Tadić: Prvo o programu vlade

Predsedništvo DS odlučilo je da nastavi pregovore s koalicionim partnerima o formiranju nove vlade, a odluku o kandidatu za premijera doneće uskoro, kaže Tadić.

Info

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.05.2012.

19:17

Default images

"Znam da vas zanima ko će biti premijer, ali prvo ćemo razgovarati o programu nove vlade, a onda o personalnim rešenjima", rekao je lider DS-a Boris Tadić novinarima nakon tročasovne sednice užeg Predsedništva DS-a.

On je dodao da će razgovori biti nastavljeni sa Socijalističkom partijom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala.

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

Tadić je naveo da odluku užeg Predsedništva stranke o nastavku pregovara sa koalicijom SPS-PUPS-JS treba da potvrde i članovi šireg Predsedništva i Glavnog odbora.

Predsednik DS-a je dodao da se na današnjoj sednici nije razgovaralo o personalnim rešenjima u novoj vladi.

Lider socijalista Ivica Dačić rekao je nešto ranije da koalicija SPS -PUPS-JS ostaje pri načelnom dogovoru sa DS o formiranju parlamentarne većine i da nije zainteresovana da učestvuje u "trojnoj koaliciji".

Na sednici su bili zamenik predsednika stranke Dragan Đilas, potpredsednici Dušan Petrović, Bojan Pajtić i Dragan Šutanovac i predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović.

Sednici su prisustvovali i Tadićev savetnik Nebojša Krstić i predsednik IO DS-a Marko Đurišić.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je Tadić saopštio odluku užeg Predsedništva stranke, nisu bila dozvoljena pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

319 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: