Ponedeljak, 20.07.2015.

12:00

Teroristički napad u Turskoj, 28 mrtvih

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je u eksploziji bombe u gradu Suruč poginulo 28 osoba, a preko 100 je ranjeno.

Izvor: B92, Tanjug

Default images
Foto: Beta/AP

Reč je o terorističkom napadu, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Ipak, turski mediji spekulišu da je u eksploziji više od 30 mrtvih kao i da se sumnja da je eksplodirala kasetna bomba.

Još uvek nije poznat uzrok eksplozije u kulturnom centru jugoistočne Turske, gradu koji je udaljen oko deset kilometara od sirijskog grada Kobani, saopštili su turski bezbednosni zvaničnici, prenosi Rojters.

Kako se grad Suruč nalazi blizu Kobanea gde su se donedavno vodile velike borbe sa džihadistima, sumnja se da iza ovog napada stoji Islamska država.

Spekuliše se da je eksploziju izazvala 18-ogodišnja devojka, bombaš samoubica, pripadnica ID.

Najmanje 300 članova Saveza socijalističke omladine nalazilo se u kulturnom centru Amara, koji su učestvovali u letnjoj ekspediciji koja treba da pomogne obnovu Kobanea.

"Ukoliko je Islamska država ovo učinila, ona se neće zaustaviti na Suruču. Uskoro bi mogli da završimo kao Sirija", rekao je Muhsin Kizikaja, poslanik vladajuće stranke AKP.

"Ovo je veliki masakar. Vrlo je verovatno da je u pitanju bombaš samoubica, izjavila je poslanica stranke HDP Lejla Given.

"Prema nekim informacijama, poginula je cela grupa koja se nalazila u bašti centra", rekla je ona.

U Suruču, kulturnom centru jugoistične Turske nalazi se jedan od najvećih izbegličkih kampova u kojem je trenutno smešteno oko 35.000 izbeglica iz Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: