Sastanak u sporu Makedonije i Grčke

Predstavnici Makedonije i Grčke održali su prvi zvaničan sastanak u postupku o imenu Makedonije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2009.

20:05

Default images

Makedonija je 17. novembra 2008. podnela tužbu protiv Grčke zbog kršenja tog sporazuma koji predviđa da Grčka ne sprečava ulazak Makedonije u međunarodne organizacija (EU i NATO). Prema sporazumu, obe strane su saglasne da ne preduzimaju korake koji bi mogli da komplikuju susedske odnose.

Grčka je prošle godine na samitu NATO u Bukureštu sprečila ulazak Makedonije u Alijansu uloživši veto zbog nerešenog spora o nazivu te bivše jugoslovenske republike.

Na današnjem susretu bili su makedonski kozastupnik i ambašador u Holandiji Nikola Dimitrov i grčki ambašador u Holandiji Konstantinos Ralis, uz presedavanje sudije Međunarodnog suda pravde Rozalin Higins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: