"Dačić i Vučić neće menjati mesta"

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić odbacio je najave prema kojima bi Ivica Dačić i Aleksandar Vučić zamenili najviše pozicije u Vladi.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2013.

09:45

Default images

Povodom stavova funkcionera iz SNS da bi, u rekonstrukciji vlade, prvi potpredsednik trebalo da zauzme premijersku poziciju, Ružić je u intervjuu novosadskom Dnevniku istakao da Vučić i Dačić "dele zajedničku sudbinu i nose ogromnu odgovornost za sve strateške odluke u državi i to rade odlično na pozicijama na kojima su trenutno".

Na pitanje da li takvi stavovi naprednjaka znače pritisak na SPS da ustupi čelnu funkciju u vladi, Ružić je rekao da zvaničnih razgovora o tome nije bilo i dodao da ne smatra da je "izložen legitimni stav visokih funkcionera SNS-a bilo kakav pritisak, već želja i procena na koju imaju pravo".

"U vezi sa mogućnošću da se Dačić odrekne jedne od dveju funkcija u vladi, Ružić je naglasio da je lider socijalista "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza", rekao je on.

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a je rekao da bi do kraja ovog meseca trebalo da bude definisana struktura republičke vlade i spram toga utvrđena personalna rešenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: