Društvo 0

02.05.2024.

16:03

Rekonstruiše se jedan od najvećih parkova u Zrenjaninu

Gradu Zrenjaninu opredeljeno je 7.492.760 dinara za projekat rekonstrukcije zelenila Šećeranskog parka, a na osnovu javnog konkursa raspisanog od strane Ministarstva zaštite životne sredine.

Izvor: B92.net

Rekonstruiše se jedan od najvećih parkova u Zrenjaninu
BBbirdZ/Shutterstock.com

Podeli:

Ugovor o sufinansiranju potpisao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac, na svečanosti održanoj u Palati “Srbija” u Beogradu, navodi se na zvaničnom sajtu Grada.

Šećeranski park, površine 34.000 metara kvadratnih, je drugi park po veličini na teritoriji grada Zrenjanina i od velike važnosti je zadržati ovaj zeleni koridor, koji predstavlja tampon zonu i odvaja radnu zonu od okolnih namena, rekreacije i stanovanja.

Da bi u potpunosti ispunio svoju ekološku ulogu on mora ostati u kontinuitetu sačinjen od visokog zelenila, te ga je potrebno planski dopuniti kvalitetnim i visoko dekorativnim dendromaterijalom i intezivno ga održavati. Biće to treći gradski park - posle parka na “Putnikovu” i Karađorđevog - koji se rekonstruiše u kratkom vremenskom periodu.

Projektom je predviđena sadnja 510 sadnica autohtonih biljnih vrsta, i to 380 komada lišćarskih sadnica i 130 komada četinarskih sadnica.

Podeljen je u dve faze - prva će biti realizovana uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, a druga uz podršku Ministarstva kulture.

Ukupna vrednost projekta je 18,8 miliona dinara, a Grad Zrenjanin će učestvovati i sopstvenim sredstvima u iznosu od 3.817.290 dinara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: