Sreda, 20.06.2012.

17:25

Kosovo imenovalo šeficu kancelarije

Kosovska vlada imenovala je Adrijanu Hodžić za šefa svoje kancelarije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Tanjug

Default images

Potpredsednik kosovske vlade Slobodan Petrović rekao je Tanjugu da je vlada imenovala za šefa Administrativne kancelarije Adrijanu Hodžić, koja je prethodno bila šef opštinskog pripremnog tima za severnu Mitrovicu.

Zadatak Administrativne kancelarije, kako je najavljeno ranije, jeste da pruži usluge građanima i koordinira investicije u ovom delu Kosova.

Hodžićeva će, kako je najavljeno, imati ovlašćenja predsednika opštine.

Otvaranje ove kancelarije predstavnici Vlade Srbije smatraju provokacijom.

Nedavno je završen konkurs za 55 radnih mesta u ovoj kancelariji, na koji se, prema tvrdnjama predstavnika kosovske vlade, javilo više od 1.000 zainteresovanih građana.

Bogdanović: Još jedna provokacija Prištine

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović ocenio je kao još jednu provokaciju Prištine to što je kosovska vlada otvorila kancelariju u severnom delu Kosovske Mitrovice.

"Otvaranje te kancelarije je pokušano u više navrata i to je u skladu sa Ahtisarijevim planom, ali to ne znači da Srbi treba da prihvate tu kancelariju", rekao je Bogdanović za Radio televizju Srbije.

Bogdanović je podsetio da je više puta govorio "da mi dole (na severu Kosova i Metohije) imamo svoju lokalnu samoupravu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: