Odgovor Rusa: Volimo sneg, ali više naše proizvode

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je komentarisao procenu savetnika Donalda Trampa Antonija Skaramučija o antiruskim sankcijama.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2017.

12:08

Odgovor Rusa: Volimo sneg, ali više naše proizvode
(Foto: Getty images)

Antonio je izjavio da Rusi mogu da jedu i sneg da bi preživeli.

Peskov je istakao da može da se složi sa rečima Skaramučija koji je objasnio besmisao sankcija spremnošću Rusa da jedu sneg.

"Iako bih ja rekao da Rusi više od snega vole veoma ukusne specijalitete domaće proizvodnje kojih zahvaljujući sankcijama ima sve više“, istakao je Peskov.

Ranije je savetnik za saradnju sa biznisom novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa Antoni Skaramuči izjavio da su američke antiruske sankcije imale suprotan efekat zbog prirode Rusa koji su "u stanju da jedu sneg da bi preživeli“.

SAD stalno vršile pritisak na ruske diplomatePri administraciji odlazećeg američkog predsednika Baraka Obame američke obaveštajne službe stalno su vršile pritisak na ruske diplomate, međutim, Moskva se nada da će u dugoročnom planu rasti poverenje između dve zemlje, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Žalimo zbog toga što je Vašington pribegavao takvim metodama (pritisak, pokušaji vrbovanja diplomata) i nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti da u našim bilateralnim odnosima uspostavimo veći stepen međusobnog poverenja i uzajamnog poštovanja“, istakao je Peskov.

Portparol ruskog predsednika dodao je da su vrbovanja pokušavana u više navrata i naglasio da to „svedoči o tome da se na ruske misije u inostranstvu zaista vrši konstantan pritisak, da se odvija konstantan rad na prikupljanju podataka, često veoma agresivnim metodama“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: