Njujork: Otpušteni radnik ubio šefa

U pucnjavi na Menhetnu ispred Empajer stejt bildinga policija ubila napadača nakon što je upucao svog bivšeg kolegu. 10 povređenih u razmeni vatre i stampedu.

Izvor: B92

Petak, 24.08.2012.

15:27

Default images

Napad se desio na Petoj aveniiji, u najstrožem centru Njujorka, oko 9 ujutro po lokalnom vremenu.

Policija je ubrzo navela da se ne radi o terorističkom aktu, već da je napadač otpušteni radnik koji je ubio svog kolegu, a zatim nasumice pucao po ljudima. 10 osoba je povređeno u razmeni vatre sa policijom i u panici koja je zavladala među prolaznicima.

Na mesto napada su ubrzo stigle jake policijske snage i FBI, kao i gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, koji je održao konferenciju za novinare i izneo detalje ovog događaja.

Gradonačelnik Blumberg je rekao da je reč o "strašnoj tragediji", da je njujorška policija identifikovala napadač kao Džefrija Džonsona sa Menhetna, starog 53 godine i da je pucao iz poluatomatskog pištolja kalibra 45.

Blumberg je potvrdio da je napadač otpušteni radnik, dok je predstavnik njujorške policije Rej Keli precizirao da je Džonson poslednjih 6 godina radio kao dizajner ženskih modnih detalja u kompaniji Hazan Imports, odakle je otpušten pre godinu dana. Zatim je radio u novoj firmi u kojoj je otkaz dobio juče.

Žrtva koju je upucao imala je 41 godinu i bila je njegov nadređeni kolega, naveli su zvaničnici Njujorka.

Blumberg je dodao i da je u unakrsnoj razmeni vatre između policije i napadača nekoliko prolaznika slučajno pogođeno, ali da niko od povređenih nema povrede opasne po život i da očekuje da će se ubrzo oporaviti.

"Njujork je jedna od najbezbednijih gradova na svetu, ali ni on nije imun na epidemiju zločina počinjenih vatrenim oružjem u Americi", izjavio je gradonačelnik Njujorka.
Foto: Twitter
Ukupno deset osoba je prebačeno u bolnicu, među kojima su četiri osobe ranjene iz vatrenog oružja, dok su ostali povređeni u stampedu i panici koji su izbili tokom pucnjave.

Očevici kažu da je cela oblast u centralnom delu Menhetna potpuno blokirana, kao i da nema ulaska ili izlaska iz zgrade.

Dvojica policijskih zvaničnika, koji su tražili da ostanu anonimni, rekli su novinarima da je ubica juče otpušteni radnik jedne od prodavnica u Empajer stejt bildingu, koji je ispred zgrade, na početku radnog vremena sačekao i ubio svog bivšeg šefa.

Nakon toga, on je otvorio nasumičnu vatru na prolaznike, ali, kako su policajci istakli, incident se nije odvijao u blizini mesta gde se obično okupljaju turisti.

Empajer stejt bilding, neboder visok 442 metra, jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija u Njujorku i godišnje privuče oko četiri miliona turista iz celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: