Utorak, 25.09.2012.

13:49

Dačić potvrdio - Dulić pod istragom

Dačić kaže da je u toku istraga koja se tiče Olivera Dulića i jednog od preduzeća koja su na listi sumnjivih privatizacija. Dulić ne zna o čemu se radi.

Izvor: Tanjug

Default images

Predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova, međutim, nije mogao da iznosi detalje i, na pitanje novinara da li je tužilaštvo Slovenije uključeno u slučaj, samo kratko je rekao da je proces "u toku i da se traže infomacije iz Slovenije zbog firme u toj zemlji".

"U okviru istraga koje se vode, reč je, između ostalog, o jednoj od istraga kojom se bave radne grupe formirane u okviru policije i tužilašta. Ne mogu da govorim šta se konkretno istražuje, ali u svakom slučaju reč je o jednom od preduzeća koja se nalaze na čuvenim spiskovima o sumnjivim privatizacijma", kazao je Dačić.

Dulić pojma nema o čemu se radi

Dulić, koji je u prethodnoj vladi bio ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja, kaže za B92 da nema pojma o čemu se radi i da ne zna kakve veze on ima sa "tamo nekom Slovenijom i tamo nekim preduzećem", kao i da se neće pozivati na poslanički imunitet.

"Radujem se što su najzad državni organi preuzeli svoj deo posla kada je u pitanju jedna sinhronizovana haranga koja se protiv mene vodi već nekoliko nedelja i drago mi je što će najzad svi navodi što se tiču moga rada ispitaju tamo gde im je i mesto", kazao je Dulić.

"Sa zadovoljstvom ću odgovoriti na svako pitanje državnih organa kada me budu pozvali. Pozivam ministra unutrašnjih poslova da isto tako brzo i efikasno odreaguje i kada je u pitanju izveštavanje javnosti o toku te istrage i o njenom završetku, jer sam siguran da će završetak biti na nesreću svih onih koji pokušavaju prethodnu vladu da strpaju u zatvor i da će najzad da se potvrdi da smo mi radili čestito, pošteno i u skladu sa zakonima", dodao je Dulić za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: