Nedelja, 07.10.2012.

12:26

"Bezvizni režim zavisi od vlasti"

Izvestilac EP za viznu liberalizaciju Tanja Fajon kaže da od najodgovornijih političara najviše zavisi to da li će bezvizni režim Srbije sa EU biti ugrožen.

Izvor: Tanjug

Default images

"Pritisak Nemačke, pa i još nekih država, sve je jači, prvenstveno zbog velikog priliva lažnih azilanata" iz Srbije, rekla je ona novosadskom "Dnevniku" i potvrdila da "postoji pretnja" za preispitivanje bezviznog režima za Srbiju i za Makedoniju.

Navodeći da bi do kraja godine mogao da bude utvrđen mehanizam privremenog suspendovanja bezviznog režima, Fajonova je istakla da je do sada zajednički mnogo urađeno da Srbija bude u tom režimu i izrazila nadu da se ubuduće na tom planu ništa neće promeniti.

"Eventualna odluka o privremenoj suspenziji bezviznog režima za Srbiju ili njeno vraćanje na 'crnu' šengensku listu neće moći da bude doneta tek tako, preko noći", rekla je ona.

Fajon je dodala da će u EP veoma oprezno pratiti šta se dešava u toj oblasti, "kako nekakvi uski politički interesi ne bi doveli do onemogućavanja slobode kretanja, kao jednog od temeljnih ljudskih prava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: