Petak, 10.05.2013.

08:08

Daka: Žrtve se još broje

Broj žrtava prošlomesečne nesreće kada se srušila fabrička zgrada u predgrađu Dake popeo se na 1.035, pošto su tokom noći pronađeni ostaci desetak poginulih.

Izvor: Tanjug

Default images

U nesreći koja se dogodila pre 17 dana srušila se devetospratna zgrada Rana Plaza u kojoj su mahom bile zaposlene mlade žene.

Predstavnik vojske, general major Sidikul Alam Sikder rekao je da smrad ispod ruševina ukazuje da tu ima još tela, prenela je agencija AFP.

Procenjeno je da je oko 3.000 radnika bilo u kompleksu Rana Plaza kada se zgrada srušila u ranim jutarnjim satima 24. aprila. Većina je radila za platu od 40 dolara mesečno, uglavnom za zapadne tekstilne kompanije kao što su britanski Prajmark i španski Mango.

Preživeli, koji su sada bez posla, rekli su da je kompenzacija neadekvatna i da ne može da pokrije ni neophodnu lekarsku pomoć onima koji imaju teške povrede, uključujući amputacije.

Preliminarna istraga utvrdila je da je do nesreće došlo zbog pomeranja četiri ogromna generatora na višim spratovima zgrade.

Arhitekta zgrade rekao je francuskoj agenciji da je projektovao zgradu za šoping centar i kancelarije, a ne za fabriku.

Policija je uhapsila 12 ljudi, medju kojima su i vlasnik zgrade i četvorica vlasnika fabrika, koji su primorali zaposlene da dodju 24. aprila na posao iako su se prethodnog dana pojavile pukotine u zgradi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

20 h

Podeli: