Brazil: Srušile se zgrade,12 mrtvih

Broj žrtava rušenja tri višespratnice u centru Rio de Žaneira povećan je na dvanaest, dok se 17 osoba vode kao nestale, saopštili su lokalni zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 27.01.2012.

23:52

Default images

Zvaničnici veruju da je neodobrena izgradnja unutar 20-spratnice, stare 72 godine, prouzrokovala oštećenja u njenoj strukturi, zbog čega se u sredu srušila, zajedno sa još dve susedne zgrade, od 10 i četiri sprata, otprilike iste starosti, prenele su agencije.

Oko 390 radnika pretražuje ruševine, a uklonjeno je više od 400 kamiona šuta, saopšteno je iz kancelarije gradonačelnika.
Policija ispituje stanare i radnike, među kojima i jednog građevinskog radnika, koji se nalazio u liftu najviše zgrade kada se srušila, ali je izvučen iz ruševina.
Iz agencije za civilnu odbranu je saopšteno da će potraga za preživelima biti nastavljena još 48 sati.

U trenutku rušenja višespratnica na inače prometnoj ulici nije bilo mnogo ljudi.

Rio de Žaneiro nastoji da reši probleme u vezi sa trošnom infrastrukturom, nepouzdanim snabdevanjem strujom i nedovoljnim javnim saobraćajem, pripremajući se za svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i Letnje olimpijske igre 2016. čiji će domaćin biti Brazil

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: