Šabić: Sedam ministarstava

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić kaže da sedam ministarstava nije izradilo informator o radu.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2006.

12:08

Default images

Šabić kaže da ta ministarstva nisu izvršila zakonsku obavezu izrade i objavljivanja informatora o svom radu. Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Šabić je uputio pisma svim republičkim ministrima, navodeći da i ostalih 10 ministarstava, koja su informator objavila na Internetu, informacije uopšte ne ažuriraju ili ih ne ažuriraju redovno.

"U vezi sa sadržinom objavljenih informatora, Šabić je ukazao na to da su neki podaci za koje je evidentno interesovanje javnosti, veoma oskudni ili ih uopšte nema", dodaje se u saopštenju i precizira da je reč o podacima kao što su primanja, troškovi i broj zaposlenih, javne nabavke i podaci o raspoloživoj opremi. Šabić je, kako se navodi, podsetio ministre da neizvršavanje zakonske obaveze objavljivanja informatora predstavlja prekršaj kažnjiv po zakonu, a da bi ministarstva, kao najvažniji organi uprave, u pogledu izvršavanja obaveza trebalo da daju pozitivan primer drugima.

U saopštenju se ne navodi o kojih sedam ministarstava je reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: