Sreda, 12.11.2014.

20:56

Od ebole umrlo više od 5.000 ljudi

Broj umrlih od ebole prešao je 5.000, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Izvor: Beta

Default images

SZO je navela da se veruje da je ukupno 14.098 ljudi zaraženo ovom bolešću, velikom većinom u zapadnoafričkim zemljama Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneou. Od tog broja njih 5.160 je umrlo.

Ima znakova da je usporen broj novozaraženih u Gvineji i Liberiji, ali taj broj raste u Sijera Leoneu, navela je ova organizacija UN.

Takođe je dodala da i dalje ima oblasti u Liberiji i Gvineji gde je visok stepen zaraze.

Organizacija je dodala da su čak ove procene o broju obolelih niske, jer su mnogi zaraženi ili suviše uplašeni da traže lekarsku pomoć ili nisu sposobni da je potraže.

U Nigeriji i Senegalu broj obolelih je nepromenjen više od 42 dana - 20 slučajeva od kojih osam smrtnih u Nigeriji i jedan slučaj u Senegalu. Te dve zemlje povučene su sa spiska zemalja u kojima vlada ta epidemija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: