Čokolada od 7.728 €

Najskuplja čokolada na svetu, vrednosti 7.728 evra, biće predstavljena večeras na festivalu čokolade u portugalskom gradu Obidoš.

Svet

Izvor: B92

Petak, 16.03.2018.

19:56

Čokolada od 7.728 €
(Foto: Thinkstock)

Čokolada je uvijena u jestivo zlato, a ograničenu seriju od 1.000 čokoladnih bonbona čuvaće dva uniformisana čuvara, prenosi Rojters.

Čokolada je punjena vlaknima od safrana, belim tartufom, vanilom sa Madagaskara, zlatnim pahuljicama i tajnim sastojkom.

Kreator čokolade, portugalac Danijel Gomeš rekao je da je čokoladu u obliku dijamanta Ginisova knjiga rekorda označila kao najskuplju na svetu.

"Napravili smo je od najskupljih sastojaka", rekao je Gomeš i dodao da je na izradi čokolade radio oko godinu dana, preneo je portal Portugalnews.

Čokolada će se prodavati u luksuznom pakovanju, odnosno u crnim lakovanim kutijicama sa drvenom osnovom na kojoj će biti urezan zlatan serijski broj, a koja je obložena hiljadama Svarovski kristala i bisera i zlatnim trakama.

Kako je rekao Gomeš, ekskluzivnost čokolade ogledaće se i u tome što će se u tajnosti držati kome je čokolada prodata.

Za sada su porudžbine stigle iz Ujedinjenih arapskih emirata, Rusije i Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: