Akcija čišćenja toka Južne Morave

U Vranju će se danas okupiti više od hiljadu volontera iz cele Srbije koji će početi akciju uklanjanja smeća iz korita Južne Morave.

Izvor: B92

Petak, 15.04.2011.

07:22

Default images

Čišćenje otpada biće prošireno i na sela uz Južnu Moravu, u kojima tek treba da bude uvedeno organizovano odnošenje smeća.

Zamenik gradonačelnika Vranja Igor Andonov je najavio da će Južna Morava biti čišćena svakog vikenda dok se korito reke potpuno ne očisti.

"Volonteri iz Niša, Beograda, Kragujevca, Čačka, Sombora, policija, vatrogasci, ribolovci, lovci, kao i sami građani Vranja, uključiće se u početak akcije čišćenja Južne Morave, sve dok se celo korito ne očisti,i dok ne uklonimo sve one uzroke koji su doveli reku u stanje u kom se nalazi", rekao je Andonov. Čišćenje Južne Morave kod Vranja inicirano je nakon emitovanja snimka vranjskog kluba ekstremnih sportova "Ekstrim" nazvanog "Tužna Morava" zbog besprimerne zagađenosti toka reke kroz vranjsku i opštinu Vranjska Banja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: