"Haški kazamat hitno zatvoriti"

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da Haški tribunal treba pod hitno zatvoriti, a sve Srbe koji su ostali tamo vratiti kućama.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Četvrtak, 06.12.2012.

22:46

Default images

"Srbi koji su ostali u haškom kazamatu moraju odmah da budu pušteni kućama. Prvi sam to rekao još kad su Slobodana Miloševića odveli u Hag, a sada konačno istinu vide svi. Tvrđavu nepravde hitno treba zatvoriti", rekao je Mrkonjić u intervjuu za Večernje novosti od petka.

Mrkonjić je kazao da je sramota što Srbi "trunu u Hagu, dok se albanski i hrvatski zločinci šetaju na slobodi".

"Država mora da učini napor da se svi naši ljude vrate u Srbiju. Svet je čuo i prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koji je u Njujorku sve rekao o Tribunalu. Tu i ja stavljam tačku", naveo je Mrkonjić.

Upitan kako će Srbija nastaviti put ka EU, a da ne ostane bez Kosova, Mrkonjić je rekao da će državna politika koju predvode predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić "zaštiti srpske nacionalne interese".

"Ovo su teška vremena kad je potrebna državnička mudrost, ali i čvrstina u uverenjima. Srbija sada ima i jedno i drugo. Povlačićemo poteze u interesu i naših sunarodnika na Kosovu, ali i svih građana naše zemlje", rekao je Mrkonjić i poručio Evropi "da prekine sa ucenama".

Mrkonjić je rekao da sledeće godine neće biti novih izbora u Srbiji, jer "Vlada radi kao snažna ekipa".

On je kazao da će biti smena u javnim preduzećima, kao i da će se Zakon o javnim preduzećima primenjivati i u sektoru saobraćaja.

"Predložiću i da se javno preduzeće 'Putevi Srbije' transformiše u Direkciju za puteve, kao što je to nekada bilo i mislim da je to dobro rešenje, jer će se lakše obezbeđivati novac za održavanje saobraćajnica što je prioritetan posao 'Puteva'", naveo je Mrkonjić, koji je i ministar saobraćaja.

Mrkonjić je kazao da je sever Koridora 10 "potpuno završen" i dodao da se danas iz Beograda do Beča automobilom stiže za četiri sata.

"To smo uradili, a niko da prizna da je Mrka Srbiju uveo u Evropu. Od 330 kilometara Koridora 10, završili smo skoro 200", rekao je Mrkonjić i ponovio da će Koridor 10 biti završen u ovom mandatu Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: