Sreda, 09.03.2011.

03:20

Otkaz za 30 državnih sekretara

Oko 30 državnih sekretara u ministarstvima Vlade Srbije ostaće bez posla nakon smene njihovih šefova, piše “Blic”.

Izvor: Blic

Default images

Prema saznanjima ovog lista, razrešenja državnih sekretara mogla bi se naći već u četvrtak naredne nedelje pred premijerom i novim ministarskim timom.

Formiranje nove rekonstruisane Vlade Srbije moglo bi da bude završeno do kraja ove ili do početka sledeće nedelje.

Nakon toga biće poznato i koliko će Vlada imati državnih sekretara, budući da to zavisi i od novih ministara koji ih predlažu.

Kako za “Blic” kažu sagovornici iz Nemanjine 11, sekretari ministarstava koja se spajaju imaju obavezu da prikupe svu potrebnu dokumentaciju o radu tih resora kako bi novi ministri odmah bili spremni za rad.

Već sada je poznato da će ministarstva za telekomunikacija i kulturu, koja su objedinjena u zajednički resor, imati samo jedan sekretarijat, umesto dosadašnja dva. To znači i da će se pojaviti višak ljudi za koje se ne zna hoće li biti raspoređeni na druga mesta ili će biti tehnološki višak.

Pitanje je i koja zaduženja slede smenjenim ministrima. Dosadašnji ministar trgovine Slobodan Milosavljević je za “Blic” izjavio da se nikada u životu nije bavio politikom, već samo strukom.

“Ostajem član Demokratske stranke i baviću se onim što najbolje znam - svojom strukom”, rekao je Milosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: