DS: Nikolić odustao od EU politike

Izbori za predsednika Srbije biće referendum za EU jer je kandidat Tomislav Nikolić potpisivanjem sporazuma s DSS odustao od evropske politike, saopštila je DS.

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2012.

13:13

Default images

"Nakon potpisivanja sporazuma SNS i DS S jasno je da je Nikolić zbog podrške Koštunice odustao od evropske politike. Koštunica je više puta nedvosmisleno rekao da je uslov za saradnju sa njegovom strankom odustajanje od daljih evropskih integracija i jasno je da je zarad podrške Koštunice Nikolić na taj uslov pristao", navodi Demokratska stranka.

DS poručuje da to samo dokazuje opasnu nedoslednost Nikolićeve politike koja se stalno menja i u kojoj postoji samo jedna konstanta, a to je da je spreman da kaže ili uradi sve zarad vlasti.

"Ono na šta smo upozoravali tokom cele kampanje - Tomino evropsko opredeljenje je samo izborna maska - najbolje je dokazao on sam potpisivanjem sporazuma sa Koštunicom", istakla je DS i poručila da su zato izbori 20. maja referendum za odbranu evropske budućnosti Srbije.

DSS i SNS juče su potpisale sporazum o podršci stranke Vojislava Koštunice Nikoliću u drugom krugu predsedničkih izbora. Nikolić je sporazumom prihvatio da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude članica EU razreši na referendumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: