Kritike platforme za najam smeštaja: Šta se plaća i koliko?

Evropska komisija apelovala je na Airbnb, platformu za rentiranje smeštaja, da uskladi svoje uslove i odredbe sa pravilima o zaštiti potrošača EU.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

11:11

Kritike platforme za najam smeštaja: Šta se plaća i koliko?
Foto: Thinkstock

Oni su tražili i da bude transparentnija u predstavljanju cena.

Iz EU navode da pojedini uslovi Airbnb-a i način na koji prezentuje cene predstavljaju kršenje direktive EU o nepravednim komercijalnim praksama, zbog čega je toj američkoj kompaniji dat rok do kraja avgusta da odgovori na pritužbe EU, prenosi agencija AP.

Evropska komesarka za zaštitu prava potrošača Vera Jurova kaže da "potrošači moraju jednostavno shvatiti šta plaćaju i koliko treba da plate usluge", i da bi trebalo da postoje pravedniji propisi, na primer kada je reč o otkazivanju smeštaja od strane vlasnika.

Jurova je rekla i da Airbnb mora da izađe sa "detaljnim rešenjima" za usklađivanje svojih praksi sa zakonom EU i da će o njima raspravljati sa kompanijom ako ne budu zadovoljavajuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: