Svet 0

23.05.2024.

23:15

FBI imao ovlašćenje da ubije Trampa? "Laž"

Američki državni tužilac Merik Garland je danas ocenio tvrdnje bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da je FBI bio ovlašćen da ga ubije tokom pretresa njegovog kluba na Floridi 2022. godine "lažnim" i "izuzetno opasnim".

Izvor: Tanjug

FBI imao ovlašćenje da ubije Trampa? "Laž"
Tanjug/Mike Segar/Pool Photo via AP

Podeli:

Garland je rekao novinarima da Tramp i neki od njegovih saveznika misle na "standardni operativni plan" koji ograničava agente kada mogu da koriste smrtonosnu silu dok izvršavaju naloge za pretres, preneo je Rojters.

FBI je pretražio Trampovo odmaralište Mar-a-Lago u avgustu 2022. da bi pronašao poverljivi materijal koji je on zadržao nakon što je napustio funkciju. Agenti su pronašli gomilu zapisa koji su doveli do jednog od četiri krivična postupka sa kojima se Tramp trenutno suočava.

Uoči pretresa, FBI je sačinio saopštenje, koje je objavljeno ove nedelje, da je ovlastio policiju da koristi smrtonosnu silu samo ako je službenik ili druga osoba pod neposrednom pretnjom. Bivši predsednik SAD nije bio prisutan kada je pretres izvršen, navela je agencija.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: