Abe i Renci: Dajmo svetu "snažan signal"

Zvaničnici Italije i Japana pozvali su lidere G7 da pošalju "snažan signal" podrške korišćenju fleksibilnih budžetskih mera za stimulisanje globalne ekonomije.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 03.05.2016.

09:21

Abe i Renci: Dajmo svetu
Foto: Tanjug, AP

Japanski premijer Šinzo Abe je, na početku evropske turneje u sklopu priprema za samit G7, izjavio da deli mišljenje italijanskog kolege Matea Rencija po kome ubrzanje strukturalnih reformi u vodećim svetskim ekonomijama mora da bude praćeno većom fleksibilnošću na planu budžetskih mera, prenosi agencija Frans pres.

"Saglasili smo se da G7 mora poslati snažniji signal u tom smislu", izjavio je Abe posle razgovora sa Rencijem u Firenci.

Istovremeno, italijanski premijer je izjavio da je Japan uskoro domaćin samita G7 (26-27. maja), dodajući da dosta računa na liderstvo Šinza Abea, naročito u smislu privrednog rasta.

Japanski premijer je poznat po programu "Abenomiks" namenjenom podsticanju privrednog rasta putem povećanja javne potrošnje, dok je Renci glavni zagovornik labavljenja evropskih budžetskih propisa kako bi došlo do oporavka u Evropi i drugim stagnirajućim ekonomijama evrozone, navodi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: