po svoj rejting kod domace glasacke masine ali dugorocno mnogo vece i po drustvo kojim upravlja i po svoj licni, drzavnicki kredibilitet.
Posto od reformi ocigledno nema nista, prvo ce mu okrenuti ledja bivsi DS-ovi glasaci koji su se naivno primili na njegov populizam kao muva na lepak, a zatim i najverniji navijaci kada shvate da je i borba protiv siromastva i korupcije takodje mrtvo slovo na pairu.

tata

pre 10 godina

Ja sam otac dva deteta i gos'n Vucicu u moje ime nisi smeo da zabranis Pride ,vec da hapsis bagru koja im pridje na blize od dva metra .Moju decu ne ugrozava gay populacija vec ova vec pomenuta komsijska bagra zbog kojih moju decu moram danonocno da pratim.

gastarbajter

pre 10 godina

Gospon Vucic otvara fabriku, radi 32 sata dnevno,sa savate boks tuce huligane i uz tajne borilackih vestina brani narod i srbiju. Gosp. Vucic je smesna marioneta u rukama ko zna koga ( sto je i najgore jer ne znamo u cijim smo mi onda rukama ) koji za neki samo njemu znani cilj $ prodaje i izdaje stavove onih koji su njegove pristalice,ne mareci ni za njih ni za nas. Njegovih pristalica mi ni nije zao,zasluzili su takvo ponizenje ali zasto mi koji dobro znamo Vucka i nikad mu ne bi dali podrsku,moramo da se ponizavamo?

Dr.

pre 10 godina

Ako smo vec kod naroda, interesa i zabrana, verujem da je u interesu gradjana Srbije i Kosova da se zabrani rad Srpske napredne stranke jer svojim delovanjem podriva ustav RS i radi protiv interesa gradjana Srbije.

SNS rezim je prakticno priznao otcepljenje dela teritorije RS, i da stvar bude gora dozvolio je gubitak imovine RS na toj teritoriji. Takodje nije izvrsio restituciju imovine gradjana RS locirane na kosovu, tako da su gradjani ostali bez zastite. Kakav je to rezim i kakva je to drzava?

Izvodjenje policije na ulice u punoj opremi bez zavodjenja vanrednog stanja i obavestenja javnosti o motivimma je ruzna slika koja uznemiruje gradjanstvo i predstavlja pretnju silom. Sta je sledece? Tenkovi? Ogranicenje kretanja? Policijski cas?
Sramota!

petogodisnjak

pre 10 godina

Nisu huligani pobedili?!
Nego je Pera Petrovic iz Pozeske je bio toliko revoltiran sto tamo neki cudaci paradiraju, da je tog dana bio spreman na nasilje, po cenu zivota?!

Najveci minus do sada gosn Vucicu!

VV

pre 10 godina

Ovo jeste nova kapitulacija države pred huliganima. I to po ko zna koji put.
To vidi i slepac.

A najbolji dokaz je činjenica da su i Dačić i Vučić, bez da ih je iko pitao, brže-bolje požurili da kažu kako to nije kapitulacija države pred huliganima.
Drugo je pitanje šta bi bilo kad ti huligani ne bi imali prećutnu podršku Dačića, Vučića i BIA. Bilo bi potrebno dve nedelje da se pohapse sve kolovođe, da se počne sa sprovođenjem postojećih zakona, pravna država bi počela da funkcioniše i u takvoj situaciji maloumnicima ne bi palo na pamet da divljaju.
Do tada, ovo JESTE ono što svi vidimo: kapitulacija države pred huliganima. Kao što JESTE očigledna istina da huligani tu pobedu ne bi mogli izvojevati bez prećutne podrške vlasti.

Dejan

pre 10 godina

Dragi Vucicu,hvala ti mnogo sto si nas zastitio od razujarenih clanova nasilnicke organizacije Parade ponosa,koji su planirali da svim silama sprece okupljanje mirih,nenasilnih, ekstremistickih,desnicarskih i profasistickih organizacija.Verovatno clanovi Parade ponosa su planirali za izazovu nemire u Beogradu da ruse ambasade i da kradu patike po obijenim prodavnicama.Ovih si pokazao svoju proevropsku orijentaciju Velike Srbije.Hvala ti sto si sprecio Dacica da podrzi tu Paradu ponosa.Sada mogu mirno da spavam praznog stomaka u ovako lepoj i ponositoj zemlji.

Vrzino Kolo

pre 10 godina

Iz godine u godine drndate istu pricu. Mislite da ce vam zapad vise progledavati kroz prste? Mislite da oni ne vide kako se vi kao natezete, eto imali ste volju, pokusali ste sve sto ste mogli, ali dan pred paradu cvrc.
Videcemo u Decembru i Januaru koliko ce ovo kostati gradjane. Da li je ovo vredno polupanih izloga ili nije. Gay su ponudili svoje glave da bi se drzava pokazala da ima kontrolu i da li ume da stiti ustav. Bili su hrabri, ali se se vi kukavicki povukli i to pred golorukim huliganima koji su onako izazivacki stajali ispred vas. Tvrdite da od ovih huligana i bez parade niko nece stradati?
Bice izbora sledece godine. Nece vas zapad takve prevrtljive dugo tu drzati.

Preddy Baer

pre 10 godina

Ne gdine Vucicu, odluka da se ne ordzi Prajd je direktna poruka gradjanima da je drzava ustuknula pred nasilnicima i da ne moze da garantuje Ustavom zagarantovana prava!

To je jedina poruka koju prenosite narodu.

Danas su u pitanju pederi, sutra mozda plavuse, prekosutra gladni, nakosutra bolesni ....

Vi ste nista drugo do banda licemera i politikanata!

A toliko sam nada polagao u vasu katarzu gdine Vucicu. Bojim se da se vuk jos uvek debelo vidi ispod jagnjece koze!

Nije vam se trebalo verovati uopste!

Vitez

pre 10 godina

Ovaj postaje sve gori i gori. Ko to urusava drzavu iznutra? Sta je sledece, da ce da sve koji mu protivrece da nazove da su protiv drzave i izdajnici?
Ovo je katastrofa , ko je nama na vlasti. Vucic dlaku menja , ali cud nikako.
Covek nije u stanju da organizuje jednu obicnu paradu , a ovamo optuzuje za izdaju zemlje.
Skloni se bre sa vlasti,ako nisi u stanju da je obavljas!

Natalija Nikolić

pre 10 godina

I rekao je još da će „sutra biti više tolerancije“! Na to mu ja odgovaram: „sutra“ će biti manje tolerancije. Svi parametri sociološki pokazuju da smo mi na nizbrdici. Vidiš Vučiću kada je Ataturk rešio da od osmanskog sultanata (u izumiranju) napravi građansko društvo na čemu se temeljila ta reforma? Na školskom sistemu i vojsci te na odvajanju države od crkve! Kod nas u 21 veku ŠKOLSKI SISTEM RAZOREN, VOJSKA RAZORENA (samoubilačkim ratovima) crkava vodi kolo u državi (militarijuje Srbiju propoveda mržnju i političko-verski sistem iz 12 veka).

Muva bez glave

pre 10 godina

Natalija 018

Kako se donosi bezbednosna procena.Na osnovu grafita,plakata ili obracanja raznih popova.Nije se bezbednosna procena dogodila u minut do 12.Dacic je samo pre dva dana rekao da ce Parade biti i da ce skratiti svoj boravaku Grckoj. Vucic je javno na medijima izjavio da je Parada u interesu gradjana Srbije.On je gazda svih bezbednosnih institucija u Srbiji.Za paradu se zna od prosle godine.Kako to da Vozd Vucic nije preduhitrio huligane. Sto nije stisnuo onu stvar i pojavio se na celu parade postoje ona u interesu gradjana Srbije jre kako kaze on sve radi u intersu gradana (demagogija)

lala

pre 10 godina

Vučić je demagog, licemer, i cinik, a naravno ni onaj njegov pajtos Dačić nije bolji. On se izčuđava što se slabo komentariše to što je " otvorio" firmu koja će zapošljavati 500 radnika, a u stvari on je samo prisustvovao otvaranju te firme, pa koji je njegov ulog u otvaranju tih radnih mesta ? Koliko je radnika u poslednjih mesec dana ( da ne spominjemo godinu ) ostalo bez posla zbog nesposobnosti ove vlade da im sačuva radna mesta? Naravno sve to neide u prilog populističkoj politici koju sprovodi ova vlast. Hvalili su se da su dobili datum u vezi sa Evropskim integracijama, pa posle ovakve odluke o zabrani održavanja parade ponosa nećemo dobiti ni "D" od datuma.

Antigona

pre 10 godina

Nemojte tamo lagati te evropske političare kako ste ovo uradili zbog gradjana. Nisu ljudi glupi. U interesu gradjana NISTA niste uradili jer niste obezbedili postovanje tog Ustava nad kojim se kunete.

bzvz

pre 10 godina

Evo,svi koje poznajem su gradjani i svi su uglavnom protiv prajda.Ali,nikom od njih ne pada na pamet da izadju na ulicu i verbalno ili fizicki napadnu ucesnike toga skupa.Tako da obicni gradjani nisu ni ugrozeni niti ugrozavaju ikoga.A oni koji hoce da tuku bilo koga,to su siledzije i huligani i njima je mesto zna se gde.Ja od drogiranih i pijanuh navijaca moram da se sklanjam u svojoj ulici,iako nisam strasljive prirode.Jednostavno se mora bezati od ludaka jer ko zna sta u delirijumu mogu da naprave.Od takvih idiota drzava mora da stiti sve ljude,a pokazalo se da nije u stanju.Ne volim LGBT,ali imaju pravo slobodno da setaju!Ova vlast je izabrala Evropu i zapad,protiv cega sam takodje,i mora da sprovodi njihove vrednosti.I tu ne moze,ovo mi se svidja,prajd mi se ne svidja.Potpuno neozbiljno i neodgovorno.

Vasilije

pre 10 godina

Meni pcelari bas idu na zivce, pa jos kad se okupljaju sa onim teglicama. A bogami i politicari, ono kad se okupe u 'Domu Skupstine'. Moze li se nesto uciniti, Vodjo, bar u vezi politicara, ako se plasite pcela?

Djoshica

pre 10 godina

Za dva meseca izjava: Inflacija u interesu građana.
Za tri meseca izjava: Policijski čas interesu građana.
Za četiri: Vojska na ulicama, u zaštiti policije i građana.
Za pet: Odgovor na državni udar oklopnim vozilima, i aviacijom u interesu građana.
Za šest: Lažne optužbe u ujedinjenim nacijama, i poređenje unutrašnjeg pitanja jedne demokratske i suverene Evropske zemlje sa Sirijskim problemima. Kakve mi veze imamo sa Sirijom i vojnom muzikom-Vuk Jeremić.

Kaka

pre 10 godina

A sta si radio Vucicu da povratis toleranciju u Srbiji? Sta si za prethodnih godinu dana uradio pa priblizis dve strane? Da ih dovedes da razfovaraju. Izjave sa pozicija sile - Ako hoce izbore dobice izbore (pa ce da se nauce pameti) govore o tvom poimanju demokratije. Svi ste vi isti.

Covek

pre 10 godina

Ja ne mogu da prestanem da se smejem pa zar juce nije rekao da bi odrzavanje parade ponosa bio u interesu naroda?!
Podsetnik: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=27&nav_category=12&nav_id=758565

Covek-robot jedno te isto ponavlja bez ikakvog smisla!

Dr.

pre 10 godina

Da li je sinocna i danasnja okupacija Beograda i demonstriranje sile na ulicama Beograda u interesu naroda?
Da li je narod to trazio? Ko ce to da plati? Narod?
Kako ste smeli bez zavodjenja vanrednog stanja da okupirate Beograd?
Da li je to demokratija vidjena ocima naprednjaka?

idi hapsi pa oslobadjaj ili tako nešto

pre 10 godina

sada mi je jasno šta si mislio kada si rekao da znaš kako ćeš skončati....kao još jedan nesposobni patetični luzer koji je imao šansu da nešto uradi....i koga se niko neće sećati mesec dana nakon odlaska sa vlasti....

Orkic

pre 10 godina

ali jesu pobedili, i to ne prvi put. Kad huligani budu vrsili nasilje opet ,na ulici, utakmici, skoli, parku onda cutite i trpite, jer ste ih opet podrzali umesto uhapsili.

Misko

pre 10 godina

Ne pricaj svasta kakav interes gradjana , kad ti je naredjeno iz Brisela da mora da se odrzi parada .E sad se pripremite za packe od Brisela i od SAD .

Ovo nema veze sa EU, ovo su ustav i zakoni Srbije, i elementarni red u zemlji

pre 10 godina

Vučić, Dačić, Nikolić, Đilas su imena na spisku onih za koje se NEĆE GLASATI, zbog odnosa prema ugroženim grupama, zbog odnosa prema huliganima, zbog odnosa prema ustavu i zakonima. Ne samo homoseksualci, već i mi normalni heteroseksualci. Ima nas jako mnogo.
Neće se glasati ni za koga ko ne bude JASAN u odnosu na huligane.
Ima nas mnogo više nego njih, pa neka gospoda brinu o rejtinzima.

juca

pre 10 godina

Otvaramje fabrike, ja sam videla temelje fabrike. Pitanje je dali verujem Vucicu ili svojim ocima, ne samo za mene. Drzava je prekrsila USTAV.

sa suncane strane ulice

pre 10 godina

Ova zabrana nikako nije u MOM interesu.
Nemam nikakve veze sa LGBT populacijom, ali sam pobornica i borac za rodnu ravnopravnost.
Ao je LGBT populaciji potrebna parada, ona je MORALA DA BUDE ODRZANA.
Zelim da zivim u TOLERANTNOM drustvu i nije potrebno da mi ni "Obraz, ni "Dveri" ni crkva cuvaju porodicne vrednost. Cuvam ih sama.
Od mene veliki minus za drzavu i njen aparat.

worthad

pre 10 godina

Nama se stalno nude ista objasnjenja... Gospodine Vucicu, to sto VI podrazumevate da ovde zive neki huligani, i sto VODITE RACUNA O NJIHOVIM INTERESIMA, to i jeste sustina svih nasih problema. Vama, Palmi i Dacicu je to izgleda ok... Nemojte stititi gradjane tako sto ih zatvarate u 4 zida, i onda im jos pricate kako ste ispali heroj i uradili super stvar. Poenta je u tome da vlast ne moze da obezbedi funkcionisanje ustava i zakona koje je donela. Pa zamislite da ja sutra unajmim bandu huligana za rasturanje skupova SNS-a, i pocnem da vam pretim. Kakva bi onda bila bezbedonosna procena? Nudite nam price za malu decu.

Pamti pa vrati

pre 10 godina

Ako je moguće zamisliti veći skandal od sinoćnje zabrane iz "bezbednosnih" razloga, to je onda ovo što se desilo jutros. Vučić stavlja zimnicu i kuva gulaš. To je najbezočnije pljuvanje u lice, narugivanje, ismevanje i šamaranje svim ljudima koji zbog koalicije nesposobnih/nevoljnih državnih organa i huliganskih hordi ne mogu mirno da prošetaju parkom.
Zimnica i gulaš su najniži udarac besramnog čoveka.
Pamti pa vrati.

garavi

pre 10 godina

ljudi kad raspisu izbore moraju svi da ukljuce mozak i da se sete svih ovih sr. . . . a sto ih prave ovi vladajuci . samo mozak ukljucite i da im vidimo ledja

Rako

pre 10 godina

"...rekao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu."

Naravno, jer da si rekao šta misliš ekspresno bi završio svoju evropejsku karijeru, gospodine Zimnica. Ali istina je kao suza jasna da nisi dao NI JEDNU JEDINU izjavu u kojoj si osudio huligane i nasilje prema homoseksualcima, niti zapretio onima koji se na nasilje spremaju. I što je još važnije APSOLUTNO NIŠTA nisi uradio da se sa huliganskim hordama obračunaš. Naprotiv, "mudro" si se uzdržao da kažeš šta misliš, a prećutno odradio posao sa tvojim drugarima sa severne tribine, Dačićevim "Alkatrazima", SPC-BIA pulenima Zverima, Obrazima i ostalim ljudskim talogom.
Ako misliš da su građani Srbije slepi i da im nije kristalno jasno šta radiš, možemo samo da ti poručimo da baš kao i ti jedva čekamo izbore.

VB

pre 10 godina

Srusili su vas nocas gejevi. Bravo za njih! Video je ovo Brisel!
Vucicu nemas pojma o bezbednosnoj situaciji u zemlji. Izgubio si poverenje Brisela, a tako su ti verovali...Jednom radikal, uvek radikal. Prepakovanje ti nece pomoci!

Miloš

pre 10 godina

Možda ona Frenklinova izjava o osnovnim pravima i fizičkoj sigurnosti zvuči otrcano, ali treba imati na umu da je to izjavio, primenio i po tome živeo jedan ozbiljan čovek pre više od 200 godina i da je ta filozofija, kako god vi gledali na to, utkana u unutrašnju politiku države u čijem je stvaranju učestvovao i dan danas.

Prema tome, cena od 100 polupanih radnji mora i može da se plati, ako se za to kupuje sloboda. Ja bih rekao da je to mala cena za slobodu. Takođe, da li bi neko od napadača završio povređen ili nešto gore, kako da kažem, policija mora jasno i bez sumnje da kaže šta će se desiti i onda da uzvrati udarac. Niko ne tera napadače da napadaju, zar ne?

Suštinska razlika između Frenklinovog vremena i ovoga danas jeste da su ljudi koji su se borili za slobodu bili životno ugroženi; danas se zbog brige za zdravlje onih koji ugrožavaju osnovna ljudska prava, garantovana sveže donetim Ustavom Srbije, uskraćuju ta ista prava onima koji samo žele da ih koriste u miru.

Protestanska misao je veoma slična, i ja ne sumnjam da Vučić zna dosta o tome. Nažalost, u ovoj situaciji nije hteo da posluša ni svoju savest ni svoje znanje, nego se poneo kao politikant. To je razočaravajuće, jer znate, nema toliko ni hrabrih ni pametnih ljudi u sadašnjoj vlasti, a ako neće Vučić, ko onda ostaje? Ja se bojim niko. Od "premijera" ionako ne očekujem ništa osim neke nesuvisle šale.

RSSS

pre 10 godina

Ovaj ne kapira, pa ne kapira: rejting ti je visok zato što niko normalan neće na izbore, pa si ga naduvao paleći onu šaku bednika na lokalu zaposlenjima po javnim preduzećima. Izbore si dobio samo i isključivo zato što je to bio način da sklonimo Tadića, Jeremića, Malovićku, Šutanovca, Trivanovu, Petrovića i družinu. Kako smo njih oterali, tako ćeš i ti da letiš. Dodvoravanje i saradnja sa huliganima i nasilnicima nas neće zastrašiti. Ona samo ubrzava tvoj pad.

Mile pile

pre 10 godina

Kao sto rece covek iz komentara Nije ovde seks u pitanju. Da dodao bih ja ali ima tu seksa evo i primera Premijer i Prvi nas j.... Sada vec mozemo reci decenijama. Izgleda da smo mi jedna sado-mazo nacija. Volimo bic pa to ti je. A ove fasisticke organizacije koje nam cuvaju rasu dodju mu kao fetish.

Ali metla će biti gvozdena.

pre 10 godina

Da li je neko nešto drugo očekivao? Junačina sa Zvezdinog severa štiti svoje drugare Keku i mrežu, a onaj što je pobedio NATO proslavlja osvajanje vlasti sa Alkatrazima i bakljama.
Oni se NIKAD neće obračunati sa huliganima, dilerima, "navijačima", reketašima i DB-ovskim "patriotskim" organizacijama. Da su hteli to bi uradili 1000 puta. Oni su tim.

milan

pre 10 godina

Ja lepo govorim da ovaj mladic od 1990 pa do danas nista nije uradio a ni jednom nije rekao istinu niti odrzao obecenje,,,lePo rece pre neko vece bice prajda iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
S L A G A O,,,JA NISAM INZNENEDJEN

Zoran

pre 10 godina

Vucic pravi istu gresku kao i Milosevic. Od drveta ne vidi sumu.
I pre 25 godina modus operandi je bio "daj da prvo ispravimo krive drine i vratimo teritorije za koje smatramo da nam pripadaju a onda cemo da se bavimo ekonomijom, demokratijom, omladinom, korupcijom, reformom drustva i ljudskim pravima." Tim redom.
Posto smo ratove izgubili a sa njima i 15 posto sopstvene teritorije, kao i one prekodrinske na kojima smo hteli od Jugoslavije da pravimo Srboslaviju, sada je poklic "daj da se bavimo vaznijim pitanjima od gradjanskih sloboda - ekonomijom, korupcijom, nezaposlenoscu, (virtuelnim) suverenitetom nad Kosovom, a ljudska prava ce doci na red kada resimo sve ostalo."
Ljudska prava i slobode su ponovo, kao sto su u ovoj nesrecnoj zemlji uvek i bila, na dnu liste prioriteta.
Ali to je normalno u zemlji Srbiji, jer ne moze se ocekivati od ovakvih politicara, odraslim i ogrezlim u neslobodi i korupciji koja paralise svaki pokusaj da se od Srbije napravi civilizovano drustvo, da shvate da pomaka ni na jednom polju nece biti dok ljudska prava i slobode ne budu na vrhu te lestvice i cilj kojem se mora stremiti svim sngama, bez obzira koliku bezbedonosnu pretnju cine huligani i primitivci. Kojih je svakim danom sve vise i sve su jaci upravo zato sto je oslobadjanje ovog drustva od okova svakojake represije poslednja rupa na svirali.

Marko

pre 10 godina

U interesu gradjana ili vlasti, vi ste se gospodine prvi uplasili da ce protest protiv gej parade prerasti u socijalni bunt protiv tvog rezima, zato so napunio Beograd policijom, plasis se gladnih gradjana.....
Tvoja demagogija ne moze da ih nahrani.....

posmatrac

pre 10 godina

Srbija nije spremna za Prajd? Zato su Vucic i Nikolic ceo politicki zivot delili Srbiju na Srbe i izdajnike. Ko je odgovoran za stete koje su napravljene tokom demontsracija u ime odbrane Kradzica i Mladica, panjenje ambasede i dzamije? A vi 150 sto dajete minuse svima koji kritikuju Vucica okupite se svi zajedno i napisite bar jedan komentar koji ima iole smsisla.

Mex

pre 10 godina

Nasi politicari se nikad nece obracunati sa hiliganima, jer te iste huligane koriste u razno razne svrhe tokom svojih politickih kampanja. Jedini nacin je da evropska unija uslovi ulazak Srbije u EU resavanjem tog pitanja, pa posto bi nasi politicari dali d*** za EU mozda i nesto urade. Sto se Vucica tice ne mislite valjda da ce bivsi zvezdin huligan ranije na severu poznatiji kao Aca slina da ide protiv svojih.
Da se razumemo huliganizam postoji svugde, jer budala ima svugde, ali u kad se zakon primenjuje sve je to svedeno na kolko tolko razumnu meru.

dejavu

pre 10 godina

Slazem se u potpunosti sa komentarima u kojima se postavlja pitanje,cemu vojska,policija,obavestajne sluzbe,sudstvo,ako drzava ne moze da garantuje bezbednost kod javnih okupljanja.Rec je o najobicnijem populizmu i zakljucku da se isplati pretiti i ponasati se militantno u ovoj zemlji.LGBT orijentacija i njihova zelja za setanjem je tu potpuno sekundarna stvar.
Ovo jeste poraz
Sada je jasno da je jesen 2013. iz vise razloga period pocetka pada ogromne popularnosti Vucica i da je taj trend tesko zaustavljiv.Kod Dacica je ta tendencija prisutna vec duze vreme a on opet nikada nije bio na crti vecoj od 15% ...
Karte ce posle novih izbora biti svakako drugacije promesane ali tako monolitne kao sto je do ovog leta delovalo,nece biti sigurno.

Gavra

pre 10 godina

Bojan Pajtic je jos 2011 doveo Fresenius u Vrsac! Pogledate na internetu. Na novim izborima cete poloziti racune: popijeno, pojedeno, sluzbena putovanja, najave, klevetanja... Do sadasnji rezultat jedino Sporazum o Kosovu. Cije uniforme ce nositi srpski policajci na Kosovu? Samo pitam.

DM

pre 10 godina

A ja da vam najavim sledeću laž, tj. pogaženo obećanje gospodina Gulaš-zimnica: bezbednosne procene, sa preciznim informacijama o načinu ugrožavanja bezbednosti kao i imenima onih koji prete nasiljem, neće biti objavljene. Njihovo objavljvanje gospodin Gulaš-zimnica je OBEĆAO pre dva dana.

miha

pre 10 godina

Zasto se postavlja pitanje da bi bilo polupano sto radnji ili nedaj boze neko poginuo,pa zar niste tu vi da sve to sprecite pa nemoj te se praviti da udba nezna sve i da ako hoce moze sve da odstrani sto danas nije trebalo da bude na ulici.Mnogo kalkulacija,i negovorite vise da je drzava iznad svih.

drazen mihic

pre 10 godina

onda u interesu gradjana recite koji su to sto ugrozavaju nasu bezbjednost
pa da se pohapse i uklone da u buducnosti nemamo ovaki problema, to bi
trebao da bude prijoritet, jer sigurnost i stabilnost je temelj drzave..

M

pre 10 godina

Situacija je kristalno jasna: dok god se ne da spisak imena (kako rekoše, reč je o stotinama) onih koji su pretnja i objasni šta je ko od njih bio spreman da uradi, Vučić i Dačić su saučesnici huligana.
Bezbedni su dok su na vlasti, kad siđu sa nje, za ovo će odgovarati.

parkinson

pre 10 godina

Ovde ima dve vrste komentatora, jedni kritikuju Vucica, a drugi ga brane !?
A sta je tu sporno? Pa ovi sto ga brane, znaju da nisu u pravu, znaju i sami sta je pricao i sta je radio Vucic od 1990 pa do 2005, ali sta da rade, njihov je? Probaju Vucica da sa milion minusa rehabilituju njegovu proslost i ispravnost rada danas! Nije lako, ali je to jace od njih!? I ja sam u momentu pomislio da se promenio, ali cim progovori i kaze: "Na kugli zemaljskoj, tu je ta razlika iznedju vas i nas, ja sam ponosan" odmah posumnjam da negde u malom dzepu jos uvek ljubomorno cuva bedj sa Seseljovim likom!? Sta ti je covek?

blablatruć

pre 10 godina

A kad će to 'sutra' da postane 'danas'? Ako nastavite da raspirujete tu istu netoleranciju, baš kao što je vaš besprizorni koalicioni partner učinio u više navrata tokom poslednjih par dana, slutim - nikada.

MRKI

pre 10 godina

Moram nesto reci kako bi se vlastodrsci malo prisetili kako je bilo kada su pruzili podrsku Radovanu Karadzicu pa Ratku Mladicu. Da li su tada trazili procenu. I tada je stradala policija i Beograd unisten a krivicno odgovarale DVE PLAVUSE za sportsku opremu. Sada je moje misljenje da Vucic i Dacic sada nemaju srce i mu.. i ne ide im u prilog da bude nemira u Beogradu jer oni su vlast i hoce da prikazu brigu za Beograd i Beogradjane.

Aca

pre 10 godina

Isreno mi je zao sto zivim u ovoj tuznoj zemlji,stidim se.Pa da li je Vucicu i Dacicu jasno da su nemocni pred fasistima?Pocetak pregovora?Ko?S kim?Pa EU samo ceka da se zavrsi sve oko Kosova a onda cemo videti sta stvarno misle o aktuelnoj vlasti.Srbija u EU sa ovakvim postovanjem osnovnih ljudskih prava?Pa Hrvatska je umalo izbegla sankcije zbog mnogo manje vazne stvari.

A onda će jednog dana narodu najzad da prekipi (a gospoda na vlasti će moliti Boga da se dočepaju zatvora)

pre 10 godina

Scenario:
Večeras će policija da objavi da je privela 24 osobe (od čega 7 maloletnih). Policija neće objaviti da su svi oni sutra pušteni i da niko neće odležati ni dan u zatvoru.
Sutra će se na stadionima širom Srbije pozivati na linč homoseksualaca. Niko zbog toga neće biti uhapšen, niti će iko biti izveden pred sud. Dačić i Vučić će ponovo, kao i uvek, ćutati i štiti svoje pulene.
U decembru će Evropa ponovo biti nepravedna, a mi ćemo čitati crne hronike u kojima se prepričavaju premlaćivanja, noževi i sekire, a Dačić i Vučić će reći da se mora poraditi na svesti građana.

Vasilije

pre 10 godina

Kada sledećeg vikenda neki maloumnik razbije glavu prolazniku zato što nije nosio trenerku i imao je dužu kosu saučesnici u zločinu će biti oni koji su ove subote ponovo odbili da se obračunaju sa teroristima. Doći će dan da se računi za sva ta saučesništva i sve te zločine polože. I pri tome, naravno, ne mislim na gubitak vlasti.

ibanez

pre 10 godina

Ne podrzavam odrzavanje parade ali isto tako ne podrzavam i cinjenicu da su huligani iznad pravnog sistema drzave. Pothitno resiti problem divljanja navijaca inace ne pise nam se dobro.

precanin

pre 10 godina

U pitanju je tvoja zelja da se Parada ne odrzi ! Da mislis na gradjane Srbije Parada bi se odrzala. Da li je u interesu gradjana ako Amerika i EU-ja kazu da je steta sto Srbija nije odrzala Paradu ? Predsednik Srbije, Nikolic, u svom obracanju svetu, porucio da ce se Srbija boriti protiv svake vrste neopravdane sile i svih vrsta terorizma! Ovom tvojom izjavom , da se Parada otkaze zbog bezbednosti gradjana, je priznanje da u Srbiji postoje grupe, organizacije, koje bi mogle da izazovu nerede sirokih razmena i da je drzava nemocna da ih spreci u tome, ako se dozvoli Parada !? Znaci da je drzava pokleknula protiv terorista, batinasa kukavica,(hrabri su kada ih ima sto) i bitangi ! Da li mislis da je srpski narod toliko prost da nista ne vidi i ne cuje , pa mozes da mu porucuje svako-jake gluposti ?

Crni oblak

pre 10 godina

Nece Vucicu poginuti policajac vec mozda onaj koji napada policajca u vrsenju sluzbene duznosti. Nije li napad na policiju napad na drzavu. Sigurno je da policija nece napadati huligane. Zasto bi onda nosili one stitove i kacige i imali suzavac. Verovatno su to mirni gradjani na koje se ti pozivas a napadju policiju.Ili mozda stitis tvog pulena Dacica jer ako bi se nesto deseilo odgovornost bi bila na policiji

Mr.Moon

pre 10 godina

Najjaci su mi oni sa komentarima "ako je to uradio, ne treba neko da pogine". U stvari, bas oni su glavni problem ove drzave. Oni sastavljaju kraj sa krajem, mastaju o boljem zivotu koji ce im neko obezbediti, gledaju da se uguraju (ili decu da uguraju) u neko drzavno preduzece i sve analiziraju sluzeci se "farma-logikom". Pritom su vecinski deo stanovnistva ove banana drzave, sto je i logicno kad se sagleda kako stvari stoje...
Alo! Moze li se stati na kraj takvoj svesti? Taj stav "Znate li koliko kostaju policajci. To sve placamo mi iz budzeta. Nisu krivi oni sto hoce da idu da gadjaju/lome/ubiju vec su krivi ovi sto ih provociraju." Ne znam sto se cudim. Kad dve trecine nacije gleda kako se dvadesetak retardiranih predstavnika ljudskog roda pljuju na Farmi. Voleo bih da mogu da ih postrojim sve i da im pokazem srednji prst i kazem "Hvala na divnom odrastanju i na vrednostima koje ste mi vi i ova drzava pruzili". A onda da podelimo drzavu na Srbiju i Srbistan, pa ko gde zeli. Jezivo.

Sale

pre 10 godina

Ustuknuli ste pred huliganima (navijačima) jer vas oni i drže na vlasti! Gde smete da ih ljutite? Ne plašite se penzosa jer oni sigurno neće da viču i prave nerede u gradu!

jelica

pre 10 godina

g dine vučiću,zašto bi uopšte neko poginuo,zašto policija ne radi svoj posao .ukoliko huligani prete da će napraviti pokolj na ulicama grada a vi otkažete skup kako to onda niste kapitulirali pred huliganima- jeste kapitulirali nego šta,dokazali ste da ste nesposobni. svi oi koji su glasali za vas i komunjare doživeće ovo kao čvrstu ruku, a čvrsta ruka je uvek uvod u diktaturu. ako hoćete da imate državu, pravu državu formirajte institucije sistema i problema neće biti. svako ima pravo da izađe na ulice ali pritom ne sme da ruši pali i uništava grad-uostalom vi i vama slični ste uvek prilikom demonstracija rušili uništavali naš,nadam se i vaš,voljeni grad.ustuknuli ste pred razbojnicima i to je još jedan dokaz da niste sposobi za velika dela.ali ovo može da bude dobro. neka ovo bude početak vašeg kraja.

Aleksandar

pre 10 godina

Samo da ne navale botovi kako je "covek u pravu" i "mili nas prejdshednik". Ovo je samo normalno razmisljanje nastalo logikom stvari, koje mu je saopsteno, a on saopstio nama.
Samo nekolicini ljudi u ovoj drzavi smetaju gej osobe. I nemojte da me vucete za usi, kada je to i u svakoj drzavi. Samo sto se u tim drzavama huligani boje policije. Pa ih nema. A i razvili su "zabole me ona stvar vise za to", jer su shvatili, da onaj koji ce da bude gej bice, onaj koji ce biti strejt bice. Nema tu velike matematike i svako pripada svome.
Samo, problem je ovaj prajd. On smeta velikom broju ljudi, jer sustina ovoga je propagiranje seksualne orijentacije. Sto je budalastina velikih razmera. A njihov izgovor o uskracenim pravima je samo maska radi te propagande. Ni jedno pravo im nije uskraceno, osim braka i dece. Ni pri zaposljavanju, ni prema bilo cemu drugome. Svi znaju da gej osobe rade i po velikim i po malim firmama. Od butika, prodavnica, do velikih korporacija Koliko osoba je izvrsilo promenu pola, pa nikome nista.

AB

pre 10 godina

Samo polako i strpljivo. Kad sjaši sa vlasti pljuštaće hapšenja i zatvori zbog zaštite huligana, narko-dilera, "navijača", fašista, kriminalaca, ubica i siledžija. Živi bili - pa videli.

Đura

pre 10 godina

Prijatelji koji pišete ove silne reči misleći da ćete promenuti svet bolje se zapitajte kakva je to moć pojedinaca da ovladaju ljudskim umovima i vladaju njima. Da li možete da zamislite otprilike ovakav život plata vam je 1500€ putujete na more izlazite u restorane kafiće i imate nova kola da decu možete da vodite na svaku novu projekciju filmova ili predstava u pozorištu, da odete u prodavnicu i ne zavisite od toga šta smete a šta ne da kupite, odlazite na vikende u turističke centre............ Ne ne možete jer je problem u onih 1500€ pa vam ostaje da sedite kod kuće i kucate u komp davajući sebi oduška misleći da ti isti o kojima pišete ovo čitaju i po na osob ih ovo pogađa. U zemljama koje su svojim građanima obezbedile da zarađuju minimalno 1500€ se ovakvi suludi i uzaludni komentari i ne pišu jer se ljudi trkaju kako da na najbolji način iskoriste svoje slobodno vreme a mi ćemo od izbora do izbora dobijati sve goru i goru vlast a prostori za komentare će biti sve veći i veći da bi narod mogao da ostavlja svoje frustracije na papiru i time zadovoljavaju svoj ego.

zoka

pre 10 godina

Upravo su nam kvazipremijer i prepodobni gospodin najPrvi objasnili definiciju fasisticke drzave. Fasisticka drzava je,znaci,ona drzava koja na racun bilo koje manjine,povladjuje i podilazi agresivnijoj vecini,sve to pravdajuci opstim dobrom,a sve u sprezi sa vecinom koja ce sutra biti koriscena za vise ciljeve ili kao topovsko meso.Izmedju ovih izjava i Kristalne noci granica je-dlaka.Zapamtite ovo!

Jasno

pre 10 godina

Ovo odluka je kapitulacija države, osim ako država ne brani iste ideje kao i huligani, a pošto znamo ko je na vlasti i šta je radio devedesetih, koliko god se punio botoksom i sklapao prste glumeći Gandija...

FeboZg

pre 10 godina

Ovdje se ne radi tol8iko o prajdu koliko o osnovnoj,elementarnoj ulozi bilo koje demokratski izabrane vlasti,da smogne snage i omogući građanima,bilo koje orijentacije pravo na mirno i nenasilno okupljanje..Vučić i Dačić su pokazali da su u biti kukavice koje su ustuknule pred ksenofobijom...bolje zabraniti nego pokazati da država uistinu funkcionira njihov je moto..To je dokaz da su vam na vlasti dva nazovi demokratska političara koji su dlaku promjenili ali čud nikako.

ŽSutra isto tako mogu zabraniti proteste radnika,učitelja i studenata uz isti diletantsko obrazloženje kako je to dobro za sigurnost svih ?!?!?!?

Pa čemu služi policija i organi reda pobogu..kakvi smo god još mi Hrvati ponekad balkanci za vas smo Europa u pravom smislu te rijeći

Komša

pre 10 godina

Koštunica je izjavom da ne želi da udje u gradsku vlast inicirao izbore i time izazvao zabranu parade.Jednostavno,vlast bi drugačije postupila da joj je prekomponovanje obezbedilo vladanje u Beogradu još tri godine.Ovako ih čekaju izbori i rejting je doveden u pitanje.
DSS je baš zakuvao.

Ivan

pre 10 godina

Vučiću, ne filozofiraj već sprovodi zakone i Ustav koji kažu da je garantovana sloboda okupljanja i izražavanja. Ako nisi sposoban da sprovodiš zakon, povuci se sa te pozicije da dodje neko ko je sposoban. Nismo te izabrali da filozofiraš, nego da sprovodiš zakone.

Đorđe

pre 10 godina

Permanentne dileme oko toga da li treba ili ne treba dozvoliti paradu "ponosa"(???)se redovno postavljaju - kad god je to politički probitačno ; bilo da se dozvole , ili ospore.
To nema ama baš nikakve veze sa bezbednošću ; a ako neko misli da, ipak, ima - onda je to PORAZ države !

smejurija

pre 10 godina

Na trenutak sam mu poverovao, ali je ovim prideom ipak dokazao da je on radikal koji je dosao do malo vlasti i da nista nece promeniti. Smejurija od coveka!

lukavi

pre 10 godina

Ne znate vi šta će te sa državom, sa vlašću, šta će te sami sa sobom, dospeli ste tu ni krivi ni dužni - prevarom
I stoga svaki dan nove laži, nove nebuloze u koje ni vi sami ne verujete, možda i imate neku želju za nečim boljim, ali ne umete, jednostavno ste nesposobni i to je to.
Kakvu vi državu zastupate kad niste u stanju da kriminalce stavite pod kontrolu ?

blabla

pre 10 godina

Није држава забранила параду, већ је рекла истину. И саопштила ју је фотографијом. А она гласи: Све је мрак, мркли мрак. Дакле, не може мрак да забрани мрак, када су исто. Мислим да је начин саопштавања истине био коректан. ))):

samo da primetim

pre 10 godina

Prajd nije zabranjen, samo je pomeren termin. Održan je sinoć uz podršku policije. Znači, nije zabranjen Prajd i svi ostali skupovi, već su zabranjeni svi ostali skupovi sem Prajda. To su činjenice, a sve ostalo je demagogija i spinovanje.

sasa

pre 10 godina

je ne mislim da je prajd otkazan zbog huligana! ako je tako, onda je država neozbiljna i nemoćna! šta će da se desi ako ova banda odluči da krene na građane , da pljačka, otima, ubija? ko će da zaštiti građane? šta ako ova banda krene na državu, da je preuzme, ko će da brani državu? hoćete da nas pohapsite sve ako se budemo branili? ne, rekao bih da je direktor policije trenirao strogoću na premijeru, svom ministru, i prvom potpredsedniku vlade i na celoj državi. pismo sindikata, pa poruka vladi o tome ko je vlast u srbiji! i nema prajda! soprano na vlasti u srbiji! a ovi sarlatani iz vlade su upravo to: državnički šarlatani, a prevejani lopovi i spineri!

da da

pre 10 godina

Šta su radila gospoda na vlasti da obuzdaju ovu bagru u poslednjih godinu dana ?
NIŠTA!!!
Samo smišljaju izgovore, i pričaju bajke jadnom narodu. A narod, ovce, plaća sve veće račune, sve skuplje namirnice,...
Na sledećim izborima LGBT da se pojavi kao stranka, pa da vidimo ko koga podržava !!!
Zinat bih glasao i ja i kompletna moja familija za njih !!! (Da, namerno napisah zinat!)

Beoman

pre 10 godina

Jao, Vucicu, pa sta ti trebaju ovakve izjave, ne moze biti ni na koji nacin u interesu gradjana narusavanje ustavnog poretka zemlje. Nemoj svoju energiju, popularnost i hrabrost da trosis na odbranu beznadeznog slucaja kao sto je Dacic. Ima nas jos, izgleda naivnih, koji verujemo da si drugaciji od ostalih.

Dejan

pre 10 godina

Što se tiče policije, koliko god ovo cinično zvučalo, takvi poslovi su im u opisu radnog mesta i oni su dobro znali da se jednog dana mogu naći u takvim situacijama. Ili treba biti policajac samo kada se vrše racije po klubovima i kafićima (uz obavezno par šamara gostima, čisto da se zna ko je glavni). Što se tiče onog degenerativnog mulja i ljudskog dna sa jednim gramom mozga i dva i po razreda škole sa druge strane, sigurno su i oni bili upućeni u činjenicu da nisu krenuli u Gradsku biblioteku, već da kreću na naoružane kordone policije na koje planiraju da bacaju kamenje, flaše, baklje, ose... te da na osnovu toga mogu očekivati određeni odgovor policije. Prema tome, saldo povređenih i (ne daj Bože) poginulih, kao i fakture za pričinjenu štetu, treba ispostaviti isključivo onim organizacijama koje su bile najglasnije u organizovanju eventualnih nemira. Moja poruka Vučiću i Dačiću je da treba da preuzmu odgovornost za ovo što se desilo. A desilo se to da je ova "država" de facto kapitulirala pred pretnjama bande batinaša, homofoba, huligana, kvazipatriota, navijača, klerofašista, pravoslavnih talibana i pljačkaša. Isto me zanima da li ovo znači da su te silne bezbedonosne agencije nesposobne da doznaju ko su ti pojedinci koji pozivaju na netrpeljivost, krvoproliće i rušilačko-pljačkaške pohode, lociraju ih i uhapse, i da li je vrhunac njihovog doprinosa na polju bezbednosti građana sastavljanje bezbedonosnih procena na osnovu kojih se kasnije ništa ne preduzima.

Aca

pre 10 godina

Koji licemer! Zabranio u subotu, a odobrio u petak! Pa "bolje" da je održana i u subotu jer je bar bila prijavljena! Ko će da odgovara što je u petak održana a da za to nije postojalo odobrenje niti je skup prijavljen kao što to rade svi koji žele da iskažu neko nezadovoljstvo? Vi, koji treba da sprovodite zakon i građane kontrolišete da li rade u skladu sa zakonom, kršite ga, a očekujete da se građani ponašaju u skladu sa zakonom! Nikada mi nećemo biti normalna zemlja niti će nas takve dvolične primiti u EU!!!

Necemo hleba, Svetog Prajda nam dajteee

pre 10 godina

Te usne vrele visnje, falile su Prajdu.
Ali, posle ribanja kod gazdi u ambasadama, bice to mnogo poslusnije sledece godine.

S

pre 10 godina

Vrlo je bitno da li je prosla neka vest ili nije.. Desi se, s vremena na vreme u ovoj Srbiji, da se javno mnjenje ne formira nego iskreno odreaguje na neki drustveni fenomen. "Ali moja, dobra vest, nije prosla??!?"

milan

pre 10 godina

Da je neko poginuo bila bi drzava kriva da nije dobro obezbedila dogadjaj i sigurno da je i ovog puta drzava poklelkla pred huliganima Vucicu, sva ta prica i pravdanje kao i napad na one koji suprotno misljenje vasem iznose su nista drugo nego seseljova skola koju ste sa desetkom zavrsili. Vase tj. drzavnog vrha je obaeza da obezbedite skup optimalno i po potrebi ne sa samo 6.500 policajaca negi sa duplo vise ako treba. setite se sami kada ste jos u odelu radikala izgubili jednog vaseg demonstranta koliko ste se za pravdu borili pa tako bi bilo i sada ovo je sa vase strana samo prica da bi na neki nacin bili u stanju da pravdate a vi u sustini znate da svi relevantni ljudi u evropi i svetu dobro znaju zasto nije bilo prajda i sva vasa prica je samo za one koji vam i tako slepo veruju bez obzira dali ste u pravu ili ne.

ma da

pre 10 godina

I plate ispod 20.000 su u interesu gradjana.
Sve sto uradis je u interesu gradjana.
I neredi na utakmicama su u interesu gradjana.
I popovi pedofili su u interesu gradjana.

Mi smo maloumni, pa nam sve mozes prodati, a mi cemo sve zaboraviti.

gasa

pre 10 godina

ima jedan izraz u mom kraju, a i u svakom drugom, za ove drzavnike, koji su se uplasili ulicnih dilera i fajtera (inace, svojih pulena!). taj izraz je bezobrazan ali znaci isto sto i zenski polni organ, samo uvecanih dimenzija. i mislim da ce kao takvi i dobiti po tome istom organu! samo, kada budu konacno dobili, zaboravice svi sudbinu ceuseskog, sadama i gadafija, a kao izraz za takav dogadja ce u svet uci i ime srbije!

crni domino

pre 10 godina

Kazes: Sta da neko pogine?! To vam je pretpostavka! I zabranili setnju udovoljivsi siledzijama, bandama i otpadnicima!
A svakodnevno te iste barabe mlate narod po gradovima i nikom nista!
Danas su pretukli zenu vozaca tramvaja... To nije pretpostavka to je zalosna svakodnevcnica u Srbiji gospodine Vucicu! To je oziljak za tu zenu, mozda gori od ubistva, jer ce ga vuci kroz ceo zivot!
...Izgleda da ja ovo pricam blenti...
Gospodine Vucicu, vasi nesuvisli zakljucci i komentari vise ne interesuju normalnog gradjanina Srbije.
Stidite se i raspisujte izbore ODMAH, ako imate obraza i bar malo karaktera.
Vi ste nesposobni da vodite ovu drzavu! I vi i Dacic i onaj sa kupljenom diplomom!

Bradarić Slobodan

pre 10 godina

To je znak da se Vučić sprema za izbore na proleće i lokalne i parlamentarne. E kad pobedi na izborima svake godine će biti prajda. Sigurno bi izgubio na popularnosti da je organizovao paradu.

Шта Радите Брее

pre 10 godina

Док се овде тресе празна слама у Србији годишње нестане 40 000 људи. Пустите ме више те параде. Душа ме боли што ћемо да нестанемо са лица земље!

ma nemoj

pre 10 godina

Pa nece valjda dveri, obraz i slicni sljam i zlo da ostatku Srbije objasnjava sta je porodica i patriotizam???

Oni o tome ne znaju nista. Oni nisu sposobni ni za sta, osim za nasilje.

sramota

pre 10 godina

Razumem odluku, činjenica je da bi bio polupan grad i mnogo povređenih, ali nije u tome problem, već u tome što se država ne obračunava sa huliganima već godinama, pa su se toliko umnožili da mogu odlučivati na osnovu sile, šta će se održati a šta ne. Država jeste izgubila, ali ne u smislu bezbednosnih službi, već u zaostalom shvatanju ljudi koji ovde žive.

Ja lično ne vidim poentu paradiranja, ali daleko od toga da bih izašao na ulicu da pravih haos i tučem ljude, van pameti.

kaljente

pre 10 godina

(David, 28. septembar 2013 12:33)


Odgovor tebi i ostalim botovima, posto je polovina komentara vase:

Najave protesta parade ne postoje od juce, to je aktuelno cele godine, poslednje 3 parade nisu odrzane iz istog razloga. Zasto se drzava nije obracunala sa pretnjama u poslednje 3 godine? Ako imaju saznanja da je planirano nesto, zasto to ne istraze i pohapse odgovorne? Ili planiranje nereda nije krivicno delo? U redu je bilo da jednom zabrane iz bezbednosnih razloga, ali svake godine ista prica?? Ne bi setaci razbijali grad vec huligani. Vucic i Dacic znaju sve ovo, ali brane paradu zbog politickih poena. Ovo govorim tebi i slicnima koji nemate dovoljan IQ da shvatite sta se zapravo desava. Najmanje se ovde radi o gejevima.

Sasa

pre 10 godina

Pa upravo je ova zabrana -- zabijanje glave u pesak kao noj! Sta vredi pogon sa 450 radnih mesta (vise je ljudi verovatno ostalo bez posla juce) kad ljudi ne mogu mirno da prosetaju gradom. I to nisu neki tamo ljudi koje niko ne zna. Zna se da je otprilike 10 % populacije gay (homoseksualne orjentacije). Dakle od svakih 10 ljudi koje znate otprilike 1 je gay, od svakih 10 rodjaka otprilike 1 je gay, od deset porodicnih prijatelja (pet porodicnih parova!) otprilike 1 je gay, od 10 suseda (otprilike petoro vrata) 1 je gay itd. Ljudi, osvestite se, podignite glavu iz peska!

Berkut

pre 10 godina

Baš Vam hvala na Vašoj brizi. Zar nije poštenije reći jer se stalno pozivate na poštenje,odgovornost i da nemate problem da kažete istinu da ste nesposobni da sprovedete bezbednost za neki miting sa temom i razlogom kakav god bio.Briga za gradjane bi bila da ste radili na svesti gradjana da se u ovom slučaju održi "Parada Ponosa" uz prostustvo eventualno saobraćajne policije.Da ste radili decenijama na svesti naroda, a vi se svakim Vašim obraćanjem trudite da probudite u čoveku ono najpriprostije što postoji.To ste koristili i kao pripadnik deničarske partije gde ste poigravali sa osećanjima nacionalizma a nikada niste rekli da gde god su se desničari pitali nije se dobro završilo za tu naciju.Zašto niste uhapsili i sproveli u zatvor ove 1389 koji besumučno celu noć sviraju kolima po beogradskim ulicama razvijenih zastava.Izvinite i meni je ugrožen javni red i mir jer sam možda dežurao, za dežurstvo i nisam mogao da spavam.Dakle oni su sada heterosexalci recimo i oni vrede.Oni su viša bića a ovi homosexualci su šta.Da li je to jednakost i tolerancija o kojoj pričate.To je radikalski stav.E kad ne može pričom da se usadi tolerancija onda vi imate mogućnost da vaspitnom palicom učite huligane toleranciji.To su radili i dan danas rade sve zemlje ovoga sveta.Pa zato valjda i postoji policija.Svaka partija gaji kontroliše i finansira grupu huligana koja se poziva po potrebi za sopstvene interese,da poruši ambasade,grad,džamije a da niko ne odgovara.Huligani su opet pobedili

The Sunday When Hase Left

pre 10 godina

Sutra ovde mozemo preporucivati poruke. Sutra su oni zauzeti Paradom Fudbala sa Urosem, Vucicem i Dacicem na celu klape. Danas im je radni dan, s obzirom da su zabranili Paradu Ponosa.

Q?

pre 10 godina

Jel primecujete razliku u plusevima i minusima? :) Botovi iz Dveri, Obraza i sl su odahnuli, sad su paznju usmerili na mnogo produktivnije stvari, poput ispijanja piva u parku :)

evita

pre 10 godina

Zimnica? Gulas? Jel' bar pomogao sa pecenjem paprika? Otkazivanje nije bilo u mom interesu, molicu lepo. Da drzava radi svoj posao niti bi bilo polupanih izloga niti mrtvih i ranjenih gradjana, mozda samo huligana za koje ionako ne bi bilo steta. Gospodine Vucicu, vi kao inteligentan politicar ne biste trebali da potcenjujete sve vase podanike (govorim o onima iznad 80 IQ).

ljubitelj burleski

pre 10 godina

Ova dvojica najvećih zastupnika i mučenika za ,,dobro naroda, ,,izgiboše,, od izgovora, za svoje neuspehe, i ovog puta. Ne kaže se džabe,,čuvaj se onog koji se izgovorima pravda,,što ne radi svoj posao. Ako su ,,imali saznanje ,da su huligani imali i ose i druga retka naoružanja, i to iz drugih država dolazilo na orgije smrtnih tuča, kako se nisu gospoda na samoj granici eliminisala ,uhapsila, zapisali podaci i za trajno im je ovde zabrnjen ulaz. Ili to prevazilazi ovakav sklop ,,mišljenja naših novokomponovanih,,evropljana,jači je onaj palmin seljačizam i prebijanje kao srpski tradicionlni način ubedjivanja,čak i kod sportskih radnika ,još sa neobljašnjenim diplomatskim pasošem, i poseta jednom takvom ,baš ove dvojice,,najpatrijota,.Ne folirajte više,da ste hteli drugi scenario, stali bi na čelo kolone ,za sva ljudska prava i njihovo poštovanje ,kao što piše i uus,a ne u vašim,,anketskim,,izveštajima, ,čija je senka viša u narodu. Od takvih vaših starih senki ovde sunca duuugo biti neće,mrak vam je u tragovima, a vi ga se ne odrekoste nijednim gestom ni porukom ljudskosti. Huligani su vam zato bili veoma zahvalni glasači svih 100% su glasali za ovakve ,,spasioce,, koji se danas rašire ,prete prebijaju i to više puta s dosijemi po koje kilo, a opet su slobodni k,o ptice,za sledeća,,ubedjivanja,po bilo kom pitanju kada,,zatreba,, .Malo mitinga, malo ,,šetanja,, malčice crkvenih pisama,,koje niko ne zna ko ih napisa,, i sve k'o u Koreji, al' na Balkanu. Ko to tamo ,,peva,,,,datum,iz EU?

Homo politicus

pre 10 godina

Evo ja cu potsetiti gospodina Vucica na cenu odrzavanja parade 2010. godine: 250 povredjenih policajaca i 2 miliona eura stete u gradu po proceni gradonacelnika Djilasa. Ni jedan povredjeni policajac nije vredan tzv. prava marginalne grupe

potkivač

pre 10 godina

(@vladimir0710, 28. septembar 2013 21:15)
Da tebe nije slucajno duhovno prosvetljavao Kacavenda, a blizi rodjak ti je Pahomije.
Kako sladostrasno govoris o Rusima verujem da bi rado prosvetljavao narod kao sto su oni do revolucije raidli, ili jos bolje da vaspitavas narod u tvom duhu ali na Peranovicev nacin.
Toliko o tvom pravoslavlju...

slobodan kovacevic

pre 10 godina

ja smatram da pripadnici gej populacije svakodnevno slobodno setaju srbijom i da se oko prajda najvise busaju ovi nesretnici koji bi da ,prezentujuci se kao pripadnici gej populacije ,postave sebe u centar paznje i postanu popularniji.svi dobro znamo koliko je jak gej lobi i u srbiji i u svetu tako da nije bas lako odoleti u ovim godinama krize,ali profitirati na taj nacin vise je netolerantno od zabrane prajda gledajuci na rizike i stetu koju takav vid okupljanja moze izazvati.Mozda neko hoce da mi objasni da su pripadnici gej populacije tolerantni prema hetero populaciji i da opredeljenje za homoseksualizam uvek proistice iz prirode a ne iz feminizma,macizma ili nekakvih drugih ,manje prirodnih,pobuda..?najveci neuspeh prajda ce biti kada se setnja bude dogodila a da niko na to ne obrati paznju.Ovako se prezentuje slika da gej parovi provode celu godinu u nekakvim podrumima i da nemogu jedan dan slobodno da setaju Beogradom.porucio bih svima da setaju slobodno i da druge "oslobode" od svojih setnji a onima koji traze spas u popularisanju svog lika kroz gey lobi da nije to vise toliko moderno u drzavi gde bi se svako j.... za dinar a kamoli vece pare.

NE - PONOVITI - ISTU - GRESKU - DVAPUT

pre 10 godina

Ako zastitnik garadjana Sasa Jankovic se u svom obracanju javnosti, kaze da je vlada Srbije donela ispravnu odluku onda to treba i postovati. Ako cemo posteno Gej parada se odrzala sinoc u deset sati ispred vlade i prosetali kroz centar grada a javnost o tome nije bila obavestana.

samo da primetim

pre 10 godina

Prajd nije zabranjen, samo je pomeren termin. Održan je sinoć uz podršku policije. Znači, nije zabranjen Prajd i svi ostali skupovi, već su zabranjeni svi ostali skupovi sem Prajda. To su činjenice, a sve ostalo je demagogija i spinovanje.

Dno dna

pre 10 godina

Kakva crna kapitulacija pred huliganima? Pa ovo je najveća pobeda Vučića i Dačića još od slavnog trijumfa nad NATO paktom!
Licemerni, lažljivi bednici!

Homo politicus

pre 10 godina

Evo ja cu potsetiti gospodina Vucica na cenu odrzavanja parade 2010. godine: 250 povredjenih policajaca i 2 miliona eura stete u gradu po proceni gradonacelnika Djilasa. Ni jedan povredjeni policajac nije vredan tzv. prava marginalne grupe

Nisam lud da ....

pre 10 godina

"Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji"

Leb ti `jb, što voli da ga obožavaju.
Čuj, otvorio pogon??
Da nije slučajno otvorio pogon svojim parama ????
Fa fa la ...... hvala ti.

Aleksandar

pre 10 godina

Samo da ne navale botovi kako je "covek u pravu" i "mili nas prejdshednik". Ovo je samo normalno razmisljanje nastalo logikom stvari, koje mu je saopsteno, a on saopstio nama.
Samo nekolicini ljudi u ovoj drzavi smetaju gej osobe. I nemojte da me vucete za usi, kada je to i u svakoj drzavi. Samo sto se u tim drzavama huligani boje policije. Pa ih nema. A i razvili su "zabole me ona stvar vise za to", jer su shvatili, da onaj koji ce da bude gej bice, onaj koji ce biti strejt bice. Nema tu velike matematike i svako pripada svome.
Samo, problem je ovaj prajd. On smeta velikom broju ljudi, jer sustina ovoga je propagiranje seksualne orijentacije. Sto je budalastina velikih razmera. A njihov izgovor o uskracenim pravima je samo maska radi te propagande. Ni jedno pravo im nije uskraceno, osim braka i dece. Ni pri zaposljavanju, ni prema bilo cemu drugome. Svi znaju da gej osobe rade i po velikim i po malim firmama. Od butika, prodavnica, do velikih korporacija Koliko osoba je izvrsilo promenu pola, pa nikome nista.

Bradarić Slobodan

pre 10 godina

To je znak da se Vučić sprema za izbore na proleće i lokalne i parlamentarne. E kad pobedi na izborima svake godine će biti prajda. Sigurno bi izgubio na popularnosti da je organizovao paradu.

vlada

pre 10 godina

Vucko, ti sto si otvorio pogon, alal ti vera. Trebalo je to da bude headliner na svim vestima, a ne cinjenica da ste kapitulirali pred bandom olosa. Ti i tvoj pajtos Dacic ponavljate da se niste povukli pred huliganima, ali ne dajete ni jedan racionalni dokaz da je to tako. Krenula su kolica nizbrdo...

Шта Радите Брее

pre 10 godina

Док се овде тресе празна слама у Србији годишње нестане 40 000 људи. Пустите ме више те параде. Душа ме боли што ћемо да нестанемо са лица земље!

tata

pre 10 godina

Ja sam otac dva deteta i gos'n Vucicu u moje ime nisi smeo da zabranis Pride ,vec da hapsis bagru koja im pridje na blize od dva metra .Moju decu ne ugrozava gay populacija vec ova vec pomenuta komsijska bagra zbog kojih moju decu moram danonocno da pratim.

da da

pre 10 godina

Šta su radila gospoda na vlasti da obuzdaju ovu bagru u poslednjih godinu dana ?
NIŠTA!!!
Samo smišljaju izgovore, i pričaju bajke jadnom narodu. A narod, ovce, plaća sve veće račune, sve skuplje namirnice,...
Na sledećim izborima LGBT da se pojavi kao stranka, pa da vidimo ko koga podržava !!!
Zinat bih glasao i ja i kompletna moja familija za njih !!! (Da, namerno napisah zinat!)

Dejan

pre 10 godina

Što se tiče policije, koliko god ovo cinično zvučalo, takvi poslovi su im u opisu radnog mesta i oni su dobro znali da se jednog dana mogu naći u takvim situacijama. Ili treba biti policajac samo kada se vrše racije po klubovima i kafićima (uz obavezno par šamara gostima, čisto da se zna ko je glavni). Što se tiče onog degenerativnog mulja i ljudskog dna sa jednim gramom mozga i dva i po razreda škole sa druge strane, sigurno su i oni bili upućeni u činjenicu da nisu krenuli u Gradsku biblioteku, već da kreću na naoružane kordone policije na koje planiraju da bacaju kamenje, flaše, baklje, ose... te da na osnovu toga mogu očekivati određeni odgovor policije. Prema tome, saldo povređenih i (ne daj Bože) poginulih, kao i fakture za pričinjenu štetu, treba ispostaviti isključivo onim organizacijama koje su bile najglasnije u organizovanju eventualnih nemira. Moja poruka Vučiću i Dačiću je da treba da preuzmu odgovornost za ovo što se desilo. A desilo se to da je ova "država" de facto kapitulirala pred pretnjama bande batinaša, homofoba, huligana, kvazipatriota, navijača, klerofašista, pravoslavnih talibana i pljačkaša. Isto me zanima da li ovo znači da su te silne bezbedonosne agencije nesposobne da doznaju ko su ti pojedinci koji pozivaju na netrpeljivost, krvoproliće i rušilačko-pljačkaške pohode, lociraju ih i uhapse, i da li je vrhunac njihovog doprinosa na polju bezbednosti građana sastavljanje bezbedonosnih procena na osnovu kojih se kasnije ništa ne preduzima.

smejurija

pre 10 godina

Na trenutak sam mu poverovao, ali je ovim prideom ipak dokazao da je on radikal koji je dosao do malo vlasti i da nista nece promeniti. Smejurija od coveka!

Bosko

pre 10 godina

Licemerju nikada kraja, pogotovo kod GMO radikala...!!!
Huskali ste i vodili zajedno sa Dacicem huligane da lome i pljackaju dok je DS koliko toliko drzao sve kako treba...!
TI I TOMA, UZMITE STIROPOR I SEDNITE, CISTA JEDINICA!
RAZREDNI TAMO NEGDE IZ SIBIRA I SEVERNE KOREJE, NEKA VAM POPRAVLJA OCENE, ALI OVDE VAM MESTA NEMA!!!
Bezite odavde sto pre i dok narod ima jos veoma malo strpljenja da vas slusa i gleda!!!

zoka

pre 10 godina

Upravo su nam kvazipremijer i prepodobni gospodin najPrvi objasnili definiciju fasisticke drzave. Fasisticka drzava je,znaci,ona drzava koja na racun bilo koje manjine,povladjuje i podilazi agresivnijoj vecini,sve to pravdajuci opstim dobrom,a sve u sprezi sa vecinom koja ce sutra biti koriscena za vise ciljeve ili kao topovsko meso.Izmedju ovih izjava i Kristalne noci granica je-dlaka.Zapamtite ovo!

korg

pre 10 godina

Dobra odluka. Prvo da se srede stvari oko prioriteta drzave a to su podizanje unistene ekonomije, nova radna mesta, suzbijanje korupcije i kriminala, problem Kosova... pa ce i parada doci na red.

posmatrac

pre 10 godina

Srbija nije spremna za Prajd? Zato su Vucic i Nikolic ceo politicki zivot delili Srbiju na Srbe i izdajnike. Ko je odgovoran za stete koje su napravljene tokom demontsracija u ime odbrane Kradzica i Mladica, panjenje ambasede i dzamije? A vi 150 sto dajete minuse svima koji kritikuju Vucica okupite se svi zajedno i napisite bar jedan komentar koji ima iole smsisla.

ma da

pre 10 godina

I plate ispod 20.000 su u interesu gradjana.
Sve sto uradis je u interesu gradjana.
I neredi na utakmicama su u interesu gradjana.
I popovi pedofili su u interesu gradjana.

Mi smo maloumni, pa nam sve mozes prodati, a mi cemo sve zaboraviti.

milan

pre 10 godina

Da je neko poginuo bila bi drzava kriva da nije dobro obezbedila dogadjaj i sigurno da je i ovog puta drzava poklelkla pred huliganima Vucicu, sva ta prica i pravdanje kao i napad na one koji suprotno misljenje vasem iznose su nista drugo nego seseljova skola koju ste sa desetkom zavrsili. Vase tj. drzavnog vrha je obaeza da obezbedite skup optimalno i po potrebi ne sa samo 6.500 policajaca negi sa duplo vise ako treba. setite se sami kada ste jos u odelu radikala izgubili jednog vaseg demonstranta koliko ste se za pravdu borili pa tako bi bilo i sada ovo je sa vase strana samo prica da bi na neki nacin bili u stanju da pravdate a vi u sustini znate da svi relevantni ljudi u evropi i svetu dobro znaju zasto nije bilo prajda i sva vasa prica je samo za one koji vam i tako slepo veruju bez obzira dali ste u pravu ili ne.

sa suncane strane ulice

pre 10 godina

Ova zabrana nikako nije u MOM interesu.
Nemam nikakve veze sa LGBT populacijom, ali sam pobornica i borac za rodnu ravnopravnost.
Ao je LGBT populaciji potrebna parada, ona je MORALA DA BUDE ODRZANA.
Zelim da zivim u TOLERANTNOM drustvu i nije potrebno da mi ni "Obraz, ni "Dveri" ni crkva cuvaju porodicne vrednost. Cuvam ih sama.
Od mene veliki minus za drzavu i njen aparat.

Necemo hleba, Svetog Prajda nam dajteee

pre 10 godina

Te usne vrele visnje, falile su Prajdu.
Ali, posle ribanja kod gazdi u ambasadama, bice to mnogo poslusnije sledece godine.

garavi

pre 10 godina

ljudi kad raspisu izbore moraju svi da ukljuce mozak i da se sete svih ovih sr. . . . a sto ih prave ovi vladajuci . samo mozak ukljucite i da im vidimo ledja

Dr.

pre 10 godina

Ako smo vec kod naroda, interesa i zabrana, verujem da je u interesu gradjana Srbije i Kosova da se zabrani rad Srpske napredne stranke jer svojim delovanjem podriva ustav RS i radi protiv interesa gradjana Srbije.

SNS rezim je prakticno priznao otcepljenje dela teritorije RS, i da stvar bude gora dozvolio je gubitak imovine RS na toj teritoriji. Takodje nije izvrsio restituciju imovine gradjana RS locirane na kosovu, tako da su gradjani ostali bez zastite. Kakav je to rezim i kakva je to drzava?

Izvodjenje policije na ulice u punoj opremi bez zavodjenja vanrednog stanja i obavestenja javnosti o motivimma je ruzna slika koja uznemiruje gradjanstvo i predstavlja pretnju silom. Sta je sledece? Tenkovi? Ogranicenje kretanja? Policijski cas?
Sramota!

parkinson

pre 10 godina

Ovde ima dve vrste komentatora, jedni kritikuju Vucica, a drugi ga brane !?
A sta je tu sporno? Pa ovi sto ga brane, znaju da nisu u pravu, znaju i sami sta je pricao i sta je radio Vucic od 1990 pa do 2005, ali sta da rade, njihov je? Probaju Vucica da sa milion minusa rehabilituju njegovu proslost i ispravnost rada danas! Nije lako, ali je to jace od njih!? I ja sam u momentu pomislio da se promenio, ali cim progovori i kaze: "Na kugli zemaljskoj, tu je ta razlika iznedju vas i nas, ja sam ponosan" odmah posumnjam da negde u malom dzepu jos uvek ljubomorno cuva bedj sa Seseljovim likom!? Sta ti je covek?

Dr.

pre 10 godina

Da li je sinocna i danasnja okupacija Beograda i demonstriranje sile na ulicama Beograda u interesu naroda?
Da li je narod to trazio? Ko ce to da plati? Narod?
Kako ste smeli bez zavodjenja vanrednog stanja da okupirate Beograd?
Da li je to demokratija vidjena ocima naprednjaka?

Krlja

pre 10 godina

Drzava ili jeste ili nije. Zbog ovoga ce izgubiti izbore. Nije ovde seks u pitanju vec da li se u ovoj zemlji covek moze zastiiti od nasilja ili ne. U ovoj zemlji je kimi (mala slova namerno) najmocniji. Sto nije procenjivao kakva je bezbedonosna situacija i rizik kada nas je slao u ratove i navukao NATO da nas roka? I to ne neki drugi, nego oni (Vucic I Dacic) licno.

Sasa

pre 10 godina

Pa upravo je ova zabrana -- zabijanje glave u pesak kao noj! Sta vredi pogon sa 450 radnih mesta (vise je ljudi verovatno ostalo bez posla juce) kad ljudi ne mogu mirno da prosetaju gradom. I to nisu neki tamo ljudi koje niko ne zna. Zna se da je otprilike 10 % populacije gay (homoseksualne orjentacije). Dakle od svakih 10 ljudi koje znate otprilike 1 je gay, od svakih 10 rodjaka otprilike 1 je gay, od deset porodicnih prijatelja (pet porodicnih parova!) otprilike 1 je gay, od 10 suseda (otprilike petoro vrata) 1 je gay itd. Ljudi, osvestite se, podignite glavu iz peska!

Natalija Nikolić

pre 10 godina

I rekao je još da će „sutra biti više tolerancije“! Na to mu ja odgovaram: „sutra“ će biti manje tolerancije. Svi parametri sociološki pokazuju da smo mi na nizbrdici. Vidiš Vučiću kada je Ataturk rešio da od osmanskog sultanata (u izumiranju) napravi građansko društvo na čemu se temeljila ta reforma? Na školskom sistemu i vojsci te na odvajanju države od crkve! Kod nas u 21 veku ŠKOLSKI SISTEM RAZOREN, VOJSKA RAZORENA (samoubilačkim ratovima) crkava vodi kolo u državi (militarijuje Srbiju propoveda mržnju i političko-verski sistem iz 12 veka).

Orkic

pre 10 godina

ali jesu pobedili, i to ne prvi put. Kad huligani budu vrsili nasilje opet ,na ulici, utakmici, skoli, parku onda cutite i trpite, jer ste ih opet podrzali umesto uhapsili.

Dejan

pre 10 godina

Dragi Vucicu,hvala ti mnogo sto si nas zastitio od razujarenih clanova nasilnicke organizacije Parade ponosa,koji su planirali da svim silama sprece okupljanje mirih,nenasilnih, ekstremistickih,desnicarskih i profasistickih organizacija.Verovatno clanovi Parade ponosa su planirali za izazovu nemire u Beogradu da ruse ambasade i da kradu patike po obijenim prodavnicama.Ovih si pokazao svoju proevropsku orijentaciju Velike Srbije.Hvala ti sto si sprecio Dacica da podrzi tu Paradu ponosa.Sada mogu mirno da spavam praznog stomaka u ovako lepoj i ponositoj zemlji.

stop konzervatizmu

pre 10 godina

Prvo, nisam znao da je otvaranje fabrika u nadleznosti potpredsednika vlade, ali drago mi je da je radi ovoga prepustio mesto ministra odbrane coveku koji je za Slobu krao izbore. A mozda je i bolje sto to nije vest...
Drugo, upravo je priznao da drzava ne moze da garantuje da neki njen gradjanin nece poginuti (?!?) izvrsavajuci svoje ustavom garantovano pravo na slobodu okupljanja. Drugim recima, rekao je da drzava ne moze da garantuje ustavom zagarantovanu slobodu svojim gradjanima. Meni to deluje kao poraz drzave i u svakoj normalnoj zemlji posle takve izjave sledila bi recenica '...i stoga podnosim ostavku', a ne 'ali ja sam otvorio fabriku'.
A za vas koji mislite da je ovo pitanje manje vazno od pitanja 'sta cu sutra da jedem', grdno se varate, jer ovo pitanje pokazuje da zivite u drzavi koja nije u stanju da obezbedi osnovne slobode, te da stoga tesko moze da obezbedi nesto vise. Ovo je isto pitanje zbog kojeg su marsirali radnici, zene, americka crna populacija, zbog kojih su ginuli. Da su njihove vodje razmisljale kao Vucic, danas ne biste imali minimalnu zaradu, pravo na strajk, zene ne bi imale pravo glasa, segregacija bi i dalje postojala.

precanin

pre 10 godina

U pitanju je tvoja zelja da se Parada ne odrzi ! Da mislis na gradjane Srbije Parada bi se odrzala. Da li je u interesu gradjana ako Amerika i EU-ja kazu da je steta sto Srbija nije odrzala Paradu ? Predsednik Srbije, Nikolic, u svom obracanju svetu, porucio da ce se Srbija boriti protiv svake vrste neopravdane sile i svih vrsta terorizma! Ovom tvojom izjavom , da se Parada otkaze zbog bezbednosti gradjana, je priznanje da u Srbiji postoje grupe, organizacije, koje bi mogle da izazovu nerede sirokih razmena i da je drzava nemocna da ih spreci u tome, ako se dozvoli Parada !? Znaci da je drzava pokleknula protiv terorista, batinasa kukavica,(hrabri su kada ih ima sto) i bitangi ! Da li mislis da je srpski narod toliko prost da nista ne vidi i ne cuje , pa mozes da mu porucuje svako-jake gluposti ?

DM

pre 10 godina

A ja da vam najavim sledeću laž, tj. pogaženo obećanje gospodina Gulaš-zimnica: bezbednosne procene, sa preciznim informacijama o načinu ugrožavanja bezbednosti kao i imenima onih koji prete nasiljem, neće biti objavljene. Njihovo objavljvanje gospodin Gulaš-zimnica je OBEĆAO pre dva dana.

Aleksandar

pre 10 godina

Ljudski zivot nema cenu. Toliko.
(dusanka, 28. septembar 2013 12:03)

O, naprotiv, sloboda nema cenu! Za slobodu su pali milioni i milioni ljudskih života. Da su vaši dedovi razmišljali kao vi - danas vas ne bi ni bilo. Ali dobro, nije svaki narod zaslužio da opstane, nećemo biti ni prvi ni poslednji koji su se zbog lažne sigurnosti odrekli slobode i samim tim potpisali svoju umrlicu.

Nebeski narod

pre 10 godina

A sto bi neko morao da pogine.U tvojim rukama su sve bezbednosne institucije, Dacic vodi policiju.Vucicu posto znas sve i gde djavo spava valjda si ustanovio ko su kolovodje. Te kolovodje su mogle na 48 sati da sede i piju kafu sa policijom.Nema 10 hiljada kolovodja.Mogao si i ti i Dacic na celo kolone.Ali prpa.Da vam ne zamere Delije i Grobari. Vucicu pusti demagogiju.Izgleda da te jos boli prilokom organizovanja mitinga povodom hapsenja Karadica sto je onaj jedan momak poginuo u napadu na policiju

Djoshica

pre 10 godina

Za dva meseca izjava: Inflacija u interesu građana.
Za tri meseca izjava: Policijski čas interesu građana.
Za četiri: Vojska na ulicama, u zaštiti policije i građana.
Za pet: Odgovor na državni udar oklopnim vozilima, i aviacijom u interesu građana.
Za šest: Lažne optužbe u ujedinjenim nacijama, i poređenje unutrašnjeg pitanja jedne demokratske i suverene Evropske zemlje sa Sirijskim problemima. Kakve mi veze imamo sa Sirijom i vojnom muzikom-Vuk Jeremić.

lala

pre 10 godina

Vučić je demagog, licemer, i cinik, a naravno ni onaj njegov pajtos Dačić nije bolji. On se izčuđava što se slabo komentariše to što je " otvorio" firmu koja će zapošljavati 500 radnika, a u stvari on je samo prisustvovao otvaranju te firme, pa koji je njegov ulog u otvaranju tih radnih mesta ? Koliko je radnika u poslednjih mesec dana ( da ne spominjemo godinu ) ostalo bez posla zbog nesposobnosti ove vlade da im sačuva radna mesta? Naravno sve to neide u prilog populističkoj politici koju sprovodi ova vlast. Hvalili su se da su dobili datum u vezi sa Evropskim integracijama, pa posle ovakve odluke o zabrani održavanja parade ponosa nećemo dobiti ni "D" od datuma.

Vitez

pre 10 godina

Ovaj postaje sve gori i gori. Ko to urusava drzavu iznutra? Sta je sledece, da ce da sve koji mu protivrece da nazove da su protiv drzave i izdajnici?
Ovo je katastrofa , ko je nama na vlasti. Vucic dlaku menja , ali cud nikako.
Covek nije u stanju da organizuje jednu obicnu paradu , a ovamo optuzuje za izdaju zemlje.
Skloni se bre sa vlasti,ako nisi u stanju da je obavljas!

John Johnson Dragon

pre 10 godina

A dal je dozvoljavanje protesta podrške Karadžiću i Mladiću isto bilo u interesu građana, jel i to bila jedina ispravna odluka?!
Šta drugo očekivati od Slobinih i Vojinih učenika i naslednika?

FeboZg

pre 10 godina

Ovdje se ne radi tol8iko o prajdu koliko o osnovnoj,elementarnoj ulozi bilo koje demokratski izabrane vlasti,da smogne snage i omogući građanima,bilo koje orijentacije pravo na mirno i nenasilno okupljanje..Vučić i Dačić su pokazali da su u biti kukavice koje su ustuknule pred ksenofobijom...bolje zabraniti nego pokazati da država uistinu funkcionira njihov je moto..To je dokaz da su vam na vlasti dva nazovi demokratska političara koji su dlaku promjenili ali čud nikako.

ŽSutra isto tako mogu zabraniti proteste radnika,učitelja i studenata uz isti diletantsko obrazloženje kako je to dobro za sigurnost svih ?!?!?!?

Pa čemu služi policija i organi reda pobogu..kakvi smo god još mi Hrvati ponekad balkanci za vas smo Europa u pravom smislu te rijeći

Komša

pre 10 godina

Koštunica je izjavom da ne želi da udje u gradsku vlast inicirao izbore i time izazvao zabranu parade.Jednostavno,vlast bi drugačije postupila da joj je prekomponovanje obezbedilo vladanje u Beogradu još tri godine.Ovako ih čekaju izbori i rejting je doveden u pitanje.
DSS je baš zakuvao.

Nemaju svi pilece pamcenje

pre 10 godina

Sto nisi trazio bezbednosnu procenu kada si nas slao da ginemo bez veze? Sto te tada nije zanimalo sta je u interesu gradjana?

miha

pre 10 godina

Zasto se postavlja pitanje da bi bilo polupano sto radnji ili nedaj boze neko poginuo,pa zar niste tu vi da sve to sprecite pa nemoj te se praviti da udba nezna sve i da ako hoce moze sve da odstrani sto danas nije trebalo da bude na ulici.Mnogo kalkulacija,i negovorite vise da je drzava iznad svih.

MRKI

pre 10 godina

Moram nesto reci kako bi se vlastodrsci malo prisetili kako je bilo kada su pruzili podrsku Radovanu Karadzicu pa Ratku Mladicu. Da li su tada trazili procenu. I tada je stradala policija i Beograd unisten a krivicno odgovarale DVE PLAVUSE za sportsku opremu. Sada je moje misljenje da Vucic i Dacic sada nemaju srce i mu.. i ne ide im u prilog da bude nemira u Beogradu jer oni su vlast i hoce da prikazu brigu za Beograd i Beogradjane.

Pamti pa vrati

pre 10 godina

Ako je moguće zamisliti veći skandal od sinoćnje zabrane iz "bezbednosnih" razloga, to je onda ovo što se desilo jutros. Vučić stavlja zimnicu i kuva gulaš. To je najbezočnije pljuvanje u lice, narugivanje, ismevanje i šamaranje svim ljudima koji zbog koalicije nesposobnih/nevoljnih državnih organa i huliganskih hordi ne mogu mirno da prošetaju parkom.
Zimnica i gulaš su najniži udarac besramnog čoveka.
Pamti pa vrati.

Crni oblak

pre 10 godina

Nece Vucicu poginuti policajac vec mozda onaj koji napada policajca u vrsenju sluzbene duznosti. Nije li napad na policiju napad na drzavu. Sigurno je da policija nece napadati huligane. Zasto bi onda nosili one stitove i kacige i imali suzavac. Verovatno su to mirni gradjani na koje se ti pozivas a napadju policiju.Ili mozda stitis tvog pulena Dacica jer ako bi se nesto deseilo odgovornost bi bila na policiji

Antigona

pre 10 godina

Nemojte tamo lagati te evropske političare kako ste ovo uradili zbog gradjana. Nisu ljudi glupi. U interesu gradjana NISTA niste uradili jer niste obezbedili postovanje tog Ustava nad kojim se kunete.

Kaka

pre 10 godina

A sta si radio Vucicu da povratis toleranciju u Srbiji? Sta si za prethodnih godinu dana uradio pa priblizis dve strane? Da ih dovedes da razfovaraju. Izjave sa pozicija sile - Ako hoce izbore dobice izbore (pa ce da se nauce pameti) govore o tvom poimanju demokratije. Svi ste vi isti.

IBJ

pre 10 godina

Dakle, juče napisah nešto što se već danas pokazalo kao "proročanstvo". Nije to ništa veliko, po nomenklaturi Milorada Pavića bliska proročanstva nisu posebno vredna - svako iole inteligentan može da ih izrekne. Zato me je i čudilo što ga niste objavili. Ta "mudrolija" o SNSrpskom političkom ping-pongu glasila je od prilike ovako:

Ping: "Pobeda! Vučić prelomio: Biće prajda!"

Pong: "Odžavanje Prajda je u interesu građana Srbije."

Ping: "Pobeda! Vučić prelomio: Zabranjen Prajd!"

Pong: "Zabrana Prajda je u interesu građana Srbije."

Kad neko igra ping-pong sam sa sobom verovatno je zreo za pregled u Palmotićevoj 37. Šta tek da kažem o onima koji posmatraju takav meč i aplaudiraju?

zoran1965

pre 10 godina

kod seselja skolu ucio, ministar informisanja 1999-te dok su bombe padale, samo budala moze ocekivati nesto dobro od ovoga 'coveka'
dacic se bar nije nesto mnogo ni folirao, da se promenio osim sto se odrekao svog ucitelja i mentora

Berkut

pre 10 godina

Baš Vam hvala na Vašoj brizi. Zar nije poštenije reći jer se stalno pozivate na poštenje,odgovornost i da nemate problem da kažete istinu da ste nesposobni da sprovedete bezbednost za neki miting sa temom i razlogom kakav god bio.Briga za gradjane bi bila da ste radili na svesti gradjana da se u ovom slučaju održi "Parada Ponosa" uz prostustvo eventualno saobraćajne policije.Da ste radili decenijama na svesti naroda, a vi se svakim Vašim obraćanjem trudite da probudite u čoveku ono najpriprostije što postoji.To ste koristili i kao pripadnik deničarske partije gde ste poigravali sa osećanjima nacionalizma a nikada niste rekli da gde god su se desničari pitali nije se dobro završilo za tu naciju.Zašto niste uhapsili i sproveli u zatvor ove 1389 koji besumučno celu noć sviraju kolima po beogradskim ulicama razvijenih zastava.Izvinite i meni je ugrožen javni red i mir jer sam možda dežurao, za dežurstvo i nisam mogao da spavam.Dakle oni su sada heterosexalci recimo i oni vrede.Oni su viša bića a ovi homosexualci su šta.Da li je to jednakost i tolerancija o kojoj pričate.To je radikalski stav.E kad ne može pričom da se usadi tolerancija onda vi imate mogućnost da vaspitnom palicom učite huligane toleranciji.To su radili i dan danas rade sve zemlje ovoga sveta.Pa zato valjda i postoji policija.Svaka partija gaji kontroliše i finansira grupu huligana koja se poziva po potrebi za sopstvene interese,da poruši ambasade,grad,džamije a da niko ne odgovara.Huligani su opet pobedili

ljubitelj burleski

pre 10 godina

Ova dvojica najvećih zastupnika i mučenika za ,,dobro naroda, ,,izgiboše,, od izgovora, za svoje neuspehe, i ovog puta. Ne kaže se džabe,,čuvaj se onog koji se izgovorima pravda,,što ne radi svoj posao. Ako su ,,imali saznanje ,da su huligani imali i ose i druga retka naoružanja, i to iz drugih država dolazilo na orgije smrtnih tuča, kako se nisu gospoda na samoj granici eliminisala ,uhapsila, zapisali podaci i za trajno im je ovde zabrnjen ulaz. Ili to prevazilazi ovakav sklop ,,mišljenja naših novokomponovanih,,evropljana,jači je onaj palmin seljačizam i prebijanje kao srpski tradicionlni način ubedjivanja,čak i kod sportskih radnika ,još sa neobljašnjenim diplomatskim pasošem, i poseta jednom takvom ,baš ove dvojice,,najpatrijota,.Ne folirajte više,da ste hteli drugi scenario, stali bi na čelo kolone ,za sva ljudska prava i njihovo poštovanje ,kao što piše i uus,a ne u vašim,,anketskim,,izveštajima, ,čija je senka viša u narodu. Od takvih vaših starih senki ovde sunca duuugo biti neće,mrak vam je u tragovima, a vi ga se ne odrekoste nijednim gestom ni porukom ljudskosti. Huligani su vam zato bili veoma zahvalni glasači svih 100% su glasali za ovakve ,,spasioce,, koji se danas rašire ,prete prebijaju i to više puta s dosijemi po koje kilo, a opet su slobodni k,o ptice,za sledeća,,ubedjivanja,po bilo kom pitanju kada,,zatreba,, .Malo mitinga, malo ,,šetanja,, malčice crkvenih pisama,,koje niko ne zna ko ih napisa,, i sve k'o u Koreji, al' na Balkanu. Ko to tamo ,,peva,,,,datum,iz EU?

VV

pre 10 godina

Ovo jeste nova kapitulacija države pred huliganima. I to po ko zna koji put.
To vidi i slepac.

A najbolji dokaz je činjenica da su i Dačić i Vučić, bez da ih je iko pitao, brže-bolje požurili da kažu kako to nije kapitulacija države pred huliganima.
Drugo je pitanje šta bi bilo kad ti huligani ne bi imali prećutnu podršku Dačića, Vučića i BIA. Bilo bi potrebno dve nedelje da se pohapse sve kolovođe, da se počne sa sprovođenjem postojećih zakona, pravna država bi počela da funkcioniše i u takvoj situaciji maloumnicima ne bi palo na pamet da divljaju.
Do tada, ovo JESTE ono što svi vidimo: kapitulacija države pred huliganima. Kao što JESTE očigledna istina da huligani tu pobedu ne bi mogli izvojevati bez prećutne podrške vlasti.

Bli

pre 10 godina

To sto Vucic prica su besmislice. Njima da je stalo do ljudskih zivopta uredili bi sluzbu Hitne pomoci u Beogradu tako da se neceka po sat vremena po pozivu da dodje lekar i spasi pacijenta koji ima srcani napad ili neku drugu teskobu. Po toj Vucicevoj teoriji najbolje bi bilo da ljudi i ne izlaze iz stanova, da zive na nekim cevcicama i eto - nulti rizik. Drzava ne sme da ugrozava zivot drugih ljudi iz cista mira, ali ovde je rec o tome da postoji organizovana banda ultradesnicara koji su spremni da izadju na ulice i malteretiraju ljude iz raznih razloga (parada ponosa, kosovo, utakmice itd.). Gradjane od te rulje treba stiti, i zna se kako se policijski stiti: suzavci, vodeni topovi, privodjenja, a po potrebi, ako nose oruzje i pucanje je dozvoljeno. Ulgavnom gumenim mecima, a onda i pravim. Ako neko izadje na ulici sa namerom da unistava slobodu, unistava grad, bije, tuce, ubija, onda je problem te osobe ako strada u okrsaju. Isto tako, ako postoji grupa od 200-300 ljudi koji su soremni da zbog svojih prava protestuju i rizukuju svoj zivot, onda je u slobodnoj i demokratskoj drzavi to njihova odluka. Izlagati se za velike ideale opasnosti je uvek bila vrlina, a ovo sto vucic i ekipa rade je paternalizam. I konacno, tu su i policajci koji imaju privilegovan radni staz, privilegovanu medicninsku negu itd. upravo zasto sto se kao profesija izlazu opasnosti.

Malo sutra

pre 10 godina

..a sutra će verovatno biti drugačije, kada bude više tolerancije", rekao je Vučić novinarima u Koceljevi.

Tolerancija, gospodine Vucicu, nece pasti s neba niti ce dojahati na belom konju iz EU, kao sto nece ni milijarde evra koje su neophodne za jacanje ekonomije dok su reforme od kojih bezite kao djavo od krsta neophodne za jacanje drustva.

Ovom ste izjavom potvrdili ono sto miselci ljudi u ovoj zemlji vec znaju - da gajite sminkersko i lazno evropejstvo i da milimetarske pomake ka civilizovanoj i uredjenoj drzavi pravite nevoljno i tek kada vam EU zavrne ruku.

Za to vreme, policija u centru grada kao gestapo legitimise gradjane, iako je prajd otkazan, dok "cuvari javnog morala" nesmetano prete nasiljem a cesto ga i upraznjavaju.

Boris Tadic je bio u pravu - od blata cemo ga praviti.

blabla

pre 10 godina

Није држава забранила параду, већ је рекла истину. И саопштила ју је фотографијом. А она гласи: Све је мрак, мркли мрак. Дакле, не може мрак да забрани мрак, када су исто. Мислим да је начин саопштавања истине био коректан. ))):

The Sunday When Hase Left

pre 10 godina

Sutra ovde mozemo preporucivati poruke. Sutra su oni zauzeti Paradom Fudbala sa Urosem, Vucicem i Dacicem na celu klape. Danas im je radni dan, s obzirom da su zabranili Paradu Ponosa.

Marko

pre 10 godina

U interesu gradjana ili vlasti, vi ste se gospodine prvi uplasili da ce protest protiv gej parade prerasti u socijalni bunt protiv tvog rezima, zato so napunio Beograd policijom, plasis se gladnih gradjana.....
Tvoja demagogija ne moze da ih nahrani.....

petogodisnjak

pre 10 godina

Nisu huligani pobedili?!
Nego je Pera Petrovic iz Pozeske je bio toliko revoltiran sto tamo neki cudaci paradiraju, da je tog dana bio spreman na nasilje, po cenu zivota?!

Najveci minus do sada gosn Vucicu!

AB

pre 10 godina

Dačić poslao 6500 policajaca na ulicu, a Vučić opet poslao 150 botova na sajt B92.
Jednima zbog huligana plaćamo dnevnice jedan dan godišnje, a drugima svakog božjeg dana, pa i vikendom.

Rako

pre 10 godina

"...rekao je Vučić i dodao da nikada nije dao nijednu homofobičnu izjavu."

Naravno, jer da si rekao šta misliš ekspresno bi završio svoju evropejsku karijeru, gospodine Zimnica. Ali istina je kao suza jasna da nisi dao NI JEDNU JEDINU izjavu u kojoj si osudio huligane i nasilje prema homoseksualcima, niti zapretio onima koji se na nasilje spremaju. I što je još važnije APSOLUTNO NIŠTA nisi uradio da se sa huliganskim hordama obračunaš. Naprotiv, "mudro" si se uzdržao da kažeš šta misliš, a prećutno odradio posao sa tvojim drugarima sa severne tribine, Dačićevim "Alkatrazima", SPC-BIA pulenima Zverima, Obrazima i ostalim ljudskim talogom.
Ako misliš da su građani Srbije slepi i da im nije kristalno jasno šta radiš, možemo samo da ti poručimo da baš kao i ti jedva čekamo izbore.

Aca

pre 10 godina

Koji licemer! Zabranio u subotu, a odobrio u petak! Pa "bolje" da je održana i u subotu jer je bar bila prijavljena! Ko će da odgovara što je u petak održana a da za to nije postojalo odobrenje niti je skup prijavljen kao što to rade svi koji žele da iskažu neko nezadovoljstvo? Vi, koji treba da sprovodite zakon i građane kontrolišete da li rade u skladu sa zakonom, kršite ga, a očekujete da se građani ponašaju u skladu sa zakonom! Nikada mi nećemo biti normalna zemlja niti će nas takve dvolične primiti u EU!!!

evita

pre 10 godina

Zimnica? Gulas? Jel' bar pomogao sa pecenjem paprika? Otkazivanje nije bilo u mom interesu, molicu lepo. Da drzava radi svoj posao niti bi bilo polupanih izloga niti mrtvih i ranjenih gradjana, mozda samo huligana za koje ionako ne bi bilo steta. Gospodine Vucicu, vi kao inteligentan politicar ne biste trebali da potcenjujete sve vase podanike (govorim o onima iznad 80 IQ).

Surda

pre 10 godina

Evo kralju, ja cu da ti objasnim. To sto ti "zaposlio" 500 ljudi nije vest jer je mnogo vaznije sto ti, ili vlada na cijem si celu, ne moze da obezbedi postovanje osnovnih ljudskih prava. Ja sam "strejt", sta god to zanacilo, ne gajim neke preterane simpatije prema gej populaciji, ali ih svakako ne mrzim zato sto vole osobe istog pola, i sto je najvaznije, nemam problem da jednom godisnje prosetaju po Beogradu. Ako drzava ne moze to da im obezbedi, onda to i nije neka drzava, ja bih je nazvao sprdnjom... ali SNS je na celu a mene secanje ipak vraca na vreme kada su odredjeni ljudi bili na vlasti u najgore moguce vreme po Srbiju, donosili zakone koji su represivni i napravili od Zemuna buvlju pijacu... nista me nece zacuditi, ali to ne znaci da mi se nece povracati od toga.

VB

pre 10 godina

Srusili su vas nocas gejevi. Bravo za njih! Video je ovo Brisel!
Vucicu nemas pojma o bezbednosnoj situaciji u zemlji. Izgubio si poverenje Brisela, a tako su ti verovali...Jednom radikal, uvek radikal. Prepakovanje ti nece pomoci!

Konstatujem

pre 10 godina

Koji ste to VI? Jedan toaletoid je u 11 sati juce pre podne objavio vest da parade nece biti.Ko daje informaciju?? Sigurno je da nije komandir policije Stari grad.Pusti bre vise trolanje o gradjanima. Sve je u interesu gradjana zar ne? Ili u intresu popova, Palme,Dveri, Nasi, Obraza Mocarta,Betovena

Dno dna

pre 10 godina

"Vučić je rekao da nisu huligani pobedili državu i pitao šta bi bilo i čija bi bila odgovornost da je neko poginuo i ko bi pobedio da je neko poginuo."

Evo ja ću da ti odgovorim, Vučiću, na pitanje na koje i ti i svi mi znamo odgovor, ali se praviš lud:
Bila bi odgovornost tebe, kao koordinatora tih službi bezbednosti, i Dačića, kao ministra policije. Baš kao što je danas vaša odgovornost što se u Srbiji ne mogu izražavati prava propisana Ustavom i zakonima. Vi ste ti, koji ste svojim nečinjenjem, doveli do današnjeg jutra. Posao vas dvojice je da obezbedite da izražavanje Ustavom zagarantovanih prava bude bezbedno. Ti i Dačić ste upravo pokazali da niste sposobni (ili ne želite) da radite posao koji ste hteli da radite. Da imate i zrno morala u sebi, danas biste podneli ostavku.
Čovek kojem je rejting iznad svega je bednik. A čovek koji zna da nije sposoban da radi svoj posao (ili namerno ne želi da ispunjava svoje radne zadatke), i nastavlja da ga radi, je besprizorna moralna nula.

sasa

pre 10 godina

je ne mislim da je prajd otkazan zbog huligana! ako je tako, onda je država neozbiljna i nemoćna! šta će da se desi ako ova banda odluči da krene na građane , da pljačka, otima, ubija? ko će da zaštiti građane? šta ako ova banda krene na državu, da je preuzme, ko će da brani državu? hoćete da nas pohapsite sve ako se budemo branili? ne, rekao bih da je direktor policije trenirao strogoću na premijeru, svom ministru, i prvom potpredsedniku vlade i na celoj državi. pismo sindikata, pa poruka vladi o tome ko je vlast u srbiji! i nema prajda! soprano na vlasti u srbiji! a ovi sarlatani iz vlade su upravo to: državnički šarlatani, a prevejani lopovi i spineri!

idi hapsi pa oslobadjaj ili tako nešto

pre 10 godina

sada mi je jasno šta si mislio kada si rekao da znaš kako ćeš skončati....kao još jedan nesposobni patetični luzer koji je imao šansu da nešto uradi....i koga se niko neće sećati mesec dana nakon odlaska sa vlasti....

Beoman

pre 10 godina

Jao, Vucicu, pa sta ti trebaju ovakve izjave, ne moze biti ni na koji nacin u interesu gradjana narusavanje ustavnog poretka zemlje. Nemoj svoju energiju, popularnost i hrabrost da trosis na odbranu beznadeznog slucaja kao sto je Dacic. Ima nas jos, izgleda naivnih, koji verujemo da si drugaciji od ostalih.

Dex

pre 10 godina

Vucicu tvoja duznost je bila da danas sedis u Beogradu a ne u Koceljevu i opravdas poverenje gradjana tako sto ces postovati Ustav ove zemlje i svima obezbediti ravnopravnost koju SVI nasi gradjani imaju zagarantovanu tim istim Ustavom i poveljom UN. Ti si prekrsio Ustav svoje zemlje i nista nisi ucinio da svojim gradjanina obezbedis slobodu kretanja, govora i iskazivanja volje. Parada ponosa nije bitna, bitna je poenta koja kaze da u ovoj zemlji niko nije siguran od huligana - ni ja kad se setam sa svojim detetom, ni penzioner koga mlatnu po glavi i otmu mu bednih 90 dinara i nesto sitno evara koje je teskom mukom skupio ili kad metalnom stanglom sinoc odvale zenu koja vozi tramvaj ti isti huligani... Stidi se.

gastarbajter

pre 10 godina

Gospon Vucic otvara fabriku, radi 32 sata dnevno,sa savate boks tuce huligane i uz tajne borilackih vestina brani narod i srbiju. Gosp. Vucic je smesna marioneta u rukama ko zna koga ( sto je i najgore jer ne znamo u cijim smo mi onda rukama ) koji za neki samo njemu znani cilj $ prodaje i izdaje stavove onih koji su njegove pristalice,ne mareci ni za njih ni za nas. Njegovih pristalica mi ni nije zao,zasluzili su takvo ponizenje ali zasto mi koji dobro znamo Vucka i nikad mu ne bi dali podrsku,moramo da se ponizavamo?

ibanez

pre 10 godina

Ne podrzavam odrzavanje parade ali isto tako ne podrzavam i cinjenicu da su huligani iznad pravnog sistema drzave. Pothitno resiti problem divljanja navijaca inace ne pise nam se dobro.

Ovo nema veze sa EU, ovo su ustav i zakoni Srbije, i elementarni red u zemlji

pre 10 godina

Vučić, Dačić, Nikolić, Đilas su imena na spisku onih za koje se NEĆE GLASATI, zbog odnosa prema ugroženim grupama, zbog odnosa prema huliganima, zbog odnosa prema ustavu i zakonima. Ne samo homoseksualci, već i mi normalni heteroseksualci. Ima nas jako mnogo.
Neće se glasati ni za koga ko ne bude JASAN u odnosu na huligane.
Ima nas mnogo više nego njih, pa neka gospoda brinu o rejtinzima.

Mile pile

pre 10 godina

Kao sto rece covek iz komentara Nije ovde seks u pitanju. Da dodao bih ja ali ima tu seksa evo i primera Premijer i Prvi nas j.... Sada vec mozemo reci decenijama. Izgleda da smo mi jedna sado-mazo nacija. Volimo bic pa to ti je. A ove fasisticke organizacije koje nam cuvaju rasu dodju mu kao fetish.

BG

pre 10 godina

Šta kaže ministar pravde povodom ponavljane nesposobnosti državnih organa da obezbede slobodu okupljanja i ispoljavanja ljudskih prava?
Zavukao se u istu rupu u kojoj je predsednik države koji je obećao na državnoj televiziji da će jutros biti na Prajdu.
Nismo slepi. Pamtimo. Stižu izbori.

agim

pre 10 godina

O.K. Vucicu, predlozicu vladi Kosova da zabrani dolazak Srba na proslavu Vidovdana u Gazimestan zbog bezbednosnih razloga.Kada tolerancija bude bolja(za jedno 100 godina kad vise nikoga nece interesovati vidovdani dozvolicemo dolazak).
Da vidimo kako ce te da reagujete na ovo ? Mogu da zamislim naslove; Albanci uskracuju Srbima osnovna ljudska prava itd.

emigrant

pre 10 godina

kad si kritikovao onda si pricao jedno, od kad si u fotelji pricas drugo, a desava se nesto sasvim trece. ljudi nek vam je sa srecom kome se klanjate.

juca

pre 10 godina

Otvaramje fabrike, ja sam videla temelje fabrike. Pitanje je dali verujem Vucicu ili svojim ocima, ne samo za mene. Drzava je prekrsila USTAV.

Mr.Moon

pre 10 godina

Najjaci su mi oni sa komentarima "ako je to uradio, ne treba neko da pogine". U stvari, bas oni su glavni problem ove drzave. Oni sastavljaju kraj sa krajem, mastaju o boljem zivotu koji ce im neko obezbediti, gledaju da se uguraju (ili decu da uguraju) u neko drzavno preduzece i sve analiziraju sluzeci se "farma-logikom". Pritom su vecinski deo stanovnistva ove banana drzave, sto je i logicno kad se sagleda kako stvari stoje...
Alo! Moze li se stati na kraj takvoj svesti? Taj stav "Znate li koliko kostaju policajci. To sve placamo mi iz budzeta. Nisu krivi oni sto hoce da idu da gadjaju/lome/ubiju vec su krivi ovi sto ih provociraju." Ne znam sto se cudim. Kad dve trecine nacije gleda kako se dvadesetak retardiranih predstavnika ljudskog roda pljuju na Farmi. Voleo bih da mogu da ih postrojim sve i da im pokazem srednji prst i kazem "Hvala na divnom odrastanju i na vrednostima koje ste mi vi i ova drzava pruzili". A onda da podelimo drzavu na Srbiju i Srbistan, pa ko gde zeli. Jezivo.

Misko

pre 10 godina

Ne pricaj svasta kakav interes gradjana , kad ti je naredjeno iz Brisela da mora da se odrzi parada .E sad se pripremite za packe od Brisela i od SAD .

s.

pre 10 godina

Ma sve što radite je u interesu građana, poskupljenja, pogoršan standard, produžavanje odlaska u penziju, smanjenje plata, povećanje poreza, pljčka na sve strane, sve je u interesu građana i glupavi građani vam baš sve veruju.
Aha.

zoran

pre 10 godina

U interesu gradjana? zbog bezbedonosne pretnje? od koga? ako vec znate da postoje, znate i ko preti! a vi ste ustuknuli pred pretnjama! VI STE NESPOSOBNE KUKAVICE!!!
ovo ne pisem jer podrzavam prajd, niti ga ne podrzavam, pisem jer mi je muka od VAS NA VLASTI - ovim ste cinom podrzali ultradesnicarske imbecile i dokazali da ste GORI od njih!

Ines

pre 10 godina

Ja sam juče otvorio pogon u kojem će biti zaposlen 421 radnik ali to nije prošlo ni kao vest u Srbiji", rekao je Vučić.

"Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša"... NETAČNO,Vučiću videli smo vest juče da ste doveli Nemce(koje smo mi pobedili i isterali iz srbije)da pomognu našem narodu da preživi.Kuvajte gulaš sad tamo za bolje i niste,meni stvarno nije važno da li me ovakva Srbija prihvata ili ne.

Vasilije

pre 10 godina

Meni pcelari bas idu na zivce, pa jos kad se okupljaju sa onim teglicama. A bogami i politicari, ono kad se okupe u 'Domu Skupstine'. Moze li se nesto uciniti, Vodjo, bar u vezi politicara, ako se plasite pcela?

Preddy Baer

pre 10 godina

Ne gdine Vucicu, odluka da se ne ordzi Prajd je direktna poruka gradjanima da je drzava ustuknula pred nasilnicima i da ne moze da garantuje Ustavom zagarantovana prava!

To je jedina poruka koju prenosite narodu.

Danas su u pitanju pederi, sutra mozda plavuse, prekosutra gladni, nakosutra bolesni ....

Vi ste nista drugo do banda licemera i politikanata!

A toliko sam nada polagao u vasu katarzu gdine Vucicu. Bojim se da se vuk jos uvek debelo vidi ispod jagnjece koze!

Nije vam se trebalo verovati uopste!

Straight Warlord

pre 10 godina

Je li bivši radikali, kada ste pujdali ljude jedne na druge i slali tuđu decu u ratove, ljudski život vam je bio nešto drugačije vrednosti nego danas? Tada su vam bila puna usta tvrdnji da sloboda nema cenu, a sada je za slobodu i jedan jedini život previše !?

Vrzino Kolo

pre 10 godina

Iz godine u godine drndate istu pricu. Mislite da ce vam zapad vise progledavati kroz prste? Mislite da oni ne vide kako se vi kao natezete, eto imali ste volju, pokusali ste sve sto ste mogli, ali dan pred paradu cvrc.
Videcemo u Decembru i Januaru koliko ce ovo kostati gradjane. Da li je ovo vredno polupanih izloga ili nije. Gay su ponudili svoje glave da bi se drzava pokazala da ima kontrolu i da li ume da stiti ustav. Bili su hrabri, ali se se vi kukavicki povukli i to pred golorukim huliganima koji su onako izazivacki stajali ispred vas. Tvrdite da od ovih huligana i bez parade niko nece stradati?
Bice izbora sledece godine. Nece vas zapad takve prevrtljive dugo tu drzati.

Vasilije

pre 10 godina

Kada sledećeg vikenda neki maloumnik razbije glavu prolazniku zato što nije nosio trenerku i imao je dužu kosu saučesnici u zločinu će biti oni koji su ove subote ponovo odbili da se obračunaju sa teroristima. Doći će dan da se računi za sva ta saučesništva i sve te zločine polože. I pri tome, naravno, ne mislim na gubitak vlasti.

hagen

pre 10 godina

krka se gulas... kusha se zimnica.. i da.. otvara se fabricki pogon u Vrshcu.. e sad.. za ovih godinu i nesto sitno.. uradilo se sta?!
dao se hotel u pola cene bez ikakvog tendera na Kopaoniku shejiku... ok.. JAT na slican nacin aki to ipak pozdravljam.. i sta jos..
sem gomile praznih prica.. kojekakvih najava hapsenja i hapsenja bez sudskog epiloga... nista
pa cak je i ova fabrika u Vrscu odavno dogovorena sa prethodnom vlascu jer da bi neko otvorio fabriku.. treba da donese stratesku odluku.. pa da se izbori sa srpskom administracijom.. pa tek onda da krene u rad.. dakle.. brat bratu.. 3 godine..
znaci.. sem sto se preslo sa jagnjetine na gulash i turshiju... drugo nemamo..
tuga cemer jad...
"kako se ubija demokratija"

KoleM

pre 10 godina

Pa što onda ne zabranite ženama da budu lepe da ih neko ne bi napao, zabranite ljudima da imaju pare da ih neko ne bi ukrao, zabranite nošenje novčanika, zlatnih lančića. Zabranite da se navija za bilo koji klub osim onaj koji ima najviše navijača. Proglasite da otrov nije otrov, proglasite da kriminalci nisu kriminalci pa ih pustite iz zatvora, ček, pa to ste već uradili.

Miloš

pre 10 godina

Možda ona Frenklinova izjava o osnovnim pravima i fizičkoj sigurnosti zvuči otrcano, ali treba imati na umu da je to izjavio, primenio i po tome živeo jedan ozbiljan čovek pre više od 200 godina i da je ta filozofija, kako god vi gledali na to, utkana u unutrašnju politiku države u čijem je stvaranju učestvovao i dan danas.

Prema tome, cena od 100 polupanih radnji mora i može da se plati, ako se za to kupuje sloboda. Ja bih rekao da je to mala cena za slobodu. Takođe, da li bi neko od napadača završio povređen ili nešto gore, kako da kažem, policija mora jasno i bez sumnje da kaže šta će se desiti i onda da uzvrati udarac. Niko ne tera napadače da napadaju, zar ne?

Suštinska razlika između Frenklinovog vremena i ovoga danas jeste da su ljudi koji su se borili za slobodu bili životno ugroženi; danas se zbog brige za zdravlje onih koji ugrožavaju osnovna ljudska prava, garantovana sveže donetim Ustavom Srbije, uskraćuju ta ista prava onima koji samo žele da ih koriste u miru.

Protestanska misao je veoma slična, i ja ne sumnjam da Vučić zna dosta o tome. Nažalost, u ovoj situaciji nije hteo da posluša ni svoju savest ni svoje znanje, nego se poneo kao politikant. To je razočaravajuće, jer znate, nema toliko ni hrabrih ni pametnih ljudi u sadašnjoj vlasti, a ako neće Vučić, ko onda ostaje? Ja se bojim niko. Od "premijera" ionako ne očekujem ništa osim neke nesuvisle šale.

Zimnica

pre 10 godina

Horde huligana sprečavaju mirne građane da se prošetaju parkom, a svemoćna junačina zbrisala u Koceljevu, da stavlja zimnicu!!! Pa stvarno, da nije tragično, bilo bi komično! Zimnicu!!!

Muva bez glave

pre 10 godina

Natalija 018

Kako se donosi bezbednosna procena.Na osnovu grafita,plakata ili obracanja raznih popova.Nije se bezbednosna procena dogodila u minut do 12.Dacic je samo pre dva dana rekao da ce Parade biti i da ce skratiti svoj boravaku Grckoj. Vucic je javno na medijima izjavio da je Parada u interesu gradjana Srbije.On je gazda svih bezbednosnih institucija u Srbiji.Za paradu se zna od prosle godine.Kako to da Vozd Vucic nije preduhitrio huligane. Sto nije stisnuo onu stvar i pojavio se na celu parade postoje ona u interesu gradjana Srbije jre kako kaze on sve radi u intersu gradana (demagogija)

Q?

pre 10 godina

Jel primecujete razliku u plusevima i minusima? :) Botovi iz Dveri, Obraza i sl su odahnuli, sad su paznju usmerili na mnogo produktivnije stvari, poput ispijanja piva u parku :)

milan

pre 10 godina

Nije tvoj posao covece da otvaras kojekakve pogone,komunizam je odavno umro ali u vasim glavama je jos ziv i to bas ,bas ziv.Bolje stvori uslove da zivimo normalno i da radimo normalno a i da se setamo normalno,kao u zemljama gde narod sve to vec odavno radi.Zbog zabrane parade te necu glasati,iz principa!A da ste je odobrili,imao bi moj glas.Razmisli malo...Ne pada sneg da pokrije breg,vec da svaka zverka pokaze svoj trag.Na paradi si pao,odnosno,pokazao si za sta si i za sta se boris.Jedno pricas a drugo radis.Dela su vazna a ne (prazne) reci!

posmatrac sa strane

pre 10 godina

veliki minus Vucicu... ovo je samo pokazatelj da nijedan zakon nece funkcionisati ako se se skupi dovoljan broj huligana... cemu skupstina? mislim da svet gleda i dalje na Srbiju istim ocima... vernik sam i smatram da njihova setnja ne bi ugrozila moj brak sa zenom niti dovodi u iskusenje ljude oko mene da se zaljube u osobe istog pola... ovo je pravi pokazatelj drustva u kom zivimo... Da, u Srbiji vladaju razne fobije. Da, mit o srpskoj nebeskoj/nad rasi je raspalio razne vidove sovinizma i ukorenio razne ekstreme ideologije. Promene, polako ali sto pre.

tatamata

pre 10 godina

Sve što je izgovorio je klasična manipulacija. Država je ponovo kapitulirala i zato sa pravom možemo da očekujemo još veći talas nasilja u našoj zemlji. Sramota je da država ne može da se izbori sa 1000 huligana. Jasni je da policija nije htela da radi svoj posao i da Dačić stoji iza ovoga.

Covek

pre 10 godina

Ja ne mogu da prestanem da se smejem pa zar juce nije rekao da bi odrzavanje parade ponosa bio u interesu naroda?!
Podsetnik: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=09&dd=27&nav_category=12&nav_id=758565

Covek-robot jedno te isto ponavlja bez ikakvog smisla!

Zoran

pre 10 godina

Vucic pravi istu gresku kao i Milosevic. Od drveta ne vidi sumu.
I pre 25 godina modus operandi je bio "daj da prvo ispravimo krive drine i vratimo teritorije za koje smatramo da nam pripadaju a onda cemo da se bavimo ekonomijom, demokratijom, omladinom, korupcijom, reformom drustva i ljudskim pravima." Tim redom.
Posto smo ratove izgubili a sa njima i 15 posto sopstvene teritorije, kao i one prekodrinske na kojima smo hteli od Jugoslavije da pravimo Srboslaviju, sada je poklic "daj da se bavimo vaznijim pitanjima od gradjanskih sloboda - ekonomijom, korupcijom, nezaposlenoscu, (virtuelnim) suverenitetom nad Kosovom, a ljudska prava ce doci na red kada resimo sve ostalo."
Ljudska prava i slobode su ponovo, kao sto su u ovoj nesrecnoj zemlji uvek i bila, na dnu liste prioriteta.
Ali to je normalno u zemlji Srbiji, jer ne moze se ocekivati od ovakvih politicara, odraslim i ogrezlim u neslobodi i korupciji koja paralise svaki pokusaj da se od Srbije napravi civilizovano drustvo, da shvate da pomaka ni na jednom polju nece biti dok ljudska prava i slobode ne budu na vrhu te lestvice i cilj kojem se mora stremiti svim sngama, bez obzira koliku bezbedonosnu pretnju cine huligani i primitivci. Kojih je svakim danom sve vise i sve su jaci upravo zato sto je oslobadjanje ovog drustva od okova svakojake represije poslednja rupa na svirali.

beograđanin

pre 10 godina

E bivsi RADIKALU Vucicu, ne smes na tvoje aktiviste koji su pravili nerede zbog Karadzica, Mladica, Sljivancanina , ...palili ambasade... dzamije u Beogradu i NIsu...
Pobedili su Kimi, Bogdanov, Keka....
Idi, sklonite se jer necu da zivim u razbojnickoj drzavi.
Koji si ti "borac" protiv kriminala ? NIKAKAV !!!
Pravi bre stratesko partnerstvo sa Somalijom i posalji tvoje prijatelje u gusarenje po okeanu...To je jedini nacin da ih ima manje.
Nismo mi glasali za tebe vec protiv onog Tadica . E a sada cemo glasati opet protiv , ali sada protiv vas udruzenih nesposobnjakovica i prevaranata . Necemo razbojnicku i duboko kriminalizovanu SRbiju ...
Skloni se ... DOSTA je OBMANA...

bzvz

pre 10 godina

Evo,svi koje poznajem su gradjani i svi su uglavnom protiv prajda.Ali,nikom od njih ne pada na pamet da izadju na ulicu i verbalno ili fizicki napadnu ucesnike toga skupa.Tako da obicni gradjani nisu ni ugrozeni niti ugrozavaju ikoga.A oni koji hoce da tuku bilo koga,to su siledzije i huligani i njima je mesto zna se gde.Ja od drogiranih i pijanuh navijaca moram da se sklanjam u svojoj ulici,iako nisam strasljive prirode.Jednostavno se mora bezati od ludaka jer ko zna sta u delirijumu mogu da naprave.Od takvih idiota drzava mora da stiti sve ljude,a pokazalo se da nije u stanju.Ne volim LGBT,ali imaju pravo slobodno da setaju!Ova vlast je izabrala Evropu i zapad,protiv cega sam takodje,i mora da sprovodi njihove vrednosti.I tu ne moze,ovo mi se svidja,prajd mi se ne svidja.Potpuno neozbiljno i neodgovorno.

Aca

pre 10 godina

Isreno mi je zao sto zivim u ovoj tuznoj zemlji,stidim se.Pa da li je Vucicu i Dacicu jasno da su nemocni pred fasistima?Pocetak pregovora?Ko?S kim?Pa EU samo ceka da se zavrsi sve oko Kosova a onda cemo videti sta stvarno misle o aktuelnoj vlasti.Srbija u EU sa ovakvim postovanjem osnovnih ljudskih prava?Pa Hrvatska je umalo izbegla sankcije zbog mnogo manje vazne stvari.

Gavra

pre 10 godina

Bojan Pajtic je jos 2011 doveo Fresenius u Vrsac! Pogledate na internetu. Na novim izborima cete poloziti racune: popijeno, pojedeno, sluzbena putovanja, najave, klevetanja... Do sadasnji rezultat jedino Sporazum o Kosovu. Cije uniforme ce nositi srpski policajci na Kosovu? Samo pitam.

Petar

pre 10 godina

Kakvi crni huligani, pa njih bi policija neutralisala za pet minuta da stigne naredjenje "odozgo". Parada nije održana iz sledećih razloga: 1. vlast zna da je većina naroda protiv parade, pa ne želi da izgubi političke poene; 2. vlasti odgovara da se u javnosti raspravlja o tome ko je za i protiv parade, jer dok se mi raspravljamo, oni nam svakog sekunda zavlače ruku u džep; 3. vlast se plaši da protesti protiv parade mogu da se pretvore u proteste protiv vlasti (takvih primera je bilo u istoriji). Prema tome, parada je zabranjena da bi se zaštitili interesi vlasti, a ne interesi beograđana.

Miloš Knežević

pre 10 godina

ako treba da pogine neko od huligana ili cuvara drzave to je cena koja se plati svuda u svetu,da li tako treba razmisljati i u slucaju agresije na nasu zemlju?poginuce nam vojnik pa hajmo se predati,BRUKA ZA DRZAVU,a posebna prica je naduvavanje broja huligana

Sajo

pre 10 godina

Znaci ako meni kao nekom ko ima muslimansko ime,prete neki huligani,i ja moram da se krijem kao prase po Teheranu,nece me niko braniti u interesu gradjana....Da se razmemmo ja ne podrzavam homoseksualce ali im i ne branim da se setaju....STA TO MENE BRIGA...sta je mene briga ako se skupe malinari, poljoprivrednici, sindikati, nezadovoljni radnici, KOSOVARI i blokiraju grad... sta je mene briga ako se skupe RDIKALI I protestuju protiv hapsenja ratnih zlocinaca....to je po vama sve u redu...JEDINO NIJE U REDU KADA POKUSAJU DA SE OKUPE MANJINE,po bilo kojem osnovu...I znam ja da drzva nije popustila pod huliganima...DRZAVA IH PODRZAVA I HRABRI...TO JE GOSPODO FASISTICKA DRZAVA SRBIJA...

dejavu

pre 10 godina

Slazem se u potpunosti sa komentarima u kojima se postavlja pitanje,cemu vojska,policija,obavestajne sluzbe,sudstvo,ako drzava ne moze da garantuje bezbednost kod javnih okupljanja.Rec je o najobicnijem populizmu i zakljucku da se isplati pretiti i ponasati se militantno u ovoj zemlji.LGBT orijentacija i njihova zelja za setanjem je tu potpuno sekundarna stvar.
Ovo jeste poraz
Sada je jasno da je jesen 2013. iz vise razloga period pocetka pada ogromne popularnosti Vucica i da je taj trend tesko zaustavljiv.Kod Dacica je ta tendencija prisutna vec duze vreme a on opet nikada nije bio na crti vecoj od 15% ...
Karte ce posle novih izbora biti svakako drugacije promesane ali tako monolitne kao sto je do ovog leta delovalo,nece biti sigurno.

gasa

pre 10 godina

ima jedan izraz u mom kraju, a i u svakom drugom, za ove drzavnike, koji su se uplasili ulicnih dilera i fajtera (inace, svojih pulena!). taj izraz je bezobrazan ali znaci isto sto i zenski polni organ, samo uvecanih dimenzija. i mislim da ce kao takvi i dobiti po tome istom organu! samo, kada budu konacno dobili, zaboravice svi sudbinu ceuseskog, sadama i gadafija, a kao izraz za takav dogadja ce u svet uci i ime srbije!

Jasno

pre 10 godina

Ovo odluka je kapitulacija države, osim ako država ne brani iste ideje kao i huligani, a pošto znamo ko je na vlasti i šta je radio devedesetih, koliko god se punio botoksom i sklapao prste glumeći Gandija...

Sale

pre 10 godina

Ustuknuli ste pred huliganima (navijačima) jer vas oni i drže na vlasti! Gde smete da ih ljutite? Ne plašite se penzosa jer oni sigurno neće da viču i prave nerede u gradu!

crni domino

pre 10 godina

Kazes: Sta da neko pogine?! To vam je pretpostavka! I zabranili setnju udovoljivsi siledzijama, bandama i otpadnicima!
A svakodnevno te iste barabe mlate narod po gradovima i nikom nista!
Danas su pretukli zenu vozaca tramvaja... To nije pretpostavka to je zalosna svakodnevcnica u Srbiji gospodine Vucicu! To je oziljak za tu zenu, mozda gori od ubistva, jer ce ga vuci kroz ceo zivot!
...Izgleda da ja ovo pricam blenti...
Gospodine Vucicu, vasi nesuvisli zakljucci i komentari vise ne interesuju normalnog gradjanina Srbije.
Stidite se i raspisujte izbore ODMAH, ako imate obraza i bar malo karaktera.
Vi ste nesposobni da vodite ovu drzavu! I vi i Dacic i onaj sa kupljenom diplomom!

sasa jokic

pre 10 godina

Gospodine Vucicu divno je sto mislite na ljudske zivote i imovinu, tj se apsolutno slazem sa vama.
Medjutim moje pitanje je; Imaju li Ti huligani ime i prezime, i sta drzava cini po pitanju istih, jer oni ugrozavaju ljudske zivote i imovinu nevezano za paradu ponosa?! Nije li svaka utakmica u prvenstvu Srbije rizik za ljudske zivote, zbog istih tih huligana? Pa zasto onda ne zabranite odigravanje istih, Ili se ne obracunate sa tim huligajima?!
Vecina tih huligana imydesetine krivicnih prijava, a svi su na slobodi. Da nisu, mozda ne bi bilo bezbednosnih problema?!
Pa napadaju ljude macetama, nasoj deci prodaju drogu, i nikom nista. Najsramniji primer je premlacivanje Cedinog kuma, koji je hteo da ga zastiti od Zvezdinih "navijaca". Kada je Ceda podneo krivicnu orijavu, posetila su ga ljudi iz BIA sa savetom da je pametnije da povuce tuzbu?!
Jel ee tako drzava brine o svojim gradjanima?!
Sto se imovine tice, sta je sa licima koja su milijarde pokrali u privatizacijama?! Ne cujem komenfar po pitanju gasnog (ne) sporazuma?
Premijer nam je rekao, da bi insistiranje na boljim uslovima za Srbiju iritirali/uvredilo Rusku stranu?!
Toliko o brizi za srpsku imovinu i gradjane Srbije. Napadate Djilasa, a Kostunicu, koji stojiniza svih privatizacija i gasnog sporazuma ne smete da pomenete? Da ne bi iritirali Ruse?!
Mozete da pricate sta hocete, ali huligani su juce po hiljaditi put pobedili drzavu!!

Zacarani krug

pre 10 godina

Svaki PR stručnjak zna da ne postoji loš publicitet, celi svet bruji o tome da je Srbija zabranila paradu, pa onda kad je dozvole onda će svi pričati o tome da je parada dozvoljena, ovo je odličan potez vlasti ako se gleda dugoročno, kratkovidni to ne shvataju!
(J.J.Zmaj, 28. septembar 2013 12:57)

Hehe - pa nije ostatak sveta srpska turbo folk drustveno-politicka estrada, prijatelju.
To sto ti pricas a Vucic radi je mislio i Sloba kada je krenuo u ispravljanje krivih drina po komsiluku pa vidi kako se zavrsilo.
Ili ces da mi kazes kako danas ceo svet bruji o tome da je Srbija bastion mira, stabilnosti, demokratije i prosperiteta posto se odrekla svoje ruzne ne tako davne proslosti?
Ti si PR strucnjak koliko i ja astronaut. Vucic je izabrao kratkorocno manje zlo po svoj rejting kod domace glasacke masine ali dugorocno mnogo vece i po drustvo kojim upravlja i po svoj licni, drzavnicki kredibilitet.
Posto od reformi ocigledno nema nista, prvo ce mu okrenuti ledja bivsi DS-ovi glasaci koji su se naivno primili na njegov populizam kao muva na lepak, a zatim i najverniji navijaci kada shvate da je i borba protiv siromastva i korupcije takodje mrtvo slovo na pairu.

kaljente

pre 10 godina

(David, 28. septembar 2013 12:33)


Odgovor tebi i ostalim botovima, posto je polovina komentara vase:

Najave protesta parade ne postoje od juce, to je aktuelno cele godine, poslednje 3 parade nisu odrzane iz istog razloga. Zasto se drzava nije obracunala sa pretnjama u poslednje 3 godine? Ako imaju saznanja da je planirano nesto, zasto to ne istraze i pohapse odgovorne? Ili planiranje nereda nije krivicno delo? U redu je bilo da jednom zabrane iz bezbednosnih razloga, ali svake godine ista prica?? Ne bi setaci razbijali grad vec huligani. Vucic i Dacic znaju sve ovo, ali brane paradu zbog politickih poena. Ovo govorim tebi i slicnima koji nemate dovoljan IQ da shvatite sta se zapravo desava. Najmanje se ovde radi o gejevima.

RSSS

pre 10 godina

Ovaj ne kapira, pa ne kapira: rejting ti je visok zato što niko normalan neće na izbore, pa si ga naduvao paleći onu šaku bednika na lokalu zaposlenjima po javnim preduzećima. Izbore si dobio samo i isključivo zato što je to bio način da sklonimo Tadića, Jeremića, Malovićku, Šutanovca, Trivanovu, Petrovića i družinu. Kako smo njih oterali, tako ćeš i ti da letiš. Dodvoravanje i saradnja sa huliganima i nasilnicima nas neće zastrašiti. Ona samo ubrzava tvoj pad.

Đorđe

pre 10 godina

Permanentne dileme oko toga da li treba ili ne treba dozvoliti paradu "ponosa"(???)se redovno postavljaju - kad god je to politički probitačno ; bilo da se dozvole , ili ospore.
To nema ama baš nikakve veze sa bezbednošću ; a ako neko misli da, ipak, ima - onda je to PORAZ države !

AB

pre 10 godina

Samo polako i strpljivo. Kad sjaši sa vlasti pljuštaće hapšenja i zatvori zbog zaštite huligana, narko-dilera, "navijača", fašista, kriminalaca, ubica i siledžija. Živi bili - pa videli.

sramota

pre 10 godina

Razumem odluku, činjenica je da bi bio polupan grad i mnogo povređenih, ali nije u tome problem, već u tome što se država ne obračunava sa huliganima već godinama, pa su se toliko umnožili da mogu odlučivati na osnovu sile, šta će se održati a šta ne. Država jeste izgubila, ali ne u smislu bezbednosnih službi, već u zaostalom shvatanju ljudi koji ovde žive.

Ja lično ne vidim poentu paradiranja, ali daleko od toga da bih izašao na ulicu da pravih haos i tučem ljude, van pameti.

Mex

pre 10 godina

Nasi politicari se nikad nece obracunati sa hiliganima, jer te iste huligane koriste u razno razne svrhe tokom svojih politickih kampanja. Jedini nacin je da evropska unija uslovi ulazak Srbije u EU resavanjem tog pitanja, pa posto bi nasi politicari dali d*** za EU mozda i nesto urade. Sto se Vucica tice ne mislite valjda da ce bivsi zvezdin huligan ranije na severu poznatiji kao Aca slina da ide protiv svojih.
Da se razumemo huliganizam postoji svugde, jer budala ima svugde, ali u kad se zakon primenjuje sve je to svedeno na kolko tolko razumnu meru.

A onda će jednog dana narodu najzad da prekipi (a gospoda na vlasti će moliti Boga da se dočepaju zatvora)

pre 10 godina

Scenario:
Večeras će policija da objavi da je privela 24 osobe (od čega 7 maloletnih). Policija neće objaviti da su svi oni sutra pušteni i da niko neće odležati ni dan u zatvoru.
Sutra će se na stadionima širom Srbije pozivati na linč homoseksualaca. Niko zbog toga neće biti uhapšen, niti će iko biti izveden pred sud. Dačić i Vučić će ponovo, kao i uvek, ćutati i štiti svoje pulene.
U decembru će Evropa ponovo biti nepravedna, a mi ćemo čitati crne hronike u kojima se prepričavaju premlaćivanja, noževi i sekire, a Dačić i Vučić će reći da se mora poraditi na svesti građana.

lukavi

pre 10 godina

Ne znate vi šta će te sa državom, sa vlašću, šta će te sami sa sobom, dospeli ste tu ni krivi ni dužni - prevarom
I stoga svaki dan nove laži, nove nebuloze u koje ni vi sami ne verujete, možda i imate neku želju za nečim boljim, ali ne umete, jednostavno ste nesposobni i to je to.
Kakvu vi državu zastupate kad niste u stanju da kriminalce stavite pod kontrolu ?

M

pre 10 godina

Situacija je kristalno jasna: dok god se ne da spisak imena (kako rekoše, reč je o stotinama) onih koji su pretnja i objasni šta je ko od njih bio spreman da uradi, Vučić i Dačić su saučesnici huligana.
Bezbedni su dok su na vlasti, kad siđu sa nje, za ovo će odgovarati.

worthad

pre 10 godina

Nama se stalno nude ista objasnjenja... Gospodine Vucicu, to sto VI podrazumevate da ovde zive neki huligani, i sto VODITE RACUNA O NJIHOVIM INTERESIMA, to i jeste sustina svih nasih problema. Vama, Palmi i Dacicu je to izgleda ok... Nemojte stititi gradjane tako sto ih zatvarate u 4 zida, i onda im jos pricate kako ste ispali heroj i uradili super stvar. Poenta je u tome da vlast ne moze da obezbedi funkcionisanje ustava i zakona koje je donela. Pa zamislite da ja sutra unajmim bandu huligana za rasturanje skupova SNS-a, i pocnem da vam pretim. Kakva bi onda bila bezbedonosna procena? Nudite nam price za malu decu.

Natalija 018

pre 10 godina

Vučić je povodom prajda bio u prilici da bira manje lošu opciju, tj. kakvu god odluku da je Vučić doneo u saradnji sa bezbednosnim službama, on bi bio kritikovan, ali na njemu je bilo da donese odluku u skladu sa bezbednosni procenama, i mislim da je doneo ispravnu odluku.

jezeras

pre 10 godina

Evo vam LGBT aktivisti goidnu dana da se pokazete i objasnite ljudima ko ste i sta zapravo zelite. Nemam nista protiv vas, ali morate prici narodu kao obicnim ljudima. Meni ste npr jako odbojni sa tim stavom da su svi seljaci i malogradjani ako ne razumeju sta vi zelite da postignete tim paradiranjem. Pokazite da ste deo naroda, a ne sad vi ste moderni zato sto ste gej, a svi ostali smo seljaci i svugde je bolje samo je ovde lose. Uradite nesto po tom pitanju. Dajte vasem pokretu neku patriotsku notu, pokazite da volite ovu drzavu, pokusajte da nadjete zajednicki jezik sa crkvom ona je tu glavna. Na obicnim primerima pokazite da ste kao i mi svi ostali sto i jeste. Samo lepse to upakujte i bice parade... ;)

Đura

pre 10 godina

Prijatelji koji pišete ove silne reči misleći da ćete promenuti svet bolje se zapitajte kakva je to moć pojedinaca da ovladaju ljudskim umovima i vladaju njima. Da li možete da zamislite otprilike ovakav život plata vam je 1500€ putujete na more izlazite u restorane kafiće i imate nova kola da decu možete da vodite na svaku novu projekciju filmova ili predstava u pozorištu, da odete u prodavnicu i ne zavisite od toga šta smete a šta ne da kupite, odlazite na vikende u turističke centre............ Ne ne možete jer je problem u onih 1500€ pa vam ostaje da sedite kod kuće i kucate u komp davajući sebi oduška misleći da ti isti o kojima pišete ovo čitaju i po na osob ih ovo pogađa. U zemljama koje su svojim građanima obezbedile da zarađuju minimalno 1500€ se ovakvi suludi i uzaludni komentari i ne pišu jer se ljudi trkaju kako da na najbolji način iskoriste svoje slobodno vreme a mi ćemo od izbora do izbora dobijati sve goru i goru vlast a prostori za komentare će biti sve veći i veći da bi narod mogao da ostavlja svoje frustracije na papiru i time zadovoljavaju svoj ego.

Ali metla će biti gvozdena.

pre 10 godina

Da li je neko nešto drugo očekivao? Junačina sa Zvezdinog severa štiti svoje drugare Keku i mrežu, a onaj što je pobedio NATO proslavlja osvajanje vlasti sa Alkatrazima i bakljama.
Oni se NIKAD neće obračunati sa huliganima, dilerima, "navijačima", reketašima i DB-ovskim "patriotskim" organizacijama. Da su hteli to bi uradili 1000 puta. Oni su tim.

Ivan

pre 10 godina

Vučiću, ne filozofiraj već sprovodi zakone i Ustav koji kažu da je garantovana sloboda okupljanja i izražavanja. Ako nisi sposoban da sprovodiš zakon, povuci se sa te pozicije da dodje neko ko je sposoban. Nismo te izabrali da filozofiraš, nego da sprovodiš zakone.

blablatruć

pre 10 godina

A kad će to 'sutra' da postane 'danas'? Ako nastavite da raspirujete tu istu netoleranciju, baš kao što je vaš besprizorni koalicioni partner učinio u više navrata tokom poslednjih par dana, slutim - nikada.

drazen mihic

pre 10 godina

onda u interesu gradjana recite koji su to sto ugrozavaju nasu bezbjednost
pa da se pohapse i uklone da u buducnosti nemamo ovaki problema, to bi
trebao da bude prijoritet, jer sigurnost i stabilnost je temelj drzave..

S

pre 10 godina

Vrlo je bitno da li je prosla neka vest ili nije.. Desi se, s vremena na vreme u ovoj Srbiji, da se javno mnjenje ne formira nego iskreno odreaguje na neki drustveni fenomen. "Ali moja, dobra vest, nije prosla??!?"

Nemanja

pre 10 godina

"Vučić u Koceljevi prisustvuje Sajmu zimnice na kojem se okupilo više od 140 izlagača. Pre posete tom sajmu, Vučić je posetio takmičenje u kuvanju gulaša."
Neprocenjivo.

Lalegator

pre 10 godina

Kako se donosi bezbednosna procena.Na osnovu grafita,plakata ili obracanja raznih popova.Nije se bezbednosna procena dogodila u minut do 12.Dacic je samo pre dva dana rekao da ce Parade biti i da ce skratiti svoj boravaku Grckoj. Vucic je javno na medijima izjavio da je Parada u interesu gradjana Srbije.On je gazda svih bezbednosnih institucija u Srbiji.Za paradu se zna od prosle godine.Kako to da Vozd Vucic nije preduhitrio huligane. Sto nije stisnuo onu stvar i pojavio se na celu parade postoje ona u interesu gradjana Srbije jre kako kaze on sve radi u intersu gradana (demagogija)
(Muva bez glave, 28. septembar 2013 12:21)

Ne branim Vucica ali ovo sto se desilo je pobeda naroda.

Nece ljudi pederbal pa to ti je.

To sto 200-300-500 ljudi ne moze da proseta a moze da drzi tribine cele ove nedelje bez ijednog incidenta nije krsenje ljudskih prava.

Medijsko silovanje koje je heteroseksualna vecina trpela zadnjih par mesece vec jeste.

Zabrana svih propagandnih aktivnosti u vezi seksualne orijentacije na 50 godina.Sto da punimo dzepove 50-ak ljudi koji bez posebnog razloga dizu frku na drzavnom nivo-u.LGBT populacija o njih nema nikakve koristi,pogotovo im ne treba dizanje tenzije oko stvari koje su precutno prihvacene u drustvu.

I zivimo i mozemo da zivimo zajedno ovde,ali da se svi okrenu jedni protiv drugih jednom godisnje zarad placenika organizatora,nije pametno.

Valjda smo nesto naucili u zadnjih 20g.

Holi

pre 10 godina

Homoseksualcima je otkazana parada najvise zbog njihove sigurnosti. Zabranom ni u kom slucaju nisu ugrozena njihova prava, imaju sva prava kao i svi njihovi neistomisljenici. Samo jos uvek Srbija nije sazrela za takvu vrstu manifestacije, kada bude resen problem ekstremnih navijackih grupa i kada bude garantovana sigurnost ucesnika parade, odrzace se bez sumnje.

J.J.Zmaj

pre 10 godina

Svaki PR stručnjak zna da ne postoji loš publicitet, celi svet bruji o tome da je Srbija zabranila paradu, pa onda kad je dozvole onda će svi pričati o tome da je parada dozvoljena, ovo je odličan potez vlasti ako se gleda dugoročno, kratkovidni to ne shvataju!

David

pre 10 godina

Vučić i Dačić su doneli dobro odluku, danas možemo da budemo svi pametni i da tvrdimo da je "možda i moglo" da se dozvoli parada, ali juče, nakon onoliko najava protesta protiv parade bilo bi kranje neodgovorno ugrožavati bezbednost policije i učesnika sa obe strane. O materijalnoj šteti i da ne govorim.

Ignjat Sp

pre 10 godina

Postoji mali milion faktora putem kojih se odredjuje da li je bezbednost gradjana ugrožena. Ne možete tek tako govoriti da su huligani pobedili i da ih se državni vrh uplašio. Ne radi se o tome, ali kada vidiš da će ponovo biti milionske štete u Beogradu, da će verovatno biti povredjenih i ne daj Bože nešto gore, naravno da ćeš im sprečiti paradiranje zarad glava onolikih Beogradjana.
Ja mislim da su doneli sada ispravnu odluku.

danica

pre 10 godina

Ako ce evropski zvanicnici da nam udare minus zbog zabrane parade onda neka im je na casti. Ako treba da se ispune necija ljudska prava a da pri tome neko pogine onda ce cena nasih evrointegracija biti zaista prevelika. Ipak nadam se da do toga nece doci.

ma nemoj

pre 10 godina

Pa nece valjda dveri, obraz i slicni sljam i zlo da ostatku Srbije objasnjava sta je porodica i patriotizam???

Oni o tome ne znaju nista. Oni nisu sposobni ni za sta, osim za nasilje.

emili

pre 10 godina

Sto je sigurno, sigurno. Dzaba nam posle analiziranje, komenterisanje i donosenje svakojakih odluka ako je vec neciji zivot zauvek izgubljen.

bratdjura

pre 10 godina

Muka mi je,vise,od vesti i komentara za gej paradu! Nemam nista protiv odrzavanja parade,ali,jel mora ova drzava da stane svake jeseni zbog parade?! Jel nema nista vaznije od parade?Ni je dan drugi problem?? Na pr. 1000 hoce da setaju,2000 im nedaj u a nas 1000000 ko j...?! Ma ,dajte vise...

Dajana

pre 10 godina

Ucenjuju gejevi ucenjuju huligani a najvise ispastaju obicni gradjani, otakzivanje prajda je najbolja moguca odluka u ovom trenutku, drzava ima toliko problema i sad ce neko prajd da razvlaci po novinama da niej dobro sto je otkazan da ce biti minus u pregovorima sa eu itd. Konacno mi odlucejemo a ne eu.

Stevan

pre 10 godina

Kada drustvo bude spremno za paradu onda verujem da ce je i bitia, a ne da bude krvoprolice, zato se okrenimo pametniji stvarima, upravo sto Vucic prica, kako otvoriti novo radno mesto ili fabriku.

FullHouse

pre 10 godina

Morate shvatiti da je ogroman broj gradjana bio spreman da pravi krivicna dela po svim delovima grada, jer bi policija bila preokupirana Prajdom, i da bi bilo velike materijalne stete, i mnogo povredjenih. Nije Srbija spremna za Prajd, jer previse besa postoji koji se mora negde kanalisati, a u ovom slucaju to se kanalise prema gej populaciji.

Ljudi u ovoj zemlji su toliko siromasni i kao takvi bez posvecenosti icemu lepom, da imaju potrebu da ulaze u ovakve stvari da bi osecali kao da pripadaju nekoj uzvisenijoj ideji. Siromasni i besni uvek lako pristupaju grupama kojima je glavna ideologija homogena nacija tradicionalnog mačo muskarca, jer je tradicionalni mačo muskarac jedan od retkih "kvaliteta" koji siromasni mogu imati. Ista situacija je u maltene celoj istocnoj Evropi.

Vera

pre 10 godina

Prvenstveno treba misliti u ovakvim situacijama o bezbednosti, kada se desi da neko izgubi zivot u takvoj jednoj atmosferi, onda je sve kasno. Ocigledno je da postoji veliki rizik kako za one koji paradiraju tako i za one koji su protiv parade i u takvoj situaciji treba sacuvati ljudske zivote. Na kraju dolazi i finansijki faktor, ko ce da plati sve sto bi se eventualno srusilo, popalilo ili polomilo u tom haosu - mi sami. Pa nismo toliko bogati u krizi smo i to bi bio jedan nepotreban trosak.

@vladimir0710

pre 10 godina

- Plamen LGBT ideologije se podmuklo širi i postepeno gasi hrišćanstvo. Pravoslavlje je prozrelo njihovu nameru i zato pruža otpor takvoj "pandemiji" radi spasa čovečanstva bele rase od odumiranja. Navedenu činjenicu veoma dobro je uočila Rusija i zato ne prihvata "virusnu LGBT ideologiju", a ostatak neinformisanog dela hrišćanstva ne primećuje takvu katastrofalnu opasnost, kada budu shvatili biće kasno.

borko

pre 10 godina

Nije mi jasno pitanje tipa " cija bi bila odgovornost..." za neki zlocin ili slicno... jasno je cija je.. onoga ko je nekoga povredio, ubio, ili ucinio stetu imovini... i onoga ko nije dobro obavio svoj posao da zastiti gradjane i imovinu... mora jednom neko i da odgovara za ono sto je ucinio... misilim da drzava mora imati instrumente prinude uvek spremne da zastite zakone i Ustav... nije zivot politika...

andrijana

pre 10 godina

Mislim da se upalio poslednji alarm da se sada drzava konacno i odlucno suprotstavi divljanju 'navijaca' i ostalih nasilnickih grupacija. U suprotnom bice kasno.

Despina

pre 10 godina

Gej parada se održala sinoć u deset sati ispred vlade i prošetali kroz centar grada a javnost o tome nije bila obaveštane. Prajd je sinoć uspeo,bez incidenata. Gej lobisti kada organizuju Prajd ne bi trebali da javnost obaveste o paradiranju nego mirno da se okupe, i prošetaju kroz centar grada. Gej lobisti trebaju da budu više tolaerantni prema građanima koji nemaju sklonosti ka istom polu, i prema ljudima koji nemaju smetnje u njihovom razvoju. Zahvaljujući Aleksandru Vučiću Srbija će biti tolerantna država a bezbednost građana na prvom mestom. Srbija ima budućnost sa naprednjacima na vlasti.

patriotska nota

pre 10 godina

" Dajte vasem pokretu neku patriotsku notu, pokazite da volite ovu drzavu, pokusajte da nadjete zajednicki jezik sa crkvom ona je tu glavna. " (jezeras, 28. septembar 2013 11:57)

A sta mi,koji nismo gejevi ali ne zelimo da imamo zajednicki jezik sa crkvom?
Imas li neki pametni savet?

A sto se patriotizma tice i njegove note,on ce da svira u najboljem tonalitetu samo da kapne koja kinta

Mile

pre 10 godina

Mozete ti i tvoj kompanjon kvazikomunista Dacic da pricate sta god hocete, svakome pametnom u ovoj drzavi je jasno da ste se uplasili huligana, navijaca, kvazipatriota i ostalih fasista i da ste se zavukli u misiju rupu, kad je trebalo da se borite za bolje i pravednije drustvo. A sto se pogibije tice, da je stradao neko od tih maloumnika koji su pozivali na krvoprolice, ne bi bila nikakva steta!

miladinka simonovic

pre 10 godina

Zaista mi nije jasno zasto se godinama vodi ova polemika oko Parade ponosa? Zar je vise bitno, u moru problema koje imamo, ko se , kako i ko koga voli ? Prosecna srpska porodica vise nema ni da se prehrani, a branioci srpstva, otadzbine i porodice najveceg neprijatelja srpstva nalaze u homoseksualnoj populaciji. Traze "cistu "Srbiju!!!??? Zar to nije svojevrsni sovinizam i rasizam?!? Kao demokratska drzava mi moramo da postujemo pravo na razlicitost. Sa druge strane razumem i one koji su odluku o neodrzavanju Prajda doneli. Najmanje sto nam u ovom trenutku treba su nemiri i nasilje na ulicama glavnog grada.

slobodan kovacevic

pre 10 godina

ja smatram da pripadnici gej populacije svakodnevno slobodno setaju srbijom i da se oko prajda najvise busaju ovi nesretnici koji bi da ,prezentujuci se kao pripadnici gej populacije ,postave sebe u centar paznje i postanu popularniji.svi dobro znamo koliko je jak gej lobi i u srbiji i u svetu tako da nije bas lako odoleti u ovim godinama krize,ali profitirati na taj nacin vise je netolerantno od zabrane prajda gledajuci na rizike i stetu koju takav vid okupljanja moze izazvati.Mozda neko hoce da mi objasni da su pripadnici gej populacije tolerantni prema hetero populaciji i da opredeljenje za homoseksualizam uvek proistice iz prirode a ne iz feminizma,macizma ili nekakvih drugih ,manje prirodnih,pobuda..?najveci neuspeh prajda ce biti kada se setnja bude dogodila a da niko na to ne obrati paznju.Ovako se prezentuje slika da gej parovi provode celu godinu u nekakvim podrumima i da nemogu jedan dan slobodno da setaju Beogradom.porucio bih svima da setaju slobodno i da druge "oslobode" od svojih setnji a onima koji traze spas u popularisanju svog lika kroz gey lobi da nije to vise toliko moderno u drzavi gde bi se svako j.... za dinar a kamoli vece pare.

jelica

pre 10 godina

g dine vučiću,zašto bi uopšte neko poginuo,zašto policija ne radi svoj posao .ukoliko huligani prete da će napraviti pokolj na ulicama grada a vi otkažete skup kako to onda niste kapitulirali pred huliganima- jeste kapitulirali nego šta,dokazali ste da ste nesposobni. svi oi koji su glasali za vas i komunjare doživeće ovo kao čvrstu ruku, a čvrsta ruka je uvek uvod u diktaturu. ako hoćete da imate državu, pravu državu formirajte institucije sistema i problema neće biti. svako ima pravo da izađe na ulice ali pritom ne sme da ruši pali i uništava grad-uostalom vi i vama slični ste uvek prilikom demonstracija rušili uništavali naš,nadam se i vaš,voljeni grad.ustuknuli ste pred razbojnicima i to je još jedan dokaz da niste sposobi za velika dela.ali ovo može da bude dobro. neka ovo bude početak vašeg kraja.

potkivač

pre 10 godina

(@vladimir0710, 28. septembar 2013 21:15)
Da tebe nije slucajno duhovno prosvetljavao Kacavenda, a blizi rodjak ti je Pahomije.
Kako sladostrasno govoris o Rusima verujem da bi rado prosvetljavao narod kao sto su oni do revolucije raidli, ili jos bolje da vaspitavas narod u tvom duhu ali na Peranovicev nacin.
Toliko o tvom pravoslavlju...

milan

pre 10 godina

Ja lepo govorim da ovaj mladic od 1990 pa do danas nista nije uradio a ni jednom nije rekao istinu niti odrzao obecenje,,,lePo rece pre neko vece bice prajda iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
S L A G A O,,,JA NISAM INZNENEDJEN

István

pre 10 godina

Zabrana Prajda je veliki korak. Za normalan svet, koji nece traziti dozvolu od MUP-a ili od drugih organa da koristi svoja Ustavna prava. Desilo vec to "na brdovitom Balkanu". Pametni od tudje greske uci.

NE - PONOVITI - ISTU - GRESKU - DVAPUT

pre 10 godina

Ako zastitnik garadjana Sasa Jankovic se u svom obracanju javnosti, kaze da je vlada Srbije donela ispravnu odluku onda to treba i postovati. Ako cemo posteno Gej parada se odrzala sinoc u deset sati ispred vlade i prosetali kroz centar grada a javnost o tome nije bila obavestana.