Subota, 14.11.2015.

18:21

Svet i BG u bojama francuske zastave (FOTO)

Širom sveta održavaju se skupovi u znak podrške žrtvama napada u Parizu, a neki od najznačajnijih građevina osvetljeni su bojama francuske zastave.

Izvor: B92

Default images
Foto: Beta/AP

Most na Adi, Palata Albanija i spomenik Pobednik večeras su, na predlog premijera Srbije Aleksandra Vučića, osvetljeni u bojama zastave Francuske.

Ovim gestom, Beograd i Srbija simbolično izražavaju solidarnost sa bratskom Francuskom koja se nalazi na udaru terorista, naveo je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je dodao da će pored pomenutih zdanja, svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju javnu rasvetu večeras biti osvetljeni plavom rasvetom.
Takođe je pozivao Beograđane koji to žele, da izraze solidarnost paljenjem sveća ispred Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, na kome piše'Volimo Francusku, kao što je ona volela nas'”.

Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, a uz podršku Exit fondacije Gradska kuća i most "Duga" će biti osvetljeni u bojama fransuske zastave u znak solidarnosti sa francuskim narodom.

Okupljanja u znak podrške organizovana su i u Njujorku, Varšavi, Sidneju, Torontu, Rio de Žaneiru, Torontu, Meksiko Sitiju, San Francisku i mnogim drugim gradovima, a gradska obeležja poput Brandreburške kapije i sidnejske Opere osvetljena su bojama francuske zastave.

Nekoliko stotina ljudi, među kojima članovi danske kraljevske porodice, okupilo se večeras ispred francuske ambasade u Kopenhagenu u znak solidarnosti Francuskoj posle terorističkih napada u Parizu u kojima je poginulo 127 ljudi, a nekoliko stotina povređeno.Okupljeni ispred ambasade ostavljaju cveće i pale sveće.

vi spomenici u Londonu večeras svetle u bojama francuske zastave u znak solidarnosti s napadima u Parizu.

Niz terorističkih napada u kojima je stradalo više od 150 ljudi dogodio se sinoć u Parizu ostavljajući zvaničnike i građane u panici i strahu.

Jedan od terorista koji je izvršio napade u Parizu je u oktobru sa sirijskim pasošem prošao kroz Grčku, saopštili su grčki zvaničnici.

Dve srpske državljanke preživele su terorističke napade u Parizu. Jedna od njih, koja je u drugom stanju, bila je do kraja dramatične večeri u dvorani Bataklan.
Foto: Tanjug
. . . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: