Ponedeljak, 04.09.2017.

07:10

Slučaj "bentli": Dosijei, škaljarski klan, bivši fudbaler

U današnjim izdanjima mediji se bave, između ostalog, incidentom u kom je "bentli" naleteo na kolonu vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije.

Izvor: Blic, Tanjug

Slučaj
Getty images

Kako piše "Blic", vozilo je u vlasništvu bivšeg fubalera Ivice Dragutinovića, koji nije bio u automobilu kada se incident dogodio, a uhapšeni su vozač L. R., M. T. i S. D.

List navodi i da se trojica uhapšenih bave poslovima obezbeđenja jednog beogradskog kluba ("Nana"), a za vozača L. R. da se sumnja da je blizak sa škaljarskim klanom.

Prema informacijama službi, on za ovaj crnogorski klan odrađuje poslove koji imaju veze sa narkoticima, a traži ga i policija jedne zemlje iz okruženja zbog pucnjave od pre nekoliko meseci.

"Blic" piše da su oni rekli policiji da su tog jutra krenuli po nalogu Dragutinovića na benzinsku pumpu da navodno natoče gorivo.

"Predsednik Vučić je krenuo iz vile 'Bokeljka' ka Predsedništvu na Andrićevom vencu. Na kružnom toku Topčiderska zvezda, obezbeđenje je primetilo iza Vučićeve kolone auto koji divlja. Vozač je uporno pokušavao da se ubaci u kolonu", prenosi list navode policijskog izvora.

Iako se pojavila informacija da je Vučićev auto udaren, izvor tvrdi da se to nije dogodilo. "Vozač automobila iz pratnje koji je bio iza auta u kojem se Vučić nalazio uspeo je da blokira 'bentli' i tako spreči ozbiljnje posledice", naveo je neimenovani policijski izvor.

"Blic" piše i da, dok je obezbeđenje legitimisalo trojicu u vozilu, pojavio se Dragutinović, koji je bio naoružan, ali je imao urednu dozvolu za pištolj.

Pozivajući se na izvore iz istrage, "Novosti" pišu da je L. R. uleteo u kružni tok brzinom od skoro 200 kilometara na sat, kao i da je nekoliko puta kružio. Prema ovim navodima, u jednom trenutku je zadnjim krajem "bentlija" udario u automobil šefa države.

"Bentli" je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbeđenja koji su bili u njemu nisu mogli da reaguju. Treće vozilo iz pratnje je krenulo za "bentlijem", sustiglo ga, a pripadnici predsednikovog obezbeđenja su izvukli trojicu iz vozila, prenose "Novosti".

List dodaje da je L. R., prema policijskim saznanjima, i šef obezbeđenja Dragutinovića.

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu imali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije već da je do sudara došlo pošto je vozač "bentlija" "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

Očekuje se da će trojica mladića iz "bentlija" danas biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

11 h

Svet

Kraj? Vojska se povlači i uništava sve

Oružane snage Ukrajine prilikom povlačenja uništavaju mostove u Harkovskoj oblasti – tako su uništeni mostovi preko reke Volčja u Volčansku, saopštio je šef ruske administracije Vitalij Gančev.

23:03

22.5.2024.

1 d

Podeli: