Četvrtak, 17.05.2012.

13:13

DS: Nikolić odustao od EU politike

Izbori za predsednika Srbije biće referendum za EU jer je kandidat Tomislav Nikolić potpisivanjem sporazuma s DSS odustao od evropske politike, saopštila je DS.

Izvor: Tanjug

DS: Nikoliæ odustao od EU politike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Саша

pre 11 godina

Некоме је нормалан трећи, неуставни мандат, а некоме тековина демократије - референдум!

Bojan

pre 11 godina

To je ta odgovornost prema budžetu, da odmah posle izbora slupaju još toliko jer SNS nema program (ako treba opet obrt za 180 stepeni), čemu vi služite gospodo, Koštunice i Vučiću ako narod donosi državničke odluke, vi bi vlast, moć, privilegije a narodu odgovornost. Hoćete li to spojiti sa vašim referendumom o Kosovu pošto i tu odgovornost prebacujete narodu? Da biramo Kosovo ili EU, stvarno dugo se nismo delili na patriote i izdajnike, a gospodin Vučić tu dobro pliva. Kada nas pozovu tamo tada ćemo odlučivati na referndumu, do tada na izborima biramo da li idemo ka tom pozivu ili negde drugde.

guyde

pre 11 godina

gospodo iz ds-a ima i nas koji mislimo svojom glavom... i vi biste morali da raspisete referendum o ulasku u eu, tako da sporazum sns i dss ne menja nista u "evropskom putu srbije"! ili mozda ipak ne biste raspisali referendum?

Пеђа

pre 11 godina

Мука ми је од тога да ДС по трећи пут покушава да победи на изборима са истом причом. Докле ће се избори за председника претварати у причо о референдуму за ЕУ? Колико знам Николић и Коштуница не праве заједничку владу (Барем је још увек не праве) а Тадић прави владу са Чедом, истом оним чедом који сматра да Србија треба да призна Косово и који сматра да је Република Српска геноцидна творевина. Интересује ме да ли је то Тадић променио своје ставове и Косову и о РС-у тј. да ли се сложио са Чедом?
Искрено, мени ни Николућ није јасан. Не могу да разумем човека који у кључним моментима вуче погрешне потезе, као фудбалер који изађе сам пред голмана и онда не зна шта треба да уради, никако да направи тај завршни потез.
Да резимирам. Срамота ме тога ко води Србију. Поред свих тиг силних учених председника нама је још увек највећи политичар неписмени Милош Обреновић, човек који је знао када треба да се дигне а када и коме да клекне. Ови данас или се као дижу или као клече, све се своди на политику "не такасај" и "најбоље је да ни не смрдиш ни миришеш".

Dobri

pre 11 godina

Tomislav Nikolic i SNS nisu odustali od EU i nisu prihvatili stav DSS-a, vec je postignut kompromis sa DSS-om da se o ulasku Srbije u EU gradjani Srbije izjasne na referendumu, bas kao i po pitanju vojne neutralnosti, ondono ulaska u NATO pakt. Ne vidim sta je lose u tome?! Zar neko smatra da bi se o tim pitanjima trebalo odlucivati mimo volje gradjana? Prema poropisima EU, referndum je obavezan u zemlji koja je kandidat za clanstvo, pre nego sto se odredi datum prijema. Medjutim, sta bi smetalo da se taj referendum sprovede i nesto ranije? Ako neka vlast sebe smatra demokratskom, zasto se toliko plasi referenduma i bezi od njega? Oni bi bi verovatno najradje hteli da odluku o ulasku u EU i NATO ne donese ni skupstina, vec vlada, a jos bolje predsednik republike (naravno, ako bi bio iz njihovih redova). Navikli su oni da se gradjani pitaju samo na izborima, a da sve ostalo organi vlasti rade potpuno samostalno. Zasto bi se gradjani mesali u pitanja drzave u kojoj zive? Vlast je uvek merodavnija i kompetentnija da donese sve vazne odluke.

MUKNAVI

pre 11 godina

DS zeli u E Uniju ali sa drugacijom privredom,skresanom korupcijom,sa celovitom teritorijom itd.Cica Kostunjavi se dogovorio sa cica Tomom Bajcetincom da se o pristupanju Uniji sprovede referedum,to je pitanje oko koga su se oni slozili a ne da Tomovci ne zele u Uniju kako to usplahireni Tadotitic tumaci.

Za referendum

pre 11 godina

Pa sta je u tome lose da se izadje na referendum. Ja sam za referendum o EU, NATO-u i nezavisnosti Kosova sto pre i da nakon toga vise nema hocemo-necemo nego, narod je to izabrao i nema nazad. A na tom referendumu bi garantovano prosli EU i nezavisno Kosovo, a ne NATO verovatno ne...

MYSTIK

pre 11 godina

Ne moze se ponavljanjem istih fraza sta ce biti ako pobedi Nikolic,bitno je za njega ako dodje na vlast da izabere dobre i postene saradnike i savetnike..Za DS je bitno da se sa tim frazama stavljaju u stranu problemi koje je napravila aktuelna vlast u domenu ekonomije i zivotnog standarda svojih gradjana.Za tesku nastalu ekonomsku situaciju ne mozemo traziti krivca u krizi u evropi,vec u ne strucnoj i ne moralnoj privatizaciji mnogih preduzeca.O tome kandidat DS nista nije govorio.

Bogdan

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko ljudi ne shvata sta bi znacilo da se raspise referendum za ulazak u EU.
Vidim pisu to je najdemokratskiji nacin, da se pita narod...a da razmislite slucajno kakvu poruku srpska vlast onda salje u EU?
Salje poruku da ih je bas briga i da se kriju iza referenduma i da uopste nemaju jasan put kojim bi hteli da vode ovu zemlju!
Ako nam je posle ovako jasnog deklarisanja vlasti da smo za EU trebalo ovoliko mesta za status kandidata sta mislite koliko ce nam trebati da dobijemo datum za pocetak pregovora o ulasku sa novom vlasti koja ne zna sta hoce?!
Sve se svodi na to da bi Nikolic uradio SVE, bukvalno SVE samo da dodje na vlast, i to je cinjenica!

ivan

pre 11 godina

Muka bilo tebi druze ili ne, tako ti je. Toma je evropejac koliko sam ja rimski papa. Takodje, da li su vama koji mislite da ce ovaj srednjoskolac popraviti stvar vrane popile mozak?! CAk i da ima carobni stapic, ne bi znao da ga upotrebi. Srbiju cupaju iz gliba strane investicije, otvaranje filijala stranih firmi. SAMO TO. A to ce doci kada se te zemlje oprave od ekonomske krize koja je i njih zahvatila. Meni licno muka je od Tome. Prosli put sam glasao za Tadica, rekoh, hajde da pazljivo odslusam duel, mozda nisam u pravu. A bio sam u pravu. Zeleo sam da cujem pozitivni naboj, izlaganje puno elana sa detaljnim odgovorima na postavljena pitanja i predlozima sta i kako za bolje sutra, upiranje prstom u TAdica uz pricu sta on nije uradio a kako bi trebalo uraditi. Umesto toga, slusao sam jednu depresivnu, svadljivo raspolozenu, nekulturnu cinicnu kuknjavu, ali bukvalno! Posle duela, bukvalno sam osetio strah. Sta ako ovaj covek bez osmeha pobedi!!!

Gradjanin

pre 11 godina

Muka mi je više od DSa i njihove kampanje, nemojte glasati za Nikolića rat sankcije izolacija tralala samo kako bi opravdali svoje neuspehe, ta priča više ne pije vodu, do sad sam glasao za Tadića, ovog puta ću u inat glasati za Tomislava Nikolića!

Slavica

pre 11 godina

NE lupajte vise GLUPOSTI, sto ne kazete da Evro sutra zvanicno prelazi 113 din, vi ste zaista pogubili, pa ljude samo zanima kako zive i da li ce do kraja meseca da prezive, EU do 2009, EU do 2012, EU do 2020, EU do kad?
Sta me briga za EU zanima me kako se ovde zivi. Pa kada izbace Grcku iz evrozone koliko ce biti Evro kod nas? 190 mozda, koje ste mere pripremili da nas zastitite od toga? Doveli ste banke da nam daju kredite, uzmite vi pa ih sada vracajte.

Ser Alex

pre 11 godina

Alo, u cemu je problem?! Receno je da se pitanje ulaska u EU odluci na referendumu. Pa i Hrvati su tu odluku doneli na isti nacin. Neka mi valjne demokrate (pri tom ne mislim samo na simpatizere DS-a) objasne demokratskiji nacin odlucivanja o mozda i najvaznijem pitanju za buducnost SVIH GRADJANA SRBIJE. Da li se to Zuti plase glasa naroda? Prihvatam da se pojedine strateske odluke donose u kabinetu i da lideri zemlje preuzimaju ponekad odgovornost na sebe, ali oko pitanja Kosova i EU mora da se cuje i postuje iskljucivo glas vecine, jer demokratija u istinu to jeste. Svi koji nisu clanovi DS-a ili koji nemaju direktne koristi od vlasti te stranke, neka se zamisle da li je dobro da se o ovako krupnim pitanjima odlucuje iz nekog kabineta? Razmisljajte svojom glavom i nemojte momentalno da diskvalifikujete prirodne i normalne stavove ako dolaze od onih koji vam nisu simpaticni. Odmah sam cestitao pobedu vladajucim strankama, koje su dobile VECINU glasova, iako nisam glasao za njih, pa isto ocekujem i od simpatizera istih da postuju odluke VECINE, pa makar i one sa kojima se ne slazu.

pera

pre 11 godina

do juce su govorili da sns uopste nikada i nije bio za EU vec da su oni radikali light..preokrecu ga oni bolje i od cede i od draskovica

Marijana

pre 11 godina

Dragisa,

Ocigledno ne pratis vesti i govore predsednickih kandidata, jer bi tada shvatio da je gospodin Nikolic opterecen Tadicem i da nema konkretan plan za vodjenje drzave, ako izuzmemo plan pljuvanja Tadica. Ja necu da mi predsednik nije obrazovan, a da laze da jeste.

lagarija

pre 11 godina

kakva lupetanja na temu EU! nametanje dileme: ko je za eu, nije za kosovo je je brkanje lončića jer se za to kosovo ne možemo izboriti izolacijom.
ah da, rusi će sve to srediti, ionako su "usrećili" sve koji su bili u njihovom bloku.
a nikolić za evropu i nije, i vrapci na krovu znaju za falsifikovanje diplome i studija. sve nas gleda u oči i laže.

Miki

pre 11 godina

Dajte smisli te nesto pametnije. Oni se dogovorili o zajednickom nastupu u parlamentu i da izdejtvuju referendum o EU i NATO. I sta je tu lose? Nista naravno, bolje neka se DS pita sta ce u koaliciju sa LDP-om koji se zalaze za nezavisno Kosovo, i nece li mozda slucajno Cedomir Jovanovic postati ministar spoljnih poslova i biti zrtveno jagnje za priznanje Kosova, a posle DS oprao ruke od toga.

Dragiša

pre 11 godina

@Marijana//
I Solana je znao više jezika ,pa nas je bombardovao...A sada o stavu iz saopštenja DS. Pa valjda je najbolje na referendumu odlučiti o EU, jer poslednja istraŽivanja govore da je za uklazak 48 odsto gradjana.Šta je u tome loše? Da jedan čovek sam odluči, da komanduje našim željama...Svašta.Pa i Hrvatska je imala referendum za ulazak u EU.Mućmnite DS-ovciu malo glavom.Ne,nisam Nikolićev fan, ali,brate, popeste mi se na glavu sa tim napadima na Koštunicu,na Nikolića,na sve one koji ne misle kao vi.

ivan

pre 11 godina

(slavisa, 17. maj 2012 13:52)

Gresis, corbu koju je Nikolic zakuvao sa glavnim kuvaro Slobodanom dok su bili zajedno u kuhinji i danas se secam. Nikada im necu zaboraviti 90e.

Neverni Toma

pre 11 godina

Tesko je verovati Nikolicu da zeli u Evropu kao sto je tesko verovati i Tadicu da zeli da sacuva Ksovo ,Jug Srbije, Vojvodinu, Rasku i...

Istina

pre 11 godina

Nikada Preokret nije bio za nezavisnost Kosova, već za priznavanje realnosti da tamo žive neki ljudi koji imaju svoje izabrane funkcionere, i sa kojima moramo razgovarati da bi zaštitili naš narod koji dole živi.

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

SNS je u dogovoru sa DSSom usaglasio da se odrzi REFERENDUM o prikljucenju Srbije EU ili o vojnoj i politickoj neutralnosti.

Referendum??? da pitaju narod??? kako NEDEMOKRATSKI i TIRANSKI sa njihove strane!

Pa ako gradjani Srbije izglasaju da hoce u EU ici cemo tamo, a ako nece zasto bi gubili vreme na prazne price?

Таса

pre 11 godina

Живим у немачкој, нисам гласао јер мислим да нико од нас у иностранству нема право да одлучује како ће наш народ у матици да живи. Али сећам се добро редова испред немачке амбасаде у којима смо ја и моја породица на смену по целу ноћ чекали да би они добили визе и могли код нас у посету. Сећам се и како су моји родитељи трчали са посла да би динаре мењали за немачке марке, јер су већ следећег дана за те динаре могли само кутију шибица да купе (наравно под условом да су уопште и добили плату).
У деведесетим сам био студент и сећам се како су нас тукли по протестима. Сећам се и дана када је мој отац мобилисан, као и дана кад се вратио кући, од тада је психички потпуно растројен. Али оно што је у овом тренутку најбитније сећам се и где су били , шта су радили и како су живели Вучић и Николић. Ко је то заборавио треба да се СТИДИ.

zukov

pre 11 godina

Pa zar nije Evropa odustala od nas!?Nakon Hrvatske pravice pauzu u prijemu ko zna koliko dugu,a sta cemo mi da radimo za to vreme bivsi predsednice?

Jovan

pre 11 godina

Znači ovo saopštenje je uputstvo članstvu (pošto osim njih to niko neće da proguta)o tumačenju reči "referendum". Od danas svi članovi demokratske stranke ima da izjavu Koštunice shvate kao SNS-ovo odustajanje od Evrope! Članovi DS-a ne smeju da primete da u Koštuničinoj izjavi stoji da se DSS i SNS razmimoilaze oko EU što prepuštaju narodu da odluči na referendumu. Jesu li razumeli gospoda članovi? Ko nije - izvolte u neku drugu stranku. Vidi se da su žuti nastali od crvenih. Navika je gadna stvar pogotovu ako je preneseš i na naslednike.

Dan

pre 11 godina

Pa valjda je mnogo opasnija varijatna uporno i fanatično se zalagati za nešto što se raspada na sve strane. Promena kursa ili bolje rečeno pragmatičnost je uvek bolja opcija jer se ako u pitanju interes zemlje. Baš me interesuje šta će DS pričati onog dana kada EU upadne u neuporedivo veće probleme od sadašnjih. Pa sami EU zvaničnici govore da izlazak Grčke iz evrozone znači raspad EU, a nema drugog rešenja nego da se Grci vrate na drahmu. Osim toga, šta sa drugim zemljama koje se kaju što su ušle u EU? Mi verovatno bolje znamo od njih kako je tamo?

Marijana

pre 11 godina

Covek koji ne zna da govori nijedan strani jezik, a ni maternji ne moze da odvede Srbiju u EU. Boris Tadic, koji je obrazovan i zna vise stranih jezika je mnogo bolji kandidat od gospodina Tome i samo on moze dovesti Investitore u Srbiju i Srbiju u EU. Toma je opet pokazao svoje prevrtljivo lice i ja nisam iznenadjena ovom vescu da ce odustati od EU jer odlicno znamo da on menja misljenja vise nego carape. Jedino u cemu je Nikolic dosledan je u ogovaranju Tadica. Sramota

Miloš

pre 11 godina

Isto tako možemo da kažemo da je Tadić potpisivanjem sporazuma sa SPSom odustao od borbe protiv korupcije, sve zarad ostanka na vlasti.

Marijana

pre 11 godina

Covek koji ne zna da govori nijedan strani jezik, a ni maternji ne moze da odvede Srbiju u EU. Boris Tadic, koji je obrazovan i zna vise stranih jezika je mnogo bolji kandidat od gospodina Tome i samo on moze dovesti Investitore u Srbiju i Srbiju u EU. Toma je opet pokazao svoje prevrtljivo lice i ja nisam iznenadjena ovom vescu da ce odustati od EU jer odlicno znamo da on menja misljenja vise nego carape. Jedino u cemu je Nikolic dosledan je u ogovaranju Tadica. Sramota

Miloš

pre 11 godina

Isto tako možemo da kažemo da je Tadić potpisivanjem sporazuma sa SPSom odustao od borbe protiv korupcije, sve zarad ostanka na vlasti.

Таса

pre 11 godina

Живим у немачкој, нисам гласао јер мислим да нико од нас у иностранству нема право да одлучује како ће наш народ у матици да живи. Али сећам се добро редова испред немачке амбасаде у којима смо ја и моја породица на смену по целу ноћ чекали да би они добили визе и могли код нас у посету. Сећам се и како су моји родитељи трчали са посла да би динаре мењали за немачке марке, јер су већ следећег дана за те динаре могли само кутију шибица да купе (наравно под условом да су уопште и добили плату).
У деведесетим сам био студент и сећам се како су нас тукли по протестима. Сећам се и дана када је мој отац мобилисан, као и дана кад се вратио кући, од тада је психички потпуно растројен. Али оно што је у овом тренутку најбитније сећам се и где су били , шта су радили и како су живели Вучић и Николић. Ко је то заборавио треба да се СТИДИ.

Dragiša

pre 11 godina

@Marijana//
I Solana je znao više jezika ,pa nas je bombardovao...A sada o stavu iz saopštenja DS. Pa valjda je najbolje na referendumu odlučiti o EU, jer poslednja istraŽivanja govore da je za uklazak 48 odsto gradjana.Šta je u tome loše? Da jedan čovek sam odluči, da komanduje našim željama...Svašta.Pa i Hrvatska je imala referendum za ulazak u EU.Mućmnite DS-ovciu malo glavom.Ne,nisam Nikolićev fan, ali,brate, popeste mi se na glavu sa tim napadima na Koštunicu,na Nikolića,na sve one koji ne misle kao vi.

zukov

pre 11 godina

Pa zar nije Evropa odustala od nas!?Nakon Hrvatske pravice pauzu u prijemu ko zna koliko dugu,a sta cemo mi da radimo za to vreme bivsi predsednice?

Dan

pre 11 godina

Pa valjda je mnogo opasnija varijatna uporno i fanatično se zalagati za nešto što se raspada na sve strane. Promena kursa ili bolje rečeno pragmatičnost je uvek bolja opcija jer se ako u pitanju interes zemlje. Baš me interesuje šta će DS pričati onog dana kada EU upadne u neuporedivo veće probleme od sadašnjih. Pa sami EU zvaničnici govore da izlazak Grčke iz evrozone znači raspad EU, a nema drugog rešenja nego da se Grci vrate na drahmu. Osim toga, šta sa drugim zemljama koje se kaju što su ušle u EU? Mi verovatno bolje znamo od njih kako je tamo?

ivan

pre 11 godina

(slavisa, 17. maj 2012 13:52)

Gresis, corbu koju je Nikolic zakuvao sa glavnim kuvaro Slobodanom dok su bili zajedno u kuhinji i danas se secam. Nikada im necu zaboraviti 90e.

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

SNS je u dogovoru sa DSSom usaglasio da se odrzi REFERENDUM o prikljucenju Srbije EU ili o vojnoj i politickoj neutralnosti.

Referendum??? da pitaju narod??? kako NEDEMOKRATSKI i TIRANSKI sa njihove strane!

Pa ako gradjani Srbije izglasaju da hoce u EU ici cemo tamo, a ako nece zasto bi gubili vreme na prazne price?

Gradjanin

pre 11 godina

Muka mi je više od DSa i njihove kampanje, nemojte glasati za Nikolića rat sankcije izolacija tralala samo kako bi opravdali svoje neuspehe, ta priča više ne pije vodu, do sad sam glasao za Tadića, ovog puta ću u inat glasati za Tomislava Nikolića!

Miki

pre 11 godina

Dajte smisli te nesto pametnije. Oni se dogovorili o zajednickom nastupu u parlamentu i da izdejtvuju referendum o EU i NATO. I sta je tu lose? Nista naravno, bolje neka se DS pita sta ce u koaliciju sa LDP-om koji se zalaze za nezavisno Kosovo, i nece li mozda slucajno Cedomir Jovanovic postati ministar spoljnih poslova i biti zrtveno jagnje za priznanje Kosova, a posle DS oprao ruke od toga.

Istina

pre 11 godina

Nikada Preokret nije bio za nezavisnost Kosova, već za priznavanje realnosti da tamo žive neki ljudi koji imaju svoje izabrane funkcionere, i sa kojima moramo razgovarati da bi zaštitili naš narod koji dole živi.

Jovan

pre 11 godina

Znači ovo saopštenje je uputstvo članstvu (pošto osim njih to niko neće da proguta)o tumačenju reči "referendum". Od danas svi članovi demokratske stranke ima da izjavu Koštunice shvate kao SNS-ovo odustajanje od Evrope! Članovi DS-a ne smeju da primete da u Koštuničinoj izjavi stoji da se DSS i SNS razmimoilaze oko EU što prepuštaju narodu da odluči na referendumu. Jesu li razumeli gospoda članovi? Ko nije - izvolte u neku drugu stranku. Vidi se da su žuti nastali od crvenih. Navika je gadna stvar pogotovu ako je preneseš i na naslednike.

pera

pre 11 godina

do juce su govorili da sns uopste nikada i nije bio za EU vec da su oni radikali light..preokrecu ga oni bolje i od cede i od draskovica

Slavica

pre 11 godina

NE lupajte vise GLUPOSTI, sto ne kazete da Evro sutra zvanicno prelazi 113 din, vi ste zaista pogubili, pa ljude samo zanima kako zive i da li ce do kraja meseca da prezive, EU do 2009, EU do 2012, EU do 2020, EU do kad?
Sta me briga za EU zanima me kako se ovde zivi. Pa kada izbace Grcku iz evrozone koliko ce biti Evro kod nas? 190 mozda, koje ste mere pripremili da nas zastitite od toga? Doveli ste banke da nam daju kredite, uzmite vi pa ih sada vracajte.

Marijana

pre 11 godina

Dragisa,

Ocigledno ne pratis vesti i govore predsednickih kandidata, jer bi tada shvatio da je gospodin Nikolic opterecen Tadicem i da nema konkretan plan za vodjenje drzave, ako izuzmemo plan pljuvanja Tadica. Ja necu da mi predsednik nije obrazovan, a da laze da jeste.

MYSTIK

pre 11 godina

Ne moze se ponavljanjem istih fraza sta ce biti ako pobedi Nikolic,bitno je za njega ako dodje na vlast da izabere dobre i postene saradnike i savetnike..Za DS je bitno da se sa tim frazama stavljaju u stranu problemi koje je napravila aktuelna vlast u domenu ekonomije i zivotnog standarda svojih gradjana.Za tesku nastalu ekonomsku situaciju ne mozemo traziti krivca u krizi u evropi,vec u ne strucnoj i ne moralnoj privatizaciji mnogih preduzeca.O tome kandidat DS nista nije govorio.

Neverni Toma

pre 11 godina

Tesko je verovati Nikolicu da zeli u Evropu kao sto je tesko verovati i Tadicu da zeli da sacuva Ksovo ,Jug Srbije, Vojvodinu, Rasku i...

Ser Alex

pre 11 godina

Alo, u cemu je problem?! Receno je da se pitanje ulaska u EU odluci na referendumu. Pa i Hrvati su tu odluku doneli na isti nacin. Neka mi valjne demokrate (pri tom ne mislim samo na simpatizere DS-a) objasne demokratskiji nacin odlucivanja o mozda i najvaznijem pitanju za buducnost SVIH GRADJANA SRBIJE. Da li se to Zuti plase glasa naroda? Prihvatam da se pojedine strateske odluke donose u kabinetu i da lideri zemlje preuzimaju ponekad odgovornost na sebe, ali oko pitanja Kosova i EU mora da se cuje i postuje iskljucivo glas vecine, jer demokratija u istinu to jeste. Svi koji nisu clanovi DS-a ili koji nemaju direktne koristi od vlasti te stranke, neka se zamisle da li je dobro da se o ovako krupnim pitanjima odlucuje iz nekog kabineta? Razmisljajte svojom glavom i nemojte momentalno da diskvalifikujete prirodne i normalne stavove ako dolaze od onih koji vam nisu simpaticni. Odmah sam cestitao pobedu vladajucim strankama, koje su dobile VECINU glasova, iako nisam glasao za njih, pa isto ocekujem i od simpatizera istih da postuju odluke VECINE, pa makar i one sa kojima se ne slazu.

lagarija

pre 11 godina

kakva lupetanja na temu EU! nametanje dileme: ko je za eu, nije za kosovo je je brkanje lončića jer se za to kosovo ne možemo izboriti izolacijom.
ah da, rusi će sve to srediti, ionako su "usrećili" sve koji su bili u njihovom bloku.
a nikolić za evropu i nije, i vrapci na krovu znaju za falsifikovanje diplome i studija. sve nas gleda u oči i laže.

guyde

pre 11 godina

gospodo iz ds-a ima i nas koji mislimo svojom glavom... i vi biste morali da raspisete referendum o ulasku u eu, tako da sporazum sns i dss ne menja nista u "evropskom putu srbije"! ili mozda ipak ne biste raspisali referendum?

ivan

pre 11 godina

Muka bilo tebi druze ili ne, tako ti je. Toma je evropejac koliko sam ja rimski papa. Takodje, da li su vama koji mislite da ce ovaj srednjoskolac popraviti stvar vrane popile mozak?! CAk i da ima carobni stapic, ne bi znao da ga upotrebi. Srbiju cupaju iz gliba strane investicije, otvaranje filijala stranih firmi. SAMO TO. A to ce doci kada se te zemlje oprave od ekonomske krize koja je i njih zahvatila. Meni licno muka je od Tome. Prosli put sam glasao za Tadica, rekoh, hajde da pazljivo odslusam duel, mozda nisam u pravu. A bio sam u pravu. Zeleo sam da cujem pozitivni naboj, izlaganje puno elana sa detaljnim odgovorima na postavljena pitanja i predlozima sta i kako za bolje sutra, upiranje prstom u TAdica uz pricu sta on nije uradio a kako bi trebalo uraditi. Umesto toga, slusao sam jednu depresivnu, svadljivo raspolozenu, nekulturnu cinicnu kuknjavu, ali bukvalno! Posle duela, bukvalno sam osetio strah. Sta ako ovaj covek bez osmeha pobedi!!!

Bogdan

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko ljudi ne shvata sta bi znacilo da se raspise referendum za ulazak u EU.
Vidim pisu to je najdemokratskiji nacin, da se pita narod...a da razmislite slucajno kakvu poruku srpska vlast onda salje u EU?
Salje poruku da ih je bas briga i da se kriju iza referenduma i da uopste nemaju jasan put kojim bi hteli da vode ovu zemlju!
Ako nam je posle ovako jasnog deklarisanja vlasti da smo za EU trebalo ovoliko mesta za status kandidata sta mislite koliko ce nam trebati da dobijemo datum za pocetak pregovora o ulasku sa novom vlasti koja ne zna sta hoce?!
Sve se svodi na to da bi Nikolic uradio SVE, bukvalno SVE samo da dodje na vlast, i to je cinjenica!

Пеђа

pre 11 godina

Мука ми је од тога да ДС по трећи пут покушава да победи на изборима са истом причом. Докле ће се избори за председника претварати у причо о референдуму за ЕУ? Колико знам Николић и Коштуница не праве заједничку владу (Барем је још увек не праве) а Тадић прави владу са Чедом, истом оним чедом који сматра да Србија треба да призна Косово и који сматра да је Република Српска геноцидна творевина. Интересује ме да ли је то Тадић променио своје ставове и Косову и о РС-у тј. да ли се сложио са Чедом?
Искрено, мени ни Николућ није јасан. Не могу да разумем човека који у кључним моментима вуче погрешне потезе, као фудбалер који изађе сам пред голмана и онда не зна шта треба да уради, никако да направи тај завршни потез.
Да резимирам. Срамота ме тога ко води Србију. Поред свих тиг силних учених председника нама је још увек највећи политичар неписмени Милош Обреновић, човек који је знао када треба да се дигне а када и коме да клекне. Ови данас или се као дижу или као клече, све се своди на политику "не такасај" и "најбоље је да ни не смрдиш ни миришеш".

Dobri

pre 11 godina

Tomislav Nikolic i SNS nisu odustali od EU i nisu prihvatili stav DSS-a, vec je postignut kompromis sa DSS-om da se o ulasku Srbije u EU gradjani Srbije izjasne na referendumu, bas kao i po pitanju vojne neutralnosti, ondono ulaska u NATO pakt. Ne vidim sta je lose u tome?! Zar neko smatra da bi se o tim pitanjima trebalo odlucivati mimo volje gradjana? Prema poropisima EU, referndum je obavezan u zemlji koja je kandidat za clanstvo, pre nego sto se odredi datum prijema. Medjutim, sta bi smetalo da se taj referendum sprovede i nesto ranije? Ako neka vlast sebe smatra demokratskom, zasto se toliko plasi referenduma i bezi od njega? Oni bi bi verovatno najradje hteli da odluku o ulasku u EU i NATO ne donese ni skupstina, vec vlada, a jos bolje predsednik republike (naravno, ako bi bio iz njihovih redova). Navikli su oni da se gradjani pitaju samo na izborima, a da sve ostalo organi vlasti rade potpuno samostalno. Zasto bi se gradjani mesali u pitanja drzave u kojoj zive? Vlast je uvek merodavnija i kompetentnija da donese sve vazne odluke.

MUKNAVI

pre 11 godina

DS zeli u E Uniju ali sa drugacijom privredom,skresanom korupcijom,sa celovitom teritorijom itd.Cica Kostunjavi se dogovorio sa cica Tomom Bajcetincom da se o pristupanju Uniji sprovede referedum,to je pitanje oko koga su se oni slozili a ne da Tomovci ne zele u Uniju kako to usplahireni Tadotitic tumaci.

Саша

pre 11 godina

Некоме је нормалан трећи, неуставни мандат, а некоме тековина демократије - референдум!

Za referendum

pre 11 godina

Pa sta je u tome lose da se izadje na referendum. Ja sam za referendum o EU, NATO-u i nezavisnosti Kosova sto pre i da nakon toga vise nema hocemo-necemo nego, narod je to izabrao i nema nazad. A na tom referendumu bi garantovano prosli EU i nezavisno Kosovo, a ne NATO verovatno ne...

Bojan

pre 11 godina

To je ta odgovornost prema budžetu, da odmah posle izbora slupaju još toliko jer SNS nema program (ako treba opet obrt za 180 stepeni), čemu vi služite gospodo, Koštunice i Vučiću ako narod donosi državničke odluke, vi bi vlast, moć, privilegije a narodu odgovornost. Hoćete li to spojiti sa vašim referendumom o Kosovu pošto i tu odgovornost prebacujete narodu? Da biramo Kosovo ili EU, stvarno dugo se nismo delili na patriote i izdajnike, a gospodin Vučić tu dobro pliva. Kada nas pozovu tamo tada ćemo odlučivati na referndumu, do tada na izborima biramo da li idemo ka tom pozivu ili negde drugde.

Marijana

pre 11 godina

Covek koji ne zna da govori nijedan strani jezik, a ni maternji ne moze da odvede Srbiju u EU. Boris Tadic, koji je obrazovan i zna vise stranih jezika je mnogo bolji kandidat od gospodina Tome i samo on moze dovesti Investitore u Srbiju i Srbiju u EU. Toma je opet pokazao svoje prevrtljivo lice i ja nisam iznenadjena ovom vescu da ce odustati od EU jer odlicno znamo da on menja misljenja vise nego carape. Jedino u cemu je Nikolic dosledan je u ogovaranju Tadica. Sramota

Dan

pre 11 godina

Pa valjda je mnogo opasnija varijatna uporno i fanatično se zalagati za nešto što se raspada na sve strane. Promena kursa ili bolje rečeno pragmatičnost je uvek bolja opcija jer se ako u pitanju interes zemlje. Baš me interesuje šta će DS pričati onog dana kada EU upadne u neuporedivo veće probleme od sadašnjih. Pa sami EU zvaničnici govore da izlazak Grčke iz evrozone znači raspad EU, a nema drugog rešenja nego da se Grci vrate na drahmu. Osim toga, šta sa drugim zemljama koje se kaju što su ušle u EU? Mi verovatno bolje znamo od njih kako je tamo?

zukov

pre 11 godina

Pa zar nije Evropa odustala od nas!?Nakon Hrvatske pravice pauzu u prijemu ko zna koliko dugu,a sta cemo mi da radimo za to vreme bivsi predsednice?

Dragiša

pre 11 godina

@Marijana//
I Solana je znao više jezika ,pa nas je bombardovao...A sada o stavu iz saopštenja DS. Pa valjda je najbolje na referendumu odlučiti o EU, jer poslednja istraŽivanja govore da je za uklazak 48 odsto gradjana.Šta je u tome loše? Da jedan čovek sam odluči, da komanduje našim željama...Svašta.Pa i Hrvatska je imala referendum za ulazak u EU.Mućmnite DS-ovciu malo glavom.Ne,nisam Nikolićev fan, ali,brate, popeste mi se na glavu sa tim napadima na Koštunicu,na Nikolića,na sve one koji ne misle kao vi.

Marijana

pre 11 godina

Dragisa,

Ocigledno ne pratis vesti i govore predsednickih kandidata, jer bi tada shvatio da je gospodin Nikolic opterecen Tadicem i da nema konkretan plan za vodjenje drzave, ako izuzmemo plan pljuvanja Tadica. Ja necu da mi predsednik nije obrazovan, a da laze da jeste.

Таса

pre 11 godina

Живим у немачкој, нисам гласао јер мислим да нико од нас у иностранству нема право да одлучује како ће наш народ у матици да живи. Али сећам се добро редова испред немачке амбасаде у којима смо ја и моја породица на смену по целу ноћ чекали да би они добили визе и могли код нас у посету. Сећам се и како су моји родитељи трчали са посла да би динаре мењали за немачке марке, јер су већ следећег дана за те динаре могли само кутију шибица да купе (наравно под условом да су уопште и добили плату).
У деведесетим сам био студент и сећам се како су нас тукли по протестима. Сећам се и дана када је мој отац мобилисан, као и дана кад се вратио кући, од тада је психички потпуно растројен. Али оно што је у овом тренутку најбитније сећам се и где су били , шта су радили и како су живели Вучић и Николић. Ко је то заборавио треба да се СТИДИ.

Miloš

pre 11 godina

Isto tako možemo da kažemo da je Tadić potpisivanjem sporazuma sa SPSom odustao od borbe protiv korupcije, sve zarad ostanka na vlasti.

Istina

pre 11 godina

Nikada Preokret nije bio za nezavisnost Kosova, već za priznavanje realnosti da tamo žive neki ljudi koji imaju svoje izabrane funkcionere, i sa kojima moramo razgovarati da bi zaštitili naš narod koji dole živi.

Gradjanin

pre 11 godina

Muka mi je više od DSa i njihove kampanje, nemojte glasati za Nikolića rat sankcije izolacija tralala samo kako bi opravdali svoje neuspehe, ta priča više ne pije vodu, do sad sam glasao za Tadića, ovog puta ću u inat glasati za Tomislava Nikolića!

ivan

pre 11 godina

(slavisa, 17. maj 2012 13:52)

Gresis, corbu koju je Nikolic zakuvao sa glavnim kuvaro Slobodanom dok su bili zajedno u kuhinji i danas se secam. Nikada im necu zaboraviti 90e.

Slavica

pre 11 godina

NE lupajte vise GLUPOSTI, sto ne kazete da Evro sutra zvanicno prelazi 113 din, vi ste zaista pogubili, pa ljude samo zanima kako zive i da li ce do kraja meseca da prezive, EU do 2009, EU do 2012, EU do 2020, EU do kad?
Sta me briga za EU zanima me kako se ovde zivi. Pa kada izbace Grcku iz evrozone koliko ce biti Evro kod nas? 190 mozda, koje ste mere pripremili da nas zastitite od toga? Doveli ste banke da nam daju kredite, uzmite vi pa ih sada vracajte.

Miki

pre 11 godina

Dajte smisli te nesto pametnije. Oni se dogovorili o zajednickom nastupu u parlamentu i da izdejtvuju referendum o EU i NATO. I sta je tu lose? Nista naravno, bolje neka se DS pita sta ce u koaliciju sa LDP-om koji se zalaze za nezavisno Kosovo, i nece li mozda slucajno Cedomir Jovanovic postati ministar spoljnih poslova i biti zrtveno jagnje za priznanje Kosova, a posle DS oprao ruke od toga.

Ser Alex

pre 11 godina

Alo, u cemu je problem?! Receno je da se pitanje ulaska u EU odluci na referendumu. Pa i Hrvati su tu odluku doneli na isti nacin. Neka mi valjne demokrate (pri tom ne mislim samo na simpatizere DS-a) objasne demokratskiji nacin odlucivanja o mozda i najvaznijem pitanju za buducnost SVIH GRADJANA SRBIJE. Da li se to Zuti plase glasa naroda? Prihvatam da se pojedine strateske odluke donose u kabinetu i da lideri zemlje preuzimaju ponekad odgovornost na sebe, ali oko pitanja Kosova i EU mora da se cuje i postuje iskljucivo glas vecine, jer demokratija u istinu to jeste. Svi koji nisu clanovi DS-a ili koji nemaju direktne koristi od vlasti te stranke, neka se zamisle da li je dobro da se o ovako krupnim pitanjima odlucuje iz nekog kabineta? Razmisljajte svojom glavom i nemojte momentalno da diskvalifikujete prirodne i normalne stavove ako dolaze od onih koji vam nisu simpaticni. Odmah sam cestitao pobedu vladajucim strankama, koje su dobile VECINU glasova, iako nisam glasao za njih, pa isto ocekujem i od simpatizera istih da postuju odluke VECINE, pa makar i one sa kojima se ne slazu.

lagarija

pre 11 godina

kakva lupetanja na temu EU! nametanje dileme: ko je za eu, nije za kosovo je je brkanje lončića jer se za to kosovo ne možemo izboriti izolacijom.
ah da, rusi će sve to srediti, ionako su "usrećili" sve koji su bili u njihovom bloku.
a nikolić za evropu i nije, i vrapci na krovu znaju za falsifikovanje diplome i studija. sve nas gleda u oči i laže.

Bogdan

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko ljudi ne shvata sta bi znacilo da se raspise referendum za ulazak u EU.
Vidim pisu to je najdemokratskiji nacin, da se pita narod...a da razmislite slucajno kakvu poruku srpska vlast onda salje u EU?
Salje poruku da ih je bas briga i da se kriju iza referenduma i da uopste nemaju jasan put kojim bi hteli da vode ovu zemlju!
Ako nam je posle ovako jasnog deklarisanja vlasti da smo za EU trebalo ovoliko mesta za status kandidata sta mislite koliko ce nam trebati da dobijemo datum za pocetak pregovora o ulasku sa novom vlasti koja ne zna sta hoce?!
Sve se svodi na to da bi Nikolic uradio SVE, bukvalno SVE samo da dodje na vlast, i to je cinjenica!

Neverni Toma

pre 11 godina

Tesko je verovati Nikolicu da zeli u Evropu kao sto je tesko verovati i Tadicu da zeli da sacuva Ksovo ,Jug Srbije, Vojvodinu, Rasku i...

Jovan

pre 11 godina

Znači ovo saopštenje je uputstvo članstvu (pošto osim njih to niko neće da proguta)o tumačenju reči "referendum". Od danas svi članovi demokratske stranke ima da izjavu Koštunice shvate kao SNS-ovo odustajanje od Evrope! Članovi DS-a ne smeju da primete da u Koštuničinoj izjavi stoji da se DSS i SNS razmimoilaze oko EU što prepuštaju narodu da odluči na referendumu. Jesu li razumeli gospoda članovi? Ko nije - izvolte u neku drugu stranku. Vidi se da su žuti nastali od crvenih. Navika je gadna stvar pogotovu ako je preneseš i na naslednike.

MYSTIK

pre 11 godina

Ne moze se ponavljanjem istih fraza sta ce biti ako pobedi Nikolic,bitno je za njega ako dodje na vlast da izabere dobre i postene saradnike i savetnike..Za DS je bitno da se sa tim frazama stavljaju u stranu problemi koje je napravila aktuelna vlast u domenu ekonomije i zivotnog standarda svojih gradjana.Za tesku nastalu ekonomsku situaciju ne mozemo traziti krivca u krizi u evropi,vec u ne strucnoj i ne moralnoj privatizaciji mnogih preduzeca.O tome kandidat DS nista nije govorio.

ivan

pre 11 godina

Muka bilo tebi druze ili ne, tako ti je. Toma je evropejac koliko sam ja rimski papa. Takodje, da li su vama koji mislite da ce ovaj srednjoskolac popraviti stvar vrane popile mozak?! CAk i da ima carobni stapic, ne bi znao da ga upotrebi. Srbiju cupaju iz gliba strane investicije, otvaranje filijala stranih firmi. SAMO TO. A to ce doci kada se te zemlje oprave od ekonomske krize koja je i njih zahvatila. Meni licno muka je od Tome. Prosli put sam glasao za Tadica, rekoh, hajde da pazljivo odslusam duel, mozda nisam u pravu. A bio sam u pravu. Zeleo sam da cujem pozitivni naboj, izlaganje puno elana sa detaljnim odgovorima na postavljena pitanja i predlozima sta i kako za bolje sutra, upiranje prstom u TAdica uz pricu sta on nije uradio a kako bi trebalo uraditi. Umesto toga, slusao sam jednu depresivnu, svadljivo raspolozenu, nekulturnu cinicnu kuknjavu, ali bukvalno! Posle duela, bukvalno sam osetio strah. Sta ako ovaj covek bez osmeha pobedi!!!

guyde

pre 11 godina

gospodo iz ds-a ima i nas koji mislimo svojom glavom... i vi biste morali da raspisete referendum o ulasku u eu, tako da sporazum sns i dss ne menja nista u "evropskom putu srbije"! ili mozda ipak ne biste raspisali referendum?

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

SNS je u dogovoru sa DSSom usaglasio da se odrzi REFERENDUM o prikljucenju Srbije EU ili o vojnoj i politickoj neutralnosti.

Referendum??? da pitaju narod??? kako NEDEMOKRATSKI i TIRANSKI sa njihove strane!

Pa ako gradjani Srbije izglasaju da hoce u EU ici cemo tamo, a ako nece zasto bi gubili vreme na prazne price?

pera

pre 11 godina

do juce su govorili da sns uopste nikada i nije bio za EU vec da su oni radikali light..preokrecu ga oni bolje i od cede i od draskovica

Za referendum

pre 11 godina

Pa sta je u tome lose da se izadje na referendum. Ja sam za referendum o EU, NATO-u i nezavisnosti Kosova sto pre i da nakon toga vise nema hocemo-necemo nego, narod je to izabrao i nema nazad. A na tom referendumu bi garantovano prosli EU i nezavisno Kosovo, a ne NATO verovatno ne...

Bojan

pre 11 godina

To je ta odgovornost prema budžetu, da odmah posle izbora slupaju još toliko jer SNS nema program (ako treba opet obrt za 180 stepeni), čemu vi služite gospodo, Koštunice i Vučiću ako narod donosi državničke odluke, vi bi vlast, moć, privilegije a narodu odgovornost. Hoćete li to spojiti sa vašim referendumom o Kosovu pošto i tu odgovornost prebacujete narodu? Da biramo Kosovo ili EU, stvarno dugo se nismo delili na patriote i izdajnike, a gospodin Vučić tu dobro pliva. Kada nas pozovu tamo tada ćemo odlučivati na referndumu, do tada na izborima biramo da li idemo ka tom pozivu ili negde drugde.

MUKNAVI

pre 11 godina

DS zeli u E Uniju ali sa drugacijom privredom,skresanom korupcijom,sa celovitom teritorijom itd.Cica Kostunjavi se dogovorio sa cica Tomom Bajcetincom da se o pristupanju Uniji sprovede referedum,to je pitanje oko koga su se oni slozili a ne da Tomovci ne zele u Uniju kako to usplahireni Tadotitic tumaci.

Пеђа

pre 11 godina

Мука ми је од тога да ДС по трећи пут покушава да победи на изборима са истом причом. Докле ће се избори за председника претварати у причо о референдуму за ЕУ? Колико знам Николић и Коштуница не праве заједничку владу (Барем је још увек не праве) а Тадић прави владу са Чедом, истом оним чедом који сматра да Србија треба да призна Косово и који сматра да је Република Српска геноцидна творевина. Интересује ме да ли је то Тадић променио своје ставове и Косову и о РС-у тј. да ли се сложио са Чедом?
Искрено, мени ни Николућ није јасан. Не могу да разумем човека који у кључним моментима вуче погрешне потезе, као фудбалер који изађе сам пред голмана и онда не зна шта треба да уради, никако да направи тај завршни потез.
Да резимирам. Срамота ме тога ко води Србију. Поред свих тиг силних учених председника нама је још увек највећи политичар неписмени Милош Обреновић, човек који је знао када треба да се дигне а када и коме да клекне. Ови данас или се као дижу или као клече, све се своди на политику "не такасај" и "најбоље је да ни не смрдиш ни миришеш".

Dobri

pre 11 godina

Tomislav Nikolic i SNS nisu odustali od EU i nisu prihvatili stav DSS-a, vec je postignut kompromis sa DSS-om da se o ulasku Srbije u EU gradjani Srbije izjasne na referendumu, bas kao i po pitanju vojne neutralnosti, ondono ulaska u NATO pakt. Ne vidim sta je lose u tome?! Zar neko smatra da bi se o tim pitanjima trebalo odlucivati mimo volje gradjana? Prema poropisima EU, referndum je obavezan u zemlji koja je kandidat za clanstvo, pre nego sto se odredi datum prijema. Medjutim, sta bi smetalo da se taj referendum sprovede i nesto ranije? Ako neka vlast sebe smatra demokratskom, zasto se toliko plasi referenduma i bezi od njega? Oni bi bi verovatno najradje hteli da odluku o ulasku u EU i NATO ne donese ni skupstina, vec vlada, a jos bolje predsednik republike (naravno, ako bi bio iz njihovih redova). Navikli su oni da se gradjani pitaju samo na izborima, a da sve ostalo organi vlasti rade potpuno samostalno. Zasto bi se gradjani mesali u pitanja drzave u kojoj zive? Vlast je uvek merodavnija i kompetentnija da donese sve vazne odluke.

Саша

pre 11 godina

Некоме је нормалан трећи, неуставни мандат, а некоме тековина демократије - референдум!