Tokom protesta uhapšeno 17 osoba

Uhapšeno 17 osoba, od kojih su 10 maloletnici, zbog incidenata tokom sinoćnjeg protesta u centru Beograda, povodom ubistva Đorđa Zarića, saopštila je policija.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 22.03.2009.

11:34

Default images

Policija navodi da su okupljeni tom prilikom oštetili policijsku kućicu ispred Vlade Srbije, razbili prozore na privatnom stanu u Karađorđevoj ulici i stakla na "Mek donaldsu" na Zelenom vencu. Policija navodi da su protiv pet osoba, tri punoletne i dva maloletne, podnete krvične prijave.

MUP je u saopštenju naveo da je sinoć, oko 19:30, "došlo do neprijavljenog okupljanja na Trgu Republike i šetnje gradskim ulicama, grupe mladih ljudi, u cilju izražavanja protesta povodom događaja u kome je smrtno stradao Đorđe Zarić".
(B92)
"Učesnici skupa su se kretali Kolarčevom ulicom, Terazijama, Kralja Milana do Trga Slavija i Nemanjinom ulicom do zgrade Vlade Srbije i nosili transparente pogrdne sadržine protiv policije, narušavajući javni red i mir", piše u saopštenju. MUP je naveo da su tom prilikom oštetili policijsku kućicu ispred Vlade Srbije i kamenicama gađali pripadnike policije, zatim razbili četiri prozora na stanu u privatnom vlasništvu u Karađorđevoj ulici, oštetili jedno putničko vozilo hrvatske registarske oznake, kiosk "Štampe" kod Brankovog mosta, stakla na Mek Donaldsu na Zelenom vencu, kao i staklo na izlogu kod bioskopa "Kozara".

Takođe su ometali saobraćaj, zaprečavajući ulice kontejnerima, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: