EBF: Grčka da ostane u evrozoni

Evropska bankarska federacija (EBF) ukazala je na značaj kohezije u evrozoni, izrazivši istovremeno snažnu želju da Grčka ostane članica evrozone.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2015.

13:58

Default images
Foto: Beta/AP

"S obzirom na nedavne političke rasprave između Grčke i njenih kreditora, kao i nametanje kontrola kapitala od strane grčkih vlasti, EBF istice važnost kohezije u evrozoni i izražava svoju snažnu želju da Grčka ostane članica evrozone", navodi se u zvaničnom saopštenju bankarske federacije koja predstavlja nacionalna udruženja banaka iz 32 evropske zemlje.

Osim toga, EBF je izrazila veliku zabrinutost usled aktuelnog zastoja u pregovorima, zbog čega, kako navodi, želi da podstakne sve uključene strane, naročito grčku vladu, da nadvladaju razlike zarad prosperiteta Evrope.

"EBF smatra da je evropski ekonomski i finansijski sistem dovoljno snažan da nadvlada moguće štetne uticaje. Evropske banke u poslednjih nekoliko godina značajno su smanjile izloženost Grčkoj, što uveliko ograničava rizik od širenja krize na bankarske sisteme drugih zemalja", zaključuje Evropska bankarska federacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: