Predrag Danilović izboden nožem

Poznati košarkaš Predrag Danilović teško je povređen sinoć u Beogradu. On je izboden nožem. Iz Urgentnog kažu da je njegovo stanje, nakon operacije, stabilno.

Izvor: B92, Beta

Subota, 18.05.2013.

09:32

Default images

Direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar izjavio je za B92 da je Danilović rano jutros primljen u Urgentni sa povredama stomaka, glave i ruku. Radi se, kako kaže dr Lončar, o veoma ozbiljnim povredama.

Prema njegovim rečima, poznati košarkaš je nakon prijema u reanimacionoj sali, odveden na operaciju koju su izveli hirurzi i ortopedi, a operacija je uspela i njegovo stanje je sada stabilno.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Danilović povređen u "tradicionalnoj srpskoj svađi među prijateljima" i da je njegovo zdravstveno stanje bolje.

Dačić je posetio proslavljenog košarkaša oko 15.30.

On je dodao da će posetiti i Danilovićevog kolegu, bivšeg košarkaša Vladu Divca, koji je na lečenju u Kliničkom centru Srbije.

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je ranije danas, na konferenciji za novinare, da je Danilović zadobio ubodne povrede u sukobu u jednom kafiću u Košutnjaku. "Policija proverava kako je došlo do sukoba i šta je uzrok svega toga", kazao je Veljović.

Danilovića je u bolnici obišla i ministarka omladine i sporta Srbije Alisa Marić.

"U ime srpskog sporta, čiji je Saša Danilović istaknuti predstavnik, poželela sam mu brz oporavak. Koliko je ova poseta prirodna, toliko je i lična, jer pripadamo istoj generaciji sportista. Veoma mi je teško da vidim da se ovako užasne stvari dešavaju", izjavila je Alisa Marić, a saopštio njen kabinet. Kako je Tanjugu rekla portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura, Danilović je povređen u restoranu "Kafanica" oko 2.30, u ulici Kneza Višeslava, u blizini Više hidrometeorloške škole. Macura je navela da je Hitna pomoć primila poziv od MUP-a zbog povrede u tuči.

Kako je preneo dežurni lekar, predsednik KK Partizan nije želeo da bude odvezen u Urgentni centar, već se vratio u restoran, ali je tada imao samo posekotine. "Meni nije potrebna Hitna pomoć", rekao je dežurnom lekaru Danilović, navodi Macura.

Tada je Portparolka Hitne pomoći navela je da je Danilović verovatno u kasnijim satima zadobio povrede trbuha i ruku, zbog kojih je kasnije prebačen u Urgentni centar.

U međuvremenu, MUP je izdao saopštenje u kom, između ostalog, navodi da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog događaja. Predrag Danilović je rođen 1970. u Sarajevu. Proslavljeni je košarkaš Partizana i reprezentacije, nekadašnji igrač NBA. Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je četiri evropska prvenstva i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama.

FIBA ga je 1994. proglasila za najboljeg igrača Evrope. U rukovodstvo Partizana ulazi 2000, a 2007. je kažnjen dvogodišnjom uslovnom kaznom zabrane obavljanja funkcija u klubu zbog fizičkog napada na sudiju u polufinalu plej-ofa Srbije.

Sa kolegama košarkašima osnovao je humanitarnu organizaciju Grupa 7, a pamtimo i da je tokom privatizacije Knjaz Miloša 2004. godine ponudio je malim akcionarima da im pokloni 3.500 dinara po akciji ako prihvate ponudu Vlade Divca za kupovinu akcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: