Uhapšeno 9 osoba zbog razbojništva

Uhapšeno je devet lica koja su osumnjičena da su u Beogradu i Požarevcu izvršila više krivičnih dela razbojništva i prisvojila oko 10 miliona dinara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

16:24

Default images

Uhapšeni su Nemanja Jeftić, Dušan Bulatović, Predrag Marjanović, Aleksandar Milošević, Nenad Jovanović, Zoran Radenković iz Beograda, i Dragan Radivojević iz Požarevca.

Neposredno posle pokušaja izvršenja krivičnog dela razbojništva u Požarevcu, 19. novembra ove godine, policija je uhapsila Jeftića, Bulatovića, Radivojevića i Radenkovića.

Oni su uz pretnju vatrenim oružjem pokušali od radnika da oduzmu dnevni pazar trgovinskog preduzeća "Nikola" iz Požarevca, dok su u nastavku akcije uhapšeni i Marjanović, Milošević i Jovanović, navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičeni su opljačkali ekspozituru Vojvođanske banke na Čukarici, Alfa banku u Ulici vojvode Stepe, uz pretnju pištoljem oteli 2.500.000 dinara, u istoj ekspozituri Alfa banke oteli dva miliona dinara i 11.000 evra, a 15.oktobra ove godine, u NLB banci, ekspozitura u Železniku, oteli dva miliona dinara.

U nastavku akcije policija je uhapsila i Dalibora Despotovića (1981) i Miloša Kljajića (1983) iz Beograda.

Pretresom iznajmljenih stanova, koje je koristila ova kriminalna grupa, pronađena je veća količina oružja - četiri heklera, tri automatske puške, dve pumparice i tri pištolja, kao i raketni bacač "zolja", veća količina eksploziva, municije i faslifikovane službene policijske legitimacije.

Svi osumnjičeni su privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: