Šojble: Britanci nam slomili srce

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izjavio je u ponedeljak da je ishod britanskog referenduma o izlasku te države iz EU bio "srceparajući".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

09:10

Šojble: Britanci nam slomili srce
(Foto: Beta/AP)

"Stiče se utisak da se i Britanci osećaju kao da bi zaplakali, ali to nikome sada ne pomaže. Trebalo je da misle na vreme", kazao je Šojble.

On je rekao i da je britanski glas za napuštanje Evropske unije nepovratan proces i da bi London uskoro trebalo da podnese zvanični zahtev za napuštanje bloka.

"Ne mislim da se britanska odluka da napusti EU može preokrenuti", rekao je Šojble i dodao da bi bilo "pristojno" da Britanija uskoro podnese zvanični zahtev za izlazak iz EU, prenosi Rojters.

Šojble je naveo i da za sada nije bilo haosa na finansijskim tržištima nakon glasa za britansko napuštanje EU, ali da će nemačka vlada nastaviti pažljivo da prati situaciju.

"Od ključne je važnosti sada da delujemo pametno i oprezno kako bi šteta bila što manja", kazao je nemački ministar finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: