Akcija dezinfekcije u Ljuboviji

Nastavljena je akcija dezinfekcije domaćinstava na poplavljenom području opštine Ljubovija, kako bi se ugrožene porodice što pre vratile u svoje domove.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.12.2010.

17:12

Default images

Ekipe doma zdravlja iz Ljubovije i Zavoda za javno zdravlje iz Šapca započele su tu akciju pre dva dana.

Dezinfikovanje javnih ustanova, vrtića, gimnazije i osnovne škole, je prioritetan zadatak, nakon cecga će intervenisati na ugroženim kućama i drugim poplavljenim objektima.

U novoizgrađenoj školi "Petar Vragolić" nastava je prekinuta prošle sedmice, a najveći problem na tom objektu predstavljaju nadiruće podzemne vode, zbog kojih je neizvesno kada će se učenici vratiti u školske klupe.

Takođe je u toku i isušivanje terena i ispumpavanje vode iz dvorišta i podruma stambenih objekata, kao i otklanjaje kvarova na vodovodnoj i elektro mreži.

Nadležne službe aktivno rade i na sanaciji terena, sakupljanju uginule stoke i popravljanju oštećene infrastrukture.

Poplava koja je 2. decembra zadesila tu opštinu, nastala izlivanjem reke Drine, uništila je pet starijih kuća, u kojima su živele socijalno ugrožene porodice.

Prema informaciji lokalnog kriznog štaba, vodena bujica u Ljuboviji ugrozila je 598 objekata i 1.200 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Privremeno je iz svojih domova iseljeno 120 lica, koja trenutno borave kod komšija i rodbine, a opštini Ljuboviji je posredstvom Crvenog krsta Srbije dostavljeno 20 tona brašna i 16 tona flaširane vode, dok je Republicka direkcija za robne rezerve dopremila 20 tona dizel goriva.

Lokalne vlasti očekuju dodatnu pomoć države u saniranju oštećenja od poplave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: