Beograd želi da upravlja sajmom

Uprava grada Beograda prihvatila je inicijativu odbornika LDP-a da se gradu vrati pravo da učestvuje u upravljanju Beogradskim sajmom i u njegovom razvoju.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2009.

17:42

Default images

LDP je, uz razumevanje i brzu reakciju Gradske uprave, ovim uspeo da se izbori za izbegavanje prostog podržavljenja važnog resursa Beograda, ocenio je menadžer Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić.

Kao prvi korak, zvanično je naloženo Gradskom pravobranilaštvu da napravi platformu za pregovore sa republičkim organima radi pronalaženja najefikasnijeg modela za rešenje ovog problema, rekao je on.

"Zahvaljujući ovoj inicijativi LDP-a, Sajam neće biti prosto preregistrovan u vlasništvo republike i biće onemogućen uobičajen model da se, kroz centralizaciju vlasništva, javnim preduzećima upravlja neefikasno i netransparentno, a na menadžerske pozicije postavljaju partijski kadrovi", naveo je Ranđić.

Grad Beograd je u prošlosti upravljao Beogradskim sajmom, i to na način koji je obezbeđivao efikasno i profitabilno funkcionisanje sistema od velikog značaja za grad, građane, beogradsku i nacionalnu ekonomiju, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: