Turski radnici u Austriji: Želimo da odemo

Turski radnici spremni da napuste Austriju ukoliko im se nadomeste plate socijalna i penziona davanja.

Svet

Izvor: B92

Petak, 26.08.2016.

13:31

Turski radnici u Austriji: Želimo da odemo
(Foto: Thinkstock.com)

U otvorenom pismu, objavljenom u jednom dnevnom austrijskom listu, predsednik turske organizacije NBZ (Novi pokret za budućnost) Adnan Dindžer pisao je predsedniku pokrajine Voralberg Markusu Valneru u ime stotina turskih migranata koji žele da napuste Austriju, ali pod uslovom da im država isplati sve do sada uplaćene socijalne i penzione doprinose.

Osnovni razlog ovog zahteva je, piše Dindžer politička situacija u Austriji nakon neuspelog puča u Turskoj 15. jula.

"Ne samo da mi, turski migrant koji decenijama živimo i radimo u Austriji nismo videli trunku empatije već su izjave austrijskog ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca pune mržnje prema Turskoj i njenom demokratski izabranom vodstvu. Raste mržnja prema strancima, a ljudi koji čitav svoj život rade u Austriji verbalno su i fizički napadani i ponižavani ", napisao je Dindžer.

Desetine turskih radnika sa svojim porodicama spremno je da odmah napisti Austriju kada im država isplati njihova dosadašnja socijalna i penziona davanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: