Svet 0

17.06.2024.

17:57

Policija spremna na brutalan odgovor

Nakon dva napada nožem na policajce, među kojima je jedan ubijen, policijski sindikat je pozvao na debatu o opremi policajaca.

Izvor: dpa-prototype.de

Policija spremna na brutalan odgovor
Shutterstock/vmargineanu

Podeli:

"Ne radi se samo o elektro-šokerima, već posebno o zaštiti policajki i policajaca od napada nožem", rekao je predsednik sindikata Johen Kopelke (Jochen) u ponedeljak za MDR, javni servis centralne Nemačke.

Elektro-šoker je uređaj sa električnim impulsima kojim policijski službenici mogu da odbiju napadače. Sa udaljenosti od dva do pet metara policajac ispaljuje strelice povezane nitima koje izgredniku nanose parališući bol.

Kopelke je govorio o porastu broja napada nožem.

"Vidimo to u kriminalističkim statistikama, koje se uvek odnose na prethodnu godinu. I doživljavamo to u akcijama. Nož se naročito koristi tokom svakodnevnih zadataka".

"Svako ko nožem napadne druge, mora da očekuje da će biti upotrebljen pištolj i da će uslediti najteže povrede", rekao je Kopelke.

Policajci su u Volmirštedu na istoku Nemačke u petak uveče upucali Avganistanca, 27, pošto je na privatnoj zabavi nožem izbo 23-godišnjaka, onda ranio nekoliko ljudi i na kraju nožem nasrnuo i na policiju.

U Manhajmu je 31. maja jedan Avganistanac nožem ranio pet pripadnika pokreta Pax Evropa, koji kritikuje islam, i jednog policijskog službenika. Policajac je kasnije preminuo.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: