Do pedijatra samo uz zakazivanje

Nedavno uvedena praksa u Domu zdravlja Novi Sad da roditelji moraju unapred da zakazuju preglede dece kod izabranih pedijatara, za sada nailazi na kritike.

Izvor: B92

Nedelja, 28.03.2010.

01:11

Default images

U Domu zdravlja kažu da su se na ovakav potez odlučili da bi se smanjile gužve, a pravo na pregled bez zakazivanja imaju samo hitni slučajevi. Načelnica službe za zdravstvenu zaštitu dece Slavica Malešević apeluje da se roditelji prdržavaju ove nove procedure.

"Ako dete ima temperaturu 39 i više, ukoliko tu temperaturu roditelj nije uspeo kod kuće da snizi a već je pokušao dajući određenu simptomatsku terapiju, takvo dete u svih 26 objekata kod svih 59 izabranih pedijatrijskih timova u Domu zdravlja Novi Sad mogu biti primljeni čim se jave“, kaže Maleševićeva.

U Domu zdravlja kažu da se roditelji često žale da pedijatri ne posvećuju dovoljno pažnje u lečenju njihovog deteta. Načelnica pedijatrije to pravda čestim padom sistema koji izaziva probleme u radu sa elektronskom kartonima.

"Mnogi roditelji ne poštuju ugovor koji su potpisali sa izabranim pedijatrim“, kaže ona.

Roditelji raličito reaguju na odluku Doma zdravlja da se pregledi zakazuju.

"Danas smo došli kada je doktorka tu, da nije tu ne znam kako bismo prošli“

"Nisam zadovoljan, neće da prime dete iako je bolesno, treba da mu je jako loše da bi ga pustili“

"Bila je temperatura 39,5 i nisu je primili, i kad sam rekla da mi mama radi u Deču u bolnici, nekako su je primili“, kažu nezadovoljni Novosađani.

Vreme kada ste mogli da dovete dete kod pedijatra kad god ste hteli je prošlo, a u Domu zdravlja apeluju da se roditelji pridržavaju ovog pravila i da zakazuju preglede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: