Cvetković o zbrinjavanju preduzeća

Premijer Mirko Cvetković kaže da Vlada razmatra "ozbiljan model" zbrinjavanja jednog broja srpskih firmi sa neregulisanim statusom ili bez menadžmenta.

Izvor: B92

Petak, 23.04.2010.

10:15

Default images

Suština je da je reč o transparentnom pristupu i da nema "nikakvog davanja i nedavanja", kazao je premijer novinarima posle obilaska kragujevačke fabrike "Vulović transport".

Cvetković je objasnio da na trojnom sastanku predstavnika Vlade, privrednika i sindikata koji je nedavno održan u Beogradu i nije bila doneta nikakva odluka o bilo kakvom davanju preduzeća domaćim ili stranim privrednicima.

"Ne radi se ni o kakvim odlukama, radi se o jednom modelu koji predstavlja suštinski nastavak privatizacije u delu u kome ona nije bila uspešna", objasnio je premijer.

Cvetković je dodao da su, na primer, u neuspešno privatizovanim firmama raskinuti ugovori i da su ta, kako je rekao, preduzeća sada u nekoj vrsti neregulisane pozicije, nemaju menadžment koji je sposoban da ga dalje uspešno vodi.

"Zato se sada razmatra jedan model kojim bi se takva preduzeća ponudila na ugovor o upravljanju sa profesionalnim menadžmentom, a ti profesionalni upravljači bi imali prava i obaveze kakve predviđa svaki ugovor", naveo je on.

Prava bi bi bila određene kompenzacije, a obaveze da upravljanje da određene rezultate, rekao je Cvetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: