Utorak, 20.10.2009.

15:40

Gasni ugovori Srbije i Rusije

Predstavnici “Srbijagasa“ i “Gasproma“ potpisali su ugovor o zajedničkom preduzeću za skladište gasa "Banatski Dvor" i aneks Ugovora o gasovodu "Južni tok".

Izvor: B92

Default images

U skladu sa dokumentom koji su potpisali generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i predsednik Upravnog odbora “Gasproma“ Aleksej Miler, ugovorne strane osnovaće u roku od 30 dana kompaniju pod imenom “Južni tok Srbija” (South Stream Serbia), koja će biti nadležna za projektovanje, izgradnju i upravljanje deonicom tog gasovoda u Srbiji.

“Gasprom” će imati udeo od 51 odsto u kompaniji, a “Srbijagas” 49 odsto.

Pored toga, Miler i Bajatović potpisali su sporazum o osnivanju zajedničke kompanije za skladište gasa “Banatski Dvor”, pod nazivom “Banatski Dvor UGS Joint Venture”.

Sporazum sadrži uslove i pravila za osnivanje kompanije i rukovođenje njom. Kompanija će biti nadležna za izgradnju i upravljanje podzemnim skladištem čiji je kapacitet 450 miliona kubnih metara gasa.

U kompaniji “Banatski Dvor UGS Joint Venture” udeo “Gasproma” takođe je 51 odsto, a “Srbijagasa” 49 odsto.

Opširnije o detaljima ova dva ugovora možete čitati u našoj rubrici Biz.

Pored gasnih ugovora, predstavnici Rusije i Srbije potpisali su danas i mnoge međudržavne sporazume, o čemu možete čitati više u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: