Utorak, 13.08.2013.

09:45

"Dačić i Vučić neće menjati mesta"

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a Branko Ružić odbacio je najave prema kojima bi Ivica Dačić i Aleksandar Vučić zamenili najviše pozicije u Vladi.

Izvor: Tanjug

"Daèiæ i Vuèiæ neæe menjati mesta" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

PITANJE - CASTI

pre 10 godina

To bi za nas gradjane Srbije bilo najbolje resenje, jer bi Srbija bila kao drzava naprednija, ali nazalost svi smo svesni da se to nece desiti,jer je sam Aleksandar Vucic odbaciju tu mogucnost pre izbora, kao odgovoran politicar ne zeli na kvaran nacin da bude premijer.

otpisani

pre 10 godina

Kako ovi iz SPS-a liče jedni na druge! Svi su isu isti retorika, pokreti. Klasični prodavci magle.
Da je Vučiću interes da bude premijer on bi to i bijo, ko da bi se Ivica nešto pitao!

petak13

pre 10 godina

Gospodine Ružiću, meni se čini da vi želite, da vaš lider po svaku cenu sačuva premijersku funkciju.
(Mima E, 13. avgust 2013 10:34)
Ako to po svaku cenu vodi Srbiju ponovo u ekonomski haos i finansijski kolaps onda hajde da odmah platimo tu cenu zvana izbori i jednom za svagda oslobodimo se onih kojima je sopstvena fotelja najveća korist i koji kažu da mogu da rade kao supermeni.

IVANA 86

pre 10 godina

Nazalost ne menjaju pozicije, Dacic je trebao da se ugleda na vicepremijera Vucica i pokaze da mu nije bitna funkcija vec bolji zivot gradjana, ali njemu su preci licni interesi i da sto duze ostane u fotelji.

SPS= interesna grupacija

pre 10 godina

Socijalistima bitno samo da su na položajima i da im to niko ne uskraćuje,a kako je državi i narodu to njih ne interesuje.Sada samo smišljaju novu žvaku za glasače,pa ko se upeca upecao se,ali kako mi se čini svaki put ih je sve manje i manje.

Srbin 100%

pre 10 godina

O cemu ovaj Ruzic prica ako je prethodni period nesto pokazao to je da Dacic ne moze adekvatno da odgovori zahtevima koje sa sobom nosi premijersko mesto

Menka

pre 10 godina

Gospodin Ruzic prica ono sto zeli da cuje i sam, ali narod zeli obrt situacije. Meni licno bi se najvise dopao obrt u vidu Dacic opozicija, Vucic premijer.

Antonije

pre 10 godina

Dacic "ispunjava pun kapacitet svojih obaveza"...
Kojih? Po kom osnovu? Valjda bi trebalo da stoji ispunjava svoje obaveze? Kakav kapacitet obaveza???

HeavenlyJustice

pre 10 godina

Nadam se da ce brzo doci momenat gde ce biti jasno ocitano da je sve ovo sto Ruzic prica samo jedna obicna farsa koja treba da dezavuise njihovo clanstvo i pokaze neku navodnu snagu partije. Nema vise od Dacica nista, cim se bude zakuvala jedna ozbiljna afera bice belaja.Samo odugovlace neizbezno, kradu vreme, siluju narod! Treba Vucic jos ostriji da bude, preko noci i preko kolena sve sto ne valja

Woods

pre 10 godina

Kada bi sve sps kadrove sklonili i istresli njihove kasice, obezbedili bi penzije za ovu da ne pricamo o njihovim ino stekovima...i racunima koji su se punili u demokratskoj vladi...

Рокстеди

pre 10 godina

То је Вучић више пута говорио. Изборима би ту фотељу засигурно добио, а то је боље него да му Дачић уступа, али није му стало до премијерске фотеље већ напретка Србије.

FireWireBarbHire

pre 10 godina

Mladic se trudi da postane lavic, a ustvari su svi iz SPS hijene koje lesinare ovu jadnu zemlju jos malo pa 3 decenije...jos od Slobinog ustolicenja tamo 85. Nema veze sta je sredstvo, bitno je da sps liferujemo..a zatim da se pociste svi koji su opstajali na njihovom principu rada...g17, spo...sve su to isti sistemi...

Miloshko

pre 10 godina

E moj Ruzicu, ne radi se to tako...ne treba da podrzavas tvog sefa toliko...vidi dokle je to njega dovelo...jos malo pa ce celo clanstvo da ga se odrekne.

Pantelija

pre 10 godina

'Vucic i Dacic "dele zajednicku sudbinu i nose ogromnu odgovornost za sve strateske odluke u drzavi i to rade odlicno na pozicijama na kojima su trenutno". '
Da, ali na nacin da Vucic sve radi a Dacic se kiti njegovim perjem

CIST - RACUN - DUGA - LJUBAV

pre 10 godina

Povodom stavova funkcionera iz redova SNS da bi, u okviru rekonstrukcije vlade, prvi potpredsednik trebalo da zauzme premijersku poziciju, sam predsednik SNS-a je jasno rekao po ko zna koji put, da on ne zeli da dodje na premijersko mesto bez izbora. mada ogromna vecina gradjana Srbije smatra da bi Vucic bio daleko bolji premijer od Ivice Dacica.

Freelander

pre 10 godina

Zemlja se raspada, a ovde se vodi rasprava ko je od dvojice najodgovornijih bolje radio! O tome bi se moglo diskutovati da smo napravili neki neverovatan napredak ( u bilo kojoj oblasti)!

Mislim

pre 10 godina

Ruzic "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza", da bi ovo bila istina ,nije dovoljno da ga samo oni hvale, jer "svaki ciga svog konja hvali" Tu se ogleda njihova "samokriticnost".

Shaft

pre 10 godina

Ovi hvalospevi partijskom vodji i politckom poglavici su mi nesto najsmesnije sto moze da se cuje...najbolje ocenjeni ministar...mozes misliti Dacic...ma dajte malo ozbiljnosti, nemojte da nas pravite budalama vecim nego sto jesmo...jer da smo samo malo manje budale pocistili bi vas odavno!

"Zakoni su za protivnici" (jedan poznati radikal, davno)

pre 10 godina

Stano, stani malo, nemoj potajno da se nadaš u nešto što nije moguće, uzmi Ustav, imaš ga na internetu i pročitaj onaj deo gde piše šta se događa ako premijer podnese ostavku ili bude smenjen. Teško je ovde bilo šta zameriti neupućenim ljudima jer im ni novinari nisu objasnili da nema zamene mesta, "putem dogovora". Sa 24 odsto glasova naprednjaci jezde našom političkom pozornicom kao da imaju 7o odsto i to je radikalska bahatost, šta drugo, a ovi, kao Dačić i ovaj nemušti Ružić ni ustav ne znaju.

lolita

pre 10 godina

To bi za nas građane bilo najbolje rešenje, ali nažalost svi smo svesni da se to neće desiti,jer je sam Vučić odbaciju tu mogućnost pre izbora

Nada

pre 10 godina

Izjave visokih funkcionera SNS-a nisu samo fikcija, ili želje. Sasvim je realno da predsednik najveće, i najjače političke stranke, na političkoj sceni Srbije, treba da bude premijer.
(Biba R, 13. avgust 2013 10:29)

Al' vidiš da čovek neće, da se "trese od straha", da ne želi biti premijer bez izbora.... a Dačić hoće i sa izborima i bez njih, on se ne trese od straha!

VENDY

pre 10 godina

U vezi sa mogućnošću da se Dačić odrekne jedne od dveju funkcija u vladi, Ružić je naglasio da je lider socijalista "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza".

Ne znam samo ko ga je ocenjivao, pa je najbolje ocenjeni ministar!? Meni se čini da je to subjektivan stav gospodina Ružića.

Stana

pre 10 godina

Steta, ja sam se nekako potajno nadala da ce ipak doci do zamene. Da ce Vucic biti na zasluzenom mestu, i da ce Dacic imati manje bitnu nadleznost, kada vec nije van vlade.

buva

pre 10 godina

Ruzicu ni sam ne verujes u ono sto pricas,vrlo dobro znas kome pripada mesto premijera i da je zelja veceg dela naroda da Vucic bude premijer.

Sava Savanovic

pre 10 godina

Objavite ovo kao sportsku vest ljudu pa za ovakav tandem vlasnik REALA bi ponudio najmanje 500miliona eura i eto love za penzionere i socijalu.

novica952

pre 10 godina

Uprkos Ružićevim rečima i iznetom stavu jasno je da u vladajućoj koalciji postoji neko neslaganje i jedno pritajeno pozicioniranje koje treba na kraju da rezultira možda i promenom u najblažem slučaju ministra MUP ako ne i premijera.Očigledna je namera SNS da se ova rekonstrukcija ne može završiti ovako kako je trenutna situacija i da je neophodno da se razdvoje funkcije ministra policije i premijera.Uprkos tvrdnjama Ružica da dvojica lidera delu sudbinu za napredak Srbije očigledna je namera kadrova iz SNS da traže da se ove dve funkcije do kraja rekonstrukcije razdvoje.jasno je da postoje neslaganja o ovome u da ova izjava Ružića pokušava da pokaže kako je sve u redu u vladajućoj koalciji.

boris

pre 10 godina

Bio bi Vučić premijer kad bi mogao...Ali mu nedostaju glasovi socijalista, bez njih ne može ni primirisati vlasti, zato je tako tih i strpljiv. Može biti sretan da je "Mr. prvi iza gola", jer naprednjake podržava samo četvrtina birača u Srbiji, znači svaki četvrti Srbin, što i nije neka senzacija, jer to odgovara otprilike broju nepismenih i polupismenih u Srbiji. A Vučić odlično barata s nepismenima, posebno u uvjetima kaosa. Zato on stalno izaziva nove krize, pa onda na sve to dodaje populizam i primitivizam, što dobro pali kod njegove glasačke baze, a tek kod botova...A što se rječnika u članku tiče, posebno koji se odnosi na veličanje Dačića od njegovog "malog", nije to ništa u usporedbi s rječnikom kojeg vi "radikalski bez značke" botovi koristite u veličanju svog najmilijeg i najjednijeg vođe u univerzumu. Inače, ako se nećemo lagati, ni Vučuć ni Dačić nemaju baš nikakve rezultate u posljednjih godinu dana, osim produkcije gomila laži o sebi i drugima. Vrč ide na vodu dok se ne prolije - kaže poslovica. I to će se desiti jednog dana, s više ili manje žrtava, ali je to nevažno, stvar će ipak tako završiti. Nećemo ih dugo gledati. Zapravo, toliko dugo dok "Veliki brat" ne prebaci Tv-Srbiju daljinskim na neki drugi program i onaj stari odbaci na smetlište...

DacaTr

pre 10 godina

Kako bi rekonstrukcija zaista bila temeljna, a rad rekonatruisane vlade i efikasniji, misljenja sam da je mesto premijera potrebno da obavlja onaj ko ima najvece poverenje gradjana, a to u ovom slucaju Dacic, sigurno nije.

Sava Savanovic

pre 10 godina

Ja sam mislio da su mesi i ronaldo neki igraci ali kad vidim ove driblere onda mi je jasno da srpski fudbal nije i nece umreti.

ocerupana kokoska

pre 10 godina

Bez premijerskog mesta datog Dacicu ni SNS ne bi bio deo vladajuce koalicije, niti bi bili pokrenuti mehanizmi borbe protiv korupcije i otpoceti pregovori sa Pristinom. Odgovor na pitanje da li je dobijena korist bila veca od nacinjene stete zbog koalicije sa Dacicem naprednjaci mogu dobiti tek na sledecim izborima. Gledajuci dugorocno, dobila je Srbija jer su neke stvari pokrenute i neke stvari otkrivene javnosti i stalo se na put tajkunskoj vladavini DS-a.

madjilac

pre 10 godina

I Dacic I Vucic treba da dadnu osavku I da se sklone jer sa njima napretka jel nas ti ljudi vracaju u devedesetr a to je za srbiju kataklizma.Kako nemogu da shvae da nemaju kadr za nisa pa ni za premijera.Ovo j zamajavanje naroda ali ako to je izabrao neka trpi I dalje glasa za njij.E Srbijo jadna li si da ovim demagozima vucicu se pridruzio naveci demagog iz SPS I on nrsta prica to je srasno koliko je taj SPS bezocan I kako su drski I bezobrazni kao devdesetih.Pod hitno se sklanjajte da ne osvane 6. oktobar.

Evelin

pre 10 godina

Vucic je covek Velikog formata, i nece nista neposteno. Mada narod koliko vidim i osluskujem njegov puls,uveliko navija da nas premijer bude ovaj sposoban i energican covek.

Zamisljeni

pre 10 godina

Od pocetka sam govorio i navijao da Vucic bude premijer, imao bi odresene ruke da vodi zemlju kako treba, a ne da ga koce pojedini.

Silvester

pre 10 godina

Evo je se vratio sa Marsa nakon 13 godina, kad ono gle SPS-ovci na sve strane!!?? Pa ja mislio da vi po zatvorima vadite krompir, kad ono... svaka čast momci. Znate znanje!

Biba R

pre 10 godina

Izjave visokih funkcionera SNS-a nisu samo fikcija, ili želje. Sasvim je realno da predsednik najveće, i najjače političke stranke, na političkoj sceni Srbije, treba da bude premijer.

Sanija Z

pre 10 godina

Gospodine Ružiću, zar ne mislite da je sasvim realno da po automatizmu, obzirom da je SNS nosioc vlasti, a i stranka sa najvećim rejtingom na političkoj sceni Srbije, Aleksandaru Vučiću pripada premijerska funkcija. To što on sam ne želi da zauzme tu funkciju mimo izbora, i volje građana, samo pokazuje koliko ima respekta prema koalicionom partneru.

teralica

pre 10 godina

dosadili ste i bogu i narodu! zabole nas vise za vas i za to sta misle ruzic sa slike; dacic, vucic i ostala kamarila. rekli da ce se rekonstruisati jos u julu, pa do kraja jula, pa...evo i kraj leta ce, a oni i dlaje guslaju i primaju plate nizasta! da vas hoce neki tcunami iz nasih zivota odneti, da se odmorimo vise od gomile gluposti i nesposobnih!

inspektor

pre 10 godina

"Maestralnim radom na mestu premijera", da li je to dobro procitah?! Gospodin Ruzic izgleda se bas uplasio za poziciju lidera SPSa gospodina Dacica, pa hvali njegov rad i delo, kao da je postigao neke rezultate. Realnost i istina, nije ono sto karakterise ovu izjavu, jer se clanovi SPSa grcevito trude da njihov lider zadrzi svoje fotelje, ne bitno kako on obavlja svoj posao i da li time doprinosi napretku Srbije i njenih gradjana.

cicko

pre 10 godina

Zašto ga skrivate, svi političari tu treba da budu zbog naroda a ne zbog hirova, pogledajte malo šta narod želi, ništa se ne može rešiti silom.

Marko

pre 10 godina

ja ne znam odakle ta informacija da je Dacic najbolje ocenji ministar? I to sto mu po malo raste rejting,to je samo zbog toga sto se slepa uz Vucica.

Mrvica

pre 10 godina

Ipak bih trebalo da se zamene jer smo primetili da je Dacicu stalo samo do fotelje. kada bi Vucic postao premijer stvari bi mnogo bolje krenule da se rade.

Woods

pre 10 godina

Kada bi sve sps kadrove sklonili i istresli njihove kasice, obezbedili bi penzije za ovu da ne pricamo o njihovim ino stekovima...i racunima koji su se punili u demokratskoj vladi...

Рокстеди

pre 10 godina

То је Вучић више пута говорио. Изборима би ту фотељу засигурно добио, а то је боље него да му Дачић уступа, али није му стало до премијерске фотеље већ напретка Србије.

CIST - RACUN - DUGA - LJUBAV

pre 10 godina

Povodom stavova funkcionera iz redova SNS da bi, u okviru rekonstrukcije vlade, prvi potpredsednik trebalo da zauzme premijersku poziciju, sam predsednik SNS-a je jasno rekao po ko zna koji put, da on ne zeli da dodje na premijersko mesto bez izbora. mada ogromna vecina gradjana Srbije smatra da bi Vucic bio daleko bolji premijer od Ivice Dacica.

Freelander

pre 10 godina

Zemlja se raspada, a ovde se vodi rasprava ko je od dvojice najodgovornijih bolje radio! O tome bi se moglo diskutovati da smo napravili neki neverovatan napredak ( u bilo kojoj oblasti)!

Pantelija

pre 10 godina

'Vucic i Dacic "dele zajednicku sudbinu i nose ogromnu odgovornost za sve strateske odluke u drzavi i to rade odlicno na pozicijama na kojima su trenutno". '
Da, ali na nacin da Vucic sve radi a Dacic se kiti njegovim perjem

Sava Savanovic

pre 10 godina

Ja sam mislio da su mesi i ronaldo neki igraci ali kad vidim ove driblere onda mi je jasno da srpski fudbal nije i nece umreti.

FireWireBarbHire

pre 10 godina

Mladic se trudi da postane lavic, a ustvari su svi iz SPS hijene koje lesinare ovu jadnu zemlju jos malo pa 3 decenije...jos od Slobinog ustolicenja tamo 85. Nema veze sta je sredstvo, bitno je da sps liferujemo..a zatim da se pociste svi koji su opstajali na njihovom principu rada...g17, spo...sve su to isti sistemi...

Shaft

pre 10 godina

Ovi hvalospevi partijskom vodji i politckom poglavici su mi nesto najsmesnije sto moze da se cuje...najbolje ocenjeni ministar...mozes misliti Dacic...ma dajte malo ozbiljnosti, nemojte da nas pravite budalama vecim nego sto jesmo...jer da smo samo malo manje budale pocistili bi vas odavno!

Silvester

pre 10 godina

Evo je se vratio sa Marsa nakon 13 godina, kad ono gle SPS-ovci na sve strane!!?? Pa ja mislio da vi po zatvorima vadite krompir, kad ono... svaka čast momci. Znate znanje!

Mislim

pre 10 godina

Ruzic "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza", da bi ovo bila istina ,nije dovoljno da ga samo oni hvale, jer "svaki ciga svog konja hvali" Tu se ogleda njihova "samokriticnost".

Miloshko

pre 10 godina

E moj Ruzicu, ne radi se to tako...ne treba da podrzavas tvog sefa toliko...vidi dokle je to njega dovelo...jos malo pa ce celo clanstvo da ga se odrekne.

buva

pre 10 godina

Ruzicu ni sam ne verujes u ono sto pricas,vrlo dobro znas kome pripada mesto premijera i da je zelja veceg dela naroda da Vucic bude premijer.

inspektor

pre 10 godina

"Maestralnim radom na mestu premijera", da li je to dobro procitah?! Gospodin Ruzic izgleda se bas uplasio za poziciju lidera SPSa gospodina Dacica, pa hvali njegov rad i delo, kao da je postigao neke rezultate. Realnost i istina, nije ono sto karakterise ovu izjavu, jer se clanovi SPSa grcevito trude da njihov lider zadrzi svoje fotelje, ne bitno kako on obavlja svoj posao i da li time doprinosi napretku Srbije i njenih gradjana.

Mrvica

pre 10 godina

Ipak bih trebalo da se zamene jer smo primetili da je Dacicu stalo samo do fotelje. kada bi Vucic postao premijer stvari bi mnogo bolje krenule da se rade.

VENDY

pre 10 godina

U vezi sa mogućnošću da se Dačić odrekne jedne od dveju funkcija u vladi, Ružić je naglasio da je lider socijalista "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza".

Ne znam samo ko ga je ocenjivao, pa je najbolje ocenjeni ministar!? Meni se čini da je to subjektivan stav gospodina Ružića.

Marko

pre 10 godina

ja ne znam odakle ta informacija da je Dacic najbolje ocenji ministar? I to sto mu po malo raste rejting,to je samo zbog toga sto se slepa uz Vucica.

novica952

pre 10 godina

Uprkos Ružićevim rečima i iznetom stavu jasno je da u vladajućoj koalciji postoji neko neslaganje i jedno pritajeno pozicioniranje koje treba na kraju da rezultira možda i promenom u najblažem slučaju ministra MUP ako ne i premijera.Očigledna je namera SNS da se ova rekonstrukcija ne može završiti ovako kako je trenutna situacija i da je neophodno da se razdvoje funkcije ministra policije i premijera.Uprkos tvrdnjama Ružica da dvojica lidera delu sudbinu za napredak Srbije očigledna je namera kadrova iz SNS da traže da se ove dve funkcije do kraja rekonstrukcije razdvoje.jasno je da postoje neslaganja o ovome u da ova izjava Ružića pokušava da pokaže kako je sve u redu u vladajućoj koalciji.

Stana

pre 10 godina

Steta, ja sam se nekako potajno nadala da ce ipak doci do zamene. Da ce Vucic biti na zasluzenom mestu, i da ce Dacic imati manje bitnu nadleznost, kada vec nije van vlade.

cicko

pre 10 godina

Zašto ga skrivate, svi političari tu treba da budu zbog naroda a ne zbog hirova, pogledajte malo šta narod želi, ništa se ne može rešiti silom.

Biba R

pre 10 godina

Izjave visokih funkcionera SNS-a nisu samo fikcija, ili želje. Sasvim je realno da predsednik najveće, i najjače političke stranke, na političkoj sceni Srbije, treba da bude premijer.

ocerupana kokoska

pre 10 godina

Bez premijerskog mesta datog Dacicu ni SNS ne bi bio deo vladajuce koalicije, niti bi bili pokrenuti mehanizmi borbe protiv korupcije i otpoceti pregovori sa Pristinom. Odgovor na pitanje da li je dobijena korist bila veca od nacinjene stete zbog koalicije sa Dacicem naprednjaci mogu dobiti tek na sledecim izborima. Gledajuci dugorocno, dobila je Srbija jer su neke stvari pokrenute i neke stvari otkrivene javnosti i stalo se na put tajkunskoj vladavini DS-a.

lolita

pre 10 godina

To bi za nas građane bilo najbolje rešenje, ali nažalost svi smo svesni da se to neće desiti,jer je sam Vučić odbaciju tu mogućnost pre izbora

Evelin

pre 10 godina

Vucic je covek Velikog formata, i nece nista neposteno. Mada narod koliko vidim i osluskujem njegov puls,uveliko navija da nas premijer bude ovaj sposoban i energican covek.

Zamisljeni

pre 10 godina

Od pocetka sam govorio i navijao da Vucic bude premijer, imao bi odresene ruke da vodi zemlju kako treba, a ne da ga koce pojedini.

DacaTr

pre 10 godina

Kako bi rekonstrukcija zaista bila temeljna, a rad rekonatruisane vlade i efikasniji, misljenja sam da je mesto premijera potrebno da obavlja onaj ko ima najvece poverenje gradjana, a to u ovom slucaju Dacic, sigurno nije.

Sanija Z

pre 10 godina

Gospodine Ružiću, zar ne mislite da je sasvim realno da po automatizmu, obzirom da je SNS nosioc vlasti, a i stranka sa najvećim rejtingom na političkoj sceni Srbije, Aleksandaru Vučiću pripada premijerska funkcija. To što on sam ne želi da zauzme tu funkciju mimo izbora, i volje građana, samo pokazuje koliko ima respekta prema koalicionom partneru.

teralica

pre 10 godina

dosadili ste i bogu i narodu! zabole nas vise za vas i za to sta misle ruzic sa slike; dacic, vucic i ostala kamarila. rekli da ce se rekonstruisati jos u julu, pa do kraja jula, pa...evo i kraj leta ce, a oni i dlaje guslaju i primaju plate nizasta! da vas hoce neki tcunami iz nasih zivota odneti, da se odmorimo vise od gomile gluposti i nesposobnih!

boris

pre 10 godina

Bio bi Vučić premijer kad bi mogao...Ali mu nedostaju glasovi socijalista, bez njih ne može ni primirisati vlasti, zato je tako tih i strpljiv. Može biti sretan da je "Mr. prvi iza gola", jer naprednjake podržava samo četvrtina birača u Srbiji, znači svaki četvrti Srbin, što i nije neka senzacija, jer to odgovara otprilike broju nepismenih i polupismenih u Srbiji. A Vučić odlično barata s nepismenima, posebno u uvjetima kaosa. Zato on stalno izaziva nove krize, pa onda na sve to dodaje populizam i primitivizam, što dobro pali kod njegove glasačke baze, a tek kod botova...A što se rječnika u članku tiče, posebno koji se odnosi na veličanje Dačića od njegovog "malog", nije to ništa u usporedbi s rječnikom kojeg vi "radikalski bez značke" botovi koristite u veličanju svog najmilijeg i najjednijeg vođe u univerzumu. Inače, ako se nećemo lagati, ni Vučuć ni Dačić nemaju baš nikakve rezultate u posljednjih godinu dana, osim produkcije gomila laži o sebi i drugima. Vrč ide na vodu dok se ne prolije - kaže poslovica. I to će se desiti jednog dana, s više ili manje žrtava, ali je to nevažno, stvar će ipak tako završiti. Nećemo ih dugo gledati. Zapravo, toliko dugo dok "Veliki brat" ne prebaci Tv-Srbiju daljinskim na neki drugi program i onaj stari odbaci na smetlište...

madjilac

pre 10 godina

I Dacic I Vucic treba da dadnu osavku I da se sklone jer sa njima napretka jel nas ti ljudi vracaju u devedesetr a to je za srbiju kataklizma.Kako nemogu da shvae da nemaju kadr za nisa pa ni za premijera.Ovo j zamajavanje naroda ali ako to je izabrao neka trpi I dalje glasa za njij.E Srbijo jadna li si da ovim demagozima vucicu se pridruzio naveci demagog iz SPS I on nrsta prica to je srasno koliko je taj SPS bezocan I kako su drski I bezobrazni kao devdesetih.Pod hitno se sklanjajte da ne osvane 6. oktobar.

"Zakoni su za protivnici" (jedan poznati radikal, davno)

pre 10 godina

Stano, stani malo, nemoj potajno da se nadaš u nešto što nije moguće, uzmi Ustav, imaš ga na internetu i pročitaj onaj deo gde piše šta se događa ako premijer podnese ostavku ili bude smenjen. Teško je ovde bilo šta zameriti neupućenim ljudima jer im ni novinari nisu objasnili da nema zamene mesta, "putem dogovora". Sa 24 odsto glasova naprednjaci jezde našom političkom pozornicom kao da imaju 7o odsto i to je radikalska bahatost, šta drugo, a ovi, kao Dačić i ovaj nemušti Ružić ni ustav ne znaju.

Nada

pre 10 godina

Izjave visokih funkcionera SNS-a nisu samo fikcija, ili želje. Sasvim je realno da predsednik najveće, i najjače političke stranke, na političkoj sceni Srbije, treba da bude premijer.
(Biba R, 13. avgust 2013 10:29)

Al' vidiš da čovek neće, da se "trese od straha", da ne želi biti premijer bez izbora.... a Dačić hoće i sa izborima i bez njih, on se ne trese od straha!

Sava Savanovic

pre 10 godina

Objavite ovo kao sportsku vest ljudu pa za ovakav tandem vlasnik REALA bi ponudio najmanje 500miliona eura i eto love za penzionere i socijalu.

Antonije

pre 10 godina

Dacic "ispunjava pun kapacitet svojih obaveza"...
Kojih? Po kom osnovu? Valjda bi trebalo da stoji ispunjava svoje obaveze? Kakav kapacitet obaveza???

Srbin 100%

pre 10 godina

O cemu ovaj Ruzic prica ako je prethodni period nesto pokazao to je da Dacic ne moze adekvatno da odgovori zahtevima koje sa sobom nosi premijersko mesto

IVANA 86

pre 10 godina

Nazalost ne menjaju pozicije, Dacic je trebao da se ugleda na vicepremijera Vucica i pokaze da mu nije bitna funkcija vec bolji zivot gradjana, ali njemu su preci licni interesi i da sto duze ostane u fotelji.

petak13

pre 10 godina

Gospodine Ružiću, meni se čini da vi želite, da vaš lider po svaku cenu sačuva premijersku funkciju.
(Mima E, 13. avgust 2013 10:34)
Ako to po svaku cenu vodi Srbiju ponovo u ekonomski haos i finansijski kolaps onda hajde da odmah platimo tu cenu zvana izbori i jednom za svagda oslobodimo se onih kojima je sopstvena fotelja najveća korist i koji kažu da mogu da rade kao supermeni.

HeavenlyJustice

pre 10 godina

Nadam se da ce brzo doci momenat gde ce biti jasno ocitano da je sve ovo sto Ruzic prica samo jedna obicna farsa koja treba da dezavuise njihovo clanstvo i pokaze neku navodnu snagu partije. Nema vise od Dacica nista, cim se bude zakuvala jedna ozbiljna afera bice belaja.Samo odugovlace neizbezno, kradu vreme, siluju narod! Treba Vucic jos ostriji da bude, preko noci i preko kolena sve sto ne valja

Menka

pre 10 godina

Gospodin Ruzic prica ono sto zeli da cuje i sam, ali narod zeli obrt situacije. Meni licno bi se najvise dopao obrt u vidu Dacic opozicija, Vucic premijer.

SPS= interesna grupacija

pre 10 godina

Socijalistima bitno samo da su na položajima i da im to niko ne uskraćuje,a kako je državi i narodu to njih ne interesuje.Sada samo smišljaju novu žvaku za glasače,pa ko se upeca upecao se,ali kako mi se čini svaki put ih je sve manje i manje.

otpisani

pre 10 godina

Kako ovi iz SPS-a liče jedni na druge! Svi su isu isti retorika, pokreti. Klasični prodavci magle.
Da je Vučiću interes da bude premijer on bi to i bijo, ko da bi se Ivica nešto pitao!

PITANJE - CASTI

pre 10 godina

To bi za nas gradjane Srbije bilo najbolje resenje, jer bi Srbija bila kao drzava naprednija, ali nazalost svi smo svesni da se to nece desiti,jer je sam Aleksandar Vucic odbaciju tu mogucnost pre izbora, kao odgovoran politicar ne zeli na kvaran nacin da bude premijer.

"Zakoni su za protivnici" (jedan poznati radikal, davno)

pre 10 godina

Stano, stani malo, nemoj potajno da se nadaš u nešto što nije moguće, uzmi Ustav, imaš ga na internetu i pročitaj onaj deo gde piše šta se događa ako premijer podnese ostavku ili bude smenjen. Teško je ovde bilo šta zameriti neupućenim ljudima jer im ni novinari nisu objasnili da nema zamene mesta, "putem dogovora". Sa 24 odsto glasova naprednjaci jezde našom političkom pozornicom kao da imaju 7o odsto i to je radikalska bahatost, šta drugo, a ovi, kao Dačić i ovaj nemušti Ružić ni ustav ne znaju.

teralica

pre 10 godina

dosadili ste i bogu i narodu! zabole nas vise za vas i za to sta misle ruzic sa slike; dacic, vucic i ostala kamarila. rekli da ce se rekonstruisati jos u julu, pa do kraja jula, pa...evo i kraj leta ce, a oni i dlaje guslaju i primaju plate nizasta! da vas hoce neki tcunami iz nasih zivota odneti, da se odmorimo vise od gomile gluposti i nesposobnih!

Nada

pre 10 godina

Izjave visokih funkcionera SNS-a nisu samo fikcija, ili želje. Sasvim je realno da predsednik najveće, i najjače političke stranke, na političkoj sceni Srbije, treba da bude premijer.
(Biba R, 13. avgust 2013 10:29)

Al' vidiš da čovek neće, da se "trese od straha", da ne želi biti premijer bez izbora.... a Dačić hoće i sa izborima i bez njih, on se ne trese od straha!

madjilac

pre 10 godina

I Dacic I Vucic treba da dadnu osavku I da se sklone jer sa njima napretka jel nas ti ljudi vracaju u devedesetr a to je za srbiju kataklizma.Kako nemogu da shvae da nemaju kadr za nisa pa ni za premijera.Ovo j zamajavanje naroda ali ako to je izabrao neka trpi I dalje glasa za njij.E Srbijo jadna li si da ovim demagozima vucicu se pridruzio naveci demagog iz SPS I on nrsta prica to je srasno koliko je taj SPS bezocan I kako su drski I bezobrazni kao devdesetih.Pod hitno se sklanjajte da ne osvane 6. oktobar.

boris

pre 10 godina

Bio bi Vučić premijer kad bi mogao...Ali mu nedostaju glasovi socijalista, bez njih ne može ni primirisati vlasti, zato je tako tih i strpljiv. Može biti sretan da je "Mr. prvi iza gola", jer naprednjake podržava samo četvrtina birača u Srbiji, znači svaki četvrti Srbin, što i nije neka senzacija, jer to odgovara otprilike broju nepismenih i polupismenih u Srbiji. A Vučić odlično barata s nepismenima, posebno u uvjetima kaosa. Zato on stalno izaziva nove krize, pa onda na sve to dodaje populizam i primitivizam, što dobro pali kod njegove glasačke baze, a tek kod botova...A što se rječnika u članku tiče, posebno koji se odnosi na veličanje Dačića od njegovog "malog", nije to ništa u usporedbi s rječnikom kojeg vi "radikalski bez značke" botovi koristite u veličanju svog najmilijeg i najjednijeg vođe u univerzumu. Inače, ako se nećemo lagati, ni Vučuć ni Dačić nemaju baš nikakve rezultate u posljednjih godinu dana, osim produkcije gomila laži o sebi i drugima. Vrč ide na vodu dok se ne prolije - kaže poslovica. I to će se desiti jednog dana, s više ili manje žrtava, ali je to nevažno, stvar će ipak tako završiti. Nećemo ih dugo gledati. Zapravo, toliko dugo dok "Veliki brat" ne prebaci Tv-Srbiju daljinskim na neki drugi program i onaj stari odbaci na smetlište...

Sava Savanovic

pre 10 godina

Objavite ovo kao sportsku vest ljudu pa za ovakav tandem vlasnik REALA bi ponudio najmanje 500miliona eura i eto love za penzionere i socijalu.

DacaTr

pre 10 godina

Kako bi rekonstrukcija zaista bila temeljna, a rad rekonatruisane vlade i efikasniji, misljenja sam da je mesto premijera potrebno da obavlja onaj ko ima najvece poverenje gradjana, a to u ovom slucaju Dacic, sigurno nije.

Zamisljeni

pre 10 godina

Od pocetka sam govorio i navijao da Vucic bude premijer, imao bi odresene ruke da vodi zemlju kako treba, a ne da ga koce pojedini.

Evelin

pre 10 godina

Vucic je covek Velikog formata, i nece nista neposteno. Mada narod koliko vidim i osluskujem njegov puls,uveliko navija da nas premijer bude ovaj sposoban i energican covek.

Stana

pre 10 godina

Steta, ja sam se nekako potajno nadala da ce ipak doci do zamene. Da ce Vucic biti na zasluzenom mestu, i da ce Dacic imati manje bitnu nadleznost, kada vec nije van vlade.

Mrvica

pre 10 godina

Ipak bih trebalo da se zamene jer smo primetili da je Dacicu stalo samo do fotelje. kada bi Vucic postao premijer stvari bi mnogo bolje krenule da se rade.

ocerupana kokoska

pre 10 godina

Bez premijerskog mesta datog Dacicu ni SNS ne bi bio deo vladajuce koalicije, niti bi bili pokrenuti mehanizmi borbe protiv korupcije i otpoceti pregovori sa Pristinom. Odgovor na pitanje da li je dobijena korist bila veca od nacinjene stete zbog koalicije sa Dacicem naprednjaci mogu dobiti tek na sledecim izborima. Gledajuci dugorocno, dobila je Srbija jer su neke stvari pokrenute i neke stvari otkrivene javnosti i stalo se na put tajkunskoj vladavini DS-a.

Biba R

pre 10 godina

Izjave visokih funkcionera SNS-a nisu samo fikcija, ili želje. Sasvim je realno da predsednik najveće, i najjače političke stranke, na političkoj sceni Srbije, treba da bude premijer.

Sanija Z

pre 10 godina

Gospodine Ružiću, zar ne mislite da je sasvim realno da po automatizmu, obzirom da je SNS nosioc vlasti, a i stranka sa najvećim rejtingom na političkoj sceni Srbije, Aleksandaru Vučiću pripada premijerska funkcija. To što on sam ne želi da zauzme tu funkciju mimo izbora, i volje građana, samo pokazuje koliko ima respekta prema koalicionom partneru.

Sava Savanovic

pre 10 godina

Ja sam mislio da su mesi i ronaldo neki igraci ali kad vidim ove driblere onda mi je jasno da srpski fudbal nije i nece umreti.

VENDY

pre 10 godina

U vezi sa mogućnošću da se Dačić odrekne jedne od dveju funkcija u vladi, Ružić je naglasio da je lider socijalista "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza".

Ne znam samo ko ga je ocenjivao, pa je najbolje ocenjeni ministar!? Meni se čini da je to subjektivan stav gospodina Ružića.

buva

pre 10 godina

Ruzicu ni sam ne verujes u ono sto pricas,vrlo dobro znas kome pripada mesto premijera i da je zelja veceg dela naroda da Vucic bude premijer.

lolita

pre 10 godina

To bi za nas građane bilo najbolje rešenje, ali nažalost svi smo svesni da se to neće desiti,jer je sam Vučić odbaciju tu mogućnost pre izbora

FireWireBarbHire

pre 10 godina

Mladic se trudi da postane lavic, a ustvari su svi iz SPS hijene koje lesinare ovu jadnu zemlju jos malo pa 3 decenije...jos od Slobinog ustolicenja tamo 85. Nema veze sta je sredstvo, bitno je da sps liferujemo..a zatim da se pociste svi koji su opstajali na njihovom principu rada...g17, spo...sve su to isti sistemi...

Woods

pre 10 godina

Kada bi sve sps kadrove sklonili i istresli njihove kasice, obezbedili bi penzije za ovu da ne pricamo o njihovim ino stekovima...i racunima koji su se punili u demokratskoj vladi...

Рокстеди

pre 10 godina

То је Вучић више пута говорио. Изборима би ту фотељу засигурно добио, а то је боље него да му Дачић уступа, али није му стало до премијерске фотеље већ напретка Србије.

Srbin 100%

pre 10 godina

O cemu ovaj Ruzic prica ako je prethodni period nesto pokazao to je da Dacic ne moze adekvatno da odgovori zahtevima koje sa sobom nosi premijersko mesto

Menka

pre 10 godina

Gospodin Ruzic prica ono sto zeli da cuje i sam, ali narod zeli obrt situacije. Meni licno bi se najvise dopao obrt u vidu Dacic opozicija, Vucic premijer.

inspektor

pre 10 godina

"Maestralnim radom na mestu premijera", da li je to dobro procitah?! Gospodin Ruzic izgleda se bas uplasio za poziciju lidera SPSa gospodina Dacica, pa hvali njegov rad i delo, kao da je postigao neke rezultate. Realnost i istina, nije ono sto karakterise ovu izjavu, jer se clanovi SPSa grcevito trude da njihov lider zadrzi svoje fotelje, ne bitno kako on obavlja svoj posao i da li time doprinosi napretku Srbije i njenih gradjana.

cicko

pre 10 godina

Zašto ga skrivate, svi političari tu treba da budu zbog naroda a ne zbog hirova, pogledajte malo šta narod želi, ništa se ne može rešiti silom.

Marko

pre 10 godina

ja ne znam odakle ta informacija da je Dacic najbolje ocenji ministar? I to sto mu po malo raste rejting,to je samo zbog toga sto se slepa uz Vucica.

Silvester

pre 10 godina

Evo je se vratio sa Marsa nakon 13 godina, kad ono gle SPS-ovci na sve strane!!?? Pa ja mislio da vi po zatvorima vadite krompir, kad ono... svaka čast momci. Znate znanje!

novica952

pre 10 godina

Uprkos Ružićevim rečima i iznetom stavu jasno je da u vladajućoj koalciji postoji neko neslaganje i jedno pritajeno pozicioniranje koje treba na kraju da rezultira možda i promenom u najblažem slučaju ministra MUP ako ne i premijera.Očigledna je namera SNS da se ova rekonstrukcija ne može završiti ovako kako je trenutna situacija i da je neophodno da se razdvoje funkcije ministra policije i premijera.Uprkos tvrdnjama Ružica da dvojica lidera delu sudbinu za napredak Srbije očigledna je namera kadrova iz SNS da traže da se ove dve funkcije do kraja rekonstrukcije razdvoje.jasno je da postoje neslaganja o ovome u da ova izjava Ružića pokušava da pokaže kako je sve u redu u vladajućoj koalciji.

Shaft

pre 10 godina

Ovi hvalospevi partijskom vodji i politckom poglavici su mi nesto najsmesnije sto moze da se cuje...najbolje ocenjeni ministar...mozes misliti Dacic...ma dajte malo ozbiljnosti, nemojte da nas pravite budalama vecim nego sto jesmo...jer da smo samo malo manje budale pocistili bi vas odavno!

Mislim

pre 10 godina

Ruzic "najbolje ocenjeni ministar u prethodnom periodu i smatram da je maestralnim radom na mestu premijera dokazao ispravnost našeg stava da ispunjava pun kapacitet svojih obaveza", da bi ovo bila istina ,nije dovoljno da ga samo oni hvale, jer "svaki ciga svog konja hvali" Tu se ogleda njihova "samokriticnost".

CIST - RACUN - DUGA - LJUBAV

pre 10 godina

Povodom stavova funkcionera iz redova SNS da bi, u okviru rekonstrukcije vlade, prvi potpredsednik trebalo da zauzme premijersku poziciju, sam predsednik SNS-a je jasno rekao po ko zna koji put, da on ne zeli da dodje na premijersko mesto bez izbora. mada ogromna vecina gradjana Srbije smatra da bi Vucic bio daleko bolji premijer od Ivice Dacica.

Pantelija

pre 10 godina

'Vucic i Dacic "dele zajednicku sudbinu i nose ogromnu odgovornost za sve strateske odluke u drzavi i to rade odlicno na pozicijama na kojima su trenutno". '
Da, ali na nacin da Vucic sve radi a Dacic se kiti njegovim perjem

Freelander

pre 10 godina

Zemlja se raspada, a ovde se vodi rasprava ko je od dvojice najodgovornijih bolje radio! O tome bi se moglo diskutovati da smo napravili neki neverovatan napredak ( u bilo kojoj oblasti)!

Miloshko

pre 10 godina

E moj Ruzicu, ne radi se to tako...ne treba da podrzavas tvog sefa toliko...vidi dokle je to njega dovelo...jos malo pa ce celo clanstvo da ga se odrekne.

HeavenlyJustice

pre 10 godina

Nadam se da ce brzo doci momenat gde ce biti jasno ocitano da je sve ovo sto Ruzic prica samo jedna obicna farsa koja treba da dezavuise njihovo clanstvo i pokaze neku navodnu snagu partije. Nema vise od Dacica nista, cim se bude zakuvala jedna ozbiljna afera bice belaja.Samo odugovlace neizbezno, kradu vreme, siluju narod! Treba Vucic jos ostriji da bude, preko noci i preko kolena sve sto ne valja

Antonije

pre 10 godina

Dacic "ispunjava pun kapacitet svojih obaveza"...
Kojih? Po kom osnovu? Valjda bi trebalo da stoji ispunjava svoje obaveze? Kakav kapacitet obaveza???

SPS= interesna grupacija

pre 10 godina

Socijalistima bitno samo da su na položajima i da im to niko ne uskraćuje,a kako je državi i narodu to njih ne interesuje.Sada samo smišljaju novu žvaku za glasače,pa ko se upeca upecao se,ali kako mi se čini svaki put ih je sve manje i manje.

IVANA 86

pre 10 godina

Nazalost ne menjaju pozicije, Dacic je trebao da se ugleda na vicepremijera Vucica i pokaze da mu nije bitna funkcija vec bolji zivot gradjana, ali njemu su preci licni interesi i da sto duze ostane u fotelji.

petak13

pre 10 godina

Gospodine Ružiću, meni se čini da vi želite, da vaš lider po svaku cenu sačuva premijersku funkciju.
(Mima E, 13. avgust 2013 10:34)
Ako to po svaku cenu vodi Srbiju ponovo u ekonomski haos i finansijski kolaps onda hajde da odmah platimo tu cenu zvana izbori i jednom za svagda oslobodimo se onih kojima je sopstvena fotelja najveća korist i koji kažu da mogu da rade kao supermeni.

otpisani

pre 10 godina

Kako ovi iz SPS-a liče jedni na druge! Svi su isu isti retorika, pokreti. Klasični prodavci magle.
Da je Vučiću interes da bude premijer on bi to i bijo, ko da bi se Ivica nešto pitao!

PITANJE - CASTI

pre 10 godina

To bi za nas gradjane Srbije bilo najbolje resenje, jer bi Srbija bila kao drzava naprednija, ali nazalost svi smo svesni da se to nece desiti,jer je sam Aleksandar Vucic odbaciju tu mogucnost pre izbora, kao odgovoran politicar ne zeli na kvaran nacin da bude premijer.