Politika

Petak, 25.05.2012.

19:17

Tadić: Prvo o programu vlade

Predsedništvo DS odlučilo je da nastavi pregovore s koalicionim partnerima o formiranju nove vlade, a odluku o kandidatu za premijera doneće uskoro, kaže Tadić.

Izvor: B92

Tadiæ: Prvo o programu vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

319 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 11 godina

Prvo program vlade?
Sa programom ste trebali da se mlatite u izbornoj kampanji, a sada da uskladite sa SPS-om i LDP/URS-om (dovoljan je jedan sastanak). Ako ne ide, probate sa SNS-om, a ako ne ide ni tamo, u opoziciju. A vi ste celu prošlu nedelju iskoristili u razmišljanju "kako to da Tadić nije predsednik?". Već je svaka stranka trebala da ima svoj predlog za premijera, da li je moguće da nemate čak ni tako mali broj kompetentnih ljudi, da samo SNS zna koga bi na tu funkciju stavio? Zašto se niko ne bavi ovim pitanjem? Zašto ni jedna medijska kuća da postavi ovakvo pitanje? Zašto Nikolić ne lupi rukom od sto i natera ih da se brže malo organizuju? Osiromašujete nam zemlju svakim novim danom bez gotovih rešenja.
DS više nikad ne glasam, osim ako dodje neki novi Đinđić, a ova ekipa ispari.

bogi

pre 11 godina

Djindjic nije mogao ni da pomisli, sto je Tadic uz tetosenje radio. Sve mu je bilo dozvoljeno!Ali nije on Mocart, vec Salijeri...

Milja

pre 11 godina

Слажем се да се Тадић превише пренемаже али се не слажем да сада треба да подноси оставку у својој странци, као што га неки напредњаци овде саветују. Па да је тако прво би њихов председник, који је небројено пута изгубио изборе, требао давно поднети оставку а не да се стално кандидује и иде по принципу и ћорава кока понекад убоде зрно.
(тоша, 25. maj 2012 21:51)

Dragi moj Toso,sve si loncice polupao.Kakve veze ima onaj ko se kandidovao i nije pobedjivao,sa onim koji je pobedjivao,bio na vlasti i koji snosi najvecu odgovornost?
Briga nas dal ce podneti ostavku u stranci,on mora iz moralnih i ljudskih razloga da pokupi prnje i za vjek vjekova izadje iz politike!
Vladao je 9 godina(Tadic),imao je 100mlrd evra na raspolaganju da od Srbije napravi malu Svajcarsku,a napravio je jad,bedu,sirotinju!
Pravo pitanje je,ko ce poloziti racune?
Svi se bavite nebitnim stvarima,a niko da spomene kljucnu i najvazniju!
NEKO MORA DA ODGOVARA za ovakvo stanje u zemlji!

Sreja

pre 11 godina

Program vlade treba da bude isti kao program vlade iz 2008 godine. Dobro stvari se ne manjaju. Treba da nastavimo ka evopskoj uniji, i ka privatizovanju sto veceg broja preduzeca. Drzava jednostavno ima preveliku moc, ako ona u svom vlasnistvu ima previse preduzeca. Mnogo je jedostavnije da strani investitori. Sve te stvari su veoma bitne za postesivanje demokratije u svetu. Zato sto svako bez obzira na materijalni status mora da ima pravo da kupi srpsko preduzece. Sve drugo bi predstavljalo rasizam. Cak i zlovolja drzavnih organa da stranom gradjaninu pomognu da izvrsi transakciju. Takodje i strana preduzeca koje poseduju poznati srpski biznismeni, takodje imaju ista prava. To je jedino demokratija, to je ono sto promovisu Boris Tadic, Barak Obama i Nato Pakt.
Mi Srbi ih zato volimo.

marija

pre 11 godina

Boris Tadic je u izbornoj noci rekao tada jedino moguce, da nece biti premijer.
Razlog je, naravno, krajnje korektan odnos prema cinjenici da mandatara predlaze predsednik, sada Tomislav Nikolic, u ovom slucaju, Jorgovanku Tabakovic, kojoj se najpre mora ponuditi formiranje Vlade.
Na sta bi licilo da je Tadic rekao bilo sta drugacije?
To treba razumeti.

Zabrinuti Roditelj

pre 11 godina

Sećam se da smo u Titovo vreme bili cenjeni i poštovani i kao država i kao narod i kao pojedinci i to u čitavom svetu. Danas, imam osećaj da smo zagazili u moralnu kaljugi i da sam sebe više i ne cenim i ne poštujem. Iako sam visoki intelektualac zaista se osećam idiotski da mi neko, za koga sam bio i dušom i telom, posle 8 godina vlasti i totalnog neuspeha (pročitati Izveštaj Stejt departmenta) obećava da će zahtevati oštru borbu protiv ... G. Tadiću, pa setite se svih Vaših prethodnih izjava na tu temu. Da saznate rezultate pročitajte i Vi pomenuti Izveštaj. Prekasno je za sve, ali ne i za vas. Da sam mlađi danas bi se odmetnuo u šumu – otišao u partizane, jer izgleda da drugog rešenja nema. Sin bi trebalo da završi ETF. Drugari mu nalaze posao, ali kažu MORAŠ PRVO DA POTPIŠEŠ. E, on je na oca i NEĆE UNAPRED NIŠTA DA POTPIŠE. Ali ozbiljno razmišlja da ide van. Ako mi jedinac ode – sve ću vas proklinjati dok sam živ, a moj glas i mojih bližnjih nikada više dobiti nećete.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

G-dine Tadicu
Hteo bi da va dam jedan savet nikada porodici kojoj prodajete proizvod ne kazete da im je novorodjence ruzno ili otac lici na Hitlera. Vase glupe marketinske pragmate koje vas okruzuju morale su to davno da nauce. Ali koliko vidim iz njihovih opranih biogarfija niko nikada nije radio u struci ili stvorio nesto sam vec je dobio kroz partijske, kumovske i burazerske veze. Drugo valjda po ustavu mora da se izvrsi primo preadaja vlasti, Slavica predaje Tomi pa onda redom, formiranje vlade je valjda cetvrta stavka . Znaci opet pravite racun bez krcmara
Vasi dragi tajkuni koji su opljackali drzavu I prave hajp da se vi pitate dovode vas vrlo nezavidan polozaj.
Vlast je vrlo jak narkotik i tekso se gubi. Za profesora se moze reci daje vrlo osion ponasa se kao USA a ne kao primalac U.S aida. Secam se njegovog fijaska na picniku u Niagara Falls kad je zbog svoje osionosti RCMP morao da ga spasava od razjarenih Licana.
S postovanjem
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

rodja

pre 11 godina

Pa mogao bi verovatno,Petrovic ili njegov pit-bul Prodanovic iz Sremske Mitrovice biti premijer jer sam prica kakav Boris meni niko nista ne moze ,ucenjuje,preti ,sikanira pa nista nas ne bi zacudilo

Aleksandar

pre 11 godina

za (Siniša, 26. maj 2012 14:05)

Da, puno je Dulić uradio:
- sajt od 25.000 eur
- njegova firma posluje sa 70 državnih tela,
- tek dve i po godine po dolasku na vlast je prestao u svojoj firmi da bude direktor - znači dotle je bio u sukobu interesa,
- zakon o planiranju i izgradnji, bez pratećih podzakonskih akata - smanjenje građevinske industrije za 70%
- za Serbia Open 2009 i 2010, Dulićevo ministarstvo platilo za reklamno platno 475.000eur
- a to o zaustavljanju divlje gradnje - to se radi tako što se legalizuje tako da zvanično i više neće biti divlje gradnje.

Siniša

pre 11 godina

Koliko budalaština pišete ovde. Prvo, ja sam bio u onih nekoliko procenata ljudi koji su podržavali politiku Zorana Đinđića, a sada ste ga odjednom svi vi podržavali, pa čak i Vučić i ekipa...svi vi koji ste vodili hajku protiv njega i radovali se kada je bio streljan ni tada ni sada ne razumete tu politiku i šta mora da se uradi-promeni da bi se stvari promenile na bolje - svi bi vi hteli promene, ali ne i u svojoj kući. Vi nemate prava da sada poredite njega i onu DS i ovu današnju DS na čelu sa Tadićem. Mogao bi mnogo primera da navedem da niste spremni na promene, a pričate o njima. Evo jednog primera, Oliver Dulić je ministar koji je najviše uradio, koji ima vrlo konkretne rezultate, a mnogi ga osporavaju. Zbog čega? Pa zbog toga što zavodi red u mnogim oblastima, a to Srbi neće. Zaustavio je divlju izgradnju i zaveo red, tako da ne može više da gradi neko bez dozvole, ko gde hoće, kako hoće...i da prodaje jedan te isti stan po nekoliko puta. I odmah je dobio protivnike - ,,opštinari'' koji su uzimali reket, građevinska mafija, ali i građani koji već 40 godina unazad zidaju bez dozvole i sada im neko to brani...Drugo, urađeni su urbanistički planovi, sređen je katastar i to mnogima ne odgovara, jer se bolje snalaze-muvaju u haosu. Da nije bilo Dulića i ulaganja države u infrastrkturne projekte širom Srbije građevinska industrija bi propala, ali to niko ne vidi. Reciklaža, čišćenje divljih deponija, zelena-obnovljiva energija...

Snezana

pre 11 godina

Potpuno sam razocarana.Zar demokratska stranka nije imala plan B za slucaj da Tadic izgubi predsednicke izbore.Ovakva neodgovornost prema sopstvenim glasacima je neverovatna...Ovakva neodgovornost prema opstinskim odborima koji treba da formiraju vlast na lokalnom nivou dok oni jednostavno cute je strasna...To vreme druge stranke koriste i prave vlast...Izgubiti izbore je poraz ali ovakvo cutanje i oklevanje je direktan samar svim onim ljudima koji su glasali za njih...Postovana ,gospodo,ne svodi se demokratija na jednog coveka,ni na pet,ni na deset...

Todor,Banat.

pre 11 godina

Ja jos zamisljam kakva bi Srbija bila od 2008.,
da nisu na vlast dosli ovi lopovi,vec da su bile neke normalne stranke,
a za premijera Ante Markovic,predsednik Srbije,Verica Barac...

Dusan

pre 11 godina

U DS-u je očigledna borba za tron predsednika DS. Mislim da građani Srbije nemaju ni novca no vremena i čelaju rasplet, zato najbolje bi bilo za sam DS da ode u opoziciju, pročisti svoje redove, kandiduju svoju politiku na sledećim izborima pa neka narod odluči.

sumnjivo lice

pre 11 godina

Pa koalicija je ISTA... kakav sada program... menjate ga? Ovaj do sada nije valjao? Nesto mi je tu sumnjivo... pa zar i pored svega jos uvek mislite da smo glupi i naivni?

Lala Ns

pre 11 godina

A hm... nisu dozvoljena pitanja? Svi novinari i snimatelji u ovakvim situacijama treba odmah da napuste prostor i da ne objavljuju nikakvu vest. Cisto da im pokazete da iza tih medija stoje milioni gradjana koji imaju pitanja. Mediji su Vas doveli na vlast, mediji mogu i da Vas odvlaste.

s

pre 11 godina

ceka Tadic drugara Tomu da se vrati iz Rusije pa da odlucie zajedno ?
A mi cemo do tada da se zabavljamo tako sto ce mo se prepucavati preko komentara

ackoniskikartel

pre 11 godina

Ko god da napravi vladu imaće isti problem,a to je Kosovo.Tek kada shvatimo mi Srbi koliko nas ono koči godinama i koliko dajemo godisnje za njega novca biće kasno za sve.Šteta što ne razmišljamo o sebi samima i o našoj deci sutra nego o delu teritorije na kojoj nas ima 20 puta manje nego Albanaca.Ako se ovako nastavi biće sve gore i gore.

Motorhead !

pre 11 godina

8 godina ste imali vremena da sve to uradite, kao sada cete !!! Glumi beskompromisnog i sa puno samopouzdanja a u stvari skroz pokisao !!! Jadnoj li ga se nama sa njima !!! Sklonite se - izgubili ste !!!

malo realnosti

pre 11 godina

Mnogi ovde komentarisu fotografuiju.Pa "gospodo" naprednjaci koji ste od ovog portala, koji je nekad bio najbolji u zemlji napravili Grand paradu, pogledajte malo fotografiju novog predsednika 20.maja uvece .Iz njegovih ledja je bio harmonikas Kemis, Sasa Pantic koji pise onaj krs Kursadzije,zvezda veceri je bila pevaljka Cakana koja polupijana lumpuje.
Tek onda imate pravo da komentarisete i uporedjujete.
Mene ne cudi jer je Pink najgledanija televizija u ovoj zemlji.Samo mi je zao sto je to relno stanje u ovoj zemlji a takve nas niko nece.
Da mozemo sami bilo bi lepo, ali nazalost bez pomoci sa strane, gde vas predsednik nema ama bas nikakav kredibilitet. bice teze vama,nego nama koji ipak znamo da vodimo racuna o sebii ne cekamo da nas bilo ko vodi kao ovce.

Pera

pre 11 godina

Ako ce Tadic da pravi vladu, po mom misljenju, trebalo bi da ponudi minimum jedno podpredcednicko mesto u vladi SNS-u, a mozda cak i neke resore. SNS bi trebalo takodje da ponese deo odgovornosti, a ako im se ne svidja u valdi mogu uvek da je napuste.

iskustvo uci

pre 11 godina

Place mi se kada se setim neodrzanog sestog oktobra. Birati manje zlo od veceg je ipak zlo. Ovih dana beli listic ima, ne veliko, nego ogromno opravdanje.

striza

pre 11 godina

Bio sam na njihovoj strani na ovim izborima. sada, zatezu i komplikuju toliko da Toma zaista izgleda prihvatljivo. samo da slucajno nebi izgubili neku mrvicu vlasti. opet sami za sebe, neosetljivi za sve ostalo i slepi, zaslepljeni sujetom, cime li... zgadili su mi se konacno. vise ne glasam. tacka.

europeac

pre 11 godina

U normalnoj demokratskoj zemlji nakon ovakvih izbora g-din Tadic bi momentalno dao ostavku zbog rezultata koje je on i stranka dobio na izborima. A u ne-normalnoj demokratiji jos ga mole da bude premijer. Svasta!!!

Nash

pre 11 godina

Glasao sam za Tadica ali je izgubio (voleo bih da nije) i sad mora da snosi posledice. Treba da se skloni i da ne bude premijer. Pa nismo Rusija malo predsednik malo premijer pa opet... Ne treba Srbiju srozavati jos vise (kad vec imamo novog predsednika).

PravdaNS

pre 11 godina

Svaka čast fotoreporteru na fotografiji. Pajtić sa crvenim rogovima na vrhu glave, kako je stao iza bilborda da mu je crveni kvadrat cenrirao rogove je fenomenalno. Đavolske rabote, nema šta, fotografija ih je najbolje okarakterisala. A vi novinari, trebali ste zajedničkim snagama u napad umesto što ste se svi zajedno tamo mumificirali, šta bre nema pitanja?! IMA PITANJA I TO MNOGO, NA KOJE OVA EKIPA MORA DA ODGOVORI!!!

Ovi DS-ovci izgledaju kao clanovi nekog profesionalnog komemoracijskog tima

pre 11 godina

WOW!!! 266 komentatorado sada? Pa to su skoro svi koji su glasali... :)
E pa neka i komentiraju. Imaju to pravo jer su i glasali za jednu od suprostavljenih strana i njihovih politika. Jedino se nadam da tu nema nikog od "belih listica" i salonskih filozofa bez vizije oliti pescanikovaca. U suprotnom bi pokazali svima (meni vec jesu samom apstinencijom ucesca) da zaista nemaju ni zrnce karaktera, jer ignorirati sve a potom pametovati sta ce tko, s kim, i kako je dno dna.

pp

pre 11 godina

Moram da primetim kuknjavu zbog loseg zivota itd. Dugo nisam izasao u grad uvece. Dosao mi je prijatelj iz Nemacke (Nemac), pa sam morao da ga izvedem. Tu se kriza bas i ne oseca. Izlazak nije bio bas jeftin(oko 250evra) sto nije malo ni za njihov standard. Ono sto je njega najvise fasciniralo je sto je bilo puno, a bila je sreda. Toliko:)

Neko Iz Mase

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

A, do SADA je bilo nepravedno drustvo i VLAST koja nije bila priblizena gradjanima?! U zadnjih 12 godina! I cudite se kako ste izgubili izbore,
a sada bi kao bili bolji, shvatitli ste...

Ovo nema ni u Dzibutiju, da izvinu Dzibutcani.

мк

pre 11 godina

uh kako je slatka vlast!ne mogu da verujem?da ovi nastavljaju da nam pričaju iste bajke.alooo,izgubili ste!!!narod vas je kaznio!!!ja sam vas kaznio svojim glasom za nikolića!zašto?za 150 dinara benzin,za 150€ platu,za udruživanje sa onima protiv kojih smo se borili,za puteve koji su bukvalno razoreni da ja to ne pamtim od svog rodjenja!beograd ste izgradili i doveli ga na prag eu,a ostatak srbije vratili u 19.vek!

opal

pre 11 godina

ovo je vec druga sednica u 5 dana na kojoj oni odlucuju da nastave pregovore sa sps . . . BORISE DOSTA VISE SA BRUKANJEM ,VREME JE ZA POVLACENJE///OPOZICIJA

Aleksandar

pre 11 godina

Evo citam vesti piskaram komentare i dolazim do jos jednog zakljucka...
Mislim da je DS u velikom problemu, ako nastave da budu okosnica Vlade sa SPSom narod ce izlaziti na ulice i brzo cemo doci do novih izbora, a tada moze mrak da ih ppojede...
ima i druga varijanta da odu u opoziciju a onda bi mogli da zavrse po zatvorima kako narod prica, ja stvarno ne znam da je neko nesto pokrao sa ovom temom imam i u svojoj kuci raspravu...

Evropa

pre 11 godina

Micunovic zabrinut, Pajtic samouveren, Petrovic nebitan, Tadic i Sutanovac sa gubitnickim facama, Djilas izgleda kao da je pobedio u suceljavanju?!? Ovo je ono sto se moze videti na slici!

Bosko Boskovic

pre 11 godina

što se tiče onih koji za pobedu Šešeljevog pulena krive narod, novinare, intelektualce, bele, žute, plave, visok pritisak, nizak vodostaj i pogrešan osmeh u trećem TV spotu predizborne kampanje, šta reći osim: sram vas bilo. Toliko ste zabrljali da je Nikolić postao prihvatljiv, a sada tražite krivce za svoj neuspeh. Nije li blisko razumu zaključiti da je za poraz Tadića kriv Tadić, a za poraz LDP-a, LDP?


Peščanik.net, 24.05.2012.

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a. "

Tadicu, ako si faca prvo se obracunaj sa tajkunima - neka dokazu poreklo imovine, i sve sto je pokradeno da vrate!!! A za osalo sto legalno imaju da pocnu da placaju poreze u ovoj drzavi a ne na Kipru, etc! Zato si izgubio od Nikolica, koji je bar praznim pistoljem pretio tajkinima!

kabadahija

pre 11 godina

Tadiću slino jedna, kako te nije sramota. Čuj nema pitanja, pa nije ti ovo Jordan. Oooo Gospode Bože, pa se pitaš gdje si pogriješio.

Cane

pre 11 godina

Ako Tadic hoce nesto da menja svog najboljeg i najsposobnijeg coveka mora da imenuje za tuzioca. Pa da vidimo hoce li biti rezultata.

Boris

pre 11 godina

A gde su sada "ugledni" i "objektivni" politički analitičari Vladimir Todorić i Jovo Bakić da analiziraju govor tela ekipe sa slike??? Lepa slika i prilika, nema šta !!!

Bosko Boskovic

pre 11 godina

Zabavna je i vest da je Boris Tadić išao po savet kod patrijarha Srpske crkve. Na stranu sad potreba da se od crkvenog poglavara dobije savet za svetovne poslove u sekularnoj državi. Šta je Boris Tadić mogao uopšte da pita? Logičnim mi se čini samo sledeće pitanje: Oče, hoće li me Bog kazniti što sam slagao da neću da budem premijer? Kao što bi bilo jedino logično da mu je sluga božji odgovorio: Bog će ti oprostiti, on svima prašta, ali građani Srbije – neće.

Peščanik.net, 25.05.2012.

karasdjordje

pre 11 godina

taj vas program je dogurao srbiju i gradjane na dno,nemojte vise zamajavati jadni narod i bogatiti se na njihovoj muci,pa pogledajte ta lica ljudi iza vas,samo im je novac interes i nista vise

veseljko

pre 11 godina

Neverovatna slika???Da li ste svesni vasih lica drugovi DSovci?Pa zaboga pogledajte se u ogledalo i podnesite ostavke i pustite zrele i mlade DSovce da stupe na scenu!!!Gotovo,shvatate li,gotovo je!!

srba TESKI FIZICKI RADNIK

pre 11 godina

e zabole me za beogradsku intelektualnu elitu pa sta ste vi visa rasa gori ste od fasista pa svi imamo pravo na glasanje i mi nepismeni i vi pismeni pa sta je bilo ocete samo vi da se pitate e do duse vasi djedovi sa sela su kao oslobodili beograd u predhodnom periodu i onda su oteli kuce od tadasnje beogradske elite a vi danas izrabljujete narod da crnci za male pare danas ne cenite tezak fizicki rad dosao vam toma i tek ce da vam dodju oni koji tesko rade a malo zaradjuju ako se ne opametite ma vi niste ljudi i nista ljudsko nema u vama fuj ! ponasacemo se kao partizani 41-ve !samo polako doci ce i nase vreme kao u vreme vasih djedova ! pa i mi imamo zene i decu i ona moraju da jedu sram vas bilo !

Krstic

pre 11 godina

Jedini pravi gospodin koga cene u Evropi.Svi faktori u koji odlucuju o nama u Evropi cene Tadica i sa njim zele da saradjuju.Vi nepismeni i zlonamerni pripadate pripadate neprosvecenoj masi,koja je nazalost glasala za Tomu.Rezultati glasanja nam kazuju da smo krenuli ka nizbrdici.Evropa ne priznaje sve nase fakultetske diplome,i to je to.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

@ (Nebojša, 25. maj 2012 21:01)

Slazem se u potpunosti ali dzaba kad im se ovde javi neki bezimeni ili neka bezimena i poture im lazno ogledalce i oni i dalje misle da su najlepsi na svetu. Toma jeste bio grobar ali ovi na slici kao porodica Topalovic ce da sahrane Srbiju.

bezimena

pre 11 godina

ovi zuti ce se uskoro raspasti - zasto im pridajemo toliku paznju, ne znam! ej, oni sami jedva 15-20% da su napabircili!
(la, 25. maj 2012 22:21)

Čisto lupetanje! "Žuti" su sa R. Ljajićem osvojili svega 5 poslaničkih mesta manje od SNS sa svim praporcima (Nova Srbija, Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, Koalicija udruženja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokret snaga Srbije - BK, Narodna seljačka stranka, Bošnjačka narodna partija, Demokratska partija Makedonaca, Romska partija, Pokret vlaškog ujedinjenja, Pokret socijalista, Pokret privredni preporod Srbije).

Cantas

pre 11 godina

Slusajte sta narod kaze,jer je to jako bitno,dosta ste pljackali narod,firme ste prodali,narod vas stavio na vlast,narod ce vas i rusiti.jer narod trpi,ali ako pukne da trpi vama toliko!

Mario Bros

pre 11 godina

@beDSimena

Samo naivna osoba može da pomisli da Tadić jedini na političkoj sceni ništa nema, dok svi njegovi saradnici valjaju milione, kao i lideri svih ostalih stranaka. Štos je u tome da se u prvi plan gura neko ko doista ne krade, a posle kada oni okolo skrivajući se iza njega nakradu dovoljno za par života, njemu daju deo. On je vedrio i oblačio svo ovo vreme, postavljao sve kadrove, donosio sve odluke u državi. Na kome da se slome kola?
Njegov program svi dobro znaju. Deklarativno za EU, suštinski ne dirati administrativne viškove, monopole, finansijske faraone i što čvršće držati uzde medijima i sa osmehom na licu čekati sudnji dan ili čudo.

Dulebg

pre 11 godina

Tako je Tadicu.....najvaznije je program i o ljudima kasnije......Inace DS je pogedila u Beogradu, Vojvodini .......i koalicija vlade Srbije je dobila vecinu u skupstini.....Nikolic zna da je dobio ispod 50%....

Che Guevara

pre 11 godina

Na danasnji dan,pre 120 godina,rodjen je najveci ikada politicar sa ovih prostora...da nam je makar jos jedan takav...gde bi nam bio kraj...

Quasimodo

pre 11 godina

U DS trebaju bolji ljudi da preuzmu stranku! Evo ja mislim sta god narod smatra da je Dulic jedan od boljih kadrova te stranke! Mislim da bi on mogao da bude novi predsednik DS-a!
(sasa, 25. maj 2012 21:45)

Neka odgovori na optuzbe koje su iznete protiv njega, a ocigledno je da je neko lagao ako ni oko cega drugog onda barem oko sajta
http://pistaljka.rs/home/read/76
kao i za nenamensko trosenje sredstava za putovanja oko sveta Dulicevih pajtasa koji umesto da rade idu na plaze o nasem trosku. Ako se optuzbe pokazu kao netacne ja cu prvi da glasam za njega ali sve dok se izbegava da se ova pitanja otvore smatram da je Dulicu mesto u sudu a ne u predsednickoj fotelji.

Knight XV

pre 11 godina

Kako mogu oni koji su nas vec upropastavali i pljackali, koji su nam pretili i cenzurisali, koji nisu davali izbore i monopolizovali su medije, kako mogu oni da nas danas izbave iz ove katastrofe. To nije moguće.
Ti ljudi su nesposobni i nedorasli istorijskom trenutku u kojem se Srbija nalazi.

Nema preporoda drzave i nacije bez intelektualaca. Nema moderne i bogate Srbije bez intelektualne elite koja ce nas povesti dalje. Nema intelektualne elite bez vizije i zrtvovanja za svoje ideje. Nema intelektualne elite bez - katarze!
Kako doci do novih ljudi? Konkurencijom. Otvorite medije i pustite ljude da se iskazu. Ima jos pametnih i postenih ljudi u Srbiji i van Srbije koji zele da pomognu.
Hocu da verujem da ce B92 prva kao i uvek otvoriti svoja vrata za nove ljude.

Svetozar

pre 11 godina

Rece bivsi predsednik, onako filmski, da imaju dve zene predvidjene za poziciju premijera, ali da nece sada da nam kaze.
Nakon ovog saopstenja i ove slike...samo mi jedna misao pada na pamet.
Karakterne osobine i neke druge osobine.

Ocaj...

pre 11 godina

Sram da vas bude sve do jednog sa slike...
ENORMNO su se obogatili svi na stetu naroda i svima imu ocima strah za svoje debele zadnjice.
Bagro...

bezimena

pre 11 godina

Za ''bezimenu''
Uz to sada sam clan i SNS-a, tako da sam clan obeju najjacih stranki, pa prosudite uz i za koga sam vise...
(pezos masa, 25. maj 2012 22:57)

Vi ste licemer, jedan od mnogih, od koga obe stranke imaju samo ŠTETU i upravo takvih se obe moraju rešiti! Ali, kakav narod takva i vlast...šta god Vas snašlo zaslužili ste (sedenje na dve stolice uvek završava isto).:)))

novicas

pre 11 godina

Vrlo zanimjiva fotografija za analizu psihološkog stanja grupe.
Fotografija liči na uspomenu sa nekog parastosa.
U najdubljoj žalosti je Dragan Đilas.Šutanovac izgleda uplašeno i rado bi se sklonio sa slike,jer ga muče neke poruke osobe koja još uvek nije inaugurisana.Mićunović rutinski,čovek iskusan,ko zna koji mu je ovo parastos u životu.Petrović pokušava da odglumi slučajnog prolaznika,kao samo je tu da vidi o čemu se radi,inače nema on ništa sa njima.Pajtíć jedini ima stav pobednika i samo ga muči pitanje zašto su njega pozvali kad mu niko nije umro.
Jedino Tadić ima glumu upriličenu događaju,jer samo on iz grupe zna da je na svom parastosu.

MUKNAVI

pre 11 godina

Grupni interesi su im bitni,zato se i natezu oko formiranja vlade.Davno su oni krenuli sumom a Narod hodi drumom.Sastanu se svake cetvrte godine i onda lazu na kamare da se opet vrate u fotelje iz kojih mogu da za sebe grabe.Proslo je dvadeset i kusur godina kako je takva vladavina pocela i otanjilo je ono sto moze da se uzme pa se sada svi unezverise jer treba i Narodu da pokazu boljitke.Narod cuti,preko polovine od broja gradjana nije im izaslo na njihove izbore a ima i mnogo onih koji su bili na izborima "reda radi",a to im smeta jer iza toga dolazi vulkan koji moze svu tu njihovu "politiku" i njih da prozdere u odmazdi za njihove prevare,lazi,privatizacije,zaduzivanja,zbog njihovih tajkuna koji vire iza stranaka i komanduju po Srbiji kako njima odgovara.E pa nicija nije do zore...mic po mic doguralo blizu duvara a onda ,kurte,murte od mesnih zajednica pa do Beograda berite kozu na siljak ,jer to nije pretnja,vec logican sled drustvenih dogadjanja kada se gomilica ljudi osili i zajase ostale koji bi trebali da im sluze,da ih postuju i ne talasaju kada oni govore.A zasto bi to trebali da rade,i da se tako ponasaju a` kurte,murte bivse nase komsije koji se od vlasti pokondiriste,zaimaste i sada glumatate grofove,grofice podelivsi Srbiju na svoje grofovije i sada se izmedju sebe prepirete da jedni drugima jos dzapite,a ako bi vam zatrebalo u stanju ste,ako to vase ludilo ne zaustavi Narod koji je jos uvek upamet`,da izazovete nahiske ratove zbog vasih gladnih ociju i fotelje

Slavka

pre 11 godina

Tacno tako ECCO,dosta vise,a ovi neka velicaju tadica,dacica,nikolica(pisem malim slovima njihova prezimena jer su nule od ljudi).Ovaj mesec smo jedva decu slali u skolu,od setembra nisam sigurna

penzioner

pre 11 godina

Stvarno, gde su Trivanka i onaj arlekin iz Subotice ?Tuzni skup bi bio kao jedna velikaaa (ozloscena)porodica!Trivanka to ume bas lepo da objasni ali neko rece da je kod kozmeticara,steta.

zex

pre 11 godina

Slika sve govori.Sa sklopljenim rukama,oborenim pogledima i tuznim licima ocigledno je u pitanju parastos.Ali sami su krivi.Sa Jelenom Trivan,sa setanjem Dulica iz ministarstva u ministarstvo,sa rekonstrukcijom Vlade i vracanjem onog bradatog cuda u istu,mogli su dobiti izbore jedino ako misle da smo mi dudale.A cini se da nismo.Ne mogu se dobiti izbori na talasu postovanja prema Djindjicu deset godina od njegovog smaknuca.Sad se ponizavaju i pristaju da prave Vladu sa covekom koji ih je pre petnaest dana optuzio za pljacku a da ga niko od njih nije opomenuo da je obecao istinu o kradji izbora.Ili je kradje bilo?

marko

pre 11 godina

Bravo ecco-2 na komentarima,i vreme je da se misli o sopstvenoj egsistenciji,ista ce nam deca jesti.uz tebe sam i mislim tako,suvisno je misliti o vladi i njima

pera detlic

pre 11 godina

Meni se cini da je "program vlade" pre svega dogovor da Dacek, koji obavezno hoce policiju - ne hapsi koalicione partnere ! Posle 1. kruga se dogovorili za 5 minuta (ljubav do neba !), njihov i noz i hleb - ali sada problem ! Sta ako Toma u narodu otvori pitanja lopurda i trazi da odgovorni ministar hapsi lopurde ? Sta ce Dacek, da se pravi lud, ne cuje, ili ce da stiti koalicionog "koljega sto baljega" ? NECE DACEK da reskira, taman se oprao, IMA DA LOVI I HAPSI KOALICIONE demokrate ko laste insekte ! E, tu ZAPELO ! SADA JE TU TOMA KAO NADZORNI ORGAN i ne moze kao pre "sve ostaje medju nama", "dodjes mi dodjem ti", kao za KOFERCE.
Veliki rezultat ovih izbora !
Videce narod ko je i koliko pokrao i drzavu Srbiju i gradjane za ovih 12 godina "demokratije". Ne sve - ali samo da krene samociscenje Srbije od komunistickog taloga koji se pretvorio u "najsposobnije" KAPITALISTE. Kako ih je ruska akademikinja Mira Markovic ucila: "Moze i kapitalizam ako smo mi (julovci) najveci kapitalisti".

Miroslav Ivić

pre 11 godina

''Kad normalani ljudi gledaju tako nešto, uplaše se. Kažu- vidi ovi opasni momci. A kad čitam ove novine i gledam slike ovih mangupa u ovim novinama, ha, smešni su, majke mi! To su sve devojčice.''

dr

pre 11 godina

Osnivaci DS su u soku,a oni pokojni se jadni u grobu okrecu!
Stranka koja je bila ponos Srbije,intelektualne elite i svega naprednog i progresivnog u Srbiji - u sta se pretvorila?
Rehabilituje Dacica,umesto da ga je smestila u zatvor,tamo gde mu je i mesto!Sada taj mali Sloba ucenjuje prvo njih,pa celu Srbiju,smeje nam se u lice sa visine...
DS se trese od SNS,od Tome i Vucica!Moli Cedu,Palmu,Dinkica,pradedu Krkobabica i kompaniju za koaliciju...DS!Nekadasnji ponos Srbije...
Kada vidim ovu fotografiju,izuzev Micunovica,svi mi se gade..Meni,koji sam uvek za njih glasao,kao i svi moji prijatelji..
E ovoga puta nismo,niti cemo ikada vise dok se DS ne promeni...Kako?
Izuzev Micunovica,jednog od osnivaca,koji treba lagano da se povuce,sve ove sa fotografije(plus Trivanku,Kolundzijku...) oterati iz stranke..Mnogo pametnih ljudi bi DS vrlo brzo vratili stranku tamo gde joj je i mesto..
Na opste dobro cele Srbije...
HITNO sazvati kongres DS...Please........Srbija....

мк

pre 11 godina

Ovaj levo u bradi je dušan zvani 10%.,ovaj skroz desno je djilas,gradonačelnik beograda koji u toku izborne kampanje po selima svečano otvara trafo stanice koje još uvek nisu završene.ma komedija!!!opet će formirati vladu i maltene držati sve konce u svojim rukama,a ako nešto ne ide ona će kriviti nikolića koji nema veze sa njima!živi bili pa videli!ranije su imali opravdanje za svoje neuspehe u ekonomskoj krizi,sad će se hvatati za nikolića,da sve on kao koči i usporava put srbije ka eu.put srbije pun rupa na istom

hercegov grad

pre 11 godina

Dacic ne bi u vlast i u koaliciju sa SNS i DS-om,ali bi sa kriminalcem Cedom Jovanovicem i njegovim ,,Preokretom,, gde se skupi sav politicki olos Srbije sem Canka koji je cvrsto prigrlio Tadica.

zex

pre 11 godina

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala.
Gospodo a gde je tu narod?nigde ne pise bolji zivot.posao,plate,bolji standard,sigurnost.meni je vazno dal cu imati para sutra da kupim hleba,da platim struju i ostale racune,evo u epsu vanredno stanje,nemaju para zbog izbora sve im pokupila vlast a sada krenuli da iskljucuju struju.mi u eu necemo uci jos bar 6godina a do tada srbija ce izumreti bar pola od gladi,ovo je katasrofa.jeste li vi glasali za ovo sto je tadic naveo ili za bolji i sigurniji zivot? To je pitanje za sve iz ds-a.treba preziveti do ulasaka u eu.a posle nas ceka raj.kada udjemo u eu svako od nas ce dobiti po 20000eu i posao i veliku platu i zivecemo srecno do kraja zivota.eto to je ta bajka.

.,.

pre 11 godina

SPS i DS оставите ПОНОСНУ СРБИЈУ НА МИРУ, идите у другу земљу и будите председници и министри и градоначелници у чијем граду се возе аутобуси стари око 25 - 30 година. Хвала Вам на башим програмима и тимовима.

la

pre 11 godina

i najlepse molim partijske sluzbenike da se ostave komentarisanja, svrha komentara je da se cuje glas naroda, a ne dobiju dnevnice ili tapsanje po ramenu (posto verujem da bi vas stavili da radite nesto korisnije kada bi nesto drugo znali da radite). laku noc!

Zoran

pre 11 godina

Grupa TNT...Micunovic br 1, Tadic AlanFord, Sutanovac Grunf, Petrovic Sef, Pajtic Bob Rok i Djilas Sir Oliver u epizodi "hocu mnogo mogu malo"...i fali Ivica kao inspektor Brok.

lon

pre 11 godina

Dokle vise ti komentari kako je Tadic 'jadan i 'naivan' tj. nista nije on kriv on vec oni oko njega? To je NOTORNA LAZ! ON je TAJ koji se okruzio ulizicama da bi mu pevali hvalsopeve i ON je TAJ koji je kriv za svu pljacku Srbije za vreme NJEGOVOG mandata. ON je TAJ koji je vratio iz mrtvih SPS-talog koji je ovu zemlju mucio godinama, samo da bi se NJEGOVA bolesna sujeta zadovoljila da glumi manekena i mocnika! ON je TAJ pozadinski vojvoda koji je na odru Djindjicevom ostvario karijeru 'velokog demokrate'. Nemojte da se lazemo molim Vas, dosta sa zvakama o 'neobavestenosti' i 'molimo Ga a On (kao) nece'! Dno dna, talog taloga! Skloni se, dosta je licemerja!

ecco2

pre 11 godina

PODELA!Zapadna sa BG ,i istocna Nazovimo je gladna,narodna itd,posto toliko sa omalozavanjem se prica,Dok je vasih Demokrata,radikala,narodnjaka sve ide u ***.Pa valjda ce mo naci nekog postenog,da nas prestavlja,i izvede iz bedaka.

bezimena

pre 11 godina

kako te nije sramota gubitnice i sramoto Srpskoga naroda....molim urednistvo da mi ne brise sve komantare
(ica, 25. maj 2012 21:21)

!?

ČINJENICA je da Srbiji B. Tadić očistio OBRAZ, koji je upravo uprljao, jedan izmedju ostalih, novoizabrani predsednik.
Kola nezadovoljstva delom DS-a, koji se ukorenio u privilegijama i mutnim radnjama, nepravedno su se slomila na Tadiću! Koliko god imao mana, boljeg nismo imali i nećemo skoro!
Kako drugačije objasniti npr. da su birači opštine Vračar, na kojoj 17 godina vlada javašluk i korupcija (DS), što je opšte poznato, izabrali da ISTA ekipa i dalje bude na čelu opštine, dok su istovremeno dali više glasova Nikoliću!? Mislim da je funkcionalna nepismenost tj. neshvatanje da Tadić ne rešava naše uobičajene životne probleme, koji su najčešće vezani za lokalnu samoupravu, i ovde uzela danak, kao i krajnje nerazumna i neracionalna "posvećenost" birača da vode VISOKU politiku, umesto da se bave svojom svakodnevnicom.

marija

pre 11 godina

Sreca pa se vise vi belilistici i tzv.beogradska intelektualna elita, hvala Bogu, vise nista ne pita.
Sto ste se sad izbezumili? Pa pobedio je Toma. U cemu je sad problem?

Čitač

pre 11 godina

Fotografija govori sve, a ko je gledao snimak izjave Borisa Tadića i gledao lica ljudi iza njega zna ko su PRAVI NEPRIJATELJI Srbije. S leva, ko šta misli:
1) Dragoljub Mićunović - "sve što sam te savetovao, otkad je nestao Zoran Đinđić, sada bacaš u vodu. "
2) Bojan Pajtić - "dobro, uradićemo i ovo, ali meni nije baš po volji"
3) Dušan Petrović - "u koji deo leđa da ti zabijem nož? gde će najviše da boli?"
4) Dragan Šutanovac - "ni kumstvo nije kao nekada, ali ja neću da padnem"
5) Dragan Đilas - "džaba sam pravio planove za Beograd. Ispalio me je. I ko će sad brine o svim medijima?"

U centru je Boris Tadić, koji je pokušavao da ostane vođa svog omiljenog tima, ali će posle gledanja snimka lako smeniti sve njih.

Nedostaju:
A) dr Nebojša Krstić - šta on misli, zna samo on i, jedan mali deo, Boris Tadić.
B) Srđan šaper - imao je važnija posla - da uništava dokaze.
C) Jelena Trivan - ona ne mora ni o čemu da razmišlja, dobiće gotove teze od Krstića.
D) Oliver Dulić - bio na drugom mestu sa ambasadorkom SAD i lepo govorio o stvaranju vlade.

To su, dragi građani Srbije, ljudi koji su donosili odluke, prisvojili DS i pola Srbije i sada znaju da ih čeka kazna u vidu rada u Vladi Srbije (a ne krađa), preispitivanje budnim okom EU, i stravična kontrola SNS-a - novih koalicionih partnera.

veseljak

pre 11 godina

Ovo prenemaganje i foliranje je moguce samo kod nas, nemamo predsednika, nemamo Vladu, neodgovorni "politikanti" taktiziraju i totalno neodgovorno koce svaki pokusaj da se resi politicki galimatijas koji su oni napravili, i nikom nista....
Strasna je cinjenica da geografija i nemoral kvazipoliticara odredjuje sudbinu naroda na ovim prostorima izmucene i jadne Srbije.
Stidite se bagro!!!!!

pezos masa

pre 11 godina

Za ''bezimenu''
Samo da vam kazem da sam kao 'izdajida' i 'lazno predstavljani komentator' (po vasem misljenju) a zapravo clan DS-a, i u drugom krugi podrzao upravo Nikolica. Uz to sada sam clan i SNS-a, tako da sam clan obeju najjacih stranki, pa prosudite uz i za koga sam vise, a demokrate su sada nasle da planiraju, pa bravo, neka im je sa srecom.

niko nije anoniman

pre 11 godina

Pre komentarisanja pročitajte uputstvo koje je navedeno gore pa kad naučite šta su to slovni karakteri i koliko treba da ih ima,da se ne pišu psovke i uvrede,,,,

PS: Ne zaboravite da moderator i administrator sve vide takozvanom "ogledalu" : duple nadimke, vaš ID,,,ovo govorim i dežurnim tviterašima koji su vidim već danas krenuli sa inicijativama paljenja,ubijanja,,,,

PPS: Administrator i moderator su takođe u obavezi da daju vaše podatke osobi kou ste oklevetali u slučaju da ta osoba odluči da vas tuži,ja i daje mislim da je najbolje da se uvede sistem "logovanja " na sajt ,pa da vidimo da li ćete tad imati hrabrosti da pretite paljenjem,ubistvom,banderama..

nada

pre 11 godina

Bolje uzdgnute glave u opoziciju, nego u koaliciju sa Cedom! Gospodine Tadicu, niste valjda mazohista da bi pristali na sopstveno, kao i totalno unistenje DS-a. Vlada koju bi osnovali ustupcima ovoj osobi NEMA SANSE DA PREZIVI, a Srbija nema para za izbore svakih godinu dana.
PS: Glasala sam i za Vas i za DS, a NE za koaliciju sa glasom Amerike.
Bojim se jos da me i Djilas ne izneveri, pa cemo umesto krecenja fasada i lepih parkova, dobiti jos po neki kafic, kockarnicu i pescke prelaze gde god se oni nalaze, naravno i parkiralista iskljucivo za dzipove ipred ulaza.

aca

pre 11 godina

Ovi se ponasaju kao da su dobili izbore !!!!! Covece, sat vam odbrojava,i ako se pod hitno ne izjasnite odoste u opoziciju. Sto Zoran nije ziv samo 2 minuta da vidi zbog kojih parazita je dao zivot. Bruka.

Bitniks

pre 11 godina

Ova fotografija predstavlja Demokratsku Stranku danas i ogledalo je izbornog neuspeha...
Na zalost alternative nema...
A ljudi koji odlepljuju zbog belih listica i u njima vide razlog sto je Toma predsednik, treba da se okrenu sebi i urade nesto za sebe...
Ako vas zivot u Srbiji nije naucio da od politike nikada nista necete imati osim ako niste politicar onda imate problem sa sobom...

pezos masa

pre 11 godina

Ma samo nek se njih dvojica tj. Tadic i Dacic vole i grle, a za narod ih boli uvo, kao i do sada. Bolje da vladu formiraju DS i SNS nego DS i SPS jer bi nam u ovom drugom slucaju ostala ista slika stvari ili pak isto stanje stvari, a znamo kako nam je prethodne cetiri godine. Dobio je Tadic podrsku za reforme, i narod smo u drugm krugu predsdnickih izbora dali vecinsku podrsku reformama tj. promenama i dobro je da smo bar u tome uspeli. I bilo bi dobro da nam DS ne prica o reformama, emi ih gledamo vec cetiri godine, em je prosla predizborna kampanja pa nemaju radi cega da besplatno dele sarene laze.

Aleksandar

pre 11 godina

Ovi bili na sahrani sopstvene stranke...
Sada nesto ozbiljno, najbolje bi bilo da se parlamentarni izbori ponove...
da niko ne pravai vladu, vec na izborima da vidimo sta narod misli, jel ovi rezultati su samo jednog dela naroda...
I sa novim izborima mislim da bi male stranke nestale t podrazumevam i SPS i d abi DS i SNS dobili mnogo veci broj glasova...
A licno mislim da je najbolje i za DS i SNS ne prave vlade, jel na sledecim izborima partija koja nije bila u vladi imace totalnu vecinu...

pop

pre 11 godina

Ovakvo ponasanje je prevrsilo svaku meru!Pa da si Tito,vreme je da odes vise sa vlasti.Jos gore je ako ostanu ovi tvoji pozadinci.Cemu ta tirada oko nove vlade kad i nepismen covek zna da ste juce dobili zadatke od Lajcaka i Meri Vorlik.Na vas smo kao ljude bez morala navikli-ali pitam kreatore javnog mnenja Srbije-novinare-kako mozete da se ponasate tako neracionalno i neprofesionalno?Zar niko u drzavi ne sme nista da pita sem onog narucenog?Posle pricajte da je Kostunica lud-ma svaka mu cast!Covek barem ima SVOJE misljenje i stav!

dejan

pre 11 godina

ovaj sve radi da odstane na zlatnu stolicu, ja mislim da se tadic bori da opstane primijer jer ima mnogo mucke iza njegova ledza, pa se sada brine,prva mucka je gde je potroseno 60miliard dolara .

dusan silni

pre 11 godina

Borise,Borise kud srljaš brate mili,opet te savetuju i zaluđuju oni koji te i smestiše da izgubiš izbore.čoveče otrezni se jednom,popričaj malo ispred ogledala sa sobom,ostavi se mudraca kojima si omogućio da nakrckaju svoje račune državnom lovom.Koji program ti imaš sa njima da razmatraš,otkud znaš da ćeš baš ti biti potvrđen mandatar.mudri političar o programu ćuti ako zna šta hoće,ćuti do proglašenja i davanja zakletve.Borise nećeš ti biti premijer DS stranke već neke popišane srbije koju ste stvorili zahvaljujući tim istim savetnicima.Uzmi ili ostavi pa i predloži svog najstručnijeg čoveka iz oblasti finansija i ekonomije,prestani sa mudrovanjem na koje te nagovaraju beogradski džabalebaroši prišljamčeni uz tvoj autoritet i sakriveni u tvojoj senci.

surda

pre 11 godina

treba prvo da razresi duznosti sutanovca,pajkica,krstica i sapera.tadic i djilas zajedno sa presednikom nikolicem i tabakovickom da naprave vladu.tadic za ministr spoljnih poslova a djilas ili tabakovic za premjera i ministra finansija,nikolic,tadic,tabakovic,djilas do pobede vucic gradonacelnik,uz svo postovanje prema kostunici i da DSS podrzi SNSiDS,Saradnja sa evropom u svim pogledima maksimalno a unija NE.a sa rusijom bratski i poslovni odnosi politika NE.

Petar

pre 11 godina

Pa ovo je stvarno sramota!Zar ovi iz Dsa nemaju nimalo obraza?Sve samo da ne ostanu bez funkcija i privilegija.Jel ih niko nije obavestio da su izgubili izbore???A mene bi na Tadicevom mestu bilo sramota da se kandidujem na mesto premijera.Gradjani ga ne zele vise na celu drzave i toga treba da bude svestan i da uvazi rezultate izbora!!!!!

tanja

pre 11 godina

Beskrajno me raduje sto g-dja Trivan nije sa njima na slici. Jos samo par likova da uklone... mislim sve do Djilasa, on za sada neka ostane

Misa

pre 11 godina

(nislijka, 25. maj 2012 21:42)
Znas sta je problem, ako sad ode ds u opoziciju vise nikad nece biti u prilici da dodje na vlast, zato sto ce Toma tj. Putin izvrsiti lustraciju demokrata.

N.

pre 11 godina

DS ima odlicne i sposobne ljude i sigurno je da ce se brzo vratiti "u formu". Nema razloga za brigu, samo optimisticno i samo napred. Srediti u stranci ono sto ne stime, osloboditi se inercije i napred u nove pobede. To Srbija trazi ne samo od DS nego od svih politicara - da punom snagom rade za dobro svih!

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Kaze: Odliku uzeg predsednistva sada treba da potvrdi sire predsednistvo....
Na odlicnom ste vi putu da i sire i uze predsednistvo vase stranke ostane bez clanstva, i bez glasaca (simpatizera) pa se onda vas tu desetak clanova tog uzeg, sireg i najsireg predsednistva svi uvatite za usi i igrajte pipirevku....
Face Pajtica i O`Djile sa fotografije sve govore o stanju vaseg predsednistva. Ovakvu pucavelu DS-a nisu ocekivali ni najuporniji glasaci DS-a (ne clanovi, napominjem glasaci). Stegnite onu stvar i najpre konsolidujte stranku koja je u totalnom raspadu. Mozda je vec i kasno.

REPTIL

pre 11 godina

pogledajte vi ove face pozadi,nema vise euforije,smeha,nadobudnosti.njihova lica oslikavaju REZULTAT njihovog vladanja svih ovih godina.i oni sada, ovako neizmenjeni sa istim ljudima da nas povedu napred?bojim se da cemo utonuti u blato jos dublje.

pavle

pre 11 godina

Koje crne programe pominjete.Ako kojim slučajem napravite koaliciju sa onima koji imaju mašine u Kolubari,ili što propagiraju da obavezno pored žene treba da imaši švalerku pevaljku vi ste ga ugasili za vek vekova.Koalicija DS-SNS je najmanje zlo za Srbiju

Uros Prejaki

pre 11 godina

Treba sad nekako plebsu saopstiti kako ce siroka koalicija opet biti iskljucivo i samo radi interesa gradjana i drzave. Bice malo neprijatno ali prosli su tu skolu vec sa SPS-om eto nama novog istorijskog pomirenja. Bice opet cvrstih zagrljaja vidim ovaj put sa radikalima eh... I treba naci nekog ko bi hteo da se blamira kao premijer takve vlade, bice opet neki Cvetko ikebana.

466453

pre 11 godina

problem je u dogovoru sa Dacicem, rezon je bio da ce Tadic ostati predsednik a Dacic dolazi za premijera. U sadasnjim uslovima, Dacic nema nameru da odustane od premijerske pozicije te je rizik da ce isti u koaliciju sa SNSom samo zarad toga. Sada Tadic mora da se odluci zarad gladnog Dacica i ubedjen sam da ce postupiti kao zreo politicar u interesu nacije i DSa, tj. nece se vatati pozicije premijera. Retko normalan covek u srpskoj politici samo sto prosta masa ne shvata.

Lun kralj noci

pre 11 godina

Veliki Manitu ovdasnjeg rezervata okupio je oko sebe u Krunskoj 69 neke od svojih kreacija i rekao:“Zelim da vam podarim program, a nasim sledbenicima TV program- RTS-a, Pinka, Blica, Kurira i ostalih Manituovih medija."

irena

pre 11 godina

Danas se ispisujem iz - NARODA. Pa mom narodu nikada nista i niko nije dobar. Moj narod je spreman uvek da kritikuje, ali nema konstruktivan predlog kako i sta dalje i dok citam sve ove komentare, u mom narodu je stalno prisutno ono RAZBIJACKO, ono RUSILACKO. Gospodo kada ste tako veliki poznavaoci svega, zasto ne pokusate, za promenu, da nesto korisno radite a ne da trujete i sebe i druge. Zasto se ne pogledate svakoga jutra u ogledalu i ne kazete sebi, danas je novi dan, danas cu biti nasmejan, danas necu nikoga mrzeti.

Romana

pre 11 godina

Gospon Tadicu daj molim te ne tvrdi pazar, jedva cekas da uskocis na mesto premijera kad si vec izvisio za mesto precednika...a na ovoj slici stali ko u kuci pokojnika, Djilas se namrstio kao na parastosu....

Nebojša

pre 11 godina

Pod 1. G-din Boris Tadić je izgubio izbore, odmah da da ostavku u DS-u i da prestane da se bavi politikom (kao svi normalni političari u svetu).
Pod 2. Demokrate da izaberu novog predsednika koji će ih voditi u buduće pobede, a da skloni uljeze koji su bili oko Tadića.Izgleda teško, ali to je jedini način da se spasi stranka.U suprotnom proći će gore od DSS-a.
Pozdrav od bivšeg glasača, a poruka za DS je: "Znajte da smo mi glasači pametniji od Vas, ima nas više i ako treba zbrisaćemo Vas sa političke scene ako nešto ne menjate, ili ćemo Vas dići u nebesa ako dobro radite".Tačka.

dutrich

pre 11 godina

Femkanje... Nek drugi donesu odluku, sad je svaka pogresna? Opet neko koci? Pa zar nije jasno da je vreme da se u DS nesto promeni? Ko li predlaze ovakve korake? Dal to neko hoce da rasturi DS?

Nikola

pre 11 godina

Jorgovanka premijer! Pustite zenu da pokusa da sredi sve sto ste unistili! Ona je pametna, radna i neiskvarena i za vas je megaexpert! Vi imate problem legitimiteta,kako da objasnite narodu nesto sto je neobjasnjivo....

sasa

pre 11 godina

U DS trebaju bolji ljudi da preuzmu stranku! Evo ja mislim sta god narod smatra da je Dulic jedan od boljih kadrova te stranke! Mislim da bi on mogao da bude novi predsednik DS-a!

Roma Ultras

pre 11 godina

Romi bi trebalo da protestuju masovno zbog losih uslova zivota, i da traze od nove vlade da im omoguci posao i bezbednost, vreme je!

nislijka

pre 11 godina

Ne, Borise, NIKAKO opet s SPS-om i komp. To i ovo Vase "uze rukovodstvo" Vas je dovde i dovelo. Prvo, odmorite se, cuvajte zdravlje, drugo, idite u opoziciju, procistite stranku, da opet lici na izvornu DS,bez Trivan, Petrovica, Sutanovca, a sa Zivkovicem, Comickom, Djelicem... Odrzite datu rec, ostanite dosledni sebi. Vi ste iz pravih razloga usli u politiku. Pustite ovaj neobrazovani narod da ga vodi njegov Toma, prepustite SPS i ostale njemu, oni su prirodni partneri, Vi ne pripadate tu. Verujem da bi u tom slucaju vrlo brzo bili prevremeni izbori, a onda nam treba jaka DS, s Vama na celu, ali drugacija, beskompromisna, onakva kakva je bila s Djindjicem.

Dule B.

pre 11 godina

Topalovici! Joj sahranicete ovo drustvo i sve gradjane...sramota ko je nama politicka a i sva ostala elita...:D Pozdrav svim sapatnicima...

salajko72

pre 11 godina

vas program smo videli u predhodim godinama i korist je imala samo bogata politicka elita i funkcioneri u javnim preduzecima,povuceite se iz politike vi i oni alavi socijalisti koji su pononvo povampireni,ako napravite vladu srpski sanader ce biti ponovo zasticen u naredne cetiri godine

TOLE

pre 11 godina

brate sta ima da se dvoumis rekao si da sigurno neces i nemoj ! pa ti si psiholog i znas kako se u psihologiji nazivaju ljudi koji lazu ... a narod kaze ko laze taj i krade a eto i ako sam protiv tebe ja opet kazem da ti nisi lazov a ti to dokazi smatram te postenim i casnim covekom suprotnih ubedjenja ne teraj narod tamo u eu na silu nego prvo referendum da se prebrojimo pa ako vecina oce te debilne zakone iz eu onda ces imati moju punu podrsku za unistenje naroda po mom misljenju eto nisam glasao ni za tomu radikal sam ali sta je tu je !budi covek i smeker do kraja pusti tu svoju stranku koji ce ti djavo ! pusti naprednjake pa da se smejemo ili cestitamo jedna je srbija !

Bilo na TV-u pre neki dan

pre 11 godina

Nisam znao da je filmu "Let iznad kukavicjeg gnezda" glavnu ulogu trebalo da igra Kirk Daglas, naime taj film je njegov projekat ali posto je tada vec zasao u godine glavnu ulogu dobio je Dzek Nikolson.

Nikola

pre 11 godina

I ja sam pristalica da DS treba da ode u opoziciju, a da dodju "pravi stručni" kadrovi iz SNS, Pokreta snaga Srbije i Vulinovih socijalista. Treba narod da uživa plodove svog izbora. zar ne?

bezimena

pre 11 godina

A, 200000 novih radnih mesta ? Cccc…cc ...
(Motorhead !, 25. maj 2012 20:08)

Bilo pa prošlo...a 100 MILIJARDI eura (za 10 godina, verovatno kada prodju), besplatno školstvo, zdravstvo, a PRE svega toga gde su DOKAZI O IZBRONOJ KRADJI?

ecco2

pre 11 godina

Samo vi pravite planove vlade,programe i nove pljacke.Uskoro ce mo se podeliti,nazalost ali realno,nadam se da ce svi politicari ostati u BG ,koji niko nece.Verovao sam u Srbiju ali vise ne,nesto novo mora biti.

shomy81

pre 11 godina

Situacija je potpuno jasna. Bila je vest da su neke struje u DS-u tražile da se ode u opoziciju. To su naravno strukture koje nisu u samom vrhu stranke, koje nisu ogrezle u korupciju i koje se ne plaše prepuštanja vlasti. Vrh stranke je svestan da će im nakon Tomine posete Briselu, Moskvi, Vašingtonu, a posebno Berlinu, biti izbijen poslednji adut, a to je slika o nekakvom zlom nacionalisti, koji će ponovo napraviti haos na Balkanu i ponovo gurnuti Srbiju u izolaciju. Nakon formalnog prihvatanja Nikolića kao legitimnog političara i saradnika od strane Evrope i okruženja na dnevni red dolaze teme koje najviše zanimaju građane Srbije, a to su SISTEMSKA korupcija, kriminal, ekonomija... E tu na scenu stupa Dačić koji bukvalno drži u rukama jedan deo "političke elite" koja je gurnula svoje pipke gde god je to bilo moguće, a posebno tamo gde još uvek postoje neispražnjeni fondovi.

Nenad

pre 11 godina

Godinama (jos od pocetka devedesetih) sam clan Demokratske stranke,a tek sada sam saznao da postoji organ koji se zove "uze predsednistvo" sto implicira da postoji i "sire predsednistvo" mada (koliko ja znam) u Statutu DS-a se pominje samo PREDSEDNISTVO.Takodje je nejasno po kom osnovu je predsednistvo podeljeno na uze i sire,posebno ako se uzme u obzir da su clanovi uzeg predsednistva (osim potpredsednika ,predsednika i predsednika politickog saveta) i gospoda Saper i Krstic?!
Tendencija ignorisanja demokratskih procedura u DS-u postoji odavno (uvek se kao izgovor uzima navodno veca efikasnost i brze donosenje odluka),ali trenutno dozivljava svoj vrhunac.Ovolika zatvorenost stranke koja u svom nazivu ima samo pridev DEMOKRATSKA je iritirajuce.Proslo je skoro nedelju dana od predsednickih izbora,a nijedan od funkcionera DS-a (od kojih danima "nije moglo da se zivi") ni rec da prozbori.A narodu tako nedostaje da mu gospodja Trivan objasni situaciju...

тоша

pre 11 godina

Слажем се да се Тадић превише пренемаже али се не слажем да сада треба да подноси оставку у својој странци, као што га неки напредњаци овде саветују. Па да је тако прво би њихов председник, који је небројено пута изгубио изборе, требао давно поднети оставку а не да се стално кандидује и иде по принципу и ћорава кока понекад убоде зрно.

Aleksandar M.

pre 11 godina

Molim GO DS, da se traži ostavka Tadića ili da je on sam da i to pod hitno, on izgleda kao grogirani bokser i to je za njegovo dobro... Tadiću, poslušaj glas naroda, vreme je brate za zasluženi odmor, dosta je bilo 8 godina... Predaj stranku Djilasu do izbora novog predsednika stranke u ujedno da se Djilas imenuje za novog premijera,ljudi tako ćete jedino spasti stranku od sunovrata. Pozdrav i uzmite se u pamet dok je vreme.. Ovo je moje mišljenje i mislim da ga velika većina podržava...

Quasimodo

pre 11 godina

Sta to bi? Pre neki dan Tadic je bio spreman da odgovara na sva pitanja novinara a sada teramo po starom. Nema pitanja, radimo iza zatvorenih vrata. Nista se u ovoj zemlji nije i nece promeniti samo se ne menjaju politicka gluma i praze price

Lazar

pre 11 godina

E pa drage naivcine, euforicari, prognozeri kraja DS, pametnjakovici, protagonisti belih ili jos kojekavih listica, kaznjavaci Borisa Tadica, ili ko vec ... bojim se da ste se zaneli i da ste zaboravili jednu jako vaznu stvar u vezi DS, a to je da je DS izvoriste pragmatizma u srpskoj politici jos iz vremena Ljube Davidivica i Svetozara Pribicevica pa sve do Zorana Djindjica i dalje (prosetajte malo internetom ove "pojmove" pa ce vam posle duze analize biti sve jasno).
Sada cete imati priliku da vidite u punoj snazi kako to izgleda kada se politikom i drzavom bave ljudi kojima emocije nisu vodilja. DS je doveden u stanje u kome ce ispoljiti pun kapacitet politickog delanja. Gledajte i ucite ... pa tek onda komentarisite.
Bice ovo jedinstvena prilika da prisustvujete predavanjima iz primenjene politike.

Uzivajmo svi zajedno

Lazar

kole

pre 11 godina

Ja bih vas pustio da formirate vladu ponovo. Ni novu godinu nećete slaviti zajedno. Vi bolje od već viđenog niste u stanju i to će svakom ubrzo postati jasno.

Aca

pre 11 godina

Daj molim te neku posalicu tipa "Novinari su veoma zainteresovana ljudska bica...".
Nesto si mi se mnogo smrk'o. Ne bih rekao da te je sram da pogazis sto si rekao, nece biti ni prvi ni poslednji put. Bice da si u neobranom grozdju, umace ti funkcija velikog mislioca i govornika, a ne umes da radis. Uz to ce i Toma da kritikuje i odvaljuje posalice (nista manje duhovito i spretno). A i lepota ti se nekud dede..

Panus-013

pre 11 godina

Program vlade?
Nema tu sta,vec samo suzbijanje korupcije,afera,privatizacija itd. Nezavisno pravosudje...
Ako budu radili na tome,eto pola DS-a na robiji. A ni SPS ne bi bolje prosao. DSS necu ni da racunam.
I kakva to vlada moze da bude? Sve jedno kakva i sta ce da radi ako ne radi ono gore navedeno.
Ako DS ne posalje bar 20 ljudi na duzu robiju zbog privatizacija,korupcije i ostalog,nisu zasluzili ni cenzus da predju.
A ni nece za 4 godine. A posle toga,treba im zabraniti 'demokratska' u imenu stranke.A odavno nisu ni stranka vec preduzece.

flomaster

pre 11 godina

"Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes."
E Borise, Borise.... radio si kao crnac 4 godine, urnisao svoje zdravlje, bez ikakvog razloga prekinuo predsednicki mandat....
Sad jos da ti pomognu da izgubis u drugom krugu i svi ce biti zadovoljni.
( b92. 07.05.2012.)

Ponovio sam komentar sa ovog foruma, dan posle prvog kruga izbora!
Boris dobro zna sta je srz problema samo sto ocigledno nema snage da sam resi taj problem!
Paradoksalno, mozda Toma i Ivica mogu da mu pomognu vise od najblizih 'saradnika' ....
Srbija nema vremena da ceka!

SS

pre 11 godina

Ne razumem, kako Tadić ne vidi da je sebi stavio pištolj na čelo... Dačić ga vrti oko malog prsta, a ovi njegovi zarad fotelja guraju u provaliju... da više sluša šta narod želi, priča, a manje svoju "spin" ekipu, priča bi bila drugačija, a DS imala člana više... još jednom ponavljam ako kojim čudom čitaš ovo, Borise, u opoziciju, očisti svoje redove, sačekaj da ovi pokažu šta znaju i onda za koju godinu nazad na reforme koje su stale 2003...

Završili smo

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme da ukinete rubriku komentara pošto se stalno piše jedno te isto, a i vulgarnostima nema kraja. Srbi su odavno pokazali kakav su narod i krajnje je vreme da polako odu u istoriju.

racerx

pre 11 godina

Kako vas bre vise nije sramota??!!? Pravite od nas, koji smo nekada verovali u taj DS majmune!!

Za one koji ne znaju Agrobanka sutra objavljuje stecaj, jer je navodno napravila dugo od 30 000 000 EUR!!! A pri tome niko ne zna kako se taj dug stvorio!! Dakle, neko se obogatio za tih 30 miliona EUR, na stetu zaposlenih, koji ce od sutra da se pridodaju u onih nekoliko stotina hiljada koji su ostali bez posla za vreme nove-stare vlade!

Umesto da kazete ko je novi premijer, bilo bi lepo barem da objasnite otkud Agrobanci toliki dug?? SIgurno ga nisu napravili sluzbenici! Ili jos bolje koja vam je strategija da ublazite ovaj ogroman udarac na nasu ekonomiju i bankarski sektor? Koji vam je socijalni plan za nezaposlene?

Sta cete da radite sa Sartidom, koji pravi ogroooomne gubitke na dnevnoj bazi? Je li i te ljude ceka sudbina Agrobanke i gomile preduzeca, koje su tajkuni iz redova nove vlasti unistila, zarad sopstvenog profita???

N.

pre 11 godina

Jedan naprednjak se kloniro u 100 primeraka!

Ne vredi vise ostavljati komentare ovde... Ili nadjite neko resenje protiv ovog skrolovanja, ili ukinite komentarisanje - ovo vise nema nikakvog smisla.

Vladimir LDP

pre 11 godina

Infantilni DS. Trebalo bi da promene ime stranke u Demokratska Stranka Infantilnih. Bolje bi ih opisalo. Pa oni nisu u stanju jedno us*ano ime da predloze, a kamoli da pocnu da menjaju ovi zemlju IZ OSNOVA. Onaj ko nije u stanju jedno ime da predlozi, sta je taj u stanju? Ej, desice se bog zna sta ako nekog predlozi, infantilni Tadic jedino sto je radio tokom 8 godina mandata bilo je da je mrcvario ovaj narod i zemlju praveci sto manje promena i odrzavajuci status kvo, a evo i sada to radi. Sramota. OSTAVKU BRE! Da imas morala podneo bi ostavku zajedno sa ekipom oko tebe, a ne nastavljao da i pored jasne poruke gradjana da zele Nikolica i SNS a ne tebe i DS, ti i dalje hoces da mrcvaris ovaj narod i zemlju i da se nesto pitas. OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA... jel me cujes? Narod ti je opalio SAMARCINU NA IZBORIMA, sad lepo da se sklonis, da ne mora narod da izadje i na ulicu DA TE SAM SKLONI.

JohnyBgood

pre 11 godina

Procitavsi ovu vest sam shvatio da na ovom portalu nedostaju rubrike "Humor" i "Verovali ili ne".

Jer stvarno ne znam gde drugo moze da se smesti kad BT kaze: "Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima".

Coveki izgubi 820 hiljada ili vise od 1/3 glasova izmedju dva izbora, covek okruzen Dulicem, Trivankom, i drustvom... covek koji jos uvek ocigledno ne shvata sta se u ovoj zemlji upravo dogodilo.

PS A koliko su za ove 4 godine "priblizili vlast gradjanima" se vidi i po 12 uplatnica koje treba da popunis da bi registrovao kola, GOMILAMA firmarina i haraca koje placas pre nego sto zaradis i jedan dinar, itd. itd. itd. O CEMU mi ovde pricamo?!

Sydney Sam

pre 11 godina

Tadic: "Pregovori za clanstvo EU i Borba protiv organizovanog kriminala, najvaznije za novu Vladu." To mu je ista politika do juce. Nije li privreda i fiskalna politika Srbije trebalo da bude naj, naj, najvazniji program novoformirane Vlade?

Stefan

pre 11 godina

Još uvek mu odzvanjaju reči da neće biti premijer, pa se nada da će to narod za koji dan zaboraviti! Ima i pravo, šta mi sve zaboravili!

antikampanja

pre 11 godina

Tadić: "Neću biti premijer"
Tadić: "Hoću biti premijer"

Tadić je juče govorio jedno, danas drugo, a sutra?

Opasno je kockati se sa budućnošću Srbije
(antikampanja, 25. maj 2012 17:17)

123

pre 11 godina

Ovo sada je unekoliko drugaciji slucaj nego posle poraza sa vladom Zorana Zivkovica. Tada je poraz bio ocigledan, pa nije bilo dileme da ce DS otici u opoziciju. Ove izbore sada bismo mogli cak da nazovemo i uspehom - da nije bilo poraza Borisa Tadica. Zato je i donosenje odluke veoma tesko. U svakom slucaju, mislim da vlada, ma ko da je formira nece dugo opstati, najvise godinu do dve i da cemo imati nove izbore ali tada u jos tezoj ekonomskoj situaciji.

Milan Krstić

pre 11 godina

"Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu"-znači dokosuriti ovo malo stanovništva što je ostalo upropaštavanjem svega što još radi...radnici im ionako nikada nisu bili prioritet...

Peco

pre 11 godina

Samo se palimo.
Nije Nikolicu i Tadicu receno kako treba ,nego kako mora!!!
Samo oni se opet za trenutak zaustavise kod ogledala i samozadovljno klicu sebi.
Ajde,de,i frizuru da poprave.
SNS+DS i to je to.

Samo da bude sto pre.

cikaVlada

pre 11 godina

Ovo mi sve miriše na pripremu naroda za SNS-DS priču,u kojoj će ToNi da ponudi BoTi program koji ovaj neće moći da odbije.Džaba smo krečili,tj.glasali...

Out

pre 11 godina

"predsednistv o stranke ce odlucivati o strategiji"
Ovi ladno nemaju dzokera,nemaju pojma sta ih je snaslo,"DI" se nalaze.
Cuj predsednik,pa premijer,sa konja na magarca.
kad nije kao predsednik uspeo,kako cek kao premijer,a apsolutnu vlast je imao na svim nivoima.Da tragedija bude jos gora,nismo dobili zvanicno saopstenje predsednika partije sta je to konkretno doprinelo ja bude ovako porazen?!

Samo da opet nije kriv narod,Vesna Pesic,i profesori univerziteta koji su demokratiju shvatili ozbiljno i vladavinu prava

surovo_realan

pre 11 godina

sta sada izvodite kada se i pre izbora znalo kakva ce vlada biti. sad treba svi da budemo srecni ako tadic pristane da bude premijer, nemojte kociti vise drzavu vec zavrnite rukave da se dinar ne bi srozao do 120 dinara

marama

pre 11 godina

Ako Tadić dogovara program onda možemo da pretpostavimo i da je Tadić novi premijer. I nek nam ne kaže da personalna rešenja nisu važna, jer su i te kako važna. Dulić, Mrkonjić, Obradović i Malovićka su samo neki koji ne zaslužuju novi mandat.

po$teno

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

vest od juče sa http://pistaljka.rs

Rođaku Dragana Šutanovca 120 miliona od Fonda za razvoj
24.05.2012
Piše Ivan Ninić

Gora prom internacional d.o.o. iz Beograda nalazi se među onim preduzećima koja su u jeku ekonomske krize i nelikvidnosti dobila povoljan kredit iz Fonda za razvoj Republike Srbije – za dve godine tačno 120 miliona dinara državnog novca završilo je na računu preduzeća čiji je vlasnik Goran Šutanovac, bliski rođak (brat od strica) potpredsednika Demokratske stranke i ministra odbrane Dragana Šutanovca, saznaje Pištaljka.

ceo tekst: http://pistaljka.rs/home/read/215

Arni Seknusem

pre 11 godina

Po programu vlade valjda već rade predhodne 4 godine isti koalicioni partneri . Glupost i jeftina kupovina vremena . Rešenje je preokret .

zbunjeni

pre 11 godina

Ne razumem ovako negativne komentare na racun Tadica i Demokratske stranke, kada je u pitanju formiranje vlade. Ako Tadic kaze ne ulazimo u vladu, sta tada dobijamo? Samo dalje probleme, gubljenje vremena i nista vise. Znam da su vam potpuno jasni razultati izbora, a vi izbegavate da ih uvazite. Nema drugih politickih aktera za sastavljanje vlade sem postojecih.Zato vi sa negativnim komentarima ohladite malo. Zar ne vidite da i predsednik Nikolic shvata realnost i svu slozenost situacije, ocito je da on salje smirujuce i razumne poruke, da je spreman na dogovor i kompromise.

sasa jokic

pre 11 godina

Secate sa Djindjiceve poruke vezane za staru indijansku izreku. "Kada imate vise zaba ispred sebe i treba da ih pojedete, ne razmisljajte puno, i pocnite od najvece".
Jel vidite koliko je Boris daleko od njegove filozofije? On ce prvo danima da ih gleda, pa ce da krene od najmanje, i zato smo tu gde smo, Toma predsednik, Dacic glavna udavaca, a DS sve slabiji!

ivica

pre 11 godina

ma ljudi ne radi se ovde o programu i strategijama..ovde se radi o raspodeli plena.demokrate znaju da ce dacic traziti ministarstvo vise pa se gospoda-petrovic,sutanovac,trivan,malo uzdrmala.medutim,imam neki utisak da je tadic u nekom strahu,nesto ga muci.znate,kad toma bude kontrolisao vojsku i vba a dacic policiju i biu nece biti jednostavno.znate nezgodno je,kontrola sa svih strana.po mom misljenju,mislim da se polako stvara atmosfera u kojoj bi trebalo da bude manje korupcije i kriminala.

Marko

pre 11 godina

Pa dobro zar je toliko bitno ko ce biti predsednik vlade? Pa valjda je prvo bitno da se vidi ko ce kakva mesta "zasluzeno" da zauzme (citaj program vlade). A onda da se za mandatara imenuje gospodin Totalus Anonimus...yupi ..to je dobitna kombinacija za zemlju Srbiju. Puno pozdrva za sve i ohrabrujem DS da do septembra ne daju ime mandatara. Uzas.

Marica

pre 11 godina

Na poslednjoj sednice Uprave Bajerna, kojoj su prisustvovali i predstavnici navijaca,odluceno je da se oduzme Celziju titula pobednika u LS i doneta je jednoglasna odluka da se pobednikom proglasi BAJERN.

sta ste navalili

pre 11 godina

Ostavite vise Borisa na miru.Imate svog demokratski izbranog predsednika, koji dok evro divlja ide na partijske kongrese po Rusiji, vec je provaljen da je dao izjavu o Vukovaru, pa mu Josipovic salje pozdrave,poraslo mu i dete zamenik , koje je za kratko vreme zanemelo.I sto je najgore ubedjeni su da sad kad je tata master pobedio treba da uzmu u svoje ruke svu vlast u ovoj zemlji 1000%, sto milom, sto silom, nije vazno.
Da li ste samo culi danas Vucica koliko lupeta, samo je SNS legitiman za sve sa Tominih 23% glasova i niko vise.Jos da bude veca tuga i dipl. je pravnik po struci, ali ga muci to sto nema dana radnog staza i prakse nego glumi misaonog politicara citav zivot.
Nije Boris bio ni dezurni policajac ni tata ostalima u DS.Isao je, jurio pare za plate i penzije,investitore, ukidao vize, status za kandidaturu u EU.
Sad cemo da vidimo kad ce ovaj da donese onih njegovih cuvenih 100 milijardi.

1%

pre 11 godina

Majstore, prvi zadatek nove vlade: Ko je mrdnuo dzakove sa izbornim materijalom, i da Vucic kaze sa kim je bio mladi Bojovic u kaficu....a sve ostalo ce ici lako, posto ce stici tih 100 miljardi pomoci sto je obecao Toma..

Slavica

pre 11 godina

Dragi Borise, najiskrenije zalimo, izvinjavamo se i ponizno te molimo da prihvatis mesto premijera ( nasim apelima se pridruzuju i intelektualci ). Organizovacemo prigodni miting i kao onomad Vuku ( "zovi ga SPasoje" ) klicacemo "zovi ga Srdjanee". Mi znamo da ces ti to prihvatiti zarad nase dobrobiti, iako nismo zasluzili i izdali smo te. Znamo da ces, za razliku od nas postupiti ispravno i neces nas prokockati, kao sto smo mi tebe.
Tvoj narod.

Srbin

pre 11 godina

cekaj bre znaci da si lazov na kvadrat !!! ne mesaj se u politiku nije to za tebe ! budi profesor boli te uvo ti bar imas DIPLOMU pusti bre ove bez diplome da vladaju za njih smo glasali sto se ti mesas covece !

Srbin

pre 11 godina

Ne necu biti premijer znaci lazov, Pinokio, nos ce ti porasti covece bices gori od Dacica isto je i on znao ko ce biti premijer al nije znao ko ce biti predsednik znaci sad lazovi prave vladu eto demonkrate i socijalisti moci ce te i dalje da kradete znaci lazovi ! Sram vas bilo idete da se udruzite zajedno protiv naroda ! Al nema veze zivece ovaj narod i posle vas !

dejan

pre 11 godina

Ja mislim da oni čekaju da NBS potroši sve devizne rezerve da obuzda "Njihove" banke, a onda će doći i reći "e mi nećemo u vladu".

UruRuck

pre 11 godina

Takav program je bespredmetan a time i takva Vlada novih 5 godina tracenja vremena i ekonomskog sunovrata Srbije.
1. Početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu - ako su vama sami pregovi cilj (a ne datum ulaska) onda od toga nema nista.
Ako se tome doda i kriza evra, jacanje EU-skepticizma u vodecim ekonomijama te iste EU kao i evidentan rast ksenofobije u EU - pisi propalo.
2. Ne moze biti nastavka reformi - jer one istinske i sadrzajne, jos nisu ni pocete. Znaci - cilj bi trebao biti - zapocinjanje reformi. Tu ne govorimo o rasprodaji teritorije, javne svojine , razoruzavanje Srbije u cemu ste se pokazali vrlo uspesni u zadnjih 12 godina.
3. O vasoj spremnosti da povedete borbu protiv organizovanog kriminala - nije vredno trositi reci. Vi "tajkunizam" , monopolizam, nepotizam itd. uopste ne vidite kao formu kriminala te se protiv nje niste niti cete se boriti. Ali i ne bi mogli - jer su vam upravo takvi u sopstvenoj stranci.

Znaci, svaka nada da ce ovoj zemlji biti bolje sa Vladom baziranom na takvom programu - je tragi-komicna.

drnde

pre 11 godina

"uzeg predsednistva DS-a"..., to su oni koji su nas uvalili u ova g....,pa se sad dogovaraju da im neko dozvoli da nas jos vise uvale. katastrofa

principijelno

pre 11 godina

DS ne treba da ulazi u vladu, jos manje da Boris bude mandatar. Kako bilo, narod je rekao svoje i ajde sad da vidimo rezultat onih koji su dobili izbore. Ne vidim zasto ne moze kvalitetno da se radi i iz opozicije, mislim da je to bolje od trulih kompromisa.

vrnjacka banja

pre 11 godina

Clanak jednog americkog novinara : "Ima na Balkanu jedna zemlja, koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje. Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Gde svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati. Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi. Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan. Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gde je strana valuta uzeta za domaću. Gde ljudi slave slavu, a psuju Boga. Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima. Gde nepismeni pišu istoriju. Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke. Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo. Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro. Gde sudski postupci traju duže od života. Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale. Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Gde nisi normalan, ako ne poludiš. Gde živiš samo zato da bi umro, gde je vreme beskonačno, a vlast besmrtna...

laki

pre 11 godina

Prvo o personalnim konsekvencama rezultata ove vlade.Zbog onih protiv kojih vi hocete da se borite a takvi vam sede u vladi ste i sa pravom izgubili mesto predsednika.Dokle cete da stitite Palmu,Dacica i da ih sve ne nabrajam,lista je dugacka?Kakav ste vi covek,imate li uopste i trunke karaktera ili samo radite u interesu svoje stranke i vasih najblizih?Sta je za vas narod,samo stoka kojoj treba samo obecavati a kasnije ih sisati i muzti,zadovoljavati necije nezasite apetite u bilo kom obliku.Ponavljali ste kao papagaji kako Toma menja svoje misljenje i nije odlucan i odgovoran,a sta je sada sa vama veliki vodjo?Zar vam poruka gradjana nije dovoljno jasna?Nisam nikada bio za Tomu i njemu slicnima ali i vas mi je dosta.Godinama ste u vladi,gde su rezultai,sta ste uradili svih godina,zaposljavali po politickoj pripadnosti i dozvoljavali bitangama i neradnicima da isisavaju narod.Jesu to pozitivni rezultati,i oni koji su odradjeni pod pritiskom sila?

Srbija

pre 11 godina

Na konferenciji za novinare, na kojoj je Tadić saopštio odluku užeg Predsedništva stranke, nisu bila dozvoljena pitanja.

Za ovog je Toma demokrata.

Aki

pre 11 godina

Prevarili su te kada su ti rekli da pre vremena odrzis predsednicke izbore, a sada te nagovaraju da budes premijer!!! Razmisli da li te dobro savetuju...

guja

pre 11 godina

Ma kakav program. Prvo da se procesuiraju polažaonici. Postoji osnovana sumnja da su oni krivi za novonastalu situaciju. Nego kako će sa Gljivicom. Nemaju 126. Ajde bre odma' radite ono što vam je rekla Meri. Koga više folirate. Umesto da ste gutali žabe kad je bilo vreme, sad morate krokodila. Mi znamo da se teško živi. Sad znate i vi. Svima ista prava. Ma nije Tomy tako loš,a? Srećno rudari!!!!

analista

pre 11 godina

Ovo je krajnje neozbiljno. Ako niste u stanju da predlozite premijera, ni tokom cele izborne kampanja a pogotovo sada, onda idite u opoziciju. Jos bolje promenite posao.

Aleksandar

pre 11 godina

Daj Tadicu ne foliraj se vise kad ste doneli odluku da formirate vladu sa SNS-om.Samo nemoj da mislis da je ovaj narod toliko glup da ne vidi da cete se nekoliko dana kao fol prenemagati ,kao ono hocu necu , i naposletku cete pompezno potpisati neki satro koalicioni sporazum.....

Dejan

pre 11 godina

Dacic hoce po koju cenu u vladi da zastiti ne Srbi na Kosovu nego svog tajnog financijiskog ministra "Palmu". Branite Srbiju od kradje Boris Tadicu, ne dozvolite da oni nama odizimaju zemlju kako se desilo u pomoravlje. Dosta nama kik box kluba, dajte bolje pare za omladinu i kulturu. A ne sa bitke ! Zivela Srbija.

ds dss

pre 11 godina

od danas do formiranja vlade ne pratim politiku. zasto da me (bez razloga) boli glava? racunam do tad cu izdrzati, osim ako politikantska zavisnost nije jaca od one nikotinske.

Buna protiv (kaba) dahija

pre 11 godina

A zašto bi on žurio? Kao interesuje ga program? Uvređena mlada. Prso na izborima pa sad tvrdi pazar.
Eh, kad bi mogli da te ne vidimo više. A da. Glasao sam za tebe.

P i l o t

pre 11 godina

Gospon, valjda je jasno da i u gradskoj upravi beograda, treba VLAST pribliziti ZAPOSLENIMA.

Gosta je bilo svercera sa salasa, koji se bave preprodajom i kopiranjem uz kradju a na ODLICNO PLACENIM MESTIMA, nacelnika, pomocnika, sefa.

TAKVI nazvi politicki korektni, su obicne SVRATISE, dodju jednom do dva puta mesecno ili nedeljno na kafu i tutanj, od skole imaju DIPLOME KAO I BUDUCI PREDSEDNIK, nisu videli kolege a i fakulte na kom su stekli diplome, obicno Zrenjanin ili New Sad.

Gradska Uprava Beograda vapi za smenama i promenama.

P I L O T

vlada

pre 11 godina

Program Vlade obrazlaže mandatar, a mandatar će biti predložen nakon programa, ko će mu "dati" program... Šta je starije, kokoška ili jaje?

Slobodno novinarstvo

pre 11 godina

Kako Tadic misli da bude blizi gradjanima kad su korumpirali ili zastrasili sve novinare koji ne smeju da im postave nijedno pitanje o kriminalnim radnjama njegovih saradnika. Kako onda misli da cuje sta narodu smeta?

Unknown19G70

pre 11 godina

Hocu sankcije, hocu ratove, hocu inflaciju, hocu mrak.... hocu da Toma ima apsolutnu vlast! Da malo podsetimo nas narod kako je to bilo pre 20godina.. zivelo se i gore od ovog ljudi.. izabrali ste loseg vodju, koji je vec sada poceo da gradi "dobre" medjususedske odnose. On je nazalost predsednik ali ocigledno da ne zna da njegova rec ima tezinu sad, da nije u skupstinu i pravi one seljacke ispade.. ali tako je to s polupismenim ljudima. Tadicu, odmori malo.. nije lako bilo biti predsednik ovoj Srbiji zatucanoj.

doktor

pre 11 godina

Premijer nudi program? Od tebe se trazi da budes predsednik Vlade... Preuzim odgovornost! Ne mogu da verujem,srpski lideri ako ne mogu da kontrolisu sve ,onda nece nista,uvrede se!

nikola

pre 11 godina

haha o programu hoce da pricaju,sta li sad mulja.haha imaju neke principe.a program je "za bolji zivot" pa da provere da nije sps protiv toga,nije obavesten.

krstivoje

pre 11 godina

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala. PA TO se bre nemaze na hleba.U svim normalnim zemljama kandidat za premijera izlaze svoj program,a OVDE POGOTOVO bi taj morao da objasni kako zamislja da industriju iz OCAJNOG stanja pretvori u AKTIVNO stanje,OVE FACE su bez totalne vizije i njihova vlada ce vrlo kratko trajati,oni su svojim dosadasnjim radom ostavili RAZVALJENU i praznu kasu,ALI jedino dobro u svemu je sto ONI vise nece imati popravnog.

sasa

pre 11 godina

Dok se oni dogovore oko programa koji ce biti samo mrtvo slovo na papiru Srbija sve vise tone.Samo jos jedan u nizu dokaza koliko su nesposobni.!

Petar

pre 11 godina

Ljudi, da li ste gledali ovaj snimak?
Pa on deluje 5 godina starije! Sto sad ne predlozi Sapera, Krleta, Djilasa ili nekog drugog za predsednike vlade? Zbog njih je i izasao na izbore, da njih spase, a u stvari je uvukao sebe u zivo blato, a ne njih, iako su to oni 100 puta vise zasluzili nego on! Neka nam je Bog u pomoci!

PAMETAN GENIJE

pre 11 godina

Priblizicete se gradjanima kada hapsili sve velike lopine iz vasih redova i koalicionih partnera,zatim pretresete tajkune i Kolubaru u celosti drzavnu pljacku Srbije!!Reformisite sudstvo kako treba,uredite zakone a ne da bogati placaju slobodu dok posteni trunu po zatvorima za sitne pare a opljackanim milionima bogati placaju slobodu i brane se namestenim procesima u sprezi advokata i sudija...

Vlada

pre 11 godina

Meni je ovo OK.
Padne čovek sa kruške pa mora malo da odmori, a ne kad izgubi izbore.
Novinari zapeli daj ime, daj ime...Ja i da znam, namerno im ne bih rekao.
Nek čitaju Blic.

slučajni_prolaznik

pre 11 godina

i sad neće ostati dosledan svojih reči ni 5~10 dana nakon famoznih reklama blaćenja nikolića, kako pogazi svoje reči... a on dosledan na fakultetu gde je diplomirao a nakon izbora gledamo se u nekom drugom filmu i neću biti premijer će sad da pogazi...

Team9

pre 11 godina

Sve ovo je u isto vreme i smesno i tragicno. Dok oni donose odluke brzinom puza, sve treba da stoji. Kao da su fotelje tu samo zbog njih. To se odnosi na sve politicke cinioce. Ako oni sada treba da se dogovaraju i pricaju o progamu, onda je to zaista deplasirano. Pa zar nemaju unapred pripremljene steategije? Uzas! Toliko javasluka, nebrige, nesposobnosti i gramzivosti na jednom mestu ima samo na nasoj politickoj sceni. Farsa!

jocko

pre 11 godina

Samo još koji mesec da se BoTa smisli hoće li, neće li? A za to vreme, sve u Srbiji treba da stoji u mestu, kurs divlja,... Dokle više sa čekanjem? A Boris ako prihvati-kajaće se, ako ne prihvati-kajaće se, isto mu dođe.

glas naroda

pre 11 godina

Ti si izgubio izbore, ni 20% građana te ne želi, i normalno bi bilo da podneseš ostavku na mesto predednika stranke i povučeš se iz javnog života.

noir

pre 11 godina

Pametna odluka. Najvaznije stvari su sta ce ta Vlada da radi pa tek onda personalna resenja. Znam da ce biti dosta kritika, ali ovo jeste racionalna odluka. Samo da se ne odugovlaci previse jer vremena nema.

Sismis

pre 11 godina

Kao i prosli put sto ste uradili narodu, narod je glasao za vas a vi ste krili premijera, pa ste postavili Cvetkovica koji nas je unistio zajedno sa vama.Pa gde ce vam kraj Tadicu?Zasto krijete premijera, ponovo da nam podvalite nesto.Kako je SNS mogla da jasno i glasno kaze ko je kandidat.I da narod casno glasa a vi samo nesto mtno radite i krijete od naroda!!!!

gordijanus

pre 11 godina

aman covece, jesi li ti totalno porlupao? na kakvom programu vlade ti sad radis? pa upravo zbog toga sto niste imali ni program ni strategiju niti rezultate u radu vis te i pukli...jedini program na kome vi mozete da radite je kako da izbegnete da vecina vasih izbegne robiju...dosta vise zamajavanja i kupovanja vremena. nema srbija para za vasu za******...

Max

pre 11 godina

Kakvom crnom programu? Ko od vas uopšte ima bilo kakav program i koji ste to program do sada sprovodili, osim programa "ščepaj fotelju po svaku cenu"?? Čanak recimo kritikuje DS, a sa tim istim DSom (i SPSom) je u koaliciji. Sad opet prave situacija da ih "molimo" da sastave bilo kakvu vladu, a ne kapiraju da ih je narod prozreo ovaj put i da te fore više ne prolaze. Ako Tadić i DS opet zasednu na vlast mimo izborne volje građana, očigledno da je neki novi 5. oktobar neminovan jer se ova banda ne može oterati demokratskim putem.

Siki

pre 11 godina

Tadić još uvek daje izjave ispred panoa na kome piše: "Za sigurnu budućnost predsednik Boris Tadić". Reklo bi se da DS-u ni pet dana nije bilo dovoljno da dođe u kontakt sa realnošću.

Predrag

pre 11 godina

To sto ste sve doveli do kolapsa i sto nezavisni strucnjaci procenjuju da smo i od Grcke gori,neka te ne brine.
Samo polako.
Trguj,ramisljaj,trguj,razmisljaj,pa opet...
Sta te briga za kurs,privredu,mala i srednja preduzeca,nezaposlene i zaposlene koji ne primaju nista...
Ti imas.
Trguj,razmisljaj,trguj,razmisljaj ,pa opet.

I pazi sta ce svet reci.
Ipak Ti treba u nekom filmu da se pojavis,zar ne.

Jack Sparrow

pre 11 godina

Da li stvarno neko misli da npr. Žarko Obradović ,Milutin Mrkonjić ili Oliver Dulić zaslužuju da opet budu ministri, da li ijedan novinar sme da pita Dačića da li njegovi potpresednici trebaju da budu opet ministri? Očigledno da su najbitnija personalna rešenja, bar što se SPS-a tiče, da li je to i najbolje za budućnost Srbije, ko te pita.

MISLILAC

pre 11 godina

a ja sam mislio da je ono sa nikolicem i plakanjem spanska serija.
ne ..ono je ipak bio film..a ovo je ona najjeftinija spansko-meksikanska serija koja se prikazuje u mnooogo epizoda..
Kilavi se kao stidljiva mlada pred vencanje...sramota bre!

nevidljivi

pre 11 godina

..a Dulic rece danas izlazite sa predlogom za premijera..lupi te ga po usima da se ne izlece vise tako..ja taman hteo da pojedem svoj monitor ako vi kazete to danas..

belli

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima"...ovaj gospodin ne uči na tudjim greškama a na svojim još manje,to je očigledno...mislio sam da je njegova retorika u predizbornoj kampanji samo stil propagiranja,ali avaj...ovo je odraz njegovog razmišljanja.Populizam koji ovaj gospodin zastupa dovešće DS do dna...

simakosmos

pre 11 godina

Nisu dozvoljena pitanja? Da nam se neko ne naljuti slučajno, bući, bući ... stvarno ste smešni ... DS-u trebaju novi neuprljani ljudi ... Dulić, Trivanka i svi ostali u penziju .. bar ...

Opet isto

pre 11 godina

Sta Srbija ima od bezuslovne teznje da se prikljuci EU? Nista! Daj zaposlite ljude, ozivite proizvodnju pa onda tezite cemu hocete bre. Muka mi je kad realno pogledam u buducnost i skontam da se ne vidi kad ce biti bolje.

voajer

pre 11 godina

tadić traži širu podršku, normalno. zašto bi teret svih problema pao na njegova pleća, a voajeri kasnije aplaudirali, ili kritikovali.
naprednjaci, osim snajke nemaju kadrove, niti su ih do sada imenovali jer se nadaju da će opet neko drugi odrađivati njihov posao.

ivann

pre 11 godina

Sramota!

Cuj ti njega , molim te, nisu bila dozvoljena pitanja. Naljutio se na nas gradjane pa sad moramo da ga molimo da bude premijer.
Cuj more, ako ti se ne svidja, sto se mene tice , mozes slobodno na pecanje ili gde hoces.
E pa zato si i izgubio izbore sto se ponasas ko uvredjena mlada.

Srbija

pre 11 godina

Na konferenciji za novinare, na kojoj je Tadić saopštio odluku užeg Predsedništva stranke, nisu bila dozvoljena pitanja.

Za ovog je Toma demokrata.

Siki

pre 11 godina

Tadić još uvek daje izjave ispred panoa na kome piše: "Za sigurnu budućnost predsednik Boris Tadić". Reklo bi se da DS-u ni pet dana nije bilo dovoljno da dođe u kontakt sa realnošću.

glas naroda

pre 11 godina

Ti si izgubio izbore, ni 20% građana te ne želi, i normalno bi bilo da podneseš ostavku na mesto predednika stranke i povučeš se iz javnog života.

Petar

pre 11 godina

Ljudi, da li ste gledali ovaj snimak?
Pa on deluje 5 godina starije! Sto sad ne predlozi Sapera, Krleta, Djilasa ili nekog drugog za predsednike vlade? Zbog njih je i izasao na izbore, da njih spase, a u stvari je uvukao sebe u zivo blato, a ne njih, iako su to oni 100 puta vise zasluzili nego on! Neka nam je Bog u pomoci!

vrnjacka banja

pre 11 godina

Clanak jednog americkog novinara : "Ima na Balkanu jedna zemlja, koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje. Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Gde svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati. Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi. Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan. Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gde je strana valuta uzeta za domaću. Gde ljudi slave slavu, a psuju Boga. Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima. Gde nepismeni pišu istoriju. Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke. Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo. Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro. Gde sudski postupci traju duže od života. Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale. Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Gde nisi normalan, ako ne poludiš. Gde živiš samo zato da bi umro, gde je vreme beskonačno, a vlast besmrtna...

Slobodno novinarstvo

pre 11 godina

Kako Tadic misli da bude blizi gradjanima kad su korumpirali ili zastrasili sve novinare koji ne smeju da im postave nijedno pitanje o kriminalnim radnjama njegovih saradnika. Kako onda misli da cuje sta narodu smeta?

analista

pre 11 godina

Ovo je krajnje neozbiljno. Ako niste u stanju da predlozite premijera, ni tokom cele izborne kampanja a pogotovo sada, onda idite u opoziciju. Jos bolje promenite posao.

gordijanus

pre 11 godina

aman covece, jesi li ti totalno porlupao? na kakvom programu vlade ti sad radis? pa upravo zbog toga sto niste imali ni program ni strategiju niti rezultate u radu vis te i pukli...jedini program na kome vi mozete da radite je kako da izbegnete da vecina vasih izbegne robiju...dosta vise zamajavanja i kupovanja vremena. nema srbija para za vasu za******...

Bosko Boskovic

pre 11 godina

što se tiče onih koji za pobedu Šešeljevog pulena krive narod, novinare, intelektualce, bele, žute, plave, visok pritisak, nizak vodostaj i pogrešan osmeh u trećem TV spotu predizborne kampanje, šta reći osim: sram vas bilo. Toliko ste zabrljali da je Nikolić postao prihvatljiv, a sada tražite krivce za svoj neuspeh. Nije li blisko razumu zaključiti da je za poraz Tadića kriv Tadić, a za poraz LDP-a, LDP?


Peščanik.net, 24.05.2012.

nevidljivi

pre 11 godina

..a Dulic rece danas izlazite sa predlogom za premijera..lupi te ga po usima da se ne izlece vise tako..ja taman hteo da pojedem svoj monitor ako vi kazete to danas..

Aki

pre 11 godina

Prevarili su te kada su ti rekli da pre vremena odrzis predsednicke izbore, a sada te nagovaraju da budes premijer!!! Razmisli da li te dobro savetuju...

kabadahija

pre 11 godina

Tadiću slino jedna, kako te nije sramota. Čuj nema pitanja, pa nije ti ovo Jordan. Oooo Gospode Bože, pa se pitaš gdje si pogriješio.

Jack Sparrow

pre 11 godina

Da li stvarno neko misli da npr. Žarko Obradović ,Milutin Mrkonjić ili Oliver Dulić zaslužuju da opet budu ministri, da li ijedan novinar sme da pita Dačića da li njegovi potpresednici trebaju da budu opet ministri? Očigledno da su najbitnija personalna rešenja, bar što se SPS-a tiče, da li je to i najbolje za budućnost Srbije, ko te pita.

MISLILAC

pre 11 godina

a ja sam mislio da je ono sa nikolicem i plakanjem spanska serija.
ne ..ono je ipak bio film..a ovo je ona najjeftinija spansko-meksikanska serija koja se prikazuje u mnooogo epizoda..
Kilavi se kao stidljiva mlada pred vencanje...sramota bre!

simakosmos

pre 11 godina

Nisu dozvoljena pitanja? Da nam se neko ne naljuti slučajno, bući, bući ... stvarno ste smešni ... DS-u trebaju novi neuprljani ljudi ... Dulić, Trivanka i svi ostali u penziju .. bar ...

Evropa

pre 11 godina

Micunovic zabrinut, Pajtic samouveren, Petrovic nebitan, Tadic i Sutanovac sa gubitnickim facama, Djilas izgleda kao da je pobedio u suceljavanju?!? Ovo je ono sto se moze videti na slici!

Bosko Boskovic

pre 11 godina

Zabavna je i vest da je Boris Tadić išao po savet kod patrijarha Srpske crkve. Na stranu sad potreba da se od crkvenog poglavara dobije savet za svetovne poslove u sekularnoj državi. Šta je Boris Tadić mogao uopšte da pita? Logičnim mi se čini samo sledeće pitanje: Oče, hoće li me Bog kazniti što sam slagao da neću da budem premijer? Kao što bi bilo jedino logično da mu je sluga božji odgovorio: Bog će ti oprostiti, on svima prašta, ali građani Srbije – neće.

Peščanik.net, 25.05.2012.

Buna protiv (kaba) dahija

pre 11 godina

A zašto bi on žurio? Kao interesuje ga program? Uvređena mlada. Prso na izborima pa sad tvrdi pazar.
Eh, kad bi mogli da te ne vidimo više. A da. Glasao sam za tebe.

novicas

pre 11 godina

Vrlo zanimjiva fotografija za analizu psihološkog stanja grupe.
Fotografija liči na uspomenu sa nekog parastosa.
U najdubljoj žalosti je Dragan Đilas.Šutanovac izgleda uplašeno i rado bi se sklonio sa slike,jer ga muče neke poruke osobe koja još uvek nije inaugurisana.Mićunović rutinski,čovek iskusan,ko zna koji mu je ovo parastos u životu.Petrović pokušava da odglumi slučajnog prolaznika,kao samo je tu da vidi o čemu se radi,inače nema on ništa sa njima.Pajtíć jedini ima stav pobednika i samo ga muči pitanje zašto su njega pozvali kad mu niko nije umro.
Jedino Tadić ima glumu upriličenu događaju,jer samo on iz grupe zna da je na svom parastosu.

Boris

pre 11 godina

A gde su sada "ugledni" i "objektivni" politički analitičari Vladimir Todorić i Jovo Bakić da analiziraju govor tela ekipe sa slike??? Lepa slika i prilika, nema šta !!!

Aleksandar

pre 11 godina

Evo citam vesti piskaram komentare i dolazim do jos jednog zakljucka...
Mislim da je DS u velikom problemu, ako nastave da budu okosnica Vlade sa SPSom narod ce izlaziti na ulice i brzo cemo doci do novih izbora, a tada moze mrak da ih ppojede...
ima i druga varijanta da odu u opoziciju a onda bi mogli da zavrse po zatvorima kako narod prica, ja stvarno ne znam da je neko nesto pokrao sa ovom temom imam i u svojoj kuci raspravu...

slučajni_prolaznik

pre 11 godina

i sad neće ostati dosledan svojih reči ni 5~10 dana nakon famoznih reklama blaćenja nikolića, kako pogazi svoje reči... a on dosledan na fakultetu gde je diplomirao a nakon izbora gledamo se u nekom drugom filmu i neću biti premijer će sad da pogazi...

PAMETAN GENIJE

pre 11 godina

Priblizicete se gradjanima kada hapsili sve velike lopine iz vasih redova i koalicionih partnera,zatim pretresete tajkune i Kolubaru u celosti drzavnu pljacku Srbije!!Reformisite sudstvo kako treba,uredite zakone a ne da bogati placaju slobodu dok posteni trunu po zatvorima za sitne pare a opljackanim milionima bogati placaju slobodu i brane se namestenim procesima u sprezi advokata i sudija...

Nenad

pre 11 godina

Godinama (jos od pocetka devedesetih) sam clan Demokratske stranke,a tek sada sam saznao da postoji organ koji se zove "uze predsednistvo" sto implicira da postoji i "sire predsednistvo" mada (koliko ja znam) u Statutu DS-a se pominje samo PREDSEDNISTVO.Takodje je nejasno po kom osnovu je predsednistvo podeljeno na uze i sire,posebno ako se uzme u obzir da su clanovi uzeg predsednistva (osim potpredsednika ,predsednika i predsednika politickog saveta) i gospoda Saper i Krstic?!
Tendencija ignorisanja demokratskih procedura u DS-u postoji odavno (uvek se kao izgovor uzima navodno veca efikasnost i brze donosenje odluka),ali trenutno dozivljava svoj vrhunac.Ovolika zatvorenost stranke koja u svom nazivu ima samo pridev DEMOKRATSKA je iritirajuce.Proslo je skoro nedelju dana od predsednickih izbora,a nijedan od funkcionera DS-a (od kojih danima "nije moglo da se zivi") ni rec da prozbori.A narodu tako nedostaje da mu gospodja Trivan objasni situaciju...

srba TESKI FIZICKI RADNIK

pre 11 godina

e zabole me za beogradsku intelektualnu elitu pa sta ste vi visa rasa gori ste od fasista pa svi imamo pravo na glasanje i mi nepismeni i vi pismeni pa sta je bilo ocete samo vi da se pitate e do duse vasi djedovi sa sela su kao oslobodili beograd u predhodnom periodu i onda su oteli kuce od tadasnje beogradske elite a vi danas izrabljujete narod da crnci za male pare danas ne cenite tezak fizicki rad dosao vam toma i tek ce da vam dodju oni koji tesko rade a malo zaradjuju ako se ne opametite ma vi niste ljudi i nista ljudsko nema u vama fuj ! ponasacemo se kao partizani 41-ve !samo polako doci ce i nase vreme kao u vreme vasih djedova ! pa i mi imamo zene i decu i ona moraju da jedu sram vas bilo !

krstivoje

pre 11 godina

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala. PA TO se bre nemaze na hleba.U svim normalnim zemljama kandidat za premijera izlaze svoj program,a OVDE POGOTOVO bi taj morao da objasni kako zamislja da industriju iz OCAJNOG stanja pretvori u AKTIVNO stanje,OVE FACE su bez totalne vizije i njihova vlada ce vrlo kratko trajati,oni su svojim dosadasnjim radom ostavili RAZVALJENU i praznu kasu,ALI jedino dobro u svemu je sto ONI vise nece imati popravnog.

karasdjordje

pre 11 godina

taj vas program je dogurao srbiju i gradjane na dno,nemojte vise zamajavati jadni narod i bogatiti se na njihovoj muci,pa pogledajte ta lica ljudi iza vas,samo im je novac interes i nista vise

Predrag

pre 11 godina

To sto ste sve doveli do kolapsa i sto nezavisni strucnjaci procenjuju da smo i od Grcke gori,neka te ne brine.
Samo polako.
Trguj,ramisljaj,trguj,razmisljaj,pa opet...
Sta te briga za kurs,privredu,mala i srednja preduzeca,nezaposlene i zaposlene koji ne primaju nista...
Ti imas.
Trguj,razmisljaj,trguj,razmisljaj ,pa opet.

I pazi sta ce svet reci.
Ipak Ti treba u nekom filmu da se pojavis,zar ne.

Zoran

pre 11 godina

Grupa TNT...Micunovic br 1, Tadic AlanFord, Sutanovac Grunf, Petrovic Sef, Pajtic Bob Rok i Djilas Sir Oliver u epizodi "hocu mnogo mogu malo"...i fali Ivica kao inspektor Brok.

sasa

pre 11 godina

Dok se oni dogovore oko programa koji ce biti samo mrtvo slovo na papiru Srbija sve vise tone.Samo jos jedan u nizu dokaza koliko su nesposobni.!

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a. "

Tadicu, ako si faca prvo se obracunaj sa tajkunima - neka dokazu poreklo imovine, i sve sto je pokradeno da vrate!!! A za osalo sto legalno imaju da pocnu da placaju poreze u ovoj drzavi a ne na Kipru, etc! Zato si izgubio od Nikolica, koji je bar praznim pistoljem pretio tajkinima!

guja

pre 11 godina

Ma kakav program. Prvo da se procesuiraju polažaonici. Postoji osnovana sumnja da su oni krivi za novonastalu situaciju. Nego kako će sa Gljivicom. Nemaju 126. Ajde bre odma' radite ono što vam je rekla Meri. Koga više folirate. Umesto da ste gutali žabe kad je bilo vreme, sad morate krokodila. Mi znamo da se teško živi. Sad znate i vi. Svima ista prava. Ma nije Tomy tako loš,a? Srećno rudari!!!!

Mario Bros

pre 11 godina

@beDSimena

Samo naivna osoba može da pomisli da Tadić jedini na političkoj sceni ništa nema, dok svi njegovi saradnici valjaju milione, kao i lideri svih ostalih stranaka. Štos je u tome da se u prvi plan gura neko ko doista ne krade, a posle kada oni okolo skrivajući se iza njega nakradu dovoljno za par života, njemu daju deo. On je vedrio i oblačio svo ovo vreme, postavljao sve kadrove, donosio sve odluke u državi. Na kome da se slome kola?
Njegov program svi dobro znaju. Deklarativno za EU, suštinski ne dirati administrativne viškove, monopole, finansijske faraone i što čvršće držati uzde medijima i sa osmehom na licu čekati sudnji dan ili čudo.

la

pre 11 godina

i najlepse molim partijske sluzbenike da se ostave komentarisanja, svrha komentara je da se cuje glas naroda, a ne dobiju dnevnice ili tapsanje po ramenu (posto verujem da bi vas stavili da radite nesto korisnije kada bi nesto drugo znali da radite). laku noc!

vlada

pre 11 godina

Program Vlade obrazlaže mandatar, a mandatar će biti predložen nakon programa, ko će mu "dati" program... Šta je starije, kokoška ili jaje?

Opet isto

pre 11 godina

Sta Srbija ima od bezuslovne teznje da se prikljuci EU? Nista! Daj zaposlite ljude, ozivite proizvodnju pa onda tezite cemu hocete bre. Muka mi je kad realno pogledam u buducnost i skontam da se ne vidi kad ce biti bolje.

Ocaj...

pre 11 godina

Sram da vas bude sve do jednog sa slike...
ENORMNO su se obogatili svi na stetu naroda i svima imu ocima strah za svoje debele zadnjice.
Bagro...

Sismis

pre 11 godina

Kao i prosli put sto ste uradili narodu, narod je glasao za vas a vi ste krili premijera, pa ste postavili Cvetkovica koji nas je unistio zajedno sa vama.Pa gde ce vam kraj Tadicu?Zasto krijete premijera, ponovo da nam podvalite nesto.Kako je SNS mogla da jasno i glasno kaze ko je kandidat.I da narod casno glasa a vi samo nesto mtno radite i krijete od naroda!!!!

lon

pre 11 godina

Dokle vise ti komentari kako je Tadic 'jadan i 'naivan' tj. nista nije on kriv on vec oni oko njega? To je NOTORNA LAZ! ON je TAJ koji se okruzio ulizicama da bi mu pevali hvalsopeve i ON je TAJ koji je kriv za svu pljacku Srbije za vreme NJEGOVOG mandata. ON je TAJ koji je vratio iz mrtvih SPS-talog koji je ovu zemlju mucio godinama, samo da bi se NJEGOVA bolesna sujeta zadovoljila da glumi manekena i mocnika! ON je TAJ pozadinski vojvoda koji je na odru Djindjicevom ostvario karijeru 'velokog demokrate'. Nemojte da se lazemo molim Vas, dosta sa zvakama o 'neobavestenosti' i 'molimo Ga a On (kao) nece'! Dno dna, talog taloga! Skloni se, dosta je licemerja!

Nikola

pre 11 godina

Jorgovanka premijer! Pustite zenu da pokusa da sredi sve sto ste unistili! Ona je pametna, radna i neiskvarena i za vas je megaexpert! Vi imate problem legitimiteta,kako da objasnite narodu nesto sto je neobjasnjivo....

dr

pre 11 godina

Osnivaci DS su u soku,a oni pokojni se jadni u grobu okrecu!
Stranka koja je bila ponos Srbije,intelektualne elite i svega naprednog i progresivnog u Srbiji - u sta se pretvorila?
Rehabilituje Dacica,umesto da ga je smestila u zatvor,tamo gde mu je i mesto!Sada taj mali Sloba ucenjuje prvo njih,pa celu Srbiju,smeje nam se u lice sa visine...
DS se trese od SNS,od Tome i Vucica!Moli Cedu,Palmu,Dinkica,pradedu Krkobabica i kompaniju za koaliciju...DS!Nekadasnji ponos Srbije...
Kada vidim ovu fotografiju,izuzev Micunovica,svi mi se gade..Meni,koji sam uvek za njih glasao,kao i svi moji prijatelji..
E ovoga puta nismo,niti cemo ikada vise dok se DS ne promeni...Kako?
Izuzev Micunovica,jednog od osnivaca,koji treba lagano da se povuce,sve ove sa fotografije(plus Trivanku,Kolundzijku...) oterati iz stranke..Mnogo pametnih ljudi bi DS vrlo brzo vratili stranku tamo gde joj je i mesto..
Na opste dobro cele Srbije...
HITNO sazvati kongres DS...Please........Srbija....

pera detlic

pre 11 godina

Meni se cini da je "program vlade" pre svega dogovor da Dacek, koji obavezno hoce policiju - ne hapsi koalicione partnere ! Posle 1. kruga se dogovorili za 5 minuta (ljubav do neba !), njihov i noz i hleb - ali sada problem ! Sta ako Toma u narodu otvori pitanja lopurda i trazi da odgovorni ministar hapsi lopurde ? Sta ce Dacek, da se pravi lud, ne cuje, ili ce da stiti koalicionog "koljega sto baljega" ? NECE DACEK da reskira, taman se oprao, IMA DA LOVI I HAPSI KOALICIONE demokrate ko laste insekte ! E, tu ZAPELO ! SADA JE TU TOMA KAO NADZORNI ORGAN i ne moze kao pre "sve ostaje medju nama", "dodjes mi dodjem ti", kao za KOFERCE.
Veliki rezultat ovih izbora !
Videce narod ko je i koliko pokrao i drzavu Srbiju i gradjane za ovih 12 godina "demokratije". Ne sve - ali samo da krene samociscenje Srbije od komunistickog taloga koji se pretvorio u "najsposobnije" KAPITALISTE. Kako ih je ruska akademikinja Mira Markovic ucila: "Moze i kapitalizam ako smo mi (julovci) najveci kapitalisti".

jocko

pre 11 godina

Samo još koji mesec da se BoTa smisli hoće li, neće li? A za to vreme, sve u Srbiji treba da stoji u mestu, kurs divlja,... Dokle više sa čekanjem? A Boris ako prihvati-kajaće se, ako ne prihvati-kajaće se, isto mu dođe.

мк

pre 11 godina

Ovaj levo u bradi je dušan zvani 10%.,ovaj skroz desno je djilas,gradonačelnik beograda koji u toku izborne kampanje po selima svečano otvara trafo stanice koje još uvek nisu završene.ma komedija!!!opet će formirati vladu i maltene držati sve konce u svojim rukama,a ako nešto ne ide ona će kriviti nikolića koji nema veze sa njima!živi bili pa videli!ranije su imali opravdanje za svoje neuspehe u ekonomskoj krizi,sad će se hvatati za nikolića,da sve on kao koči i usporava put srbije ka eu.put srbije pun rupa na istom

zex

pre 11 godina

Slika sve govori.Sa sklopljenim rukama,oborenim pogledima i tuznim licima ocigledno je u pitanju parastos.Ali sami su krivi.Sa Jelenom Trivan,sa setanjem Dulica iz ministarstva u ministarstvo,sa rekonstrukcijom Vlade i vracanjem onog bradatog cuda u istu,mogli su dobiti izbore jedino ako misle da smo mi dudale.A cini se da nismo.Ne mogu se dobiti izbori na talasu postovanja prema Djindjicu deset godina od njegovog smaknuca.Sad se ponizavaju i pristaju da prave Vladu sa covekom koji ih je pre petnaest dana optuzio za pljacku a da ga niko od njih nije opomenuo da je obecao istinu o kradji izbora.Ili je kradje bilo?

po$teno

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

vest od juče sa http://pistaljka.rs

Rođaku Dragana Šutanovca 120 miliona od Fonda za razvoj
24.05.2012
Piše Ivan Ninić

Gora prom internacional d.o.o. iz Beograda nalazi se među onim preduzećima koja su u jeku ekonomske krize i nelikvidnosti dobila povoljan kredit iz Fonda za razvoj Republike Srbije – za dve godine tačno 120 miliona dinara državnog novca završilo je na računu preduzeća čiji je vlasnik Goran Šutanovac, bliski rođak (brat od strica) potpredsednika Demokratske stranke i ministra odbrane Dragana Šutanovca, saznaje Pištaljka.

ceo tekst: http://pistaljka.rs/home/read/215

Max

pre 11 godina

Kakvom crnom programu? Ko od vas uopšte ima bilo kakav program i koji ste to program do sada sprovodili, osim programa "ščepaj fotelju po svaku cenu"?? Čanak recimo kritikuje DS, a sa tim istim DSom (i SPSom) je u koaliciji. Sad opet prave situacija da ih "molimo" da sastave bilo kakvu vladu, a ne kapiraju da ih je narod prozreo ovaj put i da te fore više ne prolaze. Ako Tadić i DS opet zasednu na vlast mimo izborne volje građana, očigledno da je neki novi 5. oktobar neminovan jer se ova banda ne može oterati demokratskim putem.

Quasimodo

pre 11 godina

U DS trebaju bolji ljudi da preuzmu stranku! Evo ja mislim sta god narod smatra da je Dulic jedan od boljih kadrova te stranke! Mislim da bi on mogao da bude novi predsednik DS-a!
(sasa, 25. maj 2012 21:45)

Neka odgovori na optuzbe koje su iznete protiv njega, a ocigledno je da je neko lagao ako ni oko cega drugog onda barem oko sajta
http://pistaljka.rs/home/read/76
kao i za nenamensko trosenje sredstava za putovanja oko sveta Dulicevih pajtasa koji umesto da rade idu na plaze o nasem trosku. Ako se optuzbe pokazu kao netacne ja cu prvi da glasam za njega ali sve dok se izbegava da se ova pitanja otvore smatram da je Dulicu mesto u sudu a ne u predsednickoj fotelji.

veseljko

pre 11 godina

Neverovatna slika???Da li ste svesni vasih lica drugovi DSovci?Pa zaboga pogledajte se u ogledalo i podnesite ostavke i pustite zrele i mlade DSovce da stupe na scenu!!!Gotovo,shvatate li,gotovo je!!

Vlada

pre 11 godina

Meni je ovo OK.
Padne čovek sa kruške pa mora malo da odmori, a ne kad izgubi izbore.
Novinari zapeli daj ime, daj ime...Ja i da znam, namerno im ne bih rekao.
Nek čitaju Blic.

Team9

pre 11 godina

Sve ovo je u isto vreme i smesno i tragicno. Dok oni donose odluke brzinom puza, sve treba da stoji. Kao da su fotelje tu samo zbog njih. To se odnosi na sve politicke cinioce. Ako oni sada treba da se dogovaraju i pricaju o progamu, onda je to zaista deplasirano. Pa zar nemaju unapred pripremljene steategije? Uzas! Toliko javasluka, nebrige, nesposobnosti i gramzivosti na jednom mestu ima samo na nasoj politickoj sceni. Farsa!

Svetozar

pre 11 godina

Rece bivsi predsednik, onako filmski, da imaju dve zene predvidjene za poziciju premijera, ali da nece sada da nam kaze.
Nakon ovog saopstenja i ove slike...samo mi jedna misao pada na pamet.
Karakterne osobine i neke druge osobine.

penzioner

pre 11 godina

Stvarno, gde su Trivanka i onaj arlekin iz Subotice ?Tuzni skup bi bio kao jedna velikaaa (ozloscena)porodica!Trivanka to ume bas lepo da objasni ali neko rece da je kod kozmeticara,steta.

aca

pre 11 godina

Ovi se ponasaju kao da su dobili izbore !!!!! Covece, sat vam odbrojava,i ako se pod hitno ne izjasnite odoste u opoziciju. Sto Zoran nije ziv samo 2 minuta da vidi zbog kojih parazita je dao zivot. Bruka.

zex

pre 11 godina

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala.
Gospodo a gde je tu narod?nigde ne pise bolji zivot.posao,plate,bolji standard,sigurnost.meni je vazno dal cu imati para sutra da kupim hleba,da platim struju i ostale racune,evo u epsu vanredno stanje,nemaju para zbog izbora sve im pokupila vlast a sada krenuli da iskljucuju struju.mi u eu necemo uci jos bar 6godina a do tada srbija ce izumreti bar pola od gladi,ovo je katasrofa.jeste li vi glasali za ovo sto je tadic naveo ili za bolji i sigurniji zivot? To je pitanje za sve iz ds-a.treba preziveti do ulasaka u eu.a posle nas ceka raj.kada udjemo u eu svako od nas ce dobiti po 20000eu i posao i veliku platu i zivecemo srecno do kraja zivota.eto to je ta bajka.

ds dss

pre 11 godina

od danas do formiranja vlade ne pratim politiku. zasto da me (bez razloga) boli glava? racunam do tad cu izdrzati, osim ako politikantska zavisnost nije jaca od one nikotinske.

shomy81

pre 11 godina

Situacija je potpuno jasna. Bila je vest da su neke struje u DS-u tražile da se ode u opoziciju. To su naravno strukture koje nisu u samom vrhu stranke, koje nisu ogrezle u korupciju i koje se ne plaše prepuštanja vlasti. Vrh stranke je svestan da će im nakon Tomine posete Briselu, Moskvi, Vašingtonu, a posebno Berlinu, biti izbijen poslednji adut, a to je slika o nekakvom zlom nacionalisti, koji će ponovo napraviti haos na Balkanu i ponovo gurnuti Srbiju u izolaciju. Nakon formalnog prihvatanja Nikolića kao legitimnog političara i saradnika od strane Evrope i okruženja na dnevni red dolaze teme koje najviše zanimaju građane Srbije, a to su SISTEMSKA korupcija, kriminal, ekonomija... E tu na scenu stupa Dačić koji bukvalno drži u rukama jedan deo "političke elite" koja je gurnula svoje pipke gde god je to bilo moguće, a posebno tamo gde još uvek postoje neispražnjeni fondovi.

JohnyBgood

pre 11 godina

Procitavsi ovu vest sam shvatio da na ovom portalu nedostaju rubrike "Humor" i "Verovali ili ne".

Jer stvarno ne znam gde drugo moze da se smesti kad BT kaze: "Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima".

Coveki izgubi 820 hiljada ili vise od 1/3 glasova izmedju dva izbora, covek okruzen Dulicem, Trivankom, i drustvom... covek koji jos uvek ocigledno ne shvata sta se u ovoj zemlji upravo dogodilo.

PS A koliko su za ove 4 godine "priblizili vlast gradjanima" se vidi i po 12 uplatnica koje treba da popunis da bi registrovao kola, GOMILAMA firmarina i haraca koje placas pre nego sto zaradis i jedan dinar, itd. itd. itd. O CEMU mi ovde pricamo?!

Dejan

pre 11 godina

Dacic hoce po koju cenu u vladi da zastiti ne Srbi na Kosovu nego svog tajnog financijiskog ministra "Palmu". Branite Srbiju od kradje Boris Tadicu, ne dozvolite da oni nama odizimaju zemlju kako se desilo u pomoravlje. Dosta nama kik box kluba, dajte bolje pare za omladinu i kulturu. A ne sa bitke ! Zivela Srbija.

Slavka

pre 11 godina

Tacno tako ECCO,dosta vise,a ovi neka velicaju tadica,dacica,nikolica(pisem malim slovima njihova prezimena jer su nule od ljudi).Ovaj mesec smo jedva decu slali u skolu,od setembra nisam sigurna

Bosko Boskovic

pre 11 godina

@ (Nebojša, 25. maj 2012 21:01)

Slazem se u potpunosti ali dzaba kad im se ovde javi neki bezimeni ili neka bezimena i poture im lazno ogledalce i oni i dalje misle da su najlepsi na svetu. Toma jeste bio grobar ali ovi na slici kao porodica Topalovic ce da sahrane Srbiju.

Lun kralj noci

pre 11 godina

Veliki Manitu ovdasnjeg rezervata okupio je oko sebe u Krunskoj 69 neke od svojih kreacija i rekao:“Zelim da vam podarim program, a nasim sledbenicima TV program- RTS-a, Pinka, Blica, Kurira i ostalih Manituovih medija."

dusan silni

pre 11 godina

Borise,Borise kud srljaš brate mili,opet te savetuju i zaluđuju oni koji te i smestiše da izgubiš izbore.čoveče otrezni se jednom,popričaj malo ispred ogledala sa sobom,ostavi se mudraca kojima si omogućio da nakrckaju svoje račune državnom lovom.Koji program ti imaš sa njima da razmatraš,otkud znaš da ćeš baš ti biti potvrđen mandatar.mudri političar o programu ćuti ako zna šta hoće,ćuti do proglašenja i davanja zakletve.Borise nećeš ti biti premijer DS stranke već neke popišane srbije koju ste stvorili zahvaljujući tim istim savetnicima.Uzmi ili ostavi pa i predloži svog najstručnijeg čoveka iz oblasti finansija i ekonomije,prestani sa mudrovanjem na koje te nagovaraju beogradski džabalebaroši prišljamčeni uz tvoj autoritet i sakriveni u tvojoj senci.

Cantas

pre 11 godina

Slusajte sta narod kaze,jer je to jako bitno,dosta ste pljackali narod,firme ste prodali,narod vas stavio na vlast,narod ce vas i rusiti.jer narod trpi,ali ako pukne da trpi vama toliko!

Vladimir LDP

pre 11 godina

Infantilni DS. Trebalo bi da promene ime stranke u Demokratska Stranka Infantilnih. Bolje bi ih opisalo. Pa oni nisu u stanju jedno us*ano ime da predloze, a kamoli da pocnu da menjaju ovi zemlju IZ OSNOVA. Onaj ko nije u stanju jedno ime da predlozi, sta je taj u stanju? Ej, desice se bog zna sta ako nekog predlozi, infantilni Tadic jedino sto je radio tokom 8 godina mandata bilo je da je mrcvario ovaj narod i zemlju praveci sto manje promena i odrzavajuci status kvo, a evo i sada to radi. Sramota. OSTAVKU BRE! Da imas morala podneo bi ostavku zajedno sa ekipom oko tebe, a ne nastavljao da i pored jasne poruke gradjana da zele Nikolica i SNS a ne tebe i DS, ti i dalje hoces da mrcvaris ovaj narod i zemlju i da se nesto pitas. OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA... jel me cujes? Narod ti je opalio SAMARCINU NA IZBORIMA, sad lepo da se sklonis, da ne mora narod da izadje i na ulicu DA TE SAM SKLONI.

Nebojša

pre 11 godina

Pod 1. G-din Boris Tadić je izgubio izbore, odmah da da ostavku u DS-u i da prestane da se bavi politikom (kao svi normalni političari u svetu).
Pod 2. Demokrate da izaberu novog predsednika koji će ih voditi u buduće pobede, a da skloni uljeze koji su bili oko Tadića.Izgleda teško, ali to je jedini način da se spasi stranka.U suprotnom proći će gore od DSS-a.
Pozdrav od bivšeg glasača, a poruka za DS je: "Znajte da smo mi glasači pametniji od Vas, ima nas više i ako treba zbrisaćemo Vas sa političke scene ako nešto ne menjate, ili ćemo Vas dići u nebesa ako dobro radite".Tačka.

hercegov grad

pre 11 godina

Dacic ne bi u vlast i u koaliciju sa SNS i DS-om,ali bi sa kriminalcem Cedom Jovanovicem i njegovim ,,Preokretom,, gde se skupi sav politicki olos Srbije sem Canka koji je cvrsto prigrlio Tadica.

doktor

pre 11 godina

Premijer nudi program? Od tebe se trazi da budes predsednik Vlade... Preuzim odgovornost! Ne mogu da verujem,srpski lideri ako ne mogu da kontrolisu sve ,onda nece nista,uvrede se!

REPTIL

pre 11 godina

pogledajte vi ove face pozadi,nema vise euforije,smeha,nadobudnosti.njihova lica oslikavaju REZULTAT njihovog vladanja svih ovih godina.i oni sada, ovako neizmenjeni sa istim ljudima da nas povedu napred?bojim se da cemo utonuti u blato jos dublje.

belli

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima"...ovaj gospodin ne uči na tudjim greškama a na svojim još manje,to je očigledno...mislio sam da je njegova retorika u predizbornoj kampanji samo stil propagiranja,ali avaj...ovo je odraz njegovog razmišljanja.Populizam koji ovaj gospodin zastupa dovešće DS do dna...

flomaster

pre 11 godina

"Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes."
E Borise, Borise.... radio si kao crnac 4 godine, urnisao svoje zdravlje, bez ikakvog razloga prekinuo predsednicki mandat....
Sad jos da ti pomognu da izgubis u drugom krugu i svi ce biti zadovoljni.
( b92. 07.05.2012.)

Ponovio sam komentar sa ovog foruma, dan posle prvog kruga izbora!
Boris dobro zna sta je srz problema samo sto ocigledno nema snage da sam resi taj problem!
Paradoksalno, mozda Toma i Ivica mogu da mu pomognu vise od najblizih 'saradnika' ....
Srbija nema vremena da ceka!

Čitač

pre 11 godina

Fotografija govori sve, a ko je gledao snimak izjave Borisa Tadića i gledao lica ljudi iza njega zna ko su PRAVI NEPRIJATELJI Srbije. S leva, ko šta misli:
1) Dragoljub Mićunović - "sve što sam te savetovao, otkad je nestao Zoran Đinđić, sada bacaš u vodu. "
2) Bojan Pajtić - "dobro, uradićemo i ovo, ali meni nije baš po volji"
3) Dušan Petrović - "u koji deo leđa da ti zabijem nož? gde će najviše da boli?"
4) Dragan Šutanovac - "ni kumstvo nije kao nekada, ali ja neću da padnem"
5) Dragan Đilas - "džaba sam pravio planove za Beograd. Ispalio me je. I ko će sad brine o svim medijima?"

U centru je Boris Tadić, koji je pokušavao da ostane vođa svog omiljenog tima, ali će posle gledanja snimka lako smeniti sve njih.

Nedostaju:
A) dr Nebojša Krstić - šta on misli, zna samo on i, jedan mali deo, Boris Tadić.
B) Srđan šaper - imao je važnija posla - da uništava dokaze.
C) Jelena Trivan - ona ne mora ni o čemu da razmišlja, dobiće gotove teze od Krstića.
D) Oliver Dulić - bio na drugom mestu sa ambasadorkom SAD i lepo govorio o stvaranju vlade.

To su, dragi građani Srbije, ljudi koji su donosili odluke, prisvojili DS i pola Srbije i sada znaju da ih čeka kazna u vidu rada u Vladi Srbije (a ne krađa), preispitivanje budnim okom EU, i stravična kontrola SNS-a - novih koalicionih partnera.

Dule B.

pre 11 godina

Topalovici! Joj sahranicete ovo drustvo i sve gradjane...sramota ko je nama politicka a i sva ostala elita...:D Pozdrav svim sapatnicima...

sasa jokic

pre 11 godina

Secate sa Djindjiceve poruke vezane za staru indijansku izreku. "Kada imate vise zaba ispred sebe i treba da ih pojedete, ne razmisljajte puno, i pocnite od najvece".
Jel vidite koliko je Boris daleko od njegove filozofije? On ce prvo danima da ih gleda, pa ce da krene od najmanje, i zato smo tu gde smo, Toma predsednik, Dacic glavna udavaca, a DS sve slabiji!

Che Guevara

pre 11 godina

Na danasnji dan,pre 120 godina,rodjen je najveci ikada politicar sa ovih prostora...da nam je makar jos jedan takav...gde bi nam bio kraj...

nislijka

pre 11 godina

Ne, Borise, NIKAKO opet s SPS-om i komp. To i ovo Vase "uze rukovodstvo" Vas je dovde i dovelo. Prvo, odmorite se, cuvajte zdravlje, drugo, idite u opoziciju, procistite stranku, da opet lici na izvornu DS,bez Trivan, Petrovica, Sutanovca, a sa Zivkovicem, Comickom, Djelicem... Odrzite datu rec, ostanite dosledni sebi. Vi ste iz pravih razloga usli u politiku. Pustite ovaj neobrazovani narod da ga vodi njegov Toma, prepustite SPS i ostale njemu, oni su prirodni partneri, Vi ne pripadate tu. Verujem da bi u tom slucaju vrlo brzo bili prevremeni izbori, a onda nam treba jaka DS, s Vama na celu, ali drugacija, beskompromisna, onakva kakva je bila s Djindjicem.

Miroslav Ivić

pre 11 godina

''Kad normalani ljudi gledaju tako nešto, uplaše se. Kažu- vidi ovi opasni momci. A kad čitam ove novine i gledam slike ovih mangupa u ovim novinama, ha, smešni su, majke mi! To su sve devojčice.''

ivann

pre 11 godina

Sramota!

Cuj ti njega , molim te, nisu bila dozvoljena pitanja. Naljutio se na nas gradjane pa sad moramo da ga molimo da bude premijer.
Cuj more, ako ti se ne svidja, sto se mene tice , mozes slobodno na pecanje ili gde hoces.
E pa zato si i izgubio izbore sto se ponasas ko uvredjena mlada.

drnde

pre 11 godina

"uzeg predsednistva DS-a"..., to su oni koji su nas uvalili u ova g....,pa se sad dogovaraju da im neko dozvoli da nas jos vise uvale. katastrofa

Završili smo

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme da ukinete rubriku komentara pošto se stalno piše jedno te isto, a i vulgarnostima nema kraja. Srbi su odavno pokazali kakav su narod i krajnje je vreme da polako odu u istoriju.

TOLE

pre 11 godina

brate sta ima da se dvoumis rekao si da sigurno neces i nemoj ! pa ti si psiholog i znas kako se u psihologiji nazivaju ljudi koji lazu ... a narod kaze ko laze taj i krade a eto i ako sam protiv tebe ja opet kazem da ti nisi lazov a ti to dokazi smatram te postenim i casnim covekom suprotnih ubedjenja ne teraj narod tamo u eu na silu nego prvo referendum da se prebrojimo pa ako vecina oce te debilne zakone iz eu onda ces imati moju punu podrsku za unistenje naroda po mom misljenju eto nisam glasao ni za tomu radikal sam ali sta je tu je !budi covek i smeker do kraja pusti tu svoju stranku koji ce ti djavo ! pusti naprednjake pa da se smejemo ili cestitamo jedna je srbija !

тоша

pre 11 godina

Слажем се да се Тадић превише пренемаже али се не слажем да сада треба да подноси оставку у својој странци, као што га неки напредњаци овде саветују. Па да је тако прво би њихов председник, који је небројено пута изгубио изборе, требао давно поднети оставку а не да се стално кандидује и иде по принципу и ћорава кока понекад убоде зрно.

pop

pre 11 godina

Ovakvo ponasanje je prevrsilo svaku meru!Pa da si Tito,vreme je da odes vise sa vlasti.Jos gore je ako ostanu ovi tvoji pozadinci.Cemu ta tirada oko nove vlade kad i nepismen covek zna da ste juce dobili zadatke od Lajcaka i Meri Vorlik.Na vas smo kao ljude bez morala navikli-ali pitam kreatore javnog mnenja Srbije-novinare-kako mozete da se ponasate tako neracionalno i neprofesionalno?Zar niko u drzavi ne sme nista da pita sem onog narucenog?Posle pricajte da je Kostunica lud-ma svaka mu cast!Covek barem ima SVOJE misljenje i stav!

nikola

pre 11 godina

haha o programu hoce da pricaju,sta li sad mulja.haha imaju neke principe.a program je "za bolji zivot" pa da provere da nije sps protiv toga,nije obavesten.

antikampanja

pre 11 godina

Tadić: "Neću biti premijer"
Tadić: "Hoću biti premijer"

Tadić je juče govorio jedno, danas drugo, a sutra?

Opasno je kockati se sa budućnošću Srbije
(antikampanja, 25. maj 2012 17:17)

Romana

pre 11 godina

Gospon Tadicu daj molim te ne tvrdi pazar, jedva cekas da uskocis na mesto premijera kad si vec izvisio za mesto precednika...a na ovoj slici stali ko u kuci pokojnika, Djilas se namrstio kao na parastosu....

Nikola

pre 11 godina

I ja sam pristalica da DS treba da ode u opoziciju, a da dodju "pravi stručni" kadrovi iz SNS, Pokreta snaga Srbije i Vulinovih socijalista. Treba narod da uživa plodove svog izbora. zar ne?

Unknown19G70

pre 11 godina

Hocu sankcije, hocu ratove, hocu inflaciju, hocu mrak.... hocu da Toma ima apsolutnu vlast! Da malo podsetimo nas narod kako je to bilo pre 20godina.. zivelo se i gore od ovog ljudi.. izabrali ste loseg vodju, koji je vec sada poceo da gradi "dobre" medjususedske odnose. On je nazalost predsednik ali ocigledno da ne zna da njegova rec ima tezinu sad, da nije u skupstinu i pravi one seljacke ispade.. ali tako je to s polupismenim ljudima. Tadicu, odmori malo.. nije lako bilo biti predsednik ovoj Srbiji zatucanoj.

Slavica

pre 11 godina

Dragi Borise, najiskrenije zalimo, izvinjavamo se i ponizno te molimo da prihvatis mesto premijera ( nasim apelima se pridruzuju i intelektualci ). Organizovacemo prigodni miting i kao onomad Vuku ( "zovi ga SPasoje" ) klicacemo "zovi ga Srdjanee". Mi znamo da ces ti to prihvatiti zarad nase dobrobiti, iako nismo zasluzili i izdali smo te. Znamo da ces, za razliku od nas postupiti ispravno i neces nas prokockati, kao sto smo mi tebe.
Tvoj narod.

bezimena

pre 11 godina

Za ''bezimenu''
Uz to sada sam clan i SNS-a, tako da sam clan obeju najjacih stranki, pa prosudite uz i za koga sam vise...
(pezos masa, 25. maj 2012 22:57)

Vi ste licemer, jedan od mnogih, od koga obe stranke imaju samo ŠTETU i upravo takvih se obe moraju rešiti! Ali, kakav narod takva i vlast...šta god Vas snašlo zaslužili ste (sedenje na dve stolice uvek završava isto).:)))

Aleksandar

pre 11 godina

Daj Tadicu ne foliraj se vise kad ste doneli odluku da formirate vladu sa SNS-om.Samo nemoj da mislis da je ovaj narod toliko glup da ne vidi da cete se nekoliko dana kao fol prenemagati ,kao ono hocu necu , i naposletku cete pompezno potpisati neki satro koalicioni sporazum.....

kole

pre 11 godina

Ja bih vas pustio da formirate vladu ponovo. Ni novu godinu nećete slaviti zajedno. Vi bolje od već viđenog niste u stanju i to će svakom ubrzo postati jasno.

marija

pre 11 godina

Sreca pa se vise vi belilistici i tzv.beogradska intelektualna elita, hvala Bogu, vise nista ne pita.
Sto ste se sad izbezumili? Pa pobedio je Toma. U cemu je sad problem?

.,.

pre 11 godina

SPS i DS оставите ПОНОСНУ СРБИЈУ НА МИРУ, идите у другу земљу и будите председници и министри и градоначелници у чијем граду се возе аутобуси стари око 25 - 30 година. Хвала Вам на башим програмима и тимовима.

Knight XV

pre 11 godina

Kako mogu oni koji su nas vec upropastavali i pljackali, koji su nam pretili i cenzurisali, koji nisu davali izbore i monopolizovali su medije, kako mogu oni da nas danas izbave iz ove katastrofe. To nije moguće.
Ti ljudi su nesposobni i nedorasli istorijskom trenutku u kojem se Srbija nalazi.

Nema preporoda drzave i nacije bez intelektualaca. Nema moderne i bogate Srbije bez intelektualne elite koja ce nas povesti dalje. Nema intelektualne elite bez vizije i zrtvovanja za svoje ideje. Nema intelektualne elite bez - katarze!
Kako doci do novih ljudi? Konkurencijom. Otvorite medije i pustite ljude da se iskazu. Ima jos pametnih i postenih ljudi u Srbiji i van Srbije koji zele da pomognu.
Hocu da verujem da ce B92 prva kao i uvek otvoriti svoja vrata za nove ljude.

Panus-013

pre 11 godina

Program vlade?
Nema tu sta,vec samo suzbijanje korupcije,afera,privatizacija itd. Nezavisno pravosudje...
Ako budu radili na tome,eto pola DS-a na robiji. A ni SPS ne bi bolje prosao. DSS necu ni da racunam.
I kakva to vlada moze da bude? Sve jedno kakva i sta ce da radi ako ne radi ono gore navedeno.
Ako DS ne posalje bar 20 ljudi na duzu robiju zbog privatizacija,korupcije i ostalog,nisu zasluzili ni cenzus da predju.
A ni nece za 4 godine. A posle toga,treba im zabraniti 'demokratska' u imenu stranke.A odavno nisu ni stranka vec preduzece.

sta ste navalili

pre 11 godina

Ostavite vise Borisa na miru.Imate svog demokratski izbranog predsednika, koji dok evro divlja ide na partijske kongrese po Rusiji, vec je provaljen da je dao izjavu o Vukovaru, pa mu Josipovic salje pozdrave,poraslo mu i dete zamenik , koje je za kratko vreme zanemelo.I sto je najgore ubedjeni su da sad kad je tata master pobedio treba da uzmu u svoje ruke svu vlast u ovoj zemlji 1000%, sto milom, sto silom, nije vazno.
Da li ste samo culi danas Vucica koliko lupeta, samo je SNS legitiman za sve sa Tominih 23% glasova i niko vise.Jos da bude veca tuga i dipl. je pravnik po struci, ali ga muci to sto nema dana radnog staza i prakse nego glumi misaonog politicara citav zivot.
Nije Boris bio ni dezurni policajac ni tata ostalima u DS.Isao je, jurio pare za plate i penzije,investitore, ukidao vize, status za kandidaturu u EU.
Sad cemo da vidimo kad ce ovaj da donese onih njegovih cuvenih 100 milijardi.

irena

pre 11 godina

Danas se ispisujem iz - NARODA. Pa mom narodu nikada nista i niko nije dobar. Moj narod je spreman uvek da kritikuje, ali nema konstruktivan predlog kako i sta dalje i dok citam sve ove komentare, u mom narodu je stalno prisutno ono RAZBIJACKO, ono RUSILACKO. Gospodo kada ste tako veliki poznavaoci svega, zasto ne pokusate, za promenu, da nesto korisno radite a ne da trujete i sebe i druge. Zasto se ne pogledate svakoga jutra u ogledalu i ne kazete sebi, danas je novi dan, danas cu biti nasmejan, danas necu nikoga mrzeti.

bezimena

pre 11 godina

A, 200000 novih radnih mesta ? Cccc…cc ...
(Motorhead !, 25. maj 2012 20:08)

Bilo pa prošlo...a 100 MILIJARDI eura (za 10 godina, verovatno kada prodju), besplatno školstvo, zdravstvo, a PRE svega toga gde su DOKAZI O IZBRONOJ KRADJI?

salajko72

pre 11 godina

vas program smo videli u predhodim godinama i korist je imala samo bogata politicka elita i funkcioneri u javnim preduzecima,povuceite se iz politike vi i oni alavi socijalisti koji su pononvo povampireni,ako napravite vladu srpski sanader ce biti ponovo zasticen u naredne cetiri godine

Petar

pre 11 godina

Pa ovo je stvarno sramota!Zar ovi iz Dsa nemaju nimalo obraza?Sve samo da ne ostanu bez funkcija i privilegija.Jel ih niko nije obavestio da su izgubili izbore???A mene bi na Tadicevom mestu bilo sramota da se kandidujem na mesto premijera.Gradjani ga ne zele vise na celu drzave i toga treba da bude svestan i da uvazi rezultate izbora!!!!!

Bitniks

pre 11 godina

Ova fotografija predstavlja Demokratsku Stranku danas i ogledalo je izbornog neuspeha...
Na zalost alternative nema...
A ljudi koji odlepljuju zbog belih listica i u njima vide razlog sto je Toma predsednik, treba da se okrenu sebi i urade nesto za sebe...
Ako vas zivot u Srbiji nije naucio da od politike nikada nista necete imati osim ako niste politicar onda imate problem sa sobom...

Srbin

pre 11 godina

Ne necu biti premijer znaci lazov, Pinokio, nos ce ti porasti covece bices gori od Dacica isto je i on znao ko ce biti premijer al nije znao ko ce biti predsednik znaci sad lazovi prave vladu eto demonkrate i socijalisti moci ce te i dalje da kradete znaci lazovi ! Sram vas bilo idete da se udruzite zajedno protiv naroda ! Al nema veze zivece ovaj narod i posle vas !

nada

pre 11 godina

Bolje uzdgnute glave u opoziciju, nego u koaliciju sa Cedom! Gospodine Tadicu, niste valjda mazohista da bi pristali na sopstveno, kao i totalno unistenje DS-a. Vlada koju bi osnovali ustupcima ovoj osobi NEMA SANSE DA PREZIVI, a Srbija nema para za izbore svakih godinu dana.
PS: Glasala sam i za Vas i za DS, a NE za koaliciju sa glasom Amerike.
Bojim se jos da me i Djilas ne izneveri, pa cemo umesto krecenja fasada i lepih parkova, dobiti jos po neki kafic, kockarnicu i pescke prelaze gde god se oni nalaze, naravno i parkiralista iskljucivo za dzipove ipred ulaza.

Out

pre 11 godina

"predsednistv o stranke ce odlucivati o strategiji"
Ovi ladno nemaju dzokera,nemaju pojma sta ih je snaslo,"DI" se nalaze.
Cuj predsednik,pa premijer,sa konja na magarca.
kad nije kao predsednik uspeo,kako cek kao premijer,a apsolutnu vlast je imao na svim nivoima.Da tragedija bude jos gora,nismo dobili zvanicno saopstenje predsednika partije sta je to konkretno doprinelo ja bude ovako porazen?!

Samo da opet nije kriv narod,Vesna Pesic,i profesori univerziteta koji su demokratiju shvatili ozbiljno i vladavinu prava

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Kaze: Odliku uzeg predsednistva sada treba da potvrdi sire predsednistvo....
Na odlicnom ste vi putu da i sire i uze predsednistvo vase stranke ostane bez clanstva, i bez glasaca (simpatizera) pa se onda vas tu desetak clanova tog uzeg, sireg i najsireg predsednistva svi uvatite za usi i igrajte pipirevku....
Face Pajtica i O`Djile sa fotografije sve govore o stanju vaseg predsednistva. Ovakvu pucavelu DS-a nisu ocekivali ni najuporniji glasaci DS-a (ne clanovi, napominjem glasaci). Stegnite onu stvar i najpre konsolidujte stranku koja je u totalnom raspadu. Mozda je vec i kasno.

tanja

pre 11 godina

Beskrajno me raduje sto g-dja Trivan nije sa njima na slici. Jos samo par likova da uklone... mislim sve do Djilasa, on za sada neka ostane

veseljak

pre 11 godina

Ovo prenemaganje i foliranje je moguce samo kod nas, nemamo predsednika, nemamo Vladu, neodgovorni "politikanti" taktiziraju i totalno neodgovorno koce svaki pokusaj da se resi politicki galimatijas koji su oni napravili, i nikom nista....
Strasna je cinjenica da geografija i nemoral kvazipoliticara odredjuje sudbinu naroda na ovim prostorima izmucene i jadne Srbije.
Stidite se bagro!!!!!

Lala Ns

pre 11 godina

A hm... nisu dozvoljena pitanja? Svi novinari i snimatelji u ovakvim situacijama treba odmah da napuste prostor i da ne objavljuju nikakvu vest. Cisto da im pokazete da iza tih medija stoje milioni gradjana koji imaju pitanja. Mediji su Vas doveli na vlast, mediji mogu i da Vas odvlaste.

Quasimodo

pre 11 godina

Sta to bi? Pre neki dan Tadic je bio spreman da odgovara na sva pitanja novinara a sada teramo po starom. Nema pitanja, radimo iza zatvorenih vrata. Nista se u ovoj zemlji nije i nece promeniti samo se ne menjaju politicka gluma i praze price

MUKNAVI

pre 11 godina

Grupni interesi su im bitni,zato se i natezu oko formiranja vlade.Davno su oni krenuli sumom a Narod hodi drumom.Sastanu se svake cetvrte godine i onda lazu na kamare da se opet vrate u fotelje iz kojih mogu da za sebe grabe.Proslo je dvadeset i kusur godina kako je takva vladavina pocela i otanjilo je ono sto moze da se uzme pa se sada svi unezverise jer treba i Narodu da pokazu boljitke.Narod cuti,preko polovine od broja gradjana nije im izaslo na njihove izbore a ima i mnogo onih koji su bili na izborima "reda radi",a to im smeta jer iza toga dolazi vulkan koji moze svu tu njihovu "politiku" i njih da prozdere u odmazdi za njihove prevare,lazi,privatizacije,zaduzivanja,zbog njihovih tajkuna koji vire iza stranaka i komanduju po Srbiji kako njima odgovara.E pa nicija nije do zore...mic po mic doguralo blizu duvara a onda ,kurte,murte od mesnih zajednica pa do Beograda berite kozu na siljak ,jer to nije pretnja,vec logican sled drustvenih dogadjanja kada se gomilica ljudi osili i zajase ostale koji bi trebali da im sluze,da ih postuju i ne talasaju kada oni govore.A zasto bi to trebali da rade,i da se tako ponasaju a` kurte,murte bivse nase komsije koji se od vlasti pokondiriste,zaimaste i sada glumatate grofove,grofice podelivsi Srbiju na svoje grofovije i sada se izmedju sebe prepirete da jedni drugima jos dzapite,a ako bi vam zatrebalo u stanju ste,ako to vase ludilo ne zaustavi Narod koji je jos uvek upamet`,da izazovete nahiske ratove zbog vasih gladnih ociju i fotelje

Marica

pre 11 godina

Na poslednjoj sednice Uprave Bajerna, kojoj su prisustvovali i predstavnici navijaca,odluceno je da se oduzme Celziju titula pobednika u LS i doneta je jednoglasna odluka da se pobednikom proglasi BAJERN.

Aleksandar M.

pre 11 godina

Molim GO DS, da se traži ostavka Tadića ili da je on sam da i to pod hitno, on izgleda kao grogirani bokser i to je za njegovo dobro... Tadiću, poslušaj glas naroda, vreme je brate za zasluženi odmor, dosta je bilo 8 godina... Predaj stranku Djilasu do izbora novog predsednika stranke u ujedno da se Djilas imenuje za novog premijera,ljudi tako ćete jedino spasti stranku od sunovrata. Pozdrav i uzmite se u pamet dok je vreme.. Ovo je moje mišljenje i mislim da ga velika većina podržava...

SS

pre 11 godina

Ne razumem, kako Tadić ne vidi da je sebi stavio pištolj na čelo... Dačić ga vrti oko malog prsta, a ovi njegovi zarad fotelja guraju u provaliju... da više sluša šta narod želi, priča, a manje svoju "spin" ekipu, priča bi bila drugačija, a DS imala člana više... još jednom ponavljam ako kojim čudom čitaš ovo, Borise, u opoziciju, očisti svoje redove, sačekaj da ovi pokažu šta znaju i onda za koju godinu nazad na reforme koje su stale 2003...

racerx

pre 11 godina

Kako vas bre vise nije sramota??!!? Pravite od nas, koji smo nekada verovali u taj DS majmune!!

Za one koji ne znaju Agrobanka sutra objavljuje stecaj, jer je navodno napravila dugo od 30 000 000 EUR!!! A pri tome niko ne zna kako se taj dug stvorio!! Dakle, neko se obogatio za tih 30 miliona EUR, na stetu zaposlenih, koji ce od sutra da se pridodaju u onih nekoliko stotina hiljada koji su ostali bez posla za vreme nove-stare vlade!

Umesto da kazete ko je novi premijer, bilo bi lepo barem da objasnite otkud Agrobanci toliki dug?? SIgurno ga nisu napravili sluzbenici! Ili jos bolje koja vam je strategija da ublazite ovaj ogroman udarac na nasu ekonomiju i bankarski sektor? Koji vam je socijalni plan za nezaposlene?

Sta cete da radite sa Sartidom, koji pravi ogroooomne gubitke na dnevnoj bazi? Je li i te ljude ceka sudbina Agrobanke i gomile preduzeca, koje su tajkuni iz redova nove vlasti unistila, zarad sopstvenog profita???

Roma Ultras

pre 11 godina

Romi bi trebalo da protestuju masovno zbog losih uslova zivota, i da traze od nove vlade da im omoguci posao i bezbednost, vreme je!

Aca

pre 11 godina

Daj molim te neku posalicu tipa "Novinari su veoma zainteresovana ljudska bica...".
Nesto si mi se mnogo smrk'o. Ne bih rekao da te je sram da pogazis sto si rekao, nece biti ni prvi ni poslednji put. Bice da si u neobranom grozdju, umace ti funkcija velikog mislioca i govornika, a ne umes da radis. Uz to ce i Toma da kritikuje i odvaljuje posalice (nista manje duhovito i spretno). A i lepota ti se nekud dede..

1%

pre 11 godina

Majstore, prvi zadatek nove vlade: Ko je mrdnuo dzakove sa izbornim materijalom, i da Vucic kaze sa kim je bio mladi Bojovic u kaficu....a sve ostalo ce ici lako, posto ce stici tih 100 miljardi pomoci sto je obecao Toma..

laki

pre 11 godina

Prvo o personalnim konsekvencama rezultata ove vlade.Zbog onih protiv kojih vi hocete da se borite a takvi vam sede u vladi ste i sa pravom izgubili mesto predsednika.Dokle cete da stitite Palmu,Dacica i da ih sve ne nabrajam,lista je dugacka?Kakav ste vi covek,imate li uopste i trunke karaktera ili samo radite u interesu svoje stranke i vasih najblizih?Sta je za vas narod,samo stoka kojoj treba samo obecavati a kasnije ih sisati i muzti,zadovoljavati necije nezasite apetite u bilo kom obliku.Ponavljali ste kao papagaji kako Toma menja svoje misljenje i nije odlucan i odgovoran,a sta je sada sa vama veliki vodjo?Zar vam poruka gradjana nije dovoljno jasna?Nisam nikada bio za Tomu i njemu slicnima ali i vas mi je dosta.Godinama ste u vladi,gde su rezultai,sta ste uradili svih godina,zaposljavali po politickoj pripadnosti i dozvoljavali bitangama i neradnicima da isisavaju narod.Jesu to pozitivni rezultati,i oni koji su odradjeni pod pritiskom sila?

principijelno

pre 11 godina

DS ne treba da ulazi u vladu, jos manje da Boris bude mandatar. Kako bilo, narod je rekao svoje i ajde sad da vidimo rezultat onih koji su dobili izbore. Ne vidim zasto ne moze kvalitetno da se radi i iz opozicije, mislim da je to bolje od trulih kompromisa.

Dusan

pre 11 godina

U DS-u je očigledna borba za tron predsednika DS. Mislim da građani Srbije nemaju ni novca no vremena i čelaju rasplet, zato najbolje bi bilo za sam DS da ode u opoziciju, pročisti svoje redove, kandiduju svoju politiku na sledećim izborima pa neka narod odluči.

UruRuck

pre 11 godina

Takav program je bespredmetan a time i takva Vlada novih 5 godina tracenja vremena i ekonomskog sunovrata Srbije.
1. Početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu - ako su vama sami pregovi cilj (a ne datum ulaska) onda od toga nema nista.
Ako se tome doda i kriza evra, jacanje EU-skepticizma u vodecim ekonomijama te iste EU kao i evidentan rast ksenofobije u EU - pisi propalo.
2. Ne moze biti nastavka reformi - jer one istinske i sadrzajne, jos nisu ni pocete. Znaci - cilj bi trebao biti - zapocinjanje reformi. Tu ne govorimo o rasprodaji teritorije, javne svojine , razoruzavanje Srbije u cemu ste se pokazali vrlo uspesni u zadnjih 12 godina.
3. O vasoj spremnosti da povedete borbu protiv organizovanog kriminala - nije vredno trositi reci. Vi "tajkunizam" , monopolizam, nepotizam itd. uopste ne vidite kao formu kriminala te se protiv nje niste niti cete se boriti. Ali i ne bi mogli - jer su vam upravo takvi u sopstvenoj stranci.

Znaci, svaka nada da ce ovoj zemlji biti bolje sa Vladom baziranom na takvom programu - je tragi-komicna.

voajer

pre 11 godina

tadić traži širu podršku, normalno. zašto bi teret svih problema pao na njegova pleća, a voajeri kasnije aplaudirali, ili kritikovali.
naprednjaci, osim snajke nemaju kadrove, niti su ih do sada imenovali jer se nadaju da će opet neko drugi odrađivati njihov posao.

Dulebg

pre 11 godina

Tako je Tadicu.....najvaznije je program i o ljudima kasnije......Inace DS je pogedila u Beogradu, Vojvodini .......i koalicija vlade Srbije je dobila vecinu u skupstini.....Nikolic zna da je dobio ispod 50%....

striza

pre 11 godina

Bio sam na njihovoj strani na ovim izborima. sada, zatezu i komplikuju toliko da Toma zaista izgleda prihvatljivo. samo da slucajno nebi izgubili neku mrvicu vlasti. opet sami za sebe, neosetljivi za sve ostalo i slepi, zaslepljeni sujetom, cime li... zgadili su mi se konacno. vise ne glasam. tacka.

P i l o t

pre 11 godina

Gospon, valjda je jasno da i u gradskoj upravi beograda, treba VLAST pribliziti ZAPOSLENIMA.

Gosta je bilo svercera sa salasa, koji se bave preprodajom i kopiranjem uz kradju a na ODLICNO PLACENIM MESTIMA, nacelnika, pomocnika, sefa.

TAKVI nazvi politicki korektni, su obicne SVRATISE, dodju jednom do dva puta mesecno ili nedeljno na kafu i tutanj, od skole imaju DIPLOME KAO I BUDUCI PREDSEDNIK, nisu videli kolege a i fakulte na kom su stekli diplome, obicno Zrenjanin ili New Sad.

Gradska Uprava Beograda vapi za smenama i promenama.

P I L O T

Stefan

pre 11 godina

Još uvek mu odzvanjaju reči da neće biti premijer, pa se nada da će to narod za koji dan zaboraviti! Ima i pravo, šta mi sve zaboravili!

Lazar

pre 11 godina

E pa drage naivcine, euforicari, prognozeri kraja DS, pametnjakovici, protagonisti belih ili jos kojekavih listica, kaznjavaci Borisa Tadica, ili ko vec ... bojim se da ste se zaneli i da ste zaboravili jednu jako vaznu stvar u vezi DS, a to je da je DS izvoriste pragmatizma u srpskoj politici jos iz vremena Ljube Davidivica i Svetozara Pribicevica pa sve do Zorana Djindjica i dalje (prosetajte malo internetom ove "pojmove" pa ce vam posle duze analize biti sve jasno).
Sada cete imati priliku da vidite u punoj snazi kako to izgleda kada se politikom i drzavom bave ljudi kojima emocije nisu vodilja. DS je doveden u stanje u kome ce ispoljiti pun kapacitet politickog delanja. Gledajte i ucite ... pa tek onda komentarisite.
Bice ovo jedinstvena prilika da prisustvujete predavanjima iz primenjene politike.

Uzivajmo svi zajedno

Lazar

ivica

pre 11 godina

ma ljudi ne radi se ovde o programu i strategijama..ovde se radi o raspodeli plena.demokrate znaju da ce dacic traziti ministarstvo vise pa se gospoda-petrovic,sutanovac,trivan,malo uzdrmala.medutim,imam neki utisak da je tadic u nekom strahu,nesto ga muci.znate,kad toma bude kontrolisao vojsku i vba a dacic policiju i biu nece biti jednostavno.znate nezgodno je,kontrola sa svih strana.po mom misljenju,mislim da se polako stvara atmosfera u kojoj bi trebalo da bude manje korupcije i kriminala.

surda

pre 11 godina

treba prvo da razresi duznosti sutanovca,pajkica,krstica i sapera.tadic i djilas zajedno sa presednikom nikolicem i tabakovickom da naprave vladu.tadic za ministr spoljnih poslova a djilas ili tabakovic za premjera i ministra finansija,nikolic,tadic,tabakovic,djilas do pobede vucic gradonacelnik,uz svo postovanje prema kostunici i da DSS podrzi SNSiDS,Saradnja sa evropom u svim pogledima maksimalno a unija NE.a sa rusijom bratski i poslovni odnosi politika NE.

Krstic

pre 11 godina

Jedini pravi gospodin koga cene u Evropi.Svi faktori u koji odlucuju o nama u Evropi cene Tadica i sa njim zele da saradjuju.Vi nepismeni i zlonamerni pripadate pripadate neprosvecenoj masi,koja je nazalost glasala za Tomu.Rezultati glasanja nam kazuju da smo krenuli ka nizbrdici.Evropa ne priznaje sve nase fakultetske diplome,i to je to.

bezimena

pre 11 godina

ovi zuti ce se uskoro raspasti - zasto im pridajemo toliku paznju, ne znam! ej, oni sami jedva 15-20% da su napabircili!
(la, 25. maj 2012 22:21)

Čisto lupetanje! "Žuti" su sa R. Ljajićem osvojili svega 5 poslaničkih mesta manje od SNS sa svim praporcima (Nova Srbija, Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, Koalicija udruženja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokret snaga Srbije - BK, Narodna seljačka stranka, Bošnjačka narodna partija, Demokratska partija Makedonaca, Romska partija, Pokret vlaškog ujedinjenja, Pokret socijalista, Pokret privredni preporod Srbije).

sumnjivo lice

pre 11 godina

Pa koalicija je ISTA... kakav sada program... menjate ga? Ovaj do sada nije valjao? Nesto mi je tu sumnjivo... pa zar i pored svega jos uvek mislite da smo glupi i naivni?

Uros Prejaki

pre 11 godina

Treba sad nekako plebsu saopstiti kako ce siroka koalicija opet biti iskljucivo i samo radi interesa gradjana i drzave. Bice malo neprijatno ali prosli su tu skolu vec sa SPS-om eto nama novog istorijskog pomirenja. Bice opet cvrstih zagrljaja vidim ovaj put sa radikalima eh... I treba naci nekog ko bi hteo da se blamira kao premijer takve vlade, bice opet neki Cvetko ikebana.

Bilo na TV-u pre neki dan

pre 11 godina

Nisam znao da je filmu "Let iznad kukavicjeg gnezda" glavnu ulogu trebalo da igra Kirk Daglas, naime taj film je njegov projekat ali posto je tada vec zasao u godine glavnu ulogu dobio je Dzek Nikolson.

marama

pre 11 godina

Ako Tadić dogovara program onda možemo da pretpostavimo i da je Tadić novi premijer. I nek nam ne kaže da personalna rešenja nisu važna, jer su i te kako važna. Dulić, Mrkonjić, Obradović i Malovićka su samo neki koji ne zaslužuju novi mandat.

zbunjeni

pre 11 godina

Ne razumem ovako negativne komentare na racun Tadica i Demokratske stranke, kada je u pitanju formiranje vlade. Ako Tadic kaze ne ulazimo u vladu, sta tada dobijamo? Samo dalje probleme, gubljenje vremena i nista vise. Znam da su vam potpuno jasni razultati izbora, a vi izbegavate da ih uvazite. Nema drugih politickih aktera za sastavljanje vlade sem postojecih.Zato vi sa negativnim komentarima ohladite malo. Zar ne vidite da i predsednik Nikolic shvata realnost i svu slozenost situacije, ocito je da on salje smirujuce i razumne poruke, da je spreman na dogovor i kompromise.

Milan Krstić

pre 11 godina

"Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu"-znači dokosuriti ovo malo stanovništva što je ostalo upropaštavanjem svega što još radi...radnici im ionako nikada nisu bili prioritet...

dutrich

pre 11 godina

Femkanje... Nek drugi donesu odluku, sad je svaka pogresna? Opet neko koci? Pa zar nije jasno da je vreme da se u DS nesto promeni? Ko li predlaze ovakve korake? Dal to neko hoce da rasturi DS?

123

pre 11 godina

Ovo sada je unekoliko drugaciji slucaj nego posle poraza sa vladom Zorana Zivkovica. Tada je poraz bio ocigledan, pa nije bilo dileme da ce DS otici u opoziciju. Ove izbore sada bismo mogli cak da nazovemo i uspehom - da nije bilo poraza Borisa Tadica. Zato je i donosenje odluke veoma tesko. U svakom slucaju, mislim da vlada, ma ko da je formira nece dugo opstati, najvise godinu do dve i da cemo imati nove izbore ali tada u jos tezoj ekonomskoj situaciji.

pavle

pre 11 godina

Koje crne programe pominjete.Ako kojim slučajem napravite koaliciju sa onima koji imaju mašine u Kolubari,ili što propagiraju da obavezno pored žene treba da imaši švalerku pevaljku vi ste ga ugasili za vek vekova.Koalicija DS-SNS je najmanje zlo za Srbiju

Aleksandar

pre 11 godina

Ovi bili na sahrani sopstvene stranke...
Sada nesto ozbiljno, najbolje bi bilo da se parlamentarni izbori ponove...
da niko ne pravai vladu, vec na izborima da vidimo sta narod misli, jel ovi rezultati su samo jednog dela naroda...
I sa novim izborima mislim da bi male stranke nestale t podrazumevam i SPS i d abi DS i SNS dobili mnogo veci broj glasova...
A licno mislim da je najbolje i za DS i SNS ne prave vlade, jel na sledecim izborima partija koja nije bila u vladi imace totalnu vecinu...

pezos masa

pre 11 godina

Za ''bezimenu''
Samo da vam kazem da sam kao 'izdajida' i 'lazno predstavljani komentator' (po vasem misljenju) a zapravo clan DS-a, i u drugom krugi podrzao upravo Nikolica. Uz to sada sam clan i SNS-a, tako da sam clan obeju najjacih stranki, pa prosudite uz i za koga sam vise, a demokrate su sada nasle da planiraju, pa bravo, neka im je sa srecom.

noir

pre 11 godina

Pametna odluka. Najvaznije stvari su sta ce ta Vlada da radi pa tek onda personalna resenja. Znam da ce biti dosta kritika, ali ovo jeste racionalna odluka. Samo da se ne odugovlaci previse jer vremena nema.

Misa

pre 11 godina

(nislijka, 25. maj 2012 21:42)
Znas sta je problem, ako sad ode ds u opoziciju vise nikad nece biti u prilici da dodje na vlast, zato sto ce Toma tj. Putin izvrsiti lustraciju demokrata.

bezimena

pre 11 godina

kako te nije sramota gubitnice i sramoto Srpskoga naroda....molim urednistvo da mi ne brise sve komantare
(ica, 25. maj 2012 21:21)

!?

ČINJENICA je da Srbiji B. Tadić očistio OBRAZ, koji je upravo uprljao, jedan izmedju ostalih, novoizabrani predsednik.
Kola nezadovoljstva delom DS-a, koji se ukorenio u privilegijama i mutnim radnjama, nepravedno su se slomila na Tadiću! Koliko god imao mana, boljeg nismo imali i nećemo skoro!
Kako drugačije objasniti npr. da su birači opštine Vračar, na kojoj 17 godina vlada javašluk i korupcija (DS), što je opšte poznato, izabrali da ISTA ekipa i dalje bude na čelu opštine, dok su istovremeno dali više glasova Nikoliću!? Mislim da je funkcionalna nepismenost tj. neshvatanje da Tadić ne rešava naše uobičajene životne probleme, koji su najčešće vezani za lokalnu samoupravu, i ovde uzela danak, kao i krajnje nerazumna i neracionalna "posvećenost" birača da vode VISOKU politiku, umesto da se bave svojom svakodnevnicom.

dejan

pre 11 godina

Ja mislim da oni čekaju da NBS potroši sve devizne rezerve da obuzda "Njihove" banke, a onda će doći i reći "e mi nećemo u vladu".

Arni Seknusem

pre 11 godina

Po programu vlade valjda već rade predhodne 4 godine isti koalicioni partneri . Glupost i jeftina kupovina vremena . Rešenje je preokret .

s

pre 11 godina

ceka Tadic drugara Tomu da se vrati iz Rusije pa da odlucie zajedno ?
A mi cemo do tada da se zabavljamo tako sto ce mo se prepucavati preko komentara

cikaVlada

pre 11 godina

Ovo mi sve miriše na pripremu naroda za SNS-DS priču,u kojoj će ToNi da ponudi BoTi program koji ovaj neće moći da odbije.Džaba smo krečili,tj.glasali...

ecco2

pre 11 godina

Samo vi pravite planove vlade,programe i nove pljacke.Uskoro ce mo se podeliti,nazalost ali realno,nadam se da ce svi politicari ostati u BG ,koji niko nece.Verovao sam u Srbiju ali vise ne,nesto novo mora biti.

surovo_realan

pre 11 godina

sta sada izvodite kada se i pre izbora znalo kakva ce vlada biti. sad treba svi da budemo srecni ako tadic pristane da bude premijer, nemojte kociti vise drzavu vec zavrnite rukave da se dinar ne bi srozao do 120 dinara

ecco2

pre 11 godina

PODELA!Zapadna sa BG ,i istocna Nazovimo je gladna,narodna itd,posto toliko sa omalozavanjem se prica,Dok je vasih Demokrata,radikala,narodnjaka sve ide u ***.Pa valjda ce mo naci nekog postenog,da nas prestavlja,i izvede iz bedaka.

Snezana

pre 11 godina

Potpuno sam razocarana.Zar demokratska stranka nije imala plan B za slucaj da Tadic izgubi predsednicke izbore.Ovakva neodgovornost prema sopstvenim glasacima je neverovatna...Ovakva neodgovornost prema opstinskim odborima koji treba da formiraju vlast na lokalnom nivou dok oni jednostavno cute je strasna...To vreme druge stranke koriste i prave vlast...Izgubiti izbore je poraz ali ovakvo cutanje i oklevanje je direktan samar svim onim ljudima koji su glasali za njih...Postovana ,gospodo,ne svodi se demokratija na jednog coveka,ni na pet,ni na deset...

Sydney Sam

pre 11 godina

Tadic: "Pregovori za clanstvo EU i Borba protiv organizovanog kriminala, najvaznije za novu Vladu." To mu je ista politika do juce. Nije li privreda i fiskalna politika Srbije trebalo da bude naj, naj, najvazniji program novoformirane Vlade?

N.

pre 11 godina

DS ima odlicne i sposobne ljude i sigurno je da ce se brzo vratiti "u formu". Nema razloga za brigu, samo optimisticno i samo napred. Srediti u stranci ono sto ne stime, osloboditi se inercije i napred u nove pobede. To Srbija trazi ne samo od DS nego od svih politicara - da punom snagom rade za dobro svih!

marko

pre 11 godina

Bravo ecco-2 na komentarima,i vreme je da se misli o sopstvenoj egsistenciji,ista ce nam deca jesti.uz tebe sam i mislim tako,suvisno je misliti o vladi i njima

N.

pre 11 godina

Jedan naprednjak se kloniro u 100 primeraka!

Ne vredi vise ostavljati komentare ovde... Ili nadjite neko resenje protiv ovog skrolovanja, ili ukinite komentarisanje - ovo vise nema nikakvog smisla.

Marko

pre 11 godina

Pa dobro zar je toliko bitno ko ce biti predsednik vlade? Pa valjda je prvo bitno da se vidi ko ce kakva mesta "zasluzeno" da zauzme (citaj program vlade). A onda da se za mandatara imenuje gospodin Totalus Anonimus...yupi ..to je dobitna kombinacija za zemlju Srbiju. Puno pozdrva za sve i ohrabrujem DS da do septembra ne daju ime mandatara. Uzas.

dejan

pre 11 godina

ovaj sve radi da odstane na zlatnu stolicu, ja mislim da se tadic bori da opstane primijer jer ima mnogo mucke iza njegova ledza, pa se sada brine,prva mucka je gde je potroseno 60miliard dolara .

Srbin

pre 11 godina

cekaj bre znaci da si lazov na kvadrat !!! ne mesaj se u politiku nije to za tebe ! budi profesor boli te uvo ti bar imas DIPLOMU pusti bre ove bez diplome da vladaju za njih smo glasali sto se ti mesas covece !

pezos masa

pre 11 godina

Ma samo nek se njih dvojica tj. Tadic i Dacic vole i grle, a za narod ih boli uvo, kao i do sada. Bolje da vladu formiraju DS i SNS nego DS i SPS jer bi nam u ovom drugom slucaju ostala ista slika stvari ili pak isto stanje stvari, a znamo kako nam je prethodne cetiri godine. Dobio je Tadic podrsku za reforme, i narod smo u drugm krugu predsdnickih izbora dali vecinsku podrsku reformama tj. promenama i dobro je da smo bar u tome uspeli. I bilo bi dobro da nam DS ne prica o reformama, emi ih gledamo vec cetiri godine, em je prosla predizborna kampanja pa nemaju radi cega da besplatno dele sarene laze.

opal

pre 11 godina

ovo je vec druga sednica u 5 dana na kojoj oni odlucuju da nastave pregovore sa sps . . . BORISE DOSTA VISE SA BRUKANJEM ,VREME JE ZA POVLACENJE///OPOZICIJA

Motorhead !

pre 11 godina

8 godina ste imali vremena da sve to uradite, kao sada cete !!! Glumi beskompromisnog i sa puno samopouzdanja a u stvari skroz pokisao !!! Jadnoj li ga se nama sa njima !!! Sklonite se - izgubili ste !!!

Neko Iz Mase

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

A, do SADA je bilo nepravedno drustvo i VLAST koja nije bila priblizena gradjanima?! U zadnjih 12 godina! I cudite se kako ste izgubili izbore,
a sada bi kao bili bolji, shvatitli ste...

Ovo nema ni u Dzibutiju, da izvinu Dzibutcani.

niko nije anoniman

pre 11 godina

Pre komentarisanja pročitajte uputstvo koje je navedeno gore pa kad naučite šta su to slovni karakteri i koliko treba da ih ima,da se ne pišu psovke i uvrede,,,,

PS: Ne zaboravite da moderator i administrator sve vide takozvanom "ogledalu" : duple nadimke, vaš ID,,,ovo govorim i dežurnim tviterašima koji su vidim već danas krenuli sa inicijativama paljenja,ubijanja,,,,

PPS: Administrator i moderator su takođe u obavezi da daju vaše podatke osobi kou ste oklevetali u slučaju da ta osoba odluči da vas tuži,ja i daje mislim da je najbolje da se uvede sistem "logovanja " na sajt ,pa da vidimo da li ćete tad imati hrabrosti da pretite paljenjem,ubistvom,banderama..

мк

pre 11 godina

uh kako je slatka vlast!ne mogu da verujem?da ovi nastavljaju da nam pričaju iste bajke.alooo,izgubili ste!!!narod vas je kaznio!!!ja sam vas kaznio svojim glasom za nikolića!zašto?za 150 dinara benzin,za 150€ platu,za udruživanje sa onima protiv kojih smo se borili,za puteve koji su bukvalno razoreni da ja to ne pamtim od svog rodjenja!beograd ste izgradili i doveli ga na prag eu,a ostatak srbije vratili u 19.vek!

466453

pre 11 godina

problem je u dogovoru sa Dacicem, rezon je bio da ce Tadic ostati predsednik a Dacic dolazi za premijera. U sadasnjim uslovima, Dacic nema nameru da odustane od premijerske pozicije te je rizik da ce isti u koaliciju sa SNSom samo zarad toga. Sada Tadic mora da se odluci zarad gladnog Dacica i ubedjen sam da ce postupiti kao zreo politicar u interesu nacije i DSa, tj. nece se vatati pozicije premijera. Retko normalan covek u srpskoj politici samo sto prosta masa ne shvata.

pp

pre 11 godina

Moram da primetim kuknjavu zbog loseg zivota itd. Dugo nisam izasao u grad uvece. Dosao mi je prijatelj iz Nemacke (Nemac), pa sam morao da ga izvedem. Tu se kriza bas i ne oseca. Izlazak nije bio bas jeftin(oko 250evra) sto nije malo ni za njihov standard. Ono sto je njega najvise fasciniralo je sto je bilo puno, a bila je sreda. Toliko:)

PravdaNS

pre 11 godina

Svaka čast fotoreporteru na fotografiji. Pajtić sa crvenim rogovima na vrhu glave, kako je stao iza bilborda da mu je crveni kvadrat cenrirao rogove je fenomenalno. Đavolske rabote, nema šta, fotografija ih je najbolje okarakterisala. A vi novinari, trebali ste zajedničkim snagama u napad umesto što ste se svi zajedno tamo mumificirali, šta bre nema pitanja?! IMA PITANJA I TO MNOGO, NA KOJE OVA EKIPA MORA DA ODGOVORI!!!

iskustvo uci

pre 11 godina

Place mi se kada se setim neodrzanog sestog oktobra. Birati manje zlo od veceg je ipak zlo. Ovih dana beli listic ima, ne veliko, nego ogromno opravdanje.

sasa

pre 11 godina

U DS trebaju bolji ljudi da preuzmu stranku! Evo ja mislim sta god narod smatra da je Dulic jedan od boljih kadrova te stranke! Mislim da bi on mogao da bude novi predsednik DS-a!

Nash

pre 11 godina

Glasao sam za Tadica ali je izgubio (voleo bih da nije) i sad mora da snosi posledice. Treba da se skloni i da ne bude premijer. Pa nismo Rusija malo predsednik malo premijer pa opet... Ne treba Srbiju srozavati jos vise (kad vec imamo novog predsednika).

Todor,Banat.

pre 11 godina

Ja jos zamisljam kakva bi Srbija bila od 2008.,
da nisu na vlast dosli ovi lopovi,vec da su bile neke normalne stranke,
a za premijera Ante Markovic,predsednik Srbije,Verica Barac...

europeac

pre 11 godina

U normalnoj demokratskoj zemlji nakon ovakvih izbora g-din Tadic bi momentalno dao ostavku zbog rezultata koje je on i stranka dobio na izborima. A u ne-normalnoj demokratiji jos ga mole da bude premijer. Svasta!!!

Peco

pre 11 godina

Samo se palimo.
Nije Nikolicu i Tadicu receno kako treba ,nego kako mora!!!
Samo oni se opet za trenutak zaustavise kod ogledala i samozadovljno klicu sebi.
Ajde,de,i frizuru da poprave.
SNS+DS i to je to.

Samo da bude sto pre.

Cane

pre 11 godina

Ako Tadic hoce nesto da menja svog najboljeg i najsposobnijeg coveka mora da imenuje za tuzioca. Pa da vidimo hoce li biti rezultata.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Siniša, 26. maj 2012 14:05)

Da, puno je Dulić uradio:
- sajt od 25.000 eur
- njegova firma posluje sa 70 državnih tela,
- tek dve i po godine po dolasku na vlast je prestao u svojoj firmi da bude direktor - znači dotle je bio u sukobu interesa,
- zakon o planiranju i izgradnji, bez pratećih podzakonskih akata - smanjenje građevinske industrije za 70%
- za Serbia Open 2009 i 2010, Dulićevo ministarstvo platilo za reklamno platno 475.000eur
- a to o zaustavljanju divlje gradnje - to se radi tako što se legalizuje tako da zvanično i više neće biti divlje gradnje.

Siniša

pre 11 godina

Koliko budalaština pišete ovde. Prvo, ja sam bio u onih nekoliko procenata ljudi koji su podržavali politiku Zorana Đinđića, a sada ste ga odjednom svi vi podržavali, pa čak i Vučić i ekipa...svi vi koji ste vodili hajku protiv njega i radovali se kada je bio streljan ni tada ni sada ne razumete tu politiku i šta mora da se uradi-promeni da bi se stvari promenile na bolje - svi bi vi hteli promene, ali ne i u svojoj kući. Vi nemate prava da sada poredite njega i onu DS i ovu današnju DS na čelu sa Tadićem. Mogao bi mnogo primera da navedem da niste spremni na promene, a pričate o njima. Evo jednog primera, Oliver Dulić je ministar koji je najviše uradio, koji ima vrlo konkretne rezultate, a mnogi ga osporavaju. Zbog čega? Pa zbog toga što zavodi red u mnogim oblastima, a to Srbi neće. Zaustavio je divlju izgradnju i zaveo red, tako da ne može više da gradi neko bez dozvole, ko gde hoće, kako hoće...i da prodaje jedan te isti stan po nekoliko puta. I odmah je dobio protivnike - ,,opštinari'' koji su uzimali reket, građevinska mafija, ali i građani koji već 40 godina unazad zidaju bez dozvole i sada im neko to brani...Drugo, urađeni su urbanistički planovi, sređen je katastar i to mnogima ne odgovara, jer se bolje snalaze-muvaju u haosu. Da nije bilo Dulića i ulaganja države u infrastrkturne projekte širom Srbije građevinska industrija bi propala, ali to niko ne vidi. Reciklaža, čišćenje divljih deponija, zelena-obnovljiva energija...

Dusan Martinovic

pre 11 godina

G-dine Tadicu
Hteo bi da va dam jedan savet nikada porodici kojoj prodajete proizvod ne kazete da im je novorodjence ruzno ili otac lici na Hitlera. Vase glupe marketinske pragmate koje vas okruzuju morale su to davno da nauce. Ali koliko vidim iz njihovih opranih biogarfija niko nikada nije radio u struci ili stvorio nesto sam vec je dobio kroz partijske, kumovske i burazerske veze. Drugo valjda po ustavu mora da se izvrsi primo preadaja vlasti, Slavica predaje Tomi pa onda redom, formiranje vlade je valjda cetvrta stavka . Znaci opet pravite racun bez krcmara
Vasi dragi tajkuni koji su opljackali drzavu I prave hajp da se vi pitate dovode vas vrlo nezavidan polozaj.
Vlast je vrlo jak narkotik i tekso se gubi. Za profesora se moze reci daje vrlo osion ponasa se kao USA a ne kao primalac U.S aida. Secam se njegovog fijaska na picniku u Niagara Falls kad je zbog svoje osionosti RCMP morao da ga spasava od razjarenih Licana.
S postovanjem
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

ackoniskikartel

pre 11 godina

Ko god da napravi vladu imaće isti problem,a to je Kosovo.Tek kada shvatimo mi Srbi koliko nas ono koči godinama i koliko dajemo godisnje za njega novca biće kasno za sve.Šteta što ne razmišljamo o sebi samima i o našoj deci sutra nego o delu teritorije na kojoj nas ima 20 puta manje nego Albanaca.Ako se ovako nastavi biće sve gore i gore.

Pera

pre 11 godina

Ako ce Tadic da pravi vladu, po mom misljenju, trebalo bi da ponudi minimum jedno podpredcednicko mesto u vladi SNS-u, a mozda cak i neke resore. SNS bi trebalo takodje da ponese deo odgovornosti, a ako im se ne svidja u valdi mogu uvek da je napuste.

malo realnosti

pre 11 godina

Mnogi ovde komentarisu fotografuiju.Pa "gospodo" naprednjaci koji ste od ovog portala, koji je nekad bio najbolji u zemlji napravili Grand paradu, pogledajte malo fotografiju novog predsednika 20.maja uvece .Iz njegovih ledja je bio harmonikas Kemis, Sasa Pantic koji pise onaj krs Kursadzije,zvezda veceri je bila pevaljka Cakana koja polupijana lumpuje.
Tek onda imate pravo da komentarisete i uporedjujete.
Mene ne cudi jer je Pink najgledanija televizija u ovoj zemlji.Samo mi je zao sto je to relno stanje u ovoj zemlji a takve nas niko nece.
Da mozemo sami bilo bi lepo, ali nazalost bez pomoci sa strane, gde vas predsednik nema ama bas nikakav kredibilitet. bice teze vama,nego nama koji ipak znamo da vodimo racuna o sebii ne cekamo da nas bilo ko vodi kao ovce.

Ovi DS-ovci izgledaju kao clanovi nekog profesionalnog komemoracijskog tima

pre 11 godina

WOW!!! 266 komentatorado sada? Pa to su skoro svi koji su glasali... :)
E pa neka i komentiraju. Imaju to pravo jer su i glasali za jednu od suprostavljenih strana i njihovih politika. Jedino se nadam da tu nema nikog od "belih listica" i salonskih filozofa bez vizije oliti pescanikovaca. U suprotnom bi pokazali svima (meni vec jesu samom apstinencijom ucesca) da zaista nemaju ni zrnce karaktera, jer ignorirati sve a potom pametovati sta ce tko, s kim, i kako je dno dna.

marija

pre 11 godina

Boris Tadic je u izbornoj noci rekao tada jedino moguce, da nece biti premijer.
Razlog je, naravno, krajnje korektan odnos prema cinjenici da mandatara predlaze predsednik, sada Tomislav Nikolic, u ovom slucaju, Jorgovanku Tabakovic, kojoj se najpre mora ponuditi formiranje Vlade.
Na sta bi licilo da je Tadic rekao bilo sta drugacije?
To treba razumeti.

Milja

pre 11 godina

Слажем се да се Тадић превише пренемаже али се не слажем да сада треба да подноси оставку у својој странци, као што га неки напредњаци овде саветују. Па да је тако прво би њихов председник, који је небројено пута изгубио изборе, требао давно поднети оставку а не да се стално кандидује и иде по принципу и ћорава кока понекад убоде зрно.
(тоша, 25. maj 2012 21:51)

Dragi moj Toso,sve si loncice polupao.Kakve veze ima onaj ko se kandidovao i nije pobedjivao,sa onim koji je pobedjivao,bio na vlasti i koji snosi najvecu odgovornost?
Briga nas dal ce podneti ostavku u stranci,on mora iz moralnih i ljudskih razloga da pokupi prnje i za vjek vjekova izadje iz politike!
Vladao je 9 godina(Tadic),imao je 100mlrd evra na raspolaganju da od Srbije napravi malu Svajcarsku,a napravio je jad,bedu,sirotinju!
Pravo pitanje je,ko ce poloziti racune?
Svi se bavite nebitnim stvarima,a niko da spomene kljucnu i najvazniju!
NEKO MORA DA ODGOVARA za ovakvo stanje u zemlji!

Zabrinuti Roditelj

pre 11 godina

Sećam se da smo u Titovo vreme bili cenjeni i poštovani i kao država i kao narod i kao pojedinci i to u čitavom svetu. Danas, imam osećaj da smo zagazili u moralnu kaljugi i da sam sebe više i ne cenim i ne poštujem. Iako sam visoki intelektualac zaista se osećam idiotski da mi neko, za koga sam bio i dušom i telom, posle 8 godina vlasti i totalnog neuspeha (pročitati Izveštaj Stejt departmenta) obećava da će zahtevati oštru borbu protiv ... G. Tadiću, pa setite se svih Vaših prethodnih izjava na tu temu. Da saznate rezultate pročitajte i Vi pomenuti Izveštaj. Prekasno je za sve, ali ne i za vas. Da sam mlađi danas bi se odmetnuo u šumu – otišao u partizane, jer izgleda da drugog rešenja nema. Sin bi trebalo da završi ETF. Drugari mu nalaze posao, ali kažu MORAŠ PRVO DA POTPIŠEŠ. E, on je na oca i NEĆE UNAPRED NIŠTA DA POTPIŠE. Ali ozbiljno razmišlja da ide van. Ako mi jedinac ode – sve ću vas proklinjati dok sam živ, a moj glas i mojih bližnjih nikada više dobiti nećete.

Marko

pre 11 godina

Prvo program vlade?
Sa programom ste trebali da se mlatite u izbornoj kampanji, a sada da uskladite sa SPS-om i LDP/URS-om (dovoljan je jedan sastanak). Ako ne ide, probate sa SNS-om, a ako ne ide ni tamo, u opoziciju. A vi ste celu prošlu nedelju iskoristili u razmišljanju "kako to da Tadić nije predsednik?". Već je svaka stranka trebala da ima svoj predlog za premijera, da li je moguće da nemate čak ni tako mali broj kompetentnih ljudi, da samo SNS zna koga bi na tu funkciju stavio? Zašto se niko ne bavi ovim pitanjem? Zašto ni jedna medijska kuća da postavi ovakvo pitanje? Zašto Nikolić ne lupi rukom od sto i natera ih da se brže malo organizuju? Osiromašujete nam zemlju svakim novim danom bez gotovih rešenja.
DS više nikad ne glasam, osim ako dodje neki novi Đinđić, a ova ekipa ispari.

rodja

pre 11 godina

Pa mogao bi verovatno,Petrovic ili njegov pit-bul Prodanovic iz Sremske Mitrovice biti premijer jer sam prica kakav Boris meni niko nista ne moze ,ucenjuje,preti ,sikanira pa nista nas ne bi zacudilo

bogi

pre 11 godina

Djindjic nije mogao ni da pomisli, sto je Tadic uz tetosenje radio. Sve mu je bilo dozvoljeno!Ali nije on Mocart, vec Salijeri...

Sreja

pre 11 godina

Program vlade treba da bude isti kao program vlade iz 2008 godine. Dobro stvari se ne manjaju. Treba da nastavimo ka evopskoj uniji, i ka privatizovanju sto veceg broja preduzeca. Drzava jednostavno ima preveliku moc, ako ona u svom vlasnistvu ima previse preduzeca. Mnogo je jedostavnije da strani investitori. Sve te stvari su veoma bitne za postesivanje demokratije u svetu. Zato sto svako bez obzira na materijalni status mora da ima pravo da kupi srpsko preduzece. Sve drugo bi predstavljalo rasizam. Cak i zlovolja drzavnih organa da stranom gradjaninu pomognu da izvrsi transakciju. Takodje i strana preduzeca koje poseduju poznati srpski biznismeni, takodje imaju ista prava. To je jedino demokratija, to je ono sto promovisu Boris Tadic, Barak Obama i Nato Pakt.
Mi Srbi ih zato volimo.

Unknown19G70

pre 11 godina

Hocu sankcije, hocu ratove, hocu inflaciju, hocu mrak.... hocu da Toma ima apsolutnu vlast! Da malo podsetimo nas narod kako je to bilo pre 20godina.. zivelo se i gore od ovog ljudi.. izabrali ste loseg vodju, koji je vec sada poceo da gradi "dobre" medjususedske odnose. On je nazalost predsednik ali ocigledno da ne zna da njegova rec ima tezinu sad, da nije u skupstinu i pravi one seljacke ispade.. ali tako je to s polupismenim ljudima. Tadicu, odmori malo.. nije lako bilo biti predsednik ovoj Srbiji zatucanoj.

sasa

pre 11 godina

U DS trebaju bolji ljudi da preuzmu stranku! Evo ja mislim sta god narod smatra da je Dulic jedan od boljih kadrova te stranke! Mislim da bi on mogao da bude novi predsednik DS-a!

Krstic

pre 11 godina

Jedini pravi gospodin koga cene u Evropi.Svi faktori u koji odlucuju o nama u Evropi cene Tadica i sa njim zele da saradjuju.Vi nepismeni i zlonamerni pripadate pripadate neprosvecenoj masi,koja je nazalost glasala za Tomu.Rezultati glasanja nam kazuju da smo krenuli ka nizbrdici.Evropa ne priznaje sve nase fakultetske diplome,i to je to.

noir

pre 11 godina

Pametna odluka. Najvaznije stvari su sta ce ta Vlada da radi pa tek onda personalna resenja. Znam da ce biti dosta kritika, ali ovo jeste racionalna odluka. Samo da se ne odugovlaci previse jer vremena nema.

Srbija

pre 11 godina

Na konferenciji za novinare, na kojoj je Tadić saopštio odluku užeg Predsedništva stranke, nisu bila dozvoljena pitanja.

Za ovog je Toma demokrata.

Dulebg

pre 11 godina

Tako je Tadicu.....najvaznije je program i o ljudima kasnije......Inace DS je pogedila u Beogradu, Vojvodini .......i koalicija vlade Srbije je dobila vecinu u skupstini.....Nikolic zna da je dobio ispod 50%....

sta ste navalili

pre 11 godina

Ostavite vise Borisa na miru.Imate svog demokratski izbranog predsednika, koji dok evro divlja ide na partijske kongrese po Rusiji, vec je provaljen da je dao izjavu o Vukovaru, pa mu Josipovic salje pozdrave,poraslo mu i dete zamenik , koje je za kratko vreme zanemelo.I sto je najgore ubedjeni su da sad kad je tata master pobedio treba da uzmu u svoje ruke svu vlast u ovoj zemlji 1000%, sto milom, sto silom, nije vazno.
Da li ste samo culi danas Vucica koliko lupeta, samo je SNS legitiman za sve sa Tominih 23% glasova i niko vise.Jos da bude veca tuga i dipl. je pravnik po struci, ali ga muci to sto nema dana radnog staza i prakse nego glumi misaonog politicara citav zivot.
Nije Boris bio ni dezurni policajac ni tata ostalima u DS.Isao je, jurio pare za plate i penzije,investitore, ukidao vize, status za kandidaturu u EU.
Sad cemo da vidimo kad ce ovaj da donese onih njegovih cuvenih 100 milijardi.

bezimena

pre 11 godina

ovi zuti ce se uskoro raspasti - zasto im pridajemo toliku paznju, ne znam! ej, oni sami jedva 15-20% da su napabircili!
(la, 25. maj 2012 22:21)

Čisto lupetanje! "Žuti" su sa R. Ljajićem osvojili svega 5 poslaničkih mesta manje od SNS sa svim praporcima (Nova Srbija, Asocijacija malih i srednjih preduzeća i preduzetnika Srbije, Koalicija udruženja izbjeglica u Republici Srbiji, Pokret snaga Srbije - BK, Narodna seljačka stranka, Bošnjačka narodna partija, Demokratska partija Makedonaca, Romska partija, Pokret vlaškog ujedinjenja, Pokret socijalista, Pokret privredni preporod Srbije).

voajer

pre 11 godina

tadić traži širu podršku, normalno. zašto bi teret svih problema pao na njegova pleća, a voajeri kasnije aplaudirali, ili kritikovali.
naprednjaci, osim snajke nemaju kadrove, niti su ih do sada imenovali jer se nadaju da će opet neko drugi odrađivati njihov posao.

Lazar

pre 11 godina

E pa drage naivcine, euforicari, prognozeri kraja DS, pametnjakovici, protagonisti belih ili jos kojekavih listica, kaznjavaci Borisa Tadica, ili ko vec ... bojim se da ste se zaneli i da ste zaboravili jednu jako vaznu stvar u vezi DS, a to je da je DS izvoriste pragmatizma u srpskoj politici jos iz vremena Ljube Davidivica i Svetozara Pribicevica pa sve do Zorana Djindjica i dalje (prosetajte malo internetom ove "pojmove" pa ce vam posle duze analize biti sve jasno).
Sada cete imati priliku da vidite u punoj snazi kako to izgleda kada se politikom i drzavom bave ljudi kojima emocije nisu vodilja. DS je doveden u stanje u kome ce ispoljiti pun kapacitet politickog delanja. Gledajte i ucite ... pa tek onda komentarisite.
Bice ovo jedinstvena prilika da prisustvujete predavanjima iz primenjene politike.

Uzivajmo svi zajedno

Lazar

N.

pre 11 godina

DS ima odlicne i sposobne ljude i sigurno je da ce se brzo vratiti "u formu". Nema razloga za brigu, samo optimisticno i samo napred. Srediti u stranci ono sto ne stime, osloboditi se inercije i napred u nove pobede. To Srbija trazi ne samo od DS nego od svih politicara - da punom snagom rade za dobro svih!

bezimena

pre 11 godina

kako te nije sramota gubitnice i sramoto Srpskoga naroda....molim urednistvo da mi ne brise sve komantare
(ica, 25. maj 2012 21:21)

!?

ČINJENICA je da Srbiji B. Tadić očistio OBRAZ, koji je upravo uprljao, jedan izmedju ostalih, novoizabrani predsednik.
Kola nezadovoljstva delom DS-a, koji se ukorenio u privilegijama i mutnim radnjama, nepravedno su se slomila na Tadiću! Koliko god imao mana, boljeg nismo imali i nećemo skoro!
Kako drugačije objasniti npr. da su birači opštine Vračar, na kojoj 17 godina vlada javašluk i korupcija (DS), što je opšte poznato, izabrali da ISTA ekipa i dalje bude na čelu opštine, dok su istovremeno dali više glasova Nikoliću!? Mislim da je funkcionalna nepismenost tj. neshvatanje da Tadić ne rešava naše uobičajene životne probleme, koji su najčešće vezani za lokalnu samoupravu, i ovde uzela danak, kao i krajnje nerazumna i neracionalna "posvećenost" birača da vode VISOKU politiku, umesto da se bave svojom svakodnevnicom.

glas naroda

pre 11 godina

Ti si izgubio izbore, ni 20% građana te ne želi, i normalno bi bilo da podneseš ostavku na mesto predednika stranke i povučeš se iz javnog života.

Nikola

pre 11 godina

Jorgovanka premijer! Pustite zenu da pokusa da sredi sve sto ste unistili! Ona je pametna, radna i neiskvarena i za vas je megaexpert! Vi imate problem legitimiteta,kako da objasnite narodu nesto sto je neobjasnjivo....

kabadahija

pre 11 godina

Tadiću slino jedna, kako te nije sramota. Čuj nema pitanja, pa nije ti ovo Jordan. Oooo Gospode Bože, pa se pitaš gdje si pogriješio.

466453

pre 11 godina

problem je u dogovoru sa Dacicem, rezon je bio da ce Tadic ostati predsednik a Dacic dolazi za premijera. U sadasnjim uslovima, Dacic nema nameru da odustane od premijerske pozicije te je rizik da ce isti u koaliciju sa SNSom samo zarad toga. Sada Tadic mora da se odluci zarad gladnog Dacica i ubedjen sam da ce postupiti kao zreo politicar u interesu nacije i DSa, tj. nece se vatati pozicije premijera. Retko normalan covek u srpskoj politici samo sto prosta masa ne shvata.

bezimena

pre 11 godina

A, 200000 novih radnih mesta ? Cccc…cc ...
(Motorhead !, 25. maj 2012 20:08)

Bilo pa prošlo...a 100 MILIJARDI eura (za 10 godina, verovatno kada prodju), besplatno školstvo, zdravstvo, a PRE svega toga gde su DOKAZI O IZBRONOJ KRADJI?

Vlada

pre 11 godina

Meni je ovo OK.
Padne čovek sa kruške pa mora malo da odmori, a ne kad izgubi izbore.
Novinari zapeli daj ime, daj ime...Ja i da znam, namerno im ne bih rekao.
Nek čitaju Blic.

Petar

pre 11 godina

Ljudi, da li ste gledali ovaj snimak?
Pa on deluje 5 godina starije! Sto sad ne predlozi Sapera, Krleta, Djilasa ili nekog drugog za predsednike vlade? Zbog njih je i izasao na izbore, da njih spase, a u stvari je uvukao sebe u zivo blato, a ne njih, iako su to oni 100 puta vise zasluzili nego on! Neka nam je Bog u pomoci!

Završili smo

pre 11 godina

Mislim da je krajnje vreme da ukinete rubriku komentara pošto se stalno piše jedno te isto, a i vulgarnostima nema kraja. Srbi su odavno pokazali kakav su narod i krajnje je vreme da polako odu u istoriju.

surda

pre 11 godina

treba prvo da razresi duznosti sutanovca,pajkica,krstica i sapera.tadic i djilas zajedno sa presednikom nikolicem i tabakovickom da naprave vladu.tadic za ministr spoljnih poslova a djilas ili tabakovic za premjera i ministra finansija,nikolic,tadic,tabakovic,djilas do pobede vucic gradonacelnik,uz svo postovanje prema kostunici i da DSS podrzi SNSiDS,Saradnja sa evropom u svim pogledima maksimalno a unija NE.a sa rusijom bratski i poslovni odnosi politika NE.

тоша

pre 11 godina

Слажем се да се Тадић превише пренемаже али се не слажем да сада треба да подноси оставку у својој странци, као што га неки напредњаци овде саветују. Па да је тако прво би њихов председник, који је небројено пута изгубио изборе, требао давно поднети оставку а не да се стално кандидује и иде по принципу и ћорава кока понекад убоде зрно.

Srbin

pre 11 godina

Ne necu biti premijer znaci lazov, Pinokio, nos ce ti porasti covece bices gori od Dacica isto je i on znao ko ce biti premijer al nije znao ko ce biti predsednik znaci sad lazovi prave vladu eto demonkrate i socijalisti moci ce te i dalje da kradete znaci lazovi ! Sram vas bilo idete da se udruzite zajedno protiv naroda ! Al nema veze zivece ovaj narod i posle vas !

Che Guevara

pre 11 godina

Na danasnji dan,pre 120 godina,rodjen je najveci ikada politicar sa ovih prostora...da nam je makar jos jedan takav...gde bi nam bio kraj...

srba TESKI FIZICKI RADNIK

pre 11 godina

e zabole me za beogradsku intelektualnu elitu pa sta ste vi visa rasa gori ste od fasista pa svi imamo pravo na glasanje i mi nepismeni i vi pismeni pa sta je bilo ocete samo vi da se pitate e do duse vasi djedovi sa sela su kao oslobodili beograd u predhodnom periodu i onda su oteli kuce od tadasnje beogradske elite a vi danas izrabljujete narod da crnci za male pare danas ne cenite tezak fizicki rad dosao vam toma i tek ce da vam dodju oni koji tesko rade a malo zaradjuju ako se ne opametite ma vi niste ljudi i nista ljudsko nema u vama fuj ! ponasacemo se kao partizani 41-ve !samo polako doci ce i nase vreme kao u vreme vasih djedova ! pa i mi imamo zene i decu i ona moraju da jedu sram vas bilo !

Nikola

pre 11 godina

I ja sam pristalica da DS treba da ode u opoziciju, a da dodju "pravi stručni" kadrovi iz SNS, Pokreta snaga Srbije i Vulinovih socijalista. Treba narod da uživa plodove svog izbora. zar ne?

Vladimir LDP

pre 11 godina

Infantilni DS. Trebalo bi da promene ime stranke u Demokratska Stranka Infantilnih. Bolje bi ih opisalo. Pa oni nisu u stanju jedno us*ano ime da predloze, a kamoli da pocnu da menjaju ovi zemlju IZ OSNOVA. Onaj ko nije u stanju jedno ime da predlozi, sta je taj u stanju? Ej, desice se bog zna sta ako nekog predlozi, infantilni Tadic jedino sto je radio tokom 8 godina mandata bilo je da je mrcvario ovaj narod i zemlju praveci sto manje promena i odrzavajuci status kvo, a evo i sada to radi. Sramota. OSTAVKU BRE! Da imas morala podneo bi ostavku zajedno sa ekipom oko tebe, a ne nastavljao da i pored jasne poruke gradjana da zele Nikolica i SNS a ne tebe i DS, ti i dalje hoces da mrcvaris ovaj narod i zemlju i da se nesto pitas. OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA, OSTAVKA... jel me cujes? Narod ti je opalio SAMARCINU NA IZBORIMA, sad lepo da se sklonis, da ne mora narod da izadje i na ulicu DA TE SAM SKLONI.

marija

pre 11 godina

Sreca pa se vise vi belilistici i tzv.beogradska intelektualna elita, hvala Bogu, vise nista ne pita.
Sto ste se sad izbezumili? Pa pobedio je Toma. U cemu je sad problem?

nislijka

pre 11 godina

Ne, Borise, NIKAKO opet s SPS-om i komp. To i ovo Vase "uze rukovodstvo" Vas je dovde i dovelo. Prvo, odmorite se, cuvajte zdravlje, drugo, idite u opoziciju, procistite stranku, da opet lici na izvornu DS,bez Trivan, Petrovica, Sutanovca, a sa Zivkovicem, Comickom, Djelicem... Odrzite datu rec, ostanite dosledni sebi. Vi ste iz pravih razloga usli u politiku. Pustite ovaj neobrazovani narod da ga vodi njegov Toma, prepustite SPS i ostale njemu, oni su prirodni partneri, Vi ne pripadate tu. Verujem da bi u tom slucaju vrlo brzo bili prevremeni izbori, a onda nam treba jaka DS, s Vama na celu, ali drugacija, beskompromisna, onakva kakva je bila s Djindjicem.

hercegov grad

pre 11 godina

Dacic ne bi u vlast i u koaliciju sa SNS i DS-om,ali bi sa kriminalcem Cedom Jovanovicem i njegovim ,,Preokretom,, gde se skupi sav politicki olos Srbije sem Canka koji je cvrsto prigrlio Tadica.

MISLILAC

pre 11 godina

a ja sam mislio da je ono sa nikolicem i plakanjem spanska serija.
ne ..ono je ipak bio film..a ovo je ona najjeftinija spansko-meksikanska serija koja se prikazuje u mnooogo epizoda..
Kilavi se kao stidljiva mlada pred vencanje...sramota bre!

slučajni_prolaznik

pre 11 godina

i sad neće ostati dosledan svojih reči ni 5~10 dana nakon famoznih reklama blaćenja nikolića, kako pogazi svoje reči... a on dosledan na fakultetu gde je diplomirao a nakon izbora gledamo se u nekom drugom filmu i neću biti premijer će sad da pogazi...

.,.

pre 11 godina

SPS i DS оставите ПОНОСНУ СРБИЈУ НА МИРУ, идите у другу земљу и будите председници и министри и градоначелници у чијем граду се возе аутобуси стари око 25 - 30 година. Хвала Вам на башим програмима и тимовима.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

Zabavna je i vest da je Boris Tadić išao po savet kod patrijarha Srpske crkve. Na stranu sad potreba da se od crkvenog poglavara dobije savet za svetovne poslove u sekularnoj državi. Šta je Boris Tadić mogao uopšte da pita? Logičnim mi se čini samo sledeće pitanje: Oče, hoće li me Bog kazniti što sam slagao da neću da budem premijer? Kao što bi bilo jedino logično da mu je sluga božji odgovorio: Bog će ti oprostiti, on svima prašta, ali građani Srbije – neće.

Peščanik.net, 25.05.2012.

Slobodno novinarstvo

pre 11 godina

Kako Tadic misli da bude blizi gradjanima kad su korumpirali ili zastrasili sve novinare koji ne smeju da im postave nijedno pitanje o kriminalnim radnjama njegovih saradnika. Kako onda misli da cuje sta narodu smeta?

TOLE

pre 11 godina

brate sta ima da se dvoumis rekao si da sigurno neces i nemoj ! pa ti si psiholog i znas kako se u psihologiji nazivaju ljudi koji lazu ... a narod kaze ko laze taj i krade a eto i ako sam protiv tebe ja opet kazem da ti nisi lazov a ti to dokazi smatram te postenim i casnim covekom suprotnih ubedjenja ne teraj narod tamo u eu na silu nego prvo referendum da se prebrojimo pa ako vecina oce te debilne zakone iz eu onda ces imati moju punu podrsku za unistenje naroda po mom misljenju eto nisam glasao ni za tomu radikal sam ali sta je tu je !budi covek i smeker do kraja pusti tu svoju stranku koji ce ti djavo ! pusti naprednjake pa da se smejemo ili cestitamo jedna je srbija !

nada

pre 11 godina

Bolje uzdgnute glave u opoziciju, nego u koaliciju sa Cedom! Gospodine Tadicu, niste valjda mazohista da bi pristali na sopstveno, kao i totalno unistenje DS-a. Vlada koju bi osnovali ustupcima ovoj osobi NEMA SANSE DA PREZIVI, a Srbija nema para za izbore svakih godinu dana.
PS: Glasala sam i za Vas i za DS, a NE za koaliciju sa glasom Amerike.
Bojim se jos da me i Djilas ne izneveri, pa cemo umesto krecenja fasada i lepih parkova, dobiti jos po neki kafic, kockarnicu i pescke prelaze gde god se oni nalaze, naravno i parkiralista iskljucivo za dzipove ipred ulaza.

pezos masa

pre 11 godina

Za ''bezimenu''
Samo da vam kazem da sam kao 'izdajida' i 'lazno predstavljani komentator' (po vasem misljenju) a zapravo clan DS-a, i u drugom krugi podrzao upravo Nikolica. Uz to sada sam clan i SNS-a, tako da sam clan obeju najjacih stranki, pa prosudite uz i za koga sam vise, a demokrate su sada nasle da planiraju, pa bravo, neka im je sa srecom.

Aleksandar

pre 11 godina

Evo citam vesti piskaram komentare i dolazim do jos jednog zakljucka...
Mislim da je DS u velikom problemu, ako nastave da budu okosnica Vlade sa SPSom narod ce izlaziti na ulice i brzo cemo doci do novih izbora, a tada moze mrak da ih ppojede...
ima i druga varijanta da odu u opoziciju a onda bi mogli da zavrse po zatvorima kako narod prica, ja stvarno ne znam da je neko nesto pokrao sa ovom temom imam i u svojoj kuci raspravu...

Buna protiv (kaba) dahija

pre 11 godina

A zašto bi on žurio? Kao interesuje ga program? Uvređena mlada. Prso na izborima pa sad tvrdi pazar.
Eh, kad bi mogli da te ne vidimo više. A da. Glasao sam za tebe.

N.

pre 11 godina

Jedan naprednjak se kloniro u 100 primeraka!

Ne vredi vise ostavljati komentare ovde... Ili nadjite neko resenje protiv ovog skrolovanja, ili ukinite komentarisanje - ovo vise nema nikakvog smisla.

irena

pre 11 godina

Danas se ispisujem iz - NARODA. Pa mom narodu nikada nista i niko nije dobar. Moj narod je spreman uvek da kritikuje, ali nema konstruktivan predlog kako i sta dalje i dok citam sve ove komentare, u mom narodu je stalno prisutno ono RAZBIJACKO, ono RUSILACKO. Gospodo kada ste tako veliki poznavaoci svega, zasto ne pokusate, za promenu, da nesto korisno radite a ne da trujete i sebe i druge. Zasto se ne pogledate svakoga jutra u ogledalu i ne kazete sebi, danas je novi dan, danas cu biti nasmejan, danas necu nikoga mrzeti.

Ocaj...

pre 11 godina

Sram da vas bude sve do jednog sa slike...
ENORMNO su se obogatili svi na stetu naroda i svima imu ocima strah za svoje debele zadnjice.
Bagro...

bezimena

pre 11 godina

Za ''bezimenu''
Uz to sada sam clan i SNS-a, tako da sam clan obeju najjacih stranki, pa prosudite uz i za koga sam vise...
(pezos masa, 25. maj 2012 22:57)

Vi ste licemer, jedan od mnogih, od koga obe stranke imaju samo ŠTETU i upravo takvih se obe moraju rešiti! Ali, kakav narod takva i vlast...šta god Vas snašlo zaslužili ste (sedenje na dve stolice uvek završava isto).:)))

Bosko Boskovic

pre 11 godina

što se tiče onih koji za pobedu Šešeljevog pulena krive narod, novinare, intelektualce, bele, žute, plave, visok pritisak, nizak vodostaj i pogrešan osmeh u trećem TV spotu predizborne kampanje, šta reći osim: sram vas bilo. Toliko ste zabrljali da je Nikolić postao prihvatljiv, a sada tražite krivce za svoj neuspeh. Nije li blisko razumu zaključiti da je za poraz Tadića kriv Tadić, a za poraz LDP-a, LDP?


Peščanik.net, 24.05.2012.

Aleksandar

pre 11 godina

Daj Tadicu ne foliraj se vise kad ste doneli odluku da formirate vladu sa SNS-om.Samo nemoj da mislis da je ovaj narod toliko glup da ne vidi da cete se nekoliko dana kao fol prenemagati ,kao ono hocu necu , i naposletku cete pompezno potpisati neki satro koalicioni sporazum.....

Romana

pre 11 godina

Gospon Tadicu daj molim te ne tvrdi pazar, jedva cekas da uskocis na mesto premijera kad si vec izvisio za mesto precednika...a na ovoj slici stali ko u kuci pokojnika, Djilas se namrstio kao na parastosu....

lon

pre 11 godina

Dokle vise ti komentari kako je Tadic 'jadan i 'naivan' tj. nista nije on kriv on vec oni oko njega? To je NOTORNA LAZ! ON je TAJ koji se okruzio ulizicama da bi mu pevali hvalsopeve i ON je TAJ koji je kriv za svu pljacku Srbije za vreme NJEGOVOG mandata. ON je TAJ koji je vratio iz mrtvih SPS-talog koji je ovu zemlju mucio godinama, samo da bi se NJEGOVA bolesna sujeta zadovoljila da glumi manekena i mocnika! ON je TAJ pozadinski vojvoda koji je na odru Djindjicevom ostvario karijeru 'velokog demokrate'. Nemojte da se lazemo molim Vas, dosta sa zvakama o 'neobavestenosti' i 'molimo Ga a On (kao) nece'! Dno dna, talog taloga! Skloni se, dosta je licemerja!

Siki

pre 11 godina

Tadić još uvek daje izjave ispred panoa na kome piše: "Za sigurnu budućnost predsednik Boris Tadić". Reklo bi se da DS-u ni pet dana nije bilo dovoljno da dođe u kontakt sa realnošću.

Aleksandar M.

pre 11 godina

Molim GO DS, da se traži ostavka Tadića ili da je on sam da i to pod hitno, on izgleda kao grogirani bokser i to je za njegovo dobro... Tadiću, poslušaj glas naroda, vreme je brate za zasluženi odmor, dosta je bilo 8 godina... Predaj stranku Djilasu do izbora novog predsednika stranke u ujedno da se Djilas imenuje za novog premijera,ljudi tako ćete jedino spasti stranku od sunovrata. Pozdrav i uzmite se u pamet dok je vreme.. Ovo je moje mišljenje i mislim da ga velika većina podržava...

salajko72

pre 11 godina

vas program smo videli u predhodim godinama i korist je imala samo bogata politicka elita i funkcioneri u javnim preduzecima,povuceite se iz politike vi i oni alavi socijalisti koji su pononvo povampireni,ako napravite vladu srpski sanader ce biti ponovo zasticen u naredne cetiri godine

Evropa

pre 11 godina

Micunovic zabrinut, Pajtic samouveren, Petrovic nebitan, Tadic i Sutanovac sa gubitnickim facama, Djilas izgleda kao da je pobedio u suceljavanju?!? Ovo je ono sto se moze videti na slici!

krstivoje

pre 11 godina

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala. PA TO se bre nemaze na hleba.U svim normalnim zemljama kandidat za premijera izlaze svoj program,a OVDE POGOTOVO bi taj morao da objasni kako zamislja da industriju iz OCAJNOG stanja pretvori u AKTIVNO stanje,OVE FACE su bez totalne vizije i njihova vlada ce vrlo kratko trajati,oni su svojim dosadasnjim radom ostavili RAZVALJENU i praznu kasu,ALI jedino dobro u svemu je sto ONI vise nece imati popravnog.

zbunjeni

pre 11 godina

Ne razumem ovako negativne komentare na racun Tadica i Demokratske stranke, kada je u pitanju formiranje vlade. Ako Tadic kaze ne ulazimo u vladu, sta tada dobijamo? Samo dalje probleme, gubljenje vremena i nista vise. Znam da su vam potpuno jasni razultati izbora, a vi izbegavate da ih uvazite. Nema drugih politickih aktera za sastavljanje vlade sem postojecih.Zato vi sa negativnim komentarima ohladite malo. Zar ne vidite da i predsednik Nikolic shvata realnost i svu slozenost situacije, ocito je da on salje smirujuce i razumne poruke, da je spreman na dogovor i kompromise.

Nebojša

pre 11 godina

Pod 1. G-din Boris Tadić je izgubio izbore, odmah da da ostavku u DS-u i da prestane da se bavi politikom (kao svi normalni političari u svetu).
Pod 2. Demokrate da izaberu novog predsednika koji će ih voditi u buduće pobede, a da skloni uljeze koji su bili oko Tadića.Izgleda teško, ali to je jedini način da se spasi stranka.U suprotnom proći će gore od DSS-a.
Pozdrav od bivšeg glasača, a poruka za DS je: "Znajte da smo mi glasači pametniji od Vas, ima nas više i ako treba zbrisaćemo Vas sa političke scene ako nešto ne menjate, ili ćemo Vas dići u nebesa ako dobro radite".Tačka.

gordijanus

pre 11 godina

aman covece, jesi li ti totalno porlupao? na kakvom programu vlade ti sad radis? pa upravo zbog toga sto niste imali ni program ni strategiju niti rezultate u radu vis te i pukli...jedini program na kome vi mozete da radite je kako da izbegnete da vecina vasih izbegne robiju...dosta vise zamajavanja i kupovanja vremena. nema srbija para za vasu za******...

analista

pre 11 godina

Ovo je krajnje neozbiljno. Ako niste u stanju da predlozite premijera, ni tokom cele izborne kampanja a pogotovo sada, onda idite u opoziciju. Jos bolje promenite posao.

Arni Seknusem

pre 11 godina

Po programu vlade valjda već rade predhodne 4 godine isti koalicioni partneri . Glupost i jeftina kupovina vremena . Rešenje je preokret .

cikaVlada

pre 11 godina

Ovo mi sve miriše na pripremu naroda za SNS-DS priču,u kojoj će ToNi da ponudi BoTi program koji ovaj neće moći da odbije.Džaba smo krečili,tj.glasali...

niko nije anoniman

pre 11 godina

Pre komentarisanja pročitajte uputstvo koje je navedeno gore pa kad naučite šta su to slovni karakteri i koliko treba da ih ima,da se ne pišu psovke i uvrede,,,,

PS: Ne zaboravite da moderator i administrator sve vide takozvanom "ogledalu" : duple nadimke, vaš ID,,,ovo govorim i dežurnim tviterašima koji su vidim već danas krenuli sa inicijativama paljenja,ubijanja,,,,

PPS: Administrator i moderator su takođe u obavezi da daju vaše podatke osobi kou ste oklevetali u slučaju da ta osoba odluči da vas tuži,ja i daje mislim da je najbolje da se uvede sistem "logovanja " na sajt ,pa da vidimo da li ćete tad imati hrabrosti da pretite paljenjem,ubistvom,banderama..

pop

pre 11 godina

Ovakvo ponasanje je prevrsilo svaku meru!Pa da si Tito,vreme je da odes vise sa vlasti.Jos gore je ako ostanu ovi tvoji pozadinci.Cemu ta tirada oko nove vlade kad i nepismen covek zna da ste juce dobili zadatke od Lajcaka i Meri Vorlik.Na vas smo kao ljude bez morala navikli-ali pitam kreatore javnog mnenja Srbije-novinare-kako mozete da se ponasate tako neracionalno i neprofesionalno?Zar niko u drzavi ne sme nista da pita sem onog narucenog?Posle pricajte da je Kostunica lud-ma svaka mu cast!Covek barem ima SVOJE misljenje i stav!

Boris

pre 11 godina

A gde su sada "ugledni" i "objektivni" politički analitičari Vladimir Todorić i Jovo Bakić da analiziraju govor tela ekipe sa slike??? Lepa slika i prilika, nema šta !!!

simakosmos

pre 11 godina

Nisu dozvoljena pitanja? Da nam se neko ne naljuti slučajno, bući, bući ... stvarno ste smešni ... DS-u trebaju novi neuprljani ljudi ... Dulić, Trivanka i svi ostali u penziju .. bar ...

Aki

pre 11 godina

Prevarili su te kada su ti rekli da pre vremena odrzis predsednicke izbore, a sada te nagovaraju da budes premijer!!! Razmisli da li te dobro savetuju...

Opet isto

pre 11 godina

Sta Srbija ima od bezuslovne teznje da se prikljuci EU? Nista! Daj zaposlite ljude, ozivite proizvodnju pa onda tezite cemu hocete bre. Muka mi je kad realno pogledam u buducnost i skontam da se ne vidi kad ce biti bolje.

drnde

pre 11 godina

"uzeg predsednistva DS-a"..., to su oni koji su nas uvalili u ova g....,pa se sad dogovaraju da im neko dozvoli da nas jos vise uvale. katastrofa

Out

pre 11 godina

"predsednistv o stranke ce odlucivati o strategiji"
Ovi ladno nemaju dzokera,nemaju pojma sta ih je snaslo,"DI" se nalaze.
Cuj predsednik,pa premijer,sa konja na magarca.
kad nije kao predsednik uspeo,kako cek kao premijer,a apsolutnu vlast je imao na svim nivoima.Da tragedija bude jos gora,nismo dobili zvanicno saopstenje predsednika partije sta je to konkretno doprinelo ja bude ovako porazen?!

Samo da opet nije kriv narod,Vesna Pesic,i profesori univerziteta koji su demokratiju shvatili ozbiljno i vladavinu prava

Milan Krstić

pre 11 godina

"Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu"-znači dokosuriti ovo malo stanovništva što je ostalo upropaštavanjem svega što još radi...radnici im ionako nikada nisu bili prioritet...

Peco

pre 11 godina

Samo se palimo.
Nije Nikolicu i Tadicu receno kako treba ,nego kako mora!!!
Samo oni se opet za trenutak zaustavise kod ogledala i samozadovljno klicu sebi.
Ajde,de,i frizuru da poprave.
SNS+DS i to je to.

Samo da bude sto pre.

Misa

pre 11 godina

(nislijka, 25. maj 2012 21:42)
Znas sta je problem, ako sad ode ds u opoziciju vise nikad nece biti u prilici da dodje na vlast, zato sto ce Toma tj. Putin izvrsiti lustraciju demokrata.

Cantas

pre 11 godina

Slusajte sta narod kaze,jer je to jako bitno,dosta ste pljackali narod,firme ste prodali,narod vas stavio na vlast,narod ce vas i rusiti.jer narod trpi,ali ako pukne da trpi vama toliko!

Knight XV

pre 11 godina

Kako mogu oni koji su nas vec upropastavali i pljackali, koji su nam pretili i cenzurisali, koji nisu davali izbore i monopolizovali su medije, kako mogu oni da nas danas izbave iz ove katastrofe. To nije moguće.
Ti ljudi su nesposobni i nedorasli istorijskom trenutku u kojem se Srbija nalazi.

Nema preporoda drzave i nacije bez intelektualaca. Nema moderne i bogate Srbije bez intelektualne elite koja ce nas povesti dalje. Nema intelektualne elite bez vizije i zrtvovanja za svoje ideje. Nema intelektualne elite bez - katarze!
Kako doci do novih ljudi? Konkurencijom. Otvorite medije i pustite ljude da se iskazu. Ima jos pametnih i postenih ljudi u Srbiji i van Srbije koji zele da pomognu.
Hocu da verujem da ce B92 prva kao i uvek otvoriti svoja vrata za nove ljude.

dr

pre 11 godina

Osnivaci DS su u soku,a oni pokojni se jadni u grobu okrecu!
Stranka koja je bila ponos Srbije,intelektualne elite i svega naprednog i progresivnog u Srbiji - u sta se pretvorila?
Rehabilituje Dacica,umesto da ga je smestila u zatvor,tamo gde mu je i mesto!Sada taj mali Sloba ucenjuje prvo njih,pa celu Srbiju,smeje nam se u lice sa visine...
DS se trese od SNS,od Tome i Vucica!Moli Cedu,Palmu,Dinkica,pradedu Krkobabica i kompaniju za koaliciju...DS!Nekadasnji ponos Srbije...
Kada vidim ovu fotografiju,izuzev Micunovica,svi mi se gade..Meni,koji sam uvek za njih glasao,kao i svi moji prijatelji..
E ovoga puta nismo,niti cemo ikada vise dok se DS ne promeni...Kako?
Izuzev Micunovica,jednog od osnivaca,koji treba lagano da se povuce,sve ove sa fotografije(plus Trivanku,Kolundzijku...) oterati iz stranke..Mnogo pametnih ljudi bi DS vrlo brzo vratili stranku tamo gde joj je i mesto..
Na opste dobro cele Srbije...
HITNO sazvati kongres DS...Please........Srbija....

malo realnosti

pre 11 godina

Mnogi ovde komentarisu fotografuiju.Pa "gospodo" naprednjaci koji ste od ovog portala, koji je nekad bio najbolji u zemlji napravili Grand paradu, pogledajte malo fotografiju novog predsednika 20.maja uvece .Iz njegovih ledja je bio harmonikas Kemis, Sasa Pantic koji pise onaj krs Kursadzije,zvezda veceri je bila pevaljka Cakana koja polupijana lumpuje.
Tek onda imate pravo da komentarisete i uporedjujete.
Mene ne cudi jer je Pink najgledanija televizija u ovoj zemlji.Samo mi je zao sto je to relno stanje u ovoj zemlji a takve nas niko nece.
Da mozemo sami bilo bi lepo, ali nazalost bez pomoci sa strane, gde vas predsednik nema ama bas nikakav kredibilitet. bice teze vama,nego nama koji ipak znamo da vodimo racuna o sebii ne cekamo da nas bilo ko vodi kao ovce.

Siniša

pre 11 godina

Koliko budalaština pišete ovde. Prvo, ja sam bio u onih nekoliko procenata ljudi koji su podržavali politiku Zorana Đinđića, a sada ste ga odjednom svi vi podržavali, pa čak i Vučić i ekipa...svi vi koji ste vodili hajku protiv njega i radovali se kada je bio streljan ni tada ni sada ne razumete tu politiku i šta mora da se uradi-promeni da bi se stvari promenile na bolje - svi bi vi hteli promene, ali ne i u svojoj kući. Vi nemate prava da sada poredite njega i onu DS i ovu današnju DS na čelu sa Tadićem. Mogao bi mnogo primera da navedem da niste spremni na promene, a pričate o njima. Evo jednog primera, Oliver Dulić je ministar koji je najviše uradio, koji ima vrlo konkretne rezultate, a mnogi ga osporavaju. Zbog čega? Pa zbog toga što zavodi red u mnogim oblastima, a to Srbi neće. Zaustavio je divlju izgradnju i zaveo red, tako da ne može više da gradi neko bez dozvole, ko gde hoće, kako hoće...i da prodaje jedan te isti stan po nekoliko puta. I odmah je dobio protivnike - ,,opštinari'' koji su uzimali reket, građevinska mafija, ali i građani koji već 40 godina unazad zidaju bez dozvole i sada im neko to brani...Drugo, urađeni su urbanistički planovi, sređen je katastar i to mnogima ne odgovara, jer se bolje snalaze-muvaju u haosu. Da nije bilo Dulića i ulaganja države u infrastrkturne projekte širom Srbije građevinska industrija bi propala, ali to niko ne vidi. Reciklaža, čišćenje divljih deponija, zelena-obnovljiva energija...

Slavica

pre 11 godina

Dragi Borise, najiskrenije zalimo, izvinjavamo se i ponizno te molimo da prihvatis mesto premijera ( nasim apelima se pridruzuju i intelektualci ). Organizovacemo prigodni miting i kao onomad Vuku ( "zovi ga SPasoje" ) klicacemo "zovi ga Srdjanee". Mi znamo da ces ti to prihvatiti zarad nase dobrobiti, iako nismo zasluzili i izdali smo te. Znamo da ces, za razliku od nas postupiti ispravno i neces nas prokockati, kao sto smo mi tebe.
Tvoj narod.

REPTIL

pre 11 godina

pogledajte vi ove face pozadi,nema vise euforije,smeha,nadobudnosti.njihova lica oslikavaju REZULTAT njihovog vladanja svih ovih godina.i oni sada, ovako neizmenjeni sa istim ljudima da nas povedu napred?bojim se da cemo utonuti u blato jos dublje.

Čitač

pre 11 godina

Fotografija govori sve, a ko je gledao snimak izjave Borisa Tadića i gledao lica ljudi iza njega zna ko su PRAVI NEPRIJATELJI Srbije. S leva, ko šta misli:
1) Dragoljub Mićunović - "sve što sam te savetovao, otkad je nestao Zoran Đinđić, sada bacaš u vodu. "
2) Bojan Pajtić - "dobro, uradićemo i ovo, ali meni nije baš po volji"
3) Dušan Petrović - "u koji deo leđa da ti zabijem nož? gde će najviše da boli?"
4) Dragan Šutanovac - "ni kumstvo nije kao nekada, ali ja neću da padnem"
5) Dragan Đilas - "džaba sam pravio planove za Beograd. Ispalio me je. I ko će sad brine o svim medijima?"

U centru je Boris Tadić, koji je pokušavao da ostane vođa svog omiljenog tima, ali će posle gledanja snimka lako smeniti sve njih.

Nedostaju:
A) dr Nebojša Krstić - šta on misli, zna samo on i, jedan mali deo, Boris Tadić.
B) Srđan šaper - imao je važnija posla - da uništava dokaze.
C) Jelena Trivan - ona ne mora ni o čemu da razmišlja, dobiće gotove teze od Krstića.
D) Oliver Dulić - bio na drugom mestu sa ambasadorkom SAD i lepo govorio o stvaranju vlade.

To su, dragi građani Srbije, ljudi koji su donosili odluke, prisvojili DS i pola Srbije i sada znaju da ih čeka kazna u vidu rada u Vladi Srbije (a ne krađa), preispitivanje budnim okom EU, i stravična kontrola SNS-a - novih koalicionih partnera.

Petar

pre 11 godina

Pa ovo je stvarno sramota!Zar ovi iz Dsa nemaju nimalo obraza?Sve samo da ne ostanu bez funkcija i privilegija.Jel ih niko nije obavestio da su izgubili izbore???A mene bi na Tadicevom mestu bilo sramota da se kandidujem na mesto premijera.Gradjani ga ne zele vise na celu drzave i toga treba da bude svestan i da uvazi rezultate izbora!!!!!

Miroslav Ivić

pre 11 godina

''Kad normalani ljudi gledaju tako nešto, uplaše se. Kažu- vidi ovi opasni momci. A kad čitam ove novine i gledam slike ovih mangupa u ovim novinama, ha, smešni su, majke mi! To su sve devojčice.''

veseljko

pre 11 godina

Neverovatna slika???Da li ste svesni vasih lica drugovi DSovci?Pa zaboga pogledajte se u ogledalo i podnesite ostavke i pustite zrele i mlade DSovce da stupe na scenu!!!Gotovo,shvatate li,gotovo je!!

Dejan

pre 11 godina

Dacic hoce po koju cenu u vladi da zastiti ne Srbi na Kosovu nego svog tajnog financijiskog ministra "Palmu". Branite Srbiju od kradje Boris Tadicu, ne dozvolite da oni nama odizimaju zemlju kako se desilo u pomoravlje. Dosta nama kik box kluba, dajte bolje pare za omladinu i kulturu. A ne sa bitke ! Zivela Srbija.

Sismis

pre 11 godina

Kao i prosli put sto ste uradili narodu, narod je glasao za vas a vi ste krili premijera, pa ste postavili Cvetkovica koji nas je unistio zajedno sa vama.Pa gde ce vam kraj Tadicu?Zasto krijete premijera, ponovo da nam podvalite nesto.Kako je SNS mogla da jasno i glasno kaze ko je kandidat.I da narod casno glasa a vi samo nesto mtno radite i krijete od naroda!!!!

guja

pre 11 godina

Ma kakav program. Prvo da se procesuiraju polažaonici. Postoji osnovana sumnja da su oni krivi za novonastalu situaciju. Nego kako će sa Gljivicom. Nemaju 126. Ajde bre odma' radite ono što vam je rekla Meri. Koga više folirate. Umesto da ste gutali žabe kad je bilo vreme, sad morate krokodila. Mi znamo da se teško živi. Sad znate i vi. Svima ista prava. Ma nije Tomy tako loš,a? Srećno rudari!!!!

principijelno

pre 11 godina

DS ne treba da ulazi u vladu, jos manje da Boris bude mandatar. Kako bilo, narod je rekao svoje i ajde sad da vidimo rezultat onih koji su dobili izbore. Ne vidim zasto ne moze kvalitetno da se radi i iz opozicije, mislim da je to bolje od trulih kompromisa.

pavle

pre 11 godina

Koje crne programe pominjete.Ako kojim slučajem napravite koaliciju sa onima koji imaju mašine u Kolubari,ili što propagiraju da obavezno pored žene treba da imaši švalerku pevaljku vi ste ga ugasili za vek vekova.Koalicija DS-SNS je najmanje zlo za Srbiju

Lun kralj noci

pre 11 godina

Veliki Manitu ovdasnjeg rezervata okupio je oko sebe u Krunskoj 69 neke od svojih kreacija i rekao:“Zelim da vam podarim program, a nasim sledbenicima TV program- RTS-a, Pinka, Blica, Kurira i ostalih Manituovih medija."

Zoran

pre 11 godina

Grupa TNT...Micunovic br 1, Tadic AlanFord, Sutanovac Grunf, Petrovic Sef, Pajtic Bob Rok i Djilas Sir Oliver u epizodi "hocu mnogo mogu malo"...i fali Ivica kao inspektor Brok.

pera detlic

pre 11 godina

Meni se cini da je "program vlade" pre svega dogovor da Dacek, koji obavezno hoce policiju - ne hapsi koalicione partnere ! Posle 1. kruga se dogovorili za 5 minuta (ljubav do neba !), njihov i noz i hleb - ali sada problem ! Sta ako Toma u narodu otvori pitanja lopurda i trazi da odgovorni ministar hapsi lopurde ? Sta ce Dacek, da se pravi lud, ne cuje, ili ce da stiti koalicionog "koljega sto baljega" ? NECE DACEK da reskira, taman se oprao, IMA DA LOVI I HAPSI KOALICIONE demokrate ko laste insekte ! E, tu ZAPELO ! SADA JE TU TOMA KAO NADZORNI ORGAN i ne moze kao pre "sve ostaje medju nama", "dodjes mi dodjem ti", kao za KOFERCE.
Veliki rezultat ovih izbora !
Videce narod ko je i koliko pokrao i drzavu Srbiju i gradjane za ovih 12 godina "demokratije". Ne sve - ali samo da krene samociscenje Srbije od komunistickog taloga koji se pretvorio u "najsposobnije" KAPITALISTE. Kako ih je ruska akademikinja Mira Markovic ucila: "Moze i kapitalizam ako smo mi (julovci) najveci kapitalisti".

Predrag

pre 11 godina

To sto ste sve doveli do kolapsa i sto nezavisni strucnjaci procenjuju da smo i od Grcke gori,neka te ne brine.
Samo polako.
Trguj,ramisljaj,trguj,razmisljaj,pa opet...
Sta te briga za kurs,privredu,mala i srednja preduzeca,nezaposlene i zaposlene koji ne primaju nista...
Ti imas.
Trguj,razmisljaj,trguj,razmisljaj ,pa opet.

I pazi sta ce svet reci.
Ipak Ti treba u nekom filmu da se pojavis,zar ne.

kole

pre 11 godina

Ja bih vas pustio da formirate vladu ponovo. Ni novu godinu nećete slaviti zajedno. Vi bolje od već viđenog niste u stanju i to će svakom ubrzo postati jasno.

aca

pre 11 godina

Ovi se ponasaju kao da su dobili izbore !!!!! Covece, sat vam odbrojava,i ako se pod hitno ne izjasnite odoste u opoziciju. Sto Zoran nije ziv samo 2 minuta da vidi zbog kojih parazita je dao zivot. Bruka.

Bosko Boskovic

pre 11 godina

@ (Nebojša, 25. maj 2012 21:01)

Slazem se u potpunosti ali dzaba kad im se ovde javi neki bezimeni ili neka bezimena i poture im lazno ogledalce i oni i dalje misle da su najlepsi na svetu. Toma jeste bio grobar ali ovi na slici kao porodica Topalovic ce da sahrane Srbiju.

Jack Sparrow

pre 11 godina

Da li stvarno neko misli da npr. Žarko Obradović ,Milutin Mrkonjić ili Oliver Dulić zaslužuju da opet budu ministri, da li ijedan novinar sme da pita Dačića da li njegovi potpresednici trebaju da budu opet ministri? Očigledno da su najbitnija personalna rešenja, bar što se SPS-a tiče, da li je to i najbolje za budućnost Srbije, ko te pita.

Srbin

pre 11 godina

cekaj bre znaci da si lazov na kvadrat !!! ne mesaj se u politiku nije to za tebe ! budi profesor boli te uvo ti bar imas DIPLOMU pusti bre ove bez diplome da vladaju za njih smo glasali sto se ti mesas covece !

Panus-013

pre 11 godina

Program vlade?
Nema tu sta,vec samo suzbijanje korupcije,afera,privatizacija itd. Nezavisno pravosudje...
Ako budu radili na tome,eto pola DS-a na robiji. A ni SPS ne bi bolje prosao. DSS necu ni da racunam.
I kakva to vlada moze da bude? Sve jedno kakva i sta ce da radi ako ne radi ono gore navedeno.
Ako DS ne posalje bar 20 ljudi na duzu robiju zbog privatizacija,korupcije i ostalog,nisu zasluzili ni cenzus da predju.
A ni nece za 4 godine. A posle toga,treba im zabraniti 'demokratska' u imenu stranke.A odavno nisu ni stranka vec preduzece.

shomy81

pre 11 godina

Situacija je potpuno jasna. Bila je vest da su neke struje u DS-u tražile da se ode u opoziciju. To su naravno strukture koje nisu u samom vrhu stranke, koje nisu ogrezle u korupciju i koje se ne plaše prepuštanja vlasti. Vrh stranke je svestan da će im nakon Tomine posete Briselu, Moskvi, Vašingtonu, a posebno Berlinu, biti izbijen poslednji adut, a to je slika o nekakvom zlom nacionalisti, koji će ponovo napraviti haos na Balkanu i ponovo gurnuti Srbiju u izolaciju. Nakon formalnog prihvatanja Nikolića kao legitimnog političara i saradnika od strane Evrope i okruženja na dnevni red dolaze teme koje najviše zanimaju građane Srbije, a to su SISTEMSKA korupcija, kriminal, ekonomija... E tu na scenu stupa Dačić koji bukvalno drži u rukama jedan deo "političke elite" koja je gurnula svoje pipke gde god je to bilo moguće, a posebno tamo gde još uvek postoje neispražnjeni fondovi.

Dule B.

pre 11 godina

Topalovici! Joj sahranicete ovo drustvo i sve gradjane...sramota ko je nama politicka a i sva ostala elita...:D Pozdrav svim sapatnicima...

dejan

pre 11 godina

ovaj sve radi da odstane na zlatnu stolicu, ja mislim da se tadic bori da opstane primijer jer ima mnogo mucke iza njegova ledza, pa se sada brine,prva mucka je gde je potroseno 60miliard dolara .

novicas

pre 11 godina

Vrlo zanimjiva fotografija za analizu psihološkog stanja grupe.
Fotografija liči na uspomenu sa nekog parastosa.
U najdubljoj žalosti je Dragan Đilas.Šutanovac izgleda uplašeno i rado bi se sklonio sa slike,jer ga muče neke poruke osobe koja još uvek nije inaugurisana.Mićunović rutinski,čovek iskusan,ko zna koji mu je ovo parastos u životu.Petrović pokušava da odglumi slučajnog prolaznika,kao samo je tu da vidi o čemu se radi,inače nema on ništa sa njima.Pajtíć jedini ima stav pobednika i samo ga muči pitanje zašto su njega pozvali kad mu niko nije umro.
Jedino Tadić ima glumu upriličenu događaju,jer samo on iz grupe zna da je na svom parastosu.

Mario Bros

pre 11 godina

@beDSimena

Samo naivna osoba može da pomisli da Tadić jedini na političkoj sceni ništa nema, dok svi njegovi saradnici valjaju milione, kao i lideri svih ostalih stranaka. Štos je u tome da se u prvi plan gura neko ko doista ne krade, a posle kada oni okolo skrivajući se iza njega nakradu dovoljno za par života, njemu daju deo. On je vedrio i oblačio svo ovo vreme, postavljao sve kadrove, donosio sve odluke u državi. Na kome da se slome kola?
Njegov program svi dobro znaju. Deklarativno za EU, suštinski ne dirati administrativne viškove, monopole, finansijske faraone i što čvršće držati uzde medijima i sa osmehom na licu čekati sudnji dan ili čudo.

brainwash - OCCUPY!

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a. "

Tadicu, ako si faca prvo se obracunaj sa tajkunima - neka dokazu poreklo imovine, i sve sto je pokradeno da vrate!!! A za osalo sto legalno imaju da pocnu da placaju poreze u ovoj drzavi a ne na Kipru, etc! Zato si izgubio od Nikolica, koji je bar praznim pistoljem pretio tajkinima!

ivann

pre 11 godina

Sramota!

Cuj ti njega , molim te, nisu bila dozvoljena pitanja. Naljutio se na nas gradjane pa sad moramo da ga molimo da bude premijer.
Cuj more, ako ti se ne svidja, sto se mene tice , mozes slobodno na pecanje ili gde hoces.
E pa zato si i izgubio izbore sto se ponasas ko uvredjena mlada.

surovo_realan

pre 11 godina

sta sada izvodite kada se i pre izbora znalo kakva ce vlada biti. sad treba svi da budemo srecni ako tadic pristane da bude premijer, nemojte kociti vise drzavu vec zavrnite rukave da se dinar ne bi srozao do 120 dinara

sasa jokic

pre 11 godina

Secate sa Djindjiceve poruke vezane za staru indijansku izreku. "Kada imate vise zaba ispred sebe i treba da ih pojedete, ne razmisljajte puno, i pocnite od najvece".
Jel vidite koliko je Boris daleko od njegove filozofije? On ce prvo danima da ih gleda, pa ce da krene od najmanje, i zato smo tu gde smo, Toma predsednik, Dacic glavna udavaca, a DS sve slabiji!

dutrich

pre 11 godina

Femkanje... Nek drugi donesu odluku, sad je svaka pogresna? Opet neko koci? Pa zar nije jasno da je vreme da se u DS nesto promeni? Ko li predlaze ovakve korake? Dal to neko hoce da rasturi DS?

мк

pre 11 godina

Ovaj levo u bradi je dušan zvani 10%.,ovaj skroz desno je djilas,gradonačelnik beograda koji u toku izborne kampanje po selima svečano otvara trafo stanice koje još uvek nisu završene.ma komedija!!!opet će formirati vladu i maltene držati sve konce u svojim rukama,a ako nešto ne ide ona će kriviti nikolića koji nema veze sa njima!živi bili pa videli!ranije su imali opravdanje za svoje neuspehe u ekonomskoj krizi,sad će se hvatati za nikolića,da sve on kao koči i usporava put srbije ka eu.put srbije pun rupa na istom

zex

pre 11 godina

Slika sve govori.Sa sklopljenim rukama,oborenim pogledima i tuznim licima ocigledno je u pitanju parastos.Ali sami su krivi.Sa Jelenom Trivan,sa setanjem Dulica iz ministarstva u ministarstvo,sa rekonstrukcijom Vlade i vracanjem onog bradatog cuda u istu,mogli su dobiti izbore jedino ako misle da smo mi dudale.A cini se da nismo.Ne mogu se dobiti izbori na talasu postovanja prema Djindjicu deset godina od njegovog smaknuca.Sad se ponizavaju i pristaju da prave Vladu sa covekom koji ih je pre petnaest dana optuzio za pljacku a da ga niko od njih nije opomenuo da je obecao istinu o kradji izbora.Ili je kradje bilo?

doktor

pre 11 godina

Premijer nudi program? Od tebe se trazi da budes predsednik Vlade... Preuzim odgovornost! Ne mogu da verujem,srpski lideri ako ne mogu da kontrolisu sve ,onda nece nista,uvrede se!

Max

pre 11 godina

Kakvom crnom programu? Ko od vas uopšte ima bilo kakav program i koji ste to program do sada sprovodili, osim programa "ščepaj fotelju po svaku cenu"?? Čanak recimo kritikuje DS, a sa tim istim DSom (i SPSom) je u koaliciji. Sad opet prave situacija da ih "molimo" da sastave bilo kakvu vladu, a ne kapiraju da ih je narod prozreo ovaj put i da te fore više ne prolaze. Ako Tadić i DS opet zasednu na vlast mimo izborne volje građana, očigledno da je neki novi 5. oktobar neminovan jer se ova banda ne može oterati demokratskim putem.

Roma Ultras

pre 11 godina

Romi bi trebalo da protestuju masovno zbog losih uslova zivota, i da traze od nove vlade da im omoguci posao i bezbednost, vreme je!

pezos masa

pre 11 godina

Ma samo nek se njih dvojica tj. Tadic i Dacic vole i grle, a za narod ih boli uvo, kao i do sada. Bolje da vladu formiraju DS i SNS nego DS i SPS jer bi nam u ovom drugom slucaju ostala ista slika stvari ili pak isto stanje stvari, a znamo kako nam je prethodne cetiri godine. Dobio je Tadic podrsku za reforme, i narod smo u drugm krugu predsdnickih izbora dali vecinsku podrsku reformama tj. promenama i dobro je da smo bar u tome uspeli. I bilo bi dobro da nam DS ne prica o reformama, emi ih gledamo vec cetiri godine, em je prosla predizborna kampanja pa nemaju radi cega da besplatno dele sarene laze.

jocko

pre 11 godina

Samo još koji mesec da se BoTa smisli hoće li, neće li? A za to vreme, sve u Srbiji treba da stoji u mestu, kurs divlja,... Dokle više sa čekanjem? A Boris ako prihvati-kajaće se, ako ne prihvati-kajaće se, isto mu dođe.

sasa

pre 11 godina

Dok se oni dogovore oko programa koji ce biti samo mrtvo slovo na papiru Srbija sve vise tone.Samo jos jedan u nizu dokaza koliko su nesposobni.!

marama

pre 11 godina

Ako Tadić dogovara program onda možemo da pretpostavimo i da je Tadić novi premijer. I nek nam ne kaže da personalna rešenja nisu važna, jer su i te kako važna. Dulić, Mrkonjić, Obradović i Malovićka su samo neki koji ne zaslužuju novi mandat.

SS

pre 11 godina

Ne razumem, kako Tadić ne vidi da je sebi stavio pištolj na čelo... Dačić ga vrti oko malog prsta, a ovi njegovi zarad fotelja guraju u provaliju... da više sluša šta narod želi, priča, a manje svoju "spin" ekipu, priča bi bila drugačija, a DS imala člana više... još jednom ponavljam ako kojim čudom čitaš ovo, Borise, u opoziciju, očisti svoje redove, sačekaj da ovi pokažu šta znaju i onda za koju godinu nazad na reforme koje su stale 2003...

Nenad

pre 11 godina

Godinama (jos od pocetka devedesetih) sam clan Demokratske stranke,a tek sada sam saznao da postoji organ koji se zove "uze predsednistvo" sto implicira da postoji i "sire predsednistvo" mada (koliko ja znam) u Statutu DS-a se pominje samo PREDSEDNISTVO.Takodje je nejasno po kom osnovu je predsednistvo podeljeno na uze i sire,posebno ako se uzme u obzir da su clanovi uzeg predsednistva (osim potpredsednika ,predsednika i predsednika politickog saveta) i gospoda Saper i Krstic?!
Tendencija ignorisanja demokratskih procedura u DS-u postoji odavno (uvek se kao izgovor uzima navodno veca efikasnost i brze donosenje odluka),ali trenutno dozivljava svoj vrhunac.Ovolika zatvorenost stranke koja u svom nazivu ima samo pridev DEMOKRATSKA je iritirajuce.Proslo je skoro nedelju dana od predsednickih izbora,a nijedan od funkcionera DS-a (od kojih danima "nije moglo da se zivi") ni rec da prozbori.A narodu tako nedostaje da mu gospodja Trivan objasni situaciju...

dusan silni

pre 11 godina

Borise,Borise kud srljaš brate mili,opet te savetuju i zaluđuju oni koji te i smestiše da izgubiš izbore.čoveče otrezni se jednom,popričaj malo ispred ogledala sa sobom,ostavi se mudraca kojima si omogućio da nakrckaju svoje račune državnom lovom.Koji program ti imaš sa njima da razmatraš,otkud znaš da ćeš baš ti biti potvrđen mandatar.mudri političar o programu ćuti ako zna šta hoće,ćuti do proglašenja i davanja zakletve.Borise nećeš ti biti premijer DS stranke već neke popišane srbije koju ste stvorili zahvaljujući tim istim savetnicima.Uzmi ili ostavi pa i predloži svog najstručnijeg čoveka iz oblasti finansija i ekonomije,prestani sa mudrovanjem na koje te nagovaraju beogradski džabalebaroši prišljamčeni uz tvoj autoritet i sakriveni u tvojoj senci.

tanja

pre 11 godina

Beskrajno me raduje sto g-dja Trivan nije sa njima na slici. Jos samo par likova da uklone... mislim sve do Djilasa, on za sada neka ostane

Bitniks

pre 11 godina

Ova fotografija predstavlja Demokratsku Stranku danas i ogledalo je izbornog neuspeha...
Na zalost alternative nema...
A ljudi koji odlepljuju zbog belih listica i u njima vide razlog sto je Toma predsednik, treba da se okrenu sebi i urade nesto za sebe...
Ako vas zivot u Srbiji nije naucio da od politike nikada nista necete imati osim ako niste politicar onda imate problem sa sobom...

penzioner

pre 11 godina

Stvarno, gde su Trivanka i onaj arlekin iz Subotice ?Tuzni skup bi bio kao jedna velikaaa (ozloscena)porodica!Trivanka to ume bas lepo da objasni ali neko rece da je kod kozmeticara,steta.

Quasimodo

pre 11 godina

U DS trebaju bolji ljudi da preuzmu stranku! Evo ja mislim sta god narod smatra da je Dulic jedan od boljih kadrova te stranke! Mislim da bi on mogao da bude novi predsednik DS-a!
(sasa, 25. maj 2012 21:45)

Neka odgovori na optuzbe koje su iznete protiv njega, a ocigledno je da je neko lagao ako ni oko cega drugog onda barem oko sajta
http://pistaljka.rs/home/read/76
kao i za nenamensko trosenje sredstava za putovanja oko sveta Dulicevih pajtasa koji umesto da rade idu na plaze o nasem trosku. Ako se optuzbe pokazu kao netacne ja cu prvi da glasam za njega ali sve dok se izbegava da se ova pitanja otvore smatram da je Dulicu mesto u sudu a ne u predsednickoj fotelji.

karasdjordje

pre 11 godina

taj vas program je dogurao srbiju i gradjane na dno,nemojte vise zamajavati jadni narod i bogatiti se na njihovoj muci,pa pogledajte ta lica ljudi iza vas,samo im je novac interes i nista vise

Team9

pre 11 godina

Sve ovo je u isto vreme i smesno i tragicno. Dok oni donose odluke brzinom puza, sve treba da stoji. Kao da su fotelje tu samo zbog njih. To se odnosi na sve politicke cinioce. Ako oni sada treba da se dogovaraju i pricaju o progamu, onda je to zaista deplasirano. Pa zar nemaju unapred pripremljene steategije? Uzas! Toliko javasluka, nebrige, nesposobnosti i gramzivosti na jednom mestu ima samo na nasoj politickoj sceni. Farsa!

vlada

pre 11 godina

Program Vlade obrazlaže mandatar, a mandatar će biti predložen nakon programa, ko će mu "dati" program... Šta je starije, kokoška ili jaje?

1%

pre 11 godina

Majstore, prvi zadatek nove vlade: Ko je mrdnuo dzakove sa izbornim materijalom, i da Vucic kaze sa kim je bio mladi Bojovic u kaficu....a sve ostalo ce ici lako, posto ce stici tih 100 miljardi pomoci sto je obecao Toma..

Marica

pre 11 godina

Na poslednjoj sednice Uprave Bajerna, kojoj su prisustvovali i predstavnici navijaca,odluceno je da se oduzme Celziju titula pobednika u LS i doneta je jednoglasna odluka da se pobednikom proglasi BAJERN.

ivica

pre 11 godina

ma ljudi ne radi se ovde o programu i strategijama..ovde se radi o raspodeli plena.demokrate znaju da ce dacic traziti ministarstvo vise pa se gospoda-petrovic,sutanovac,trivan,malo uzdrmala.medutim,imam neki utisak da je tadic u nekom strahu,nesto ga muci.znate,kad toma bude kontrolisao vojsku i vba a dacic policiju i biu nece biti jednostavno.znate nezgodno je,kontrola sa svih strana.po mom misljenju,mislim da se polako stvara atmosfera u kojoj bi trebalo da bude manje korupcije i kriminala.

Slavka

pre 11 godina

Tacno tako ECCO,dosta vise,a ovi neka velicaju tadica,dacica,nikolica(pisem malim slovima njihova prezimena jer su nule od ljudi).Ovaj mesec smo jedva decu slali u skolu,od setembra nisam sigurna

zex

pre 11 godina

Tadić je rekao da najvažniji cilj nove vlade treba da bude početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu, kao i da treba nastaviti reforme i borbu protiv organizovanog kriminala.
Gospodo a gde je tu narod?nigde ne pise bolji zivot.posao,plate,bolji standard,sigurnost.meni je vazno dal cu imati para sutra da kupim hleba,da platim struju i ostale racune,evo u epsu vanredno stanje,nemaju para zbog izbora sve im pokupila vlast a sada krenuli da iskljucuju struju.mi u eu necemo uci jos bar 6godina a do tada srbija ce izumreti bar pola od gladi,ovo je katasrofa.jeste li vi glasali za ovo sto je tadic naveo ili za bolji i sigurniji zivot? To je pitanje za sve iz ds-a.treba preziveti do ulasaka u eu.a posle nas ceka raj.kada udjemo u eu svako od nas ce dobiti po 20000eu i posao i veliku platu i zivecemo srecno do kraja zivota.eto to je ta bajka.

ackoniskikartel

pre 11 godina

Ko god da napravi vladu imaće isti problem,a to je Kosovo.Tek kada shvatimo mi Srbi koliko nas ono koči godinama i koliko dajemo godisnje za njega novca biće kasno za sve.Šteta što ne razmišljamo o sebi samima i o našoj deci sutra nego o delu teritorije na kojoj nas ima 20 puta manje nego Albanaca.Ako se ovako nastavi biće sve gore i gore.

ds dss

pre 11 godina

od danas do formiranja vlade ne pratim politiku. zasto da me (bez razloga) boli glava? racunam do tad cu izdrzati, osim ako politikantska zavisnost nije jaca od one nikotinske.

nevidljivi

pre 11 godina

..a Dulic rece danas izlazite sa predlogom za premijera..lupi te ga po usima da se ne izlece vise tako..ja taman hteo da pojedem svoj monitor ako vi kazete to danas..

nikola

pre 11 godina

haha o programu hoce da pricaju,sta li sad mulja.haha imaju neke principe.a program je "za bolji zivot" pa da provere da nije sps protiv toga,nije obavesten.

PAMETAN GENIJE

pre 11 godina

Priblizicete se gradjanima kada hapsili sve velike lopine iz vasih redova i koalicionih partnera,zatim pretresete tajkune i Kolubaru u celosti drzavnu pljacku Srbije!!Reformisite sudstvo kako treba,uredite zakone a ne da bogati placaju slobodu dok posteni trunu po zatvorima za sitne pare a opljackanim milionima bogati placaju slobodu i brane se namestenim procesima u sprezi advokata i sudija...

antikampanja

pre 11 godina

Tadić: "Neću biti premijer"
Tadić: "Hoću biti premijer"

Tadić je juče govorio jedno, danas drugo, a sutra?

Opasno je kockati se sa budućnošću Srbije
(antikampanja, 25. maj 2012 17:17)

Stefan

pre 11 godina

Još uvek mu odzvanjaju reči da neće biti premijer, pa se nada da će to narod za koji dan zaboraviti! Ima i pravo, šta mi sve zaboravili!

vrnjacka banja

pre 11 godina

Clanak jednog americkog novinara : "Ima na Balkanu jedna zemlja, koja se graniči sama sa sobom. Gde žive najlepše žene, a natalitet opada. Gde nezaposleni najviše rade, gde na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gde vozovi kasne po redu vožnje. Gde svi igraju fudbal, a pobeđuju u vaterpolu, košarci, rukometu ili odbojci. Gde svi žure na posao, a niko ne stiže na vreme. Gde osmočasovno radno vreme traje dvanaest sati. Gde je zdravstvo besplatno, a lečenje skupo. Gde su novinari slobodni da napišu šta god im se naredi. Gde je svetska kriza dobila državljanstvo. Gde su javne nabavke tajne, a državne tajne javne. Gde se ratovi nikad ne završavaju. Gde se istorija ponavlja svaki dan. Gde su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gde je strana valuta uzeta za domaću. Gde ljudi slave slavu, a psuju Boga. Gde pametne zbog nerazumevanja proglašavaju ludacima, a ludake sposobnima. Gde nepismeni pišu istoriju. Gde su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gde vlast prezire građane kao neželjene svedoke. Gde se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo. Gde se svako svakome smeška, a niko nikome ne želi dobro. Gde sudski postupci traju duže od života. Gde su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gde prizivaju diktatora, a demokratiju smatraju porezom na budale. Gde smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Gde nisi normalan, ako ne poludiš. Gde živiš samo zato da bi umro, gde je vreme beskonačno, a vlast besmrtna...

Uros Prejaki

pre 11 godina

Treba sad nekako plebsu saopstiti kako ce siroka koalicija opet biti iskljucivo i samo radi interesa gradjana i drzave. Bice malo neprijatno ali prosli su tu skolu vec sa SPS-om eto nama novog istorijskog pomirenja. Bice opet cvrstih zagrljaja vidim ovaj put sa radikalima eh... I treba naci nekog ko bi hteo da se blamira kao premijer takve vlade, bice opet neki Cvetko ikebana.

Flavije sas Slavije

pre 11 godina

Kaze: Odliku uzeg predsednistva sada treba da potvrdi sire predsednistvo....
Na odlicnom ste vi putu da i sire i uze predsednistvo vase stranke ostane bez clanstva, i bez glasaca (simpatizera) pa se onda vas tu desetak clanova tog uzeg, sireg i najsireg predsednistva svi uvatite za usi i igrajte pipirevku....
Face Pajtica i O`Djile sa fotografije sve govore o stanju vaseg predsednistva. Ovakvu pucavelu DS-a nisu ocekivali ni najuporniji glasaci DS-a (ne clanovi, napominjem glasaci). Stegnite onu stvar i najpre konsolidujte stranku koja je u totalnom raspadu. Mozda je vec i kasno.

Aleksandar

pre 11 godina

Ovi bili na sahrani sopstvene stranke...
Sada nesto ozbiljno, najbolje bi bilo da se parlamentarni izbori ponove...
da niko ne pravai vladu, vec na izborima da vidimo sta narod misli, jel ovi rezultati su samo jednog dela naroda...
I sa novim izborima mislim da bi male stranke nestale t podrazumevam i SPS i d abi DS i SNS dobili mnogo veci broj glasova...
A licno mislim da je najbolje i za DS i SNS ne prave vlade, jel na sledecim izborima partija koja nije bila u vladi imace totalnu vecinu...

marko

pre 11 godina

Bravo ecco-2 na komentarima,i vreme je da se misli o sopstvenoj egsistenciji,ista ce nam deca jesti.uz tebe sam i mislim tako,suvisno je misliti o vladi i njima

la

pre 11 godina

i najlepse molim partijske sluzbenike da se ostave komentarisanja, svrha komentara je da se cuje glas naroda, a ne dobiju dnevnice ili tapsanje po ramenu (posto verujem da bi vas stavili da radite nesto korisnije kada bi nesto drugo znali da radite). laku noc!

Snezana

pre 11 godina

Potpuno sam razocarana.Zar demokratska stranka nije imala plan B za slucaj da Tadic izgubi predsednicke izbore.Ovakva neodgovornost prema sopstvenim glasacima je neverovatna...Ovakva neodgovornost prema opstinskim odborima koji treba da formiraju vlast na lokalnom nivou dok oni jednostavno cute je strasna...To vreme druge stranke koriste i prave vlast...Izgubiti izbore je poraz ali ovakvo cutanje i oklevanje je direktan samar svim onim ljudima koji su glasali za njih...Postovana ,gospodo,ne svodi se demokratija na jednog coveka,ni na pet,ni na deset...

P i l o t

pre 11 godina

Gospon, valjda je jasno da i u gradskoj upravi beograda, treba VLAST pribliziti ZAPOSLENIMA.

Gosta je bilo svercera sa salasa, koji se bave preprodajom i kopiranjem uz kradju a na ODLICNO PLACENIM MESTIMA, nacelnika, pomocnika, sefa.

TAKVI nazvi politicki korektni, su obicne SVRATISE, dodju jednom do dva puta mesecno ili nedeljno na kafu i tutanj, od skole imaju DIPLOME KAO I BUDUCI PREDSEDNIK, nisu videli kolege a i fakulte na kom su stekli diplome, obicno Zrenjanin ili New Sad.

Gradska Uprava Beograda vapi za smenama i promenama.

P I L O T

belli

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima"...ovaj gospodin ne uči na tudjim greškama a na svojim još manje,to je očigledno...mislio sam da je njegova retorika u predizbornoj kampanji samo stil propagiranja,ali avaj...ovo je odraz njegovog razmišljanja.Populizam koji ovaj gospodin zastupa dovešće DS do dna...

UruRuck

pre 11 godina

Takav program je bespredmetan a time i takva Vlada novih 5 godina tracenja vremena i ekonomskog sunovrata Srbije.
1. Početak pregovora sa Evropskom unijom o članstvu - ako su vama sami pregovi cilj (a ne datum ulaska) onda od toga nema nista.
Ako se tome doda i kriza evra, jacanje EU-skepticizma u vodecim ekonomijama te iste EU kao i evidentan rast ksenofobije u EU - pisi propalo.
2. Ne moze biti nastavka reformi - jer one istinske i sadrzajne, jos nisu ni pocete. Znaci - cilj bi trebao biti - zapocinjanje reformi. Tu ne govorimo o rasprodaji teritorije, javne svojine , razoruzavanje Srbije u cemu ste se pokazali vrlo uspesni u zadnjih 12 godina.
3. O vasoj spremnosti da povedete borbu protiv organizovanog kriminala - nije vredno trositi reci. Vi "tajkunizam" , monopolizam, nepotizam itd. uopste ne vidite kao formu kriminala te se protiv nje niste niti cete se boriti. Ali i ne bi mogli - jer su vam upravo takvi u sopstvenoj stranci.

Znaci, svaka nada da ce ovoj zemlji biti bolje sa Vladom baziranom na takvom programu - je tragi-komicna.

Marko

pre 11 godina

Pa dobro zar je toliko bitno ko ce biti predsednik vlade? Pa valjda je prvo bitno da se vidi ko ce kakva mesta "zasluzeno" da zauzme (citaj program vlade). A onda da se za mandatara imenuje gospodin Totalus Anonimus...yupi ..to je dobitna kombinacija za zemlju Srbiju. Puno pozdrva za sve i ohrabrujem DS da do septembra ne daju ime mandatara. Uzas.

123

pre 11 godina

Ovo sada je unekoliko drugaciji slucaj nego posle poraza sa vladom Zorana Zivkovica. Tada je poraz bio ocigledan, pa nije bilo dileme da ce DS otici u opoziciju. Ove izbore sada bismo mogli cak da nazovemo i uspehom - da nije bilo poraza Borisa Tadica. Zato je i donosenje odluke veoma tesko. U svakom slucaju, mislim da vlada, ma ko da je formira nece dugo opstati, najvise godinu do dve i da cemo imati nove izbore ali tada u jos tezoj ekonomskoj situaciji.

po$teno

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

vest od juče sa http://pistaljka.rs

Rođaku Dragana Šutanovca 120 miliona od Fonda za razvoj
24.05.2012
Piše Ivan Ninić

Gora prom internacional d.o.o. iz Beograda nalazi se među onim preduzećima koja su u jeku ekonomske krize i nelikvidnosti dobila povoljan kredit iz Fonda za razvoj Republike Srbije – za dve godine tačno 120 miliona dinara državnog novca završilo je na računu preduzeća čiji je vlasnik Goran Šutanovac, bliski rođak (brat od strica) potpredsednika Demokratske stranke i ministra odbrane Dragana Šutanovca, saznaje Pištaljka.

ceo tekst: http://pistaljka.rs/home/read/215

dejan

pre 11 godina

Ja mislim da oni čekaju da NBS potroši sve devizne rezerve da obuzda "Njihove" banke, a onda će doći i reći "e mi nećemo u vladu".

ecco2

pre 11 godina

Samo vi pravite planove vlade,programe i nove pljacke.Uskoro ce mo se podeliti,nazalost ali realno,nadam se da ce svi politicari ostati u BG ,koji niko nece.Verovao sam u Srbiju ali vise ne,nesto novo mora biti.

MUKNAVI

pre 11 godina

Grupni interesi su im bitni,zato se i natezu oko formiranja vlade.Davno su oni krenuli sumom a Narod hodi drumom.Sastanu se svake cetvrte godine i onda lazu na kamare da se opet vrate u fotelje iz kojih mogu da za sebe grabe.Proslo je dvadeset i kusur godina kako je takva vladavina pocela i otanjilo je ono sto moze da se uzme pa se sada svi unezverise jer treba i Narodu da pokazu boljitke.Narod cuti,preko polovine od broja gradjana nije im izaslo na njihove izbore a ima i mnogo onih koji su bili na izborima "reda radi",a to im smeta jer iza toga dolazi vulkan koji moze svu tu njihovu "politiku" i njih da prozdere u odmazdi za njihove prevare,lazi,privatizacije,zaduzivanja,zbog njihovih tajkuna koji vire iza stranaka i komanduju po Srbiji kako njima odgovara.E pa nicija nije do zore...mic po mic doguralo blizu duvara a onda ,kurte,murte od mesnih zajednica pa do Beograda berite kozu na siljak ,jer to nije pretnja,vec logican sled drustvenih dogadjanja kada se gomilica ljudi osili i zajase ostale koji bi trebali da im sluze,da ih postuju i ne talasaju kada oni govore.A zasto bi to trebali da rade,i da se tako ponasaju a` kurte,murte bivse nase komsije koji se od vlasti pokondiriste,zaimaste i sada glumatate grofove,grofice podelivsi Srbiju na svoje grofovije i sada se izmedju sebe prepirete da jedni drugima jos dzapite,a ako bi vam zatrebalo u stanju ste,ako to vase ludilo ne zaustavi Narod koji je jos uvek upamet`,da izazovete nahiske ratove zbog vasih gladnih ociju i fotelje

Svetozar

pre 11 godina

Rece bivsi predsednik, onako filmski, da imaju dve zene predvidjene za poziciju premijera, ali da nece sada da nam kaze.
Nakon ovog saopstenja i ove slike...samo mi jedna misao pada na pamet.
Karakterne osobine i neke druge osobine.

Todor,Banat.

pre 11 godina

Ja jos zamisljam kakva bi Srbija bila od 2008.,
da nisu na vlast dosli ovi lopovi,vec da su bile neke normalne stranke,
a za premijera Ante Markovic,predsednik Srbije,Verica Barac...

JohnyBgood

pre 11 godina

Procitavsi ovu vest sam shvatio da na ovom portalu nedostaju rubrike "Humor" i "Verovali ili ne".

Jer stvarno ne znam gde drugo moze da se smesti kad BT kaze: "Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima".

Coveki izgubi 820 hiljada ili vise od 1/3 glasova izmedju dva izbora, covek okruzen Dulicem, Trivankom, i drustvom... covek koji jos uvek ocigledno ne shvata sta se u ovoj zemlji upravo dogodilo.

PS A koliko su za ove 4 godine "priblizili vlast gradjanima" se vidi i po 12 uplatnica koje treba da popunis da bi registrovao kola, GOMILAMA firmarina i haraca koje placas pre nego sto zaradis i jedan dinar, itd. itd. itd. O CEMU mi ovde pricamo?!

Aca

pre 11 godina

Daj molim te neku posalicu tipa "Novinari su veoma zainteresovana ljudska bica...".
Nesto si mi se mnogo smrk'o. Ne bih rekao da te je sram da pogazis sto si rekao, nece biti ni prvi ni poslednji put. Bice da si u neobranom grozdju, umace ti funkcija velikog mislioca i govornika, a ne umes da radis. Uz to ce i Toma da kritikuje i odvaljuje posalice (nista manje duhovito i spretno). A i lepota ti se nekud dede..

flomaster

pre 11 godina

"Tadić je naveo da su mu veći protivnici od Tomislava Nikolića oni koji u DS rade samo za svoj lični interes."
E Borise, Borise.... radio si kao crnac 4 godine, urnisao svoje zdravlje, bez ikakvog razloga prekinuo predsednicki mandat....
Sad jos da ti pomognu da izgubis u drugom krugu i svi ce biti zadovoljni.
( b92. 07.05.2012.)

Ponovio sam komentar sa ovog foruma, dan posle prvog kruga izbora!
Boris dobro zna sta je srz problema samo sto ocigledno nema snage da sam resi taj problem!
Paradoksalno, mozda Toma i Ivica mogu da mu pomognu vise od najblizih 'saradnika' ....
Srbija nema vremena da ceka!

ecco2

pre 11 godina

PODELA!Zapadna sa BG ,i istocna Nazovimo je gladna,narodna itd,posto toliko sa omalozavanjem se prica,Dok je vasih Demokrata,radikala,narodnjaka sve ide u ***.Pa valjda ce mo naci nekog postenog,da nas prestavlja,i izvede iz bedaka.

europeac

pre 11 godina

U normalnoj demokratskoj zemlji nakon ovakvih izbora g-din Tadic bi momentalno dao ostavku zbog rezultata koje je on i stranka dobio na izborima. A u ne-normalnoj demokratiji jos ga mole da bude premijer. Svasta!!!

Pera

pre 11 godina

Ako ce Tadic da pravi vladu, po mom misljenju, trebalo bi da ponudi minimum jedno podpredcednicko mesto u vladi SNS-u, a mozda cak i neke resore. SNS bi trebalo takodje da ponese deo odgovornosti, a ako im se ne svidja u valdi mogu uvek da je napuste.

Zabrinuti Roditelj

pre 11 godina

Sećam se da smo u Titovo vreme bili cenjeni i poštovani i kao država i kao narod i kao pojedinci i to u čitavom svetu. Danas, imam osećaj da smo zagazili u moralnu kaljugi i da sam sebe više i ne cenim i ne poštujem. Iako sam visoki intelektualac zaista se osećam idiotski da mi neko, za koga sam bio i dušom i telom, posle 8 godina vlasti i totalnog neuspeha (pročitati Izveštaj Stejt departmenta) obećava da će zahtevati oštru borbu protiv ... G. Tadiću, pa setite se svih Vaših prethodnih izjava na tu temu. Da saznate rezultate pročitajte i Vi pomenuti Izveštaj. Prekasno je za sve, ali ne i za vas. Da sam mlađi danas bi se odmetnuo u šumu – otišao u partizane, jer izgleda da drugog rešenja nema. Sin bi trebalo da završi ETF. Drugari mu nalaze posao, ali kažu MORAŠ PRVO DA POTPIŠEŠ. E, on je na oca i NEĆE UNAPRED NIŠTA DA POTPIŠE. Ali ozbiljno razmišlja da ide van. Ako mi jedinac ode – sve ću vas proklinjati dok sam živ, a moj glas i mojih bližnjih nikada više dobiti nećete.

laki

pre 11 godina

Prvo o personalnim konsekvencama rezultata ove vlade.Zbog onih protiv kojih vi hocete da se borite a takvi vam sede u vladi ste i sa pravom izgubili mesto predsednika.Dokle cete da stitite Palmu,Dacica i da ih sve ne nabrajam,lista je dugacka?Kakav ste vi covek,imate li uopste i trunke karaktera ili samo radite u interesu svoje stranke i vasih najblizih?Sta je za vas narod,samo stoka kojoj treba samo obecavati a kasnije ih sisati i muzti,zadovoljavati necije nezasite apetite u bilo kom obliku.Ponavljali ste kao papagaji kako Toma menja svoje misljenje i nije odlucan i odgovoran,a sta je sada sa vama veliki vodjo?Zar vam poruka gradjana nije dovoljno jasna?Nisam nikada bio za Tomu i njemu slicnima ali i vas mi je dosta.Godinama ste u vladi,gde su rezultai,sta ste uradili svih godina,zaposljavali po politickoj pripadnosti i dozvoljavali bitangama i neradnicima da isisavaju narod.Jesu to pozitivni rezultati,i oni koji su odradjeni pod pritiskom sila?

Bilo na TV-u pre neki dan

pre 11 godina

Nisam znao da je filmu "Let iznad kukavicjeg gnezda" glavnu ulogu trebalo da igra Kirk Daglas, naime taj film je njegov projekat ali posto je tada vec zasao u godine glavnu ulogu dobio je Dzek Nikolson.

veseljak

pre 11 godina

Ovo prenemaganje i foliranje je moguce samo kod nas, nemamo predsednika, nemamo Vladu, neodgovorni "politikanti" taktiziraju i totalno neodgovorno koce svaki pokusaj da se resi politicki galimatijas koji su oni napravili, i nikom nista....
Strasna je cinjenica da geografija i nemoral kvazipoliticara odredjuje sudbinu naroda na ovim prostorima izmucene i jadne Srbije.
Stidite se bagro!!!!!

Ovi DS-ovci izgledaju kao clanovi nekog profesionalnog komemoracijskog tima

pre 11 godina

WOW!!! 266 komentatorado sada? Pa to su skoro svi koji su glasali... :)
E pa neka i komentiraju. Imaju to pravo jer su i glasali za jednu od suprostavljenih strana i njihovih politika. Jedino se nadam da tu nema nikog od "belih listica" i salonskih filozofa bez vizije oliti pescanikovaca. U suprotnom bi pokazali svima (meni vec jesu samom apstinencijom ucesca) da zaista nemaju ni zrnce karaktera, jer ignorirati sve a potom pametovati sta ce tko, s kim, i kako je dno dna.

Nash

pre 11 godina

Glasao sam za Tadica ali je izgubio (voleo bih da nije) i sad mora da snosi posledice. Treba da se skloni i da ne bude premijer. Pa nismo Rusija malo predsednik malo premijer pa opet... Ne treba Srbiju srozavati jos vise (kad vec imamo novog predsednika).

sumnjivo lice

pre 11 godina

Pa koalicija je ISTA... kakav sada program... menjate ga? Ovaj do sada nije valjao? Nesto mi je tu sumnjivo... pa zar i pored svega jos uvek mislite da smo glupi i naivni?

Dusan

pre 11 godina

U DS-u je očigledna borba za tron predsednika DS. Mislim da građani Srbije nemaju ni novca no vremena i čelaju rasplet, zato najbolje bi bilo za sam DS da ode u opoziciju, pročisti svoje redove, kandiduju svoju politiku na sledećim izborima pa neka narod odluči.

rodja

pre 11 godina

Pa mogao bi verovatno,Petrovic ili njegov pit-bul Prodanovic iz Sremske Mitrovice biti premijer jer sam prica kakav Boris meni niko nista ne moze ,ucenjuje,preti ,sikanira pa nista nas ne bi zacudilo

racerx

pre 11 godina

Kako vas bre vise nije sramota??!!? Pravite od nas, koji smo nekada verovali u taj DS majmune!!

Za one koji ne znaju Agrobanka sutra objavljuje stecaj, jer je navodno napravila dugo od 30 000 000 EUR!!! A pri tome niko ne zna kako se taj dug stvorio!! Dakle, neko se obogatio za tih 30 miliona EUR, na stetu zaposlenih, koji ce od sutra da se pridodaju u onih nekoliko stotina hiljada koji su ostali bez posla za vreme nove-stare vlade!

Umesto da kazete ko je novi premijer, bilo bi lepo barem da objasnite otkud Agrobanci toliki dug?? SIgurno ga nisu napravili sluzbenici! Ili jos bolje koja vam je strategija da ublazite ovaj ogroman udarac na nasu ekonomiju i bankarski sektor? Koji vam je socijalni plan za nezaposlene?

Sta cete da radite sa Sartidom, koji pravi ogroooomne gubitke na dnevnoj bazi? Je li i te ljude ceka sudbina Agrobanke i gomile preduzeca, koje su tajkuni iz redova nove vlasti unistila, zarad sopstvenog profita???

Quasimodo

pre 11 godina

Sta to bi? Pre neki dan Tadic je bio spreman da odgovara na sva pitanja novinara a sada teramo po starom. Nema pitanja, radimo iza zatvorenih vrata. Nista se u ovoj zemlji nije i nece promeniti samo se ne menjaju politicka gluma i praze price

PravdaNS

pre 11 godina

Svaka čast fotoreporteru na fotografiji. Pajtić sa crvenim rogovima na vrhu glave, kako je stao iza bilborda da mu je crveni kvadrat cenrirao rogove je fenomenalno. Đavolske rabote, nema šta, fotografija ih je najbolje okarakterisala. A vi novinari, trebali ste zajedničkim snagama u napad umesto što ste se svi zajedno tamo mumificirali, šta bre nema pitanja?! IMA PITANJA I TO MNOGO, NA KOJE OVA EKIPA MORA DA ODGOVORI!!!

Motorhead !

pre 11 godina

8 godina ste imali vremena da sve to uradite, kao sada cete !!! Glumi beskompromisnog i sa puno samopouzdanja a u stvari skroz pokisao !!! Jadnoj li ga se nama sa njima !!! Sklonite se - izgubili ste !!!

Lala Ns

pre 11 godina

A hm... nisu dozvoljena pitanja? Svi novinari i snimatelji u ovakvim situacijama treba odmah da napuste prostor i da ne objavljuju nikakvu vest. Cisto da im pokazete da iza tih medija stoje milioni gradjana koji imaju pitanja. Mediji su Vas doveli na vlast, mediji mogu i da Vas odvlaste.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

G-dine Tadicu
Hteo bi da va dam jedan savet nikada porodici kojoj prodajete proizvod ne kazete da im je novorodjence ruzno ili otac lici na Hitlera. Vase glupe marketinske pragmate koje vas okruzuju morale su to davno da nauce. Ali koliko vidim iz njihovih opranih biogarfija niko nikada nije radio u struci ili stvorio nesto sam vec je dobio kroz partijske, kumovske i burazerske veze. Drugo valjda po ustavu mora da se izvrsi primo preadaja vlasti, Slavica predaje Tomi pa onda redom, formiranje vlade je valjda cetvrta stavka . Znaci opet pravite racun bez krcmara
Vasi dragi tajkuni koji su opljackali drzavu I prave hajp da se vi pitate dovode vas vrlo nezavidan polozaj.
Vlast je vrlo jak narkotik i tekso se gubi. Za profesora se moze reci daje vrlo osion ponasa se kao USA a ne kao primalac U.S aida. Secam se njegovog fijaska na picniku u Niagara Falls kad je zbog svoje osionosti RCMP morao da ga spasava od razjarenih Licana.
S postovanjem
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Sydney Sam

pre 11 godina

Tadic: "Pregovori za clanstvo EU i Borba protiv organizovanog kriminala, najvaznije za novu Vladu." To mu je ista politika do juce. Nije li privreda i fiskalna politika Srbije trebalo da bude naj, naj, najvazniji program novoformirane Vlade?

Cane

pre 11 godina

Ako Tadic hoce nesto da menja svog najboljeg i najsposobnijeg coveka mora da imenuje za tuzioca. Pa da vidimo hoce li biti rezultata.

мк

pre 11 godina

uh kako je slatka vlast!ne mogu da verujem?da ovi nastavljaju da nam pričaju iste bajke.alooo,izgubili ste!!!narod vas je kaznio!!!ja sam vas kaznio svojim glasom za nikolića!zašto?za 150 dinara benzin,za 150€ platu,za udruživanje sa onima protiv kojih smo se borili,za puteve koji su bukvalno razoreni da ja to ne pamtim od svog rodjenja!beograd ste izgradili i doveli ga na prag eu,a ostatak srbije vratili u 19.vek!

pp

pre 11 godina

Moram da primetim kuknjavu zbog loseg zivota itd. Dugo nisam izasao u grad uvece. Dosao mi je prijatelj iz Nemacke (Nemac), pa sam morao da ga izvedem. Tu se kriza bas i ne oseca. Izlazak nije bio bas jeftin(oko 250evra) sto nije malo ni za njihov standard. Ono sto je njega najvise fasciniralo je sto je bilo puno, a bila je sreda. Toliko:)

iskustvo uci

pre 11 godina

Place mi se kada se setim neodrzanog sestog oktobra. Birati manje zlo od veceg je ipak zlo. Ovih dana beli listic ima, ne veliko, nego ogromno opravdanje.

striza

pre 11 godina

Bio sam na njihovoj strani na ovim izborima. sada, zatezu i komplikuju toliko da Toma zaista izgleda prihvatljivo. samo da slucajno nebi izgubili neku mrvicu vlasti. opet sami za sebe, neosetljivi za sve ostalo i slepi, zaslepljeni sujetom, cime li... zgadili su mi se konacno. vise ne glasam. tacka.

Aleksandar

pre 11 godina

za (Siniša, 26. maj 2012 14:05)

Da, puno je Dulić uradio:
- sajt od 25.000 eur
- njegova firma posluje sa 70 državnih tela,
- tek dve i po godine po dolasku na vlast je prestao u svojoj firmi da bude direktor - znači dotle je bio u sukobu interesa,
- zakon o planiranju i izgradnji, bez pratećih podzakonskih akata - smanjenje građevinske industrije za 70%
- za Serbia Open 2009 i 2010, Dulićevo ministarstvo platilo za reklamno platno 475.000eur
- a to o zaustavljanju divlje gradnje - to se radi tako što se legalizuje tako da zvanično i više neće biti divlje gradnje.

marija

pre 11 godina

Boris Tadic je u izbornoj noci rekao tada jedino moguce, da nece biti premijer.
Razlog je, naravno, krajnje korektan odnos prema cinjenici da mandatara predlaze predsednik, sada Tomislav Nikolic, u ovom slucaju, Jorgovanku Tabakovic, kojoj se najpre mora ponuditi formiranje Vlade.
Na sta bi licilo da je Tadic rekao bilo sta drugacije?
To treba razumeti.

Milja

pre 11 godina

Слажем се да се Тадић превише пренемаже али се не слажем да сада треба да подноси оставку у својој странци, као што га неки напредњаци овде саветују. Па да је тако прво би њихов председник, који је небројено пута изгубио изборе, требао давно поднети оставку а не да се стално кандидује и иде по принципу и ћорава кока понекад убоде зрно.
(тоша, 25. maj 2012 21:51)

Dragi moj Toso,sve si loncice polupao.Kakve veze ima onaj ko se kandidovao i nije pobedjivao,sa onim koji je pobedjivao,bio na vlasti i koji snosi najvecu odgovornost?
Briga nas dal ce podneti ostavku u stranci,on mora iz moralnih i ljudskih razloga da pokupi prnje i za vjek vjekova izadje iz politike!
Vladao je 9 godina(Tadic),imao je 100mlrd evra na raspolaganju da od Srbije napravi malu Svajcarsku,a napravio je jad,bedu,sirotinju!
Pravo pitanje je,ko ce poloziti racune?
Svi se bavite nebitnim stvarima,a niko da spomene kljucnu i najvazniju!
NEKO MORA DA ODGOVARA za ovakvo stanje u zemlji!

Neko Iz Mase

pre 11 godina

"Cilj nove vlade treba da bude što pravednije društvo i približavanje vlasti građanima", istakao je lider DS-a.

A, do SADA je bilo nepravedno drustvo i VLAST koja nije bila priblizena gradjanima?! U zadnjih 12 godina! I cudite se kako ste izgubili izbore,
a sada bi kao bili bolji, shvatitli ste...

Ovo nema ni u Dzibutiju, da izvinu Dzibutcani.

s

pre 11 godina

ceka Tadic drugara Tomu da se vrati iz Rusije pa da odlucie zajedno ?
A mi cemo do tada da se zabavljamo tako sto ce mo se prepucavati preko komentara

Sreja

pre 11 godina

Program vlade treba da bude isti kao program vlade iz 2008 godine. Dobro stvari se ne manjaju. Treba da nastavimo ka evopskoj uniji, i ka privatizovanju sto veceg broja preduzeca. Drzava jednostavno ima preveliku moc, ako ona u svom vlasnistvu ima previse preduzeca. Mnogo je jedostavnije da strani investitori. Sve te stvari su veoma bitne za postesivanje demokratije u svetu. Zato sto svako bez obzira na materijalni status mora da ima pravo da kupi srpsko preduzece. Sve drugo bi predstavljalo rasizam. Cak i zlovolja drzavnih organa da stranom gradjaninu pomognu da izvrsi transakciju. Takodje i strana preduzeca koje poseduju poznati srpski biznismeni, takodje imaju ista prava. To je jedino demokratija, to je ono sto promovisu Boris Tadic, Barak Obama i Nato Pakt.
Mi Srbi ih zato volimo.

opal

pre 11 godina

ovo je vec druga sednica u 5 dana na kojoj oni odlucuju da nastave pregovore sa sps . . . BORISE DOSTA VISE SA BRUKANJEM ,VREME JE ZA POVLACENJE///OPOZICIJA

bogi

pre 11 godina

Djindjic nije mogao ni da pomisli, sto je Tadic uz tetosenje radio. Sve mu je bilo dozvoljeno!Ali nije on Mocart, vec Salijeri...

Marko

pre 11 godina

Prvo program vlade?
Sa programom ste trebali da se mlatite u izbornoj kampanji, a sada da uskladite sa SPS-om i LDP/URS-om (dovoljan je jedan sastanak). Ako ne ide, probate sa SNS-om, a ako ne ide ni tamo, u opoziciju. A vi ste celu prošlu nedelju iskoristili u razmišljanju "kako to da Tadić nije predsednik?". Već je svaka stranka trebala da ima svoj predlog za premijera, da li je moguće da nemate čak ni tako mali broj kompetentnih ljudi, da samo SNS zna koga bi na tu funkciju stavio? Zašto se niko ne bavi ovim pitanjem? Zašto ni jedna medijska kuća da postavi ovakvo pitanje? Zašto Nikolić ne lupi rukom od sto i natera ih da se brže malo organizuju? Osiromašujete nam zemlju svakim novim danom bez gotovih rešenja.
DS više nikad ne glasam, osim ako dodje neki novi Đinđić, a ova ekipa ispari.