Utorak, 11.10.2016.

08:15

Moskva: Gde je bila Britanija kada je ID osvajala Siriju

Ministarstvo odbrane Rusije odgovorilo je na optužbe britanskog ministra odbrane Majkla Felona da je Moskva kriva za bombardovanje civila u Siriji.

Izvor: B92

Moskva: Gde je bila Britanija kada je ID osvajala Siriju
Foto: Gettyimages

“Pre nego što se upustimo u raspravu o odgovornosti Rusije za situaciju u Alepu i u Siriji generalno, neophodno je promisliti – šta je Britanija uradila za ovu jadnu zemlju?“, naveo je potparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov.

“Gde je bila Velika Britanija kada je Islamska država stigla skoro do obale Mediterana, kada je skoro pretvorila Siriju u kalifat, kao Libiju? Na kraju, Britanija je tada kontrolisala nebo iznad Sirije“, dodao je on.

Konašenkov je rekao da je Rusija dopremila velike količine humanitarne pomoći, oslobodila hiljade kilometara od ID.

“Možda bi Britanija trebalo da preuzme odgovornost za rođenje i prirodu ID, i ogranaka Al Kaide Nusra fronta“, rekao je Konašenkov.

U intervjuu za BBC, Majkl Felon je naveo da je Rusija verovatno iza bombardovanja konvoja UN u Alepu 20. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: