Mediji na prekretnici: AT&T kupio Tajm Vorner

Telekomunikacijski gigant AT&T postigao je dogovor o kupovini medijskog konglomerata Tajm Vorner, vlasnika kanala CNN i HBO i filmskog studija Vorner Bros.

Svet

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 24.10.2016.

09:10

Mediji na prekretnici: AT&T kupio Tajm Vorner
(Foto: Thinkstock.com)

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp obećao je da će sprečiti spajanje ako postane predsednik, navodeći to kao primer "strukture moći" usmerenog protiv njega i glasača, prenose agencije.

Radi se o kupovini većoj od 80 milijardi dolara.

Tržišna vrednost Tajm Vornera procenjena je na 69,6 milijardi dolara, a AT&T-a na 230,6 milijardi dolara. Analitičari smatraju da bi ova transakcija mogla izazvati druga velika spajanja medijskih kompanija.

Spajanje dva medijska giganta, koja zajedno vrede preko 300 milijardi dolara, sigurno će se suočiti s temeljnim proverama antimonopolskih tela zbog potencijalnog uticaja na medijsku scenu.

Rojters prenosi da je Tramp u predizbornom govoru u Getisburgu obećao da će sprečiti spajanje AT&T i Tajm Vornera, ocenivši da se time stvara "struktura moći" koja je opasna za demokratiju.

Tramp je ocenio da pogodbe poput ove uništavaju demokratiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: