Subota, 21.01.2012.

18:43

LDP: Dačić stvara atmosferu linča

Ministar policije povodom afere "Nikolaidis" vraća u Srbiju atmosferu javnog linča, uzimajući za pravo da hapsi i javno sudi, piše u saopštenju LDP-a.

Izvor: B92

LDP: Daèiæ stvara atmosferu linèa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Carla de Ponte

pre 12 godina

Crni Cedo za koga ti navijas. Da nisi sa tim navijackim strastima malo preterao? Covece radi se o podrsci ubicama.
(zemunac)

Kojim bre ubicama? Ja bi voleo da je istina da je ovo sve radi pravne drzave i borbe protiv kriminala i zastitu bezbednosti. Ali nije, vidi se iz aviona nego tipicna Milosevicevska haranga iz 90tih. PO CIJOJ TEORIJI Ceda podrzava ubice i gde su te ubice koje on podrzava? DACICEVOJ? Je li to bila neka istraga koja je nasla ubice u pokusaju, podstrekivace ili jatake. Ili je ovo "narodni sud" na celu sa dacicem presudio. DACIC je ministar policije zaboga pre nego sto tako nesto kaze mora izaci sa sa rezultatima istrage i pokrenuti postupak. NIJE ON NI DRZAVA NI NAROD NI PREKI SUD DA ODLUCI O TAO OZBILJNIM OPTUZBAMA. Nisam ni ja ni ti, imaju institucije da se ovo ustanovi ali one nazalost ne rade svoj posao. Kriv je za koga Dacic kaze da je kriv a nvin za koga Dacic kaze da je nevin (direktno ili indirektno). Koliko ja znam postoje ubice i mreza iza njih ali ubice Djindica, Curuvije, Stambolica, dade Vujasinovic, pokusaj ubistva Vuka draskovica i nekoliko novinara kao i sumnja na Boleta da je spremao atentat. Za ova stara ubistva jos ne znamo ko je iza njih, a tek treba da vidimo ko je iza Boleta ali sigurna nije radnicka internacionala kao ni iza gore nabrojanih ubistava nego narko i kriminalna mafija ratna i poratna. Niko se bas nesto ne trza na ove naprotiv ovi atentati su jedno vreme bili nas civilizacijski "milje" narocito u Dacinim "pionirskim" danima. O ubicama iz 1990tih koji su dokazano fabrikovani u njegovo vreme (Hag, Frenki, Stanisic itd.) da i ne govorim. I mi sada zapenili oko nekog pre svega lose napisanog clanka koje je Dacic "protumacio" i proglasio pisca ubicom a cedu da podrzava ubicu. Pa u svakoj drzavi ili pisac i Ceda idu u zatvor ako se utvrdi da je to istina ili Dacic ide u zatvor i iz politike ako se utvrdi da je laz. Ali mi vise volimo harangu (mitinge istine) nego bilo sta na svetu a daca to iz iskustva zna i racuna na to.

mani

pre 12 godina

"Briga me za politiku i političare, ali volim zemlju u kojoj živim, i makar pokojni Milošević da ponovo bude izabrani predsednik braniću ga."!
Odlična ideja - pokojni predsednik u pokojnoj državi!

novica52

pre 12 godina

Gospodin Jovanović je uvek antiprotivan, na svako dešavanje on ima drugačiji komentar i uvek evropejac i kobajagi za pravdu i razumevanje.Bojim se da svaka njegova reč ima dva kraja, jedna vrla i umiljata a druga razgoropađena i razarajaća. U odbrani intelektualne elite, njegova strana se unapred zna.

PPeca@SER

pre 12 godina

Videli su da gube vlast na sledecim Izborima pa sada malo glume da se svadjaju medju sobom kako bi se njihovi glasaci totalno razocarali i u sto manjem broju izasli na glasanje. Njima najvise odgovara da Izbori ne uspeju, samo na taj nacin mogu da ostanu na pozicijama.
Sve njih je ista UDBA-ska skola dobro naucila sta i kako. Imaju oni skripte iz Kumrovca pod jastukom, pa uvece pre spavanja malo prelistaju.

nenad

pre 12 godina

O kako jedva cekam rasvetljavanje politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, pa da prestanem na forumima da slusam prepucavanja, ko je licemeran a ko nije.....Ali koliko sada znam, niko tu nije bas cist....

Nikola

pre 12 godina

Odmah da vam kazemza koga cu da glasam: ZA SEBE (beli listic).

Sada o komentatorima protiv Nikolaidisa:
- verovatno nisu ni procitali Nikolaidisov tekst
- iznose razne lazi a da toga nisu ni svesni (ako je Nikolaidis terorista onda su to i sami po svom misljenju)

Sada cinjenice o Cedi:
- vrovatno nije bez putera na glavi
- saradnja sa kriminalcima i posete u Silerovoj, lepo je na sudu dokazao da je to sve lazna propaganda Kostunice i klike, bio na poligrafu, rekao sta, s kim i kada je pricao/sastajao se

Molim vas da se malo informisete pre pocetka pljuvanja, svemoze da se pronadje ako imate nesto sive mase u glavi, nije dovoljan samo racunar i internet.

O svemu ovome:
- totalno nebitna stvar, sluzi politicarima za kampanju
- tekst LDP-a je sasvim primeren, kao i njihov stav
- Dacic pocinje da lici na sebe iz devedesetih (samo sto je malo stariji i deblji)

Jos jednom: BELI LISTIC!

P.S. neko napisa da ako ne budemo glasali nece niko preci cenzus. To je neistina. Broj glasova (nebitna je izlaznost), odlucuje procenat uspeha stranke na izborima tako da ako samo 5 gradjana glasa,svaki za po jednu partiju, svaka partija ce imati po 20%.

P.P.S BELI LISTIC!

Dario

pre 12 godina

Šta bi bilo kada bi neko javno rekao da bi odlična stvar za Srbiju bila da Čedu neko digne u vazduh zajedno sa onim njegovim dzipom? Muka mi je od LDP-a, NVO-a, boraca za ljudska prava, svi oni zamišljaju politiku Srbije kao neprestano puzenje i ulizivanje susedima i EU. Svi oni žele da uporede Srbiju sa nacističkom Nemačkom, što je van svake pameti.

chichan

pre 12 godina

SRBIJA JE JEDNO VELIKO POZORISTE GDE SE ISKLJUCIVO ODIGRAVAJU DRAME I TRAGEDIJE!!!
Posle svake predstave narod se cudi,tuguje,place...
Uskoro je na programu jos jedna velika predstava za narod koja pocinje dramom(izbori),a zavsice se tragedijom(postizborne koalicije) posle koje ce ceo narod da vristi od bola,tuge i muke,jer ce tragedija biti VELIKA,zabolece svakog... ZASTO???
Ako realno,iskreno sagledamo za koga ce ogromna vecina naroda glasati,vidimo sledece...ili ce vladati DS,SPS,LDP,URS I STRANKE NACIONALNIH MANJINA,ili SNS,DSS I NEKA STRANKA NACIONALNE MANJINE...
BUNT JE NEMINOVNOST,sto pre shvatimo to bolje ;)

Predrag

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da je neko toliko spreman da gazi svoj narod. Verovatno da se nešto desilo i da je taj Nikolaidis ili kako god se zvao rekao da je to civiliyacijski cin i da je to kroz ‚‚slobodno‚‚ izražavanje podržao smenjeni direktor Narodne biblioteke, Ceda bi i tada stao u njegovu odbranu. Pa ako moramo da se klanjamo Nemcima, Amerikancima.... onda bar ne moramo Crnogorcima. Sramota je da oni imaju takvog službenika koga plaćaju građani.
Mržnja koja se stalno prosipa prema nama, i koju neki prihvataju sa oduševljenjem meni je toliko mazohistička da jednostavno nemam reči.
Briga me za politiku i političare, ali volim zemlju u kojoj živim, i makar pokojni Milošević da ponovo bude izabrani predsednik braniću ga. To nema veze sa politikom, ima veze sa tim da moje shvatanje građanske Srbije je moje poštovanje svih ljudi koji žive u njoj, i ko god ih na bilo koji način napadne ja ću stati u njihovu zaštitu.
Da je neko u Srbiji izjavio to za Mila Đukanovića, verujem da bi do sad taj bio otpušten sa posla. Samo se pitam da li bi Ceda stao u zaštitu tog čoveka koji bi tako nešto rekao?

Citalac

pre 12 godina

Izvinite, ali moram da vas obojicu pitam-Jeste li vi normalni ?! Mali, bucko, koji je bio rado vidjeni potrcko kod onih koji su nas unesrecili i covek za koga kazu da je bio spoljni momak za galeriju likova sa sedistem u Silerovoj i koji ( to vec znam), bez telohranitelja ni na p..... ne ide, se prepucavaju.... Sjasite bre obojica i da vas vise ne vidimo, za dobrobit sviju nas i vas !

Ljuba Didic

pre 12 godina

Za to vreme "politicki predatori" iz SPS, DS i SNS zadovoljno se cesljaju i ogledjuju u nadi da ce pridobiti koji glas na pretstojecim izborima.
Slaba vam je potpra gospodo iz SPS, DS i SNS.
Do pobede LDP - ja sam bio i osto 100%.

Dejan

pre 12 godina

LDP je stranka državne i nacionalne izdaje, pravi duhovni naslednik 'srpskih kadrova' iz KPJ. Nije Čeda džabe zvao Kapičića, razumeju se oni jako dobro. Kada bi LDPovci došli na vlast, sveli bi Srbiju na Beogradski Pašaluk na radost svih onih koji nam ne žele dobro. Najiskrenije se nadam da na sledećim izborima neće preći cenzus, jer jedino to i zaslužuju.

mandraxx

pre 12 godina

o tome si cedo trebao da mislis pre nego sto si se u beogradskoj vlasti pomirio sa sps-ovcima, zajedno si sa njima u skupstini i radite posao. nemas kredibiliteta da vise vodis partiju niti da prozivas ili branis bilo koga

Apoplex

pre 12 godina

Jao kad vidim ove apokaliptičare, "zaustavite Dačića dok ne bude kasno"... jadan, prepao sam se, VOJSKA MI KUCA NA VRATA da me mobilišu!!!
(vreme ratova je prošlo, sada se uglavnom ratuje informacijama)

MirkoCe

pre 12 godina

Ako neko prati rad M.Moore-a, tada shvata na kakvom se principu zasniva strategija LDPa - uvek drzi nivo uzbune i straha medju gradjanima. Zaista, Jovanovicu, vreme vam je da se uozbiljite i manete trikova.

Kole Kings

pre 12 godina

Dacic je otkrio pravo lice koje je skrivao od 2000. godine,ipak je on Slobov naslednik u svakom pogledu.Ne bi me cudilo da uhapsi sve one koji su komentarisali njegova zlodela.

udarnik

pre 12 godina

ovim putem bi zamolio cedu da nam svima prenese tajnu od marka koju je on dobio i uspesno realizovao koja je to kafana reci nam brate da i mi zaradimo ako treba nosicu i dve gajbe odjedanput

M012Z

pre 12 godina

Presudice se obojici na izborima, sve ovo je cirkuska predstava pod nazivom /Ko ce koga jace da pljune/ reklo bi se, da nije pristojno. Moze li da prodje dan, a da se neko od njih dvojice debelo ne obruka?

kenny

pre 12 godina

Stvar je licnih ubedjenja i politickog opredeljenja ali za mene Dacic nikada nece biti covek iza koga mogu stati. Devedesete ce me uvek secati na zlo i grozotu koja njemu nije smetala. Sa druge strane ja licno podrzavam LDP i njihovu spremnost da preokrenu stvari u nasem drustvu na bolje! PREOKRET

G

pre 12 godina

Bajata vam ova Cedina slika, covek ima bradicu...Azurirajte malo tu galeriju...Toliko o tome...A to ko je sta izjavio, zar stvarno mislite da to bilo koga zanima? Posvrtite malo vise vremena lepsim temama tipa sport, kultura, zabava, bice ovome i previse vremena kad i zvanicno krene izborna kampanja...

alma_jaha@hotmail.com

pre 12 godina

ljudi svaka cast poceli ste da razmisljate svojim glavama, mislim vecina vas na portalu zna ko je Dacic.
podrska Cedi!
OTPOR,OTPOR, I SAMO OTPOR

Saša

pre 12 godina

Nešto su učestali sukobi na relaciji LDP-DS-LSV-SPS. To bi valjda trebalo da pokaže "razlike" među njima, a posle izbora će sve "razlike" naprasno nestati zarad podele vlasti. Pa to smo već gledali 2008. Dosta nam je repriza.

Nikola

pre 12 godina

Ono sto se nekima od nas sada potura je da se opredelimo izmedju Dacica i Cedomira Jovanovice. Jedan od njih je dete Milosevica a drugi dete Djindjica. Ni jedan ni drugi nikada u zivotu nista nisu radili ni stvarali a obojica su u nekom trenutku bili na visokim drzavnim funkcijama i njihovo ime se provlacilo kroz razne afere, da pomenem samo neke od njih, kofer sa parama, posete zemuncima u zatvoru itd. I sta posle svega toga, oni su svakog dana sve bogatiji uostalom kao i Djilas, Vucic itd a da 99% naroda u Srbiji sve siromasnije. Ja bih iz toga mogao da izvedem samo jedan zakljucak, i Dacic i Jovanovic ustvari rade zajedno i zaludjuju ovaj jadni i napaceni narod i tako ce i biti dok u ovoj zemlji ne pocne da se lopovi trpaju u zatvor a posteni ljudi na ministarske pozicije. Ko hoce da lupa minuse neka prvo razmisli svojom glavom ako u njoj jos uvek necega ima a da nije zagadjeno propagandom kojoj smo neprestano izlozeni.

Miroslav, Toronto

pre 12 godina

Hronologija dogadjaja kristalno je jasna:
(1)Nikolaidis pise neprihvatljiv pamflet (to i LDP potvrdjuje).
(2)Drzava ulaze protest (jer je pisac i savetnik predsednika skupstine CG) u razumnom tonu (sto ponovo i LDP priznaje).
Sledeci je momenat sporan. Tada su odmah graknule razne NGO (znacajne i beznacajne) u cilju navodne "odbrane" Nikolaidisa. Takvom imbecilnom graktanju pridruzio se i direktor Narodne Biblioteke. Drzavni sluzbenik (na zalost). Dakle nije bilo (3) Dacic organizuje linc - nego je pod (3) Drzavni sluzbenik napravio gaf zbog koga bi svuda u svetu bio smenjen.
Dakle, kada neko namerno ispusta iz price tu nepotrebnu i blentavu "odbranu" Nikolaidisa onda se zaista stvara utisak da Dacic forsira atmosferu linca "iz cista mira". Ali to jednostavno (kao i mnoge druge LDP-ove price) - nije tacno. Smenjivanje sluzbenika za ociglednu brljotinu nije linc (bez obzira sta je Dacic radio devedesetih).

Sirius

pre 12 godina

Ne mogu da razumem ovodobne poturice.
Izgleda da još uspeva pljuvanje po srbima mislim demokratski.Ako se Srbi pobune odmah ih optuže da spremaju linč za jadne i demokratske crnogorske pisce kojima je eto bog Milo dao pravo da mogu čak pola ako necelu dvoranu da dignu u vazdu onao demokratski.

NERON

pre 12 godina

Naslušaćemo se mi još svakojakih priča i obostranih optužbi sve dok Tadić ne uzme stvar u svoje ruke i zarad očuvanja fotelja na silu natera večite neprijatelje da se pomire. I sve to navodno u interesu nas, građana.

Avangarda

pre 12 godina

Cekaj, cekaj, oni se kao prozivaju, a sa druge strane u gradskoj vlasti Randjic i Antic stoje jedan pored drugog, i koliko primecujem fino saradjuju. U cemu je fora?

Viktor

pre 12 godina

Nije valjda da su se i birtacka tela ove dve stranke priblizile pa da moraju da se bore izmedju sebe prepirkama u medijima za njih?

Aleksandar

pre 12 godina

Gde ste cestite i postene sudije, tuzioci i pravnici? Moze li neko od Vas da sroci krivicnu prijavu i lustrira Ivicu Dacica jer i dalje unistava srpsku naciju svojim izjavama, postupcima i necinjenjima raspirujuci duh bratoubilastva! Uradite nesto dok ne bude kasno.

Rema

pre 12 godina

Cedomir Jovanovic pokusava da ovakvim izjavama pokusava da privuce na sebe medijsku paznju. Nazalost one mu donose vise stete nego koristi. Setimo se samo zadnjih "bisera" o kanibalizmu, posle cega je iz svoje stranke izbacio jednu Vesnu Pesic. Ocigledno je da u LDP-u nema mesta za one koji misle svojom glavom, vec je sve kako kaze Cedomir. Izgleda LDP brod tome, samo je jos kapetanu voda iznad glave.

PRIZREN 84

pre 12 godina

Nemaju oni loše mišljenje jedan o drugom, pa pobogu, isti su. Ovo je sve jedna mala farsa pred izbore da sebi dignu cenu, da se malo piše o njima koji su u suštini beznačajni.

sasa

pre 12 godina

Činjenica da je Drašković već dve decenije predesnik stranke, i pored loših rezultata nije našao za shodno da preispita svoju odgovornost, govori o tome da on ništa ne bi bio bolji vladar od Slobice, devedesetih. Manje više takva je situacija u svim partijama. Ja bih voleo da od predsednika SPO-a čujem mišljenje o tome, kako je od nekada najače partije doveo SPO do mesta gde je danas.
A što se tiče Čede,Čanka i drugih koji su uvek tu negde blizu vlasti, nepotrebno bez ikakavog razloga im se daje veliki medijski prostor. To ih i održava na političkoj sceni Srbije.
Ovog veselog direktora Narodne biblioteke Srbije, naravno da je trebalo smeniti bez mnogo pompe i optužbi. To samo govori o slabosti i nesigurnosti vlade u svoje odluke. Da po istom aršinu vlada donosi odluke za sva druga lica i događaje imala bi veći kredibilitet kako kod naroda tako i u inostranstvu.

Bogi

pre 12 godina

Ja sam već čuo ovu retoriku o borbi protiv neprijatelja i nije mi se svidelo šta je sa tom istom retorikom došlo ubrzo. Davno beše, a siguran sam da sam rekao "ne ponovilo se".

E sad, na moju i na žalost svih nas, ne da se ponavlja, nego su i akteri isti... Verovatno sad kreće niz pobeda :D

seljak...

pre 12 godina

izadjite forumasi na izbore da razbucamo sve ove koji nesto laprdaju i prepucavaju se... pa posle neka pricaju sta hoce kad ne predju cenzus ni jedni ni drugi...i da jednom ovu drzavu vode ljudi koji nesto rade...a ne samo ser....

mary

pre 12 godina

Ko su ta dvojica? neki Dacic i neki Cedomir.Nekad davno su narodu obecali da ce se boriti da bolje srpski gradjanin zivi!? NJih cuva kamara nekih bildera od tog istog naroda,samo zato sto su taj narod 10 god.besomucno lagali.DALEKO IM LEPA KUCA,I DS SA NJIMA!!!!!!!!!!!

marija

pre 12 godina

Crni Cedomire,
1.Prvo si trazio da Srbija prihvati tvoju Realnost i PRIZNA KOSOVO, od cega si kasnije odustao. Zbog toga si dobio PRVI KORDON da te cuva.
2.Sada si podrzao pisce koji su podrzali Savetnika Parlamenra Crne Gore koji zali sto nije ubijen Predsednik Srbije, Predsednik RSa, Patrijarh Srpski, Premijeri, Vicepremijeri, Karadjordjevic... Sada treba da dobijes DRUGI KORDON.
SVE SU TO KRIVICNA DELA,a cuva te Ministar koji ti, ... , ne valja.

Alan Kurpejovic

pre 12 godina

Nekada sam bio clan LDP-a i vatreni pobornik ostre i postene politike te stranke, i tebe Cedomire Jovanovicu. Imam 40 godina i sebe smatram ozbiljnim intelektualcem (inace sam lekar i specijalista Ortopedske hirurgije i Traumatologije).
Elem, ne znam kako sada mozes da kritikujes tu boraniju od ljudi koji trenutno rade kao ministri, a iz SPS-a su (i njima slicne bolumente), a do juce si im u vise navrata spasao kozu pod izgovorom - da ce LDP podrzati sve programe koji zemlju priblizavaju EU. SHVATI COVECE DA JE SVE STO SU RADILI I PRICALI CISTA FARSA, OVI NE ZELE I NE SMEJU U EU OVAKVI KAKVI SU.
Ti si Cedomire cist primer one stare poslovice "da je put do pakla cesto poplocan najboljim namerama".
Hvala i pozdrav iz Novog Pazara.

marko, nis

pre 12 godina

@cane
Pitaj se zbog cega je svakom normalnom politicaru i reformatoru u Srbiji trebala zastita 10 policajaca, dok su populisti uvek bili slobodni kao ptice. Mislis da Vojislav Kostunica ili Aleksandar Vucic treba da se plase za svoju bezbednost u situaciji kada prodje na ulici pored nekog ko deli stavove Borke Pavicevic ili Vladimira Arsenijevica. Napravi razliku izmedju ideologije koja je odnela zivote miliona ljudi na ovom svetu, kao sto je nacionalizam, i pacifizma. Pacifiste uvek mora neko da cuva, jer su im oponenti nagore prostacine i nasilnisti. Zato i Cedu cuva 10 policajaca, i zato je Djindjic danas mrtav.

Maja, Rep.Srpska

pre 12 godina

Molim Vas da mi neko objasni zašto je taj Jovanović i po čemu , tako značajan u Srbiji.Dobro ima 5% glasača i red je da se čuje i njegova riječ, ali toliki značaj svemu što on kaže, neshvatljivo. Da je neki intelektualac, nestranački, analitičar ...to bih razumjela.
A za smjenu ovog direktora, to je svugdje tako u svijetu. Ali ne razumijem što svi ćute onom hodži u Sandžaku. Ono je govor mržnje, neviđen,a niko ga ne kažnjava.Strašno.Neshvatljivo.Pa braćo Srbi vi kao da ste nacionalna manjina u vlastitoj zemlji.

katica

pre 12 godina

Da, to se događa jer nije bilo LUSTRACIJE. Naša zemlja i od 2000 ide nizbrdo jer se sva energija države troši NA SPAŠAVANJE NJIVOVE POGREŠNE POLITIKE. I dalje se vodi „rat“ sa zapadom „rat“ sa susedima, „rat“ unutar Srbije. Bave se menjanjem prošlosti, ne priznaju da su oni bili tvorci ratne ideologije i ideologije mržnje. I dalje smo svi mi koji smo bili protiv ratova (i koji smo bili za Srbiju u EU) „izdajice“ a oni i dalje „patriote“. Samo je pitanje dana kada će ponovo krenuti „kamioni sa peskom“. Zato tražim da se sprovede lustracija jer ako se to ne dogodi uvešće nas u nove ratove (nemojte posle da kažete da vas nisam upozorila).

Degutantne situacije

pre 12 godina

Ivica i Čeda se danas prepucavaju a sutra će da spašavaju Srbiju od naprednjaka i to sve pod pokroviteljstvom Borisa Tadića.

z

pre 12 godina

Cekajte, Nikolaidis pominje da je trebalo da se predsednik nase drzave raznese eksplozivom kao pozitivnu stvar i onda je on zrtva? Pa to je cisto podstrekivanje na terorizam.

A.Semjonov

pre 12 godina

Jovanovic je kao covek neiskren a kao politicar neprincipijelan.Prvo sa onim cronogorcem podrzava javni linc i ubistva svojih politickih protivnika a sad cmizdri sto mu Dacic uzvraca zastitom ustava i poretka.

wortha

pre 12 godina

Stvar je sasvim jednostavna, dragi sunarodnici: pogledajte rezultate Seselja i Dacica sa jedne, i Ugricica, na primer, sa druge strane, i sve ce vam biti jasno. Pa zato se i prave ovakve manifestacije, prebrojavanja koja Tadic gleda sa strane i u kojima perverzno uziva. Dogovorio se sa Dacicem da mu napravi jos par procenata... Lepo. Ova zemlja ce ici u nazad sve dok narod bude verovao da su patriote ljudi kao sto su Seselj, Dacic, Jeremic, Kostunica... dakle ljudi koji su proizveli i koji dalje proizvode direktnu stetu svom narodu. Nama nema pomoci.

SPAVAC

pre 12 godina

Tako je Cedo, ipak se traba suprotstaviti ovom najbovijem DS i SPS populizmu. Svako ko udje u koaliciju sa ove dve partije je njihov saucesnik, i zato samo zestoko.

bezimena

pre 12 godina

Sve je to u redu ali odakle novac za skupa odela i vozila, gdine Jovanovicu?
Izjava Nenada Prokica o tome da je RS genocidna tvorevina, nije dovoljno poznata javnosti Srbije.
(matrix, 21. januar 2012 19:34)

Jak "argument" ali ne znam za šta!?

Udajte se i Vi bogato, ali budite dobri pa da Vam tast otvori priv. firmu i budite dovoljno pametni da postanete vodja ozbiljne stranke i poslanik, pa ćete imati i skupa odela i sve što uz to ide!

borcha

pre 12 godina

kad je ceda i njegov ldp tema tog linca odmah treba da reaguju sve bezbjedonosne agencije, a kad je neko drugi onda je to sloboda izrazavanja.

гиљотина

pre 12 godina

Није ми јасно зашто се чедомир јовановић оглашава преко своје странке лдп када га је господин Дачић прозвао по имену и презимену.

Rodjendan

pre 12 godina

Cedomire da je srbija naormalna drzava ti i dacic dobili bi dozivotnu robiju zbog pljacke narode,,,sta vozite ti i dacic i odakle vam toliki milioni zasto to ne objanite narodu?muka mi je od tebe...

Bora

pre 12 godina

U pravu je Ceda,jos kada bi objasnijo zasto je pozvao Kapicica na svoj skup
pa da mu poverujem u iskrenost,ovako ostaje ova izjava samo jedna u nizu predizbornih i osecanje gadljivosti prema politici i politicarima.

Miki

pre 12 godina

Čeda prvo daje podršku nekom ko javno poziva na ubistvo,a onda se žali kako neko poziva na linč protiv njega!!!!Pa mislim...I odmah zalepi etiketu "vraćanja u devedesete".Demokratija na delu.A o "kanibalima iz Afrike" i diplomatskom skandalu koji je napravio tada, bolje da ne pričamo.

Marko

pre 12 godina

"Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje opasno"

Nije nego je obrnuto. Jedna kvazi politicka filozofija i hajka na sve sto ima bilo kakvu primesu srpskog identiteta je i dovelo do maloumnih kolumni u kojima se najnormalnije pod 'poetsku pravdu' svrstava i aktiviranje eksploziva.
Najnormalnija stvar je, po tom rezonu, da se u CG sve zivo svrstava pod srpsku hegemoniju i negaciju CG, pa cak i najobicnije stvari, poput zastite prava manjina.
Ista prica vazi za ceo region. Postoji citava ekipa primitivaca koja se krije iza nekakvog laznog morala, ratova i zlocina koje Srbi jesu cinili (za koje su odgovarali ili ce tek odgovarati), i plasira i truje svojim jezikom mrznje, primitivizmom i fasistickim izlivima svog 'patriotizma' i svog nacionalnog identiteta.

Taj Nikolaidis opravdava svoje lupetanje time da Srbi u Bosni ustvari i nisu zeleli RS (koja je kao 'genocidna tvorevina', a btw postoji u Ustavu BH koji je dogovoren sa najvecim silama) i da se je sve to smislio neko u Beogradu, isti onaj koji ima nesto protiv nezavisnosti CG. Ne znam samo kako smo tako sposobni u slucaju Srba u Bosni, a tako nemocni da svoju 'hegemoniju' sprovodimo u CG. Dakle, covek izmislja 'cinjenice' da bi opravdao svoje lupetanje i izvodi zakljucak da kako se tokom cele istorije, jedino zlocin isplatio, samim tim nema niceg loseg u onome sto je i on opisao kao 'poetsku pravdu', a sve je to 'zacinio' sa socijalom, gde jedan 'obican opljackani Srbin' dize u vazduh politicare.
Stvarno super. Ne znam zasto to nikome nije palo na pamet do sada.

Ne vidim uopste sta je problem sto je smenjen jedan direktor drzavne ustanove zbog priklanjanja takvom stavu. On nije morao nista da potpise (posebno ako je istina ono sto je sam pricao kako je on ukazivao na Mila Djukanovica i njegovo ucesce u ratovima - gde je prepoznao politicke manipulacije Nikolaidisa, a ovamo govori o slobodi govora). Ne vidim zasto je problem sto se vodi hajka na nekoga ko govori jezikom mrznje. Mi smo bili svedoci od 90-ih, pa sve do 2003, kuda vodi takvo iskrivljavanje stvarnosti i pravdanje zlodela u medijima.

Tako da ne vidim ni jedan problem u stavljanju na stub srama razne savetnike i ostale cinovnike nizeg ranga koji pricaju ono sto njihovi sefovi sa njima caskaju u slobodno vreme. Nije Sloba lajao, nego Komrakov!!!

oglodane koske

pre 12 godina

meni je pun kufer drzave u kojoj nista ne funkcionise ali ima zato saopstenja ko pleve od dacica, jovanovica i svih ostalih! daj vise nestanite svi iz nasih zivota, dovoljno ste nas unesrecili!

Zman

pre 12 godina

Nasta je ovo sada ispalo da nas Dacic brani od terorista.Pa dali je moguce da on misli da smo mi zaboravili pod cijom vlascu su ubijani politicari,novinari,kumovi itd.

Aleksandar

pre 12 godina

Bravo Čedo, znao sam da ćeš sa stilom obrusiti! Čobanima poput Dačića jedva čekam videti ledja. Kad je toliko agilan da hapsi, neka uhapsi Miru i Marka, lopove jedne parazitske! LDP dobija moj glas!

nikola

pre 12 godina

Ova drzava je velika rupa iz koje nema izlaza.Sad nam Dacic objasnjava sta je ko rekao i ko podrzava koga, sta smo mi docekali a za sve su krive ove demokrate Tadiceve. Dacicu, niko ne podrzava postavljanje eksploziva i oruzija u dvoranu to je smesno porediti,ali podrzavam stav Nikolaidisa o Republici Srpskoj kao genocidnoj tvorevini i to citav civilizovani svet govori. Pestanite DS-ovci sa politikim progonom boljih ljudi od vas i novinari radite svoj posao profesionalno,pitajte Dacica ko je to podrzao ubistva i gde je to procitao...ma smesni ste i nema nama buducnosti

Ajde Cedo nemoj

pre 12 godina

Ajde bre Cedo tvoja stranka mi je simpaticna ali neces valjda da se stavis u isti kos sa Borkom Pavicevic i zenama u crnom i da opravdavas svakog ko se slozi sa onim koji ni sam ne zna koje mu je poreklo iz Crne Gore i koji moze svasta i to kakvu budalastinu da napise. Znaci onda se i ti stavljas na stranu da je RS genocidna tvorevina

zemljo otvori se

pre 12 godina

2012.godina je čak i u Srbiji, ALI nema to veze jer Dačić i dalje sa vlasti mlati batinom i napada Jovanovića u opoziciji. Ostali mudro ćute da ne remete rad produžene Miloševićeve ruke. Dal se ovo samo sneva?

Da je ovo pravna drzava, ti bi bio u zatvoru

pre 12 godina

Cedo bolje ti je da cutis, jer si upetljan u sve i svasta u ovoj zemlji, a najvise u stvari koji su sa one strane zakona. Samo ti nama odgovori, zasto nisi zavrsio u zavoru, iako je svima poznato da si dolazio kod Siptara i Kuma. Zasto ti pored svog obezbedjenja, imas jos i 10 policaja koje narod placa? Od cega te to cuvaju? Ko to hoce politickom marginalcu da naudi?

marija

pre 12 godina

Malo je to, Cedomire, sto je Dacic rekao. Moralo bi da reaguje i Tuzilastvo i Policija i ispita ono sto ti govoris, kao i tvoji iz Foruma pisaca.

SPO 1990

pre 12 godina

Kakav jadnik stvarno mi ga je zao kao ljudskog bica,neverovatno je da postoje ljudi kao Draskovic i Ceda koji svaki dan rade i pricaju protiv svog naroda sve u sluzbi zna se koga.

Sasa M.

pre 12 godina

Setite se Kapicica, da li je Dacic poceo da lici na njega, to je odgovor LDP-a, da se ne vrate Kapicici i njemu slicni. Stvarno mucnite glavom pre nego sto skocite na Jovanovica. Tako je bilo sa izjavama Djindica, vi isti ni njega niste razumeli, sad ga razumete posle tolikih godina.

Dragan

pre 12 godina

Zasto to niste govorili kad je Vasa glava visela o koncu sto vas cuva svaki dan 10 sluzbenika policije, kako Vas nije sramota licemeru. Samo na sebe i svoje kumove,i zenine rodjake mislite, jadnaa je zemlja ako vi pocnete vladati njome. PODRASKA DACICU IMATE MOJ GLAS

dovla

pre 12 godina

"LDP navodi da je država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest. "Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima..."

Kakva je to drzava koja se bori protiv terorizma i onih koji ga podrzavaju protestnim notama? Alo! Pa taj lik je pozivao na podmetanje bombi i ubijanje. Drzava mora da se obracuna sa takvima svim sredstvima. Koliko se secam Ceda je pozivao da se Obraz i SNP 1389 zabrane a njihove vodje hapse iako se ne secam da su ovi ikada pozivali na terorizam, a sada staje u odbranu ovih ekstremista od "medijskog linca"?!

pravda

pre 12 godina

Meni je jako zao sto je Srbija platila danak zivotom svog premijera (kojeg licno nisam cenio),zato sto nije adekvatno reagovala na prvi pokusaj atentata. Cedomir Jovanović je imao neke kontakte sa izvrsiocima tog čina,što je i sam priznao.Posto je Srbija bila prljava,po njegovim rečima,morao je i on malo uprljati ruke..jesu li mu još prljave ili ih je oprao? Kako se to peru ruke..Na koga se on to ljuti? Na Dačića koji štiti predsednika ili na direktora NBS,koji ne zna sta je potpisao...?

Nesa

pre 12 godina

Ceda Jovanovic je totalno prolupao...nema sta da ponudi, koristi beneficije drzave ( obezbedjenje ), ajde malo da vidimo njegovu impovinsku kartu - gde je bio i sta je radio od 1996 do danas. Secam ga se sa Studentskog protesta i nije mi nesto bio updaljiv kao sposoban lik ali je zato odlican govornik i manipulator.Prodaje maglu nevidjeno.
Dosta se manipulise u Srbiji sa slobodom govora i da li je moguce da politicari u Srbiji nemaju toliko moralne odgovornosti u sebi da podrzavaju tamo neko lika iz CG koji je samo hteo da postane popularan?
Kako ste samo naseli....opet.

jovan

pre 12 godina

Najpre, da ne budem pogresno protumacen, nisam niposto zagovornik lika i dela Cedomira Jovanovica. Ali bespogovorno potpisujem izjavu : "Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo".
Najposle, istina je da drug Dacic, na koga izgleda da nije dovoljno obratio paznju Tadic i njegov tzv strucni stab, sada pokazuje svoje pravo lice, kojega je inace imao kao jastreb zlocinackog rezima Milosevica. Bilo je samo pitanje vremena kad ce da krene u akciju!

Miki BG

pre 12 godina

Smena upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića nije ono što LDP želi da prikaže. Kao i svi, tako i LDP navodi na svoju vodenicu u izbornoj godini. Ugričić je smenjen kao visoki državni činovnik, koji 10 godina prima platu iz budžeta, a daje izjave koje podržavaju antisrpske pisanije savetnika predsednika crnogorskog parlamenta u kojima se žali što nije upotrebljeno oružje pronadjeno u Banjaluci i što takvim terorističkim aktom prema državnom vrhu Srbije i Srpske nije postignut "civilizacijski iskorak". Gospodin Ugričić je sada slobodan da izjavljuje šta mu je drago, pod uslovom da ne krši zakone države u kojoj živi. Pamtimo mi kada je ne tako davno Čeda Jovanović kao lider LDP izjavljivao da bi potpisao nezavisnost Kosmeta. To je bila izjava koja je trebala da se goni po služenoj dužnosti, jer je suprotna važećem Ustavu Republike Srbije. Sada takve, direktne, izjave o Kosmetu ne daje što je dobro, a ovo što zamera lideru socijalista treba shvatiti samo kao predizborno zagrevanje jer je očigledno da nam predstoji jedna od najprljavijih predizbornih aktivnosti. Lakše im je tako, nego da nude program kako da izadjemo iz ekonomske i finansijske krize.

BaneUtd

pre 12 godina

Vidi ovog upuvanog demagoga koji se krije iza 5,2% eldepeovske boranije...''LDP izdao saopštenje''...šta ima LDP da izdaje saopštenje,pa nije SPS krenuo sa prozivkom već Ivica Dačić,imenom i prezimenom!Izadji Jovanoviću iz te mišije rupe u koju si se uvukao,šta se kriješ iza LDP-a,bruko jedna.

aca

pre 12 godina

Ocekujem da gospodin Jovanovic stane u odbranu Aleksandra Tijanica. Tijanic je svojeremeno napisao "Ako Zoran Djindjic prezivi Srbija nece". I to je valjda sloboda govora. Je l` tako?

Vladimir

pre 12 godina

Neverovatno je kako ovog tipa svakog dana ima sa nekim novim izjavama i deljenjem "pameti".Pa neka nam objasni malo Šilerovu,ili još bolje neka nas prosvetli kako za 11 godina doći od "starki"sa buvljaka do Armani odela od 3-4000 evra,džipova,i ostalog što je dotični stekao za ovih 11 godina demokratije koju nam sprovodi,on i njegovi prijatelji iz DS-a.Krajnje je vreme da nas eto pouči tome.Svi bismo voleli Armani odela.džipove,i letovanja na egzotičnim destinacijama.

Ratko

pre 12 godina

LDP ako se zalaze za slobodu govora onda bi morali pored Nikolaidisa da podrzavaju i Vojislava Seselja jer se njemu Sudi u Hagu zbog njegovih govora. Kako to da brane tog Nikolaidisa a Srbina koji je skoro deset godina u Hagu nikada i ne spominju? Zaista licemerno.

BaneUtd

pre 12 godina

Omladina eldepeovske boranije...š'a je bilo?Nešto ste se uznemirili a?Čedica pritisne dugme a vi za tastature pa udri ''nepreporučujem''...c,c,c...a koliko vas plaća Čedica?Pa sve nešto sumnjam da se vozite u Land Roverima i da ste se utegli u Hugo Boss odela.Ne valja vam to.Bežite iz tog broda koji tone,to vam toplo preporučujem.Što su bliži izbori,mali sve više puca po šavovima,to je evidentno.

stop war!

pre 12 godina

Mislim da ti Cedo preterujes kada kazes da je ovo linc. Ja ovo vidim kao jako osetljivu ranu na srcima stanovnika Srbije. Ubili su im premijera i niko normalan vise ne bi hladnokrvno reagovao na neciju podrsku za novi atentat kao sto ti sada to radis. Valjda Dacic ima prava da se unervozi kada vidi da mu neko radi o glavi. Kazi ti Cedo da si pogresio i bice nam svima lakse.

EliteDeDelete

pre 12 godina

U pravu je čovek, sta sad nam Dacic soli pamet jer on je sve naucio unistavajuci ovu zemlju 10 godina i sad su oni najpametniji ponovo.

Jahačica magle

pre 12 godina

Oh, baš mi je teško - ne mogu da odlučim kome da verujem.
Obojica su iznedrena pre dvadesetak godina (jedan je doduše završio fakultet, a drugi?) iz Miloševićevog ili (mog idola) Đinđićevog skuta.
Utoliko mi je teže da shvatim ovog eldepe-ovca, šta i koga on predstavlja, da li je nekad radio, mislim stvarno radio a ne samo palacao svojim jezikom kao i vršnjak mu Vučić.
I, zašto nije ubedio ni jednog intelektualca (novije generacije) da ga podržava i plaća njegov život na visokoj nozi.
S druge strane Dačić sve više i više liči na jedno od tri praseta (koje - odlučite sami!).

Olika

pre 12 godina

Pa drug ministar samo to i ume, mislim da sudi i presudjuje pre sudjenja.
E to vam je koalicija i "pomirenje" a sve to u ime "interesa naroda"

Nikola

pre 12 godina

@(kaljente, 21. januar 2012 18:57)
Pa ceda je deo vlade.Bez njegove podrske vlada bi odavno pala.Ali ima odlicnu politiku non-stop napada vlast a u isto vreme i podrzava.Ko je voljan da plati ceda je voljan da podrzi.Kao JUL nekad to je ta politika.

deda Paun, Solunac, licno konsekventno

pre 12 godina

Čedomire, srpsko čedo mira, reci im dete! Zaustavljanje zla je sveti zadatak svakog postenog Srbina i Srbijanaca.

matrix

pre 12 godina

Sve je to u redu ali odakle novac za skupa odela i vozila, gdine Jovanovicu?
Izjava Nenada Prokica o tome da je RS genocidna tvorevina, nije dovoljno poznata javnosti Srbije.

dedaljubce

pre 12 godina

Ivicini eskadroni smrti iz devedesetih, nisu i nece biti zaboravljeni. Kao i medijsko zamracenje. Nije mu danas, posao sve ono sto radi, nego ono sto bi trebalo da radi. I da se pokrije usima. Do skoro je bio , moram priznati, "mala maca', ali kako se priblizavaju izbori, postaje lik iz horor literature. Da li iz straha od rezultata ili pokazuje stvarno karaktrerno stanje. Nisam siguran da cini pametno, iako ga drzim za jednog od pametnijih.

Spiridon

pre 12 godina

Sta znači ovo saopštenje? Bolje jasno obećajte da nećete biti u koaliciji, kohabitaciji ili konglomeraciji sa SPS-om posle izbora. I LDP je odgovoran što se Dačić ovoliko "raspomamio" pa čak ga tajkuni predlažu za novog Premijera.

penzioner

pre 12 godina

Ma sve te koji su učestvovali u ratu i vlasti 90 treba lustrirati pa da nas bog vidi.Muka mi je više pametovanja Dačića, ko je on, neću nikakva izvinjenja od njega,,,,,,,nelustrirani političar koji je učestvovao u sakaćenju Srbije.Ode njihove politike do danas se nismo oporavili.Zabraniti sve, SPS , Radikale, kostimirane Radikale kao i Palmu&Arkana&Pelevića...

Gligor Grahovac

pre 12 godina

Smenjivanje Ugricica je sramota za ovu drzavu. Ceda Jovanovic je sramota za ovaj narod. To sto je Dacicu dozvoljeno da se bavi politikom je sramota za ovu drzavu. Kada ce nam svanuti?

milorad

pre 12 godina

Ivivce ,Ivice bice bolje da svoje skolske policajce zaposlis kako to dolikuje civilizovanom svetu a ne da pored njih stradaju nevina deca.Znas dobro o cemu je rec,samo ovo nazalost nije predizborna "akcija" vec surovi zivot.
Ivice,Ivice cuvaj se vestice.

dragan bogdanovic

pre 12 godina

Ma ljudi moji dosta vise o tom jovanovicu.On reko ovo,on reko ono.Kada ce vec ti izbori pa da doticni ode u istoriju a posle ako da bog i u :Apzu,Zatvor,Cuzu,Bajbok,i td....
Bogdanovic Dragan

stefan

pre 12 godina

Dacic misli da cemo zaboraviti da je bio glasnogovornik rezima koji je odgovoran za smrt toliko hiljada ljudi. Odgovarace i on jednog dana.

bezimena

pre 12 godina

Sadržaj ovog saopštenja LDP, zaslužuje čistu desetku!!!
Toliko od mene, a vi se preslišajte u svojim glavama...
(matori, 21. januar 2012 19:06)

APSOLUTNO SAGLASNA!

Laszlo, Szenta

pre 12 godina

Cedo,
A zasto ne prekines da kohabitiras sa Ivicom i SPS-om ako ti ne odgovaraju i ako do sada nisi znao kakvi su?
Nije valjda da je vlast toliko slatka pa da je i SPS prihvatljiv partner?

Cedo, Cedo....mnogo licite jedni na druge


Laszlo, Szenta

Fikus

pre 12 godina

Ne nego treba da je jedina svrha postojanja crnogorske diplomatije pljuvanje gde god stignu po Srbiji a sad i po Republici Srpskoj. Ako je tebi OK što ti je Jovo Kapičić savetnik , to je tvoj problem .

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 12 godina

LDP je prevazišao i radikale po ekstremizmu, samo što se radikali zalažu za Veliku Srbiju, a ovi za Veliku Albaniju...

Nik

pre 12 godina

"Dačića, odavno su prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore", piše u saopštenju LDP-a"

ZNACI NEPRIHVATLJIVE teze i metafore!!! (da i od ovih nesto slicno cujemo, pa doslo to i posle 'preokreta' u odnosu na prvobitno iznesen stav)

"što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, ali vidimo i da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost"

Opet spinujete... Nije to antiteroristicka akcija, jer gospoda nisu teroristi(prim. aut. g. Ugricic), vec akcija sprovedena po zakonu(zna se koje su granice slobode govora, odnosno u ovom slucaju i ingerencija doticnog). Da je srece da u ovoj drzavi ZA SVAKOGA vazi poziv na ODGOVORNOST(a u skladu sa zakonom(ali onim pravim, a ne nasminkanim/rupicastim)), gde bi nam bio kraj!? A ne da nam razni politikanti(kao ova dvojica) 'sole' pamet svaki dan i zamenjuju teze...

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 12 godina

LDP je prevazišao i radikale po ekstremizmu, samo što se radikali zalažu za Veliku Srbiju, a ovi za Veliku Albaniju...

Ratko

pre 12 godina

LDP ako se zalaze za slobodu govora onda bi morali pored Nikolaidisa da podrzavaju i Vojislava Seselja jer se njemu Sudi u Hagu zbog njegovih govora. Kako to da brane tog Nikolaidisa a Srbina koji je skoro deset godina u Hagu nikada i ne spominju? Zaista licemerno.

Fikus

pre 12 godina

Ne nego treba da je jedina svrha postojanja crnogorske diplomatije pljuvanje gde god stignu po Srbiji a sad i po Republici Srpskoj. Ako je tebi OK što ti je Jovo Kapičić savetnik , to je tvoj problem .

BaneUtd

pre 12 godina

Vidi ovog upuvanog demagoga koji se krije iza 5,2% eldepeovske boranije...''LDP izdao saopštenje''...šta ima LDP da izdaje saopštenje,pa nije SPS krenuo sa prozivkom već Ivica Dačić,imenom i prezimenom!Izadji Jovanoviću iz te mišije rupe u koju si se uvukao,šta se kriješ iza LDP-a,bruko jedna.

Dragan

pre 12 godina

Zasto to niste govorili kad je Vasa glava visela o koncu sto vas cuva svaki dan 10 sluzbenika policije, kako Vas nije sramota licemeru. Samo na sebe i svoje kumove,i zenine rodjake mislite, jadnaa je zemlja ako vi pocnete vladati njome. PODRASKA DACICU IMATE MOJ GLAS

bezimena

pre 12 godina

Sadržaj ovog saopštenja LDP, zaslužuje čistu desetku!!!
Toliko od mene, a vi se preslišajte u svojim glavama...
(matori, 21. januar 2012 19:06)

APSOLUTNO SAGLASNA!

SPO 1990

pre 12 godina

Kakav jadnik stvarno mi ga je zao kao ljudskog bica,neverovatno je da postoje ljudi kao Draskovic i Ceda koji svaki dan rade i pricaju protiv svog naroda sve u sluzbi zna se koga.

Aleksandar

pre 12 godina

Bravo Čedo, znao sam da ćeš sa stilom obrusiti! Čobanima poput Dačića jedva čekam videti ledja. Kad je toliko agilan da hapsi, neka uhapsi Miru i Marka, lopove jedne parazitske! LDP dobija moj glas!

BaneUtd

pre 12 godina

Omladina eldepeovske boranije...š'a je bilo?Nešto ste se uznemirili a?Čedica pritisne dugme a vi za tastature pa udri ''nepreporučujem''...c,c,c...a koliko vas plaća Čedica?Pa sve nešto sumnjam da se vozite u Land Roverima i da ste se utegli u Hugo Boss odela.Ne valja vam to.Bežite iz tog broda koji tone,to vam toplo preporučujem.Što su bliži izbori,mali sve više puca po šavovima,to je evidentno.

nikola

pre 12 godina

Ova drzava je velika rupa iz koje nema izlaza.Sad nam Dacic objasnjava sta je ko rekao i ko podrzava koga, sta smo mi docekali a za sve su krive ove demokrate Tadiceve. Dacicu, niko ne podrzava postavljanje eksploziva i oruzija u dvoranu to je smesno porediti,ali podrzavam stav Nikolaidisa o Republici Srpskoj kao genocidnoj tvorevini i to citav civilizovani svet govori. Pestanite DS-ovci sa politikim progonom boljih ljudi od vas i novinari radite svoj posao profesionalno,pitajte Dacica ko je to podrzao ubistva i gde je to procitao...ma smesni ste i nema nama buducnosti

jovan

pre 12 godina

Najpre, da ne budem pogresno protumacen, nisam niposto zagovornik lika i dela Cedomira Jovanovica. Ali bespogovorno potpisujem izjavu : "Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo".
Najposle, istina je da drug Dacic, na koga izgleda da nije dovoljno obratio paznju Tadic i njegov tzv strucni stab, sada pokazuje svoje pravo lice, kojega je inace imao kao jastreb zlocinackog rezima Milosevica. Bilo je samo pitanje vremena kad ce da krene u akciju!

penzioner

pre 12 godina

Ma sve te koji su učestvovali u ratu i vlasti 90 treba lustrirati pa da nas bog vidi.Muka mi je više pametovanja Dačića, ko je on, neću nikakva izvinjenja od njega,,,,,,,nelustrirani političar koji je učestvovao u sakaćenju Srbije.Ode njihove politike do danas se nismo oporavili.Zabraniti sve, SPS , Radikale, kostimirane Radikale kao i Palmu&Arkana&Pelevića...

aca

pre 12 godina

Ocekujem da gospodin Jovanovic stane u odbranu Aleksandra Tijanica. Tijanic je svojeremeno napisao "Ako Zoran Djindjic prezivi Srbija nece". I to je valjda sloboda govora. Je l` tako?

Nik

pre 12 godina

"Dačića, odavno su prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore", piše u saopštenju LDP-a"

ZNACI NEPRIHVATLJIVE teze i metafore!!! (da i od ovih nesto slicno cujemo, pa doslo to i posle 'preokreta' u odnosu na prvobitno iznesen stav)

"što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, ali vidimo i da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost"

Opet spinujete... Nije to antiteroristicka akcija, jer gospoda nisu teroristi(prim. aut. g. Ugricic), vec akcija sprovedena po zakonu(zna se koje su granice slobode govora, odnosno u ovom slucaju i ingerencija doticnog). Da je srece da u ovoj drzavi ZA SVAKOGA vazi poziv na ODGOVORNOST(a u skladu sa zakonom(ali onim pravim, a ne nasminkanim/rupicastim)), gde bi nam bio kraj!? A ne da nam razni politikanti(kao ova dvojica) 'sole' pamet svaki dan i zamenjuju teze...

deda Paun, Solunac, licno konsekventno

pre 12 godina

Čedomire, srpsko čedo mira, reci im dete! Zaustavljanje zla je sveti zadatak svakog postenog Srbina i Srbijanaca.

Nesa

pre 12 godina

Ceda Jovanovic je totalno prolupao...nema sta da ponudi, koristi beneficije drzave ( obezbedjenje ), ajde malo da vidimo njegovu impovinsku kartu - gde je bio i sta je radio od 1996 do danas. Secam ga se sa Studentskog protesta i nije mi nesto bio updaljiv kao sposoban lik ali je zato odlican govornik i manipulator.Prodaje maglu nevidjeno.
Dosta se manipulise u Srbiji sa slobodom govora i da li je moguce da politicari u Srbiji nemaju toliko moralne odgovornosti u sebi da podrzavaju tamo neko lika iz CG koji je samo hteo da postane popularan?
Kako ste samo naseli....opet.

oglodane koske

pre 12 godina

meni je pun kufer drzave u kojoj nista ne funkcionise ali ima zato saopstenja ko pleve od dacica, jovanovica i svih ostalih! daj vise nestanite svi iz nasih zivota, dovoljno ste nas unesrecili!

Zman

pre 12 godina

Nasta je ovo sada ispalo da nas Dacic brani od terorista.Pa dali je moguce da on misli da smo mi zaboravili pod cijom vlascu su ubijani politicari,novinari,kumovi itd.

stefan

pre 12 godina

Dacic misli da cemo zaboraviti da je bio glasnogovornik rezima koji je odgovoran za smrt toliko hiljada ljudi. Odgovarace i on jednog dana.

dragan bogdanovic

pre 12 godina

Ma ljudi moji dosta vise o tom jovanovicu.On reko ovo,on reko ono.Kada ce vec ti izbori pa da doticni ode u istoriju a posle ako da bog i u :Apzu,Zatvor,Cuzu,Bajbok,i td....
Bogdanovic Dragan

dedaljubce

pre 12 godina

Ivicini eskadroni smrti iz devedesetih, nisu i nece biti zaboravljeni. Kao i medijsko zamracenje. Nije mu danas, posao sve ono sto radi, nego ono sto bi trebalo da radi. I da se pokrije usima. Do skoro je bio , moram priznati, "mala maca', ali kako se priblizavaju izbori, postaje lik iz horor literature. Da li iz straha od rezultata ili pokazuje stvarno karaktrerno stanje. Nisam siguran da cini pametno, iako ga drzim za jednog od pametnijih.

zemljo otvori se

pre 12 godina

2012.godina je čak i u Srbiji, ALI nema to veze jer Dačić i dalje sa vlasti mlati batinom i napada Jovanovića u opoziciji. Ostali mudro ćute da ne remete rad produžene Miloševićeve ruke. Dal se ovo samo sneva?

marija

pre 12 godina

Malo je to, Cedomire, sto je Dacic rekao. Moralo bi da reaguje i Tuzilastvo i Policija i ispita ono sto ti govoris, kao i tvoji iz Foruma pisaca.

Jahačica magle

pre 12 godina

Oh, baš mi je teško - ne mogu da odlučim kome da verujem.
Obojica su iznedrena pre dvadesetak godina (jedan je doduše završio fakultet, a drugi?) iz Miloševićevog ili (mog idola) Đinđićevog skuta.
Utoliko mi je teže da shvatim ovog eldepe-ovca, šta i koga on predstavlja, da li je nekad radio, mislim stvarno radio a ne samo palacao svojim jezikom kao i vršnjak mu Vučić.
I, zašto nije ubedio ni jednog intelektualca (novije generacije) da ga podržava i plaća njegov život na visokoj nozi.
S druge strane Dačić sve više i više liči na jedno od tri praseta (koje - odlučite sami!).

Da je ovo pravna drzava, ti bi bio u zatvoru

pre 12 godina

Cedo bolje ti je da cutis, jer si upetljan u sve i svasta u ovoj zemlji, a najvise u stvari koji su sa one strane zakona. Samo ti nama odgovori, zasto nisi zavrsio u zavoru, iako je svima poznato da si dolazio kod Siptara i Kuma. Zasto ti pored svog obezbedjenja, imas jos i 10 policaja koje narod placa? Od cega te to cuvaju? Ko to hoce politickom marginalcu da naudi?

EliteDeDelete

pre 12 godina

U pravu je čovek, sta sad nam Dacic soli pamet jer on je sve naucio unistavajuci ovu zemlju 10 godina i sad su oni najpametniji ponovo.

Miroslav, Toronto

pre 12 godina

Hronologija dogadjaja kristalno je jasna:
(1)Nikolaidis pise neprihvatljiv pamflet (to i LDP potvrdjuje).
(2)Drzava ulaze protest (jer je pisac i savetnik predsednika skupstine CG) u razumnom tonu (sto ponovo i LDP priznaje).
Sledeci je momenat sporan. Tada su odmah graknule razne NGO (znacajne i beznacajne) u cilju navodne "odbrane" Nikolaidisa. Takvom imbecilnom graktanju pridruzio se i direktor Narodne Biblioteke. Drzavni sluzbenik (na zalost). Dakle nije bilo (3) Dacic organizuje linc - nego je pod (3) Drzavni sluzbenik napravio gaf zbog koga bi svuda u svetu bio smenjen.
Dakle, kada neko namerno ispusta iz price tu nepotrebnu i blentavu "odbranu" Nikolaidisa onda se zaista stvara utisak da Dacic forsira atmosferu linca "iz cista mira". Ali to jednostavno (kao i mnoge druge LDP-ove price) - nije tacno. Smenjivanje sluzbenika za ociglednu brljotinu nije linc (bez obzira sta je Dacic radio devedesetih).

matrix

pre 12 godina

Sve je to u redu ali odakle novac za skupa odela i vozila, gdine Jovanovicu?
Izjava Nenada Prokica o tome da je RS genocidna tvorevina, nije dovoljno poznata javnosti Srbije.

alma_jaha@hotmail.com

pre 12 godina

ljudi svaka cast poceli ste da razmisljate svojim glavama, mislim vecina vas na portalu zna ko je Dacic.
podrska Cedi!
OTPOR,OTPOR, I SAMO OTPOR

Laszlo, Szenta

pre 12 godina

Cedo,
A zasto ne prekines da kohabitiras sa Ivicom i SPS-om ako ti ne odgovaraju i ako do sada nisi znao kakvi su?
Nije valjda da je vlast toliko slatka pa da je i SPS prihvatljiv partner?

Cedo, Cedo....mnogo licite jedni na druge


Laszlo, Szenta

Gligor Grahovac

pre 12 godina

Smenjivanje Ugricica je sramota za ovu drzavu. Ceda Jovanovic je sramota za ovaj narod. To sto je Dacicu dozvoljeno da se bavi politikom je sramota za ovu drzavu. Kada ce nam svanuti?

Vladimir

pre 12 godina

Neverovatno je kako ovog tipa svakog dana ima sa nekim novim izjavama i deljenjem "pameti".Pa neka nam objasni malo Šilerovu,ili još bolje neka nas prosvetli kako za 11 godina doći od "starki"sa buvljaka do Armani odela od 3-4000 evra,džipova,i ostalog što je dotični stekao za ovih 11 godina demokratije koju nam sprovodi,on i njegovi prijatelji iz DS-a.Krajnje je vreme da nas eto pouči tome.Svi bismo voleli Armani odela.džipove,i letovanja na egzotičnim destinacijama.

Sasa M.

pre 12 godina

Setite se Kapicica, da li je Dacic poceo da lici na njega, to je odgovor LDP-a, da se ne vrate Kapicici i njemu slicni. Stvarno mucnite glavom pre nego sto skocite na Jovanovica. Tako je bilo sa izjavama Djindica, vi isti ni njega niste razumeli, sad ga razumete posle tolikih godina.

marija

pre 12 godina

Crni Cedomire,
1.Prvo si trazio da Srbija prihvati tvoju Realnost i PRIZNA KOSOVO, od cega si kasnije odustao. Zbog toga si dobio PRVI KORDON da te cuva.
2.Sada si podrzao pisce koji su podrzali Savetnika Parlamenra Crne Gore koji zali sto nije ubijen Predsednik Srbije, Predsednik RSa, Patrijarh Srpski, Premijeri, Vicepremijeri, Karadjordjevic... Sada treba da dobijes DRUGI KORDON.
SVE SU TO KRIVICNA DELA,a cuva te Ministar koji ti, ... , ne valja.

Spiridon

pre 12 godina

Sta znači ovo saopštenje? Bolje jasno obećajte da nećete biti u koaliciji, kohabitaciji ili konglomeraciji sa SPS-om posle izbora. I LDP je odgovoran što se Dačić ovoliko "raspomamio" pa čak ga tajkuni predlažu za novog Premijera.

MirkoCe

pre 12 godina

Ako neko prati rad M.Moore-a, tada shvata na kakvom se principu zasniva strategija LDPa - uvek drzi nivo uzbune i straha medju gradjanima. Zaista, Jovanovicu, vreme vam je da se uozbiljite i manete trikova.

Nikola

pre 12 godina

@(kaljente, 21. januar 2012 18:57)
Pa ceda je deo vlade.Bez njegove podrske vlada bi odavno pala.Ali ima odlicnu politiku non-stop napada vlast a u isto vreme i podrzava.Ko je voljan da plati ceda je voljan da podrzi.Kao JUL nekad to je ta politika.

Marko

pre 12 godina

"Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje opasno"

Nije nego je obrnuto. Jedna kvazi politicka filozofija i hajka na sve sto ima bilo kakvu primesu srpskog identiteta je i dovelo do maloumnih kolumni u kojima se najnormalnije pod 'poetsku pravdu' svrstava i aktiviranje eksploziva.
Najnormalnija stvar je, po tom rezonu, da se u CG sve zivo svrstava pod srpsku hegemoniju i negaciju CG, pa cak i najobicnije stvari, poput zastite prava manjina.
Ista prica vazi za ceo region. Postoji citava ekipa primitivaca koja se krije iza nekakvog laznog morala, ratova i zlocina koje Srbi jesu cinili (za koje su odgovarali ili ce tek odgovarati), i plasira i truje svojim jezikom mrznje, primitivizmom i fasistickim izlivima svog 'patriotizma' i svog nacionalnog identiteta.

Taj Nikolaidis opravdava svoje lupetanje time da Srbi u Bosni ustvari i nisu zeleli RS (koja je kao 'genocidna tvorevina', a btw postoji u Ustavu BH koji je dogovoren sa najvecim silama) i da se je sve to smislio neko u Beogradu, isti onaj koji ima nesto protiv nezavisnosti CG. Ne znam samo kako smo tako sposobni u slucaju Srba u Bosni, a tako nemocni da svoju 'hegemoniju' sprovodimo u CG. Dakle, covek izmislja 'cinjenice' da bi opravdao svoje lupetanje i izvodi zakljucak da kako se tokom cele istorije, jedino zlocin isplatio, samim tim nema niceg loseg u onome sto je i on opisao kao 'poetsku pravdu', a sve je to 'zacinio' sa socijalom, gde jedan 'obican opljackani Srbin' dize u vazduh politicare.
Stvarno super. Ne znam zasto to nikome nije palo na pamet do sada.

Ne vidim uopste sta je problem sto je smenjen jedan direktor drzavne ustanove zbog priklanjanja takvom stavu. On nije morao nista da potpise (posebno ako je istina ono sto je sam pricao kako je on ukazivao na Mila Djukanovica i njegovo ucesce u ratovima - gde je prepoznao politicke manipulacije Nikolaidisa, a ovamo govori o slobodi govora). Ne vidim zasto je problem sto se vodi hajka na nekoga ko govori jezikom mrznje. Mi smo bili svedoci od 90-ih, pa sve do 2003, kuda vodi takvo iskrivljavanje stvarnosti i pravdanje zlodela u medijima.

Tako da ne vidim ni jedan problem u stavljanju na stub srama razne savetnike i ostale cinovnike nizeg ranga koji pricaju ono sto njihovi sefovi sa njima caskaju u slobodno vreme. Nije Sloba lajao, nego Komrakov!!!

pravda

pre 12 godina

Meni je jako zao sto je Srbija platila danak zivotom svog premijera (kojeg licno nisam cenio),zato sto nije adekvatno reagovala na prvi pokusaj atentata. Cedomir Jovanović je imao neke kontakte sa izvrsiocima tog čina,što je i sam priznao.Posto je Srbija bila prljava,po njegovim rečima,morao je i on malo uprljati ruke..jesu li mu još prljave ili ih je oprao? Kako se to peru ruke..Na koga se on to ljuti? Na Dačića koji štiti predsednika ili na direktora NBS,koji ne zna sta je potpisao...?

Miki BG

pre 12 godina

Smena upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića nije ono što LDP želi da prikaže. Kao i svi, tako i LDP navodi na svoju vodenicu u izbornoj godini. Ugričić je smenjen kao visoki državni činovnik, koji 10 godina prima platu iz budžeta, a daje izjave koje podržavaju antisrpske pisanije savetnika predsednika crnogorskog parlamenta u kojima se žali što nije upotrebljeno oružje pronadjeno u Banjaluci i što takvim terorističkim aktom prema državnom vrhu Srbije i Srpske nije postignut "civilizacijski iskorak". Gospodin Ugričić je sada slobodan da izjavljuje šta mu je drago, pod uslovom da ne krši zakone države u kojoj živi. Pamtimo mi kada je ne tako davno Čeda Jovanović kao lider LDP izjavljivao da bi potpisao nezavisnost Kosmeta. To je bila izjava koja je trebala da se goni po služenoj dužnosti, jer je suprotna važećem Ustavu Republike Srbije. Sada takve, direktne, izjave o Kosmetu ne daje što je dobro, a ovo što zamera lideru socijalista treba shvatiti samo kao predizborno zagrevanje jer je očigledno da nam predstoji jedna od najprljavijih predizbornih aktivnosti. Lakše im je tako, nego da nude program kako da izadjemo iz ekonomske i finansijske krize.

udarnik

pre 12 godina

ovim putem bi zamolio cedu da nam svima prenese tajnu od marka koju je on dobio i uspesno realizovao koja je to kafana reci nam brate da i mi zaradimo ako treba nosicu i dve gajbe odjedanput

Olika

pre 12 godina

Pa drug ministar samo to i ume, mislim da sudi i presudjuje pre sudjenja.
E to vam je koalicija i "pomirenje" a sve to u ime "interesa naroda"

SPAVAC

pre 12 godina

Tako je Cedo, ipak se traba suprotstaviti ovom najbovijem DS i SPS populizmu. Svako ko udje u koaliciju sa ove dve partije je njihov saucesnik, i zato samo zestoko.

stop war!

pre 12 godina

Mislim da ti Cedo preterujes kada kazes da je ovo linc. Ja ovo vidim kao jako osetljivu ranu na srcima stanovnika Srbije. Ubili su im premijera i niko normalan vise ne bi hladnokrvno reagovao na neciju podrsku za novi atentat kao sto ti sada to radis. Valjda Dacic ima prava da se unervozi kada vidi da mu neko radi o glavi. Kazi ti Cedo da si pogresio i bice nam svima lakse.

borcha

pre 12 godina

kad je ceda i njegov ldp tema tog linca odmah treba da reaguju sve bezbjedonosne agencije, a kad je neko drugi onda je to sloboda izrazavanja.

Rema

pre 12 godina

Cedomir Jovanovic pokusava da ovakvim izjavama pokusava da privuce na sebe medijsku paznju. Nazalost one mu donose vise stete nego koristi. Setimo se samo zadnjih "bisera" o kanibalizmu, posle cega je iz svoje stranke izbacio jednu Vesnu Pesic. Ocigledno je da u LDP-u nema mesta za one koji misle svojom glavom, vec je sve kako kaze Cedomir. Izgleda LDP brod tome, samo je jos kapetanu voda iznad glave.

Saša

pre 12 godina

Nešto su učestali sukobi na relaciji LDP-DS-LSV-SPS. To bi valjda trebalo da pokaže "razlike" među njima, a posle izbora će sve "razlike" naprasno nestati zarad podele vlasti. Pa to smo već gledali 2008. Dosta nam je repriza.

milorad

pre 12 godina

Ivivce ,Ivice bice bolje da svoje skolske policajce zaposlis kako to dolikuje civilizovanom svetu a ne da pored njih stradaju nevina deca.Znas dobro o cemu je rec,samo ovo nazalost nije predizborna "akcija" vec surovi zivot.
Ivice,Ivice cuvaj se vestice.

dovla

pre 12 godina

"LDP navodi da je država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest. "Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima..."

Kakva je to drzava koja se bori protiv terorizma i onih koji ga podrzavaju protestnim notama? Alo! Pa taj lik je pozivao na podmetanje bombi i ubijanje. Drzava mora da se obracuna sa takvima svim sredstvima. Koliko se secam Ceda je pozivao da se Obraz i SNP 1389 zabrane a njihove vodje hapse iako se ne secam da su ovi ikada pozivali na terorizam, a sada staje u odbranu ovih ekstremista od "medijskog linca"?!

katica

pre 12 godina

Da, to se događa jer nije bilo LUSTRACIJE. Naša zemlja i od 2000 ide nizbrdo jer se sva energija države troši NA SPAŠAVANJE NJIVOVE POGREŠNE POLITIKE. I dalje se vodi „rat“ sa zapadom „rat“ sa susedima, „rat“ unutar Srbije. Bave se menjanjem prošlosti, ne priznaju da su oni bili tvorci ratne ideologije i ideologije mržnje. I dalje smo svi mi koji smo bili protiv ratova (i koji smo bili za Srbiju u EU) „izdajice“ a oni i dalje „patriote“. Samo je pitanje dana kada će ponovo krenuti „kamioni sa peskom“. Zato tražim da se sprovede lustracija jer ako se to ne dogodi uvešće nas u nove ratove (nemojte posle da kažete da vas nisam upozorila).

A.Semjonov

pre 12 godina

Jovanovic je kao covek neiskren a kao politicar neprincipijelan.Prvo sa onim cronogorcem podrzava javni linc i ubistva svojih politickih protivnika a sad cmizdri sto mu Dacic uzvraca zastitom ustava i poretka.

гиљотина

pre 12 godina

Није ми јасно зашто се чедомир јовановић оглашава преко своје странке лдп када га је господин Дачић прозвао по имену и презимену.

Sirius

pre 12 godina

Ne mogu da razumem ovodobne poturice.
Izgleda da još uspeva pljuvanje po srbima mislim demokratski.Ako se Srbi pobune odmah ih optuže da spremaju linč za jadne i demokratske crnogorske pisce kojima je eto bog Milo dao pravo da mogu čak pola ako necelu dvoranu da dignu u vazdu onao demokratski.

Ajde Cedo nemoj

pre 12 godina

Ajde bre Cedo tvoja stranka mi je simpaticna ali neces valjda da se stavis u isti kos sa Borkom Pavicevic i zenama u crnom i da opravdavas svakog ko se slozi sa onim koji ni sam ne zna koje mu je poreklo iz Crne Gore i koji moze svasta i to kakvu budalastinu da napise. Znaci onda se i ti stavljas na stranu da je RS genocidna tvorevina

sasa

pre 12 godina

Činjenica da je Drašković već dve decenije predesnik stranke, i pored loših rezultata nije našao za shodno da preispita svoju odgovornost, govori o tome da on ništa ne bi bio bolji vladar od Slobice, devedesetih. Manje više takva je situacija u svim partijama. Ja bih voleo da od predsednika SPO-a čujem mišljenje o tome, kako je od nekada najače partije doveo SPO do mesta gde je danas.
A što se tiče Čede,Čanka i drugih koji su uvek tu negde blizu vlasti, nepotrebno bez ikakavog razloga im se daje veliki medijski prostor. To ih i održava na političkoj sceni Srbije.
Ovog veselog direktora Narodne biblioteke Srbije, naravno da je trebalo smeniti bez mnogo pompe i optužbi. To samo govori o slabosti i nesigurnosti vlade u svoje odluke. Da po istom aršinu vlada donosi odluke za sva druga lica i događaje imala bi veći kredibilitet kako kod naroda tako i u inostranstvu.

Maja, Rep.Srpska

pre 12 godina

Molim Vas da mi neko objasni zašto je taj Jovanović i po čemu , tako značajan u Srbiji.Dobro ima 5% glasača i red je da se čuje i njegova riječ, ali toliki značaj svemu što on kaže, neshvatljivo. Da je neki intelektualac, nestranački, analitičar ...to bih razumjela.
A za smjenu ovog direktora, to je svugdje tako u svijetu. Ali ne razumijem što svi ćute onom hodži u Sandžaku. Ono je govor mržnje, neviđen,a niko ga ne kažnjava.Strašno.Neshvatljivo.Pa braćo Srbi vi kao da ste nacionalna manjina u vlastitoj zemlji.

bezimena

pre 12 godina

Sve je to u redu ali odakle novac za skupa odela i vozila, gdine Jovanovicu?
Izjava Nenada Prokica o tome da je RS genocidna tvorevina, nije dovoljno poznata javnosti Srbije.
(matrix, 21. januar 2012 19:34)

Jak "argument" ali ne znam za šta!?

Udajte se i Vi bogato, ali budite dobri pa da Vam tast otvori priv. firmu i budite dovoljno pametni da postanete vodja ozbiljne stranke i poslanik, pa ćete imati i skupa odela i sve što uz to ide!

Miki

pre 12 godina

Čeda prvo daje podršku nekom ko javno poziva na ubistvo,a onda se žali kako neko poziva na linč protiv njega!!!!Pa mislim...I odmah zalepi etiketu "vraćanja u devedesete".Demokratija na delu.A o "kanibalima iz Afrike" i diplomatskom skandalu koji je napravio tada, bolje da ne pričamo.

PRIZREN 84

pre 12 godina

Nemaju oni loše mišljenje jedan o drugom, pa pobogu, isti su. Ovo je sve jedna mala farsa pred izbore da sebi dignu cenu, da se malo piše o njima koji su u suštini beznačajni.

Bogi

pre 12 godina

Ja sam već čuo ovu retoriku o borbi protiv neprijatelja i nije mi se svidelo šta je sa tom istom retorikom došlo ubrzo. Davno beše, a siguran sam da sam rekao "ne ponovilo se".

E sad, na moju i na žalost svih nas, ne da se ponavlja, nego su i akteri isti... Verovatno sad kreće niz pobeda :D

z

pre 12 godina

Cekajte, Nikolaidis pominje da je trebalo da se predsednik nase drzave raznese eksplozivom kao pozitivnu stvar i onda je on zrtva? Pa to je cisto podstrekivanje na terorizam.

seljak...

pre 12 godina

izadjite forumasi na izbore da razbucamo sve ove koji nesto laprdaju i prepucavaju se... pa posle neka pricaju sta hoce kad ne predju cenzus ni jedni ni drugi...i da jednom ovu drzavu vode ljudi koji nesto rade...a ne samo ser....

Nikola

pre 12 godina

Ono sto se nekima od nas sada potura je da se opredelimo izmedju Dacica i Cedomira Jovanovice. Jedan od njih je dete Milosevica a drugi dete Djindjica. Ni jedan ni drugi nikada u zivotu nista nisu radili ni stvarali a obojica su u nekom trenutku bili na visokim drzavnim funkcijama i njihovo ime se provlacilo kroz razne afere, da pomenem samo neke od njih, kofer sa parama, posete zemuncima u zatvoru itd. I sta posle svega toga, oni su svakog dana sve bogatiji uostalom kao i Djilas, Vucic itd a da 99% naroda u Srbiji sve siromasnije. Ja bih iz toga mogao da izvedem samo jedan zakljucak, i Dacic i Jovanovic ustvari rade zajedno i zaludjuju ovaj jadni i napaceni narod i tako ce i biti dok u ovoj zemlji ne pocne da se lopovi trpaju u zatvor a posteni ljudi na ministarske pozicije. Ko hoce da lupa minuse neka prvo razmisli svojom glavom ako u njoj jos uvek necega ima a da nije zagadjeno propagandom kojoj smo neprestano izlozeni.

Rodjendan

pre 12 godina

Cedomire da je srbija naormalna drzava ti i dacic dobili bi dozivotnu robiju zbog pljacke narode,,,sta vozite ti i dacic i odakle vam toliki milioni zasto to ne objanite narodu?muka mi je od tebe...

Degutantne situacije

pre 12 godina

Ivica i Čeda se danas prepucavaju a sutra će da spašavaju Srbiju od naprednjaka i to sve pod pokroviteljstvom Borisa Tadića.

wortha

pre 12 godina

Stvar je sasvim jednostavna, dragi sunarodnici: pogledajte rezultate Seselja i Dacica sa jedne, i Ugricica, na primer, sa druge strane, i sve ce vam biti jasno. Pa zato se i prave ovakve manifestacije, prebrojavanja koja Tadic gleda sa strane i u kojima perverzno uziva. Dogovorio se sa Dacicem da mu napravi jos par procenata... Lepo. Ova zemlja ce ici u nazad sve dok narod bude verovao da su patriote ljudi kao sto su Seselj, Dacic, Jeremic, Kostunica... dakle ljudi koji su proizveli i koji dalje proizvode direktnu stetu svom narodu. Nama nema pomoci.

Bora

pre 12 godina

U pravu je Ceda,jos kada bi objasnijo zasto je pozvao Kapicica na svoj skup
pa da mu poverujem u iskrenost,ovako ostaje ova izjava samo jedna u nizu predizbornih i osecanje gadljivosti prema politici i politicarima.

mary

pre 12 godina

Ko su ta dvojica? neki Dacic i neki Cedomir.Nekad davno su narodu obecali da ce se boriti da bolje srpski gradjanin zivi!? NJih cuva kamara nekih bildera od tog istog naroda,samo zato sto su taj narod 10 god.besomucno lagali.DALEKO IM LEPA KUCA,I DS SA NJIMA!!!!!!!!!!!

marko, nis

pre 12 godina

@cane
Pitaj se zbog cega je svakom normalnom politicaru i reformatoru u Srbiji trebala zastita 10 policajaca, dok su populisti uvek bili slobodni kao ptice. Mislis da Vojislav Kostunica ili Aleksandar Vucic treba da se plase za svoju bezbednost u situaciji kada prodje na ulici pored nekog ko deli stavove Borke Pavicevic ili Vladimira Arsenijevica. Napravi razliku izmedju ideologije koja je odnela zivote miliona ljudi na ovom svetu, kao sto je nacionalizam, i pacifizma. Pacifiste uvek mora neko da cuva, jer su im oponenti nagore prostacine i nasilnisti. Zato i Cedu cuva 10 policajaca, i zato je Djindjic danas mrtav.

Alan Kurpejovic

pre 12 godina

Nekada sam bio clan LDP-a i vatreni pobornik ostre i postene politike te stranke, i tebe Cedomire Jovanovicu. Imam 40 godina i sebe smatram ozbiljnim intelektualcem (inace sam lekar i specijalista Ortopedske hirurgije i Traumatologije).
Elem, ne znam kako sada mozes da kritikujes tu boraniju od ljudi koji trenutno rade kao ministri, a iz SPS-a su (i njima slicne bolumente), a do juce si im u vise navrata spasao kozu pod izgovorom - da ce LDP podrzati sve programe koji zemlju priblizavaju EU. SHVATI COVECE DA JE SVE STO SU RADILI I PRICALI CISTA FARSA, OVI NE ZELE I NE SMEJU U EU OVAKVI KAKVI SU.
Ti si Cedomire cist primer one stare poslovice "da je put do pakla cesto poplocan najboljim namerama".
Hvala i pozdrav iz Novog Pazara.

Aleksandar

pre 12 godina

Gde ste cestite i postene sudije, tuzioci i pravnici? Moze li neko od Vas da sroci krivicnu prijavu i lustrira Ivicu Dacica jer i dalje unistava srpsku naciju svojim izjavama, postupcima i necinjenjima raspirujuci duh bratoubilastva! Uradite nesto dok ne bude kasno.

Avangarda

pre 12 godina

Cekaj, cekaj, oni se kao prozivaju, a sa druge strane u gradskoj vlasti Randjic i Antic stoje jedan pored drugog, i koliko primecujem fino saradjuju. U cemu je fora?

G

pre 12 godina

Bajata vam ova Cedina slika, covek ima bradicu...Azurirajte malo tu galeriju...Toliko o tome...A to ko je sta izjavio, zar stvarno mislite da to bilo koga zanima? Posvrtite malo vise vremena lepsim temama tipa sport, kultura, zabava, bice ovome i previse vremena kad i zvanicno krene izborna kampanja...

Carla de Ponte

pre 12 godina

Crni Cedo za koga ti navijas. Da nisi sa tim navijackim strastima malo preterao? Covece radi se o podrsci ubicama.
(zemunac)

Kojim bre ubicama? Ja bi voleo da je istina da je ovo sve radi pravne drzave i borbe protiv kriminala i zastitu bezbednosti. Ali nije, vidi se iz aviona nego tipicna Milosevicevska haranga iz 90tih. PO CIJOJ TEORIJI Ceda podrzava ubice i gde su te ubice koje on podrzava? DACICEVOJ? Je li to bila neka istraga koja je nasla ubice u pokusaju, podstrekivace ili jatake. Ili je ovo "narodni sud" na celu sa dacicem presudio. DACIC je ministar policije zaboga pre nego sto tako nesto kaze mora izaci sa sa rezultatima istrage i pokrenuti postupak. NIJE ON NI DRZAVA NI NAROD NI PREKI SUD DA ODLUCI O TAO OZBILJNIM OPTUZBAMA. Nisam ni ja ni ti, imaju institucije da se ovo ustanovi ali one nazalost ne rade svoj posao. Kriv je za koga Dacic kaze da je kriv a nvin za koga Dacic kaze da je nevin (direktno ili indirektno). Koliko ja znam postoje ubice i mreza iza njih ali ubice Djindica, Curuvije, Stambolica, dade Vujasinovic, pokusaj ubistva Vuka draskovica i nekoliko novinara kao i sumnja na Boleta da je spremao atentat. Za ova stara ubistva jos ne znamo ko je iza njih, a tek treba da vidimo ko je iza Boleta ali sigurna nije radnicka internacionala kao ni iza gore nabrojanih ubistava nego narko i kriminalna mafija ratna i poratna. Niko se bas nesto ne trza na ove naprotiv ovi atentati su jedno vreme bili nas civilizacijski "milje" narocito u Dacinim "pionirskim" danima. O ubicama iz 1990tih koji su dokazano fabrikovani u njegovo vreme (Hag, Frenki, Stanisic itd.) da i ne govorim. I mi sada zapenili oko nekog pre svega lose napisanog clanka koje je Dacic "protumacio" i proglasio pisca ubicom a cedu da podrzava ubicu. Pa u svakoj drzavi ili pisac i Ceda idu u zatvor ako se utvrdi da je to istina ili Dacic ide u zatvor i iz politike ako se utvrdi da je laz. Ali mi vise volimo harangu (mitinge istine) nego bilo sta na svetu a daca to iz iskustva zna i racuna na to.

NERON

pre 12 godina

Naslušaćemo se mi još svakojakih priča i obostranih optužbi sve dok Tadić ne uzme stvar u svoje ruke i zarad očuvanja fotelja na silu natera večite neprijatelje da se pomire. I sve to navodno u interesu nas, građana.

mandraxx

pre 12 godina

o tome si cedo trebao da mislis pre nego sto si se u beogradskoj vlasti pomirio sa sps-ovcima, zajedno si sa njima u skupstini i radite posao. nemas kredibiliteta da vise vodis partiju niti da prozivas ili branis bilo koga

Viktor

pre 12 godina

Nije valjda da su se i birtacka tela ove dve stranke priblizile pa da moraju da se bore izmedju sebe prepirkama u medijima za njih?

Apoplex

pre 12 godina

Jao kad vidim ove apokaliptičare, "zaustavite Dačića dok ne bude kasno"... jadan, prepao sam se, VOJSKA MI KUCA NA VRATA da me mobilišu!!!
(vreme ratova je prošlo, sada se uglavnom ratuje informacijama)

Dejan

pre 12 godina

LDP je stranka državne i nacionalne izdaje, pravi duhovni naslednik 'srpskih kadrova' iz KPJ. Nije Čeda džabe zvao Kapičića, razumeju se oni jako dobro. Kada bi LDPovci došli na vlast, sveli bi Srbiju na Beogradski Pašaluk na radost svih onih koji nam ne žele dobro. Najiskrenije se nadam da na sledećim izborima neće preći cenzus, jer jedino to i zaslužuju.

Dario

pre 12 godina

Šta bi bilo kada bi neko javno rekao da bi odlična stvar za Srbiju bila da Čedu neko digne u vazduh zajedno sa onim njegovim dzipom? Muka mi je od LDP-a, NVO-a, boraca za ljudska prava, svi oni zamišljaju politiku Srbije kao neprestano puzenje i ulizivanje susedima i EU. Svi oni žele da uporede Srbiju sa nacističkom Nemačkom, što je van svake pameti.

novica52

pre 12 godina

Gospodin Jovanović je uvek antiprotivan, na svako dešavanje on ima drugačiji komentar i uvek evropejac i kobajagi za pravdu i razumevanje.Bojim se da svaka njegova reč ima dva kraja, jedna vrla i umiljata a druga razgoropađena i razarajaća. U odbrani intelektualne elite, njegova strana se unapred zna.

kenny

pre 12 godina

Stvar je licnih ubedjenja i politickog opredeljenja ali za mene Dacic nikada nece biti covek iza koga mogu stati. Devedesete ce me uvek secati na zlo i grozotu koja njemu nije smetala. Sa druge strane ja licno podrzavam LDP i njihovu spremnost da preokrenu stvari u nasem drustvu na bolje! PREOKRET

Ljuba Didic

pre 12 godina

Za to vreme "politicki predatori" iz SPS, DS i SNS zadovoljno se cesljaju i ogledjuju u nadi da ce pridobiti koji glas na pretstojecim izborima.
Slaba vam je potpra gospodo iz SPS, DS i SNS.
Do pobede LDP - ja sam bio i osto 100%.

Kole Kings

pre 12 godina

Dacic je otkrio pravo lice koje je skrivao od 2000. godine,ipak je on Slobov naslednik u svakom pogledu.Ne bi me cudilo da uhapsi sve one koji su komentarisali njegova zlodela.

Predrag

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da je neko toliko spreman da gazi svoj narod. Verovatno da se nešto desilo i da je taj Nikolaidis ili kako god se zvao rekao da je to civiliyacijski cin i da je to kroz ‚‚slobodno‚‚ izražavanje podržao smenjeni direktor Narodne biblioteke, Ceda bi i tada stao u njegovu odbranu. Pa ako moramo da se klanjamo Nemcima, Amerikancima.... onda bar ne moramo Crnogorcima. Sramota je da oni imaju takvog službenika koga plaćaju građani.
Mržnja koja se stalno prosipa prema nama, i koju neki prihvataju sa oduševljenjem meni je toliko mazohistička da jednostavno nemam reči.
Briga me za politiku i političare, ali volim zemlju u kojoj živim, i makar pokojni Milošević da ponovo bude izabrani predsednik braniću ga. To nema veze sa politikom, ima veze sa tim da moje shvatanje građanske Srbije je moje poštovanje svih ljudi koji žive u njoj, i ko god ih na bilo koji način napadne ja ću stati u njihovu zaštitu.
Da je neko u Srbiji izjavio to za Mila Đukanovića, verujem da bi do sad taj bio otpušten sa posla. Samo se pitam da li bi Ceda stao u zaštitu tog čoveka koji bi tako nešto rekao?

Nikola

pre 12 godina

Odmah da vam kazemza koga cu da glasam: ZA SEBE (beli listic).

Sada o komentatorima protiv Nikolaidisa:
- verovatno nisu ni procitali Nikolaidisov tekst
- iznose razne lazi a da toga nisu ni svesni (ako je Nikolaidis terorista onda su to i sami po svom misljenju)

Sada cinjenice o Cedi:
- vrovatno nije bez putera na glavi
- saradnja sa kriminalcima i posete u Silerovoj, lepo je na sudu dokazao da je to sve lazna propaganda Kostunice i klike, bio na poligrafu, rekao sta, s kim i kada je pricao/sastajao se

Molim vas da se malo informisete pre pocetka pljuvanja, svemoze da se pronadje ako imate nesto sive mase u glavi, nije dovoljan samo racunar i internet.

O svemu ovome:
- totalno nebitna stvar, sluzi politicarima za kampanju
- tekst LDP-a je sasvim primeren, kao i njihov stav
- Dacic pocinje da lici na sebe iz devedesetih (samo sto je malo stariji i deblji)

Jos jednom: BELI LISTIC!

P.S. neko napisa da ako ne budemo glasali nece niko preci cenzus. To je neistina. Broj glasova (nebitna je izlaznost), odlucuje procenat uspeha stranke na izborima tako da ako samo 5 gradjana glasa,svaki za po jednu partiju, svaka partija ce imati po 20%.

P.P.S BELI LISTIC!

nenad

pre 12 godina

O kako jedva cekam rasvetljavanje politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, pa da prestanem na forumima da slusam prepucavanja, ko je licemeran a ko nije.....Ali koliko sada znam, niko tu nije bas cist....

Citalac

pre 12 godina

Izvinite, ali moram da vas obojicu pitam-Jeste li vi normalni ?! Mali, bucko, koji je bio rado vidjeni potrcko kod onih koji su nas unesrecili i covek za koga kazu da je bio spoljni momak za galeriju likova sa sedistem u Silerovoj i koji ( to vec znam), bez telohranitelja ni na p..... ne ide, se prepucavaju.... Sjasite bre obojica i da vas vise ne vidimo, za dobrobit sviju nas i vas !

PPeca@SER

pre 12 godina

Videli su da gube vlast na sledecim Izborima pa sada malo glume da se svadjaju medju sobom kako bi se njihovi glasaci totalno razocarali i u sto manjem broju izasli na glasanje. Njima najvise odgovara da Izbori ne uspeju, samo na taj nacin mogu da ostanu na pozicijama.
Sve njih je ista UDBA-ska skola dobro naucila sta i kako. Imaju oni skripte iz Kumrovca pod jastukom, pa uvece pre spavanja malo prelistaju.

mani

pre 12 godina

"Briga me za politiku i političare, ali volim zemlju u kojoj živim, i makar pokojni Milošević da ponovo bude izabrani predsednik braniću ga."!
Odlična ideja - pokojni predsednik u pokojnoj državi!

M012Z

pre 12 godina

Presudice se obojici na izborima, sve ovo je cirkuska predstava pod nazivom /Ko ce koga jace da pljune/ reklo bi se, da nije pristojno. Moze li da prodje dan, a da se neko od njih dvojice debelo ne obruka?

chichan

pre 12 godina

SRBIJA JE JEDNO VELIKO POZORISTE GDE SE ISKLJUCIVO ODIGRAVAJU DRAME I TRAGEDIJE!!!
Posle svake predstave narod se cudi,tuguje,place...
Uskoro je na programu jos jedna velika predstava za narod koja pocinje dramom(izbori),a zavsice se tragedijom(postizborne koalicije) posle koje ce ceo narod da vristi od bola,tuge i muke,jer ce tragedija biti VELIKA,zabolece svakog... ZASTO???
Ako realno,iskreno sagledamo za koga ce ogromna vecina naroda glasati,vidimo sledece...ili ce vladati DS,SPS,LDP,URS I STRANKE NACIONALNIH MANJINA,ili SNS,DSS I NEKA STRANKA NACIONALNE MANJINE...
BUNT JE NEMINOVNOST,sto pre shvatimo to bolje ;)

Smrt fašizmu .!. komunizmu!

pre 12 godina

LDP je prevazišao i radikale po ekstremizmu, samo što se radikali zalažu za Veliku Srbiju, a ovi za Veliku Albaniju...

BaneUtd

pre 12 godina

Vidi ovog upuvanog demagoga koji se krije iza 5,2% eldepeovske boranije...''LDP izdao saopštenje''...šta ima LDP da izdaje saopštenje,pa nije SPS krenuo sa prozivkom već Ivica Dačić,imenom i prezimenom!Izadji Jovanoviću iz te mišije rupe u koju si se uvukao,šta se kriješ iza LDP-a,bruko jedna.

bezimena

pre 12 godina

Sadržaj ovog saopštenja LDP, zaslužuje čistu desetku!!!
Toliko od mene, a vi se preslišajte u svojim glavama...
(matori, 21. januar 2012 19:06)

APSOLUTNO SAGLASNA!

Ratko

pre 12 godina

LDP ako se zalaze za slobodu govora onda bi morali pored Nikolaidisa da podrzavaju i Vojislava Seselja jer se njemu Sudi u Hagu zbog njegovih govora. Kako to da brane tog Nikolaidisa a Srbina koji je skoro deset godina u Hagu nikada i ne spominju? Zaista licemerno.

Dragan

pre 12 godina

Zasto to niste govorili kad je Vasa glava visela o koncu sto vas cuva svaki dan 10 sluzbenika policije, kako Vas nije sramota licemeru. Samo na sebe i svoje kumove,i zenine rodjake mislite, jadnaa je zemlja ako vi pocnete vladati njome. PODRASKA DACICU IMATE MOJ GLAS

Fikus

pre 12 godina

Ne nego treba da je jedina svrha postojanja crnogorske diplomatije pljuvanje gde god stignu po Srbiji a sad i po Republici Srpskoj. Ako je tebi OK što ti je Jovo Kapičić savetnik , to je tvoj problem .

SPO 1990

pre 12 godina

Kakav jadnik stvarno mi ga je zao kao ljudskog bica,neverovatno je da postoje ljudi kao Draskovic i Ceda koji svaki dan rade i pricaju protiv svog naroda sve u sluzbi zna se koga.

BaneUtd

pre 12 godina

Omladina eldepeovske boranije...š'a je bilo?Nešto ste se uznemirili a?Čedica pritisne dugme a vi za tastature pa udri ''nepreporučujem''...c,c,c...a koliko vas plaća Čedica?Pa sve nešto sumnjam da se vozite u Land Roverima i da ste se utegli u Hugo Boss odela.Ne valja vam to.Bežite iz tog broda koji tone,to vam toplo preporučujem.Što su bliži izbori,mali sve više puca po šavovima,to je evidentno.

Aleksandar

pre 12 godina

Bravo Čedo, znao sam da ćeš sa stilom obrusiti! Čobanima poput Dačića jedva čekam videti ledja. Kad je toliko agilan da hapsi, neka uhapsi Miru i Marka, lopove jedne parazitske! LDP dobija moj glas!

marija

pre 12 godina

Malo je to, Cedomire, sto je Dacic rekao. Moralo bi da reaguje i Tuzilastvo i Policija i ispita ono sto ti govoris, kao i tvoji iz Foruma pisaca.

dragan bogdanovic

pre 12 godina

Ma ljudi moji dosta vise o tom jovanovicu.On reko ovo,on reko ono.Kada ce vec ti izbori pa da doticni ode u istoriju a posle ako da bog i u :Apzu,Zatvor,Cuzu,Bajbok,i td....
Bogdanovic Dragan

Nik

pre 12 godina

"Dačića, odavno su prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore", piše u saopštenju LDP-a"

ZNACI NEPRIHVATLJIVE teze i metafore!!! (da i od ovih nesto slicno cujemo, pa doslo to i posle 'preokreta' u odnosu na prvobitno iznesen stav)

"što Vlada i ministri veruju da je smena upravnika Narodne biblioteke antiteroristička akcija, ali vidimo i da je pravi cilj haosa koji proizvode da se uznemiri i dodatno zatruje javnost"

Opet spinujete... Nije to antiteroristicka akcija, jer gospoda nisu teroristi(prim. aut. g. Ugricic), vec akcija sprovedena po zakonu(zna se koje su granice slobode govora, odnosno u ovom slucaju i ingerencija doticnog). Da je srece da u ovoj drzavi ZA SVAKOGA vazi poziv na ODGOVORNOST(a u skladu sa zakonom(ali onim pravim, a ne nasminkanim/rupicastim)), gde bi nam bio kraj!? A ne da nam razni politikanti(kao ova dvojica) 'sole' pamet svaki dan i zamenjuju teze...

Nesa

pre 12 godina

Ceda Jovanovic je totalno prolupao...nema sta da ponudi, koristi beneficije drzave ( obezbedjenje ), ajde malo da vidimo njegovu impovinsku kartu - gde je bio i sta je radio od 1996 do danas. Secam ga se sa Studentskog protesta i nije mi nesto bio updaljiv kao sposoban lik ali je zato odlican govornik i manipulator.Prodaje maglu nevidjeno.
Dosta se manipulise u Srbiji sa slobodom govora i da li je moguce da politicari u Srbiji nemaju toliko moralne odgovornosti u sebi da podrzavaju tamo neko lika iz CG koji je samo hteo da postane popularan?
Kako ste samo naseli....opet.

nikola

pre 12 godina

Ova drzava je velika rupa iz koje nema izlaza.Sad nam Dacic objasnjava sta je ko rekao i ko podrzava koga, sta smo mi docekali a za sve su krive ove demokrate Tadiceve. Dacicu, niko ne podrzava postavljanje eksploziva i oruzija u dvoranu to je smesno porediti,ali podrzavam stav Nikolaidisa o Republici Srpskoj kao genocidnoj tvorevini i to citav civilizovani svet govori. Pestanite DS-ovci sa politikim progonom boljih ljudi od vas i novinari radite svoj posao profesionalno,pitajte Dacica ko je to podrzao ubistva i gde je to procitao...ma smesni ste i nema nama buducnosti

Marko

pre 12 godina

"Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima, uz nepodnošljivu hajku protiv svakog ko se usudi da primeti koliko je takvo ponašanje opasno"

Nije nego je obrnuto. Jedna kvazi politicka filozofija i hajka na sve sto ima bilo kakvu primesu srpskog identiteta je i dovelo do maloumnih kolumni u kojima se najnormalnije pod 'poetsku pravdu' svrstava i aktiviranje eksploziva.
Najnormalnija stvar je, po tom rezonu, da se u CG sve zivo svrstava pod srpsku hegemoniju i negaciju CG, pa cak i najobicnije stvari, poput zastite prava manjina.
Ista prica vazi za ceo region. Postoji citava ekipa primitivaca koja se krije iza nekakvog laznog morala, ratova i zlocina koje Srbi jesu cinili (za koje su odgovarali ili ce tek odgovarati), i plasira i truje svojim jezikom mrznje, primitivizmom i fasistickim izlivima svog 'patriotizma' i svog nacionalnog identiteta.

Taj Nikolaidis opravdava svoje lupetanje time da Srbi u Bosni ustvari i nisu zeleli RS (koja je kao 'genocidna tvorevina', a btw postoji u Ustavu BH koji je dogovoren sa najvecim silama) i da se je sve to smislio neko u Beogradu, isti onaj koji ima nesto protiv nezavisnosti CG. Ne znam samo kako smo tako sposobni u slucaju Srba u Bosni, a tako nemocni da svoju 'hegemoniju' sprovodimo u CG. Dakle, covek izmislja 'cinjenice' da bi opravdao svoje lupetanje i izvodi zakljucak da kako se tokom cele istorije, jedino zlocin isplatio, samim tim nema niceg loseg u onome sto je i on opisao kao 'poetsku pravdu', a sve je to 'zacinio' sa socijalom, gde jedan 'obican opljackani Srbin' dize u vazduh politicare.
Stvarno super. Ne znam zasto to nikome nije palo na pamet do sada.

Ne vidim uopste sta je problem sto je smenjen jedan direktor drzavne ustanove zbog priklanjanja takvom stavu. On nije morao nista da potpise (posebno ako je istina ono sto je sam pricao kako je on ukazivao na Mila Djukanovica i njegovo ucesce u ratovima - gde je prepoznao politicke manipulacije Nikolaidisa, a ovamo govori o slobodi govora). Ne vidim zasto je problem sto se vodi hajka na nekoga ko govori jezikom mrznje. Mi smo bili svedoci od 90-ih, pa sve do 2003, kuda vodi takvo iskrivljavanje stvarnosti i pravdanje zlodela u medijima.

Tako da ne vidim ni jedan problem u stavljanju na stub srama razne savetnike i ostale cinovnike nizeg ranga koji pricaju ono sto njihovi sefovi sa njima caskaju u slobodno vreme. Nije Sloba lajao, nego Komrakov!!!

deda Paun, Solunac, licno konsekventno

pre 12 godina

Čedomire, srpsko čedo mira, reci im dete! Zaustavljanje zla je sveti zadatak svakog postenog Srbina i Srbijanaca.

aca

pre 12 godina

Ocekujem da gospodin Jovanovic stane u odbranu Aleksandra Tijanica. Tijanic je svojeremeno napisao "Ako Zoran Djindjic prezivi Srbija nece". I to je valjda sloboda govora. Je l` tako?

Da je ovo pravna drzava, ti bi bio u zatvoru

pre 12 godina

Cedo bolje ti je da cutis, jer si upetljan u sve i svasta u ovoj zemlji, a najvise u stvari koji su sa one strane zakona. Samo ti nama odgovori, zasto nisi zavrsio u zavoru, iako je svima poznato da si dolazio kod Siptara i Kuma. Zasto ti pored svog obezbedjenja, imas jos i 10 policaja koje narod placa? Od cega te to cuvaju? Ko to hoce politickom marginalcu da naudi?

alma_jaha@hotmail.com

pre 12 godina

ljudi svaka cast poceli ste da razmisljate svojim glavama, mislim vecina vas na portalu zna ko je Dacic.
podrska Cedi!
OTPOR,OTPOR, I SAMO OTPOR

matrix

pre 12 godina

Sve je to u redu ali odakle novac za skupa odela i vozila, gdine Jovanovicu?
Izjava Nenada Prokica o tome da je RS genocidna tvorevina, nije dovoljno poznata javnosti Srbije.

penzioner

pre 12 godina

Ma sve te koji su učestvovali u ratu i vlasti 90 treba lustrirati pa da nas bog vidi.Muka mi je više pametovanja Dačića, ko je on, neću nikakva izvinjenja od njega,,,,,,,nelustrirani političar koji je učestvovao u sakaćenju Srbije.Ode njihove politike do danas se nismo oporavili.Zabraniti sve, SPS , Radikale, kostimirane Radikale kao i Palmu&Arkana&Pelevića...

Vladimir

pre 12 godina

Neverovatno je kako ovog tipa svakog dana ima sa nekim novim izjavama i deljenjem "pameti".Pa neka nam objasni malo Šilerovu,ili još bolje neka nas prosvetli kako za 11 godina doći od "starki"sa buvljaka do Armani odela od 3-4000 evra,džipova,i ostalog što je dotični stekao za ovih 11 godina demokratije koju nam sprovodi,on i njegovi prijatelji iz DS-a.Krajnje je vreme da nas eto pouči tome.Svi bismo voleli Armani odela.džipove,i letovanja na egzotičnim destinacijama.

Gligor Grahovac

pre 12 godina

Smenjivanje Ugricica je sramota za ovu drzavu. Ceda Jovanovic je sramota za ovaj narod. To sto je Dacicu dozvoljeno da se bavi politikom je sramota za ovu drzavu. Kada ce nam svanuti?

dovla

pre 12 godina

"LDP navodi da je država je uputila protestnu notu kao civilizovani diplomatski gest. "Sve ono što je potom usledilo nema veze sa odbranom od terorizma, nego je pretvaranje zemlje u ratnu zonu u kojoj se sve svodi na obračun sa piscima i političkim protivnicima..."

Kakva je to drzava koja se bori protiv terorizma i onih koji ga podrzavaju protestnim notama? Alo! Pa taj lik je pozivao na podmetanje bombi i ubijanje. Drzava mora da se obracuna sa takvima svim sredstvima. Koliko se secam Ceda je pozivao da se Obraz i SNP 1389 zabrane a njihove vodje hapse iako se ne secam da su ovi ikada pozivali na terorizam, a sada staje u odbranu ovih ekstremista od "medijskog linca"?!

bezimena

pre 12 godina

Sve je to u redu ali odakle novac za skupa odela i vozila, gdine Jovanovicu?
Izjava Nenada Prokica o tome da je RS genocidna tvorevina, nije dovoljno poznata javnosti Srbije.
(matrix, 21. januar 2012 19:34)

Jak "argument" ali ne znam za šta!?

Udajte se i Vi bogato, ali budite dobri pa da Vam tast otvori priv. firmu i budite dovoljno pametni da postanete vodja ozbiljne stranke i poslanik, pa ćete imati i skupa odela i sve što uz to ide!

Miroslav, Toronto

pre 12 godina

Hronologija dogadjaja kristalno je jasna:
(1)Nikolaidis pise neprihvatljiv pamflet (to i LDP potvrdjuje).
(2)Drzava ulaze protest (jer je pisac i savetnik predsednika skupstine CG) u razumnom tonu (sto ponovo i LDP priznaje).
Sledeci je momenat sporan. Tada su odmah graknule razne NGO (znacajne i beznacajne) u cilju navodne "odbrane" Nikolaidisa. Takvom imbecilnom graktanju pridruzio se i direktor Narodne Biblioteke. Drzavni sluzbenik (na zalost). Dakle nije bilo (3) Dacic organizuje linc - nego je pod (3) Drzavni sluzbenik napravio gaf zbog koga bi svuda u svetu bio smenjen.
Dakle, kada neko namerno ispusta iz price tu nepotrebnu i blentavu "odbranu" Nikolaidisa onda se zaista stvara utisak da Dacic forsira atmosferu linca "iz cista mira". Ali to jednostavno (kao i mnoge druge LDP-ove price) - nije tacno. Smenjivanje sluzbenika za ociglednu brljotinu nije linc (bez obzira sta je Dacic radio devedesetih).

MirkoCe

pre 12 godina

Ako neko prati rad M.Moore-a, tada shvata na kakvom se principu zasniva strategija LDPa - uvek drzi nivo uzbune i straha medju gradjanima. Zaista, Jovanovicu, vreme vam je da se uozbiljite i manete trikova.

Sasa M.

pre 12 godina

Setite se Kapicica, da li je Dacic poceo da lici na njega, to je odgovor LDP-a, da se ne vrate Kapicici i njemu slicni. Stvarno mucnite glavom pre nego sto skocite na Jovanovica. Tako je bilo sa izjavama Djindica, vi isti ni njega niste razumeli, sad ga razumete posle tolikih godina.

Nikola

pre 12 godina

@(kaljente, 21. januar 2012 18:57)
Pa ceda je deo vlade.Bez njegove podrske vlada bi odavno pala.Ali ima odlicnu politiku non-stop napada vlast a u isto vreme i podrzava.Ko je voljan da plati ceda je voljan da podrzi.Kao JUL nekad to je ta politika.

jovan

pre 12 godina

Najpre, da ne budem pogresno protumacen, nisam niposto zagovornik lika i dela Cedomira Jovanovica. Ali bespogovorno potpisujem izjavu : "Za razliku od SPS-a koji danas mora jeftino da se šminka neuverljivim izvinjavanjem za sve ono što nam je uradila, mi smo se oduvek borili protiv opravdavanja nasilja i političkih ubistava, jer znamo do kakvih posledica je to dovelo".
Najposle, istina je da drug Dacic, na koga izgleda da nije dovoljno obratio paznju Tadic i njegov tzv strucni stab, sada pokazuje svoje pravo lice, kojega je inace imao kao jastreb zlocinackog rezima Milosevica. Bilo je samo pitanje vremena kad ce da krene u akciju!

dedaljubce

pre 12 godina

Ivicini eskadroni smrti iz devedesetih, nisu i nece biti zaboravljeni. Kao i medijsko zamracenje. Nije mu danas, posao sve ono sto radi, nego ono sto bi trebalo da radi. I da se pokrije usima. Do skoro je bio , moram priznati, "mala maca', ali kako se priblizavaju izbori, postaje lik iz horor literature. Da li iz straha od rezultata ili pokazuje stvarno karaktrerno stanje. Nisam siguran da cini pametno, iako ga drzim za jednog od pametnijih.

Rema

pre 12 godina

Cedomir Jovanovic pokusava da ovakvim izjavama pokusava da privuce na sebe medijsku paznju. Nazalost one mu donose vise stete nego koristi. Setimo se samo zadnjih "bisera" o kanibalizmu, posle cega je iz svoje stranke izbacio jednu Vesnu Pesic. Ocigledno je da u LDP-u nema mesta za one koji misle svojom glavom, vec je sve kako kaze Cedomir. Izgleda LDP brod tome, samo je jos kapetanu voda iznad glave.

stop war!

pre 12 godina

Mislim da ti Cedo preterujes kada kazes da je ovo linc. Ja ovo vidim kao jako osetljivu ranu na srcima stanovnika Srbije. Ubili su im premijera i niko normalan vise ne bi hladnokrvno reagovao na neciju podrsku za novi atentat kao sto ti sada to radis. Valjda Dacic ima prava da se unervozi kada vidi da mu neko radi o glavi. Kazi ti Cedo da si pogresio i bice nam svima lakse.

pravda

pre 12 godina

Meni je jako zao sto je Srbija platila danak zivotom svog premijera (kojeg licno nisam cenio),zato sto nije adekvatno reagovala na prvi pokusaj atentata. Cedomir Jovanović je imao neke kontakte sa izvrsiocima tog čina,što je i sam priznao.Posto je Srbija bila prljava,po njegovim rečima,morao je i on malo uprljati ruke..jesu li mu još prljave ili ih je oprao? Kako se to peru ruke..Na koga se on to ljuti? Na Dačića koji štiti predsednika ili na direktora NBS,koji ne zna sta je potpisao...?

EliteDeDelete

pre 12 godina

U pravu je čovek, sta sad nam Dacic soli pamet jer on je sve naucio unistavajuci ovu zemlju 10 godina i sad su oni najpametniji ponovo.

zemljo otvori se

pre 12 godina

2012.godina je čak i u Srbiji, ALI nema to veze jer Dačić i dalje sa vlasti mlati batinom i napada Jovanovića u opoziciji. Ostali mudro ćute da ne remete rad produžene Miloševićeve ruke. Dal se ovo samo sneva?

Miki BG

pre 12 godina

Smena upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića nije ono što LDP želi da prikaže. Kao i svi, tako i LDP navodi na svoju vodenicu u izbornoj godini. Ugričić je smenjen kao visoki državni činovnik, koji 10 godina prima platu iz budžeta, a daje izjave koje podržavaju antisrpske pisanije savetnika predsednika crnogorskog parlamenta u kojima se žali što nije upotrebljeno oružje pronadjeno u Banjaluci i što takvim terorističkim aktom prema državnom vrhu Srbije i Srpske nije postignut "civilizacijski iskorak". Gospodin Ugričić je sada slobodan da izjavljuje šta mu je drago, pod uslovom da ne krši zakone države u kojoj živi. Pamtimo mi kada je ne tako davno Čeda Jovanović kao lider LDP izjavljivao da bi potpisao nezavisnost Kosmeta. To je bila izjava koja je trebala da se goni po služenoj dužnosti, jer je suprotna važećem Ustavu Republike Srbije. Sada takve, direktne, izjave o Kosmetu ne daje što je dobro, a ovo što zamera lideru socijalista treba shvatiti samo kao predizborno zagrevanje jer je očigledno da nam predstoji jedna od najprljavijih predizbornih aktivnosti. Lakše im je tako, nego da nude program kako da izadjemo iz ekonomske i finansijske krize.

Ajde Cedo nemoj

pre 12 godina

Ajde bre Cedo tvoja stranka mi je simpaticna ali neces valjda da se stavis u isti kos sa Borkom Pavicevic i zenama u crnom i da opravdavas svakog ko se slozi sa onim koji ni sam ne zna koje mu je poreklo iz Crne Gore i koji moze svasta i to kakvu budalastinu da napise. Znaci onda se i ti stavljas na stranu da je RS genocidna tvorevina

marija

pre 12 godina

Crni Cedomire,
1.Prvo si trazio da Srbija prihvati tvoju Realnost i PRIZNA KOSOVO, od cega si kasnije odustao. Zbog toga si dobio PRVI KORDON da te cuva.
2.Sada si podrzao pisce koji su podrzali Savetnika Parlamenra Crne Gore koji zali sto nije ubijen Predsednik Srbije, Predsednik RSa, Patrijarh Srpski, Premijeri, Vicepremijeri, Karadjordjevic... Sada treba da dobijes DRUGI KORDON.
SVE SU TO KRIVICNA DELA,a cuva te Ministar koji ti, ... , ne valja.

Jahačica magle

pre 12 godina

Oh, baš mi je teško - ne mogu da odlučim kome da verujem.
Obojica su iznedrena pre dvadesetak godina (jedan je doduše završio fakultet, a drugi?) iz Miloševićevog ili (mog idola) Đinđićevog skuta.
Utoliko mi je teže da shvatim ovog eldepe-ovca, šta i koga on predstavlja, da li je nekad radio, mislim stvarno radio a ne samo palacao svojim jezikom kao i vršnjak mu Vučić.
I, zašto nije ubedio ni jednog intelektualca (novije generacije) da ga podržava i plaća njegov život na visokoj nozi.
S druge strane Dačić sve više i više liči na jedno od tri praseta (koje - odlučite sami!).

marko, nis

pre 12 godina

@cane
Pitaj se zbog cega je svakom normalnom politicaru i reformatoru u Srbiji trebala zastita 10 policajaca, dok su populisti uvek bili slobodni kao ptice. Mislis da Vojislav Kostunica ili Aleksandar Vucic treba da se plase za svoju bezbednost u situaciji kada prodje na ulici pored nekog ko deli stavove Borke Pavicevic ili Vladimira Arsenijevica. Napravi razliku izmedju ideologije koja je odnela zivote miliona ljudi na ovom svetu, kao sto je nacionalizam, i pacifizma. Pacifiste uvek mora neko da cuva, jer su im oponenti nagore prostacine i nasilnisti. Zato i Cedu cuva 10 policajaca, i zato je Djindjic danas mrtav.

гиљотина

pre 12 godina

Није ми јасно зашто се чедомир јовановић оглашава преко своје странке лдп када га је господин Дачић прозвао по имену и презимену.

udarnik

pre 12 godina

ovim putem bi zamolio cedu da nam svima prenese tajnu od marka koju je on dobio i uspesno realizovao koja je to kafana reci nam brate da i mi zaradimo ako treba nosicu i dve gajbe odjedanput

Sirius

pre 12 godina

Ne mogu da razumem ovodobne poturice.
Izgleda da još uspeva pljuvanje po srbima mislim demokratski.Ako se Srbi pobune odmah ih optuže da spremaju linč za jadne i demokratske crnogorske pisce kojima je eto bog Milo dao pravo da mogu čak pola ako necelu dvoranu da dignu u vazdu onao demokratski.

SPAVAC

pre 12 godina

Tako je Cedo, ipak se traba suprotstaviti ovom najbovijem DS i SPS populizmu. Svako ko udje u koaliciju sa ove dve partije je njihov saucesnik, i zato samo zestoko.

oglodane koske

pre 12 godina

meni je pun kufer drzave u kojoj nista ne funkcionise ali ima zato saopstenja ko pleve od dacica, jovanovica i svih ostalih! daj vise nestanite svi iz nasih zivota, dovoljno ste nas unesrecili!

A.Semjonov

pre 12 godina

Jovanovic je kao covek neiskren a kao politicar neprincipijelan.Prvo sa onim cronogorcem podrzava javni linc i ubistva svojih politickih protivnika a sad cmizdri sto mu Dacic uzvraca zastitom ustava i poretka.

Laszlo, Szenta

pre 12 godina

Cedo,
A zasto ne prekines da kohabitiras sa Ivicom i SPS-om ako ti ne odgovaraju i ako do sada nisi znao kakvi su?
Nije valjda da je vlast toliko slatka pa da je i SPS prihvatljiv partner?

Cedo, Cedo....mnogo licite jedni na druge


Laszlo, Szenta

stefan

pre 12 godina

Dacic misli da cemo zaboraviti da je bio glasnogovornik rezima koji je odgovoran za smrt toliko hiljada ljudi. Odgovarace i on jednog dana.

Maja, Rep.Srpska

pre 12 godina

Molim Vas da mi neko objasni zašto je taj Jovanović i po čemu , tako značajan u Srbiji.Dobro ima 5% glasača i red je da se čuje i njegova riječ, ali toliki značaj svemu što on kaže, neshvatljivo. Da je neki intelektualac, nestranački, analitičar ...to bih razumjela.
A za smjenu ovog direktora, to je svugdje tako u svijetu. Ali ne razumijem što svi ćute onom hodži u Sandžaku. Ono je govor mržnje, neviđen,a niko ga ne kažnjava.Strašno.Neshvatljivo.Pa braćo Srbi vi kao da ste nacionalna manjina u vlastitoj zemlji.

Aleksandar

pre 12 godina

Gde ste cestite i postene sudije, tuzioci i pravnici? Moze li neko od Vas da sroci krivicnu prijavu i lustrira Ivicu Dacica jer i dalje unistava srpsku naciju svojim izjavama, postupcima i necinjenjima raspirujuci duh bratoubilastva! Uradite nesto dok ne bude kasno.

sasa

pre 12 godina

Činjenica da je Drašković već dve decenije predesnik stranke, i pored loših rezultata nije našao za shodno da preispita svoju odgovornost, govori o tome da on ništa ne bi bio bolji vladar od Slobice, devedesetih. Manje više takva je situacija u svim partijama. Ja bih voleo da od predsednika SPO-a čujem mišljenje o tome, kako je od nekada najače partije doveo SPO do mesta gde je danas.
A što se tiče Čede,Čanka i drugih koji su uvek tu negde blizu vlasti, nepotrebno bez ikakavog razloga im se daje veliki medijski prostor. To ih i održava na političkoj sceni Srbije.
Ovog veselog direktora Narodne biblioteke Srbije, naravno da je trebalo smeniti bez mnogo pompe i optužbi. To samo govori o slabosti i nesigurnosti vlade u svoje odluke. Da po istom aršinu vlada donosi odluke za sva druga lica i događaje imala bi veći kredibilitet kako kod naroda tako i u inostranstvu.

Olika

pre 12 godina

Pa drug ministar samo to i ume, mislim da sudi i presudjuje pre sudjenja.
E to vam je koalicija i "pomirenje" a sve to u ime "interesa naroda"

Zman

pre 12 godina

Nasta je ovo sada ispalo da nas Dacic brani od terorista.Pa dali je moguce da on misli da smo mi zaboravili pod cijom vlascu su ubijani politicari,novinari,kumovi itd.

borcha

pre 12 godina

kad je ceda i njegov ldp tema tog linca odmah treba da reaguju sve bezbjedonosne agencije, a kad je neko drugi onda je to sloboda izrazavanja.

milorad

pre 12 godina

Ivivce ,Ivice bice bolje da svoje skolske policajce zaposlis kako to dolikuje civilizovanom svetu a ne da pored njih stradaju nevina deca.Znas dobro o cemu je rec,samo ovo nazalost nije predizborna "akcija" vec surovi zivot.
Ivice,Ivice cuvaj se vestice.

Spiridon

pre 12 godina

Sta znači ovo saopštenje? Bolje jasno obećajte da nećete biti u koaliciji, kohabitaciji ili konglomeraciji sa SPS-om posle izbora. I LDP je odgovoran što se Dačić ovoliko "raspomamio" pa čak ga tajkuni predlažu za novog Premijera.

z

pre 12 godina

Cekajte, Nikolaidis pominje da je trebalo da se predsednik nase drzave raznese eksplozivom kao pozitivnu stvar i onda je on zrtva? Pa to je cisto podstrekivanje na terorizam.

Alan Kurpejovic

pre 12 godina

Nekada sam bio clan LDP-a i vatreni pobornik ostre i postene politike te stranke, i tebe Cedomire Jovanovicu. Imam 40 godina i sebe smatram ozbiljnim intelektualcem (inace sam lekar i specijalista Ortopedske hirurgije i Traumatologije).
Elem, ne znam kako sada mozes da kritikujes tu boraniju od ljudi koji trenutno rade kao ministri, a iz SPS-a su (i njima slicne bolumente), a do juce si im u vise navrata spasao kozu pod izgovorom - da ce LDP podrzati sve programe koji zemlju priblizavaju EU. SHVATI COVECE DA JE SVE STO SU RADILI I PRICALI CISTA FARSA, OVI NE ZELE I NE SMEJU U EU OVAKVI KAKVI SU.
Ti si Cedomire cist primer one stare poslovice "da je put do pakla cesto poplocan najboljim namerama".
Hvala i pozdrav iz Novog Pazara.

Bora

pre 12 godina

U pravu je Ceda,jos kada bi objasnijo zasto je pozvao Kapicica na svoj skup
pa da mu poverujem u iskrenost,ovako ostaje ova izjava samo jedna u nizu predizbornih i osecanje gadljivosti prema politici i politicarima.

katica

pre 12 godina

Da, to se događa jer nije bilo LUSTRACIJE. Naša zemlja i od 2000 ide nizbrdo jer se sva energija države troši NA SPAŠAVANJE NJIVOVE POGREŠNE POLITIKE. I dalje se vodi „rat“ sa zapadom „rat“ sa susedima, „rat“ unutar Srbije. Bave se menjanjem prošlosti, ne priznaju da su oni bili tvorci ratne ideologije i ideologije mržnje. I dalje smo svi mi koji smo bili protiv ratova (i koji smo bili za Srbiju u EU) „izdajice“ a oni i dalje „patriote“. Samo je pitanje dana kada će ponovo krenuti „kamioni sa peskom“. Zato tražim da se sprovede lustracija jer ako se to ne dogodi uvešće nas u nove ratove (nemojte posle da kažete da vas nisam upozorila).

Miki

pre 12 godina

Čeda prvo daje podršku nekom ko javno poziva na ubistvo,a onda se žali kako neko poziva na linč protiv njega!!!!Pa mislim...I odmah zalepi etiketu "vraćanja u devedesete".Demokratija na delu.A o "kanibalima iz Afrike" i diplomatskom skandalu koji je napravio tada, bolje da ne pričamo.

PRIZREN 84

pre 12 godina

Nemaju oni loše mišljenje jedan o drugom, pa pobogu, isti su. Ovo je sve jedna mala farsa pred izbore da sebi dignu cenu, da se malo piše o njima koji su u suštini beznačajni.

Saša

pre 12 godina

Nešto su učestali sukobi na relaciji LDP-DS-LSV-SPS. To bi valjda trebalo da pokaže "razlike" među njima, a posle izbora će sve "razlike" naprasno nestati zarad podele vlasti. Pa to smo već gledali 2008. Dosta nam je repriza.

Nikola

pre 12 godina

Odmah da vam kazemza koga cu da glasam: ZA SEBE (beli listic).

Sada o komentatorima protiv Nikolaidisa:
- verovatno nisu ni procitali Nikolaidisov tekst
- iznose razne lazi a da toga nisu ni svesni (ako je Nikolaidis terorista onda su to i sami po svom misljenju)

Sada cinjenice o Cedi:
- vrovatno nije bez putera na glavi
- saradnja sa kriminalcima i posete u Silerovoj, lepo je na sudu dokazao da je to sve lazna propaganda Kostunice i klike, bio na poligrafu, rekao sta, s kim i kada je pricao/sastajao se

Molim vas da se malo informisete pre pocetka pljuvanja, svemoze da se pronadje ako imate nesto sive mase u glavi, nije dovoljan samo racunar i internet.

O svemu ovome:
- totalno nebitna stvar, sluzi politicarima za kampanju
- tekst LDP-a je sasvim primeren, kao i njihov stav
- Dacic pocinje da lici na sebe iz devedesetih (samo sto je malo stariji i deblji)

Jos jednom: BELI LISTIC!

P.S. neko napisa da ako ne budemo glasali nece niko preci cenzus. To je neistina. Broj glasova (nebitna je izlaznost), odlucuje procenat uspeha stranke na izborima tako da ako samo 5 gradjana glasa,svaki za po jednu partiju, svaka partija ce imati po 20%.

P.P.S BELI LISTIC!

Rodjendan

pre 12 godina

Cedomire da je srbija naormalna drzava ti i dacic dobili bi dozivotnu robiju zbog pljacke narode,,,sta vozite ti i dacic i odakle vam toliki milioni zasto to ne objanite narodu?muka mi je od tebe...

Dejan

pre 12 godina

LDP je stranka državne i nacionalne izdaje, pravi duhovni naslednik 'srpskih kadrova' iz KPJ. Nije Čeda džabe zvao Kapičića, razumeju se oni jako dobro. Kada bi LDPovci došli na vlast, sveli bi Srbiju na Beogradski Pašaluk na radost svih onih koji nam ne žele dobro. Najiskrenije se nadam da na sledećim izborima neće preći cenzus, jer jedino to i zaslužuju.

wortha

pre 12 godina

Stvar je sasvim jednostavna, dragi sunarodnici: pogledajte rezultate Seselja i Dacica sa jedne, i Ugricica, na primer, sa druge strane, i sve ce vam biti jasno. Pa zato se i prave ovakve manifestacije, prebrojavanja koja Tadic gleda sa strane i u kojima perverzno uziva. Dogovorio se sa Dacicem da mu napravi jos par procenata... Lepo. Ova zemlja ce ici u nazad sve dok narod bude verovao da su patriote ljudi kao sto su Seselj, Dacic, Jeremic, Kostunica... dakle ljudi koji su proizveli i koji dalje proizvode direktnu stetu svom narodu. Nama nema pomoci.

seljak...

pre 12 godina

izadjite forumasi na izbore da razbucamo sve ove koji nesto laprdaju i prepucavaju se... pa posle neka pricaju sta hoce kad ne predju cenzus ni jedni ni drugi...i da jednom ovu drzavu vode ljudi koji nesto rade...a ne samo ser....

mary

pre 12 godina

Ko su ta dvojica? neki Dacic i neki Cedomir.Nekad davno su narodu obecali da ce se boriti da bolje srpski gradjanin zivi!? NJih cuva kamara nekih bildera od tog istog naroda,samo zato sto su taj narod 10 god.besomucno lagali.DALEKO IM LEPA KUCA,I DS SA NJIMA!!!!!!!!!!!

Nikola

pre 12 godina

Ono sto se nekima od nas sada potura je da se opredelimo izmedju Dacica i Cedomira Jovanovice. Jedan od njih je dete Milosevica a drugi dete Djindjica. Ni jedan ni drugi nikada u zivotu nista nisu radili ni stvarali a obojica su u nekom trenutku bili na visokim drzavnim funkcijama i njihovo ime se provlacilo kroz razne afere, da pomenem samo neke od njih, kofer sa parama, posete zemuncima u zatvoru itd. I sta posle svega toga, oni su svakog dana sve bogatiji uostalom kao i Djilas, Vucic itd a da 99% naroda u Srbiji sve siromasnije. Ja bih iz toga mogao da izvedem samo jedan zakljucak, i Dacic i Jovanovic ustvari rade zajedno i zaludjuju ovaj jadni i napaceni narod i tako ce i biti dok u ovoj zemlji ne pocne da se lopovi trpaju u zatvor a posteni ljudi na ministarske pozicije. Ko hoce da lupa minuse neka prvo razmisli svojom glavom ako u njoj jos uvek necega ima a da nije zagadjeno propagandom kojoj smo neprestano izlozeni.

kenny

pre 12 godina

Stvar je licnih ubedjenja i politickog opredeljenja ali za mene Dacic nikada nece biti covek iza koga mogu stati. Devedesete ce me uvek secati na zlo i grozotu koja njemu nije smetala. Sa druge strane ja licno podrzavam LDP i njihovu spremnost da preokrenu stvari u nasem drustvu na bolje! PREOKRET

mani

pre 12 godina

"Briga me za politiku i političare, ali volim zemlju u kojoj živim, i makar pokojni Milošević da ponovo bude izabrani predsednik braniću ga."!
Odlična ideja - pokojni predsednik u pokojnoj državi!

G

pre 12 godina

Bajata vam ova Cedina slika, covek ima bradicu...Azurirajte malo tu galeriju...Toliko o tome...A to ko je sta izjavio, zar stvarno mislite da to bilo koga zanima? Posvrtite malo vise vremena lepsim temama tipa sport, kultura, zabava, bice ovome i previse vremena kad i zvanicno krene izborna kampanja...

Ljuba Didic

pre 12 godina

Za to vreme "politicki predatori" iz SPS, DS i SNS zadovoljno se cesljaju i ogledjuju u nadi da ce pridobiti koji glas na pretstojecim izborima.
Slaba vam je potpra gospodo iz SPS, DS i SNS.
Do pobede LDP - ja sam bio i osto 100%.

Dario

pre 12 godina

Šta bi bilo kada bi neko javno rekao da bi odlična stvar za Srbiju bila da Čedu neko digne u vazduh zajedno sa onim njegovim dzipom? Muka mi je od LDP-a, NVO-a, boraca za ljudska prava, svi oni zamišljaju politiku Srbije kao neprestano puzenje i ulizivanje susedima i EU. Svi oni žele da uporede Srbiju sa nacističkom Nemačkom, što je van svake pameti.

NERON

pre 12 godina

Naslušaćemo se mi još svakojakih priča i obostranih optužbi sve dok Tadić ne uzme stvar u svoje ruke i zarad očuvanja fotelja na silu natera večite neprijatelje da se pomire. I sve to navodno u interesu nas, građana.

Predrag

pre 12 godina

Ne mogu da verujem da je neko toliko spreman da gazi svoj narod. Verovatno da se nešto desilo i da je taj Nikolaidis ili kako god se zvao rekao da je to civiliyacijski cin i da je to kroz ‚‚slobodno‚‚ izražavanje podržao smenjeni direktor Narodne biblioteke, Ceda bi i tada stao u njegovu odbranu. Pa ako moramo da se klanjamo Nemcima, Amerikancima.... onda bar ne moramo Crnogorcima. Sramota je da oni imaju takvog službenika koga plaćaju građani.
Mržnja koja se stalno prosipa prema nama, i koju neki prihvataju sa oduševljenjem meni je toliko mazohistička da jednostavno nemam reči.
Briga me za politiku i političare, ali volim zemlju u kojoj živim, i makar pokojni Milošević da ponovo bude izabrani predsednik braniću ga. To nema veze sa politikom, ima veze sa tim da moje shvatanje građanske Srbije je moje poštovanje svih ljudi koji žive u njoj, i ko god ih na bilo koji način napadne ja ću stati u njihovu zaštitu.
Da je neko u Srbiji izjavio to za Mila Đukanovića, verujem da bi do sad taj bio otpušten sa posla. Samo se pitam da li bi Ceda stao u zaštitu tog čoveka koji bi tako nešto rekao?

Carla de Ponte

pre 12 godina

Crni Cedo za koga ti navijas. Da nisi sa tim navijackim strastima malo preterao? Covece radi se o podrsci ubicama.
(zemunac)

Kojim bre ubicama? Ja bi voleo da je istina da je ovo sve radi pravne drzave i borbe protiv kriminala i zastitu bezbednosti. Ali nije, vidi se iz aviona nego tipicna Milosevicevska haranga iz 90tih. PO CIJOJ TEORIJI Ceda podrzava ubice i gde su te ubice koje on podrzava? DACICEVOJ? Je li to bila neka istraga koja je nasla ubice u pokusaju, podstrekivace ili jatake. Ili je ovo "narodni sud" na celu sa dacicem presudio. DACIC je ministar policije zaboga pre nego sto tako nesto kaze mora izaci sa sa rezultatima istrage i pokrenuti postupak. NIJE ON NI DRZAVA NI NAROD NI PREKI SUD DA ODLUCI O TAO OZBILJNIM OPTUZBAMA. Nisam ni ja ni ti, imaju institucije da se ovo ustanovi ali one nazalost ne rade svoj posao. Kriv je za koga Dacic kaze da je kriv a nvin za koga Dacic kaze da je nevin (direktno ili indirektno). Koliko ja znam postoje ubice i mreza iza njih ali ubice Djindica, Curuvije, Stambolica, dade Vujasinovic, pokusaj ubistva Vuka draskovica i nekoliko novinara kao i sumnja na Boleta da je spremao atentat. Za ova stara ubistva jos ne znamo ko je iza njih, a tek treba da vidimo ko je iza Boleta ali sigurna nije radnicka internacionala kao ni iza gore nabrojanih ubistava nego narko i kriminalna mafija ratna i poratna. Niko se bas nesto ne trza na ove naprotiv ovi atentati su jedno vreme bili nas civilizacijski "milje" narocito u Dacinim "pionirskim" danima. O ubicama iz 1990tih koji su dokazano fabrikovani u njegovo vreme (Hag, Frenki, Stanisic itd.) da i ne govorim. I mi sada zapenili oko nekog pre svega lose napisanog clanka koje je Dacic "protumacio" i proglasio pisca ubicom a cedu da podrzava ubicu. Pa u svakoj drzavi ili pisac i Ceda idu u zatvor ako se utvrdi da je to istina ili Dacic ide u zatvor i iz politike ako se utvrdi da je laz. Ali mi vise volimo harangu (mitinge istine) nego bilo sta na svetu a daca to iz iskustva zna i racuna na to.

novica52

pre 12 godina

Gospodin Jovanović je uvek antiprotivan, na svako dešavanje on ima drugačiji komentar i uvek evropejac i kobajagi za pravdu i razumevanje.Bojim se da svaka njegova reč ima dva kraja, jedna vrla i umiljata a druga razgoropađena i razarajaća. U odbrani intelektualne elite, njegova strana se unapred zna.

Kole Kings

pre 12 godina

Dacic je otkrio pravo lice koje je skrivao od 2000. godine,ipak je on Slobov naslednik u svakom pogledu.Ne bi me cudilo da uhapsi sve one koji su komentarisali njegova zlodela.

Apoplex

pre 12 godina

Jao kad vidim ove apokaliptičare, "zaustavite Dačića dok ne bude kasno"... jadan, prepao sam se, VOJSKA MI KUCA NA VRATA da me mobilišu!!!
(vreme ratova je prošlo, sada se uglavnom ratuje informacijama)

PPeca@SER

pre 12 godina

Videli su da gube vlast na sledecim Izborima pa sada malo glume da se svadjaju medju sobom kako bi se njihovi glasaci totalno razocarali i u sto manjem broju izasli na glasanje. Njima najvise odgovara da Izbori ne uspeju, samo na taj nacin mogu da ostanu na pozicijama.
Sve njih je ista UDBA-ska skola dobro naucila sta i kako. Imaju oni skripte iz Kumrovca pod jastukom, pa uvece pre spavanja malo prelistaju.

Degutantne situacije

pre 12 godina

Ivica i Čeda se danas prepucavaju a sutra će da spašavaju Srbiju od naprednjaka i to sve pod pokroviteljstvom Borisa Tadića.

Bogi

pre 12 godina

Ja sam već čuo ovu retoriku o borbi protiv neprijatelja i nije mi se svidelo šta je sa tom istom retorikom došlo ubrzo. Davno beše, a siguran sam da sam rekao "ne ponovilo se".

E sad, na moju i na žalost svih nas, ne da se ponavlja, nego su i akteri isti... Verovatno sad kreće niz pobeda :D

mandraxx

pre 12 godina

o tome si cedo trebao da mislis pre nego sto si se u beogradskoj vlasti pomirio sa sps-ovcima, zajedno si sa njima u skupstini i radite posao. nemas kredibiliteta da vise vodis partiju niti da prozivas ili branis bilo koga

nenad

pre 12 godina

O kako jedva cekam rasvetljavanje politicke pozadine ubistva Zorana Djindjica, pa da prestanem na forumima da slusam prepucavanja, ko je licemeran a ko nije.....Ali koliko sada znam, niko tu nije bas cist....

M012Z

pre 12 godina

Presudice se obojici na izborima, sve ovo je cirkuska predstava pod nazivom /Ko ce koga jace da pljune/ reklo bi se, da nije pristojno. Moze li da prodje dan, a da se neko od njih dvojice debelo ne obruka?

Citalac

pre 12 godina

Izvinite, ali moram da vas obojicu pitam-Jeste li vi normalni ?! Mali, bucko, koji je bio rado vidjeni potrcko kod onih koji su nas unesrecili i covek za koga kazu da je bio spoljni momak za galeriju likova sa sedistem u Silerovoj i koji ( to vec znam), bez telohranitelja ni na p..... ne ide, se prepucavaju.... Sjasite bre obojica i da vas vise ne vidimo, za dobrobit sviju nas i vas !

Avangarda

pre 12 godina

Cekaj, cekaj, oni se kao prozivaju, a sa druge strane u gradskoj vlasti Randjic i Antic stoje jedan pored drugog, i koliko primecujem fino saradjuju. U cemu je fora?

Viktor

pre 12 godina

Nije valjda da su se i birtacka tela ove dve stranke priblizile pa da moraju da se bore izmedju sebe prepirkama u medijima za njih?

chichan

pre 12 godina

SRBIJA JE JEDNO VELIKO POZORISTE GDE SE ISKLJUCIVO ODIGRAVAJU DRAME I TRAGEDIJE!!!
Posle svake predstave narod se cudi,tuguje,place...
Uskoro je na programu jos jedna velika predstava za narod koja pocinje dramom(izbori),a zavsice se tragedijom(postizborne koalicije) posle koje ce ceo narod da vristi od bola,tuge i muke,jer ce tragedija biti VELIKA,zabolece svakog... ZASTO???
Ako realno,iskreno sagledamo za koga ce ogromna vecina naroda glasati,vidimo sledece...ili ce vladati DS,SPS,LDP,URS I STRANKE NACIONALNIH MANJINA,ili SNS,DSS I NEKA STRANKA NACIONALNE MANJINE...
BUNT JE NEMINOVNOST,sto pre shvatimo to bolje ;)