LDP: Dačić stvara atmosferu linča

Ministar policije povodom afere "Nikolaidis" vraća u Srbiju atmosferu javnog linča, uzimajući za pravo da hapsi i javno sudi, piše u saopštenju LDP-a.

Izvor: B92

Subota, 21.01.2012.

18:43

Default images

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je da lider LDP-a Čedomir Jovanović podržava ubice i teroriste.

"Razmere štete od takvog ponašanja, pa i najnovije izjave Dačića, odavno su prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore", piše u saopštenju LDP-a.

LDP navodi da je država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest.

"Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje opasno", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je LDP zabrinut "što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, ali vidimo i da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost".

"Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo", piše u saopštenju LDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: